#IR-kanava, Kaupallinen yhteistyö

​​​​​​​Fodelia Oyj:n First North -listautumisanti, anti keskeytetty 19.11.2019 klo 16:30 ylimerkinnän vuoksi

Fodelia |
Jaa Twiittaa

Fodelia Oyj:n First North -listautumisanti
Merkintäaika 11.–20.11.2019

Suomalaista elintarviketeollisuutta kehittävä Fodelia Oyj suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Fodelia on holdingyhtiö, joka omistaa suomalaisen elintarviketeollisuuden elinvoimaisia yhtiöitä ja kehittää niitä pitkäjänteisesti omistaja-arvoa kasvattaen. Fodelian portfolioon kuuluu kaksi yhtiön 100-prosenttisesti omistamaa tytäryhtiötä: vuonna 2007 perustettu valmisruokavalmistaja Feelia Oy ja vuonna 2001 perustettu snacks-tuotteita valmistava Real Snacks Oy. Fodelia tavoittelee vahvaa kannattavaa kasvua yhtiöidensä liiketoiminnan laajentamisesta, kansainvälistymisestä sekä erottautumalla kilpailijoistaan uusilla, innovatiivisilla ja vastuullisilla tuotteilla.

Fodelia-konsernin pro forma -liikevaihto 31.12.2018 päättyneellä tilikaudella oli 15,3 miljoonaa euroa ja pro forma -liikevoitto 1,6 miljoonaa euroa. Fodelia-konsernin pro forma -liikevaihto vuoden 2019 kuuden ensimmäisen kuukauden ajalta oli 9,2 miljoonaa euroa ja pro forma -liikevoitto 0,9 miljoonaa euroa.

5 syytä sijoittaa Fodeliaan

 • Toiminta kasvavilla markkinoilla ja erinomainen asema suhteessa markkinatrendeihin sekä asiakaskunnan tarpeisiin
 • Erinomaiset näytöt vahvasta kannattavasta kasvusta: Feelia ja Real Snacks ovat kasvaneet yhteensä keskimäärin 28 prosenttia vuodessa vuosina 2016–2018 ja pysyneet samaan aikaan kannattavina
 • Kokenut ja sitoutunut johto, joista monet ovat huomattavia Fodelian omistajia
 • Laaja asiakaskunta kuntia, hoivayhtiöitä, ravintoloita ja kaupan alan toimijoita sekä kotitalouksia
 • Vahva kasvupotentiaali muun muassa julkisen sektorin ja hoiva-alan yhtiöiden lisääntyvässä palvelussa, omien brändituotteiden myynnissä sekä kansainvälistymisessä

Fodelian strategia

 • Elintarviketeollisuuden elinvoimaisten yhtiöiden omistaminen ja niiden pitkäjänteinen kehittäminen omistaja-arvoa kasvattaen
 • Omistettujen yhtiöiden liiketoiminnan kannattavan kasvun tukeminen kotimaassa ja kansainvälisesti
 • Erottautuminen uusilla, innovatiivisilla ja vastuullisilla tuotteilla
 • Uusien kasvumahdollisuuksien tunnistaminen

Keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet

 • Keskimäärin noin 25 prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu
 • Liikevoittomarginaali keskimäärin yli 10 prosenttia
 • Liikevaihto yli 60 miljoonaa euroa vuonna 2024

Osingonjakopolitiikka

Fodelia pyrkii jakamaan vähintään 35 prosenttia tuloksestaan osinkoina omistajilleen. Pääosa tuloksesta on tarkoitus investoida lähivuosina liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen. Osinkojen maksamiseen vaikuttavat muun muassa yhtiön tuloskehitys ja näkymät sekä strategian mukaiset investoinnit.

First North -listautumisanti

Fodelian listautumisanti koostuu (i) Yleisöannista yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, (ii) Instituutioannista institutionaalisille sijoittajille Suomessa ja (iii) Henkilöstöannista yhtiön ja sen kokonaan omistamien tytäryhtiöiden työntekijöille sekä yhtiön ja tytäryhtiöiden hallitusten jäsenille.

Listautumisannilla on tarkoitus tukea Fodelian kasvustrategian toteuttamista muun muassa panostamalla portfolioyhtiöiden markkinointiin, tuotannon investointeihin sekä viennin kasvattamiseen. Yhtiö myös odottaa, että listautuminen vahvistaa tytäryhtiöiden uskottavuutta kumppanina sekä lisää yhtiön yleistä tunnettavuutta, tarjoaa pääsyn pääomamarkkinoille ja mahdollistaa Fodelian osakkeiden käytön maksuvälineenä potentiaalisissa yritysostoissa.

Yhtiön listautumisannissa saamien nettovarojen arvioidaan olevan yhteensä noin 3,6 miljoonaa euroa, olettaen, että kaikki tarjottavat osakkeet merkitään ja henkilöstöanti toteutuu täysmääräisesti.

Erikoissijoitusrahasto Taaleri Mikro Markka Osake, Callardo Capital Oy, Winduo Oy, Takoa Invest Oy ja Eino Hintsala ovat kukin erikseen antaneet merkintäsitoumuksia tarjottavien osakkeiden merkitsemisestä merkintähintaan listautumisannin yhteydessä. Nämä ankkurisijoittajat ovat antamiensa merkintäsitoumusten mukaisesti sitoutuneet merkitsemään listautumisannissa tarjottavia osakkeita yhteensä 2 800 009,50 eurolla. Ankkurisijoittajien osuus tarjottavista osakkeista on 44,42 prosenttia listautumisannin jälkeen edellyttäen, että kaikki listautumisannissa tarjotut antiosakkeet merkitään täysimääräisesti. Ankkurisijoittajien merkintäsitoumukset ovat ehdollisia sille, että yhtiö sitoutuu allokoimaan listautumisannissa merkintäsitoumuksen antajalle vähintään 80 prosenttia sitoumuksen kattamista tarjottavista osakkeista.

Tärkeitä päivämääriä

 • Yhtiöesite julkaistaan  8.11.2019
 • Listautumisannin merkintäaika alkaa  11.11.2019 klo 9:30
 • Merkintäaika voidaan keskeyttää aikaisintaan  19.11.2019 klo 16:30
 • Listautumisannin merkintäaika päättyy (arvio)  20.11.2019 klo 16:30
 • Listautumisannin tulos julkistetaan (arvio)  21.11.2019
 • Ensimmäinen kaupankäyntipäivä First Northissa (arvio)  26.11.2019

Merkintähinta ja merkittävä osakemäärä

Tarjottavien osakkeiden merkintähinta yleisöannissa ja instituutioannissa on 4,30 euroa osakkeelta ja henkilöstöannissa 3,87 euroa osakkeelta.

Yleisöannissa tarjotaan alustavasti enintään 380 000 tarjottavaa osaketta ja instituutioannissa alustavasti enintään 1 015 925 tarjottavaa osaketta. Yleisöannissa ja instituutioannissa tarjottavien osakkeiden määrät voivat olla enemmän tai vähemmän kuin tässä esitetyt määrät. Henkilöstöannissa tarjottavien osakkeiden enimmäismäärä on 70 000 antiosaketta.

Yleisöannin merkintäsitoumuksen tulee koskea vähintään 200 ja enintään 23 255 tarjottavaa osaketta. Saman sijoittajan yhtä useammat merkintäsitoumukset yhdistetään yhdeksi merkintäsitoumukseksi, johon sovelletaan edellä mainittua enimmäismäärää.

Merkintäpaikat yleisöannissa

Yleisöantiin osallistuvat sijoittajat voivat antaa merkintäsitoumuksensa Nordnetin verkkopalvelussa osoitteessa www.nordnet.fi/fi/fodelia. Palvelussa on mahdollisuus tehdä merkintöjä Nordnetin sekä Aktian, Danske Bankin, Handelsbankenin, Nordean, Oma Säästöpankin, Osuuspankin, POP Pankin, S-Pankin, Säästöpankin ja Ålandsbankenin verkkopankkitunnuksin. Erikseen sovittaessa sijoittaja voi antaa merkintäsitoumuksen myös Nordnet Bank Ab Suomen sivuliikkeen toimipisteessä osoitteessa Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki, arkisin klo 13:00–17:00.

Sijoittajatilaisuuden webcast-lähetys

Fodelian sijoittajatilaisuuden webcast-lähetys on katsottavissa 11.11.2019 klo 18.00 alkaen osoitteessa https://inderes.videosync.fi/fodelia-ipo-111119.

Tärkeä huomautus

Tutustu huolellisesti listautumisannin ehtoihin sekä muihin yhtiöesitteen tietoihin ennen merkinnän tekemistä.

Lisätietoa ja yhtiöesite:
www.fodelia.fi/ipo

Kaupallinen yhteistyö Fodelia Oyj:n kanssa.

Yhteistyökumppanit ja tarjoukset: Mandatum Trader

Poimi pala Pohjoismaita sijoitussalkkuun. Kaupankäynti nyt alkaen 0,01 % tai min. 1 €.

Kolumnit

Kolme markkinasoturia: "Kun Sauronin silmä on kääntynyt likvidimpiin ja hohdokkaampiin nimiin Yhdysvalloissa, jää kaltaiselleni sivutyöosakepoimijallekin jonkinlainen mahdollisuus löytää hyviä yhtiöitä järkevään hintaan."

Sijoitustieto Toimitus
30.5.2024
east Lue lisää
Kaupallinen yhteistyö

Ennätyksellinen teollinen kysyntä tukee hopean hintaa

Johannes Ankelo
29.5.2024
east Lue lisää
Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää