Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

Vaihtoehtoisen rahoituksen rooli korostuu kriiseissä – Pelkästään Suomessa potentiaali on kymmeniä miljoonia euroja

Estateguru |
Jaa Twiittaa

Covid19 -pandemian aiheuttaman kriisin koetellessa maailmaa ja sen taloutta, yhä useammalla yrittäjällä on riski jäädä perinteisen finanssijärjestelmän ulkopuolelle luotonantokriteerien kiristyessä. Erityisesti nyt EstateGurun kaltaiset vaihtoehtoiset rahoitusratkaisut kasvattavat rooliaan vauhdilla, koska ne täydentävät rahoitusmarkkinan perinteistä tarjoomaa ja tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia yritystoiminnan kehittämiseen ja kasvun tavoitteluun.

Maailmantilanteessa, jossa pankit kiristävät luotonantokriteerejään, pankkien kaltaiset perinteiset lainoittajat saattavat jättää paitsioon täysin toteuttamiskelpoisia liiketoimintaprojekteja, joilla normaalioloissa olisi edellytykset rahoituksen saannille.  Tämän seurauksena yhteiskunnallisesti tärkeässä mutta taloudellisesti kriittisessä asemassa olevat PK-yrittäjät hakeutuvat yhä useammin uusien rahoituslähteiden pariin turvatakseen liiketoimintansa kaikissa toimintaympäristöissä.

Euroopassa vaihtoehtoiset rahoitustavat ovat kasvattaneet suosiotaan jo vuoden 2008 finanssikriisistä lähtien, kun rahoituspalveluiden tunnettuus ja saatavuus ovat kehittyneet vauhdilla. Nykyinen pandemian aiheuttama kriisi on vielä finanssikriisiäkin monimutkaisempi, ja se on jälleen osoittanut, miksi on tärkeää löytää uusia keinoja turvata yrityksen rahoitus joka tilanteessa.

”Euroopassa suuntaus on selkeä ja yritysten vaihtoehtoiset rahoitusmuodot yleistyvät vuosi vuodelta.  Tämä tulee olemaan kehityksen suunta myös Suomessa, jossa rahoitusmarkkinan tarjooma on ollut tähän asti verrattain konservatiivinen. Arvioimme, että tänä vuonna EstateGuru rahoittaa Suomessa 50–100 uutta liiketoimintaprojektia, joiden kokonaisarvo kipuaa yli 40 miljoonan euron. Olemme jo tähän mennessä rahoittaneet muutaman ison projektin ensivaiheita, minkä myötä potista on koossa noin 10 miljoonaa euroa jo nyt”, EstateGurun Suomen maajohtaja Matti Vansén kertoo.

EstateGurulla sijoittajat ovat yrittäjän selkänoja liiketoiminnan kasvattamiseen

Yksi vaihtoehtoisten rahoitusmuotojen eduista verrattuna perinteisiin rahoitusmuotoihin on se, että sijoittajilla on mahdollisuus investoida suoraan PK-yrittäjiin ja tällä tavalla tukea taloudellista toimintaa omassa markkinassaan tai muualla Euroopassa. EstateGurun palvelualustalla sijoittajat investoivat pääomiaan kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin, joita käytetään monipuolisesti liiketoiminnan kehittämiseen esimerkiksi uudis- ja korjausrakentamisessa.

”EstateGurun liiketoimintamallin avulla lainan hakijalla tarjoutuu mahdollisuus saada sijoittajia projektilleen EstateGurun koko markkina-alueelta.  Suomen lisäksi tähän kuuluvat muun muassa Saksa, Viro, Latvia, Liettua, Portugali, Espanja ja Iso-Britannia. Tällainen malli tarjoaa etenkin tällaisina poikkeusaikoina yrittäjille mahdollisuuksia, joita perinteinen rahoitusmalli pankkilainoineen ei pysty tarjoamaan”, Vansén toteaa.

Euroopassa kiinnostus joukkosijoittamiseen on ollut kasvussa erityisesti kiinteistöjen osalta, koska se on moneen muuhun sijoitusluokkaan verrattuna vakaa mutta tasaisen tuottava.

”Ihmiset tulevat myös koronakriisin jälkeen tarvitsemaan tiloja, joissa asua, työskennellä ja viettää aikaa. Edellisten kriisien kautta olemme oppineet, että vaikka kiinteistöjen hinnat hetkeksi notkahtaisivat, ne nousevat nopeasti uudestaan eikä nykytilanne ole poikkeus”, muistuttaa Vansén.

”Meillä EstateGurulla on tarkka riskienhallintaprosessi ja kriteerit, joiden avulla arvioimme jokaisen projektin riskiä suhteessa tuottopotentiaaliin. Riskinhallintatiimimme arvioi uusia rahoitushakemuksia päivittäin ja muokkaa niiden ehtoja sen hetken taloudellisen tilanteen ja talouden näkymien mukaan. Juuri tämä on vahvuutemme markkinassa – voimme palvella rahoituksenhakijat perinteisiä finanssilaitoksia ketterämmin samalla minimoiden luottotappiot erikoistuvan asiantuntijantiimin huolellisella taustatyöllä”, Vansén vakuuttaa.


Matti Vansén, Suomen maajohtaja, EstateGuru

Yhteistyökumppanit ja tarjoukset: Mandatum Trader

Poimi pala Pohjoismaita sijoitussalkkuun. Kaupankäynti nyt alkaen 0,01 % tai min. 1 €.

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää