Olet täällä

Artikkelit

XRP (Ripple) on virtuaalivaluutta pankkien tarpeeseen

Jaa Twiittaa

Pankit ja muut finanssitoimijat ympäri maailmaa ovat heränneet siihen todellisuuteen, että perinteiset valuuttasiirrot ovat aivan liian kalliita ja hitaita uusiin globaaleihin kryptovaluuttoihin verrattuna. Heidän toimintansa hyötyisi kryptovaluutoista, mutta nämä eivät ole yhteensopivia pankkien perinteisen ansaintalogiikan kanssa.

Yhdysvaltalainen Ripple Labs tarjoaa ratkaisuksi pankkijärjestelmien kanssa yhteensopivan järjestelmän XRP Ledgerin ja sille natiivin virtuaalivaluutan XRP:n, jota voidaan käyttää maksuvälineenä ja välivaluuttana. Mittaustavasta riippuen XRP kilpailee maailman toisiksi suurimman virtuaalivaluutan tittelistä Ethereumin kanssa. Sen markkina-arvo on noin 13 miljardia dollaria, joka on noin viidennes bitcoinin markkina-arvosta. Ennen Ripplenä tunnettu XRP on nyt saatavilla myös suomalaisessa Coinmotion-vaihtopalvelussa.

Monista kryptovaluutoista poiketen XRP:tä ei louhita, vaan sen siirrot vahvistaa finanssialan toimijoista koostuva verkosto. Kaikki 100 miljardia XRP:tä on siis jo olemassa ja Ripple Labs säilyttää niistä yli 50 prosenttia aikalukon takana, josta valuuttaa vapautuu miljardi yksikköä kuukaudessa. XRP soveltuu myös kuluttajien maksuvälineeksi, vaikkei se ole sen ensisijainen käyttötarkoitus. XRP:n tavoite on olla nopea, skaalautuva ja varmatoiminen, ja se onnistuukin käsittelemään tällä hetkellä noin 1,500 transaktiota sekunnissa.

Ripplen ekosysteemiin kuuluu useita palveluita, kuten noin 200 finanssialan toimijasta koostuva RippleNet. Se välittää kansainvälisiä maksuja ympäri maailmaa ja mahdollistaa teoriassa minkä tahansa rahanarvoisen vaihtamisen mihin tahansa toiseen rahanarvoiseen. Käyttäjä voi maksaa ostoksen euroissa niin, että ne vaihtuvat siirron ajaksi automaattisesti XRP:ksi ja vastaanottajalla edelleen sovituksi valuutaksi. Ripplen ekosysteemin avulla fiat-siirrot pääsevät hyötymään virtuaalivaluutan eduista, kuten kansainvälisten siirtojen transaktionopeudesta ja matalista siirtokustannuksista. Kurssiriski rajoittuu vain siirtoajalle,
joka on kehittäjän mukaan 3-5 sekuntia.

Sijoittajalle XRP tarjoaa ajoittain korkeaa volatiliteettia. Esimerkiksi vuoden 2017 joulukuun aikana XRP:n arvo nousi yli 740% bitcoinin kasvaessa samassa kuussa vajaan 40%. Vastaavasti XRP:n arvo on laskenut rajummin 2017-2018 vuodenvaihteen kurssihuipun jälkeen. Hyvin toteutettu päiväkauppa XRP:llä voi osoittautua taitavalle sijoittajalle hyvinkin tuottoisaksi kurssiheilahteluiden aikana.

XRP on eräänlainen fiat-valuutan ja kryptovaluutan välimuoto, joka tarjoaa uniikkeja ominaisuuksia erityisesti pankkien tarpeeseen. Ripplellä voi olla tiedossa valoisa tulevaisuus, etenkin Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja tukevana järjestelmänä. Jos uskot pankkien toimivan myös jatkossa globaalin talouden keskiössä ja virtuaalivaluuttojen olevan maksamisen tulevaisuus, saattaa XRP olla sopiva sijoituskohde juuri sinulle.

Valuutta: XRP, entinen “Ripple”, puhekielessä “Zerp”

Kehittäjä: Ripple Labs https://ripple.com
Tilikirja: XRP Ledger
Lähdekoodi: Avoin
Olemassaoleva määrä: 100 miljardia
Uusien coinien luonti: ei lähtökohtaisesti luoda lisää. Transaktiokuluihin käytetyt coinit
tuhoutuvat.
Konsensusalgoritmi: Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA)
White paper: https://ripple.com/files/ripple_consensus_whitepaper.pdf

- Customer Experience manager, Aleksi Koskinen / Prasos Oy

Kryptovaluutat sijoituskohteina - keskustele

-mainos-


Voit ostaa XRP:tä Coinmotionissa 1%:n kaupankäyntikomissiolla (-50%) ensimmäisen kuukauden aikana käyttämällä kutsukoodia ST17AAA. Jatkossa 1-2% komissio kaupankäyntivolyymistasi riippuen.

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi