56
forum
|

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Inderes aloitti uuden yhtiön seurannan:

Myyntikanavaa vaille valmis

Qt Yhtiöraportti 14.3.2017 8:26
Aloitamme ohjelmistotyökaluja tarjoavan Qt Groupin seurannan lisää-suosituksella ja 7,5 euron tavoitehinnalla.  Qt Groupilla on pitkän historian ansiosta valmis ja kilpailukykyinen tuote, joka pyritään nyt kaupallistamaan aggressiivisilla investoinneilla myyntikanavaan. Qt:n teknologia on hyvin asemoitunut kasvuun useiden eri teollisuudenalojen ollessa teknologisen murroksen kynnyksellä

 

 

https://www.inderes.fi/myyntikanavaa-vaille-valmis

0
0
9.8.2018 - 09:31 #20841

Aki Pyysing

+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Digia sai kuutin hyvin lihoiksicoolhttps://www.sijoitustieto.fi/blogit/sijoitustieto/kolumni-saako-digia-k…

Jos ihan tarkkaan otetaan, en mie näin hyvään kehitykseen olisi kertakaikkiaan uskonut.

https://investors.qt.io/investor-services/releases/?release=FB043F71B6C…

Liikevaihto kasvoi 52 pinnaa ja liiketulos oli 1,3M plussalla, joka jotenkin perustelee 167M(!) markkina-arvoa.

Osake on niin kallis, että olisi hirvittänyt jo kauan sitten. Onneksi kuutteja on sellaisessa salkussa, jossa mie en pääse treidailemaan ryysyistä rikkauksiin -tarinaa menemään.

Inderesin Mikael Rautasen hehkutuksia olen lukenut, ja ajatellut, että noinkohan on. Pohjoismaiden kahdeksanneksi paras osakepoimija lienee tänä aamusta syystä tyytyväinen itseensä. Mie korkkaisin heti aamusta, Mikael luultavasti laatii analyysejä ruudun ääressä ja arvelee perjantaina töiden jälkeen ansaitsevansa ehkä jopa yhden vahvan oluen. 

0
0
2.11.2018 - 10:50 #22294

Aki Pyysing

+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Vilkaisin Qt:n hätäisesti eli katsoin, että Inderes nosti tavoitteen kymppiin (9,50) ja kurssi on @8,20 ja kuutti on nykyisin melkein 200 megan arvoinen. Huikea tarina. Vanha Digia on muuten 77M.

Tällaisiin mie en ota juuri omia näkemyksiä, kun ollaan kyvyt ylittävillä alueilla. Jos joku, joka tekee jotain käsittämätöntä, on hirveän halpa, ollaan vielä kykyjen sisäpuolella. "Voi tulla paljon, voi mennä kaikki" -analyysin osaan tehdä ja kestän seuraukset. Sitten kun käsittämätöntä tekevä on käsittämättömän kallis, en enää osallistu peliin kuin korkeintaan holdaamalla.

0
0
2.11.2018 - 12:19 #22299

kabu

+42
Liittynyt:
4.10.2018
Viestejä:
65

Sinälläänhän Qt ei tee mitään kovin käsittämätöntä. Jossain Inderesin videossa tuo ajatus oli ilmaistu hyvin selkeästi jotenkin näin: Jos haluat tehdä jonkin presentaation, voit käyttää powerpointia ja jos haluat kirjoittaa koodia voit käyttää Qt:n softaa.

Hinta on toki törkeän kallis tappiota tekevästä firmasta, mutta eikö tämmöinen firma ole vähän pakko hinnoitella näin. Nythän Qt on ennusteiden mukaisilla tuloskertoimilla jo kahden vuoden päästä kohtuuhintainen ja kolmen vuoden päästä edullinen. Qt on itse asettanut tavoitteeksi 2021 liikevoitto vähintään 15M€. Mikäli tuon lähelle päästään ja kasvu jatkuu, markkina-arvo 200M€ ei tunnu kovin paljolta.

Ainakin muutama vuosi sitten kun käytin Qt:n softaa, se oli omasta mielestäni Microsoftin vastaavaan verrattuna aika selkeästi parempi, joten firmassa tehdään jotain oikein.

0
0
23.4.2020 - 12:54 #38154

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Hyvältä näyttää Qt:n meno 😎 Korona meinasi jo laittaa myyntilaidalle, mutta onneksi hermot piti! 30€ next stop 🤠

0
0
7.8.2020 - 00:44 #45699

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Varmaankin seuraava etappi 33€, vielä mukana ja lisäilyjä matkan varrella. Huomista jännitetään onko quutilla tarpeeksi kasvua 🤩

0
0
7.8.2020 - 20:22 #45747

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Alan ammattilaisena (koodari) ei voi kuin ihmetellä tämän firman kurssia. Tuote on huono, myynti perustuu pelotteluun ja johto parhaansa mukaan sahaa omaa oksaansa. Mitä tekee kurssi? Sojottaa yläviistoon, jatkuvasti uusia ATH-ennätyksiä. Analyytikot käsittelevät rahan kautta, ymmärtämättä alaa ja tuotetta, Kauppalehden palstalla sentään joku oli kommentoinut kehitystä.

Omistin Qt:tä aikoinaan Digian kautta saatuna. Käytin Qt:tä 3, 4, ja aikaisessa 5-vaiheessa. Nykyään en suosittelisi sitä mihinkään uuteen projektiin. Myin kaiken kun totesin tuotteen laadun jatkuvasti laskevan, hinta oli silloin vähän alle kympin. Sen jälkeen on tullut erittäin huolestuttavaa kehitystä, jossa johto haistattaa avoimen lähdekoodin yhteisölle paskat, ymmärtämättä mitä tästä seuraa. Samaten on tullut kertomuksia myyntitaktiikoista.

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=More-Interest-Possible-Qt-Fork

Tämän tyypin tuotteessa, toolkit-kirjastossa, kaikki perustuu kehittäjäkuntaan. Jos kehittäjät tykkäävät, saa tuote mainetta ja yhtiöt valmiiksi tuotteen tuntevia työntekijöitä. Jos yhteisö päättää hylätä Qt:n, se on se ja sama mitä Qt Company siinä vaiheessa tekee, yksikään järkevä firma ei perusta uutta tuotettaan Qt:n varaan. Myös olemassaolevat sopimukset, ajoneuvojen mittaritauluista sun muista, siirtyvät äkkiä kilpailijalle joka tarjoaa yhteensopivaa tuotetta.

Tuntuu että markkina arvottaa tätä kovinkin teknokiimassa. Korona = teknoyhtiöt ylös. Itse sanoisin että tuote on nyt hitaan laskun alussa, nopean jos johto päättää sahata hieman lisää. Firman menestys seurannee jälkijunassa.

Bisnesmalli yleensäkään ei ole erityisen tuottava. Esim. Tesla ei maksa Qt Companylle senttiäkään, heidän ei tarvitse. Tämä johtuu tuotteen avoimen lähdekoodin luonteesta; ilmainen mainos ja kehittäjät on kaksiteräinen miekka.

0
0
8.8.2020 - 11:50 #45779

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Onhan kurssi korkea, mutta niin se vain kohoaa kun kasvuyrityksen kasvu on taattua. Ohjeistuksen muutos sieltä on tulossa kun tämän vuoden tulos on jo pian tehty 🤩 Mitä tarkoitat kun sanot, että laatu on nyt laskenut voitko avata lisää?

Eikö Kanzilla ole ongelmia auton näyttöjen kanssa. Käsittääksenki VW yms. on paininut näiden ongelmien parissa. Hämärä muisti sanoo, että Teslallaki oli jotain ongelmia. Eikö ne saa tukea nyt QT:ltä kun ei maksa mitää vaan miten se menee? Meinaatko tosiaan, että Lg ja esim. firmat, jotka valmistavat sairaaloiden näyttöpaneeleja hylkäävät firman sen vuoksi, että joku on yrittänyt käyttää QT:tä ilmaiseksi kaupallisessa tarkoituksessa ja suoltaa omaa tekstiä palstoillaan. 

0
0
8.8.2020 - 12:13 #45781

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Bugisuus kasvoi, ja alkoivat lisätä kirjastoon kaikkea epäolennaista ja turhaa. Isojakin bugeja alkoi olla auki pitkään.

Qt:tä nimenomaan saa käyttää ilmaiseksi myös kaupallisesti, kunhan noudattaa lisenssin ehtoja. Juuri tähän viittasin myyntitekniikalla. "Onpas teillä kiva tuote, olisi sääli jos tekisitte jonkun virheen ja joutuisitte oikeuteen. Meiltä saa muuten ostettua tällaista mielenrauhaa."

Tesla yms ei saa maksettua tukea Qt Companylta. He voivat tukeutua yhteisöön, käyttää omaa työtä tai ostaa kolmannelta osapuolelta tukea. Näitä kolmansia osapuolia on useita, Saksassa erityisesti. Qt Companylla ei ole kilpailuetua tässä asiassa, vaikka puhutaan heidän omasta tuotteestaan.

Ylläoleva linkki kertoo nimenomaan Qt Companyn linjauksesta yhteisöä vastaan. Ei kenenkään yksittäisen devin/firman pettymyksestä. Voit lukea kommenteista mitä mieltä asiasta ollaan.

Sairaalan laitteet ovat oma lukunsa erittäin kalliista sertifioinnista johtuen, niitä ei hevin muutella vaikka yhtiö joutuisi jatkossa kouluttamaan omat työntekijänsä, eikä markkinalla olisi saatavilla valmiiksi sen tuntevia työntekijöitä. Kuluttajalaitteet sen sijaan voivat helposti muuttua tarpeen mukaan.

0
0
8.8.2020 - 12:19 #45783

JP

+388
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
241

Omistin Qt:ta 8 euron tienoilla ja tein tankkauksia matkalla, myyden kaikki laput keväällä. Nyt tulleesta osarista otin takaisin omat plus lisää. Minulla oli samanlaisia epäilyksiä siitä, että kuinka tuotteella tullaan tekemään rahaa jos käytöstä maksaminen on ikään kuin vapaaehtoista? Tuoreet numerot väittävät että olin väärässä.

En myöskään näe negatiivisena tuota uuden julkaisun aikarajaamista maksaville asiakkaille. Liiketaloudessa hyvin usein ilmaista myymällä tienaa vähemmän kuin rahaa pyytämällä, ja hinnankorotuksetkin tuppaavat lisäämään tuloja niin kauan kuin tuote on kunnossa. Ilmaisuudessa on myös tilaajan puolelta se ongelma, että kun ei ole varsinaista sopimusta, ei myöskään vastuita ole rajattu. Jokainen yritys punnitsee tilauksissaan vastaako hinta tuotettua lisäarvoa, mutta harvalla hyvällä yrityksellä hinta ajaa täysin lisäarvon ohi siten, että ilmaisuus olisi varsinainen valttikortti. Siihen onko tuote kunnossa en pysty ottamaan kantaa.

Olen huomannut avoimen lähdekoodin tuottavan paljon kirjastoja, joissa avoin tarkoittaa sitä että käyttäjät raportoivat bugeja, pyytävät apua käytössä ja ehdottavat uusia ominaisuuksia ilman että yrittäisivät alustaa tuota kehitystä millään konkreettisella tavalla. Kun alkuperäinen kehittäjä ei enää ehdi tai halua kehittää kirjastoa eteenpäin, etsitään projektille uutta ylläpitäjää vuoden ajan, jolloin joku toinen on jo kirjoittanut korvaavan kirjaston tyhjän päältä. Pointtina tässä on se, että avoimuus ei tee autuaaksi.

Voi olla että Qt:n palkkalistoilla olevat kehittäjät ovat itse tehneet aloitteen tuosta maksullisuusrajauksesta, tai sieltä on johdon kysyessä löytynyt jonkinlainen konsensus siihen, ettei avoimuudesta ole enää merkittävää hyötyä kun maksullisia käyttäjiä alkaa piisata.

 

0
0
8.8.2020 - 12:41 #45784

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Tervetuloa takaisin 🤩 Itse tankkasin hieman lisää eilen, minun tuurilla maanantaina on vielä halvempaa 😂 Teki myös mieli keväällä myydä kun käytiin pohjalla, mutta sain pidäteltyä. Uudet tavoitehinnat saadaan maanantaina ja oma veikkaus niille olisi välille 33-34€ 🤔

0
0
8.8.2020 - 12:42 #45785

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Tässä tapauksessa lisäarvo asiakkaalle tulee nimenomaan yhteisöstä (=ilmainen mainos ja koulutetut työntekijät) ja avoimuudesta (=kolmansien osapuolien tuki, ei vallihautaa). Tuo rajaus tappaa ne molemmat. Qt:llä ei ole mitään sellaista etua, minkä vuoksi kannattaa lisätä kustannuksia ja joutua riippuvaiseksi yksin Qt Companysta. Se on erittäin lyhytnäköistä kvartaaliajattelua, joka saattaa hetkellisesti lisätä tuloja, vain tuhotakseen koko firman myöhemmin.

Olen eri mieltä avoimuudesta, sanoisin että se nimenomaan tekee autuaaksi. Jos kirjasto hylätäänkin, kenellä tahansa on valta jatkaa sen kehitystä, tai maksaa toiselle sen jatkamisesta. Kuvittele vastaava tilanne suljetulta puolelta. Perustat oman tuotteesi firman X teknologian varaan. X menee konkurssiin tai ostetaan pois, ja uusi omistaja ei enää tue X-teknologiaa. Olet ns. syvässä kusessa. Mutta tämä ei liittyne tähän lankaan (tai foorumiin).

0
0
29.10.2020 - 08:23 #56518

Aki Pyysing

+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Kaikenlaista. 

"Ohjelmistoyhtiö Qt teki heinä-syyskuussa 19,2 miljoonan euron liikevaihdon, kun vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 14,7 miljoonaa euroa. Kasvu oli analyytikkojen ennustamaa nopeampaa, sillä analyytikot ennakoivat liikevaihtoa kertyneen noin 17,4 miljoonaa euroa, selviää Factset-tietopalvelusta.

Qt:n liikevoitto oli heinä-syyskuussa 5,1 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten liiketulos jäi 0,1 miljoonaan euroon. Yhtiön kannattavuus oli selvästi odotettua parempi, sillä analyytikot odottivat nyt noin 2,1 miljoonan euron liikevoittoa.

Osakekohtainen tulos oli nyt 0,16 euroa, kun vuosi sitten tulos osakkeelta oli 0,01 euroa tappiolla. Analyytikot odottivat nyt keskimäärin 0,07 euron tulosta."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/qt-teki-jalleen-huipputuloksen-nosta…

Miulla on Qt:tä salkussa, johon en onneksi pääse koskemaan. Muuten olisin laittanut kuutit lihoiksi jo kauan sitten.

0
0
29.10.2020 - 19:42 #56687

Vulpes Capital

+57
Liittynyt:
15.1.2019
Viestejä:
72

Ainoa yhtiökokous, johon Coronan takia pääsin livenä osallistumaan oli Vanhalla Polilla Qt:n yhtiökokous maaliskuussa. 

TJ:n katsaus herätti niin kovan luottamuksen (eli ei ylikehunut vaan pysyi tosiasioissa kuten aina tämän yhtiön TJ tekee) että ostin vielä lisää; sitä ennen luin vielä aiemmat osarit sana sanasta. 

Luottamus kova Qt:hen. Noussut salkussani suurimpien joukkoon  Sampo & UPM tasoille, ja veikkaan että tuplaa vielä 2-4 vuoden kuluessa helposti. Odotin aamulla osarin luettuani, että olisi ollut tänään jo lähempänä 50 e. 

0
0
29.10.2020 - 23:41 #56770

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Samaa mieltä, matka on vasta alussa. Onnittelut mukana oleville ja uudet toivotan tervetulleiksi. Minkälaisia luvut olisivatkaan olleet jos dollari ei kyntäisi ja korona ei hankaisi vastaan. SEB:n n. pari viikkoa vanha tavoitehinta 48e saadaan ruuvata hetken päästä ylöspäin..🤩

0
0
3.11.2020 - 20:02 #57654

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Qt-Many-P1-Bugs

Juuri tuli uutinen Qt:n bugisuudesta. Linkitän kun en usko qt-sijoittajauskovaisten lukevan tekniikan uutisia, vaikkei minulla ole enää rahaa kiinni, eikä aikomustakaan laittaa. Äärimmäisen huonoja lukuja, jotka kertovat huonosti hoidetusta projektista.

Qt:llä on tällä hetkellä auki 1175 korkeimman prioriteetin (ei-build-failure) bugia. Näistä 583 on ollut auki yli vuoden, 342 yli kaksi vuotta, 175 yli 3v. Aika helvetin hälyttäviä tasoja, eikä tässä siis listata muita kuin korkeimpaan prioriteettiin luokitellut bugit.

0
0
3.11.2020 - 21:00 #57675

JP

+388
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
241

Mielenkiintoista tietoa, mutta tuohon on muitakin näkökulmia kuin äärimmäisen huonosti hoidettu projekti.

a. Bugeja löytyy kaikissa yhä kehittyvissä projekteissa, niiden kasaantuminen avoimessa kirjastossa voi kertoa myös siitä, että suosio kasvaa kehittäjäresursseja nopeammin. Tämä voi liittyä myös siihen aiemmin esille tuomaasi muutokseen, missä uusi versio tulee ensiksi saataville vain maksullisille asiakkaille, eli rajataan käyttäjäjoukkoa sen verran, ettei bugiraportteihin hukuta tai raporttien laatu olisi parempi.

b. Priorisoinnin tasot eivät sovellu projektiin, tai niitä on käytetty väärin. Bugi joka kaataa koko sovelluksen tietyssä tilanteessa on kriittinen ongelma, jolle voidaan antaa korkea prioriteetti, mutta jos tuo tietty tilanne koskettaa vain todella harvaa joukkoa käyttäjiä, sen vaikuttavuus on pieni. Tuollaiset ongelmat jäävät helposti roikkumaan missä tahansa projektissa, varsinkin jos sen korjaaminen vaatii ison työn.

Tällä hetkellä näyttäisi pyyhkivän hyvin bugeista huolimatta. Tuossa on ehkä seuraamisen paikka sitten kun Qt 6.0 on jakelussa.

0
0
3.11.2020 - 21:22 #57685

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

On varmaan jotain tilastoja siitä, kuinka paljon bugeja voi odottaa olevan tietyn kokoisissa, yhä kehitystyön alla olevissa, järjestelmissä?

Näin pikaisesti googlaamalla löysin jotain tyyliin "bugi per sata riviä koodia" -tyylisiä nyrkkisääntöjä. Ja vähänkään isommissa järjestelmissä koodirivien määrä menee kuulemma sataan tuhanteen. Jos tuo on kokonaismäärä bugeja, ja kaikki bugit harmittomia myöten, niin kuulostaa Qt:n lukemat (vain kriittisiä) vähän pahalta.

Mutta en tiedä ohjelmistopuolesta läheskään niin paljon kuin haluaisin tietää.

 

0
0
3.11.2020 - 21:42 #57697

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521
JP kirjoitti:

Mielenkiintoista tietoa, mutta tuohon on muitakin näkökulmia kuin äärimmäisen huonosti hoidettu projekti.

Ongelma on, että molemmat listaamasi näkökulmat tarkoittavat huonosti hoidettua projektia.

Jos kriittisiä bugeja on päässyt kasaantumaan, se tarkoittaa että on tehty huonoa laatua, ja pitää keskittyä niiden korjaamiseen uusien ominaisuuksien sijaan. Näin ei ole tehty, ts. huonosti hoidettu projekti. Huomaa myös vanhojen kriittisten bugien määrä, eli aikaa tehdä käännös on ollut enemmän kuin tarpeeksi.

Jos priorisoinnin tasot ovat väärät tai niitä on luokiteltu väärin, tämäkin tarkoittaa huonosti hoidettua projektia. Tuollainen korkeimman prioriteetin määrä, jos osa niistä ei ole oikeasti kriittisiä, vaikeuttaa projektin kehitystä.

TuuriTuuli, projektien erilaisuudesta johtuen ei voi suoraan soveltaa mitään peukalosääntöä. Lisäksi vanhan projektin ollessa kyseessä iso osa koodista on koettua ja korjattua, ja vanhoista riveistä löytyy näin vähemmän bugeja. Kokonaismäärä bugeja Qt:ssä on tällä hetkellä vähän päälle 86 tuhatta.

0
0
3.11.2020 - 23:58 #57734

JP

+388
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
241
aliisan_avaimet kirjoitti:

 

JP kirjoitti:

Mielenkiintoista tietoa, mutta tuohon on muitakin näkökulmia kuin äärimmäisen huonosti hoidettu projekti.

 

Ongelma on, että molemmat listaamasi näkökulmat tarkoittavat huonosti hoidettua projektia.

Ero onkin äärimmäisyydessä. Näen tuossa ison eron jos verrataan kriittisten bugien kasautumisen syinä sitä, että niitä vain on helvetisti tai sitä, että bugiraportit ovat huonolaatuisia ja väärin lajiteltu.

Liiketoiminnalliselta kulmalta on myös osittain positiivinen ongelma, että asiakkaita kertyy enemmän kuin ehditään auttamaan. Uusien tekijöiden rekrytoinnin vaikeus on koko ohjelmointialan ongelma jo useamman vuoden ajalta.

0
0
4.11.2020 - 08:57 #57929

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Tervetuloa takaisin. En ole lainkaan yllättynyt, että huonojen uutisten kylväminen jatkuu elokuulta. Mitä mieltä olet Q3 tuloksesta? 

0
0
4.11.2020 - 09:45 #57954

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521

Alalla olevana täytyy kommentoida että tuo rekrytoinnin vaikeus on osittain harhaa. Varmasti paikallisesti voi olla ettei siellä ole yhtään vapaata koodaria markkinalla, mutta yleisesti kyseessä on "emme halua maksaa käypää hintaa". Sama ongelma kuin USA:ssa H1B-asiassa, valitetaan pulaa jotta saadaan halvempia työntekijöitä ulkomailta. Osaavan koodarin käypä hinta ei ole lähelläkään TES-taulukkopalkkaa.

Jorelyytikko kirjoitti:

Tervetuloa takaisin. En ole lainkaan yllättynyt, että huonojen uutisten kylväminen jatkuu elokuulta. Mitä mieltä olet Q3 tuloksesta? 

En ole tutustunut Q3-tulokseen. Finanssitason suoritus lyhyellä aikavälillä ei oikein kiinnosta, kun fundamentit ovat näin huonot. Myönnän auliisti että yhtiö voi suorittaa finanssitasolla hyvin vielä vaikkapa vuoden, enkä lähtisi shorttaamaan, kun aikajänne on näin epävarma (puhumattakaan siitä ettei Qt Companylle saa optioita - suora osakeshorttaaminen on törkeän riskistä, käytän mielummin putteja).

Sen voin kertoa, ettei hyviä uutisia ole tänä aikana tullut (teknisellä puolella). Jorelyytikko, mikä on sinun mielipiteesi Qt:n kriittisten bugien määrästä?

0
0
4.11.2020 - 11:34 #58027

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141
aliisan_avaimet kirjoitti:

Juuri tuli uutinen Qt:n bugisuudesta. Linkitän kun en usko qt-sijoittajauskovaisten lukevan tekniikan uutisia, vaikkei minulla ole enää rahaa kiinni, eikä aikomustakaan laittaa. Äärimmäisen huonoja lukuja, jotka kertovat huonosti hoidetusta projektista.

Kiitos, en tosiaan törmännyt tähän muualta joten tervetullut jako. 

En toki haluaisi olla uskovaisena liikenteessä, mutta mikä avuksi? Pitäisikö asentaa Gentoo? Tulisiko myydä Microsoftin ja ServiceNown osakkeet 10v sitten koska molemmilta tulee lähinnä bugista paskaa pihalle? 

0
0
4.11.2020 - 18:36 #58182

Jorelyytikko

+17
Liittynyt:
23.4.2020
Viestejä:
19

Kiva, että varoittelet muita, vaikka sinulla ei ole itsellä enää rahaa kiinni. Ehkä bugihommaan löytyy joku ratkaisu tai sitten ei.. Ei ole omaa erikoisalaa. Keskityn enemmän numeroihin ja nautin hienosta matkasta kasvuyrityksen kyydissä 🤩 Pidäthän meidät ajantasalla kun uusia epäkohtia löytyy 👍 

0
0
4.11.2020 - 20:11 #58213

aliisan_avaimet

+513
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
521
Harri Holderi kirjoitti:

En toki haluaisi olla uskovaisena liikenteessä, mutta mikä avuksi? Pitäisikö asentaa Gentoo? Tulisiko myydä Microsoftin ja ServiceNown osakkeet 10v sitten koska molemmilta tulee lähinnä bugista paskaa pihalle? 

Tulee ymmärtää mihin sijoittaa, ja millä perustein on matkassa.

Jos uskoit Microsoftin vallihaudan kestävän vaikka paska oli koko ajan bugisempaa, pidit osakkeesi hyvästä syystä. Jos pidit koska iso teknofirma ja kurssi ylös, syy ei ollut enää kovin hyvä.

0
0
3.12.2020 - 09:47 #60950

Aki Pyysing

+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

En mie mistään bugeista ymmärrä mitään. Mutta sen ymmärrän, että Nordea aloitti seurannan kuudenkympin (60) tavoitehinnalla.

Olen monta kertaa sanonut, että monien osakkeiden pitää mennä selvästi ylihintaisiksi, ennen kuin ne saavat ainakaan laajan analyytikkoseurannan😎. Tässä en kuitenkaan ota mitään kantaa Qt:n arvostukseen.

0
0