Suomalaiset kiinnostuivat Attendosta?

10
forum
|

verkossa

Liittynyt:
7.1.2019
Viestejä:
2

Attendosta on puhuttu koko alkuvuosi huonossa valossa, mutta tämän perusteella

https://www.keskipohjanmaa.fi/uutinen/565677

suomalaissijoittajat ovat oikein innostuneet laittamaan rahojaan ruotsalaisyhtiöön.

Onko tämä jo sijoittajilta liian raakaa bisnestä?

0
0
6.3.2019 - 09:56

jippej

+588
Liittynyt:
29.8.2017
Viestejä:
269

Olen osallistunut ostotalkoisiin. Moraali on rikkaiden luksusta. Media painaa yrityksen maanrakoon ja Q4 katsauksessa ohjeistetaan mm. "The possibilities to increase margins from current level is deemed limited during the current year and 2020.". Yritys kasvaa ja arvioi marginaalien paranevan tulevaisuudessa.  Huomioiden kuitenkin kuinka paljon hoitokoteja yms. yritys omistaa vs. ikävien tapahtumien määrä, niin en pidä tätä mitenkään erikoisena. Tekevälle sattuu. Lisäksi tämä on itselle hyvää toimialahajautusta.

-jp

0
0
6.3.2019 - 17:14

Mikko Mäkinen

+2396
Liittynyt:
1.2.2019
Viestejä:
309

Me olemme osaketta edelleen shorttina. Osake laski negatiiviseen julkisuuteen 5% 30.1. Sen jälkeen toipui melko hyvin. Kurssin romahdutti surkea tulos ja ohjeistus (sanoi Suomen media kurssilaskusta mitä tahansa). Ei tätä Suomen tilannetta Ruotsin sijoittajapiireissä kovin vahvasti olla noteerattu. Osake ei ole mitenkään erityisen edullinen. Olisin vähän varovainen kasvun ja kannattavuuden parantamisen suhteen. Ei vaatimukset näille firmoille ainakaan tule laskemaan. Eikä uusien kohteiden saaminen helpottumaan tämän mediarummutuksen jälkeen.

Jos luurankoja kaapista vielä löytyy, niin Attendosta voidaan tehdä politiikan lyömäase. Ei munkaan mielestä Attendo ole tehnyt mitään niin pahaa, ettenkö osakkeeseen voisi sijoittaa. En vain vielä halua. Luultavasti kaikki menee hyvin. Shortti perustuu osittain myös siihen, että voi tulla enemmän näitä mukaeettisiä myyjiä.

0
0
9.4.2019 - 21:51

Trainee

+4
Liittynyt:
5.3.2019
Viestejä:
25

Vieläkö Mikko teillä on shortti auki Attendoon tuon 27.3. 200mSEK ilmoitusdipin jälkeen? 

*Edit: Twitteristähän tuon sai jo selville, shortti on jo suljettu

Osake näyttää historiallisiin arvoihin nähden harmittavan kiinnostavalta, mutta lähiaikoina se on vielä valitettavan ongelmallinen. Julkinen potkinta voi vielä jatkua, vaikkakin tällaisia 200mSEK ei varmastikaan enää tule. Firma otti sillä osakearvon näkökulmasta varsin ison iskun todistaakseen, että ottavat asian tosissaan.

Enemmän osakkeesta tekee kuitenkin ongelmallisen mielestäni aikaikkuna. Tällä hetkellä yritys panostaa paljon oman operatiivisen toiminnan kasvuun, mikä on loogista ottaen huomioon markkinapotentiaalin väestön vanhentessa. Vuoden 2018 aikana petimäärä nousi 18 %, vuoden lopussa petipaikkoja oli rakenteilla lisäksi 16% verran ja 2019 aikana varmaan saadaan vielä lisäpaikkoja hankittua. Firma näyttää uhraavan nykyisen tulospotentiaalin tulevaisuuden betaten tulevaisuuden kasvuun, mikä on omalle vapaan kassan sijoitushorisontilleni tällä hetkellä hieman haastavaa. 5-10 vuoden sijoitushorisontilla uskoisin osakkeen olevan hyvin tuottoisa. 

PItää jättää osake kuitenkin seurantaan jos pmaalaiset pankit saavuttavat odotettua nopsemmin tuottotavoitteeni. Attendohan olisi myös sinänsä mainio osake myös ruutanastrategiaksi jos ikuinen nousikausi katkeaa jo ennen alkamistaan.

--

Trainee

0
0
3.5.2019 - 18:48

Trainee

+4
Liittynyt:
5.3.2019
Viestejä:
25

Nostellaanpa. Attendo on myös swingin näkökulmasta tällä hetkellä kiinnostava. Pohjilta on tultu ylös kivasti mutta aikaisemmat hinnat ovat vielä kaukana. Nyt viime aikojen Attendo spesifejä skandaaliotsikoita ei ole tullut ja tärkeimpänä sijoittajien luottamus osaketta kohtaa näyttää olevan palautumassa odotuksia paremman kvartaalii q1sen jälkeen. Itselläni kiinnostus kohdistuu kvartaalilla toteutuneeseen vahvaan kasvuun johon viittasin jo edellisessä viestissä. Trainee pitää osaketta silmälle pienellä swingillä vaikka pidempäänkin longin on valmistauduttu ellei yllätyksiä tule

0
0
5.7.2019 - 19:42

Skorppar1

+1
Liittynyt:
16.1.2019
Viestejä:
5

Attendossa kuohuu: Potkut vasta palkatulle pr-johtajalle – Suuromistaja Karjalainen myi miljoonia osakkeita vain viikkoja ennen rumaa tulosvaroitusta

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/attendossa-kuohuu-potkut-vasta-palkatulle-pr-johtajalle-suuromistaja-karjalainen-myi-miljoonia-osakkeita-vain-viikkoja-ennen-rumaa-tulosvaroitusta/c3912fd6-aecf-4cf8-9378-25c1258e1fc6

0
0
12.2.2020 - 06:13

Osmos

+1
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
3

Huomenna luvassa Attendon tilinpäätöstiedote. Q4-osalta odotuksissa poikkeuksellisen murheellinen rapsa. Kausiluonteisesti neloskvartteri taitaa olla vuoden huonoin johtuen muun muassa joulun pyhistä, jotka näkyvät väistämättä henkilöstökuluissa. Koko toimiala on tällä hetkellä kroonisesti kannattamaton (Suomen markkina), mistä tietysti pahin esimerkikki Esperin kaatuminen pankkien syliin.

Attendo on tehnyt pitkin vuotta paljon panostuksia hoitohenkilöstön lisäämiseksi. Lisäksi yhtiö on vahvistanut Suomen organisaation esimiestasoa sekä hallintoa, joten kuluja on kasautunut monesta suunnasta loppuvuodelle. Tulopuolella ei Q4 ole merkittävää lisäystä.

Lain vaatiman hoitajamitoituksen kasvattamisesta on ilmeisesti päästy jossain määrin sopuun, toki rahoittaja tälle lystille puuttuu edelleen. Näkisin, että hoiva-alan toimijat pystyvät viemään kasvaneen mitoituksen hintoihinsa mutta selkeällä viiveellä vs. etupainotteiset panostukset henkilöstöön. Lyhyellä aikavälillä tästä ei helpotusta ole tiedossa. Alalla vallitsee myös radikaali pula osaavista käsipareista. Vielä kun kevään neuvottelukierroksella on nähtävissä, että hoitajat hakevat merkittävästi vientialoja korkeampia palkankorotuksia, ei yhtälö näytä yksityisten toimijoiden kannalta kovin ruusuiselta. 

0
0
6.4.2020 - 23:16

callo

+66
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
44

Osakekurssi on tippunut 25% vuoden alusta, toki toipunut indexien mukana hieman.  Ns. hyvistä vuosista on tultu Suomen toimintojen vaikeuksien takia alas jo 50-60%. Osake tällä hetkelle noin 40 SEK.

Pitkän välin näkymien pitäisi olla vahvat:

  • Väestö vanhenee ja on sairaampaa --> Kysyntä kasvaa
  • Kunnat ovat kiinnostuneita yksityistämisestä --> Kysyntä kasvaa

Lyhyellä tähtäimellä sama

  • Korona aiheuttaa julkisen sektorin rahoituspainetta --> enemmän yksityisiä hoivakoteja
  • Suomessa huomio siirtyy pois hoivan laadusta yleisten rahoitus vaikeuksien takia --> Mahdollisuus kustannus kuriin ja parempaan tulokseen
  • Viime aikoina on ollut hiljaista hoivaskandaali sektorilla à Mahdollisuus palata euron viilaukseen
  • Korona-lama ja julkisen sektorin rahoitusvaikeudet suitsivat pahimpia palkan korotuspaineita -->  palkat pysyvät kohtuullisina ja käsipareja löytyy 

Toimialan kuvittelisi olevan myös melkoisen korona varma. Laskutus juoksee samalla tavalla kuin ennen koronaan ja asiakkailla (kunnat) eivät ole ensimmäisenä lopettamassa maksuja.

Riskeinä tulee mieleen se, että kuntatalous romahtaa kokonaan. Lisäksi firmalla on toki paljon velkaa mutta siitä suurin osa on rakennusten leasing sopimuksia, joita voisi kuvitella voivan neuvotella.

Mitä tästä osakkeesta pitäisi katsoa? Miksi kurssi ei ole toipunut enempää? Mikä on tämän osakkeen korona riski?

0
0
7.4.2020 - 17:15

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199

Näillä firmoilla suurimpana ongelmana on nyt ja varsinkin tulevaisuudessa pätevän työvoiman saanti ja pysyvyys, jota kautta kunnille tarjottujen palvelujen hoitaminen kunnialla maaliin ilman että AVI tai poliisi puuttuu toimiin on "hivenen" hankalaa. Homma ei ole kestävällä pohjalla  olemassa olevalla velkavivulla ja tuotto-odotuksilla eli sijoittajia halutaan mukaan talkoisiin "edullisella" osakkeella. 

Suomeksi sanottuna kukaan omasta ja potilaiden hyvinvoinnista välittävä henkilö ei halua näissä yksityisissä puljuissa työskennällä -> työvoimapula-> vajaat resurssit-> potilaiden kaltoin kohtelu-> sanktiot jne.. Lisäksi näissä yksitetyissä yksiköissä on mielenkiintoista epätasa-arvoa palkoissa  kun eri yksiköitä on yhdistetty  mutta palkkausta ei ole harmonisoitu. Hyvin pysyy henkilökunnan henki yllä tälläkin touhulla eli lähdetään samoin tein nostelemaan kun jostain löytyy  korvaava homma vaikkei terveydenhuoltoon mitenkään liittyisi. Hoitajapula senkuin pahenee näiden yksityisten kioskien takia ja kierre jatkuu.

Itse näinkin vaillinaisen moraalin omaavana keinottelijana ostaisin mieluummin esim. aseyhtiöiden osakkeita, omasta mielestäni inhimillisempää on ihmisten tappaminen nykyaikaisilla aseilla kuin tämä vanhusten hoidon ja terveydenhuollon yksityistämisvouhotus.

Nimim. tätäkin asiaa muutaman vuoden aivan liian läheltä seurannut. Henkilökunta kärsii, asiakkaat ja omaiset kärsivät, kunta maksajana kärsii ja osakkeenomistajakin kärsii, ei kuulosta WIN-WIN tilanteelta eikä todellaakaan ole sitä. Tämä vain ihan oma vahva mielipide, jota on käytännössä enään kenenkään mahdoton muuttaa.

Jos osakkeella ei ole kysyntää eikä se ole haluttu eikä tuottava, miksi ostaa sitä? Parempiakin papereita on pörssi pullollaan.

 

 

0
0
7.4.2020 - 22:12

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kiuruvesi-lehdelta-shokkiuutinen-yl…

 

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän alueella sijaitsevassa vanhusten hoivakodissa on todettu kahdeksan koronakuolemaa. Asiasta kertoi aiemmin Kiuruvesi-lehti ja Savon Sanomat

Lehden mukaan kaikki koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneet ovat iäkkäitä henkilöitä. Laboratoriovarmistettuja tartuntoja on sekä henkilöstön että hoivakodin asukkaiden keskuudessa. Tartuntaketjut ovat terveysviranomaisten tiedossa, ja tartunnan saaneet ovat eristettyinä. Myös mahdollisesti taudille altistuneet on kontaktoitu ja heidät on asetettu kotikaranteeniin. 

Savon Sanomien mukaan, että kyseessä on Kiuruvedellä sijaitseva yksityinen Attendon omistama hoivakoti Kallionsydän.

Johtava lääkäri Anssi Uutela Ylä-Savon Sotesta ei vahvista, mistä hoivakodista on kyse. Hänen mukaansa tartunta on tullut hoivakotiin asukkaan kautta. Hän ei yksilöi tartunnan lähdettä tarkemmin yksityisyydensuojan vuoksi. 

Mahdollisia laiminlyöntejä selvitetään

Uutela ei osaa sanoa, miten tilanne on päässyt niin vakavaksi, että jo kahdeksan ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin. Hänen mukaansa mahdollisen laiminlyönnin osuutta asiaan tutkitaan. 

– Sitä tässä parhaillaan selvitellään. 

Koska tartuntoja on ollut paljon, kaikki yksikön asukkaat ja koko yksikön henkilökunta testataan koronaviruksen varalta. Uutelan mukaan testaukset ovat parhaillaan käynnissä.

Hänen mukaansa hoivakodin hygieniaa on tehostettu ja ihmisille tarjotaan myös henkistä tukea.

– Tottakai tilanne on järkyttävä varmasti kaikille, jotka asianosaisia ovat. 

0
0
7.5.2020 - 17:03

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199

 

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5e0bb783-13d4-4ed3-88e2-7d486878…

"Poliisi aloitti esitutkinnan Kiuruveden hoivakodista: Nippu raskaita rikosnimikkeitä, toistakymmentä epäiltyä"

"Huhtikuun 22. päivänä Itä-Suomen poliisi aloitti selvityksen liittyen toimintaan. Nyt on käynnistynyt esitutkinta, jossa rikosnimikkeet ovat työturvallisuusrikos, virkavelvollisuuden rikkominen ja väärän todistuksen antaminen viranomaisille. Lisäksi tutkinnassa on useita kuolemantuottamuksia ja vammantuottamuksia, ja poliisi uskoo, että rikosnimikkeitä voi tulla esitutkinnan edetessä lisääkin. "

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oikein ihanalta terveydenhuoltopuolelle tuntuu tommonen kohta kuin "väärän todistuksen antaminen viranomaisille".

Toisaalta en ole yhtään asiasta yllättynyt Attendon kohdalla.

0
0