17.2.2017 - 15:39 #11675

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Lapis Rakennus on saanut 2015 tilinpäätöksensä tilintarkastettua. Tappio oli 4,6 M€, kun tilintarkastamattomassa oli 2,8M€. Ei mennyt siis alkuperäinen esitys tilkkarilta läpi. Sen sijaan läpi on mennyt, että kuluksi ei kirjata korkeintaan 1,176 M€:ksi arvioituja verokirjauksia ja maksuja. "Yhtiö on varautunut tuleviin verokirjauksiin ja maksuihin".

Tilinpäätöksessä oma pääoma on miinuksella 2,768M€. "Vertailukauppoihin ja kiinteistönvälittäjän arvion perusteella" varaston käypä arvo ylittää 8,891M€:n kirjanpitoarvon 4,895M€:llä. Varaston käyvän arvon arvio oli taas sitten noussut alkuperäisestä tilinpäätöksestä reilut 3M€.

Yksi Privanet-uskovainen sanoi "Kun Lapis saa luvut ulos niin arvostus saattaakin olla hyvinkin kohtuullinen toisin kuin väitit". Minun näkemykseni Lapiksesta ei varsinaisesti muuttunut. Toki Lapis lupasi tiedotteessaan varmistaneensa keväälle 2017 5M€:n liikevoiton, joka veisi oman pääoman jo plussan puolelle. Vuodenvaihteessa kuitenkin mm. 150.000 euron ja 15 prosentin pääomalaina oli nähdäkseni ollut erässä jo pitkään ja korot 76K kirjaamatta tulokseen. Erässä siis siinä mielessä, että alkuperäinen laina-aika meni jo kauan sitten, maksaahan sitä ei tällä tilinpäätöksellä saisikaan.

Joku luvuista voi vähän heittääkin, en kovin moneen kertaan tarkastanut, kun tämä on miulle sijoituskohteena no-go joka tapauksessa.

  

0
0
30.8.2017 - 11:36 #14774

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Privanetin Q2 tuloksen otan merkkinä joidenkin sijoittajien jatkuvasta korkeasta kuumetilasta. Toistan tammikuun näkemykseni "Tulos pysyy nykyisellä tasolla, jos löytyy riittävästi tappiollisia yrityksiä, mitä myydä ahneille mutta laiskoille sijoittajille."

Olen vähän ajatellut kirjoittaa kolumnin joukkorahoituksiin sijoittamisen vaaroista, mutta en luultavasti jaksa, koska vaatisi kunnon perehtymistä kohteisiin, joihin en kuitenkaan laita rahaa. Mutta joukkorahoituksella Privanet voi hyvinkin tienata. Yleinen näkemykseni on, että joukkorahoituksiin sijoittaminen on suoraan osakesijoittamiseen verrattuna korkeariskisempää, mutta tätä tasapainottaa huonommat odotusarvot.

Muita hajahuomioita:

Privanetin kaltaisessakin yhtiössä vertailu pitäisi enimmäkseen tehdä edelliseen kvartaaliin eikä vuodentakaiseen. Molemmat toki nice to know osastolla. Luin siis Inderesin analyysin, joka tiputti targetin 3,60 -> 3,50, kurssi @3,30.    

Lapikselle on muuten löytynyt ostolaita 0,05 euroa.

Minulla pysyy strong avoidina, mutta seurailen katseella, kun tuli kolumni kirjoitettua.

0
0
19.9.2017 - 11:09 #15136

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Privanetin kirjavaan equity storyyn/historiaan vaihteeksi positiivissävytteiseksi tulkittavissa olevaa uutisvirtaa. Mahdollisuus olemassa, että uusi omistajapohja tuo ryhtiä yritykseen ja myös voimaa myynti/markkinointipanostuksiin ja kv-laajenemiseen. Ohessa Inderesin kommentti (14.9.2017). Heiltä tulee myöhemmin päivitys näkemykseen osakkeesta. Nyt target 3.50 €.

 

Privanet Group Oyj YHTIÖTIEDOTE 14.09.2017 kello 18.55 Stuttgartin pörssin omistama Nordic Growth Market tavoittelee 10 %:n osuutta Privanetista: yhteistyöllä Privanet vahvistaisi asemaansa merkittävänä kansainvälisenä toimijana rahoitusalalla

http://www.privanetgroup.fi/wp-content/uploads/2017/09/Yhtiotiedote_Pri…

0
0
20.9.2017 - 09:43 #15146

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Inderesin aamukatsauksesta:

"Olemme nostaneet sijoituspalveluyhtiö Privanetin tavoitehinnan 3,8 euroon (aik. 3,5 euroa) yhtiön tuoreiden järjestelyiden jälkeen. Arviomme mukaan Nordic Growth Market-, Funded By Me- ja Securities-järjestelyt luovat omistaja-arvoa ja vahvistavat selvästi Privanetin kasvupotentiaalia sekä Suomessa että ulkomailla. Yhtiön riskiprofiili on edelleen korkea, mutta liiketoiminnan painopisteen siirtyessä kohti joukkorahoitusta hyväksyttävä arvostustaso on mielestämme noussut. Tämä huomioiden pidämme osakkeen nykyistä arvostustasoa maltillisena ja toistamme lisää-suosituksemme."

0
0
5.10.2017 - 08:56 #15313

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Privanet voi lopulta päätyä saksalaiseen omistukseen (KL)

"Jopa Börse Stuttgart innostui Privanetin joukkorahoituksesta, Around-alusta vetää.

First North -listalta löytyvä Privanet Group kertoi syyskuussa, että Stuttgartin pörssin omistama Nordic Growth Market (NGM) on tulossa sen omistajaksi 10 prosentin siivulla.

Kun Stuttgartin pörssi on alkuun päässyt, se voi vielä hankkia omistukseensa koko Privanet Groupin. Tämä on toistaiseksi ajatusleikki, mutta pitkäjänteinen sijoittaja voi pohtia Privanetiin sijoittamista ja mahdollista preemiota tästäkin näkökulmasta.

Börse Stuttgartin omistama NGM AB aikoo vahvistaa asemiaan ja lisätä näkyvyyttään Suomessa. Privanetin kautta joukkorahoitusta keräävät yhtiöt saavat mahdollisuuden nousta NGM:n listoille Nasdaqin First North -listan asemesta.

Näin etenevän kasvuyhtiön rinnakkaislistautuminen Stuttgartin pörssiin on mahdollista. Palkkiotuottoja synnyttävä ketju kulkee Privanetin Around-listalta NGM:n listalle ja lopulta Saksan toiseksi suurimman pörssin listalle.

Käytännössä Privanet vie yhtiöitä NGM-listalle, jonka kynnys on Nasdaqin First Northia matalampi. Esimerkkiä haetaan Ruotsista, jossa alkuvaiheenkin yhtiöt listautuvat: NGM ei olekaan exit-paikka vaan kasvuyhtiön rahoituslähde.

Stuttgartin pörssi aikoo vuoteen 2022 mennessä kohota Euroopan tärkeimmäksi yksityissijoittajien pörssiksi. Privanet on tässä mukana.

 

..."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanet-voi-lopulta-paatya-saksalai…

 

 

0
0
8.10.2017 - 11:45 #15337

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Privanetin sivuilla oli aukaistu logiikkaa NGM/Stuttgartin pörssi-yhteistyön suhteen:

Privanet tuo vaihtoehdon First North -listautumisille

"Tiedotimme pari viikkoa sitten asteittaisen investoinnin sisältävästä yhteistyön syventämisestä ruotsalaisen monenkeskeisen markkinapaikan Nordic Growth Market (NGM) kanssa. NGM:n omistaa 100%:sti Stuttgartin pörssi, joka nousee Euroopan pörssirankingissa korkealle. Nordic Growth Market on tunnettu ennen kaikkea johdannaisten markkinapaikkana, mutta jatkossa fokus tulee olemaan myös vahvasti kasvuosakkeissa, ja Privanet tulee antamaan yhteistyössä vahvan panoksen, jotta NGM:stä tulisi nuorehkoille kasvuyhtiöille varteenotettava listautumisvaihtoehto Nasdaqin First North -markkinapaikalle. Molemmat ovat niin kutsuttuja monenkeskisiä markkinapaikkoja ja molemmilta voi edetä myös pörssien päälistoille niin Suomessa kuin ulkomailla. Naapurissamme Ruotsissa on valtavan paljon pidemmät perinteet osakesijoittamisessa jo ihan alkuvaiheen yrityksiin. Listattavien kasvuyritysten koko on pienempi, ne ovat nuorempia ja niitä on lähes kymmenkertainen määrä Suomeen verrattuna.

Suomessa on totuttu ajattelemaan, että pörssi on ikään kuin joku lähes julkisinstituutio. Ei se ole, pörssit ovat yksityisiä yrityksiä, toki ne toimiluvan tarvitsevat, mutta ympäri Eurooppaakin on yhteensä kymmeniä pörssejä ja monenkeskisiä markkinapaikkoja. Ruotsissa toimii kolme: NGM, Aktietorget ja Nasdaq. Aikojen on korkea aika muuttua Suomessakin. Monessa tapauksessa löytyisi kiinnostavia yrityksiä listattavaksi, mutta jo ns. starttilistalle First North Finlandiin pääseminen vaatii useiden kalliiden neuvonantajien palkkaamisen moneksi kuukaudeksi, sisäisten resurssien lisäämistä, huomattavan määrän työtä jopa puoleksi vuodeksi tai pidempään, ennen kuin ollaan listauskelpoisia. Tämä prosessi ottaa siis paitsi aikaa, niin rahaakin vähintään satoja tuhansia. Päälle tulevat markkinapaikan maksut ja Certified Advisor -kulut. Moni kuitenkin lopulta joutuu pettymään, kun likviditeetti jää kovin vaatimattomaksi ja kaupanpäälle tulevat raskaahkot raportointi- ja sisäpiirivelvollisuudet. Toki listaamisella on monia hyötyjäkin, kuten tunnettuuden lisääntyminen, uskottavuus, rahoituksen hankinnan helpottuminen, ammattitaitoisen työvoiman saamisen helpottuminen jne.

Yhtä kaikki, yritykset joutuvat maksamaan kovan hinnan ja kulkemaan pitkän polun päästäkseen First North -listalle. Siksi se ei sovellu useimmille hyvin nuoren vaiheen kasvuyrityksille. Ruotsissa on perinteet nimenomaan pienien, muutamien miljoonienkin markkina-arvoisten yhtiöiden listaamisesta kaikkiin yllämainittuihin kolmeen markkinapaikkaan. NGM-listaaminen on tulossa nyt kovaa vauhtia mahdolliseksi vaihtoehdoksi Suomessakin. Hyödyt ovat samaa luokkaa, mutta kesto ja kustannukset vain pieniä osia verrattuna First North -listaukseen. Lisäksi yrityksillä on mahdollisuus jopa tienata, sillä NGM palauttaa 25%:a kaupankäynnin tuotoista takaisin yrityksille.

Mikäli listautuminen on yrityksellesi kiinnostava vaihtoehto, NGM-listautuminen Privanetin toteuttamana tarjoaa siihen erinomaisen, nopean, kevyen ja kustannustehokkaan vaihtoehdon. Tavoitteenamme on listata lähivuosien aikana kymmeniä kasvuyrityksiä NGM Finland Equity -listalle kaupankäynnin kohteeksi. Ensimmäiset listaamiset tulevat tapahtumaan lähikuukausien aikana.

KTT Sami Järvinen
Strategiajohtaja
Privanet Group Oyj"

https://privanet.fi/investing/privanet-tuo-vaihtoehdon-first-north-list…

 

Privanet-sijoittajan kannalta tuossa se pihvi mitä seurata lähiaikoina tarkemmin löytyy skaalautuvuudessa/kasvussa:

"Salmen mukaan Stuttgartin pörssillä on haluja kopioida Around-mallia. Pörssin pääjohtaja Michael Völter puhuu mielellään listaamattomien yhtiöiden kaupasta yli rajojen.

Kyseessä on kolmen talon kombinaatio: Stuttgartin pörssi, NGM ja Privanet Group ovat kaikki samalla asialla. Listaamattomien yritysten arvopapereiden markkinat voivat yksin Aroundissa synnyttää 20–25 emissiota ensi vuonna.

Salmi uskoo, että Aroundin joukkorahoituksen kautta kerätty raha nousee ensi vuonna yhteensä 80–100 miljoonaan euroon."

"Aroundin keksimääräinen
rahoituskierros on ollut noin 2 MEUR. Tämän nostaminen 3 MEUR:n
kokoluokkaan kasvattaisi kerättyä pääomaa ja mahdollisia palkkiotuottoja 50 %
rahoituskierroksien määrän pysyessä vakiona. Pidemmällä aikavälillä pidämme
tätä mahdollisena, mutta odotamme kehityksen olevan asteittainen" (Inderes)

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanet-voi-lopulta-paatya-saksalaiseen-omistukseen/8x5TapE5 

 

 

0
0
13.10.2017 - 15:33 #15384

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Privanetilla oli ainakin listautumisesitteen mukaan yhdeltä pääomistajista puhutettua Global Gamingiä yli 500.000 kappaletta. Jolleivat ole jo myyneet, veikkaan että myyvät listautumisen jälkeen heti kun voivat. Tulee tyyliin millin tili, kun ylimerkityn annin merkintähinta oli 22 kruunua.

0
0
19.10.2017 - 10:48 #15438

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Eiköhän ne ole kohta Lapiksen soitot soitettu ja nuotit pantu nippuun. Olin missannut SM-kisaviikolla 10.10 olleen KL-uutisen.

Valtion kiinteistöjä realisoiva Senaatti-kiinteistöt myi Tullihallituksen arvokiinteistön Lapis Rakennukselle kaksi vuotta sitten, mutta kauppahinnan viimeinen erä on maksamatta. ... Lindorffin tietojen mukaan Lapis Rakennuksella on 24 myöhässä olevaa laskua.

Mie kovasti ihmettelen, miksei tästä ole ollut niin isoa uutista, että olisin huomannut. Pörssiyhtiö kauppasi konkurssikypsän firman osakkeita "tukkualennuksella" seitsemään euroon vielä alkuvuodesta ja esitti sivuillaan 11 euron hintaa.

Nyt tämä konkurssikypsyys on realisoitumassa. Tosin yllättävän pitkämielisiä ovat velkojat, kuten Senaatti-kiinteistöt eli valtio olleet.

En selvittänyt mistään, minkä verran Privanetilla on Lapista taseessaan. Ei välttämättä enää yhtään, kyllä Suomesta sumutettavia löytyy. Sitten todetaan, että startup-sijoittamiseen nyt kuuluu myös epäonnistumiset ja eiköhän laiteta uutta matoa koukkuun.

 

 

0
0
15.11.2017 - 15:06 #15899

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Privanet otti aika paljon hittiä (-7%), kun Kauppalehti uutisoi Lapiksen maksamattomista velkakirjoista.

"Velkakirjoja markkinoinut Privanet ei tilannetta kommentoi. Hakulin mukaan Privanet mainosti velkakirjoja varmoina vetoina, koska ”sijoittaja saisi rahansa vähintään 1,4-kertaisena takaisin jopa Lapiksen kaatuessa”. Sijoituksen pantiksi sai huoneiston osakekirjat.

”Privanet markkinoi lainaa turvaavilla vakuuksilla. Minulle näytettiin kuva huoneistojakaumasta ja neljännen kerroksen 82 neliön kolmiosta, jonka piti olla se vakuus.”"

Kuulin viime viikolla, että yksi vanha asiakkaani oli sijoittanut näihin, ja lupasin kirjoittaa asiasta, jos saan vain faktat. En nimittäin ollut näihin bondeihin mitenkään erityisen perehtynyt, koska en todellakaan käy läpi Privanetin tarjouksia sijoituskohteina. Asiaan ei koskaan palattu ja Kauppalehti sai skuupinsurprise.

 

Mie en tiiä, mikä on markkinoijan vastuu näissä. Toivottavasti sellainen on olemassa. Ehkä joku tietää?

 

Jos markkinoijalla ei ole mitään vastuuta, voisi Privan osakkeessa olla ostopaikkakin. Olen seurannut yhden asiakkaansa touhuiluita, ja sille ne ovat pystyneet puhumaan veden viiniksi kerran toisensa jälkeen. Kuumilla markkinoilla pyörii edelleen paljon porukkaa, joka haluaa tuplia hinnalla millä hyvänsä tai edes varmaa 9 prosentin tuottoa. Näille on sitten hyvä paketoida kaikenlaista joululahjaa kainaloon. Tosin markkinan luisu jäähdyttää tätä porukkaa aika nopeasti.

0
0
16.11.2017 - 10:26 #15921

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Inderesin aamukatsauksesta:

Olemme laskeneet Privanetin suosituksen vähennä-tasolle (aik. lisää) ja tavoitehintamme 2,8 euroon (aik. 3,8 euroa).

"Käsityksemme mukaan Privanet on sijoittanut Lapikseen ennen yhtiön sotkuja. Tarkkoja summia ei ole tiedossa, mutta ilmeisesti Privanet omistaa edelleen 12,4 % Lapiksen osakekannasta. Lisäksi Privanetin vastapuoliriskiä nostaa käsityksemme mukaan Lapikselle myönnetty laina, joten koko summa voi arviomme mukaan nousta jopa 2 MEUR:n kokoluokkaan. Julkisuudessa liikkuvien tietojen perusteella vähintäänkin osakesijoituksien nykyarvo lienee nolla, mahdollisesti myös lainojen. Privanetin tulosvaroitusriski on arviomme mukaan noussut merkittävästi, koska Lapis-sijoitukset voivat aiheuttaa merkittävän alaskirjauksen Privanetin H2-tulokseen. Mahdollinen tulosvaroitus riippuu toki Privanetin muiden sijoituksien ja liiketoiminnan kehityksestä. Lisäksi korostamme, että sijoitusten koko ja niiden nykyinen arvo taseessa ovat ainoastaan arvioitamme. Joka tapauksessa Lapis-tapaus voi käydä Privanetille kalliiksi."

 

"Näkemyksemme Privanetin liiketoiminnan todellisesta arvosta ei ole muuttunut niin rajusti kuin tavoitehinnan muutos indikoi, ja joukkorahoituksessa on itse asiassa tapahtunut positiivista kehitystä. Lyhyellä tähtäimellä osakekurssia varjostavat kuitenkin Lapis Rakennukseen liittyvät sotkut. Kun nämä on loppuun käsitelty, fokus voi siirtyä jälleen Around- ja Realinvestjoukkorahoitusalustoihin."

0
0
23.11.2017 - 13:58 #16061

swag

+6
Liittynyt:
2.6.2017
Viestejä:
5

Privanetin tulosvaroitusta ei Lapiksen johdosta tullut (Inderes) ja pitäisin hyvin omituisena jos yhtiö ei olisi sitä jo ilmoittanut jos aihetta olisi.

Privanetin oma  arvio tämän vuoden liikevoitoksi on 5,5 m€. Yhtiö luvannut eri sijoittajatilaisuuksissa yhtiön  maksavan vähintään samansuuruista osinkoa kuin viime vuonna. 

Lapiksen tuoma julkisuus (jonka ongelmat ovat olleet tiedossa jo pitkään kts. esim Pyysingin kirjoitukset aiheesta) on toki negatiivista yhtiölle, mutta

mielestäni yhtiön kurssilasku on jo reilu ylilyönti. (vrt. viime vuoden kirjoittelu yhtiöstä ja yhtiön kurssin nopea toipuminen).

Lähi-Tapiolan 250.000 osakeen myynnit (NEO,ainoa nettomyyjä) romauttivat kurssin lopullisesti nykytasolleen. Lähi Tapiolalla ei enää ole osakkeita yhtiössä ja heidän myynneillään ei mielestäni ole signaaliarvoa. 

NGM:n suunnatun annin merkintä viivästyi Ruotsin viranomaisista johtuen ja uskon, että se toteutunee suunnitelman mukaisesti vuoden loppuun mennessä.

0
0
24.11.2017 - 09:59 #16087

swag

+6
Liittynyt:
2.6.2017
Viestejä:
5

Privanetin yhteistyö  FundedByMe kanssa on näemmä saanut lentävän lähdön. Ohessa ote Privanetin lehdistötiedotteesta

"
 Privanet Securities Oy LEHDISTÖTIEDOTE 23.11.2017 klo 16.00
 
 
Privanetin ensimmäinen FundedByMe-rahoituskierros saatiin onnistuneesti päätökseen – BCaster Oy keräsi 1,2 miljoonaa euroa
 
FundedByMe Finland Oy solmi yhteistyön Privanet Securities Oy:n kanssa syyskuussa ja sai nyt ensimmäisen joukkorahoituskampanjansa onnistuneesti suljettua, kun BCaster Oy, suomalainen käänteentekevää media-alustaa rakentava startup-yritys, keräsi 1,2 miljoonaa euroa, ollen voimakkaasti ylimerkitty alle kolmessa päivässä. FundedByMe yhdisti voimansa Privanet Securitiesin kanssa syyskuussa 2017. Yritysten välisen yhteistyön perusteena on ollut hyödyntää näiden kahden yrityksen sijoittajapohjaa, verkostoja ja osaamista. Erittäin hyvin onnistunut BCaster-kampanja on ensimmäinen joukkorahoituskampanja yhteistyön aloittamisen jälkeen. Osakeannin vähimmäistavoite noin 700 tuhatta euroa saavutettiin vain muutamassa tunnissa, vaikka kampanja käynnistettiin perjantai-iltana 10. marraskuuta. Maanantaina 13. marraskuuta kampanja oli suljettava ylimerkinnän vuoksi. "

 

0
0
28.11.2017 - 15:20 #16238

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

 

Inderesin odotus oli 4.2 M € tulosta, nyt kuitenkin isommasta alaskirjauksesta (2.6 M € vs. 2.0 M € Inderesin odote) huolimatta päästään yhtiön uuden ohjeistuksen mukaan 5-6 M € liikevoittoon. 

 

28.11.2017 14:50:00 - Nasdaq GlobeNewswire, Finland
PRIVA : Privanet säilyttää kuluvan vuoden liikevoittoennusteen ennallaan
Privanet Group Oyj
YHTIÖTIEDOTE
28.11.2017 kello 14.50

PRIVANET SÄILYTTÄÄ KULUVAN VUODEN LIIKEVOITTOENNUSTEEN ENNALLAAN

Konsernin  liiketoiminnan  tuotot  ovat  kasvaneet  toisella vuosipuoliskolla ja
ylittävät merkittävästi aikaisemmat ennusteet.

Privanet  Group  Oyj:n  hallitus  on  28.11.2017 pidetyssä kokouksessa päättänyt
tehdä n. 2,6 miljoonan euron alaskirjauksen kohdistuen valtaosin Lapis-konsernin
liittyviin   riskeihin.  Privanetille  jää  n.  0,3 miljoonan  euron  laina-  ja
korkosaamiset Lapis-konsernilta.

Alaskirjauksilla    ei    ole   vaikutusta   konsernin   liikevoittoennusteeseen
tilikaudelle  2017 ja  hallitus  arvioi  liikevoiton  asettuvan alaskirjauksesta
huolimatta 5-6 miljoonan euron välille.

Privanet   on   tarkentanut   riskienhallintaperiaatteitaan  vuoden  2017 aikana
rajatakseen ennakolta vastaavien riskikeskittymien syntymistä.
 

0
0
29.11.2017 - 09:29 #16257

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Privanetin suositus nousi Inderesillä:

 

Olemme nostaneet Privanetin tavoitehinnan 3,3 euroon (aik. 2,8 euroa) ja suosituksemme lisää-tasolle (aik. vähennä).

0
0
15.3.2018 - 11:44 #18684

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540
teakerbl kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/arvotalojen-rakentaja-konkurssiin--si...

Suomessa sitten aina ajetaan näitä terveitä ja toimintakykyisiä yhtiöitä konkurssiin. Reilu vuosi sitten oli jo selvää, että näin tässä käy. https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kuinka-paljon-sijoitusb…

Jotkut muistaakseni kirjoittivat, että ei Lapis voi mennä nurin kun valtio myy isoja kohteita. Tosin tase oli kuraa täynnä jo valmiiksi ja tarjouskilpailun voittaminen ei mitenkään vältäämättä tilannetta paranna. Valtion osaaminen pyh ja Finanssivalvonnan valvonta pöh.

0
0
15.3.2018 - 14:01 #18690

serendip

Liittynyt:
24.2.2017
Viestejä:
1

Ei hätää, Privanetin kurssilistalla lukee yhtiön markkina-arvon olevan 9M€. Markkinat ovat lähes tehokkaat, mistä voi päätellä ainakin sen verran jaettavan pesästä oman pääoman ehtoisille sijoittajille kunhan tase saadaan realisoitua! Konkurssiarbitraasi, nouseva sijoitustrendi erityisesti Privanetin asiakkaille.

0
0
20.8.2018 - 13:48 #21063

TonyMahoyny

+5
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
8

"Start of Volatility Halt Auction Period: Order book 'PRIVA' in market 'First North Finland' at 11:56:36.029"

Mitä tämä tarkoittaa?

0
0
20.8.2018 - 14:44 #21064

Acumen

+216
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
487

Käytännössä osakkeen kaupankäynti menee päivänsisäiseen huutokauppaan, kun tietyt prosentuaaliset rajat ylittyvät. Pyritään estämään liiallisia liikkeitä. Alla olevasta linkistä lisätietoa. 

 

"The NASDAQ OMX Nordic Volatility Guard is a trading pause and resumption process designed to restore an orderly market in a single security (shares and ETFs) listed on NASDAQ OMX Nordic and Baltic exchanges in Stockholm, Helsinki, Copenhagen, Iceland, Tallinn, Riga and Vilnius and the First North growth market."

http://ir.nasdaqomx.com/news-releases/news-release-details/nasdaq-omx-no...

0
0
31.10.2018 - 13:41 #22262

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sijoittajat-vievat-privanetin-oikeut…

Aika kauan meni kanteen virittämisessä. Tulos on jännä nähdä. Mie en nimittäin tiedä, onko Suomessa kenelläkään mitään juridista vastuuta mitään. Sen verran synkkää kamaa nimittäin kansalle kaupataan, että vaikuttaa siltä, että kättä ei tarvitse laittaa taskuun vaikka myisi yksisarvisen sarvesta valmistettuja ikiliikkujia. 

0
0
19.12.2018 - 02:29 #23028

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Inderes laski tavoitehintansa euroon. Tästä päädyin tarkistamaan pörssikurssin, ja se oli sitten alle euron (0,974). Taisi olla @3,67, kun mie kirjoitin ensimmäisen Privanet-juttuni vajaat kaksi vuotta sitten. En ole perehtynyt arvostuksiin yhtään, mutta Lapis-oikeudenkäynnistä ainakin toivon koko johdolle putkaa, linnaa ja vankeutta. Joten Privanet ei ole millään muotoa tarkkailulistallani.

Hassua tässä on, että olisi luullut täysin häikäilemättömällä myyntiorganisaatiolla pystyvän tekemään markkinan noustessa tiliä. Miehän en ennustellut osakkeelle mitään, vaikka se kolumnista roikahtikin. Mistä sitä tiesi, miten kauan maakuntien rahamiehet mättävät rahaa käärmeöljykauppiaille.

Mutta tarinan opetus on, että källikallet useimmiten lopulta kaatuvat källäämisensä. Eivät ihan kaikki, yhden tunsin joka rahojen kanssa hiljan haudattiin.

Jos joku on onnistunut juttuni ansiosta irrottamaan vähän aikaisemmin kuin nykyisessä ykkösessä, kiitokseksi ottaisin esimerkiksi yhden postauksen Sijoitustietooncool. Mielelläni lukisin myös tarinoita Privanetin myyntiprosesseista. Kirjoittaa voi myös nimimerkin suojissa, eikä menneisyyttään kannata hävetä, vaan tulevaisuudestaan olla huolissaan.

0
0
7.1.2019 - 17:00 #23308

Juha

+1235
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1401

0
0
7.1.2019 - 17:35 #23309

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Miulla on teoria. Luvut lyödään auki nyt, koska on visioitu helvetinmoiset korvaukset Lapis-oikeudenkäynnistä. Joten melko sama, vaikka näyttäisi oikeat luvut, koska nurin menee anyways. Ei haluta enempää tuomioita arvopaperimarkkinalain rikkomisesta kuin on jo tulossa.

Viidestäkymmenestä hengestä 35:n vähennys ei ole enää juustohöyläystä...

 

0
0
9.1.2019 - 14:23 #23354

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203

Meinaako tässä toteutua ns. oikeus ja kohtuus kerrankin? Olen seurannut sivusta tätä kuviota ja vaikuttaa siltä että firman kannattaisi siivota ulos ne pahimmat myyntikeikarit, jotka näitä Lapis-kauppoja ja muuta ovat tehneet. Voisi palauttaa sijoittajien uskoa firmaan jos menneisyyden kuprut laitetaan sellaisten henkilöiden piikkiin jotka eivät ole enää hommissa.

Onko realistista että joku ostaisi Privanetin? En osaa vastata tähän, mutta se voisi olla ainoa syy itselleni ostaa tätä osaketta :)

0
0
21.11.2019 - 11:41 #29213

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Mie olen ollut näitä Privanetin sokkailuja ja niihin uskoneita seurailleena vahvistanut perususkoani siihen, että ihmisten tyhmyyttä ja ahneutta ei pitäisi koskaan aliarvioida.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanetin-maine-rakoilee-lisaa-koska-silla-on-lonkerot-kriisiyhtio-mashin-osakkeiden-ja-lainojen-kaupassa-mashilla-on-yli-1500-omistajaa-joista-yksi-on-lukas-hradecky/799f0daf-20e7-4757-9559-bac9eadc0a33

"Privanetista 20 prosenttia omistava finanssiteknologiayhtiö Mash Group viestii nimittäin maksukyvyttömyydestä. Privanet kytkeytyy asetelmaan niinkin, että se on tehnyt tulosta väittämällä asiakkailleen Mashin ja sen edeltäjän Euroloanin joukkolainoja ja osakkeita."

Mie olen privana suositellut Mashin myymistä, jos sitä vain joku ottaisi. Nähdäkseni tästä ei ole tullut yhtään kauppaa kuitenkaan. Tai siis edes myyntiponnisteluja.

Tästä tulee vielä paljon kaikenlaista sanomista.

0
0
22.11.2019 - 13:56 #29227

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

Suivaantuneena siitä, että Lukas Hradeckylle on työnnetty paskaa syliin ja asiallisten investointipankkiirien  byrokratiahelvetti kiristyy, päivitän ennustettani Privanetista: Nurin vielä menee. Seuraa läjä vahingonkorvauskanteita ja rahat tuskin riittävät edes niiden loppuun prosessoimiseen.

Kaksi ja puoli vuotta sitten en uskaltanut ottaa näin rohkeaa kantaa.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kuinka-paljon-sijoitusbuumissa-voi-finanssivalvonnan-alla-myyda-vaihtoehtoisia

Nyt uskallan. Perusteena on, että olen pelannut pokeria Lukaksen kanssa ja se on aivan saatanan asiallinen kundi. Ja loistava maalivahti. Lisäksi tiedän, että vilpittömästi hyväkseen luulemia sijoituskohteita asiakkailleen tyrkyttävät ovat ihan kusessa FIVA:n lappujen täytön kanssa. Ja Privanet myi lähinnä lokin päälle lokkia uskomattoman pitkämielisille hönöille.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mash-groupin-ja-iconin-kaltaisten-yritysten-ongelmat-voivat-kiristaa-rahoitusalan-saantelya-vesa-puttonen-fintech-on-ollut-saantelijoiden-lempilapsi/a4e642f1-53ed-4ef6-8c70-eeef465597b3

0
0
3.12.2019 - 11:25 #29433

Aki Pyysing

+11688
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanetin-johdon-vastaus-realinvest-kysymykseen-en-kommentoi-heippa/3870659a-a361-4bee-b199-1a41dd48f31d

En viitsi maksullisesta jutusta copypasteta kuin oman osuuteni:

"Syntynyttä tilannetta taustoittaa yksityissijoittaja Aki Pyysing. Hän ei ylläty nollakorkoympäristön synnyttämistä ongelmista, sillä kiinteän tuoton himo ajaa ihmisiä heikosti perusteltuihin ratkaisuihin.

”Näin usein käy, jos näin korkeita tuottoja tarjotaan. Liikkeellelaskijoita menee nurin.”

Sijoittaja Pyysing uskoo, että palvelua tarjoava joukkorahoituspalvelu haluaa irtisanoutua ongelmista. Privanetin Realinvest on saanut provisionsa, vaikka liikkeellelaskijan korot eivät juoksekaan.

Pyysing korostaa, ettei 11,5 prosentin ”takuutuottoja” tarjoava taho voi mitenkään olla vakaalla pohjalla.

Hyvä kysymys on se, mikä on myyjän vastuu sijoituksista ja niiden markkinoinnista.

”On melkoisen rivoa markkinoida tällaisia sijoitustuotteita, vaikka Privanet on ennenkin myynyt mitä tahansa ja kenelle hyvänsä”, Pyysing muistuttaa esimerkiksi Lapis Rakennuksen tapauksesta."

Tätä samaa toki olen toitottanut Sijoitustiedossa jo pitkään. Vielä on Privanetissä markkina-arvoa kahdeksan miljoonaa jäljellä. Herralan molemmat jutut Privanetistä ovat nykyisin harvinaista erinomaista tutkivaa talousjournalismia:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/privanetin-realinvest-palvelu-jarkytti-sijoittajat-kohdeyhtioita-asetettu-konkurssiin-eika-luvattuja-tuottoja-tipu/e437a861-a818-4e9f-8f51-11e07d7370ea

0
0