Olet täällä

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 9.1.2021 08.16

Sivusilmällä on tullut psykedeeli-sektoria seurattua ja onhan näissä puhtaasti treidinäkökulmasta vahva hypepotentiaali ja nähtykin jo melko rajuja liikkeitä.

Visualcapitalistin tuore graafi ja tiivistelmä, missä mennään:

https://www.visualcapitalist.com/investors-psyched-about-psychedelic-stocks/

 

Market capit listattujen osalta pyörii muutamasta kymmenestä miljoonasta aina reiluun kahteen miljardiin dollariin.

https://twitter.com/Psych_Fin/status/1346099499110830080

 

Hyvin vaikeahan näille on tehdä mitää järkevää valuaatiota. Itsellä on marginaalinen betsi Compass Pathwaysissa. Tuntuu olevan näistä selkeästi pisimmällä (erityisesti hoitoresistentti/vaikea masennus) ja omalla vähäisellä ymmärryksellä tiimissä/advisory boardissa on varsin uskottavaa osaamista. Erittäin mielelläni luen jos kerkeät jossain kohti näistä raapustamaan.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 24.10.2020 11.54

Kiitos erittäin mielenkiintoisista kirjoituksista!

Asiasta "hieman" toiseen, oletko perehtynyt psykedeelien potentiaaliin hoitomuotona esimerkiksi masennukseen. ahdistuneisuuteen ja ADHD-oireisiin. 

Tässä nyt yksi tuore artikkeli kotimaan mediasta: https://yle.fi/uutiset/3-11606998?utm_source=twitter-share&utm_medium=social

Vaikuttaisi, että kannabiksen tavoin Kanada toimii tässäkin eturintamassa hieman joustavamman lainsäädäntönsä turvin. Pikaisella tutkimuksella löysin ainakin pari potentiaalista yhtiötä. Canadan NEO-kauppapaikalla & Jenkkien OTC listattu MindMed (MMEDF), jolla kaiketi pisimällä on tutkimus LSD:n käytössä esimerkiksi ahdistuneisuuden ja vakavan päänsäryn ns. cluster headache hoitoon. Hiljattain Nasdaqiin listautunut brittifirma Compass Pathways (CMPS) taas tutkii psilosybiinin käyttöä masennukseen, mitä Ylenkin juttu yllä käsittelee. Varmasti alalla toimii paljon muitakin varteenotettavia yhtiöitä. Kaikkia yhdistää se, että lienevät vielä kaukana kaupallisista sovellutuksista ja ovat hyvin alttiita lainsäädännön muutoksiin niin hyvässä kuin pahassa. Kiinnostaisi kuulla sinun näkemyksiäsi.

Näytä koko viesti
Suomalaiset kiinnostuivat Attendosta? - 12.2.2020 06.13

Huomenna luvassa Attendon tilinpäätöstiedote. Q4-osalta odotuksissa poikkeuksellisen murheellinen rapsa. Kausiluonteisesti neloskvartteri taitaa olla vuoden huonoin johtuen muun muassa joulun pyhistä, jotka näkyvät väistämättä henkilöstökuluissa. Koko toimiala on tällä hetkellä kroonisesti kannattamaton (Suomen markkina), mistä tietysti pahin esimerkikki Esperin kaatuminen pankkien syliin.

Attendo on tehnyt pitkin vuotta paljon panostuksia hoitohenkilöstön lisäämiseksi. Lisäksi yhtiö on vahvistanut Suomen organisaation esimiestasoa sekä hallintoa, joten kuluja on kasautunut monesta suunnasta loppuvuodelle. Tulopuolella ei Q4 ole merkittävää lisäystä.

Lain vaatiman hoitajamitoituksen kasvattamisesta on ilmeisesti päästy jossain määrin sopuun, toki rahoittaja tälle lystille puuttuu edelleen. Näkisin, että hoiva-alan toimijat pystyvät viemään kasvaneen mitoituksen hintoihinsa mutta selkeällä viiveellä vs. etupainotteiset panostukset henkilöstöön. Lyhyellä aikavälillä tästä ei helpotusta ole tiedossa. Alalla vallitsee myös radikaali pula osaavista käsipareista. Vielä kun kevään neuvottelukierroksella on nähtävissä, että hoitajat hakevat merkittävästi vientialoja korkeampia palkankorotuksia, ei yhtälö näytä yksityisten toimijoiden kannalta kovin ruusuiselta. 

Näytä koko viesti