Kaupallinen yhteistyö, Kolumnit

Coinmotion Sijoitustiedon syynissä: helppo ja luotettava alusta kryptokauppaan

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Bitcoinin hinnan kolkutellessa kaikkien aikojen huippujaan päätin ottaa Coinmotionin kryptolompakon testiin. Pääasiassa olen käyttänyt ulkomaisia palveluntarjoajia. Kokemus Coinmotionin palvelussa oli miellyttävä, palvelu on käyttäjäystävällinen ja turvallinen.

Coinmotion.com, jota pyörittää Coinmotion Oy (ennen Prasos Oy), on suomalainen vuodesta 2012 lähtien kryptoihin liittyviä palveluita tarjonnut yhtiö. Coinmotion Oy on Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut maksulaitostoimiluvan sekä on virallisesti rekisteröity digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi. Coinmotion kautta käytiin tammi-huhtikuussa kryptoilla kauppaa 390 miljoonalla eurolla, mikä vastaa yhtiön aiempaa vuositason kaupankäyntivolyymiä.

Yhtiön Bitcoin-lompakot ovat saaneet Finanssivalvonnan hyväksynnän ja ovat sen jatkuvassa valvonnassa.

Coinmotion palvelee aloittelevia kryptosijoittajia, eikä alusta tarjoa ammattimaiseen treidaamiseen tarkoitettuja työkaluja. Ensikosketustaan kryptoihin ottavalle se on kuitenkin luotettava ja selkeä paikka tutustua kryptojen maailmaan.

Coinmotion tarjoaa kryptoinnokkaille peruspalveluja, kuten kaupankäyntiä, korkotilejä ja säilytyspalveluita. Vivutettua kaupankäyntiä alusta ei tarjoa.

Tilin avaaminen

Tiliä avattaessa kannattaa heti käydä kaikki askeleet läpi, jotta tili on valmis täysimääräiseen käyttöön. Coinmotion on keskitetty pörssi, joten se vaatii asiakkaan tunnistautumisen sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Prosessi on varsin nopea ja kivuton verrattuna kansainvälisiin kilpailijoihin, joille tulee lähettää valokuvia passista ja muita todistuksia. Coinmotionilla saat nopeasti palvelun kaikki toiminnot käyttöösi.

Avaamalla tilin Sijoitustiedon kautta saat 50 prosentin alennuksen ensimmäisen kuukauden kaupankäyntikuluihin.

Sisäänkirjautuminen

Sisäänkirjautumisen yhteydessä on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen joko tekstiviestin tai sähköpostin kautta. Kaksivaiheinen tunnistautuminen parantaa turvallisuutta merkittävästi.

Lompakkoni

Kirjauduttaessa palveluun sisään saavut Lompakkoni-välilehdelle, josta näet näppärästi kaikki euro- ja krypto-omistuksesi.

Coinmotion tarjoaa kaupankäyntiä rajoitetulla määrällä kryptoja. Listalta löytyvät:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Stellar (XLM)
  • Aave (AAVE)
  • Chainlink (LINK)
  • USD coin (USDC, stablecoin)
  • Uniswap (UNI)

Kryptoja on kaiken kaikkiaan yli kymmenentuhatta. Suurin osa niistä on jopa kryptolinssien takaa katsottuna erittäin riskisiä. Coinmotionin valikoima on riittävä aloittelijalle, joka haluaa saada ensikosketuksensa kryptovaluuttoihin turvallisesti.

Lompakkoni-välilehteä alaspäin vierittäessä tulee näkyville seikkaperäisempää dataa jokaisesta kryptosta. Sieltä voit samalla näppärästi myös kopioida esimerkiksi Bitcoin-osoitteesi.

Välilehden alimmasta osasta löytyvät kaikki lompakkosi tapahtumat, jotka voi ladata Exceliin.

Coinmotion tarjoaa myös mobiilisovelluksen sekä Android- että iOS-laitteille.

Siirrot

Talletukset Coinmotioniin ja nostot omalle pankkitilille onnistuvat Siirrot-välilehdellä. Samasta paikasta voi myös lähettää ja vastaanottaa kryptosiirtoja.

Euromääräisen talletuksen voi tehdä tilisiirrolla ilman kuluja. Myöskään kryptotalletuksista (esimeriksi siirto toisesta kryptolompakosta Coinmotioniin) ei veloiteta maksua.

Nostot tehdään samalta välilehdeltä. Mikäli omistuksesi on kryptoissa, tulee kryptot ensin vaihtaa euroiksi. Nostot pankkitilille voi tehdä ainoastaan euroina. Nostoista peritään 0,90 euron maksu.

Voit sekä lähettää että vastaanottaa kryptoja Coinmotion-lompakkoosi mistä tahansa muusta kryptolompakosta.

Kryptosiirron lähettäminen vaatii ainoastaan vastaanottajan osoitteen ja määrän kryptoissa.

Tällä hetkellä Bitcoin-siirrosta veloitetaan noin 1,40 euroa summasta riippumatta. Kulun määrä riippuu paitsi Coinmotionin palkkiosta, myös kyseisen kryptoverkon maksuista. Se voi siis olla suurempi tai pienempi riippuen pitkälti verkon ruuhkasta. Tällä hetkellä Bitcoinin siirtokulu on historiallisesti alhainen.

Kryptosiirron vastaanottamiseksi Coinmotionin tilille voit antaa krypto-osoitteesi lähettäjälle haluamaasi reittiä, tai lähettää maksupyynnön Coinmotionin kautta sähköpostitse, mikäli lähettäjällä on myös Coinmotion-tili. Löydät Bitcoin-osoitteesi Lompakkoni-välilehden lisäksi myös “Vastaanota maksu”-valikon alta.

Kaupankäynti

Kryptojen ostaminen euroissa Coinmotionin kautta on erinomaisen helppoa ja selkeää. Oston voi tehdä markkinahintaan tai asettaa rajahintaisen toimeksiannon. Palvelu tukee myös Stop loss-toimeksiantoja ja kryptojen vaihtaminen takaisin euroiksi on yhtä vaivatonta kuin niiden ostaminen.

Kaupankäyntiosiota vierittämällä alas saa yksinkertaisen kuvaajan käyttöönsä, josta voi tutkia kaikkien Coinmotionin tarjoamien kryptojen hintakehitystä. Esimerkkinä Ethereum, ETH.

Vaihda-välilehdeltä voit muuttaa kryptosi toiseen kryptoon helposti yhden prosentin kululla. Kuvakaappauksessa suunnittelen Bitcoin-positioni vaihtamista LINK-kryptoksi.

Palvelut

Coinmotion tarjoaa kolmea erilaista palvelua kryptosijoittajan elämän helpottamiseksi ja rikastuttamiseksi.

Kuukausisäästö-palvelun avulla voit asettaa automaattisen jatkuvan kryptosäästämisen suunnitelman. Voit hajauttaa suunnitelman monelle eri kryptolle ja Coinmotion tekee hajautuksen ja sijoituksen puolestasi valittuna päivänä. Sinun täytyy ainoastaan huolehtia, että Coinmotionin tililläsi on tarpeeksi euroja katteena.

Voit myös ansaita korkoa kryptoillesi. Kuvakaappauksesta käy ilmi kirjoitettaessa ajankohtaiset vuotuiset korot.

Korko maksetaan päivittäin ja sitä maksetaan siihen asti kunnes teet nostopyynnön kryptotilillesi. Kunkin kryptovaluutan ja stablecoinin korko määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Säilö on palvelu, jonne voit lukita kryptosi enimmillään 30 päiväksi. Säilö tarjoaa lisäturvaa kryptoillesi ja se maksaa euron per kryptovaluutta kuukaudessa. Säilöstä ei voi varoja nostaa ennen kuin määrittämäsi aikalukon aika on kulunut loppuun.

Private Banking

Tuoreena palveluna Coinmotion tarjoaa myös suurasiakkaille erityiskohtelua. Private Banking asiakkaat saavat viikoittaiset insider-markkinakatsaukset ja henkilökohtaista konsultointia. Mikäli olet liikkeellä suuremmalla pääomalla ja haluat keskustella asiantuntijan kanssa sijoituksistasi, tarjoaa Coinmotion tähän maksutonta palvelua.

Kaupankäynnin kulut

Coinmotion on helppo käyttää ja siihen voi suomalaisena yrityksenä luottaa enemmän kuin keskimääräiseen kryptopörssiin, mutta sen käyttäminen ei ole halvimmasta päästä.

Sijoitustiedon kautta saat ensimmäisen kuukauden kaupat 1 prosentin kaupankäyntikuluilla. Normaalisti palkkio on 2 prosenttia sekä ostoista että myynneistä.

Komissio kuitenkin pienenee suhteellisesti mitä enemmän käyt Coinmotionin kautta kauppaa kryptoilla.

Yhteenveto

Erityisesti kryptovaluutoilla kauppaa tehdessä palveluntarjoajan luotettavuus on tärkeä tekijä. Coinmotion on tällä saralla erinomainen vaihtoehto. Kaupankäynti ja palveluiden käyttö on yksinkertaista ja ohjeita on saatavilla helposti ja ohjeet ovat kattavat. Lisäksi yhtiön asiakaspalvelu oli allekirjoittaneelle erittäin miellyttävä kokemus nopeutensa ansiosta.

Risuja keksin antaa ainoastaan korkeista kaupankäyntikuluista.

Kaupankäyntikuluja saat alemmalle tasolle käymällä enemmän kauppaa tai kutsumalla ystäviäsi palvelun käyttäjäksi. Samalla tienaat ystävältäsi veloitetuista vaihtokuluista 50 prosenttia 12 kuukauden ajan.

Seikkaperäisempiä ohjeita ja vastauksia kuumottavimpiin kysymyksiin löydät Coinmotionin ohjekeskuksesta.

Keskustele Coinmotionista

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Kolumnit

Nordeassa jyrää

Aki Pyysing
21.4.2024
east Lue lisää

Toimitilan tuottoon voit vaikuttaa enemmän kuin asunnon tuottoon

Miika Vuorensola
21.4.2024
east Lue lisää
Artikkelit, Kaupallinen yhteistyö

Kulta nousi uuteen ennätyshintaan

Johannes Ankelo
18.4.2024
east Lue lisää