Olet täällä

Kumppaniblogit

Asuntosäästö.fi halpuuttaa asuntosijoittamisen - tarjoaa jopa 7,5 % tuottoa ilman hallinnointipalkkioita

  • Kaupallinen yhteistyö

Asuntosäästö.fi haastaa perinteiset asuntorahastot. Asuntosäästö.fi tarjoaa säännöllistä tuottoa ilman hallinnointipalkkioita. Tuotto on 75 % verovapaata.

Kiinnostus asuntosijoittamiseen on kasvanut viime vuosina ja asuntorahastoja tarjoavat pankit ovat onnistuneet haalimaan merkittävän määrän pääomia. Perinteisten asuntorahastojen ongelmana on kuitenkin raskas palkkiorakenne, joka syö asiakkaiden tuottoa.

Asuntosäästö.fi on uusi vaihtoehto perinteisten asuntorahastojen rinnalle. Asuntosäästö.fi tarjoaa vuokratuloon perustuvaa säännöllistä tuottoa.

Tuottoa neljä kertaa vuodessa

Muihin sijoitusinstrumentteihin verrattuna asuntosijoittamisen etuna on rahavirtojen ennakoitavuus. Asuntosäästö ei spekuloi mahdollisella asuntojen arvonnousulla, vaan asuntokanta tekee tasaista tuottoa perustuen vuokratuloon. Tuotto maksetaan jokaisen kvartaalin päätteeksi.

Asuntosäästö ostaa asuntoja kasvukeskuksista, joissa sijaitsee korkeakoulu tai yliopisto.

Asuntosäästöllä ei ole fyysisiä toimipisteitä, mikä näkyy positiivisesti yhtiön kulurakenteessa. Palvelun kautta asuntosijoittamisen voi aloittaa muutamassa minuutissa.

Sijoittaja voi halutessaan keskeyttää sopimuksen milloin tahansa, jolloin raha palautetaan asiakkaan tilille kahden viikon kuluessa.

Tuotto 75 % verovapaata

Asuntosäästö tarjoaa yksityishenkilöille huomattavan veroedun verrattuna perinteiseen rahastosäästämiseen. Yritys on julkisesti listaamaton yhtiö, joten sijoituksen tuotosta 75 prosenttia on verovapaata ja 25 prosenttia veronalaista pääomatuloa. Tästä johtuen ns. efektiivinen veroprosentti on vain 7,5 prosenttia.

Ero perinteisiin rahastoihin on merkittävä, sillä osake- ja rahastosijoituksissa kertyneestä tuotosta maksetaan yleensä 30 prosenttia veroa.

Suunniteltu piensijoittajille

Yhtiö on herättänyt laajaa kiinnostusta sijoittajien keskuudessa ja kasvattaa asuntosalkkuaan muutaman asunnon viikkotahdilla.

Piensijoittajille suunnatuissa asuntorahastoissa markkinat ovat melko keskittyneet ja palveluita vaivaavat samankaltaiset ongelmat. Suurimpina haasteina ovat rahastojen palkkiorakenteet sekä arvostusmallit.

Asuntosäästö ei spekuloi mahdollisella arvonnousulla, vaan sijoittaja saa tuoton suoraan vuokratulosta. Tavoitteenamme on muuttaa asuntosijoitusrahastojen toiminta sijoittajaystävällisemmäksi ja läpinäkyvämmäksi.

Kilpailuetujamme ovat perinteisiä toimijoita ketterämpi toimintamalli sekä sijoittajaystävällisempi palkkiorakenne. Lisäksi asiakkaalle tilitettävään tuottoon kohdistuu huomattava veroetu. Halpuutamme asuntosijoittamisen ja teemme siitä arkipäivää.

Jokainen sijoitus kohdistuu aina koko asuntokantaamme, joten sijoittajan riski on hajautettu eri korkeakoulukaupunkeihin Suomessa. Tuotto-odotus perustuu realisoituneeseen kassavirtaan. Spekulatiivisiä omaisuuseriä, kuten toteutumatonta arvonnousua ei huomioida tuotto-odotusta laskettaessa.

Tällä hetkellä kasvamme noin kolmen ostetun asunnon viikkotahdilla. Asuntokannan tuotto kulujen jälkeen on noin 9%. Ostamme asuntoja kasvukeskuksista pääasiassa niputtain hankintahinnan laskemiseksi, mutta hyvien kohteiden tullessa vastaan saatamme ostaa myös yksittäisiä kohteita.

Yhtiön taustalla on vahvaa pankki- ja rahoitusalan osaamista ekonomeista rahoituksen professoriin.

Kilpailijoista poikkeava toimintamalli

Perinteisissä asuntorahastoissa rahasto tai yhtiö kattaa sijoitustoiminnan kulunsa ja perii oman kiinteän palkkionsa rahaston menestyksestä riippumatta. Tämän jälkeen tuotosta vähennetään verot, josta jäljelle jäävä osuus on sijoittajan saama tuotto.

Sijoitukset ovat etuoikeutettuja B-osakkeita, joille maksetaan tuottoa sijoitustoiminnan kulujen ja verojen jälkeen. Yhtiön omistajien tuotto on sidottu tulokseen kiinteiden hallinnointipalkkioiden sijaan.

Asiakkaaksi jo 500 eurolla

Asuntosäästön verkkopalvelussa sijoittaja pääsee asuntosijoittajaksi jo 500 eurolla. Valittavana on neljä erilaista sijoitusvaihtoehtoa. Sopimukset ovat määräaikaisia ja kestoltaan yhdestä kolmeen vuotta.

Sijoitusajan lopussa sopimusta voi jatkaa, vaihtaa toiseen tai lunastaa sijoituksen kuluitta. Mikäli sijoitus lunastetaan ennen sopimuksen päättymistä, veloitetaan 3,5% nostokulu sijoitetusta pääomasta. Sijoituksen merkintähetkellä tai sijoitusjakson aikana ei kuitenkaan peritä mitään kuluja. Sijoitusaika alkaa ja päättyy aina kvartaaleittain.

Kuluvan kvartaalin merkintäaika päättyy 30.9. Tutustu Asuntosäästö.fi -rahastoon tarkemmin tästä.

Janne Weander

Kirjoittaja on Cambridgestä valmistunut ekonomi ja Asuntosäästön partneri

-Kaupallinen yhteistyö-

Keskustele aiheesta täällä.

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.
Liity Sijoitustiedon jäseneksi