27.11.2017 - 10:40 #16163

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kiitos vinkeistä! Verifikointi ominaisuus tuntuu olevan Krakenissa pois käytöstä juuri nyt, joten rahaa ei saa siirrettyä. Ei jotenkin herätä luottamusta, että sivut kaatuilevat.

Itse laittasin nyt pari Bitcoinia shorttiin 9700 päältä. Toki silloinkin vielä toivoisin, että jatkaa nousua, että voisi sitten isommin pelata korkeammalta. No ehkä tässä saadaan vielä pömpeli auki. Lainoitus ei kiinnosta. Eiköhän tossa riitä liikettä ihan muutenkin.

0
0
27.11.2017 - 10:45 #16164

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Nyt on kyllä pakko kysyä että te jotka olette sijoittaneet Bitcoiniin niin pidättekö hintaa liian korkeana? Itse en ymmärrä miksi arvo on noin suuri, ainut syy on mielestäni se että ihmiset haluavat ostaa coineja koska muutkin ostaa. Onko mitään perusteita noin korkealle arvolle vai onko kyse "joukko hysteeriasta"?

Osakkeista sentään voi arvioida onko arvo kohdillaan kun yhtiöt julkaisevat tuloksiaan joiden avulla voi arvioida yhtiön kannatavuutta mutta miten voi arvioida Bitcoinin kannattavuutta? Paras selitys tämän päivän nousulle tuli jo perjantaina Bloombergin toimittajalta joka sanoi että maanantaina arvo nousee kun ihmiset palaavat lomiltaan (USA) ja ovat kuulleet muilta perheenjäseniltä Bitcoinista ja heille tulee FOMO ja ostavat Bitcoineja sen takia.

0
0
27.11.2017 - 12:33 #16169

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
Jmakela kirjoitti:

Nyt on kyllä pakko kysyä että te jotka olette sijoittaneet Bitcoiniin niin pidättekö hintaa liian korkeana? Itse en ymmärrä miksi arvo on noin suuri, ainut syy on mielestäni se että ihmiset haluavat ostaa coineja koska muutkin ostaa. Onko mitään perusteita noin korkealle arvolle vai onko kyse "joukko hysteeriasta"?

Osakkeista sentään voi arvioida onko arvo kohdillaan kun yhtiöt julkaisevat tuloksiaan joiden avulla voi arvioida yhtiön kannatavuutta mutta miten voi arvioida Bitcoinin kannattavuutta? Paras selitys tämän päivän nousulle tuli jo perjantaina Bloombergin toimittajalta joka sanoi että maanantaina arvo nousee kun ihmiset palaavat lomiltaan (USA) ja ovat kuulleet muilta perheenjäseniltä Bitcoinista ja heille tulee FOMO ja ostavat Bitcoineja sen takia.

Kysyntä ja rajoitettu tarjonta sekä odotukset (fantasiat?) tältä tekniikalta tulevaisuudessa. Tosin ei 500€:n setelin nimellisarvo kauhean korkea ole ja perustuu luottamukseen ja sopimukseen sen arvosta. Kryptoissa tämän tasapainotilanteen haku on vielä kesken ja mikäli nämä lyö läpi maailmanlaajuisesti niin pitäisi olla triljoonissa se market cap (nyt 2-300 Mrd). Ainahan voi itselleen perustella jotain kivoja syitä näiden lisäksi. 

0
0
27.11.2017 - 13:02 #16170

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kiitos vastauksesta ja siinä kiteytyi mielestäni Bitcoinin "heikkous": Sijoittajat odottavat suuria tuottoja ilman suurempia "todisteita" Bitcoinin tulevaisuuden näkymistä. Jos sijoittaa johonkin vaan sen takia että muutkin ovat niin tehneet niin on todennäköistä että saa näpeilleen tai sitten voi saada hyvät tuotot...

Mitä minä olen muita arvostelemaan mutta on Bitcoinissa kaikki "kuplan" aineet kasassa. Se on varmaa että huutelijoita on molempiin suuntiin mutta onneksi jokainen voi tehdä itse päätöksensä mitä mieltä on Bitcoinista.

0
0
27.11.2017 - 13:25 #16172

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Hmmm… Katotaan jos saan avattua asiaa vähän järkevästi. Aihe on tosi iso ja näin kuumeisena saattaa ajatus loppua välillä kesken. Mutta ensin voi tehdä raa’an jaottelun kryptojen sisällä kolmeen osaan. Virtuaalivaluuttoihin (Bitcoin, Monero, Dash, Litecoin, Zcash jne.), alusta tokeneihin (Ethereum, Neo, Qtum, Eos, Tezos jne.) ja virtuaalisiin assetti tokeneihin (Golem, OmiseGo, Augur, BAT, Gnosis, jne.). Jokainen ryhmä on luonteeltaan erilaisia, mutta niissä on myös paljon päällekkäisyyksiä.

Valuutat on nimensä mukaisesti pääasiassa tarkoitettu valuutoiksi, eli siirtämään arvoa. Näiden hinta, esim Bitcoinin yleensä perustuu siihen, että niitä on rajallinen määrä, Bitcoinissa 21 miljoonaa, sekä hyvin likvidit vaihtomarkkinat ja tulevaisuuden näkymät valuutan käyttöön otosta. Bitcoinin osalta sen maksuväline-käyttö on tosin pientä ja isojen siirtokustannusten ja pitkien siirtoaikojen johdosta, siitä on tullut enemmän virtuaalinen sijoituskohde, kultaan verrattava.

Miksi sitten ihmiset haluaa ostaa ja mahdollisesti käyttää tulevaisuudessa virtuaalivaluuttoja? Yksi syy on puhtaasti ideologinen, koska se poistaa kaikki välikädet. Siirto tapahtuu suoraan lähettäjän ja vastaanottajan välillä, eikä siihen tarvita esim. pankkeja tai maksuväline-palveluita. Bitcoin yhteisössä on paljon ihmisiä, jotka näkee pankit isoina pahoina kaikkivaltijoina, joista pitäisi päästä eroon, ja Bitcoin tarjoaa yhden mahdollisuuden siihen.

Toinen syy, minkä johdosta esim. itse nään virtuaalisten valuuttojen yleistyvän on käytön helppous globaalissa verkossa. Eli esim. euroalueella käytetään euroja, koska se on helpointa, Usassa dollareita jne. Internetissä on helpointa käyttää internet rahaa. Koska internet on maailman laajuinen verkko, niin tietysti on helpointa käyttää maailman laajuista internet-valuuttaa, siihen ei vaikuta rajat, eikä raha-alueet. Myös lohkoketjujen teknologia voidaan ajaa suoraan palveluihin, jolloin virtuaalisilla rahoilla maksaminen ja niiden käyttäminen automatisoituu täysin.

Nykyinen kännykkä-sukupolvi tulee viimeistään omasta mielestäni ottamaan virtuaaliset valuutat käyttöön. Heille on jo nyt luontevaa ostaa virtuaalisia hyödykkeitä rahalla. Esimerkiksi parempia hahmoja tai niiden tarvikkeita eri peleissä. Heille on itsestään selvää, että netissä on oma raha, jolla voi maksaa siellä.

Alusta tokeneissa taas arvo perustuu pääasiassa verkon käytön määrään. Niillä toki voi siirtää arvoa samalla tavalla kuin valuutoilla, mutta niiden pääasiallinen tarkoitus on maksaa verkon laskentatehosta, eli suorittaa smart contracteja. Nämä smart contractit on koodattavia sopimuksia, jotka hoitaa automaattisesti niihin koodatut ehdot, ja näiden päälle voidaan rakentaa palveluverkko. Esim. voit koodata älysopimuksen, jossa automaattinen oven lukko avautuu, kun se saa tietyn verran valuuttaa (projekti slock.it, jolla on jo toimivat prototyypit). Tätä samaa sopimusta voi käyttää kaikkeen muuhunkin käyttöhyödykkseeseen ja näin saadaan jaettu hyödyke, jonka käytöstä maksat automaattisesti ajan mukaan (tässä esim. käytetään mikroaaltouunia Ethereum verkon kautta automaattisesti https://www.youtube.com/watch?v=iRtG_6pYqGE). Samalla tavalla esim. Grid+ projekti mahdollistaa oman aurinkoenergian automaattisen myynnin verkon kautta. Erilaisia projekteja alkaa olla esim. jo Ethereum verkossa satoja, ellei tuhansia tekeillä. Näitä kehittelee fortune 500 firmoista ja pankeista lähtien yritykset automatisoimaan ja optimoimaan heidän palveluitaan.
Eli alusta tokeneissa käytännössä sijoitat näiden palveluiden yleistymiseen ja verkon käytön kasvuun.

Virtuaaliset assetti tokenit on sitten esim. erillisiä tokeneita, jotka toimivat näiden yksittäisten palveluiden sisällä. Niillä voi olla monta eri käyttötarkoitusta. Ne voi toimia esim. osakkeiden tapaan kertomalla omistettavan osuuden määrästä, ne voi toimia palvelun sisäisenä maksuvälineenä ja palkkiona, ne voi toimia äänestyksen äänenä, ne voi kuvata esim grammaa kultaa jota holvissa säilötään ja näin ollen mahdollistaa helpomman kaupankäynnin jne. Niiden käyttötarkoitukset on rajattomat, mutta ne on ennalta määritelty.

Joitain esimerkkejä näistä asseteista on esim Digix, jonka yksi tokeni vastaa kultagrammaa Singaporelaisessa auditoidussa holvissa, eli tarjoaa ”vakaan” virtuaalivaluutan, koska sen hinta on kultaan sidottu. Tämä mahdollistaa helpomman kaupankäynnin ja esim erilaiset escrow-palvelut, kun valuutan hinta ei ole liian volatiili. Golem palvelussa esimerkiksi ostetaan verkon koneilta ylijäänyttä laskentatehoa, eli isot animaatiotalot kuten Disney ja Pixar, voi ostaa suoraan käyttäjiltä niiden tarvitsemat laskentatehot, jolloin ostajat käyttää Golem-tokeneita laskentatehon ostoon ja käyttäjät saa Golem tokeneita laskentatehon myynnistä. Ne voi sen jälkeen automaattisesti muuttaa esim 0x-palvelussa Ethereum-tokeneiksi, tai toivottavasti tulevaisuudessa euro-tokeneiksi. Myös 0x-palvelulla on oma tokeni, joiden perusteella omistajille jaetaan ”osinkoja” palvelun käyttömaksuista.

Ethereumille on valmistumassa myös Proof-of-Stake konsensusmekanismi, joka mahdollistaa osallistumisen ketjun ylläpitoon, jossa käyttäjä steikkaa omia Ether-tokeneitaan ja validoi siirtoja. Tästä käyttäjä saa n. 10% vuosituoton Ether-tokeneina. Käyttäjät voi myös liittyä erilaisiin steikkauspooleihin tulevaisuudessa.

Nykyisessä Bitcoinin hinnassa tuskin on älyttömästi ilmaa välissä. Se voi kyllä tulla myös alas ja esim 20% korjaus tässä tilanteessa on ihan mahdollinen. Mutta pidemmällä tähtäimellä uskon kyllä sen kysyntään ja kasvuun vielä, en välttämättä valuuttana, vaan sijoituskohteena. Seuraava vuosi on todella mielenkiintoinen virtuaalivaluuttojen suhteen, kun isot institutionaaliset sijoittajat pääsee Usassa markkinoille mukaan. Alan isoimpia toimijoita, Coinbase, avasi juuri näille institutionaalisille sijoittajille suunnatun reguloidun kauppapalvelun (https://custody.coinbase.com/) ja uskoo, että n. $10bn hedgefund ja rahastorahaa on jo valmiina odottamassa markkinoille pääsyä. Kupla tästä jossain vaiheessa väkisin tulee, mutta vielä se ei omasta mielestä ainakaan ole kovinkaan ajankohtainen. 

0
0
27.11.2017 - 13:44 #16173

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Pieni vertaus vielä loppuun, eli Bitcoin on kuin Nokia. Sillä voi soittaa, lähettää viestiä ja pelata matopeliä. Ethereum on Apple. Sillä on paljon eri käyttötarkoituksia ja sen päälle voi rakentaa applikaatioita. Nämä applikaatiot on kuin Applen app-storen applikaatiot, ne on itsenäisiä tuotteita, mutta ne käyttää Ethereumin verkkoa ja niissä voi olla applikaation sisäisiä ostoja ja myyntejä.

0
0
27.11.2017 - 14:38 #16175

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Oma näkemykseni on, ettemme voi tietää mikä on kryptovaluuttojen pitkän ajan tulevaisuus. Se voi olla huikea tai sitten jälkikäteen katsottuna kupla, joka ei johtanut mihinkään. Lyhyellä aikavälillä kaikki hubriksen ainekset ovat tosiaan käsillä. Koko scene tuo mieleen 1999 -teknokuplan. Kaikilla on tuttu joka on rikastunut, ja mukaan halutaan hinnalla millä hyvänsä. 90% omistajista perustelee kryptovaluutan kannattavuuden aika kömpelösti, usein jopa loogisesti ongelmallisesti. Kaikkein yleisimpiä ovat teknisiin ominaisuuksiin vetoaminen. XYZ arvo ei voi laskea, koska sen tekniikka on niin maaginen ja blockchain niin fantastinen keksintö. Monissa kommenteissa toistuu se, kuinka idiootteina he pitävät ihmisiä, jotka eivät tajua tätä juttua (enköhän mäkin saa pari miinuspeukutusta, tosin täällä keskustelu on ollut hyvin älykästä molemmin puolin)

Sadan suurimman kryptovaluutan arvo on nyt 300 miljardia dollaria. Monen mielestä se on täysi kupla - mielestäni tuo numero ei itsessään kerro mistään kuplasta. Tässä pitäisi kuitenkin huomioida kaksi eri aikajännettä. Lyhyt ja pitkä. Mutta kannattaa huomioida, että teknokuplan huippuun nähden Amazon on nyt esimerkiksi kymmenkertaistunut arvossaan. Sama voi käydä Bitcoinille. Mutta Amazon myös tippui 90% huipuistaan ennen kuin aloitti uuden nousun. Sama voi käydä Bitcoinille, vaikka lopulta se osoittautuisikin monia kertoja nykyistä arvokkaammaksi.

Vertailukohtana kaiken louhitun kullan arvo on luokkaa 7 000 miljardia dollaria. Tarkat luvut eivät niin oleellista, vaan suuruusluokat(koska en nyt luotettavia lukuja heti löytänyt :) ) . Tästä joidenkin arvioiden mukaan 1500-2000 miljardia on sijoituskultaa. Suurin osa kullasta on koruissa ja muissa esineissä joiden arvo käyttäjälleen ylittää kullan arvon. Joten jos kryptovaluutta yleistyy vaihdannan välineenä merkittävästi, en näe mitään ongelmaa, etteikö kryptovaluuttojen arvo voisi nousta hyvinkin 5-kertaiseksi nykyisestä. Itse omistan kultaa, joten en kuulu niihin, joiden mielestä Bitcoin on kupla, koska sillä ei ole ns. intrinsic arvoa. Ei kullallakaan ole muuta arvoa, kuin mitä ihmiset sille antavat.

Matkalla korkeuksiin on paljon ongelmia. Tällä hetkellä bitcoinin arvo on hyvin spekulatiivinen. Se on kymmenkertaistunut tänä vuonna. Jos väittää, ettei se voisi myös laskea 90% vuodessa, ei mielestäni ymmärrä markkinoita kovin hyvin. 90 % lasku on toki epätodennäköinen. 50 % lasku nykytasolta taas on oman mielipiteeni mukaan enemmän todennäköinen kuin laskun välttäminen. Oma arvioni perustuu lukemattomiin voimakkaisiin nousuihin samankaltaisilla spekulatiivisilla ominaisuuksilla ja momentumilla. Se ei tarkoita, etteikö ole myös mahdollisuus, että tällä kerralla kaikki on toisin.

Aina kun spekulatiivista kuplan tavalla käyttäytyvä assettia verrataan aikaisempiin kupliin, tulee esiin puolustajia, joiden mukaan tällä kertaa kaikki on toisin. Ehkä onkin, mutta lähes aina ne eivät ole.

Bitcoinissa ja blockchainissa yleensäkin on hirveän paljon hyvää. Ne ongelmat ovat vaan ne samat vanhat: 1. Kryptovaluutat eivät toistaiseksi ole yleistyneet vaihdon välineenä siinä määrin kuin 300 miljardin markkina-arvo edellyttäisi. 2. Kryptovaluuttojen käyttö rahanpesussa, rikollisessa toiminnassa ja verojen kiertämisessä pitää ratkaista, ennen kuin näemme nykyistä selkeästi korkeampia arvoja kestävästi. Kaikki perustelut mitä löysin tätä vastaan, ovat ihan diipadaapaa. Valtiot eivät voi enää kieltää kryptovaluuttojen käyttöä koska x ja y. Kunhan ongelmia tulee riittävästi, niin nehän kieltävät, ellei ongelmia ole siihen mennessä ratkottu. 3. Kryptovaluuttojen arvon ennen pitkää pitää vakautua, jotta ne voidaan mieltää sijoituskohteiksi ja tehokkaiksi vaihdannan välineiksi. Homman pitää olla simppeliä käyttäjälle. Nykyisin se on kaikkea muuta. Yli viiden prosentin päiväliikkeet kertovat spekulatiivisuudesta.

Jos bitcoin ei seuraavan parin viikon aikana laske selvästi, shorttaan sitä. En aio asettaa panosta niin suureksi, että tappio voisi ylittää 10% koko pääomastani missään olosuhteissa, koska kokemukseni vastaavista tilanteista osoittaa, että yleensä mielestäni hyvin euforisesta tilanteesta mennään vielä suurempaan hubrikseen. Siis ei ole mitään ehdotonta estettä, etteikö arvo keväällä voisi olla 40 000 usd. En siihen usko, mutta kaikkeen pitää olla varautunut. Nyt mukana on vahvasti Aasian pelihaluiset sijoittajatoverimme, joilta voi odottaa vielä suurempaa hulluttelua kuin Länsimaisilta sijoittajilta. Itse näen CME-futuurien listauksen katalystinä korjausliikkeen alkamiseen. Sitä on vaikea perustella muulla kuin henkilökohtaisella kokemuksella. En uskalla suositella kenellekään muulle Bitcoinin shorttausta, se ei tule olemaan herkkähermoisen hommaa.

0
0
27.11.2017 - 14:50 #16177

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Daytrader puhut täysin pelkästään virtuaalivaluutoista, eli nimenomaan Bitcoinista ja muista tokeneista, joita käytetään valuutta tarkoituksiin. Allekirjoitan täysin sinun näkemyksen, ja se vastaa hyvin pitkälle omia näkemyksiä näistä valuutoista ja niiden riskeistä.

Oma kiinnostus onkin Ethereumissa ja muissa alusta-tokeneissa. En halua vähätellä yhtään, mutta nämä nimenomaan tarvitsee todella syvää ymmärrystä teknologiasta. Itse olen työkseni suunnitellut nettipalveluita ja puuhaillut muutenkin netin parissa ja seuraan Ethereumin kehittymistä päivittäin käytännössä työkseni viimeisen vuoden ajan. Ja silti opin joka päivä uutta. Niinkuin aiemmin mainitsin, Ethereumin arvo perustuu pääasiassa verkon käyttöön ja lohkoketjut uutena teknologiana yhdessä tekoälyn ja robotiikan kanssa mullistaa täysin meidän tavan elää. Se lohkoketju ei välttämättä ole Ethereum, mutta tällä hetkellä se on ainut varteenotettava vaihtoehto julkisena palvelualustana.

Tällä hetkellä lohkoketju teknologialla on muutama haaste selätettävänä, ennen kuin ne voi lyödä oikeasti läpi. Salaus, käytettävyys, skaalautuvuus ja turvallisuus. Noissa kaikissa ollaan nimen omaan Ethereumin puolella todella pitkällä kehityksessä ja parin vuoden sisään ne on toivottavasti selätetty. Siihen asti tämä on tietysti korkean riskin arpapeliä. Mutta se on aivan varma, että joku näistä alustoista nujertaa nuo ongelmat ja lyö läpi.

0
0
27.11.2017 - 15:24 #16178

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Joo en erotellut eri luokkia niinkuin itse teit, enkä voi sanoa että ymmärtäisinkään asiaa riittävän hyvin. Niputin niitä osittain siitä syystä, että oma tuntumani on, että ne jatkossakin liikkuvat lyhyellä tähtäimellä jossain määrin ryhmänä. Voin toki olla väärässäkin.

Tuosta heräsi kysymys. Miksi uskot, että tämä teknologian arvo ulosmittautuu juuri Ethereumin tai muun arvossa, eikä lopulta teknologiaa kehittävien yritysten ja sitä hyväksikäyttävien yritysten arvossa?  Palveleeko Ethereumin hyvin korkea arvo loppukäyttäjän palvelukokemusta ja saamaa vastinetta?  Mitkä ovat ns. barriers of entry kilpailijoille? Olen sitä mieltä, että tyhmät kysymykset ovat joskus arvokkaita :) Sori, jos olet jo käynyt läpi asian. Olen kyllä ketjun läpi käynyt, mutta muisti ei aina riitä.

0
0
27.11.2017 - 15:30 #16179

hauturi

+3081
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2261
Casteliero kirjoitti:

Se lohkoketju ei välttämättä ole Ethereum, mutta tällä hetkellä se on ainut varteenotettava vaihtoehto julkisena palvelualustana.

Haluaisitko perustella tätä jotenkin? Siis sitä että Ethereum on ainoa varteenotettava vaihtoehto.

0
0
27.11.2017 - 16:06 #16180

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

hauturi: Tällä hetkellä Ethereum on kehityksessä reilusti edellä kilpailijoitaan. Sillä on myös selkeä first mover advantage alusta puolella. Ethereumin Truffle kehitysalustaa on ladattu jo yli 200 000 kappaletta ja Ethereumia käyttäviä palveluita kehittäviä koodareita uskotaan olevan jo reilusti yli 100 000. Ethereumin protokollan kehittäjiä ja tutkijoita on myös huomattavasti suurempi määrä kuin kilpailijoilla. Palveluita ja tuotteita Ethereumin päälle on rakenteilla jo nelinumeroinen määrä. Ethereumin parissa työskentelevät kehittäjät ja tutkijat myös kehittävät jatkuvasti koko lohkoketju-teknologiaa uusille alueille. Ethereumissa alkaa myös olemaan todella kattava kehittäjätyökalu infra, mikä käsittää esim identiteettipalvelut, tokenit, automaattiset vaihdot tokeneiden välillä, selainlaajennukset, ENS-nimipalvelu, keskittämättömät pilvipalvelut jne. Eli työkalut joista kehittäjät voi tehdä loppukäyttäjä palveluita. 

Kilpailevista esim. Neo ja Qtum rakentaa vasta ketjua, Qtum taisi saada sen juuri valmiiksi. Tesoz julkistaa ketjun viimeistään helmikuussa. IOTA on täysin teoria-asteella ja toimii ainoastaan keskitettynä palveluna tällä hetkellä. EOS sai juuri testiverkon pystyyn, mutta on projektina vähintään kyseenalainen. Näillä kaikilla myös kehittäjät ja tutkijat lasketaan vielä useimmiten kahden käden sormilla eikä päälle rakennetuista palveluista tai infrasta ole mitään tietoa vielä.

Daytrader: Arvo ulosmittautuu Ethereumin arvossa pääasiassa siitä syystä, että kaikki sen päälle rakennetut palvelut käyttävät Ethereum ketjua. Eli kyseessä on network efekti. Joka kerta kun nämä päälle rakennetut palvelut suorittaa jotain ketjussa, he joutuvat maksamaan siitä kuluja Gas:n muodossa, jota ostetaan Ethereillä. Eli jokainen palvelu maksaa Ethereum verkon käytöstä. Toki kun palvelut kasvaa, niin heidän omat asset tokeninsa myös kasvattaa arvoa.

Ethereum, tai minkä vaan lohkoketju alustan käyttö on verrattavissa esim. TCP/IP tai SMTP/POP3 protokolliin, eli se on pohjalla toimiva teknologia, jonka päälle rakennetaan palveluita. Jos lähetään esim. perkaamaan Facebookin tapaista palvelua, niin siellä alla toimii juuri esim TCP/IP, DNS nimipalvelu, tietokannat jne. ja nämä voidaan siirtää lohkoketjun päälle, jolloin keskitettyä palveluntarjoajaa ei tarvitse. Eli automaattinen keskittämätön Facebook, jossa itse omistat oman identiteetin, eikä se sijaitse Facebookin palvelimella. Näitä some-projekteja on joitain tulossa ja olemassa esim. Akasha Ethereumin päälle ja Steem omana ketjunaan. Ja jos miettii, esim. että Facebookin hakua käytetään yksistään jo 25000 kertaa sekunnissa ja jos tällaisen liikenteen omaavat palvelut siirtyy lohkoketjuun ja yhden ”haun” hinnaksi tulisi vaikka 0.00001 Etheriä, niin siitä kertyy päivässä iso määrä tarvittavia Ethereitä. Näitä palveluita voi tulla satoja tai tuhansia tulevaisuudessa. Eli protokolla tasolla kerätään lopulta hedelmiä.

Ethereumin korkealla arvolla ei ole käyttäjälle merkitystä. Gas:n hinta on muokattavissa, eli tarkoitus on pitää aina siirtokuluja senteissä tai jopa tuhannesosa senteissä. Eli aina kun hinta nousee merkittävästi, niin Gasin hintaa muokataan.

Kilpailijoiden ongelmat on samat kuin Ethereumin, eli salaus, skaalautuvuus, helppokäyttöisyys ja turvallisuus. Yksikään ketju ei ole ratkaissut noita, mutta esim anonyymejä valuuttoja on jo olemassa valuutta puolella. Alustoista Ethereum on kuitenkin näiden kehityksessä selkeästi edellä. Siihen ajettiin sisään ZK-snarks ja ring signature salaus mahdollisuudet viime päivityksessä. Sillä on pisimmälle viedyt teoriat ja käytettävät konseptit jo eri skaalautuvuus mahdollisuuksista, esim. sharding, josta julkaistiin juuri lisätutkimusta pari päivää sitten, sekä Raiden ja Plasma, jotka toimii sivuketjuna Ethereum ketjun päällä. Käytettävyyteen löytyy paljon eri projekteja ja esim uPort identiteetti-palvelu on todella tärkeä osa tätä. Ja turvallisuus puolella ollaan myös edellä kun siirrytään Proof-of-Stake systeemiin, joka poikkeaa jo nykyisistä alustoista jotka käyttävät omia PoS systeemejään. Nykyisillä systeemeillä ketjut toimii liian keskitetysti, eikä täysin turvallisesti.

0
0
27.11.2017 - 16:22 #16181

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Tuolla on viimeisen Ethereumin vuotuisen kehittäjätapaamisen videot esillä, jos kiinnostaa millaisten asioiden parissa kehitystä tapahtuu ja mitä haasteita lohkoketju-teknologialla on vielä edessä: https://www.youtube.com/channel/UCNOfzGXD_C9YMYmnefmPH0g/videos

Useimmille varmasti täysin hepreaa, itselle suurimmaksi osaksi myös, mutta antaa se osviittaa Ethereum projektin tilasta ja sen parissa kehitystä tekevistä ihmisistä.

0
0
27.11.2017 - 20:30 #16190

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Casteliero on kyllä aika deepisti sisällä skenessä. Hattua pitää nostaa!

Mutta itse aiheeseen @Daytrader eli kryptojen treidaukseen. Yksi matalariskisempi treidausvaihtoehto short/long treidaukselle olisi tehdä arbitraasia eri pörssien hinnoittelueroilla esim. BTC/USD tai ETH/USD. Markkinat tämän osalta eivät ole vielä kauhen tehokkaat ja jonkinlaista spreadia on olemassa melkein koko ajan. Varmaan lähitulevaisuudessa tämäkin kuihtuu pois, kun hedgefundit yms. pääsevät mellastamaan ja putsaamaan ilmaiset lounaat markkinoilta.

0
0
27.11.2017 - 20:33 #16191

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Arbitraasi markkinoille pääsee osallikseksi esim. Rialton tapaisten projektien kautta myös joissa tekoälyllä haetaan voittoa markkinoilta ja jaetaan Rialton tokeneiden omistajien kesken. Jos meinaa itse lähteä käsipelillä mukaan, niin voi äkkiä jäädä luu käteen.

https://www.rialto.ai/

0
0
27.11.2017 - 22:27 #16195

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Ensin:

Arvo ulosmittautuu Ethereumin arvossa pääasiassa siitä syystä, että kaikki sen päälle rakennetut palvelut käyttävät Ethereum ketjua. Eli kyseessä on network efekti. Joka kerta kun nämä päälle rakennetut palvelut suorittaa jotain ketjussa, he joutuvat maksamaan siitä kuluja Gas:n muodossa, jota ostetaan Ethereillä. Eli jokainen palvelu maksaa Ethereum verkon käytöstä. Toki kun palvelut kasvaa, niin heidän omat asset tokeninsa myös kasvattaa arvoa.

Sitten:

Ethereumin korkealla arvolla ei ole käyttäjälle merkitystä. Gas:n hinta on muokattavissa, eli tarkoitus on pitää aina siirtokuluja senteissä tai jopa tuhannesosa senteissä. Eli aina kun hinta nousee merkittävästi, niin Gasin hintaa muokataan.

Miksi siis ostaa, jos sen hinta kuitenkin tiputetaan? Eikos tama ole riskia ilman tuottoa? Eihan zimbabwelaisetkaan mielellaan ZWD:ta osta, kun valtio kuitenkin kohta printtaa ne arvottomaksi.

Varmaan joskus viela hieno teknologia (tai ainakin jokin sen seuraaja), mutta miksi tassa pitaisi olla mukana juuri nyt sijoittajana?

0
0
27.11.2017 - 23:06 #16202

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Ei Ethereumin arvoa tiputeta, vaan Gasin hinta suhteutetaan Ethereumin arvoon. Jos Ethereumin hinta nousee esim. $1000 ja smart contractin vaatima Gas maksaa esim. 0.01 Etheriä, niin ketjusta tulee käyttökelvoton sen korkeiden siirtohintojen vuoksi. Mutta jos lasketaan Gasin hintaa ja smart contractin vaatima Gas määrä maksaa 0.00001 Etheriä, niin se ei vaikuta ketjun käyttöön. Korkeat siirtohinnat esimerkiksi ovat tällä hetkellä yksi Bitcoinin isoimmista heikkouksista.

Eikä sinun tarvitse olla tässä mukana sijoittajana. Minä en siitä kostu mitään vaikka sinä näihin sijoittaisit jotain. Minä en ole myymässä täällä mitään, enkä neuvomassa tai kehottamassa ketään näihin sijoittamaan. Minä kuitenkin voin keskustella näistä teknologioista, koska ihmisiä ne kiinnostaa, niin kuin itseänikin ja itse henkilökohtaisesti nään potentiaalisen tuoton reilusti riskiä suurempana ja olen sen takia mukana. Mutta sinä ja jokainen voi tehdä itse omat päätöksensä sijoittamisesta, se on minulle ihan sama.

0
0
27.11.2017 - 23:29 #16204

WD40

+26
Liittynyt:
15.2.2015
Viestejä:
48

Aina kun voi jotain kehua, niin pitää. Se on nykyään niiin äärettömän harvinaista.

Liero: todella hyvää kirjoittelua

0
0
28.11.2017 - 12:25 #16219

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Ehkä vähän tyhmä kysymys mutta tuli mieleen kun on taas lukenut blogeja/uutisia Bitcoinista

Jos keskuspankit/isot pankit oikeasti pelkäisivät että Bitcoin tulee syrjäyttämään heidät miksi pankit eivät ostaisi Bitcoineja itselleen? Luulisi että pankeilta löytyy pelimerkkejä ostamaan vaikka tuplahinnalla Bitcoinit pois kuleksimasta markkinoilta kun market cap on nyt reilu 160 miljardia. Ja varsinkin kun aina arvostellaan sitä että pankit painaa uutta rahaa niin eikö olisi helppo vain luoda uutta ja ostaa Bitcoinit pois jos kerta ne syrjäyttää pankit?

Toki kuulostaa varmasti tyhmältä osalle mutta kyllähän yrityksetkin ostavat kilpailijoitaan turvatakseen tulevaisuutesa niin miksi pankit sitä ei tekisi jos pelkää oikeasti että joku syrjäyttää heidät.

0
0
28.11.2017 - 12:34 #16220

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Ensinnäkin kurssit lähtisi ihan älyttömään nousuun ja suurin osa Bitcoineista ei ole edes markkinoilla vaan kylmälompakoissa jne jemmassa.

Toisekseen jos jokin yksittäinen iso toimija saisi haltuun suurimman osan esim. Bitcoineista, tämä ei varmaan sen käyttäjille ja mainareille sopisi, koska valta jakautuisi liian keskitetysti ja he varmasti forkkaisi ketjun ja perustaisi uuden Bitcoinin, jolloin vanha jäisi käytännössä hyödyttömäksi. Tämän teknologian hienous on siinä, että loppujen lopuksi käyttäjillä on kaikki valta, eikä sitä pystytä ulkopuolelta oikein sanelemaan.

0
0
28.11.2017 - 12:39 #16221

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Kiitos vastauksesta. Itse kun en ole perehtynyt kovin tarkasti Bitcoiniin niin tuli vain mieleen tuo kysymys.

0
0
28.11.2017 - 12:48 #16223

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Jos kiinnostaa, niin Andreas Antonopouloksella on tosi hyviä videoita Bitcoinista ja koko kryptoekonomiasta hyvin kansankielellisesti selitettynä. Niistä saa moneen kysymykseen vastauksen, kun niitä katselee. Niissä käydään paljon läpi esim. nykyisen rahoitusjärjestelmän ja kryptojen suhdetta ja teknologiaa ymmärrettävästi jne. Mutta myös pitkälti Bitcoin-lasien läpi katsottuna, eli vähän puolueellisesti. Niitä löytyy tuolta: https://www.youtube.com/user/aantonop/videos

0
0
28.11.2017 - 13:02 #16227

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237
Casteliero kirjoitti:

Jos kiinnostaa, niin Andreas Antonopouloksella on tosi hyviä videoita Bitcoinista ja koko kryptoekonomiasta hyvin kansankielellisesti selitettynä. Niistä saa moneen kysymykseen vastauksen, kun niitä katselee. Niissä käydään paljon läpi esim. nykyisen rahoitusjärjestelmän ja kryptojen suhdetta ja teknologiaa ymmärrettävästi jne. Mutta myös pitkälti Bitcoin-lasien läpi katsottuna, eli vähän puolueellisesti. Niitä löytyy tuolta: https://www.youtube.com/user/aantonop/videos

Olen kyllä sen verran perehtynyt että ymmärrän miten Bitcoin toimii ja mitkä ovat edut/haitat. Mutta kun aletaan puhua jostain segwitistä niin sitten tulee seinä vastaan. En itse näy syytä tutkia enempää kun ei Bitcoin ole pääsijoitus instrumentti omassa salkussa enkä ole vielä euroakaan sijoittanut siihen. Ehkä laitan huvikseni plus500 kautta oston 1/5 vivulla ja toivon nousua maltillisella panoksella...

0
0
28.11.2017 - 13:34 #16229

Jeans

+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Casteliero kirjoitti:

Ensinnäkin kurssit lähtisi ihan älyttömään nousuun ja suurin osa Bitcoineista ei ole edes markkinoilla vaan kylmälompakoissa jne jemmassa.

Toisekseen jos jokin yksittäinen iso toimija saisi haltuun suurimman osan esim. Bitcoineista, tämä ei varmaan sen käyttäjille ja mainareille sopisi, koska valta jakautuisi liian keskitetysti ja he varmasti forkkaisi ketjun ja perustaisi uuden Bitcoinin, jolloin vanha jäisi käytännössä hyödyttömäksi. Tämän teknologian hienous on siinä, että loppujen lopuksi käyttäjillä on kaikki valta, eikä sitä pystytä ulkopuolelta oikein sanelemaan.

Millä tavalla muuten nää käyttäjien "äänestykset" esimerkiksi forkeista käytännössä toimii? Äänestääkö vaan suuret minausporukat vai meneekö jossain raja paljonko pitää omistaa, että saa osallistua päätöksentekoon?

Toinen asia mikä ei oo tullut selväksi vaikka aika paljon kaikkeen kryptovaluuttoihin liittyvästä lukenut. Sanotaan, että teknologiasta kehittyy niin paljon parempi vaihtoehto valuuttalle kuin fiat, että valtiotkin alkavat käyttämään sitä. Miksi he liittyisivät johonkin valmiiseen coiniin, jonka market cap tässä vaiheessa varmaan olisi väkisin vähintään tuhansissa tai kymmenissä tuhansissa miljardeissa? Kun altcoineja voi loputtomiin perustaa niin eikö esimerkiksi USA ja EU voisi yhdessä päättää launchata coini, jota kaikki sit päätyisi käyttämään sen sijaan, että joutuisi maksamaan massiivisia summia jostain jo olemassaolevasta?

0
0
28.11.2017 - 13:53 #16233

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

Käytännössä kuka vaan pystyy esim. forkkaamaan Bitcoin ketjun ja tekemään siitä oman ketjun. Silloin tarvitsee vaan tarpeeksi mainaustukea taustalle, että ketju pysyy elossa. Näitä on nyt syksyn mittaan tullut esim. Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold. 

Jos taas tehdään päivitys forkkaus ketjuun, kuten Segwitin tapauksessa tehtiin ja 2x lohkokokojen kasvatuksen kanssa meinattiin tehdä, niin silloin tarvitaan ketjuun osallistujen tuki. Bitcoinissa tämä taisi olla jotain 95% luokkaa mitä vaaditaan ja uutta päivitystä tai muutosta aletaan signaloimaan ja tietyn lohkomäärän jälkeen joko siirrytään uuteen tai sitten ei. Tuo on vähän sellainen alue, ettei se ole itseä juuri kiinnostanut, koska oma mielenkiinto on pääasiassa Ethereumissa ja siellä päivitykset menee yleensä käytännön täydellä konsensuksella läpi vielä. Mutta jos ylläpidät nodea, niin osallistut äänestykseen ja jos päivität noden tai et, niin se on käytännössä se ”äänestys”.

Minä en henkilökohtaisesti usko, että valtiot alkaisi käyttämään olemassa olevia kryptoja valuuttoina ja todennäköisesti valtiot siirtää omat valuutat lohkoketjujen päälle, tai ainakin luo tokeneita, jotka pohjautuu fiat-valuuttoihin. Eli digitaalisista numeroista tulee digitaalisia tokeneita, jolloin niiden ominaisuudet paranevat ja lohkoketju-teknologian tuoma luotto vähentää välikäsiä. Tämä optimoi valtioiden ja pankkien jne varallisuuden siirtoa ja automatisoi sitä.

Mutta nämä valtiolliset virtuaalivaluutat ei myöskään ”tapa” näitä nykyisiä virtuaalivaluuttoja, koska käyttäjät loppupeleissä määrää mitä he haluaa käyttää. Ja jos esim. Bitcoinia käyttävät palvelut yleistyvät, niin se tulee vaihtoehdoksi nykyisten valuuttojen rinnalle. Niinkuin aiemmin tuolla kirjoitin, että kuluttajat käyttää rahaa joka on helpointa käyttää ja esim. Usassa dollareiden käyttö on helppoa, mutta internetissä se tulevaisuudessa nähtävästi on virtuaalinen internet raha kun palvelut kehittyvät samoihin lohkoketjuihin näiden valuuttojen kanssa ja käytöstä tulee käyttäjäystävällistä ja automaattista ilman välikäsiä.

0
0
28.11.2017 - 14:19 #16237

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

10 000 vielä tänään rikki? Ostin itsekin nyt 0,01 bitcoinia Coinbasesta. Koko homma kesti noin kymmenen minuuttia vahvistuksineen. Sen sijaan olen Krakenin kanssa taistellut monta päivää shorttipaikan avaamiseksi, muttei onnistu millään. Päätin jo luovuttaa. Kyllä itse uskon, että ihmiskäpälätkin voivat tehdä arbitraasia tällä sektorilla. Kyllä se pörsseissäkin vielä onnistuu erikoistilanteissa. En kyllä aio osallistua.

Kiitos juu Casteliero näistä!

0
0
28.11.2017 - 15:25 #16239

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
Daytrader kirjoitti:

10 000 vielä tänään rikki? Ostin itsekin nyt 0,01 bitcoinia Coinbasesta. Koko homma kesti noin kymmenen minuuttia vahvistuksineen. Sen sijaan olen Krakenin kanssa taistellut monta päivää shorttipaikan avaamiseksi, muttei onnistu millään. Päätin jo luovuttaa. Kyllä itse uskon, että ihmiskäpälätkin voivat tehdä arbitraasia tällä sektorilla. Kyllä se pörsseissäkin vielä onnistuu erikoistilanteissa. En kyllä aio osallistua.

Kiitos juu Casteliero näistä!

 

Bitfinexissä on myös nykyään BTC/EUR pari ja isot p2p lainausmarkkinat lähes kaikille kryptoille sekä USD sekä max 3,33x vivutus. Pystyy myös omia assetejaaAinakin itsellä se on toiminut jouhevammin toimeksiantojen jouhevuuden ja läpimenon kanssa. Siellä on myös laajemmat toimeksiantovalikoimat. Vaatii kuitenkin ainakin fiat talletukseen tai kotiutukseen verifikaatiot tilin omistajasta, joka saattaa kestää muutakia viikkoja prosessoida. Kryptoja voi toki heti tallettaa.

0
0
28.11.2017 - 15:34 #16240

Jmakela

+121
Liittynyt:
9.11.2017
Viestejä:
237

Mitkä noissa kryptovaluutta pörsseissä olevat myynti/osto % ovat? Katselin nopeasti Plus500 alustan lukuja ja kaikissa kryptovaluutoissa jotka ovat siellä niin 93-97% on ostoja ja 7-3% on vain myyntejä. Onko tilanne same myös esim Bitfinexissä tai Krakenissa ja näkeekö sieltä myös nuo luvut?

Kovasti halutaan ostaa mutta ei taida myyjät riittää kaikille vielä tähän hintaan.

0
0
28.11.2017 - 17:16 #16244

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99
Jmakela kirjoitti:

Mitkä noissa kryptovaluutta pörsseissä olevat myynti/osto % ovat? Katselin nopeasti Plus500 alustan lukuja ja kaikissa kryptovaluutoissa jotka ovat siellä niin 93-97% on ostoja ja 7-3% on vain myyntejä. Onko tilanne same myös esim Bitfinexissä tai Krakenissa ja näkeekö sieltä myös nuo luvut?

Kovasti halutaan ostaa mutta ei taida myyjät riittää kaikille vielä tähän hintaan.

Krakenilla kulut on 0,16% / 0,26% alimmalla tasolla https://www.kraken.com/help/fees. Bitfinexillä suurinpiirtein samat. Luototus Krakenilla kiinteä korko 0.01% per 4h eli 0.06 % per 24h = 21,9% p.a.

Pluss500:sta taidat vain saada CFD:tä eli et varsinaisesti treidaa itse kohdekryptoa? Vai? 

Krakenista saa datan ilman kirjautumisdtakin https://www.kraken.com/charts ja näyttäisi nyt esim. XBT (eli BTC) /EUR:lla myyntilaita olevan deepimpi (osto total 2,9M € ja myynti total 5,9M €).

0
0
28.11.2017 - 20:56 #16247

Kommervenkki

+23
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
99

Onhan tämä hasukaa ajatusleikkiä ja fiilistelyä. Mikäli nykytahti (100% nousut salkussa kolmeen viikkoon) jatkuisi tästä eteenpäin vuoden, niin alkukassa olisi 131072 kertaistunut vuoden päästä (2^17). Hyväkystään pieni kulmakertoimen loivennus ja oletetaan että jatkossa salkku kaksinkertaistuu kerran kuukauteen ja vuoteen mahtuu kolme kuukauden brake-even jaksoa niin kryptosalkkuni olisi 512 kertaistunut. :D Onhan kyllähän tämä nyt jo on ihan absurdi ajatus tosin munat ei riitä shorttaamaan vaan mielummin pidän stoplossit kaikissa kolikoissa 20% yli hankintahinnan (mikäli ne rommaustilanteessa toimii) niin voi rauhassa "freerollata" ja katsoa mihin maailma on menossa.

0
0
28.11.2017 - 22:26 #16251

Casteliero

+5179
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1914

YTD tuotot on ihan hyvät isoimmilla kolikoilla, mutta ei ne ihan 500x ylety. Bitcoinin YTD tuotto on n. 1000%, Ethereumin yli 5000% ja Dashilla esim. menee jo yli 6000%.

0
0