Olet täällä

 stdClass Object
(
  [vid] => 3244
  [uid] => 153
  [title] => PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita
  [log] => 
  [status] => 1
  [comment] => 2
  [promote] => 0
  [sticky] => 0
  [vuuid] => 97d5aeb4-1d34-4be3-a742-71247bcf64cf
  [nid] => 3244
  [type] => forum
  [language] => fi
  [created] => 1582583458
  [changed] => 1582584096
  [tnid] => 0
  [translate] => 0
  [uuid] => 09dc6664-25ad-4a92-b198-e5c329d2b5ee
  [revision_timestamp] => 1582584096
  [revision_uid] => 153
  [taxonomy_forums] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [tid] => 6
              [taxonomy_term] => stdClass Object
                (
                  [tid] => 6
                  [vid] => 2
                  [name] => Sijoitusblogit
                  [description] => Sijoitustiedon käyttäjien sijoitusaiheiset blogit.
                  [format] => 
                  [weight] => 1
                  [uuid] => 8e49e430-2c76-4b12-a59c-e78dbe2af4a8
                  [vocabulary_machine_name] => sijoituskeskustelu
                  [rdf_mapping] => Array
                    (
                      [rdftype] => Array
                        (
                          [0] => skos:Concept
                        )

                      [name] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => rdfs:label
                              [1] => skos:prefLabel
                            )

                        )

                      [description] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:definition
                            )

                        )

                      [vid] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:inScheme
                            )

                          [type] => rel
                        )

                      [parent] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:broader
                            )

                          [type] => rel
                        )

                    )

                  [status] => 1
                )

            )

        )

    )

  [body] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [value] => 

Heipä,

 

Hyppään Pokeritiedosta tänne koska muutaman vuoden tauon jälkeen on jotain mitä sijoitella eli jotain miksi mutuilla taloushommeleista. Olen lähtökohtaisesti livepokeriammattilainen vuodesta 2005, tosin 2003-2011 myös nettiä ja loppuun asti voitollisesti sitäkin. En ole omasta mielestäni häävi pelaaja mutta toistaiseksi se on ihan hyvin riittänyt ja kovasti haluaisin livepokeria pelata merkittävästi voitollisena aika elämäni loppuun asti, luulen. Tykkään pokerista ja Rakastan sen mahdollistamaa elämäntapaa sekä kaikkea sen ympärillä, ihmisiä.

Oon taustaltani taludellisista asioista kiinnostunut yrittäjän poika ja HKKK:n KTM pehmotieteistä. Sekä VTK Valtsikasta, sossu. En kauheesti faktaile tai selvittele vaan mutuilen eli saa tulla besserwisseröimään ja faktan tarkisteluun sekä Nöyryyttämään. Mun tyylini on se, että sanon asiat niin yksinkertaisesti ja naivisti kuin osaan. Usein myös absurdisti ja hönösti koska olen hidas ja aivovammainen. Mutta semiälykäs sellainen.

Anyhow, 2008 Lopussa Jenkeissä asuessani yhtenä yönä avasin kauppalehden ja...WTF...kurssitaso oli minusta Absurdi joten lähdin nollasta makseilla pörssiin parin päivän anallyysin perusteella ja 3/2009 mennessä velkavipu oli joku 300%. Visaluotot Sharkiena tapissa. Se meni lopulta naurettavan hyvin: varmaankin onnella iso osuus kun otos yksi mutta sen kuitenkin sanon, että kun ihan yksin uin ne eka kuukaudet vittuilun vastavirtaan ja kun salkun tuottoprosentti oli muutamassa vuodessa 800% niin vaikka varmaan onnea, niin en mä ihan kauheesti jaksa sitä kuitenkaan jälkikäteen nöyristellä. Sanotaan vaikka että PerusFlippi, GG ja next hand. Sanaikaista meininkiä voi tsekata kauppalehden keskustelupalstalta jossa pidin blogia 11/2008 -> nikillä Velkavivulla_Liikenteeseen. Ei tullut paljon tukitulta eka kuukausina... ;D

Myin viimeiset osakkeet 2016 keväällä ja pörssirahat painettiin 2010-2019 700k kesämökkikompleksiin(*), Helsingin penthousekämppään ja Aasialaisiin in house lastenhoitajiin 2013-2020. Money well spent mutta 2016-2019 oltiinkin sitten aika likvidibusto koska tuli sellainen yllätys, että se mökkikompleksi piti maksaa 100% käteisellä... Mutta en kadu, todellakaan. Elämykset on mun juttu ja edelleen saan mökkikompleksista tosi paljon niitä. Kieltämättä 2016-2019 likvidivaje oli kyllä jälkikäteen ajatellen aika tiukkaa aikaa mutta ihan ylpeä siitä, että selvisin lopulta kuivin jaloin vaikka kulurakenne oli raskas koska lapsikatras.

Oon tehnyt myös vetoja tyyliin miltsillä vuodessa veikkaukselle ainakin 2013-> ja yhtä vuotta lukuunottamatta statsit ovat voitolliset - se on siis kolmas taloudellisen puuhastelun kohde pokerin ja pörssin lisäksi. 

Olen saanut elää ihanaa elämää 2005-2020 mutta rikastumaan en ole päässyt enkä varmaan pääsekään. Oon luonteeltani aika vaatimaton, kurkottelen ehkä astiakaappiin, korkeintaan. Nyt kuitenkin kävi niin, että likvidivaje poistui koska sain sukulaiselta perintöä. Mulla oli kaikki tarvittava oikeastaan jo kasassa joten nyt on tilaa miettiä, miten perintöä vaalisin. Ja kai se menee semisti sijoittamiseen koska en mä vaan saa kiksejä rahan polttamisesta, tavarasta tai luksuksesta. Siitä kylläkin nautin, että ainakaan nyt ei ole likviditiukkuutta - voi hengittää vapaasti.

Luulen, että hommelointini suuntautuu jatkossa pokerin ja vetojen lisäksi myös taas pörssiin ja pienessä mittakaavassa kiinteistöihin Helsingin ydinalueilla. Ehkä. Katsotaan...nyt on ainakin aika pankkiin lainalupauksen vonkaamiseen ja asuntonöyttöihin, on businessideakin mutta stressiä pitää koittaa välttää, kiirettä ja itsensä liian vakavasti ottamista. Johdannon jatkoksi se mitä aiemmin kirjoitin Pokeritietoon....mutta sitten tajusin, että jaahas, tää nyt ei ole pokeria ensinkään ja jatkossakin saattaa olla ei-pokeria aiempaa enemmän.

(*) siis toi on -ish mitä siihen on painettu 2009-2020. Myydessä ei toki saisi lähellekään mutta en myöskään haluaisi myydä vaan jättää sukupaikaksi jonne voi Pandemioita paeta ja jossa Introvertti ja tutkimuksen mukaan erityisherkkä voi chillailla rantasaunan ikkunasta järven liplatusta kuunnellen. 

 

___________________________________

Sijoitushommeleita.

Lämmittäydyn vuosien tauon jälkeen sijoitushommeleihin. Lähtö käytännön nollatasolta koska jos mulla ei positioita, ei kiinnosta seurata. Ihan ensimmäiseksi myin viime viikolla laitaan kaikki pienet erät eli kaikki alle 5k nibut perintö-osakkeista. Jaksa alkaa selvittelemään pikkunibbujen taustoja ja isommin oli fiilis, että 1) kurssitaso ei houkutteleva 2) saatan tarvita cash asunnon ostoon 3) on tulossa se aika vuodesta, kun pörssit ei perinteisesti kirmaa 4) Korona ei vaikuttanut varmalta one off ylireagoinnilta.

Ei niin, että siitä mitään maailmanloppua tulee mutta kunnon hässäkkä voi kyllä tulla ja musta kurssit ei olleet kovin reagoineet vielä big hässäkän realistiseen riskiin. Esimerkiksi Pohjois-Italia semikiinni jo ja turismi satavarmasti kärsii ja isosti. Maa on todella ylivelkainen joten Kiinatyyppistä lamaannusta Italia ei helpolla pitkään kestä ja voi levitä paineeseen EUROa kohtaan jne jne. En siis ennusta 1) maailmanloppua 2) taloudellista maailmanloppua mutta kylläkin 3) on musta realistinen riski, että Koronasta tulee taloudellinen megahässäkkä ennenkuin laantuu. Kai se voi pandemiaksi levitä ja vaikka tappaisi vain 2-3% niin kyllä se esimerkiksi Suomessa riittää siihen, että iso osa jengistä karkaa kesämökeille jne ja tuotanto sakkaa.

Loppuviikosta sitten tuli perinnöistä joitain ulkomaalaisia papereita ja kuuntelin tietävän huonetoverin näkemystä Tallinnassa. Aloitti siis tyyliin tyhjästä lauantaina: "...sellainen näkemys minulle on nyt tullut, että Korona on lähdössä käsistä ja sitä ei ole vielä diskontattu kursseihin".

Selvä. Mä siis en ole seurannut juuri mitään enkä tiedä juuri mitään mutta tiedän, että toi kaveri yleensä tietää. Avasin salkkuni, myin kaikki ulkkarit ja käytiin suomalaiset läpi idealla, että huudan yhtiön ja kaveri sanoo, myynkö vai en vai onko borderline. Ja joo, kyllä mä muodon vuoksi vielä ennen myyntiä katsoin kerran läpi myyntilistan ja lukuja mutta pitkälti tein niin kuin "käskettiin". Ja toi on imo fiksuutta: tunnusta, jos et tiedä mitään ja toimi sen mukaan. Mulla oli kutina, että haluan myydä lisää jo ennen viikonloppuakin mutta kun tuo Jäätteenmäen faksina aloitettu monologi tuli, niin tuli myös kiireen tuntu. En myynyt laitaan mutta odotin maanantaihin isoa monttua lähtöön joten laitoin rajahinnat sen mukaan. Vain UPM jäi myymättä, tarkastuslaskennassa pidin sen ja ulostin Koneet.

Jotain papruja ajattelin nimittäin pitää ihan sen takia, että ei halua kaikkia voittoveroja nyt maksaa in case myöhemmin haluaa ostaa jotain ja se kusee. Verojen maksimointi ei ole tavoitteissa.

Operation let's buy (another) house on anyhow liikkeellä. Tai kuten Tontut asian ilmaisisi 1. Buy a House 2. ??? 3. Profit!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=3zc4bGkU05o

[summary] => [format] => basic_text [safe_value] =>

Heipä,

 

Hyppään Pokeritiedosta tänne koska muutaman vuoden tauon jälkeen on jotain mitä sijoitella eli jotain miksi mutuilla taloushommeleista. Olen lähtökohtaisesti livepokeriammattilainen vuodesta 2005, tosin 2003-2011 myös nettiä ja loppuun asti voitollisesti sitäkin. En ole omasta mielestäni häävi pelaaja mutta toistaiseksi se on ihan hyvin riittänyt ja kovasti haluaisin livepokeria pelata merkittävästi voitollisena aika elämäni loppuun asti, luulen. Tykkään pokerista ja Rakastan sen mahdollistamaa elämäntapaa sekä kaikkea sen ympärillä, ihmisiä.

Oon taustaltani taludellisista asioista kiinnostunut yrittäjän poika ja HKKK:n KTM pehmotieteistä. Sekä VTK Valtsikasta, sossu. En kauheesti faktaile tai selvittele vaan mutuilen eli saa tulla besserwisseröimään ja faktan tarkisteluun sekä Nöyryyttämään. Mun tyylini on se, että sanon asiat niin yksinkertaisesti ja naivisti kuin osaan. Usein myös absurdisti ja hönösti koska olen hidas ja aivovammainen. Mutta semiälykäs sellainen.

Anyhow, 2008 Lopussa Jenkeissä asuessani yhtenä yönä avasin kauppalehden ja...WTF...kurssitaso oli minusta Absurdi joten lähdin nollasta makseilla pörssiin parin päivän anallyysin perusteella ja 3/2009 mennessä velkavipu oli joku 300%. Visaluotot Sharkiena tapissa. Se meni lopulta naurettavan hyvin: varmaankin onnella iso osuus kun otos yksi mutta sen kuitenkin sanon, että kun ihan yksin uin ne eka kuukaudet vittuilun vastavirtaan ja kun salkun tuottoprosentti oli muutamassa vuodessa 800% niin vaikka varmaan onnea, niin en mä ihan kauheesti jaksa sitä kuitenkaan jälkikäteen nöyristellä. Sanotaan vaikka että PerusFlippi, GG ja next hand. Sanaikaista meininkiä voi tsekata kauppalehden keskustelupalstalta jossa pidin blogia 11/2008 -> nikillä Velkavivulla_Liikenteeseen. Ei tullut paljon tukitulta eka kuukausina... ;D

Myin viimeiset osakkeet 2016 keväällä ja pörssirahat painettiin 2010-2019 700k kesämökkikompleksiin(*), Helsingin penthousekämppään ja Aasialaisiin in house lastenhoitajiin 2013-2020. Money well spent mutta 2016-2019 oltiinkin sitten aika likvidibusto koska tuli sellainen yllätys, että se mökkikompleksi piti maksaa 100% käteisellä... Mutta en kadu, todellakaan. Elämykset on mun juttu ja edelleen saan mökkikompleksista tosi paljon niitä. Kieltämättä 2016-2019 likvidivaje oli kyllä jälkikäteen ajatellen aika tiukkaa aikaa mutta ihan ylpeä siitä, että selvisin lopulta kuivin jaloin vaikka kulurakenne oli raskas koska lapsikatras.

Oon tehnyt myös vetoja tyyliin miltsillä vuodessa veikkaukselle ainakin 2013-> ja yhtä vuotta lukuunottamatta statsit ovat voitolliset - se on siis kolmas taloudellisen puuhastelun kohde pokerin ja pörssin lisäksi. 

Olen saanut elää ihanaa elämää 2005-2020 mutta rikastumaan en ole päässyt enkä varmaan pääsekään. Oon luonteeltani aika vaatimaton, kurkottelen ehkä astiakaappiin, korkeintaan. Nyt kuitenkin kävi niin, että likvidivaje poistui koska sain sukulaiselta perintöä. Mulla oli kaikki tarvittava oikeastaan jo kasassa joten nyt on tilaa miettiä, miten perintöä vaalisin. Ja kai se menee semisti sijoittamiseen koska en mä vaan saa kiksejä rahan polttamisesta, tavarasta tai luksuksesta. Siitä kylläkin nautin, että ainakaan nyt ei ole likviditiukkuutta - voi hengittää vapaasti.

Luulen, että hommelointini suuntautuu jatkossa pokerin ja vetojen lisäksi myös taas pörssiin ja pienessä mittakaavassa kiinteistöihin Helsingin ydinalueilla. Ehkä. Katsotaan...nyt on ainakin aika pankkiin lainalupauksen vonkaamiseen ja asuntonöyttöihin, on businessideakin mutta stressiä pitää koittaa välttää, kiirettä ja itsensä liian vakavasti ottamista. Johdannon jatkoksi se mitä aiemmin kirjoitin Pokeritietoon....mutta sitten tajusin, että jaahas, tää nyt ei ole pokeria ensinkään ja jatkossakin saattaa olla ei-pokeria aiempaa enemmän.

(*) siis toi on -ish mitä siihen on painettu 2009-2020. Myydessä ei toki saisi lähellekään mutta en myöskään haluaisi myydä vaan jättää sukupaikaksi jonne voi Pandemioita paeta ja jossa Introvertti ja tutkimuksen mukaan erityisherkkä voi chillailla rantasaunan ikkunasta järven liplatusta kuunnellen. 

 

___________________________________

Sijoitushommeleita.

Lämmittäydyn vuosien tauon jälkeen sijoitushommeleihin. Lähtö käytännön nollatasolta koska jos mulla ei positioita, ei kiinnosta seurata. Ihan ensimmäiseksi myin viime viikolla laitaan kaikki pienet erät eli kaikki alle 5k nibut perintö-osakkeista. Jaksa alkaa selvittelemään pikkunibbujen taustoja ja isommin oli fiilis, että 1) kurssitaso ei houkutteleva 2) saatan tarvita cash asunnon ostoon 3) on tulossa se aika vuodesta, kun pörssit ei perinteisesti kirmaa 4) Korona ei vaikuttanut varmalta one off ylireagoinnilta.

Ei niin, että siitä mitään maailmanloppua tulee mutta kunnon hässäkkä voi kyllä tulla ja musta kurssit ei olleet kovin reagoineet vielä big hässäkän realistiseen riskiin. Esimerkiksi Pohjois-Italia semikiinni jo ja turismi satavarmasti kärsii ja isosti. Maa on todella ylivelkainen joten Kiinatyyppistä lamaannusta Italia ei helpolla pitkään kestä ja voi levitä paineeseen EUROa kohtaan jne jne. En siis ennusta 1) maailmanloppua 2) taloudellista maailmanloppua mutta kylläkin 3) on musta realistinen riski, että Koronasta tulee taloudellinen megahässäkkä ennenkuin laantuu. Kai se voi pandemiaksi levitä ja vaikka tappaisi vain 2-3% niin kyllä se esimerkiksi Suomessa riittää siihen, että iso osa jengistä karkaa kesämökeille jne ja tuotanto sakkaa.

Loppuviikosta sitten tuli perinnöistä joitain ulkomaalaisia papereita ja kuuntelin tietävän huonetoverin näkemystä Tallinnassa. Aloitti siis tyyliin tyhjästä lauantaina: "...sellainen näkemys minulle on nyt tullut, että Korona on lähdössä käsistä ja sitä ei ole vielä diskontattu kursseihin".

Selvä. Mä siis en ole seurannut juuri mitään enkä tiedä juuri mitään mutta tiedän, että toi kaveri yleensä tietää. Avasin salkkuni, myin kaikki ulkkarit ja käytiin suomalaiset läpi idealla, että huudan yhtiön ja kaveri sanoo, myynkö vai en vai onko borderline. Ja joo, kyllä mä muodon vuoksi vielä ennen myyntiä katsoin kerran läpi myyntilistan ja lukuja mutta pitkälti tein niin kuin "käskettiin". Ja toi on imo fiksuutta: tunnusta, jos et tiedä mitään ja toimi sen mukaan. Mulla oli kutina, että haluan myydä lisää jo ennen viikonloppuakin mutta kun tuo Jäätteenmäen faksina aloitettu monologi tuli, niin tuli myös kiireen tuntu. En myynyt laitaan mutta odotin maanantaihin isoa monttua lähtöön joten laitoin rajahinnat sen mukaan. Vain UPM jäi myymättä, tarkastuslaskennassa pidin sen ja ulostin Koneet.

Jotain papruja ajattelin nimittäin pitää ihan sen takia, että ei halua kaikkia voittoveroja nyt maksaa in case myöhemmin haluaa ostaa jotain ja se kusee. Verojen maksimointi ei ole tavoitteissa.

Operation let's buy (another) house on anyhow liikkeellä. Tai kuten Tontut asian ilmaisisi 1. Buy a House 2. ??? 3. Profit!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=3zc4bGkU05o

[safe_summary] => ) ) ) [rdf_mapping] => Array ( [rdftype] => Array ( [0] => sioc:Post [1] => sioct:BoardPost ) [taxonomy_forums] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_container ) [type] => rel ) [title] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:title ) ) [created] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:date [1] => dc:created ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [changed] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:modified ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [body] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => content:encoded ) ) [uid] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_creator ) [type] => rel ) [name] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => foaf:name ) ) [comment_count] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:num_replies ) [datatype] => xsd:integer ) [last_activity] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:last_activity_date ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) ) [path] => Array ( [pathauto] => 1 ) [cid] => 43108 [last_comment_timestamp] => 1593789647 [last_comment_name] => [last_comment_uid] => 25001 [comment_count] => 459 [name] => PikkuPro [picture] => 0 [data] => a:1:{s:7:"contact";i:1;} [forum_tid] => 6 [entity_view_prepared] => 1 [rate_thumbsup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
Thumbsup
[#title] => Thumbsup [#type] => item ) [rate_numbersup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
20
+1
0
-1
20
0
[#title] => numbersup [#type] => item ) [rate_bothnumbers] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
bothnumbers
 • ylös
  100%
 • down
  0%
[#title] => bothnumbers [#type] => item ) )

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita

459
176433
Sivu:

Sivut

16.6.2020, 20:29
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Jouluja ja maanantaita

Elämässä on kumpiakin, tänään oli Joulu - sain mieluisan ja yllättävän paketin.

Olin juuri lähtenyt juoksemaan kansallispuistossa kun puhelin soi - onneksi kuljetan sitä aina mukanani jotta voin kuunnella huonoa musiikkia. Anyhow, puhelinmyyjiähän ne usein on eikä ammattimainen ääni antanut hyvää ensivaikutelmaa mutta onneksi jäin kuuntelemaan:

"X Nordnetista Moi, olisiko niin, että sun tekemä kruunusiirto ei ole koskaan tullut perille?

Tavallaan toki häkellyin, ei heti mitään muistikuvaa joten siihen verraten vastasin mielestäni ihan kiitettävästi:

"Ilmeisesti sitten olisi"

Eikä toi mitään kusetusyritystä, sentään muistin, että on kruunutilejä ja on Nordnetissa tili niin mitkä olisi oddsit, että joku soittaisi tuollaisen puhelun niin, että mulla ei olisi jäänyt kruunuja tulematta perille?

Koska mulla ei ole juuri muistia, niin reaktioni saattoi olla jotenkin vähän uoto joten yritin paikata sitä 0-levelillä jatkaen:

"tässä on nyt tavallaan tainnut käydä niin, että olen unohtanut koko siirron". 

Sinällään aika sama mitä vastailin, niinkuin Cruisen leffassa leading lady sanoi "you had me on hello" eli toki soittaessaan tasan tarkkaan tiesi, että massit on mun mutta sen verran iso summa, että ei kehdannut yli kuukauden päästä vain törayttää tilille.

Sovimme, että laitan kuittia tulemaan ÅB tilisiirrostani niin laittavat kruunut sitten tilille. Tokikaan en onnistunut liitetiedoston kanssa yhteistyöhön mutta tulkitsen tämän epäonnistuneeksi lahjapaperin repäisyksi...kyllä se paketti vielä aukeaa.

Oli muuten varsin aurinkoinen polkujuoksu vaikka taivas oli pilvessä. Yritin siinä muistella siirron suuruutta mutta kun en muistanut niin päättelin vain, että pakko olla 6fig, kruunuissa. (7fig muistaisin varmasti ja 5fig kruunuja en jaksaisi säätää tililtä toiselle).

Muisti on kyllä harmillinen asia, elämä on paljon jännempää ilman. 

https://www.youtube.com/watch?v=cDaDPpJymsw

1
+1
0
-1
1
0
16.6.2020, 20:31
Liittynyt:
31.3.2020, 14:18
Viestejä:
767

Hanki excel niin ei tarvitse muistaa (tai pelätä katkeavansa).

1
+1
1
-1
1
1
17.6.2020, 09:44
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Mikä mua mututasolla nyt kiinnostaa, on Brazilian indeksi eli se mikä täällä vinkattiin (sry en muista kuka mut ty). Sitä oli jo kerran mut myin pois silloin, kun jälkikäteen ajatellen oli vähän liian herkassä ehkä nappien painelu. Brassit on kumminkin tullu nyt vähän taas alas, tänään tullee laskupäivä koska kaikkien aikojen toppi koronainfektioihin siellä. 3-4 päivän averagena on kuitenkin tasoittumassa ja haluisin hypätä matkaan ennenkuin selkeä käänne tulee. 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/brazil/

Aattelin, että kun EFT seuraa indeksiä niin tuskin haittaa euroakaan, jos laitan tänne jo etukäteen eli tää: 

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (DE) (Acc)

(4BRZ)

Iso kelahan on se, että kylmästi rahaa ajatellen koronavirus voi jopa edistää ainakin kehittyneitä talouksia joissa vanhusten viimeisiä vuosia hoidetaan hyvin ja isolla rahalla. JOS siis ei tehdä rajuja lockdown-toimia. Kyllä siinä Ruotsikin on nyt säästänyt pitkän pennin tulevilta vuosilta, eipä tarvitse rakennella yhtä paljon vanhuksien laitospaikkoja kun se joku 3-4k on poissa (kuolleita total enemmän mutta ihan kaikki ei viime vaiheen vanhuksia). Eli korona ei tuhoa talouksia kuten vaikka HIV olisi voinut tehdä mutta koronan rajoitustoimet voivat tuhota talouksia. Brazilissa ei tunnuta ihan turhan tarkasti johdon taholta tähän "pikku flunssaan" reagoitavan.

Ja kaikki tämä siis talous vs. korona ilman mitään suosituksia miten kuuluisi poliitikkojen toimia. Kyllähän Suomessa so far on hallitus resultwise onnistunut aika hyvin, oliko sitten tuuria miten matkassa (otos yksi niin paljon onnella osuutta) mutta kuitenkin. Itse olisin vetänyt enemmän takki auki, lähempänä Ruotsin lineä ja enää en yhtään varma, että se olisi ollut resultwise parempi (peli ei toki vielä varmuudella ohi). Mutta isossa kelassa tosiaan hyvä muistaa, että otos yksi kaikille ja tässä niin paljon muuttujia ja niin nopeaa päätöksentekoa, että mitenkään ei kannata verrata suoraan kuolleita ja päättää sen mukaan mikä maa on onnistunut kuinkakin hyvin. Pois lukien toki tietyt Johtajat kuten Trump ja se Brassien päällikkö jotka toimillaan ainakin sekoittavat pakkaa onnistuneesti eli ei voi olla tehokasta toimintaa jos potkitaan asiantuntijoita tolla vauhdilla ulos. 

Mut siis mutuilen, et Brasseissa näyttää viel hetken rumalta ja vois päästä halvalla kiinni ja mutuilen et oikea aika mennä kiinni on ennen, kuin valoa näkyy tunnelin päässä. Tässähän nyt erikoistilaisuus elikkä harvoin on näin paljon dataa miten tilanne tulee etenemään kuten nyt onBrassien kohdalla kun homma jo pyörinyt Kiina -> Italia -> Eurooppa -> Jenkit. Toki eri kulttuurialue mut kumminkin, näkisin, et max pahan näköiseen tilanteeseen kannattais mennä ineen pl kunnon levottomuudet kun ne sit vähän eri ballgame eli voi tulla sotilasvallankaappaus yms. game changereita

 

 

3
+1
1
-1
3
1
17.6.2020, 09:52
Liittynyt:
14.8.2016, 21:09
Viestejä:
34

Tämä DBX6 trackeri on ilmeisesti saman sisältöinen ETF mutta noteerataan euroissa ja olen tätä joskus omistanutkin mutta laitoin helmikuun alussa myyntiin kaikki osuudet.

1
+1
0
-1
1
0
17.6.2020, 10:37
Liittynyt:
29.3.2020, 13:38
Viestejä:
38

PikkuPro kirjoitti:

Mikä mua mututasolla nyt kiinnostaa, on Brazilian indeksi eli se mikä täällä vinkattiin (sry en muista kuka mut ty). Sitä oli jo kerran mut myin pois silloin, kun jälkikäteen ajatellen oli vähän liian herkassä ehkä nappien painelu. Brassit on kumminkin tullu nyt vähän taas alas, tänään tullee laskupäivä koska kaikkien aikojen toppi koronainfektioihin siellä. 3-4 päivän averagena on kuitenkin tasoittumassa ja haluisin hypätä matkaan ennenkuin selkeä käänne tulee. 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/brazil/

Aattelin, että kun EFT seuraa indeksiä niin tuskin haittaa euroakaan, jos laitan tänne jo etukäteen eli tää: 

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (DE) (Acc)

(4BRZ)

Iso kelahan on se, että kylmästi rahaa ajatellen koronavirus voi jopa edistää ainakin kehittyneitä talouksia joissa vanhusten viimeisiä vuosia hoidetaan hyvin ja isolla rahalla. JOS siis ei tehdä rajuja lockdown-toimia. Kyllä siinä Ruotsikin on nyt säästänyt pitkän pennin tulevilta vuosilta, eipä tarvitse rakennella yhtä paljon vanhuksien laitospaikkoja kun se joku 3-4k on poissa (kuolleita total enemmän mutta ihan kaikki ei viime vaiheen vanhuksia). Eli korona ei tuhoa talouksia kuten vaikka HIV olisi voinut tehdä mutta koronan rajoitustoimet voivat tuhota talouksia. Brazilissa ei tunnuta ihan turhan tarkasti johdon taholta tähän "pikku flunssaan" reagoitavan.

Ja kaikki tämä siis talous vs. korona ilman mitään suosituksia miten kuuluisi poliitikkojen toimia. Kyllähän Suomessa so far on hallitus resultwise onnistunut aika hyvin, oliko sitten tuuria miten matkassa (otos yksi niin paljon onnella osuutta) mutta kuitenkin. Itse olisin vetänyt enemmän takki auki, lähempänä Ruotsin lineä ja enää en yhtään varma, että se olisi ollut resultwise parempi (peli ei toki vielä varmuudella ohi). Mutta isossa kelassa tosiaan hyvä muistaa, että otos yksi kaikille ja tässä niin paljon muuttujia ja niin nopeaa päätöksentekoa, että mitenkään ei kannata verrata suoraan kuolleita ja päättää sen mukaan mikä maa on onnistunut kuinkakin hyvin. Pois lukien toki tietyt Johtajat kuten Trump ja se Brassien päällikkö jotka toimillaan ainakin sekoittavat pakkaa onnistuneesti eli ei voi olla tehokasta toimintaa jos potkitaan asiantuntijoita tolla vauhdilla ulos. 

Mut siis mutuilen, et Brasseissa näyttää viel hetken rumalta ja vois päästä halvalla kiinni ja mutuilen et oikea aika mennä kiinni on ennen, kuin valoa näkyy tunnelin päässä. Tässähän nyt erikoistilaisuus elikkä harvoin on näin paljon dataa miten tilanne tulee etenemään kuten nyt onBrassien kohdalla kun homma jo pyörinyt Kiina -> Italia -> Eurooppa -> Jenkit. Toki eri kulttuurialue mut kumminkin, näkisin, et max pahan näköiseen tilanteeseen kannattais mennä ineen pl kunnon levottomuudet kun ne sit vähän eri ballgame eli voi tulla sotilasvallankaappaus yms. game changereita

 

 

Real on menettänyt 20% helmikuusta. Uskotko/oletatko myös sen vahvistuvan? ETF näyttää vuositasolla -37%, mutta realeissa sitten noin -20%. On siellä vientiyhtiöitäkin, mutta pankkeja 30%, jotka ei hyötyne. Itsellä ei kompotenssiä arvioida valuutan tulevaa suuntaa.

0
+1
0
-1
0
0
17.6.2020, 10:47
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Kevennetty Citycon @6,70. Ei siis myyty kaikkia vaan joku 25% kevennetty, kuvastaa epätietoisuuttani. Halusin ottaa feel good veivin (nää ostettu edellispäivänä 6,2e) mut toisaalta pitää salkussa koska kyllähän tässä on imo perusteita kivuta jonnekin 8-9e easy jos ei toista aaltoa tule. 

Niin tyhmältä kun kuulostaa niin tää on mun metodi pitkälti aina ollut. Ruvetaan vain tekemään jotain ja sitten joko osoittautuu typeryydeksi (-EV toimintaa koska kulut) tai sitten alkaa pikkuhiljaa kehittyä ja se kehittyminen tehokkaampaa kun on panosta. Näin oon tehnyt mm. pokerin, vetojen ja kiinteistösijoittelun suhteen (vika toki ihan lastenkengissä mut sen verran mukana, että on oppinut). Alat vaan reippaasti lyömään sitä päätä seinään niin jompi kumpi antaa lopulta periksi.

1
+1
1
-1
1
1
17.6.2020, 10:47
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Montella kirjoitti:

 

Real on menettänyt 20% helmikuusta. Uskotko/oletatko myös sen vahvistuvan? ETF näyttää vuositasolla -37%, mutta realeissa sitten noin -20%. On siellä vientiyhtiöitäkin, mutta pankkeja 30%, jotka ei hyötyne. Itsellä ei kompotenssiä arvioida valuutan tulevaa suuntaa.

Hyvä huomio, thanks. Ei toki mullakaan kompetenssia, mutuni on se, että jos maassa X "veri virtaa kaduilla" koronamielessä niin sitten pörssillä on taipumusta ylireagoida koska korona on näyttävä katukuvassa mutta ei tuhoa talouden perusteita. Tämä siis ihan vahvahko mutu perustuen juuri siihen, että talouden kannalta oleelliset toimijat ei juuri delaa ja pidemmän päälle kehittyvä talous ei katsele johtajia, jotka pitävät "Kiinatason" lockdowneja.

Enkä muuten usko, että kovin herkästi Euroopassakaan mennään syksyllä kevään tason lockdowneihin, se on aina poliittinen päätös, statseja voi tulkita pitkälti miten haluaa.

0
+1
0
-1
0
0
18.6.2020, 11:17
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Korkattu Sampo-neitsyys @30,40e. Näillä tiedoilla lisää jos laskee.

1
+1
0
-1
1
0
18.6.2020, 12:32
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Ai niin, siihen rahanvaihtosäätöön vissiin loppu vaikkakaan ei ratkaisu. Lähti siis 13.5. Åb kruunutililtä xxx.xxx kruunua, sit VUTUN NÄPPÄRÄSTI jostain syystä vaihtoivat Åb eka euroiksi tai ainakin siis eka oli toi kruunumäärä, sit oli vaihtokurssi euromäärään ja sit oli euromäärä xx.xxx Åb kuitissa. Ja jo nyt 18.6. rahat onkin Nordnetissa, kruunuina!?

Et miten niinku meni taas omasta mielestä? Kruunuja siirrellään kruunutililtä kruunutilille niin mikä vittu on toi vaihtokurssi Åb kuitissa? Ja siirto kestää 1kk 5pv - tosin Nordnetissa luki, että voi kestää vähän kauemmin mut meil vissiin vähän eri näkemykset mitä vähä on...

Siitä oon ihan tyytyväinen, et toi oli "kokeiluerä" eli ei hirveen iso vaikka olis kyl voinut olla pienempikin kokeiluerä. Tällä kertaa tulos on se, että enpä kokeile toista kertaa, ihan pikkasen liikaa vitutuksen lähteitä.

Jos niitä kruunuja ei saa mistään konttuurista (Suomesta, Ahvenanmaalta tai Ruotsista) suoraan nostettua kuluitta niin alkaa käymään ideat vähiin... Ostan vittu kämpän ja kruunuilla oma-osuus maksuun?

EDIT: eiku HETKINEN. Sulta lähtee kruunuja ja toiselle tilille tulee sama määrä kruunuja...hommahan toimii väkisinkin! Sitä en kyllä enää käsitä, miksi Åb kuitissa on vaihtokurssi euroihin ja euromäärä mutta jos ainut tililiikenne on että lähtee sama määrä kruunuja mikä toiselle tilille tulee niin hommahan pelittää? Kuluja meni 163 kruunua Åb...ton kanssa voin elää aika heplostikin. Jos tää toimii niin tuun säästämään high 4fig kun ei tarvi siirtää Åb kruunut -> Åb eurot.

Toiseen suuntaan siis noi kulut maksoin mutta tässä välissä Åb kruunusijoitukset ovat paisuneet aikas paljon joten toiseen suuntaan tappio olisi huomattavasti suurempi vaikka oli se 4fig silloin maaliskuussakin.

Nyt sitten betsireili, semi-iso ja innostava betsi. Jos alkaa jännittää liikaa niin meen helteeseen jatkamaan nurmikon leikkuuta.

1
+1
0
-1
1
0
18.6.2020, 13:08
Liittynyt:
5.5.2020, 12:07
Viestejä:
7

PikkuPro kirjoitti:

Ai niin, siihen rahanvaihtosäätöön vissiin loppu vaikkakaan ei ratkaisu. Lähti siis 13.5. Åb kruunutililtä xxx.xxx kruunua, sit VUTUN NÄPPÄRÄSTI jostain syystä vaihtoivat Åb eka euroiksi tai ainakin siis eka oli toi kruunumäärä, sit oli vaihtokurssi euromäärään ja sit oli euromäärä xx.xxx Åb kuitissa. Ja jo nyt 18.6. rahat onkin Nordnetissa, kruunuina!?

Et miten niinku meni taas omasta mielestä? Kruunuja siirrellään kruunutililtä kruunutilille niin mikä vittu on toi vaihtokurssi Åb kuitissa? Ja siirto kestää 1kk 5pv - tosin Nordnetissa luki, että voi kestää vähän kauemmin mut meil vissiin vähän eri näkemykset mitä vähä on...

Siitä oon ihan tyytyväinen, et toi oli "kokeiluerä" eli ei hirveen iso vaikka olis kyl voinut olla pienempikin kokeiluerä. Tällä kertaa tulos on se, että enpä kokeile toista kertaa, ihan pikkasen liikaa vitutuksen lähteitä.

Jos niitä kruunuja ei saa mistään konttuurista (Suomesta, Ahvenanmaalta tai Ruotsista) suoraan nostettua kuluitta niin alkaa käymään ideat vähiin... Ostan vittu kämpän ja kruunuilla oma-osuus maksuun?

EDIT: eiku HETKINEN. Sulta lähtee kruunuja ja toiselle tilille tulee sama määrä kruunuja...hommahan toimii väkisinkin! Sitä en kyllä enää käsitä, miksi Åb kuitissa on vaihtokurssi euroihin ja euromäärä mutta jos ainut tililiikenne on että lähtee sama määrä kruunuja mikä toiselle tilille tulee niin hommahan pelittää? Kuluja meni 163 kruunua Åb...ton kanssa voin elää aika heplostikin. Jos tää toimii niin tuun säästämään high 4fig kun ei tarvi siirtää Åb kruunut -> Åb eurot.

Toiseen suuntaan siis noi kulut maksoin mutta tässä välissä Åb kruunusijoitukset ovat paisuneet aikas paljon joten toiseen suuntaan tappio olisi huomattavasti suurempi vaikka oli se 4fig silloin maaliskuussakin.

Nyt sitten betsireili, semi-iso ja innostava betsi. Jos alkaa jännittää liikaa niin meen helteeseen jatkamaan nurmikon leikkuuta.

Itse olen käyttänyt Transferwise palvelua valuutanvaihdossa. En ole varma onko tämä oikea ratkaisu juuri sinulle, mutta itsellä ei juuri valittamista. Kulut ovat matalat ja rahat siirtyvät minuuteissa (välillä sekunneissa) eri maissa olevien pankkitilien välillä. 500 000 SEK saisi siirrettyä 0,43% kuluilla (2149 SEK). 

1
+1
0
-1
1
0
18.6.2020, 23:29
Liittynyt:
1.10.2014, 18:02
Viestejä:
10

PikkuPro kirjoitti:

Iso kelahan on se, että kylmästi rahaa ajatellen koronavirus voi jopa edistää ainakin kehittyneitä talouksia joissa vanhusten viimeisiä vuosia hoidetaan hyvin ja isolla rahalla. JOS siis ei tehdä rajuja lockdown-toimia. Kyllä siinä Ruotsikin on nyt säästänyt pitkän pennin tulevilta vuosilta, eipä tarvitse rakennella yhtä paljon vanhuksien laitospaikkoja kun se joku 3-4k on poissa (kuolleita total enemmän mutta ihan kaikki ei viime vaiheen vanhuksia). Eli korona ei tuhoa talouksia kuten vaikka HIV olisi voinut tehdä mutta koronan rajoitustoimet voivat tuhota talouksia. Brazilissa ei tunnuta ihan turhan tarkasti johdon taholta tähän "pikku flunssaan" reagoitavan.

Näinhän olen asiaa itsekkin ajatellut ja niin se on tässäkin blogissa muutamaan kertaan esitetty. Eilen arvostamani ja hyvin terveydenhoitoalaa tunteva tuttuni väitti kuitenkin päinvastaisesti, että tartunnan saaneiden jatkohoitokulut (mitä hoitoja sillä sitten tarkoittikaan tai mitä termiä hän nyt tarkalleen käyttikään, mutta point remains) tulisivat ylittämään nuo mainitut säästyvät vanhusten hoitokulut. Kuten tuolle alkuperäiselle näkemyksellekkään, en tälle vastakkaisellekkaan mitään dataa pysty esittämään, mutta ajatuksena vaan että voisiko olla näin? Kallistahan sellainen mahdollisesti vuosia jatkuva 24/7 -vanhuspaikka on verrattuna lähes mihin tahansa hoitoon/hoitojaksoon, mutta toisaalta jos on Ruotsin tyyliin enemmän niitä kuolleita, niin tartunnan saaneita (=mahdollisia jatkohoitoja tarvitsevia) on sitten vielä kertaa/potenssiin x.

0
+1
0
-1
0
0
22.6.2020, 18:07
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

(ei sijoitushommeleita)

Hiljaiseloa, huomasin kumminkin lehdestä, että ton tyyppinen känniajelu missä itsekin olin 1994 tai 1995 collateral damagea ottamassa onkin näköjään Itä-Suomessa kansallisurheilua. Siis täysin samoin kävi autossa jota ajoi vieras Venäläinen ja jonka takapenkillä istuin tietämättä, että kuski on kännissä...tai tarkemmin tiesin mutta liian myöhään eli en ehtinyt reagoida kun otti pullon ja veti vodkaa suoraan pullon suusta....enkä suoraan sanoen tiedä, miten siinä olis voinutkaan reagoida, vieraassa seurassa vieraassa maassa keskellä metsää ja ennen kännyköitä eli kai se reagointi olis pitänyt tehdä aiemmin.

Ihan sama case: ylinopeutta ja kaarteessa Saab 96 ympäri muutaman kerran. Meillä tuskin oli ihan 140km vauhtia mut hitosti oli ja sen verran siis, että kaarteessa meni katon kautta muutaman kerran ja paikallisessa sairaalassa 54 tikkiä naamaan kun olin saanut kuskin tai jonkun muun viinapullon rikkinäisenä päähäni. Et yhdeksää elämää ei ainakaan enää ole, olis voinu käydä aika helposti huonomminkin nimittäin sitä verta tuli aika reippaasti ja ja toki osuttiin johonkin isoon puuhun tai kiveen tai johonkin et olis siihenkin voinu rusentua tai sit esim lentää ulos autosta (ei toki ollu turvavöitä käytössä ainakaan) ja jäädä sen alle tai osua puuhun tai kiveen...

Niin et kauheesti kyl menetetään, kun nuoriso ei enää osaa juoda.. ;D

https://www.is.fi/yleisurheilu/art-2000006548198.html

EDIT: en siis tiedä nopeudesta, musta vauhdin takia lähti menemään ympäri ja ennen sitä mua pelotti jo se vauhti et paljon sitä musta oli. Aattelin et tuskin silti 140km ihan koska kukaan ei kai kuollu eikä ehkä ees lentäny autosta. Vähän vaikee sanoa kun kaikki paitsi yks hävis koska auto oli varastettu. Ihan kiva et se yks jäi, ainut jonka olin tuntenu ees useamman tunnin, vironpoika. En kyl tiedä, olisinko yksin selvinnyt ihan tuntemattomalta metsätieltä hengissä pois.

4
+1
0
-1
4
0
23.6.2020, 10:27
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Hahaa, ilon aamu. Nimittäin päädyin olemaan aika totaalilomalla usean päivän tai ehkä pari viikkoakin -  ei juuri pokeria ja aika vähän pörssihommiakaan. Vetoihin toki muutama tonni hävisi. Ei huvittanut ja kai siinä oli juhannuskin välissä ja paljon jengiä ympärillä. Kaikenlaista ja ei mitään. Kattelin partsilla uusintana You Tubesta mainion "Soviet Storm" sarjan eli Venäjän versio WWII Itä-rintamasta, hämmentävän kova kyllä vaikka välissä vähän historiallisesti poukkiva - silti iso suositus. En tiedä mikä poliittinen kela ton sarjan takana on ollut mutta siis isolla budjetilla tehty ja hämmentävän realistinen enkä juuri hahmota missään kohtaan kotiinpäin vetoa paitsi, että Länsi-Apua ei juuri mainita... Olisiko sitten ollut joku moment on clarity, että toi on ihan riittävän kova saavutus puna-armeijalta ilman propagandaakin. Ehdottomasti kovin Itä-Rintaman kokonaiskuvaus mihin törmännyt ja että se tulee Venäjältä, well, elämä on Ihmeellistä.

https://www.youtube.com/watch?v=6CerdjvePsg

Anyhow, nyt sitten huomaan, että akut alkavat olla täynnä, kaipaa rahalla leikkimistä vaikka vieressä kaikenlaista kesä-aktiviteettia. Onneksi KH ottaa 2h päästä kopin kaikesta ja siirryn täyshoitoon ja rantasaunalle grindaamaan nettiä. Olin ihan tympääntynyt siihen aiemmin mutta muutaman päivän täystauko on näköjään tehnyt ihmeitä. Tämä on mun elämän luksusosasto: lomaa ei laiteta kalenteriin vaan jossain vaiheessa alkaa vähän väsyttämään ja vasta peräpeilistä huomaa, että näköjään tuli vähän lomailtua. Aion toki jatkaa kesäilyäkin mutta noi 11-16 @29c spotit vois tosiaan grindailla varjossa. Jos siis huvittaa.

Tämä aika on ihan ihmeellinen, mitä mahdollisuuksia maailma tarjoaakaan! 30 vuotta sitten ei ollut käytännössä vielä nettiä, ei kännyjä. Nettipokeri, Airbnb, osakkeiden nettitreidaus jne jne jne. Miten upeaa aikaa olla elossa! Muistan, kuinka 80-luvun lopulla jonottelin pankkiin tekemään pörssitoimeksiantoja säästöistäni, prosentti meni aina ostosta ja myynnistä ja sitten jotain extroja ja sitten toki verot vielä jos jotain voitti. Vähän eri homma tehdä lyhyttä kauppaa näillä käytännön nollakuluilla ja Nordnetin 0,99% korolla kuin 80-luvun +10% Heliborilla. So sick. Muutenkin tää mun elämäntapani olisi täysin mahdoton ilman nettiä: vaikeaa olisi asunnottomana ja autottomana jos ihmiset olisivat vielä lankapuhelimien varassa, nyt tää on vain luksusta kun Airbnb, läppärin ja "äly"puhelimen ansiosta kaikki tarvittava menee 1997 ostettuun rinkkaan ja jää vielä tilaakin vaikka mukana kulkee parin lajin treenikamatkin. Kesät mökkikompleksissa täyshoidossa ja paskakelit asunnottomana ympäri palloa - internet on ollut jäätävä elämäntapojen mahdollistaja! 

https://www.youtube.com/watch?v=5APlY6tnQCs

4
+1
0
-1
4
0
23.6.2020, 10:41
Liittynyt:
31.3.2020, 14:18
Viestejä:
767

PikkuPro kirjoitti:

Hahaa, ilon aamu. Nimittäin päädyin olemaan aika totaalilomalla usean päivän tai ehkä pari viikkoakin -  ei juuri pokeria ja aika vähän pörssihommiakaan. Vetoihin toki muutama tonni hävisi. Ei huvittanut ja kai siinä oli juhannuskin välissä ja paljon jengiä ympärillä. Kaikenlaista ja ei mitään. Kattelin partsilla uusintana You Tubesta mainion "Soviet Storm" sarjan eli Venäjän versio WWII Itä-rintamasta, hämmentävän kova kyllä vaikka välissä vähän historiallisesti poukkiva - silti iso suositus. En tiedä mikä poliittinen kela ton sarjan takana on ollut mutta siis isolla budjetilla tehty ja hämmentävän realistinen enkä juuri hahmota missään kohtaan kotiinpäin vetoa paitsi, että Länsi-Apua ei juuri mainita... Olisiko sitten ollut joku moment on clarity, että toi on ihan riittävän kova saavutus puna-armeijalta ilman propagandaakin. Ehdottomasti kovin Itä-Rintaman kokonaiskuvaus mihin törmännyt ja että se tulee Venäjältä, well, elämä on Ihmeellistä.

En ole ko. sarjaa katsonut, mutta tummennettuun: Venäläisiä kuoli 20m, läntisiä liittolaisia 500k. Silti lännessä elää myytti, että "länsi löi natsit". Putinin hallinto käyttää tätä hyväkseen uhriroolissaan ja siinä, että Stalinin aika voidaan rehabilitoida älyllisesti kestävästi.

 

 

1
+1
2
-1
1
2
23.6.2020, 12:31
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Myyty Sammot 30,79e.

Jos aattelee next kuukautta/40 pv niin ehkä vähän nihkeetä pörssissä. Kesällä nyt osakkeet tyypillisesti menestyy heikommin ja pikemmin näkisin Koronapuolelta huonoja kuin hyviä uutisia jos jotain tulee koska Eurooppaan diskontattu hiljasta eli "any news is bad news". Jenkkilässä kans musta isompi riski huonoille käänteille, vaalit lähestyy ja koronatilanne aika nihkeä niin jotain kierroksia voi joku taho ottaa, paineet on kovat koska Jenkkilä painottaa taloutta niin kovin. Esim. LA livepokerit avattiin ja noi 200 pelipöydän livepokerit on kyllä ihan vihoviimeisiä koronalinkoja et Jenkkilän tilanteen nään aikas riskaapelina. Talous ja vaalit "pakottaa" ottamaa koronariskiä ja se voi jotenkin backfire. Ja jaksaako FED:kään ihan kaksin käsin pyörittää printtejään kesäkuumalla.

Aspiret pidetään ja muilla kikkaillaan mut vähän aiempaa enemmän vois olla cash next 40pv perusidealla.

 

1
+1
0
-1
1
0
23.6.2020, 16:31
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Lisää Cityconia @ 6.22e

Cibusta lisää 137,4 sek

2
+1
0
-1
2
0
23.6.2020, 17:22
Liittynyt:
14.8.2016, 21:09
Viestejä:
34

Nopea kysymys pysyykö nämä salkussa pitempään vai annoitko periksi 34% pääomaveroasteen välttelyssä?

1
+1
0
-1
1
0
24.6.2020, 04:59
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

KuplaSalkku kirjoitti:

Nopea kysymys pysyykö nämä salkussa pitempään vai annoitko periksi 34% pääomaveroasteen välttelyssä?

Sen pelin suhteen nää ei ollu isoja nappuloita. On tiettyjä papereita joiden kanssa käyn semiaktiivista kauppaa. Cibus ja Citycon ovat tähän mainioita lappuja koska aika harvoin tapahtuu kovin ihmeellisiä fundamenteissa ja heilunta on yleensä vain sitä ja siitä voi koittaa ottaa pientä iloa.

Eri asia toki onnistuuko mutta ilman panosta harjoittelu on tylsää.

-----------------

En ihan varma millä levelillä kysyt - varsinkaan näin 0430 kun hyttynen herätti kesken yöunien. Toki siis sen 66% ottaa mielummin kuin 0% eli sikäli haluaa koittaa fiksuja muuveja tehdä. Ihan ykkönen tossa välttelyssä on se, että saisin itelleni taottua, että niitä Aspireita ei kannata herkästi tänä vuonna keventää. Kakkonen varmaan sitten se, että erinomainen spotti harjoitella aktiivisempaa kaupankäyntiä koska veromielessä on neutraalia (vakaasti 34% mennään voittojen ja tappioiden osalta tänä vuinna) toisin kuin jos lähtee nollista.

0
+1
0
-1
0
0
24.6.2020, 07:18
Liittynyt:
1.10.2014, 21:40
Viestejä:
57

Etkö treidaa osakesäästötilillä? Verot maksetaan vasta rahaa tilil nostettaessa.

1
+1
0
-1
1
0
24.6.2020, 08:43
Liittynyt:
14.7.2016, 14:27
Viestejä:
413

Paahtopaisti kirjoitti:

Etkö treidaa osakesäästötilillä? Verot maksetaan vasta rahaa tilil nostettaessa.

Siinä taitaa olla 50k maksimi. Pennosia PP:lle,

3
+1
0
-1
3
0
24.6.2020, 11:32
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Voi ny hitto, pitkä viesti meni harakoille, äh.

Superlyhyesti, kyl 50ke on ihan rahaa mulle mut tokikaan en helmikuussa jaksanut säätää ja selvitellä kun aloitin pörssihommat vuosien jälkeen. Ehkä jopa olis kannnattanut varsinkin jos Ruotsislotit olis sinne tiensä löytänyt. 

Nyt ei jaksa kaikkea tota harkittua vuokraustoiminnasta enää kirjoittaa kun aamumurot syömättä mut siis välttämättä en pidä osakkeita vuosia, Hki kiinteistöt kiinnostaa. Mut kirjoitan sit joskus myöhemmin miksi.

0
+1
0
-1
0
0
24.6.2020, 13:48
Liittynyt:
26.6.2014, 07:21
Viestejä:
18

PikkuPro kirjoitti:

Ehdottomasti kovin Itä-Rintaman kokonaiskuvaus mihin törmännyt ja että se tulee Venäjältä, well, elämä on Ihmeellistä.

https://www.youtube.com/watch?v=6CerdjvePsg

Jos WWII itä-rintama kiinnostaa niin youtubesta kannattaa laittaa TIK tilaukseen.

Loputtomasti hyvin tehtyä analyysiä, minulla nyt menossa kohti Stalingradia sarja ja ei se ihan heittamällä Sakuilta onnistunut tuokaan.

BATTLESTORM STALINGRAD S1/E1 - The 6th Army Strikes!

1
+1
0
-1
1
0
24.6.2020, 13:55
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

tuomas kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Ehdottomasti kovin Itä-Rintaman kokonaiskuvaus mihin törmännyt ja että se tulee Venäjältä, well, elämä on Ihmeellistä.

https://www.youtube.com/watch?v=6CerdjvePsg

 

Jos WWII itä-rintama kiinnostaa niin youtubesta kannattaa laittaa TIK tilaukseen.

Loputtomasti hyvin tehtyä analyysiä, minulla nyt menossa kohti Stalingradia sarja ja ei se ihan heittamällä Sakuilta onnistunut tuokaan.

BATTLESTORM STALINGRAD S1/E1 - The 6th Army Strikes!

Jaha, sinne meni sitten toiveet nettipokkasessiosta tänään...laugh

0
+1
0
-1
0
0
26.6.2020, 23:59
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Olipas haipakka lomapäivä. Muunmuassa Forssan sairaalassa käväisemässä kun keskimmäinen karkasi itsevedettävälle lossille ja sai keskellä salmea veljensä kanssa hönöillessään jonkun rautalangan lossista ranteeseensa. Tai ei ees saanu mut näytti, et sinne olis sisälle jotain jääny ni täyty käydä tsekkauttamassa.

No siellä sairaalassa sitten hommat jatkoi kusemista. Yks kaverilaina...niin ei toki taas mennyt kuten sovittiin. Lainasin kaverille 75k "muutamaksi vuodeksi" ja ilman lupia maksoi puolen vuoden jälkeen kaiken nyt back. Tää on just tätä, mihinkään ei voi luottaa...no, oikeesti mulla on jo rahareikiä tolle koska 15.7. on parin asunnon käsiraha tarpeita niin oikeesti ihan good timing kun en nyt haluis osakkeita lahdata. Jopa ma voi jotain ostaa, takee vaikka pikavoiton ja myy 12.7. back. Kuulostaa suunnitelmalta, ei toki järkevältä mut suunnitelma se on kusinenkin.

Jos jotain positiivista, niin iso Man C betsi kosahti lopullisesti. Nimittäin kun nyt kusi 100% varmuudella niin veikka vapautti Liverpoolin seiffibetsistä 4,7ke. Monvetoon sensijaan meni tänään 1,7ke, vähemmän kuin eilen.

En nyt ihan varma missä se loma, väsy oon nyt ainakin. Mut en vielä likvidikatki ja jotenkin haiskahtaa, että voi alkaa mielenkiintoisemmat ajat pörssissä, toisko korona yms. uutta volaa, vähän tuntuu kuplivan. Kesäkuu olikin odotetun tylsä. 

Heinäkuussa täytyy painaa ainakin nettipokkaa, muuten ei 1450h tule helposti täyteen...eikä kyllä tule siltikään mutta kuten Viivissä ja Wagnerissa todettiin aikanaan:

"Jos et jaksa, sinun on pakko".

Joo, selkeesti alkaa helle vaikuttamaan kirjoitusten sisältöön... /:

 

3
+1
0
-1
3
0
28.6.2020, 20:55
Liittynyt:
19.5.2020, 21:02
Viestejä:
1

Terve,

Olen seurannut sun kirjoituksia ja mulla on sellainen vahva etiäinen, että ollaan ostamassa asuntoa samasta taloyhtiöstä. Jos kiinnostaa "verkostoitua" jo tässä vaiheessa tulevien naapureiden kanssa niin heitä sähköpostia osoitteeseen markkum (at) gmail.com.

1
+1
0
-1
1
0
28.6.2020, 22:22
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Roskalainojen mies kirjoitti:

Terve,

Olen seurannut sun kirjoituksia ja mulla on sellainen vahva etiäinen, että ollaan ostamassa asuntoa samasta taloyhtiöstä. Jos kiinnostaa "verkostoitua" jo tässä vaiheessa tulevien naapureiden kanssa niin heitä sähköpostia osoitteeseen markkum (at) gmail.com.

Thanks mut mä en muuta sinne, ostelen vaan muille...laugh

Oon kauheen innossani nyt asunnottomuudesta...asuntohan on trap, yksi monista ihmisen elämässä. Eli semmosen kun hommaa niin vaikee siitä lähteä eli pitää pitää tästä rinkkameiningistä kiinni kunnes on ihan varma, että haluaa sen laskea kaappiin koska se on helposti oneway road tässä iässä. cheeky

Oikeesti vihaan aina vaan enemmän (ylimääräistä) tavaraa ja sitten sellainen, että oon huomannut olevani enemmän läsnä elämässä kun ei ole kaikkialla ylimääräistä kamaa ja seiniä säädettävänä...sitä vois kutsua myös mindfullness:ksi mut säästetään Akin hermoja eikä kutsuta. Jatkan näin kunnes kaipaan jotain muuta, ennen airbnb aikaa ja nettiä ja älypuhelimia tää ei olis ollut kovin easy mut nyt oon niin onnellinen, kun kaikki oleellinen kulkee mukana.

Mun elämäntapani on ehkä vähän erilainen mut se alkaa olla itselle hyvin kotoisa. Kesällä täyshoidossa luksuksessa ja muulloin asunnoton maankiertäjä. Kyl niitä kämppiäkin varmaan tulee mut kattellaan rauhassa, ite en vielä kaipaa vakiseiniä ympärilleni.

Mut hei, jos haluut/kaveris haluu Helsingin parhaan kodinhoitofirman palveluita niin se muuttaa kans naapuriisi eli varsin kätsyä.

4
+1
0
-1
4
0
30.6.2020, 04:15
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Helteet loppus, saiskohan jotain aikaan.

Oon kyllä lomaillut pitkälti jo aikas pitkään, sanotaanko 26.4. lähtien. Lomaa on se jos ei pelaa paljoa livepokeria. Jos multa otettaisiin pörssi ja vedot pois niin se olisi nihkeempää kuin lomailu niiden kanssa.

Tänään voitin vedoista 6ke mutta muuten on mennyt nihkeemmin nyt toukokuun alusta. Ei silti stressaa yhtään, myötätuulta oli kylliksi loka-huhtikuussa. Jos ei vetojen volaa kestä hymyssä suin niin vähän raskas laji.

Nettipokeriin en ole oikein panostanut koska olen panostanut polkujuoksuun, talonmieheilyyn, nukkumiseen ja oleiluun. Että kiirettä on pitänyt! laugh

Pörssissä oon töhöillyt omasta mielestä viime aikoina. Ei ees isoja tappioita mutta sellaista aika ajatuksetonta nappien painelua, fiilispohjaa ilman mitään muuta pohjaa. Nyt tulee pääomaruiske käyttöön niin täytyy yrittää keksiä järkeviä tai olla keksimättä sillä nyt on alla nousupäivä Jenkeissäkin ja yksi ongelma viime viikkoina on just se, että oon painellut  pikemminkin likviditilanteen, kuin markinatilanteen mukaan.

Mutta en luota, että cash on tällä kertaa king niin aika helposti menee johonkin Cibuksen tyyppiseen kyllä ineen.

Kristallinkirkkaana on kuitenkin, että Aspiren haluan katsoa kunnolla loppuun ja oon huomannut, että keventelyt ei onneksi käynyt mielessäkään. Oon kelannut niin, että vituttaisi enemmän jos myisi pikavoitolla kuin vituttaa jos arpa jotenkin kosahtaa kuten yksittäisen firman kohdalla on aina mahdollista. Urheilut jo pyörii mutta livekasinot juuri ei kun q2 sulkeutuu - tästä pitäisi tulla hillopurkki q kaiken järjen mukaan.

Muuten varmaan kikkaillaan aika samoilla hepoilla. Valikoidut kiinteistösijoitusyhtiöt kiinnostaa yhä sillä vieläkään tuottovaateissa ei musta olla täysin discontattu koronan myötä sementoitua 0-korko ympäristöä. Jos esimerkiksi Cibus tarjoaa 6-7% osinkoa ruokakauppojen vuokranantajana ja tavoito on siirtyä jopa kuukausiosinkoon korostaakseen yhtiön luonnetta niin onhan se sementoituina 0-korkoaikoina hiton hyvä tuotto. Tylsä junan vessa.

Citycon on sitten aika eri vaikka sama ala eli paljon kiiinteistöjen arvonlaskuvaaraa vuokrien saatavuuden, vuokrausasteen ja vuokratason kautta. Mutta halpuus houkuttaa ja kuten oon sanonut, kunhan location on hyvä ja rahoituksen puolesta aikaa ottaa osumaa niin fiksu firma keksii tavat hyödyntää primetiloja. Akin postaus, että myynti olisi itse asiassa kasvanut houkokuussa oli aika yllättävä ja rohkaiseva eli että asiakkaissa vähennystä 14% mutta kasvanut kertaostos ylikompensoi sen. Figures: tämä ei ole aika hengailla ilmastoiduissa kauppakeskuksissa eli ostetaan mitä tarvitaan ja that's it. Koronan takia puutteita on alkanut kertyä.

Näköjään Tallinnaan tuleekin turnaussarja, elokuussa. Täytyy kattella lähtiskö, vähän on vielä kesäiset ilmat lukittua sisään mutta kiva, että joku yrittää vähän assertiivisestikin availla. helmi-maaliskuun kokemusten perusteella vaan viihdepelaajia saattaa jäädä aika paljon vielä mökeille ja whatnot. Toivottavasti olen väärässä mutta itse taidan tehdä päätöksen vasta ihan kalkkiviivoilla. Elokuussa on kuitenkin vielä juoksukelit eli sikäli Hiltonin spa kuntosaleineen ei niin kriittinen.

1
+1
0
-1
1
0
30.6.2020, 13:25
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Let's mennään taas?

Jännittää, nousi yks juttu/tilaisuus esiin. Tässä vaiheessa ei voi muuta sanoa, taas, kuin että Täydelliset Markkinat my ass. Tää on aika jännä, saa nyt käyttää kaiken kyvykkyytensä ja nopsaan - jos sellaista siis on.

Voiko nää markkinat olla NÄIN tyhmät? surprise

3
+1
5
-1
3
5
30.6.2020, 14:15
Liittynyt:
10.1.2015, 21:15
Viestejä:
258

Saas nähdä mitä se nyt on keksinyt :P

0
+1
0
-1
0
0
30.6.2020, 16:13
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
1105

Turms kirjoitti:

Saas nähdä mitä se nyt on keksinyt :P

Pöh, myöhästyin. Aikaiset linnut jne.

No, sanottakoon. Oli yksi penthouse keskustassa jossa halvempi pyynti kuin saman taloyhtiön alemman kerroksen kämpissä. Ainut vaan, että tässä penthousessa vuokratontti oli lunastettu omaksi eli sen olisi kuulunut mun laskujen mukaan olla 1500-2000e kalliimpi per neliö. surprise

Räknäsin hommaa pari tuntia ja siinä välissä ehti mennä, GG ja silleen.

Jotenkin vaan taas esimerkki, että maailmassa on tilaisuuksia kaikkialla eikä nyt hirveesti harmita, etten kyennyt nopeempaan toimintaan. Onhan siinä aina riskitkin jos supernopeesti liikkuu.

2
+1
0
-1
2
0

Sivut