Olet täällä

Paahtopaisti

Paahtopaisti

  • Liittynyt 1.10.2014
  • 34 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2019 13.03

Itse olen hajauttanut kryptosalkkuni moneen alt-coiniin sekä Etheriin. Olen yrittänyt ottaa market capiltaan monen kokoisia projekteja sekä eri toimialojen projekteja. Ajatuksena tässä on, että en ole varma onko kryptoissa sama small cap-efekti kuin osakkeissa mutta betsaan tavallaan sen puolesta saaden samalla hajautusta. En ole laskenut onko salkkuni volatiliteetti pienempi kuin vaikka ETH:n volatiliteetti mutta uskon sen olevan. Korrelaatio assettien välillä on todella vahva mutta ei kuitenkaan 1.

Mandatum Trader - 5.4.2019 16.02

Tuleeko teidän kautta sijoitussäästötili saataville ensi vuoden alusta?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.3.2019 18.39

Millä instrumentilla shorttaat Teslaa?

Ovaro (os. Orava) - 28.2.2019 20.09

Tänään tuli myös kylmää vettä niskaan Tilastokeskukselta, joka arvioi että muun kuin pk-seudun asuntojen hinnat laskivat -3,3% joulukuuhun verrattuna ja -2% edelliseen vuoteen verrattuna. Näkyy varmaan arvonalennuksina Q1-raportista ellei ne nyt nouse helmikuun tai maaliskuun raportissa (pidän epätodennäköisenä).

Tuo omien ostojen keskeyttäminen, koska se saattaa rikkoa lainasopimusta oli kyllä myös erittäin huono uutinen.

Apetit - 20.2.2019 21.14

Apetitin kasvisruoka ja öljyliiketoiminta etenivät oikeastaan aika hyvin, mutta surkea sato piinasi vielä Q4 niin paljon että tulos laski aika reilusti.

Onhan tämä halpa, jos nämä sadot palaavat takaisin normaalitasolle ja kasvisruokatrendi tukee kyllä Apetitia. 9,7 milj. investointi myös valmistuu tämän vuoden kesäkuussa eli tuloskasvua on sieltä tulossa.

Hinnoittelu on naurettavan halpa. PB-luku 0,57 ja EV/EBITDA Inderesin ennusteella 3,7 tälle vuodelle. Huonoja satoja pidetään tällä hinnoittelulla rakenteellisena ongelmana vaikka huono sato jos mikä on pelkkää tuuria.

LeadDesk - 11.2.2019 13.41

Monet ovat olleet huolissaan asiakkaiden suhdanneherkkyydestä. Itse näen tämän asian hieman toisin. Indersillä oli juuri SaaS-podi, jossa LeadDesk kuvailtiin luottokortti-SaaS -yhtiöksi. Sen käyttöönotto on siis todella helppoa ja nopeaa. Tämä avaa myös mahdollisuuden jos asiakasmarkkinassa tapahtuu myllerrystä. Tälläisessä tilanteessa mahdollisimman nopea käyttöönotto on etu.

LeadDesk - 8.2.2019 14.35

Merkkasin myös itse pienen erän. Syksyllä jäi monet annit välistä hinnoittelun takia mutta tähän nyt osallistuin. Olen Accounting:n kanssa täysin samaa mieltä casesta ja itse pidän myös oikeuden lyödä laput laitaan jos kasvua ei tule.

Ostin/Myin tänään - 28.8.2018 21.39

Myyty Technopolikset pois hintaan 4,65e. Isoimmat omistajat saisivat perua myyntinsä vain jos joku tarjoaisi vähintään 5,12e. Pidän tätä melko epätodennäköisenä, koska tässä tapauksessa Technopoliksen arvo nousisi merkittävästi korkeammaksi kuin Inderesin keräämän vertailuryhmän. Tämä myös muuttaa sijotuksen tuottoprofiilia pois osakkeesta jonkinlaiseksi optioksi, jota en halua omistaa joten osakkeet menivät myyntiin kun rahat saa pois tällä tavoin samaan hintaan mutta nopeammin.

Tuskin ilman Pokeritietoa olisin tähän koskaan tutustunut. Tämä oli pokeriurani jälkeisen ajan ensimmäisiä sijoituksia kun pokerikassa piti johonkin laittaa. Muistan ajatteleeni että miten voi olla että kiinteistöjä saa 80snt:llä yhden euron arvosta. Se oli sopivan yksinkertainen arvonmääritys ja tämä seikkailu sai minut oppimaan paljon vaikeampia arvonmääritysmalleja ja vaikeampia liiketoimintamalleja. En kuitenkaan ilman Technopolista olisi välttämättä koskaan ottanut ensimmäistä askelta, joten tässä lähtee nyt osakkeet salkusta mutta saatu oppi on jäänyt.

Citycon - 12.7.2018 16.22

Huolestuttavaa on laskeva käyttöaste hyvässä suhdanteessa Norjassa ja laskussa oleva keskivuokra koko portfolion osalta omasta mielestäni. Lisäksi alitettiin ennusteet aika reilusti, joten aika odotettu reaktio mielestäni.

Odotusarvojen ymmärtäminen parantaisi maailmaa - 12.6.2018 14.51

Nuuskatrokaamisen kannattavuus tuskin laskee rajoituksia kiristämällä, kun tämä vain nostaa hintatasoa. Parempi tapa olisi saada kysyntä laskuun jolloin laskee trokauksen kannattavuus ja volyymit eli alas tullaan tuplavoimalla. Nuuskan hinnan kohoaminen tuskin vähentää merkittävästi sen käyttöä kuten muidenkin riippuvuutta aiheuttavien hyödykkeiden kohdalla. Sen sijaan se aiheuttaa vain rahapulaa, säästöä muista hyödykkeistä/palveluista ja mahdollisesti lisää pikkurikollisuutta, jolla kasvava lasku rahoitetaan.