Olet täällä

Artikkelit

Autonvuokraus lomalla voi olla tuottoisa sijoitus itseen

 

Monelle loma on tilaisuus nollata päätä ja karistaa arjen pölyt pois omasta olemuksesta. Lomalla pyritään rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Mutta mitä jos loma voisikin olla paljon enemmän? Sijoitus, joka maksaa voittonsa kokemusten tuomina uusina mahdollisuuksina oppia uutta ja hyödyntää oppimaansa myös työelämässä.

Jokainen elämys, johon heittäydymme täysin rinnoin, sataprosenttisen läsnäolevana ja mukana täysin eläen, avaa meille uusia ovia ja mahdollisuuksia kasvaa ihmisenä eri tavoin ja eri suuntiin. Tämä kasvupotentiaali puolestaan lisää kykyämme havannoida maailmaa eri tavoin, kuin näkisimme ympärillä olevat ihmiset ja ympäristömme uusin silmin. Luodessamme tilaa kasvulle ihmisenä uusien elämysten kautta, luomme myös uusia polkuja kehittää itseämme odottamattomin tavoin, jotka voivat avautua meille muun muassa työelämässä.

Autonvuokraus voi olla tällainen elämää rikastuttava kokemus lomamatkalla. Vieraassa maassa autoilu on jo sinänsä uusi ja opettavainen kokemus, joka vaatii tavanomaista autolla ajamista enemmän tarkkaavaisuutta. Vaikka liikennesäännöt ovat lähes kaikkialla samat, voi tien päällä silti tulla vastaan yllätyksiä, joihin ei välttämättä ole varautunut. Tästä syystä ulkomailla autoillessa voi esimerkiksi läsnäolon taito parantua huomattavasti joutuessasi keskittymään ajamiseen entistä tarkemmin.

Kuva: Person Wearing Brown Leather Loafers. Lähde: Pexels.

Automatkalla kohti kasvua

Autonvuokraus on helppo tapa avartaa maailmaa ulkomailla. Lomamatkalla halpa autovuokraamo voi olla yksi parhaista kohteista, johon sijoittaa lomarahansa. Autonvuokraus tuo lomailijalle liikkuvuutta ja vapautta, jollaisesta ei ranta- tai kaupunkilomalla välttämättä pääse nauttimaan. Vuokra-autolla kohteet, jotka muutoin voisivat olla saavuttamattomia, ovat tavoitettavissa. Vuokra-auton tuoma vapaus mahdollistaa myös kokemuksia, kuten yöpymisen luonnon helmassa (maanomistajan luvalla).

Yksi rannalla tai aavikolla vietetty tähtitaivaan alla voi olla monin tavoin rikastuttavampi ja suurempi kokemus kuin yökerhoissa vietetyt illat. Luonto ympäristönä ja öinen tunnelma etenkin nuotion äärellä luovat tilan, jossa syvälliset keskustelut ja kokemukset läheisten ihmisten kanssa ovat mahdollisia. Nämä kokemukset voivat syventää olemassa olevia ihmissuhteita, tai luoda tilaa uusille ihmissuhteille kokemusten tuoman kasvun myötä. Syväluotaavat keskustelut ja syvään koettu hiljaisuus luonnon helmassa voivat myöhemmin myös avata ovia uusille oivalluksille mitä odottamattomimmissa paikoissa ja tilanteissa.

Parhaassa tapauksessa autonvuokraus ja automatka lomalla ovatkin eräänlainen matka itseen. Tällä matkalla voi kokea uusien paikkojen ja ihmisten lisäksi itsensä syvemmin ja oppia tuntemaan itsensä paremmin. Ulkomailla ja vieraiden ihmisten parissa on myös helpompaa päästää irti arkielämän ihmissuhdekuvioiden aiheuttamista maskeista, jotka toisinaan rajoittavat ilmaisuamme tai sitä miten esiinnymme maailmalle. Automatka ulkomailla voi olla vapauttava kokemus, joka parhaassa tapauksessa luo tilaa kasvulle kohti autenttisempaa minuutta.

Kuva: Scenic View OF Night Sky. Lähde: Pexels.

Uskalla kokeilla uutta

Itseensä voi sijoittaa monella eri tapaa. Paras sijoitus on tietysti sellainen, joka tuottaa voittoja ja palautuksia pitkällä aikavälillä. Monesti etenkin lomamatkalla houkutus antautua nautinnoille, jotka tuovat hetkellisen tyydytyksen, on suuri. Saadakseen lomasta kaiken irti kannattaa kuitenkin satsata elämyksiin, jotka rikastuttavat elämää jollain lailla tai opettavat uutta.

Aktiivinen loma on myös viisaampi sijoitus kuin pelkkä löhöily, sillä tutkijoiden mukaan toiminnallisempi loma auttaa palauttamaan työstressistä tehokkaammin kuin lepäily. Uusien asioiden kokeminen auttaa virkistämään mieltä, ja jonkin verran liikuntaa tai fyysistä toimintaa sisältävä loma puolestaan helpottaa kehon hormonitasapainon ylläpitämistä.

Uudet kokemukset avartavat mieltä. Emme välttämättä edes huomaa omia rajoitteitamme jokapäiväisessä elämässämme, ellemme sitten pyri jatkuvasti laajentamaan omaa tietoisuuttamme tietoisesti tai elämään oman mukavuusalueemme rajoilla tai sen ulkopuolella. Ratkaisut moniin arjen ongelmiin löytyvät helpommin, kun voimme katsoa asioita uusin silmin ja uusia kokemuksia rikkaampana.

Suomen suosituimmat viputuotteet. Välityspalkkiot 0 € (yli 100 € kaupat).
Liity Sijoitustiedon jäseneksi