Kaupallinen yhteistyö

Coinbase halajaa tuottoa välityspalkkioiden lisäksi

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Mainos: Vontobel

Kryptopörssejä pidetään historiallisesti riskisinä alustoina säilyttää kryptokolikoita, eikä maine ole lainkaan aiheeton. Jenkkien suurin kryptopörssi Coinbase on kuitenkin USA:n finanssivalvonnan SEC:n tiukan valvovan silmän alla ja moni kryptosijoittaja kokee sen turvallisena paikkana säilyttää kryptosalkkua.

Tähän asti Coinbase on tehnyt leijonanosan tuloksestaan kryptokaupankäynnistä, mutta se hajauttaa jatkuvasti bisnestään ansaitakseen tuottoa muista lähteistä. Bitcoin-ETF-lanseerausten myötä yhtiön odotetaan tekevän merkittävää tuottoa säilytyspalkkioista.

Coinbasen osake listattiin edellisen kryptobuumin huipulla vuonna 2021 lähes täsmälleen kolme vuotta sitten, eikä kryptojen kanssa vahvasti korreloiva osake ole vielä päässyt takaisin ennätystasoilleen. Tällä hetkellä osake treidaa noin 211 dollarissa.

Lähde: Investing.com. Hinta USA:n dollareissa. Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Kryptomarkkinan kaupankäyntiaktiviteetin kanssa vahvasti korreloiva Coinbase on vihdoin löytämässä keinoja tehdä tulosta kryptomarkkinan tilanteesta riippumatta.

Kryptokolikoiden hintojen noustessa yhtiö tekee tuloksensa kaupankäyntipalkkioista. Kryptomarkkinan kylmentyessä kaupankäyntivolyymi tulee merkittävästi alas, tällöin myös yhtiön tulos takkuilee pahasti ja se joutuu vastaamaan Wall Streetin analyytikkojen kiusallisiin kysymyksiin.

Coinbasen välityspalkkioihin liittymätön tuotto muodostuu neljästä eri lähteestä: vakaavaluutan (stablecoin) liikevaihto, säilytyspalkkiot, lohkoketjupalkkiot ja korkotuotto. Sen tuotto edellä mainituista lähteistä kasvaa ja alkaa muodostaa yhä suurempaa siivua koko liikevaihdosta. Neljän mainitun tulonlähteen liikevaihto kasvoi vuositasolla 78 prosenttia vuonna 2023.

Tämän vuoden aikana kannattaa pitää silmällä myös Coinbasen säilytyspalkkioiden kasvua, sillä yhtiö oli tammikuussa kahdeksan bitcoin-ETF-rahaston säilyttäjä. Bitcoin-ETF-rahastoja lanseerattiin kokonaisuudessaan yksitoista. Tällä hetkellä bitcoin-ETF-rahastoihin on virrannut rahaa noin 30 miljardin dollarin edestä. Toisin sanoen Coinbase voi tehdä tuottoa pitämällä silmällä Wall Streetin bitcoineja ja niin kauan kuin bitcoin-ETF:t ovat suosittuja, pitäiisi Coinbasen tehdä niillä rahaa.

Coinbase on myös lanseerannut oman lohkoketjunsa nimeltään Base. Elokuussa toteutunut lanseeraus herätti paljon huomiota, sillä kyseessä oli ensimmäinen pörssiyhtiön luoma lohkoketju.

Yhdeksässä kuukaudessa Base kerää edelleen huomiota ja tulee toimimaan institutionaalisten sijoittajien DeFi-alustana (Decentralized Finance). Tuulipukusijoittajille alusta tarjoaa DeFi:n lisäksi mahdollisuuden treidata Base-lohkoketjun omia meemikolikoita. Maaliskuussa Base oli johtava Ethereum L2-alusta palkkioiden suhteen treidausaktiviteetin ollessa vilkasta. Basen päivittäinen kaupankäyntivolyymi ylitti miljardia dollaria maaliskuussa.

Coinbasen osakkeeseen treidaaja voi ottaa näkemystä Suomessa toimivien välittäjien kautta Vontobelin viputuotteilla.

Vontobelin TLNG COIN:UW V95-turbo tarjoaa viputuotteen tuoton tavoitteluun Coinbasen nousevaan osakekurssiin. Kirjoitushetkellä tuotteen vipu on 4,08-kertainen, mikä vastaa viputuotteen 4,08 prosentin tuottoa Coinbasen osakkeen noustessa prosentilla. Jos osakkeen hinta vastoin odotuksia laskee prosentilla, aiheutuu viputuotteelle 4,08 prosentin tappio.

Vontobelin viputuotteilla voi tavoitella tuottoa myös Coinbasen osakkeen laskevaan kurssiin. TSRT COIN V784-turbo tarjoaa kirjoitushetkellä 3,58-kertaisen vivun osakkeen tuottoon. Mikäli Coinbasen osake laskee prosentilla, tuottaa viputuote 3,58 prosenttia voittoa. Turbon arvo puolestaan laskee 3,58 prosentilla, mikäli Coinbasen osakkeen hinta nousee prosentilla.

Vontobelin sijoitustuotteilla voi käydä kauppaa Helsingin pörssin aukioloaikoina. Viputuotteita treidatessa tappioriski kasvaa. Koko sijoitetun pääoman menettäminen on mahdollista. Kohde-etuutena oleva Coinbasen osake noteerataan USA:n dollareissa, joten viputuotteen tuotto riippuu myös EUR/USD-valuuttaparin hintamuutoksista. Sijoittajat kantavat Vontobelin luottoriskin sijoittaessaan Vontobelin tuotteisiin.

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Artikkelit

Marimekko Q1/24 Seurantalista: Unikon juhlavuosi lähti juhlavasti käyntiin

Almanakka
18.5.2024
east Lue lisää
Haastattelut

Sijoitustiedon #Teerenpelit 26 - Antti Saari

Sijoitustieto
17.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Meemiosakkeet ovat tulleet jäädäkseen

Johannes Ankelo
17.5.2024
east Lue lisää