Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 26.2.2021 02.21

Ehdottomasti näin. Mutta eipä tuo tammikuun lukema positiivinen signaali ollut vaikka nämä syyt voivatkin olla taustalla. Lisäksi ymmärtääkseni esim sillä että nyt myydään laadultaan heikompia kämppiä ei pitäisi olla indeksissä valtavaa merkitystä vaan indeksin vertailukelpoisuus perustuu tämän asian (epätäydelliseen) huomioonottamiseen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 26.2.2021 09.46


Ovaron kannalta tammikuussa tapahtui poikkeuksellista ja kuukausimuutos asuntojen hinnoissa oli erittäin negatiivinen. Voi olla että lukua korjataan ylöspäin myöhemmin mutta ehkä asuntokaupan hyvä vire on heikentymässä?

Näytä koko viesti
Lyhyeksimyynti, eli shorttaaminen - 31.1.2021 09.08

Hyvä kirjoitus! Asia on hyvin monitahoinen ja mielenkiinnolla seuraan. Melvin Capital otti -53% tappiot eli jotain selvyyttä on jo tullut, mutta itseäni on vähän alkanut huolestuttamaan voiko tästä jopa tulla systeeminen kriisi? Olisi aikamoista jos voisi. Nyt puhutaan yhdestä osakkeesta eikä Yhdysvaltojen asuntomarkkinoista.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 31.1.2021 08.13

Melvin Capital hävisi todella ison -53% tammikuussa.

https://www.wsj.com/articles/melvin-capital-lost-53-in-january-hurt-by-gamestop-and-other-bets-11612103117?mod=mhp

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.1.2021 08.49

Mielestäni on aivan selvää että Melviniä vastaan hyökättiin ja kysymys onkin saako niin tehdä vihaisena joukkona? Jos yksi iso ostaja manipuloisi kurssia niin että Melvinin optioiden kannalta epäsuotuisasti, olisi se laitonta mutta saako niin tehdä pienessä mittakaavassa foorum-vinkkejen avulla?

Täytyy toki muistaa että myös hedge fundit osaavat käyttää emojita ja todennäköisesti Melviniä vastaan kilpailevia hedge fundeja tuli mukaan yritykseen kaataa Melvin. Näin uskon, en tiedä.

Nämä asiat joukkovoima yms. ovat uusia ja ne pitää selvittää hitaasti oikeudessa eikä tällä tavalla SEC:n päätöksellä. Jos kauppaa tänään saa käydä niin näyttää, riippumatta siitä onko, että tänään erääntyvät put-optiot pelastettiin. Nyt tästä tuli iso poliittinen kysymys eikä kyse ole enää pelkästään sijoittamisesta.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.12.2020 04.52

Lohkoketjuteknologiana ja alustatokenit kuten Ethereum ovat yksi ja sama asia. Hauturin pointti oli hyvä: suljettu lohkoketju on mielestäni aina ollut outo idea. Miksi ei pelkkä tietokanta riittäisi jos osapuolet luottavat toisiinsa?

Avoin lohkoketju (esim. Ethereum) puolestaan takaa että käyttäjien ei tarvitse luottaa toisiinsa vaan riittää että he luottavat ketjun peliteoreettiseen tasapainoon ja täten sen hyöty tulee luottamuksesta.

Onko sillä arvoa? Luulisin koska luottamus on talouskasvun kovaa ydintä.

Näytä koko viesti
Vetyosakkeet - 8.12.2020 11.21

Lopulta ammattikäytössä kyse kustannuksista. Jos/kun kustannukset saadaan alle öljytuotteiden on muutos nopeampi kuin kuluttajapuolella. Lopulta kun marginaalikustannukset määräävät yritysten välisessä kilpailussa.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 16.11.2020 11.50

Helsingin yliopistossa on myös finanssimatematiikan suuntaus jos on oikeasti matematiikasta ja rahoituksesta kiinnostunut. Hyvin teoreettista mutta valmistaa aktuaarin ammattiin.

https://www.actuary.fi/aktuaarit/shv-tutkinto

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 11.39

Itse laitoin ison vedon Bidenille huippuhetkien katsomisen jälkeen. 1,69 sain kertoimeksi. Iso vuori on Trumpilla kiivettävänä ja täysin mahdollista se on mutta näin tässä hyvin +EV-paikan joka on käytettävä hyväksi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 28.9.2020 12.58

Jos puhtaan analyyttisesti yritän tätä uutista vedonlyönnin kannalta miettiä niin pitää jakaa äänestäjät kolmeen koriin ensiksi: 1) Trumpistit 2) Bidenistit 3) epävarmat.

Seuraavaksi täytyy miettiä miten verouutinen vaikuttaa ryhmiin. 1) Marginaalisen pieni vaikutus, heille tämä todistaa ainoastaan NYTimesin puolueellisuuden. 2) Pieni kasvu kun epävarmoista siirtyy osa Bidenin kelkkaan 3) Iso vaikutus, osa siirtyy Bidenin kelkkaan ja osa jättää äänestämättä.

Trump tarvitsisi 3-korin ison osan itselleen tärkeissä osavaltioissa. Tämä näyttää uutisen jälkeen vaikeammalta. 

Näytä koko viesti