Olet täällä

Scandic Hotels Group - 8.4.2020 09.59

Voi myös olla että tämä globaali etätyökokeilu vähentää työmatkailua pysyvästi kun opitaan pakon edessä käyttämään etäyhteyksiä paremmin. 

Näytä koko viesti
Citycon - 27.3.2020 10.10

Cityconilla on kartasta katsottuna 45 kauppakeskusta josta vain 10 sijaitsee Suomessa. Suurin osa keskuksista on pieniä ja ne sijaitsevat Norjassa. Suomessa pienistä keskuksista Citycon on päässyt eroon mutta Norjassa niitä on paljon ja Norjaan tämä taantuma iskee jopa pahemmin kuin Suomeen kun tuontitavaran hinta nousee NOK heikennettyä ja öljyn hinnan laskettua.

Itselläni ei ole mitään näkyvyyttä noihin muihin maihin, erityisesti Norjaan mutta ymmärtäkää nyt kaikki ettei Citycon ole sijoitus Iso-Omenaan.

Verratkaapa Wereldhave yhtiöön, joka omisti Itiksen kunnes myi sen syksyllä 2018. Sen kurssi on ollut vielä kovemmassa paineessa kuin Cityconin ja EPRA-alennus (jos sitä nyt muka pystyy tälläisessä tilanteessa oikein luotettavasti tekemään kun vuokralaisten konkurssit ovat iso uhka) on vielä kovempi. 7,25e maksaa osake ja EPRA-varallisuutta 32,99e. EPRA-alennus on 78%. Haluavat myös keskittyä päivittäistavarakaupan keskuksiin eli ajatus hyvin samanlainen kuin Cityconilla.

Näytä koko viesti
Citycon - 26.3.2020 11.55

Joo, ei fyysinen kauppa lopu täydellisesti mutta tämä kiihdyttää muutosta. Kyllä sanomalehtipaperiakin edelleen tehdään mutta sanomalehtipaperiyhtöiden omistaminen ei ole silti ollut hyvä idea vaikka kapasiteettia voikin sopeuttaa paljon paremmin kuin kauppakeskuskapasiteettia.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2020 10.14

Muotiliikkeitä tulee menemään isosti konkurssiin tässä aallossa. Verkkokauppa syö aivan hurjaa vauhtia markkinaosuutta. Zalandon liikevaihto kasvoi viime vuonna 20% ja se on kaikki ryöstettyä markkinaa kivijalkakaupalta. Tämä covid-19 lopettaa myös ihmisten hengailun kauppakeskuksissa ja se tapa käydä kauppakeskuksessa hyytyy. Moni käyttää kauppakeskuksia kun on tottunut siihen ja tämä tottumisprosessi loppuu tähän koronaan.

Mielestäni aivan syystä Cityconia arvostetaan näin alhaalle enkä ainakaan itse uskalla lähteä ostamaan, kun pohjapilkintä laskumarkkinassa on todella vaikeaa.

 

Näytä koko viesti
Betsson - 13.3.2020 05.27

Iskee kaikkien urheilusarjojen peruminen/keskeyttäminen aika pahasti vedonlyönnin liikevaihtoon. Kuinka iso on tämä osuus Betssonilla?

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 23.2.2020 09.05

https://www.hs.fi/talous/art-2000006416412.html

Voisiko tämä selittää vaikeita neuvotteluita bondin kanssa? Asuntosijoittajien rahoittaminen on vain yleisesti kiristynyt.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 20.2.2020 03.43

Itsellä oli aikoinaan pieni positio kun saneeraus näytti mielestäni potentiaaliselta suunnitelmalta ja osakkeen hinta oli EPRA-varallisuuteen nähden alhainen. Ajattelin kyllä, että Ovaron arvostusmenetelmä, jota nettisivuilla kuvattiin ekonometriseksi suurteokseksi ja omalla ekonometrian opintokokonaisuudella se näytti lähinnä lineeariregressiolta, voi olla väärässä mutta 5,2e hinta ja 9,48e nettovarallisuuden välillä oli niin paljon turvamarginaalia, että ajattelin sen kattavan vaikka huonoksi lineeariregressioksi tämä ekonometrinen suurteos paljastuisikin.

Myin osakkeet sitten noin vuotta myöhemmin kun tuskastuin saneerauksen huonoon etenemiseen ja kun EPRA-varallisuus vaan suli ja samalla turvamarginaalini. Tästä kirjasin noin -10% tuoton. Viime vuoden lopulla tulin Ovaron todelliseksi pienomistajaksi, kun Investors House päätti jakaa pienen määrän Ovaron osakkeita kaikille omistajilleen. Tämän arvo on tänään noin 60e eikä sitä kuitenkaan myyntikulujen takia oikein kannata lähteä myymään.

Sittemin olen siis hieman Ovaroa kauhulla seurannut. EPRA-arvo jatkaa aika tasaista sulamistaan, bondi on kohta maksussa ja liikevaihto laskussa. Kovin hankala mitään kovin positiviista tästä on keksiä. Ehkä uusi toimitusjohtaja osaa taikoa, koska taioille tässä alkaisi olla kysyntää.

Jos tämä menisi nurin niin tulisipa ainakin oltua konkurssipesän osakkaana pörssiyhtiössä. Kai siinäkin jotain sellaisesta prosessista oppisi.

Näytä koko viesti
SRV - 8.2.2020 01.35

On se jonkinlainen, mutta ilmoitetut osakeannit laskevat riskiä jos ne menevät läpi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.1.2020 09.58

Ilmeisesti Wuhanissa on tällä hetkellä sairaalakapasiteetti aika lopussa ja se tekee myös muista kuin koronaviruksesta potentiaalisesti tappavia tauteja. Selvää on toki että tätä vaikutusta voi vain arvioida vertaamalla onko kuolleisuus kasvanut tilastollisesti merkitsevästi Wuhanissa myös muissa sairauksissa, koska selvää syy-seurausta tämä ei ole.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.1.2020 07.55

Lasketaanko vetoon epidemiaan välillisesti menehtyneet jos sairaanhoitokapasiteetti loppuu kesken ja sen takia menehdyt johonkin aivan muuhun sairauteen?

Näytä koko viesti