457
forum
|

Dharma

+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Stockmann on kriisiyhtiö. Sen perusliiketoiminta eli tavaratalotoiminta on ison murroksen keskellä nettikaupan yleistymisen myötä. Samalla Stockmannin keskeisillä liiketoiminta-alueilla Suomessa ja Venäjällä kulutuskysyntä on heikkoa ja näkymät epävarmat. Stockmann on tämän vuoden aikana päässyt eroon sekä toimitusjohtajastaan että varatoimitusjohtajastaan ja koko yhtiön strategia on paraikaa uudelleen valmistelussa. Stockmannin keskeinen omistus, Lindex, on sekin päässyt eroon toimitusjohtajastaan hiljan.

Stockmann on mielenkiintoinen yhtiö sijoitusmielessä sillä sen oman pääoman kirjanpitoarvo on markkina-arvoa suurempi. Taseessa on merkittäviä kiinteistöomistuksia, joiden markkina-arvo voi olla selvästi kirjanpitoarvoa suurempi. Stockmann ei toistaiseksi ole tehnyt tappiollista vuotta, vaikka sen kannattavuus onkin erittäin heikko. Oma pääoma ei siis sula tappioissa, ainakaan tähän asti.

Stockmann ei myöskään ole täysin markkinaehtoinen yhtiö, vaan sitä hallitsevat ja rahoittavat suomenruotsalaiset suvut. Esimerkiksi Hartwallit pumppasivat yhtiöön yli 100 me finanssikriisin aikana, kun Stockan huonosti ajoitetut investoinnit söivät kassaa. Vastineeksi Hartwallit saivat uusia A-osakkeita eli valtaa.

Sanoma-talo myytiin taannoin 4600 e/kerrosneliöhinnalla saksalaisille sijoittajille. Sanoma-talo on rakennettu siten, että se voidaan muuttaa tavaratalokäyttöön. Tällä referenssihinnalla Stockmannin Aleksanterinkadun talon (ja tontin) arvo oli 3,2 euroa osakkeelta. Uutisissa talosta on mainittu saatavan jopa tuplat tuohon hintaan. 

Vuoden 2013 tilinpäätöksessä rakennusten tase-arvo on noin 2/3 Stockmannin markkina-arvosta. Vastaavasti velkaa on vastaava summa, mitä kiinteistöjen ja maa-alueiden tasearvo.

Oma näkemykseni on, että Stockmann ei tule pärjäämään nettikaupassa. Kuvaavana esimerkkinä Stockan tilinpäätöksetkin on nimetty ".pdf-" heidän sivuillaan, joilloin niiden avaaminen vaatii tiedoston nimen vaihtamisen. Sama luokattomuus leimaa koko Stockan vaatimatonta verkkokauppaa ja muuta nettiosaamista. 

Venäjän tilannetta häiritsee voimakkaasti Ukrainan tilanne. Nyt on erittäin huono aika myydä omistuksia Venäjällä. Etenkin kulutussektoriin liittyen.

Lindex sen sijaan olisi mahdollista myydä tai listata itsenäisenä yrityksenä pörssiin. Samoin Stockmannin kiinteistöt voivat vaihtaa paperilla omistajaa ilman, että niiden liiketoiminnassa tapahtuisi välittömästi suuria muutoksia. 

Oma arvaukseni Stockmannin tulevasta strategiasta on:

-Lindex listautetaan itsenäisenä yhtiönä (Tukholman) pörssiin

-Stockmann luopuu Venäjän liiketoiminnastaan pitkällä aikavälillä ja pyrkii ainakin kiinteistöomaisuuden realisointiin Venäjällä, kunhan markkinatilanne sen sallii (helposti 5-10 vuoden projekti)

-Stockmann lopettaa Seppälä-ketjun

-Stockmann supistaa myyntialaa tavarataloissaan luopumalla vuokratiloista ja muuntamalla omistamiaan tiloja muuhun käyttöön. Esimerkiksi keskustan Stockalle kannattaisi luultavasti rakentaan 2-4-kerrosta asuntoja yläkerroksiin ja keskittää myyntipinta-ala parhaiten kannattaviin segementteihin eli naisten vaatteisiin, kenkiin ja kosmetiikkaan. 

-verkkokaupan osalta Stockan kannattaisi hankkia globaali partneri, jonka tuotteita Stockmann välittäisi alihankkijana. Tässä saattaisi olla markkinarako Suomessa vähemmän nettiä käyttävän väestönosan ja globaalin nettikauppaosaajan markkinoille tulon välille.

Mikäli tämän tyyppistä strategiaa on tulossa, uskon Stockmannin kurssin korjaavan useita kymmeniä prosentteja ylös. Mikäli ei, Stockmann säilynee nykyhinnoissaan, minkä oma kurantti pääoma turvaa ellei Stockmannin liiketoiminnan kannattavuus laske negatiiviseksi merkittävästi ja pitkään.

0
0
30.7.2014 - 13:41

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

19.6.2014 Inderesin arvio Stockmannista: http://www.marketnoze.com/analyysit/analyysi/inderesin-stockmann-paivit…

 

Tuossa on täsmällisemmin arvioitu Stockan osien arvoja. Osat ovat erikseen selvästi Stockan nykyistä pörssiarvoa suuremmat. Elleivät suomenruotsalaiset rakasta brändiään itsessään satojen miljoonien eurojen edestä, on edessä pilkkominen ja mukava rahastus vs. nykyinen pörssiarvo.

0
0
13.8.2014 - 08:58

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Stockmannn Q2-luvut ovat niin huonoja, etten pysty niitä edes katsomaan voimatta pahoin. Mutta tiesin kyllä tämän. Löysin viimein Pelastakaa Stocka-ryhmän ja kerroin sinne (olennaisesti yllä), miten Stocka pitäisi pelastaa. Lensin ryhmästä ulos. Ovat vissiin jotain mainostoimisto/stockan työntekijöitä, jotka olivat juuri laatineet "höpöhöpöksi" kutsumani 53 sivuisen (sic) powerpoint lässytyksen _yhteenvetona_ ajatuksistaan Stockan pelastamiseksi.

No hyvää tässä on se, että Stockan paino on (alle) 1 % minulla. Sama kappalemäärä ulostettiin 22 e pintaan joku vuosi sitten, joten ei kai tässä pitäisi valittaa. Mutta valitan silti. Tuon huonommin ei kyllä voi firmaa johtaa. No, tokihan sieltä on kenkää saanut tänä vuonna tj ja vtj ja Lindexin tj lähti itse (paras johtaja tietysti lähti itse).

0
0
13.8.2014 - 09:11

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Samaan hengenvetoon täytyy todeta, ettei tätä nyt kyllä pysty myymäänkään. Opoa on tarpeeksi ja taustall wanha raha. Koettelee vaan ei hylkää. Stockasta tehdään takin sijasta kukkaro, mutta täynnä rahaa. Pitää vain odottaa vuosi(kymmeni)a. Ehkä sitten saa sen, mitä osake maksoi eilen.

0
0
13.8.2014 - 19:22

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Ihmettelen miten kauppalehden mielestä Stokkan osake on vähemmän riskaabeli kuin esim, Nokian rinkulat tai UPM. Koko kivijalkakauppabusiness on niin lääst siison ettei mitään rajaa. Ja stokkan verkkokauppa on totaalikuraa. Stokka ja muut kivijalkadinosaurukset tulevat haukkaamaan hatullisen p...skaa kun verkkokaupat jyräävät ne 6-0. Kyseisen yhtiön arvo = sen kiinteistöjen arvo... Jos minulla olisi ko. puljun osakkeita niin myisin ja äkkiä.  :) En omista enkä tule koskaan omistamaankaan. Vaikka vanha sanontahan menee että never say never. :)

0
0
13.8.2014 - 19:57

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Tarkoittanet viisaria osaketiedon kohdalla? Se taitaa olla puhdas historiallinen vola. Stocka on melko turvallinen yhtio,  silla markkina-arvo perustuu kiinteistojen ja lindexin arvoon.  Stockalle itselleen ei tuostaa jaa oikeastaan mitaan. 

0
0
13.8.2014 - 22:47

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Kyllä viisaria tarkoitan... minusta harhaan johtavaa esittää osakkeen riskin olevan sama asia kuin historiallinen varianssi. Arvonnousumahdollisuuksia tai suuria kasvavia osinkoja tuskin odotettavissa. :)

0
0
13.8.2014 - 23:00

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Sen verran komppaan Dharmaa että minunkin mielestäni ainut osaakkenomistajien kannalta järkevä strategia on pilkkoa stokka ja myydä osat maksimihintaan....

0
0
14.8.2014 - 06:44

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

En nyt ole varma, että viisari esittää historiallista vaihtelua, mutta veikkaan niin. Mitäpä muutakaan?

0
0
14.8.2014 - 06:45

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Ongelma on se, että tällä hetkellä on aika vaikea myydä edes siedettävään hintaan Venäjän toimintoja ja/tai kiinteistöjä. Samoin Seppälästä ei tule kuin alaskirjauksia. 

0
0
14.8.2014 - 09:35

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Osana strategiaprosessia Stockmann ottaa käyttöön uuden raportointirakenteen, joka kuvaa paremmin vähittäiskaupan ja kiinteistöliiketoiminnan erilaisia toimintamalleja. Tämä tehdään, jotta yksiköt voivat keskittyä ydinosaamiseensa, läpinäkyvyys paranee ja tilankäyttöä tehostamalla voidaan parantaa asiakkaiden ostoskokemusta. Uudet liiketoimintayksiköt ovat 1.1.2015 alkaen Stockmann Retail, Real Estate and Fashion Chains. Stockmann Retail -liiketoimintayksikön muodostavat Stockmann-tavaratalot, Akateeminen Kirjakauppa, Hobby Hall, näiden verkkokaupat (Stockmann.com, Akateeminen.com ja Hobbyhall.fi) sekä Stockmann Beauty -kosmetiikkamyymälät. Real Estate -liiketoimintayksikkö koostuu konsernin kiinteistöomistuksista Helsingissä, Pietarissa, Tallinnassa ja Riiassa. Kiinteistöt ovat Stockmann-tavaratalojen ja ulkopuolisten vuokralaisten käytössä. Fashion Chains -liiketoimintayksikköön kuuluvat Lindex ja Seppälä.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=20…

Stockmann ottaa siis pienen askeleen kohti kiinteistösijoitushtiötä. Vaan on se kyllä kura firma:

Loppuvuoden 2014 näkymät ovat haastavat, sillä markkinatilanteen merkittävästä elpymisestä ei ole merkkejä.

 Valittaa koko ajan olosuhteista, eikä itse tee sitä, mitä voi. Fiskars tekee aivan toisin. Tässä Fiskarsin ovk:sta:

Suomen markkinakehityksen vuoksi on epätodennäköistä, että pystyisimme kirimään alkuvuonna menetettyä myyntiä takaisin. Siksi muutimme kesäkuussa näkymiämme ja odotamme nyt koko vuoden 2014 liikevaihdon ja liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä jäävän alle vuoden 2013 tason. Tämä on luonnollisesti meille pettymys, ja ryhdymme aktiivisesti toimiin vauhdittaaksemme myyntiä ja korjataksemme kustannustasoja.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=20…

Suomenruotsalaisia omenoita on ainakin kahta eri makua. 

0
0
14.8.2014 - 10:44

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Näyttää myös vähän siltä, ettei Stockalla ole kiire tehdä suuria rakenteellisia järjestelyitä. Ovk-kommenttien perusteella hyvä arvaus on, että Stockmann yrittää tehostaa pääomansa käyttöä parantamalla yksiköiden tulosvastuuta kiinteistöistä eli laskuttamalla itseään suoremmin. Kas kun tämä tulee mieleen 150 vuoden jälkeen...

Hyvänkuuloinen arvaus on myös Seppälän sulauttaminen Lindexiin. Ovk-tietojen perusteella nämä molemmat menevät nyt Stockan sisällä samaan divisioonaan. Tässä voi olla ihan pointtia, sillä mikse ottaa Seppälästä kirsikoita kakusta (parhaat liiketilat, paras henkilöstö) ja siirtää heidät Lindexiin ja sitten vasta ajaa Seppälä alas? Jos nyt sanoisivat, että Seppälästä luovutaan, niin parhaat lähtisivät samantien (elleivät ole jo lähteneet), eikä liiketiloja voitaisi käydä yksi kerrallaan rauhassa läpi ja muuttaa lindexeiksi. Joka tapauksessa tässä menee vuosia. Samoin kiinteistöjärjestelyissä.

Toisin sanoen Stocka on sijoittajille kuraa vielä pitkään, ehkä aina. Hitaasti liikkuva dinosaurus. Opo 11,28 e, joten alta kympin kurssit eivät hirveästi pelota, kunhan tappiotahti katkeaa nopeasti. Vastahan se alkoi, joten anskattoo.

 

 

0
0
26.8.2014 - 12:09

Aki Pyysing

+12344
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731

Stockmannin tj jätti tehtävänsä. Todennäköisesti lähti itse, kun oli jäämässä eläkkeelle kuitenkin. Näin lyhyellä aikavälillä ei yleensä kenkää anneta. Erimielisyyttä hallituksen kanssa on varmasti ollut, koska seuraajaa ei oltu vielä löydetty. Sävyisä eläkkeellejääminen tapahtuu siten, että uusi ja vanha tj halailevat salamavalojen loisteessa ja kehuvat toisiaan.

Äkkilähtö ei ole koskaan hyvä uutinen. Tosin jos seuraaja on tosi näppärä poika tai tyttö, voi pidemmällä aikavälillä poikia positiivistakin kehitystä.

http://www.stockmanngroup.fi/tiedotteet/-/stock/gM7N/showDisclosure/621…

0
0
26.8.2014 - 13:49

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Kaikki kunnia kiinnostuksellesi, mutta asia oli tiedossa jo keväällä:

 

Stockmann kertoi perjantaina myös, että yhtiön toimitusjohtaja Hannu Penttilä jää eläkkeelle. Yhtiön mukaan uuden toimitusjohtajan hakuprosessi etenee strategiatyön rinnalla ja on yhteydessä sen lopputulokseen.

23.5.2014

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/stockmannilta+odotetaan+jopa+lahtoa+v…;

Se että jäi eläkkeelle 4 kk viimeistä päivää myöhemmin kertonee siitä, että Stockalla on uusi mies ruoriin.

0
0
26.8.2014 - 13:55

Aki Pyysing

+12344
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731

Jos hpj jatkaa vt. tj:nä, ei uusi ole ainakaan vielä ruorissa, katseltu on tietysti, kun Penttilän eläköityminen on ollut faktaa jo pitkään. Paras arvaukseni samana päivänä lopulliselle lähdolle, kuin tiedote tulee, on että Penttilä on halunnnut seuraajakseen jonkun, jota hallitus ei halunnut ja sitten lähti rivakasti.

0
0
26.8.2014 - 14:03

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Penttilä on erittäin vanhan koulukunnan ja erittäin pitkän uran stockmannlainen. Voisi kuvitella, että hänellä on tiettyjä sentimentaalisia arvoja liiketoimintaa ja erityisesti henkilöstöä kohtaan (joita en lähde tässä spekuloimaan, mutta lol). Kun kerran eläke on plakkarissa ja suuria säästöjä luvassa, niin miksei ryhtyä hankalaksi ja puolustaa omaa perintöään (liiketoimintaa ja henkilöstöä)? Pyöröovi käy.Kenkäostaston kautta. 

Mutta hyvä uutinen toki. +2 % heti pörssissä. Eipä se tuosta voi hirveästi laskea enää. 

0
0
29.10.2014 - 08:05

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Q3/14:

-Tappiolle ja kunnolla (-14,8 me), alkuvuosi jo -0,86 e/osake

-Liikevaihdon -10%/a-trendi jatkuu

-Ohjeitus tappiollisesta liikevoitosta 2014

-Seppälä luultavasti lopetetaan kokonaan, yt:t koko Seppälän henkilökunnalle (Suomessa 800, vähennys nyt 380)

Siitä harvaineinen osari, että siinä ei ole mitään hyvää eikä mitään toivoa:

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=20…

Tämän synkempää ei ole tullut luettua vähään aikaan. 

 

 

0
0
29.10.2014 - 08:08

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Uusi tj: Per Thelin. Ruotsalainen. Konsultti. Jos tästä nyt jotain hyvää yrittää lukea rivien välistä, siis Q3:sta, niin Stockalle tj:ksi konsultti Ruotsista (ei poliittista painetta Suomesta) ajamaan rajusti liiketoimintaa alas ja listaamaan Lindexiä Tukholman pörssiin. 

0
0
29.10.2014 - 08:18

Dharma

OP
+100
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Stockan reagointi ongelmiinsa on niin hidasta, etten ihmettelisi, vaikka tässä käytäisiin vielä omistajan taskulla ennen kuin punainen vaihtuu viivan alla mustaksi.

 

0
0
12.8.2015 - 19:01

Markus_Bunders

+13
Liittynyt:
22.6.2015
Viestejä:
48

Stockalta tuli tänään H1 ja kurssi nousi 14 %. Syynä nousuun on arvaukset Stockan käänteestä ja strategian toimivuudesta. Strategian ydin on tässä:

Strategiansa mukaisesti Stockmann Retailin tuotevalikoima keskittyy jatkossa entistä voimakkaammin muotiin, kosmetiikkaan, ruokaan ja kodin tuotteisiin.

Toisin sanoen Stocka jättää itsenä myytäväksi kaikkein korkeakatteisimmat tuotteet, joissa samalla kate per neliömetri on suurin sekä ne tuotealueet, joilla on vielä vetoa eli ruoka ja ehkä koti. Loput Stocka ulkoistaa shop-in-shop-periaatteella eli muuttuu osaksi kiinteistösijoitusyhtiöksi, joka vuokraa tilojaan brändien omille myymälöille. Näistä Starbucks, Expert, Bonnier ja Hemleys ovat esimerkkejä.

IMO ei tämä huono line ole. Siinä selvästi yritetään kehittää nykyajan mukaista tavaratalotoimintaa kannattavasti. Jos tämä ei toimi, niin sitten tavaratalot ovat tulleet tiensä päähän keskusjohtoisina yksikköinä ja jatkoa on jäljellä enää ehkä hypermarketeille ja kauppakeskuksille, jos niillekään.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=20…

0
0
28.10.2015 - 09:46

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Eipä ole vieläkään valoa Stockmannin tunnelin päässä. Verkkokaupassakin on annettu kilpailijoille etumatkaa vaikka kuinka. Lindex tuntuu olevan ainoa toimiva osa shop in shop- strategian lisäksi. Kaiken kruunuksi verottajakin on kimpussa. Osakekohtainen tulos 1-9 2015 -1,17€. Venäläisten heikentyneelle ostovoimalle firma ei tietty voi mitään ja se kurittanee Stockmannia vielä pitkään.

"Stockmann arvioi, että konsernin vuoden 2015 liikevaihto laskee vuodesta 2014. Liiketuloksen ilman kertaluonteisia eriä odotetaan paranevan, mutta jäävän negatiiviseksi vuonna 2015 Stockmann Retail -liiketoimintayksikön tuloskehityksen takia. Real Estate- ja Fashion Chains -liiketoimintayksiköiden liiketulosten odotetaan olevan positiiviset."

Veikkaanpa, että tämä osake hakee vielä uusia pohjanoteerauksia ennen kuin kelkka saadaan käännettyä.

0
0
27.11.2015 - 11:48

Aki Pyysing

+12344
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6731

Stockmann antoi pois Venäjän tavaratalonsa tai myi 5 miljoonalla ja kirjaa 75M kertakurat. Tosin se näin pääsi irti vuokravastuistaan, itse omistetut kiinteistöt jäivät. Kurssi ylös 15%. Ilmeisesti kaikki mitä Venäjällä on, hinnoitellaan markkinoilla negatiivisen arvoiseksi.

0
0
30.11.2015 - 11:46

Markus

+25
Liittynyt:
30.11.2015
Viestejä:
110

Stockmannin tavarataloliiketoiminnan liikevaihto Venäjällä oli noin 240 miljoonaa euroa ja liiketappio 26 miljoonaa euroa vuonna 2014.

2014 liikevaihto 1884,5 me ja liiketulosi ilman kertaeriä -42,9 me. Toisin sanoen tämän vuoden alaskirjausten jälkeen (liikearvosta 75me pois myynnin yhteydessä Venäjältä), Stokcan tulos kohenee huomattavasti Venäjän liiketoiminnan myynnin ansiosta ja liikevaihto laskee vain hieman.

Stockalla on omaa pääomaa yli 14 euroa osakkeelta ja nettovelkaantumisaste on laskenut vuoden takaisesta 114 %:sta 90 %:iin.

Toisin sanoen suunta on siis hyvä ja korjausliike tuntuva. Alaskirjausten ja uudelleen järjestelyjen (ml. rahoitus) jälkeen Stockalla voisi olla kohtuullinen velka, kohtuullisella korolla ja kaksi kivijalkaa: muotiliiketoiminta ja kiinteistöt. Muotiliiketoiminnan positiivinen outti on Lindex, joka sekä kasvaa että on kannattava. Stockmannin kannattaisi listata Lindex pörssiin ja saada näin sille markkina-arvo, joka auttaisi sitä vakauttamaan tasetta ja siten alentamaan rahoituskuluja. 

Minkä arvoista tämä kaikki sitten on, on täysi mysteeri varmaan kaikille, mutta liiketoimintastrategiana Stockmannin lähtökohdista kohtuullisen voimakas ja oikean suuntainen korjausliike, mitä tulee osakkeen omistajan tarpeisiin eli pienellä riskillä tuottoa paljon. 

Stockmannilla ei ole ole käytännössä mitään mahdollisuutta realisoida nykytilanteessa Venäjän kiinteistöjään, koska Venäjän lama ja pakotteet. Kenties 5-10 vuoden päästä tilanne on toinen ja Stockmann saa näistä kiinteistöistä hyvän hinnan.

Stockmannin markkina-arvo on nyt 555 me. 

 

0
0
1.12.2015 - 11:33

Markus

+25
Liittynyt:
30.11.2015
Viestejä:
110

Stockan korolliset nettovelat ovat 900me. Markkina-arvo n. 600me. Stockmann omistaa kokonaan Lindexin, jolta voisi tulla tänä vuonna n. 40me positiivinen tulos. Esim. H&M:n p/e on 25 ja kasvuprofiili nopeasti katsottuna aika samanlainen eli maltillinen, mutta kannattava ja jatkuva kasvu. Tästä saisi Lindexin arvoksi suunnilleen saman, mitä Stockan koko nettovelat! Jäljelle jäisivät kiinteistöt ja tavarataloliiketoiminta Suomessa ja Baltiassa. Toisin sanoen Lindexin kannattavuuden ansiosta Stockassa voisi olla upsidea huomattavasti.

 

http://www.stockmanngroup.com/documents/10157/1062273/Presentation+Q3+2…

0
0
1.12.2015 - 11:39

Markus

+25
Liittynyt:
30.11.2015
Viestejä:
110

Tuohon edelliseen viestiin lisäystä sen verran (kun muokkaamaan ei vielä pääse), että tokikaan Stockan ei tarvitsisi myydä Lindexiä kokonaan, jotta Lindexin upside realisoituisi. Riittäisi listata Lindex pörssiin. Lindex on jo nyt Stockasta erillään oleva yhtiö, joten sen listaaminen ei olisi kummoinkaan prosessi. Tukholman pörssi olisi luotenvin paikka, koska Lindexin painopiste on Ruotsissa ja koska Tukholman pörssissä on mm. H&M.

0
0
3.12.2015 - 23:56

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Stocka käy läpi raskasta divestointikuuria: Venäjän liiketoiminnot, Akateeminen Kirjakauppa, Seppälä, Oulun Stockmann on jo myyty ja osittain jo irtauduttukin. Lisäksi Hobby Hall on päätetty myydä, ostajaa ei vain ilmeisesti vielä ole tälle löytynyt. Näiden eri vaiheissa olevien myyntiprosessien jälkeen Firmaan jää kova ydin: Parhaat Stockmann tavaratalot sekä Lindex. Lindexistä Stockmann maksoi vuonna 2007 n. 870Meur. Käsittääkseni Lindex on kehittynyt Stockmannin aikana varsin vakaasti, joten Olen Markuksen kanssa samoilla linjoilla Lindexin markkina-arvosta. Se tuskin on ainakaan laskenut. Sen sijaan Lindexin listaaminen tulisi minulle yllätyksenä ellei iske rahapula.

Olennainen kysymys lienee, kykeneekö Stockmann tuottamaan voittoa kun yllämainittu karsimisohjelma on saatu päätökseen? Jos pystyy, niin tase alkaa kyllä olla melko läpinäkyvä ja näyttää tosiaan siltä, että vanha Ruotsalainen pääoma on alennusmyynnissä.

0
0
4.12.2015 - 15:37

Markus

+25
Liittynyt:
30.11.2015
Viestejä:
110

Stockmann-konsernilla on kolme segmenttiä, joista "muotiryhmät"-osaan kuuluu vain Lindex. Aiemmin siinä oli toki Seppälä ja kenties tarkoitus oli ottaa muitakin siihen, mutta rahat ja markkinat loppuivat. Lindex ei muutenkaan istu Stockmannin ydinliiketoimintaan oikein mitenkään, koska toimii täysin erillään ja vielä eri kiinteistöissäkin. Jotenkin tältä pohjalta vaan näyttäisi  luonnolliselta listauttaa Lindex ja jäädä siihen Fiskarsin Wärtsilä-omistuksen tapaan aktiiviseksi suuromistajaksi, josta vähitellen myisi siivuja.

0
0
9.12.2015 - 01:29

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Stockmann ilmoitti eilen paikkaavansa kassaansa ja tasettaan hybridillä http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/stockmann%20vahvistaa%20tasettaan…;

Mielestäni tämä pienentää Lindex - listauksen todennäköisyyttä kun ensi vuonna erääntyvät pankkilainat hoidetaan näin. Matti Meikäläisen kannalta hybridi tuskin on kovinkaan hyvä uutinen, koska näissä usein tahtoo olla varsin korkea korko ja tällä kertaa lainasummakin saattaa olla kohtalaisen suuri. Parhaassa tapauksessa se vielä suunnataan Ruotsin kielisille säätiöille.

 

0
0
9.12.2015 - 08:18

Markus

+25
Liittynyt:
30.11.2015
Viestejä:
110

2016 erääntyvien velkojen uudelleen rahoittaminen. Jos oikein ilkeä olisi, niin arvelisi hybridin menevän pääomistajille, jotka sitten listaavat päättävät lindexin listaamisesta ja saavat kurssinousun myötä hyvän voiton. Kaikki annit ja hybridit vaikuttavat epäilyttäviltä, kun ne tehdään erittäin matalan kurssin aikoihin. 

0
0
9.12.2015 - 09:33

Lucky Luke

+95
Liittynyt:
28.1.2015
Viestejä:
366

Miksi Lindexin listaaminen aiheuttaisi kurssinousun? Sen arvohan lienee suunnilleen sama kuin ostettaessa, kuten itsekin yllä laskit. Eikö kurssinousu usein tämän kaltaisissa keisseissä synny yleensä siitä, että osien summa on jotenkin jäänyt hämärän peittoon ja listauksen yhteydessä tällaiset hinnoitteluvirheet korjaantuu.

0
0