Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa

8.7.2020 - 12:12 #43432

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

500 kpl Citycon lisätty (nyt 4000 kpl ja isoin omistus) á 6,17 uutisiin että kauppakeskuksissa kuhisee. Houkutteli kyl isompikin mälli, mutta parempi ottaa vähän kuin ei mitään niin on jotain kevennettävää jos kurssi alkaa elpymään.

Sit kotiuttelemaan taas vähän kasinotileiltä että kultaluotto säilyy.

0
0
15.7.2020 - 03:20 #43945

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Varoitus: Ei varsinaista talouspohdintaa.

Latailin kännykkään uuden askelsovelluksen kun vanha Samsung Health ei ole toiminut kunnolla, ja samalla kaloreidenseurantaan tarkoitetun Fat Secretin. Ajatuksena koittaa normalisoida syömistä 2000 kcal/päivä ja kävelemistä 35k/viikko (5k/päivä)-tasolle, millä pitäisi lähteä kilo kuussa. Ensimmäinen viikko meni molemmissa ylitse, mutta tarkoitus on pitää peruskuntoa yllä ja hieman pudottaa painoa tai ainakin estää sen nouseminen ilman laihiksen fiilistä. Korona-aikana kun kaloreita ei juuri tullut katsottua ja paino nousi (lähinnä maalis-huhtikuussa kun ei myöskään liikuttu yhtään) pari kiloa.

Latasin myös kirjapalvelu Nextoryn ja otin siihen ilmaisen kuukauden. Vajaat kolme tuntia nyt parilla yöllisellä kävelylenkillä kuunnellut Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni, kun aiemmin kuuntelin lähinnä musiikkia Spotifysta. Ihan kohtuullista, ei mitään valtavaa ahaa-elämystä mutta vaihtelua musiikille ja yölliselle rauhallisuudelle. Yleisesti pidän kuitenkin kirjoista analogisessa muodossa, enkä usko että näytöltä tulee montaa kirjaa luettua tänä(kään) vuonna.

Kirjoja on tullut muutenkin luettua enemmän kuin vuosiin. Kairamon elämänkerta, Inside the Third Reich ja viime yönä kertarysäykseltä meni Igguldenin Ruusujen sodan ensimmäinen kirja kun oli hyllyyn joskus jostain eksynyt. Siinä menikin yö, aamulla nukahdettiin ja iltaysiltä herättiin. Time well spent, ei pitäisi ottaa liian mielenkiintoisia kirjoja sänkyyn luettavaksi. Ehkä otan seuraavaksi Modern Poker Theoryn, ajatuskin unettaa. Toisaalta lukeminen sivistää ja laittaa ajatukset rullaamaan, joten ei koko yön lukeminen ole pelkästään pahasta.

Kandi ei ole edennyt. Viime viikolla tein perinteisen virheen kun koitin tehdä tuntikalenteria. Ei se minulla vain oikein toimi. Kaikki rästit on muuten kuitenkin hoidettu ja kassut vedetty tiukalla aikataululla, joten hommaan kyl löytyisi aikaa. Innostus ja energia vain puuttuu, tuosta kun ei täydellistä saa tekemälläkään kun lähdemateriaali on niin puutteellista. Tuohon aiempaan äänikirjaan viitaten: tunnistan kyllä vahvasti sinisen ihmisluonteen itselläni johon sisältyy vahva perfektionismin vaatimus. Suunnittelen myös paljon enkä pidä yllätyksistä ja luonteenpiirteeseen kuuluu myös tarkistaa aina ulko-ovella että avain on aina mukana.

Suuri ongelma ajankäytössä on riippuvuus muiden tekemisistä. Laitat sinänsä simppelistä asiasta 1 viestiä torstaina ja saat vastauksen ehkä maanantaina. Ja asiasta 2 viestiä 3 viikkoa sitten ja mitään vastausta ei tule. Asiasta 3 et sitten oikein viitsi laittaa viestiä näitä odotellessa, kun säästät aikaa että saisit edes toisen homman loppuun. Joutuu aikaa ja energiaa hajauttamaan muiden takia aivan liikaa, sen sijaan että rykäisisi homman kerrasta loppuun. Sitten kun vielä porukka takertuu lillukanvarsiin ja tuhlaa aikaa irrelevantteihin kysymyksiin / pommittaa asioilla jotka voisi googlata 10 sekunnissa. Sama sakki usein vielä kuvittelee että minun pitäisi olla vastaamassa heidän puheluihinsa joskus yhdeksältä aamulla ja suuttuvat jos ei onnistu. Vitut!

Koitan vähentää näitä tilanteita ja tehdä selväksi että hommat joko hoituu tehokkaasti aikaani kunnioittaen tai ne tekee joku muu.

Suurimmassa osassa asioita onneksi ei enää nykyään ole pakko olla sidoksissa kelloon. Prisma on alle kilometrin päässä auki 24/7, nettikaupat ovat samoin auki vuorokauden ympäri ja jopa julkisia asioita pystyy nykyään pääosin hoitamaan netin välityksellä ihan hyvin. Nukkumisen suhteen ainoa ongelma nyt tuntuu olevan lähistöllä vuoden kestävä remontti, minkä vuoksi meteliä tuppaa olemaan aamuaikaan sen verran ettei ikkunoita ainakaan voisi pitää auki. Ajankäytöstä ja kelloon sidoksissa olemisesta pitäisi kyllä kirjoittaa oma pidempi postauksensa jossain vaiheessa.

Olen miettinyt jonkin yleisblogin perustamista blogspotiin tai jonnekin, kun sijoittamiseen ja pokeriin (tai politiikkaan, se blogi onkin ollut jo pitkään kuollut) liittyviä asioita on niin vähän ja olisi kiva olla jokin sivusto mihin halutessaan kommenttia tutuilta olisi helppo linkittää.

0
0
20.7.2020 - 16:26 #44311

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Olen ollut ihan hajalla joka suuntaan viimeisen viikon, eikä oikein mikään tunnu onnistuvan. Paitsi lukeminen, olen Igguldenin Ruusujen sodan jo viimeisessä kirjassa ja sen ajattelin lukea loppuun tänään. Ajatuksia on herännyt, mutta eniten houkuttelisi seuraavaksi "hommaksi" ottaa alle Europa Universalis 4:n pelaaminen Englannilla ja kokeilla miten itse pärjäisi harmaana eminenssinä siinä toteutetusta Ruusujen sodasta. 

Päätin nyt lopulta toteuttaa salkun keventämisen osittain, että ei olisi ihan kultaluotto tapissa ja voisi tarvittaessa liikutella varoja vähän suuntaan tai toiseen: lähti 500 kpl Nordeaa á 6,73 (jäi jäljelle 3300 kpl) ja 1000 kpl Teliaa á 3,51 (jäi jäljelle 4500 kpl). Järkeilynä näissä että suurista omistuksista Altiaan on suhteellisen vahva luotto ja Citycon on edelleen liian halpaa että haluttaisi vähentää. Nuo omistukset edelleen niin suuria että nousu kelpaisi yhä, mutta pahimmasta kuopasta ovat nousseet.

En jaksanut alkaa tutkia mitään firmoja sen kummemmin tässä, enkä varmaan jaksa syksylläkään. 

0
0
23.7.2020 - 21:24 #44621

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Alkuviikon fiilis oli vähän: "Sepä oli aivan vitun hyvin ajoitettu Nordean myynti". 

Museokortti korkattu sotamuseossa:

Korkattu on myös aika paljon muuta, mutta nyt sentään hyvässä seurassa. Ensi viikolle sovittiin museossa messissä olleen kaverin kanssa yhteisestä lenkistä Espoon rantaraitilla, katsoo kuinka pitkälle päädytään. 

Igguldenin Ruusujen sota-kirjat myös luettu. Europa Universalis 4 tulille?

0
0
23.7.2020 - 22:52 #44625

hawkofarroyo

+84
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204

Tuo on tuttua että tulee päästettyä irti liian aikaisin ja sitten harmittaa.

Mutta itse olen miettinyt, että kun kurssi rommaa ja et irrottanut, tuntuu vielä pahemmalta.

Joten otan mielummin sitä että jää pöydälle kun että PO nalkissa tai nopeet tappiot.

0
0
25.7.2020 - 00:47 #44716

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Ja taas ei-talousasiaa. Pitäisi kyl oikeasti perusta jokin sopivampi blogi näille.

EU4 menikin grindiksi. Peli alkaa 1444, ja alussa ei luovuttu Mainesta suosiolla vaan vasta lähes kymmenen vuoden sodan jälkeen.

Heti alkuun tehokkaasti kaksi kolmasosaa armeijasta lihoiksi mantereella, ja Ranska vasalleineen hallitsi mannerta mutta saarelle ei ollut Royal Navyn läpi pääsyä ja saatiin siedettävät rauhanehdot pitkän pällistelyn jälkeen kun kotisaarella säilyi riittävän iso armeija haastamaan kapinat ja sodan lopulla sitä käytettiin mantereella ja saatiin yksi palkka-armeija uhraamalla vallattua Calais takaisin. Maine (alue) meni ja claimit suurimpaan osaan Ranskasta, mutta sen jälkeen hidasta jälleenrakennusta ja panostukset valtakunnan vakauden turvaamiseksi tuottivat tulosta.

Sodan aikana Englannin Sanna Marin (hankala päästä eroon ja taidot 0/0/0 administrative / diplomacy / military asteikolla 0-6 kukin) sai ihme kyllä perillisen ja sitä myöten vältettiin Ruusujen sota, ja heti kun perillinen riittävän vanha niin Henry VI sai mennä:

Heti sodan jälkeen tehtiin vahvoja liittoja verellä ja raudalla (Itävalta, Portugali, Castille joka takinkääntäjänä liitosta lähdettyä vaihdettiin Aragoniin ja Brittany joka toiminut lähinnä puolustavana lisäturvana). Vahvistettiin taloutta, maksettiin velat pois mitä auttoi pienen armeijan pienet ylläpitokustannukset ja vallattiin pian kunkun vaihdettua ja armeijan jälleenrakennuksen jälkeen sopivan tilaisuuden (Burgundi ja Ranska sodassa) tullen Skotlannin ydinalueet ja vähän sen jälkeen koko Irlanti. 

Ei tule "paras naapuri"-pystiä tästä, mutta vaikka Burgundi ja Ranska muodostivat kostoliittoutumaan niin ei ollut kummallakaan munaa hyökätä. Ennen rauhantekoa on pitänyt rahalla ja kauniilla sanoilla lepytellä Saksan ja Länsi-Euroopan maita, missä on auttanut asema Kirkkovaltion Paavin neuvonantajana.

1489 tilanne, juuri vallattu paljon alueita Ranskalta sodassa jossa hyökkäsin yhdessä Itävallan, Portugalin ja Aragonin kanssa Burgundin jo heikentämän Ranskan kimppuun, jonka liittolaisina oli vahva Castille ja ajankohtaa vahvemmat Milano ja Savoy.

Hyökkäys on tässä paras puolustus, kun pääsee liittolaisten kanssa hyökkäämään joka puolelta ja vihollisena oleva Burgundi on jo sodassa toisen vihollisen Ranskan kanssa. Saatiin tuhottua suurin osa vastapuolen joukoista ja rauhassa Aragon sai neljä uutta provinssia ja Englanti viisi Ranskalta ja Castillelta Gibraltarin kiven tukikohdaksi tulevaisuutta varten.

Sellaista. Peli jatkuu tänään, suunnitelmana vahvistaa taloutta (Englannilla jo vahvin talous ja laivasto Länsi-Euroopassa) ja vallata sopivan tilaisuuden tullen rannikkoprovinsseja Länsi-Euroopasta ja/tai Ranskan ydinalue sekä jämät Skotlannista. Myöhemmin lähettää seikkailijoita Amuricaan. Pitkällä tähtäimellä isoin haastaja on Itävalta joka hallitsee dynastioidensa kautta jo Böömiä ja Unkaria. Uskonsodat voi myös iskeä Englantia pahasti, mutta vahva talous ja vakaa sisäinen tilanne ehkäisee ongelmia.

0
0
25.7.2020 - 08:32 #44723

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Oletko EU:n lisäksi pelannut Crusader Kings 2:sta? Tapa jolla kerrot EU-peleistäsi näyttää oman (täysin puolueellisen) tulkinnan mukaan siltä että CK2:n mekaniikat voisivat kiinnostaa -  vähemmän sotagrindia, enemmän kaikkea sitä mikä johtaa niihin sotiin.

0
0
25.7.2020 - 14:05 #44763

Anssi A

+440
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
446
Harri Holderi kirjoitti:

Oletko EU:n lisäksi pelannut Crusader Kings 2:sta? Tapa jolla kerrot EU-peleistäsi näyttää oman (täysin puolueellisen) tulkinnan mukaan siltä että CK2:n mekaniikat voisivat kiinnostaa -  vähemmän sotagrindia, enemmän kaikkea sitä mikä johtaa niihin sotiin.

Tässä vaiheessa parempi odottaa CK3:sta, kun se tulee kuukauden päästä.

0
0
25.7.2020 - 21:34 #44809

kabu

+42
Liittynyt:
4.10.2018
Viestejä:
65

Lieköhän noin kuitenkaan. CK2 taitaa olla nykyään ilmainen ja siihen on paljon hyviä lisäreitä. Vähän epäilen kävisikö tässä perinteiset, että uusi peli on aika pitkään vähän torso edelliseen verrattuna kun lisärit myydään sitten erikseen.

0
0
26.7.2020 - 19:53 #44830

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

CK2 löytyy, mutta ei ole tullut pelattua. Joskus muistaakseni kokeilin eikä oikein innostanut.

Paradoxin tuotteita molemmat, samoin kuin Hearts of Iron-sarja joka keskittyy toiseen maailmansotaan ja noissa kaikissa samankaltainen pelimoottori. Suosittelen kyllä strategiapelien ystäville sillä varauksella, että aikaa noihin uppoaa ihan pirusti. Paljon enemmän kuin Civilizationeihin. Edullisesti pääsee kun pelaa noita pelisarjan aiempia osia, EU4 on lisäosineen aivan helvetin kallis.

Tuossa Englanti-pelissä 1510 ja Ranska on pakotettu personaaliunioniin, eli Henry V:n työ viety päätökseen ja Englanti #1-valtio maailmassa. Menee kyl nopeasti tylsäksi tuossa kohtaa.

Tämä viikko mennyt pelien lisäksi enimmäkseen ryypätessä ja kavereita nähdessä. Kasinot oon kans vetänyt, mutta niistä peliin kuuluvaa varianssia edustavaa pikkukuoppaa. Ihan kivaa on ollut nähdä vanhoja kavereita, ja sitä pitää tehdä enemmän mutta ehkä jatkossa hieman vähemmän kosteissa merkeissä kuin tällä viikolla. 

Pokerin osalta pitäisi seuraavan kuukauden aikana kuluttaa vielä 530 livetaalaa koska ovat menossa vanhaksi, ja ajattelin painaa ne lähtökohtaisesti 33 dollarin satelliitteihin kun niitä lippuja saa WPT-satelliitteihin. Koitetaan 320 eventteihin niistä. Twitch-arkuista ja muista läppäpromoista kans jotain pikkulippuja. Pelaaminen kiinnostaa kyl kuin kasa paskaa ja result-wise oli tosi huono sunnuntai oli viikko sitten, pieni määrä omaha hi-lo-turnauksia ja puolet sisäänostoista yhteen niin varianssi on kylmä. Juuri noiden livetaalojen käyttämisen takia pelasin, mutta 3-päiväisiä 33 dollarin turnauksia en ole enää pelaamassa.

Salkku on edennyt todella huonosti. Muistin juuri eilen että puolivuosittainen salkkuraportti jäi kirjoittamatta, mutta ehkä teen sen kuukauden myöhässä ensi viikonloppuna. Ei hirveän hehkeätä kirjoittaa "paska startti uudelle vuosikymmenelle joka rintamalla"-rapoa mutta pitäisihän se saada tehtyä ja loppuvuosi toivottavasti sitten parempi. 

E: Mainittakoon positiivisena puolena että tätä kirjoittaessa yhdeltä suhteellisen shadylta vetosaitilta tuli kilon kotiutus himaan. Oli keväältä työn alla, ja kelpaa kyllä luottotappioiden sijaan. Tosin aiemmin tänään yksi tärkeä saitti laittoi merkittävät limiitit, ettei pelkästään hyvä päivä ole saittien kanssa ollut.

0
0
31.7.2020 - 21:09 #45289

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Tänään tuli lyötyä kaverin kanssa veto painonpudotuksesta, kun odotettiin (edullisia ja herkullisia) burgereita.

Tavoitteet 89 -> 74 itellä ja kaverilla 83 -> 69, punnitus 1.6.2021. Kilon panos jos toinen feilaa täysin, 20€ jokaiselta ylimääräiseltä 100 grammalta.

Pelailtua on muuten tullut, kalorit jää vähälle kun ruokaa ei tule puputettua liikaa ja herkut + alkoholi jää siinä sivuun.1596 ja mennyt aika tylsäksi, kun voi jyrätä vihut miten tahtoo. Vielä kun kävi tämäkin:

Pörssissä on jatkunut tunkkirunit, tänäänkin pientä miinusta. Hepat on hyviä, mutta tuntuvat jäävät lähtökuoppiin. Pitäisikö laittaa meetwurstiksi koko sakki?

Ja tänään nihkeänä kans yksi isoimmista slottikuoppapäivistä. Oli tarjolla paljon promoja ja mielenkiintoisia ison varianssin promoja. Lopputulos että kaikilta saiteilta takkiin ja totesin että ei mennä Pyysingin opeilla hakemaan mm. 101,5% palautuksen sloteista mitään kuoppaa joka vastaa puolta liferolleista joten vain -240 tänään.

Huomenna kaverin kanssa mökille la-su-yöksi. Räntää, rakeita ja yllätysmyrsky?

0
0
1.8.2020 - 08:29 #45302

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Valuet yöltä himaan.

Starsilla on promo, jossa twitchissä Team PokerStarsin striimejä katselemalla saa promoarkkuja (vissiin 1/päivä max). Parin viikon kokemuksella yleensä arkuista tulee 1-2 taalaa ja päälle 1-2 taalan turnausliput, mutta näköjään joskus voi tulla jotain parempaakin. Pistän striimit taustalle äänettömänä, ei iso vaiva.

Pieni vaiva, pienehkö value mutta pienistä puroista kasvaa iso joki.

0
0
3.8.2020 - 10:32 #45420

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Alkuvuosi 2020

Normaalista poiketen 7 kuukauden setti, kun en ollenkaan muistanut / huomioinut vuoden puolivaihdetta. Pörssi meni ns. päin sitä itseään:

Positiivisena ajurina lähinnä se, että vipua ei ollut juuri helmikuun korkeimmalla kohdalla ja salkku oli muutenkin pienempi, vähän yli 100k. Sen jälkeen (vähän liian aikaisin ja toisaalta ihan liian vähän pohjilla ostettuna) sitä on ollut jonkin verran ja samalla on siirretty pelitileiltä ja muualta rahoja arvo-osuustilille. Pääasiallisena negatiivisena ajurina on pääomistusten arvo, joka on edelleen reippaasti alle vuoden alun tai helmikuun lukujen. Pahimpana Citycon, joka on ilman osinkoja -34% ja osingot huomioidenkin yli 30% pakkasella.

Iso ongelma on ollut kun ilman lisätuloja ei ole ollut riittävää rohkeutta sijoittaa tarpeeksi salkun ulkopuolisiin firmoihin. Samposta oli 22,90 ostotarjous vesillä, mutta ei tarttunut haaviin ja muut jäivät kuopasta ostamatta myös kun oli siinä ja siinä että Sampo-Fortum-Cargotec-Fiskars-akselin osto olisi lähtenyt vesille. Ei tuo suuri vedentekijä olisi ollut, sillä suunnitelmana oli ostaa noin kymmenellä kilolla ja siirtyä sillä hopealuotolle ja laajentaa salkun pohjaa, mutta kuoppa olisi paljon pienempi.

Vanha doktriini "osta paljon halpaa, myy harkitusti ylihintaista" ei toimi jos tulot ja menot muuten ovat +/- 0 mutta en ole jaksanut opetella muuta kun edelleen suunnitelmissa on opintojen jälkeen saada tienattua sen verran että ylimääräinen ammus tai pari löytyy joka kuukausi markkinoille sijoitettavaksi. Ja 200k kohdalla salkussa on tarkoitus alkaa käyttää enemmän 2k-3k ammuksia, kun niiden kulut putoavat siedettävälle 0,17%-0,25% tasolle joita ei tarvitse miettiä yhtä paljon joka kerta kuin 4k-5k actioneita.

Muutenkin ollut joka akselilla paska kevät. Syytetään koronaa, on sillä ollut merkittävä vaikutus suoraan ja välillisesti. Valmistumisen sijaan opinnot eivät ole edenneet, pari kurssia paketissa ja kandia/gradua väkerretty vähän. Himassa opinnot eivät yleensäkään ole edenneet, ellei kyseessä ole yhdeltä istumalta väännettävä essee tai vastaava.

Peleissä overall tulos +6,2k€, mistä pokerit kuopanneet -3,2k€, kasinot upittaneet +8,4k€ ja vedonlyönnit +1k€. Pokereissa ollut kylmä kortti, mutta pelitunteja on vähän ja keskimääräinen sisäänosto korkea joten varianssia on odotettavissa. Toukokuussa tosin tavallisissa hyvän valuen peleissä kävi äärimmäisen kylmästi. Kasinot menneet ahkerasti päivittäin pelaten suunnilleen EV:n mukaan, 40€/päivä. Vedonlyönneissä alkuvuonna tuli pari karmean kalliiksi käynyttä näppäin / ajatusvirhetta ja maaliskuun jälkeen vedot olleet käytännössä lähes tauolla, joten siihen nähden plussatulos ihan ok. Pokeriin merkattu 183 tuntia, ja samaa luokkaa lienee muihin peleihin yhteensä käytetty aika.

Muita tuloja on tullut sen verran, ettei kauheasti ole omaisuus pienentynyt. Lisäksi asuntolainan lyhennykset ovat olleet tauolla maaliskuusta asti. Positiivisena ajurina menot ovat olleet pienet, pienimmillään noin tonnin kuussa maalis-huhtikuussa ja edelleen reissujen jäädessä väliin alle 1,5k€/kk.

Loppuvuodelle ei talouden puoleen suuria tavoitteita, jos menot saadaan pidettyä 1,5k€/kk (+mahdolliset reissut päälle) niin ei tässä hirveästi ole tarvetta tehdä paniikkiratkaisuja. Veronpalautukset tulevat vissiin huomenna. Kassut ja vedot tunti päivässä (samalla katsotaan mailit ja juoksevat asiat) kuitannee pääosan menoista ja muuten koitetaan panostaa opintoihin ja painonpudotukseen. Muuten ollaan kuin Ellun kanat: pelataan pelejä ja nähdään kavereita.

0
0
4.8.2020 - 21:59 #45534

Laskupäivä

-34
Liittynyt:
8.3.2016
Viestejä:
110

Hyvinhän se jätkällä pyyhkii menemään. Itekin asun nykyisin Espoossa niin laita vaan viestiä, jos ennätät näkemään. Voisitko vähän aukaista tuota kasinobonus meininkiä, eli jos kasino tarjoaa 100% max. 100e 32x kierrätettävän bonuksen, niin miten saat laskettua sen auki että kantsiiko pelata, ja kantsiiko sitä ylipäätään pelata jos palautus 105%? Ilmeisesti kannattaa koska pienistä puroista isot kosket...Ei tartte tarkemmin kertoa mitä pelejä tai kasinoita mutta ylipäätään huikeeta jos pystyt tuolla 40e tekee päivässä (kun miettii kuinka moni janari painaa sukkana sisään ja 40e ei riitä mihinkään siinä maailmassa - been there, done that).

Kaikkea hyvää syksyyn!

0
0
4.8.2020 - 23:08 #45544

Anssi A

+440
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
446
Laskupäivä kirjoitti:

Hyvinhän se jätkällä pyyhkii menemään. Itekin asun nykyisin Espoossa niin laita vaan viestiä, jos ennätät näkemään. Voisitko vähän aukaista tuota kasinobonus meininkiä, eli jos kasino tarjoaa 100% max. 100e 32x kierrätettävän bonuksen, niin miten saat laskettua sen auki että kantsiiko pelata, ja kantsiiko sitä ylipäätään pelata jos palautus 105%? Ilmeisesti kannattaa koska pienistä puroista isot kosket...Ei tartte tarkemmin kertoa mitä pelejä tai kasinoita mutta ylipäätään huikeeta jos pystyt tuolla 40e tekee päivässä (kun miettii kuinka moni janari painaa sukkana sisään ja 40e ei riitä mihinkään siinä maailmassa - been there, done that).

Kaikkea hyvää syksyyn!

Ideaalistrategia tuollaisissa promoissa on tehdä minidepo (esim 10€) ja sen jäkeen pelata korkean varianssin peliä suurimmalla sallitulla panoksella, yleensä 5€. Lopputulos on, että suurimman osan ajasta häviät sen 10€ (mutta bettaan 20€), mutta sitten kun tuo 5€ bet sattuu osumaan, voitat jotain 100x, joka on sit helppo kierrättää kun tarvii kierrättää vain ~300€ tjsp.

0
0
5.8.2020 - 00:29 #45550

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Pistä vain Laskupäivä viestiä vaikka naamakirjassa / twitterissä niin voidaan joku päivä lähteä vaikka lounaalle tai yksille.

Citykania ei tullut hankittua lisää, mutta kelvollinen tulos nostatti kurssia hieman syvimmältä kuopasta. En nyt vähentänyt, harmi etten herännyt riittävän aikaisin lisäämään (siis päivää ennen osavuosikatsauksen julkistamista) mutta salkun isoimman position nousu on iloinen asia.

Matemaattinen kaava painonpudotukseen

Ei ole paino vielä pudonnut, vaikka kalorit on pidetty tavoitteessa (askelia tuli viime viikolla vähän vähemmän, mutta sillä ei pitäisi olla niin paljon merkitystä). 15 kiloa siis about matkaa, ja 43 viikkoa aikaa. Tarkoitus on mennä hirveästi sen kummemmin ajattelematta kaloreita seuraamalla, numerot eivät valehtele ja ovat helpompia seurata itselleni kuin abstraktimmat tavoitteet. Viikottain askelmittarista kalori-infot tarteen seurantaohjelmaan.

Laitetaas luvut siis kehiin:

- Tavoitteeseen 15 kg, tämä on noin 120 000 kilokaloria (eri lähteistä ja kehonkoostumuksesta riippuen 7000-9000 kcal vastaa yhtä kiloa, ei ole niin tarkkaa)

- Aikaa 43 viikkoa, repsahtamisia ja reissuja varmasti tulee joten sanotaan 40 viikkoa.

- Kulutus tällä hetkellä (pieni aktiviteetti) noin 2350 kcal laskureiden mukaan, tavoitepainossa noin 2150 kcal. Eli keskimäärin 2250 kcal.

- 280 päivässä 120 000 kilokalorin pudottaminen tarkoittaisi noin 430 kilokaloria päivässä -> 1820 kcal. 

- Tuohon päälle mahdollinen liikunta, joten ~35k askeleen tavoiteliikkumisella tuo aiempi 2000 kcal ei välttämättä olisi kovin kaukana riittävästä putoamistahdista. Vaikka paino ei olekaan pudonnut vielä, niin pääosin aiempi suunnitelma lienee toteuttamiskelpoinen. Kalorien laatua pitää kyllä koittaa parantaa.

0
0
15.8.2020 - 00:02 #46143

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Ei etene

Otsikon mukaan. Mennyt taas vähän hajalleen, tosin joitain hommia on ollut ihan kiva tehdä. Ei tosin opintoja. 

Vaikka kaloritavoitteessa ollaan suunnilleen pysytty, ei paino ole pudonnut. Pitää katsoa kuun lopussa jos pudottaisi kaloritavoitetta jos ei muuten paino lähde liikkumaan. Mietin myös tarjoushintaisen kausikortin ostamista Allas Sea Poolille: mutta totesin idean lopulta huonoksi koska koronan vaikutukset ovat arvaamattomat ja toisaalta marras-joulukuussa (lämmitettykään) ulkoilma-allas ei kuulosta niin hyvältä tällaiselle vilukissale.

Mietin jos FatSecretin (app, sinne tulee kalorien lisäksi kaikkea muuta imo. turhaa tietoa ja menee enemmän aikaa päivittää ja pakotta koneelle / kännylle) palaisi vanhaan hyvään käytäntöön. Noi muistilaput on vuosien takaa, kerran putosi paino jo niillä vajaassa vuodessa 83 -> 71. Onnistuisko toistamiseen vähän parantaa, 9,5kk olisi vielä aikaa siihen 15 kg pudotukseen. Ehkä tällainen analoginen tuottaminen manuaalisen kirjoittelun toimisi myös henkisesti paremmin? Näkee myös etenemisen / feilit nopeasti, eikä tarvitse kaivaa appin syövereistä.

Katselin tuossa kuitenkin miten on suhteessa toukokuun loppuun edenneet pelit. Melkein 4k€ voittoa 2,5 kuukaudessa vähäisillä peleillä, ei paha. Ei tuhota siis rolleja vaikka laiskaa on meno. Toisaalta tässä on myös iso riski laiskistumiseen, jos ei ala uutta innostusta tehdä kunnon masseja löytymään.

Eilen yöllä tuli luettua tämä vanha iltalehden juttu tarkemmin ja laitettua jutun asunnot pääosin seurantaan Oikotielle. Löytyi myös mielenkiintoisen oloinen maisterintutkielma taloyhtiöiden varallisuuden vaikutuksesta (ei juuri vaikutusta) asuntojen hintoihin. Nykyään noita tulee vähemmän tarjolle ja menevät nopeasti, mutta jos aion ytimeen palata niin ensisijaisesti olen kohtuullisen vakavaraisesta taloyhtiöstä kämppää hakemassa.

Tuntuu tosin pitkältä juoksulta, koska suurin osa noiden varakkaiden taloyhtiöiden asunnoista on suuria (ja kalliita). Vaikka peleihin palatessa taloudellisesti varaa olisi lyhentää lainaa ja maksaa näitä läppäkorkoja ylikin puolen miljoonan lainasta, tuskin sitä näillä statseilla heittämällä saa pankista. Verotuksen vuoksi taas hoito- ja parhaimmillaan rahoitusvastikkeeton kämppä tuo suhteellisen helposti 2000-3000 euron lisäarvon per neliö.

Jos innostus löytyisi, niin esimerkiksi 2020 maisteri - 2021 private banking (puuttuu ~60k) - 2022 500k-600k asunto 10% käteistä ja muilla vakuuksilla (tai myymällä nykyinen kämppä) ilman hirveätä lyhennystaakkaa (alle 1,5k yhdellä lainalla, alle 2k molemmilla) ei ehkä olisi mahdoton rasti. Potku perseelle ei tunnu auttavan, mistä riittävän iso porkkana saamaan tämän kauramoottorin liikkeelle?

0
0
18.8.2020 - 08:32 #46414

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Tuli kuuma ja heräsin aikaisin. Sitten lämpöä lisäsi "uutisten" eli demarisäätiön propagandapläjäys jonka Yle ja Alma Media toki julkaisevat täysin kritiikittä. Piti kirjoittaa nopea blogi myös poliittiselle puolelle, pääosa seuraavassa mitä olen laittanut sitten juttujen kommentteihin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/eskovirri/suomalaisten-paaomatulojen-tuplaverotus-on-jarkyttavan-raskasta/

Tiesitkö, että suomalainen piensijoittaja maksaa jo ensimmäisestä pääomatuloeurostaa 44 prosenttia veroa? Tämä johtuu tuplaverotuksen vaikutuksesta: ensin yhtiö johon piensijoittaja on sijoittanut maksaa 20 prosenttia yhteisöveroa voitostaan. Tämän jälkeen piensijoittaja maksaa vielä jäljelle jäävästä voitosta 30 prosenttia pääomatuloveroa (pääomatulovero on 34 prosenttia eli yhteensä yli 47 prosenttia veroa 30 000 eurolta ylittävistä tuloista.

Säätiön ehdotusten vaikutus olisi todellisuudessa päinvastainen: suurrikkaat voivat helposti siirtää omaisuutensa maasta tai siirtää ne erilaisiin sijoitusyhtiöihin, kun taas tavallisilla kansalaisilla ei ole helppoja keinoja kiertää perusteettomia ylisuuria kateusveroja.

Todellinen ratkaisu varallisuuserojen kaventamiseen olisi pudottaa pääomatuloverojen tasoa kohtuulliselle tasolle: poistaa erillinen yksityishenkilöiden tuplaverotus ja korvata se esimerkiksi osingoista maksettavalla viiden prosentin lähdeverolla, jota maksaisivat myös nykyiset veronkiertäjät kuten säätiöt, ammattiyhdistysliike ja muut pääomatuloverosta vapautetut instanssit. Samoin lähdevero perittäisiin myös ulkomaisilta osakkeenomistajilta.

Lopputuloksena kansankapitalismi etenisi, suomalaisten kiinnostus omistaa kotimaisia pörssiyhtiöitä lisääntyisi ja samalla valtion verotulot kasvaisivat roimasti.

Muutama suojatyöpaikka tosin lähtisi.

0
0
25.8.2020 - 19:52 #47325

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Liikaa valuespotteja

Viime viikko lähti ihan tuottavasti käyntiin ja laihiskin eteni. Loppuviikosta pitkät kävelylenkit ja hommat etenivät hyvin. Innostus kirjoittaa ja ottaa kantaakin on kovasti elpynyt, ja se tuntuu virvoittavalta.

Viikonloppuna alkoi taas hirttämään kiinni, mutta fiilis oli vielä hyvä. Ajatuksena katsella suomistriimaajan pokeristriimiä ja pelata muutama leppoisa, nopeasti ohi ollut turnaus pienellä binillä.  

No, se suunnitelma meni taas puihin kun nämä pistivät silmään:

 

Itsellä kävi huonot, en voittanut yhtään flippiä kolmessa isossa satelliitissa enkä päässyt edes finaaliturnaukseen. Tosin satelliittien huonoon puoleen kuuluu, että vaikka paikan voittaisi niin (taidoista riippuen) 75-90 prosenttia ajasta poistuu turnauksesta tyhjin käsin. Psykologisesti siis pettyy hyvin usein, eikä rahastuskaan usein tarjoa onnistumisen tunnetta. Aiemmin viikolla oli jo pari edullisesti saatua 320 dollarin lippua poltettu. 

En oikein osaa kieltäytyä tuollaisista valuespoteista. Tosin osaa satloista en ensimmäisten pettymysten jälkeen jaksanut pelata kun tarjolla oli "vain" 100 prosentin overlay ja mainitsin asiasta vain meidän pokeri-discordissa ihmisille koska shottajillehan nuo ovat loistavia spotteja: suhteellisen pienellä sisäänostolla saa oikeasti hyvän mahdollisuuden painaa isoa turnausta ja tiedon jakamisella voi saada joskus myös relevanttia tietoa takaisin.

Viime viikonloppunakin saatiin hyvästä bläkäripromosta pihalle lähes 400 euroa. Ja niin sai useimmat muutkin messissä olevat. Parviälyllä ja yhteistyöllä saa aikaan paljon enemmän kuin pelkästään yksinäisenä sutena. 

Näihin satelliitteihin tiivistyykin pitkälle viimeinen 1,5 vuotta: saumaa ja tarjontaa isoriskisiin kohteisiin olisi, mutta aikaa pelata riittävä volyymi ei. Sama vaivaa myös sijoitusrintamalla: saumaa ja tarjontaa hyvien kohteiden löytämiseen olisi, mutta aikaa ja itseluottamusta ei. Ja vastaavia valuespotteja löytyy myös kasinoilta ja vedonlyönnistä kun osaa etsiä. Aika ja jaksaminen ei vain riitä kaikkeen, etenkin kun huomiota joutuu (opiskeluissa enemmän omantunnon puolesta) jakamaan.

Alkuvuoden epäonnistumisista iso osa juontaa juurensa siihen, että uuden kohteen ostaminen tai vanhan hevosen myyminen tuntuu vaikeammalta kuin salkun pitäminen ennallaan tai jo valmiiksi salkusta löytävän osakkeen ostaminen. Psykologialla on iso merkitys ostopäätöksissä, eikä sille ole kukaan immuuni.

Tänään aiheutetaan pahennusta eli tiistairyypätään, koska on pakko nollata eikä ehdi varata illaksi kelluntatankkia tai muuta vähemmän tuhoisaa tapaa tehdä se. Laihis huomioiden pääosin lantrinkina toimivat light-juomat ja sekoitetaan viinaan. Kalorit jäävät prosentteihin nähden ~40 prosenttiin normaalista niissä.

Jaksamisen suhteen en ole varma, mistä suhteellisen lyhytkestoiset energiset jaksot johtuvat. Nyt on ollut vähän ongelmaa korvien kanssa, mutta muuten fyysisesti ihan hyvässä kunnossa. Jos tämä on edelleen edes osin sitä aiempaa burnoutia niin sitten voin kyllä todeta jo nyt että gradu ei ole tulossa kasaan tänä syksynä.

On tosin ihan mahdollista, että en vain ole kotiutunut vieläkään tänne Espooseen ja/tai tarvitsisi enemmän arkeen ihmiskontakteja (joita nyt koronan takia on ollut tavallistakin vähemmän). Tai sitten ei vain kaiken taustalla on heikentynyt motivaatio suhteessa aiempaan. Tuon kandin suhteen olen myös edelleen henkisesti täysin lukossa. Kokonaisuutena ongelma on todennäköisesti jonkinlainen yhdistelmä näitä kaikkia tekijöitä.

P. S. Jos jollakulla on Pokerilehti 2/2011 ja CardPlayer.fi (älä sekoita Pokerilehteen) 2/2008 jossain varastossa tai muussa niin haluaisin ostaa edelleen aiemmin mainittua gradua varten. Laita vaikka sähköpostia: eskvir (a) hotmail.com

0
0
1.9.2020 - 00:40 #48083

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Kiireen tuntua

Kaksiteräistä fiilistä ilmassa. Ensin hyvät puolet: tuli torstaina käytyä (korona-ajan tapaan ulkoilmassa) opiskelijabileissä.

Hetken siellä hieman tallustelin ulkopuolisena, mutta nopeasti sai jutun juuresta kiinni porukassa. Yksi todella terävä uusi fuksi oli vaihtanut meille (valtiotieteelliseen) Hankenilta, tarkoitus myös suuntautua poliittiseen historiaan (nykyään erikoistumisvalinnat neljän aineen sisällä tehdään myöhemmin, ei heti alussa). En ole missään niin kovia keskustelijoita ja teräviä tyyppejä tavannut kuin noissa piireissä.

Yleisesti oman kokemukseni perusteella poliittisen historian puolella porukka ymmärtää yhteiskunnasta todella paljon, mutta samalla myös taloudesta ja numeroista. Taloutta ja finanssia opiskelevien puolella yleensä ymmärrys yhteiskunnasta on paljon heikompaa ja maailmanparannuspuolella taas talous on pelkkää pahuutta, mihin lääkkeeksi tarjotaan sosialismia (sitä parempaa, mitä ei ole missään vielä kokeiltu). Jälkimmäisessä ei välttämättä ole ymmärrystä myöskään yhteiskunnasta, mutta kupla on sitäkin paksumpi.

Hommat on myös edenneet, mutta taas sirpaloituneet. Taikakortteja myyty purppuralla (nämä olleet tauolla, mutta aina välillä menee), pari pelipäivää pokereista eikä otettu takkiin (tänään toiselta päivältä minirahat satelliitin kautta ja yksi pieni finaalipöytäsijoitus) mutta kurjaa on tulos edelleen ja loppuenergia on hajonnut muihin hommiin. Tärkeintä sinänsä että hommat etenevät, mutta liian verkkaisesti ja vailla päämäärää. Sama sijoitusmarkkinalla, samalla salkulla mennään.

Huonona puolena jaksaminen on ollut kortilla. Korvaongelmat ovat edelleen vaivanneet ja oikeastaan pahentuneet. Kelien huonontuminen on tarkoittanut liikkumisen vähenemistä (yhdessä korvaongelmien kanssa). Kandin ajatteleminenkin nostaa ahdistuksen pintaan. Liian paljon murehtimista, liian vähän tullut keskityttyä hyviin asioihin. Kiiren tunnusta johtuva stressi ja vähäinen liikkuminen myös heikentävät painonpudotusta, pitäisi jotenkin saada aineenvaihdunta käyntiin.

Kokonaisuutena paletti on pysynyt kasassa, mutta fokus ja keskittyminen puuttuu. 

Tähän loppuun ulkoiset tekijät, muutama taho on hukannut ihan hitosti minulta aikaa ja energiaa heidän kyvyttömyydellään hoitaa asioita sovitusti. Välillä oikein tuntuu siltä että muutamalla taholla on mustan aukon kyky imeä energiaa ympäriltään, ja pari tällaista tapausta on taas tullut vastaan.

Ja vastapainona teräville opiskelijoille: koitapa muuten keskustella keskivertovihreän kanssa. Ensin se väittää kuinka lihansyönti maailmassa loppuu ja sen väheneminen on väistämätön ilmiö. Sitten se kertoo kuinka kukaan Suomessa ei oikeasti tarvitse autoa. Ja kun dumaat faktoilla nämä "goodfactit"* niin sieltä tulee uhkaus banneista ja valtavat haukut propagandan levittämisestä. Pulut ja shakki.

Ihmeen hyvin sain hermot pidettyä kasassa. Todistettavalle paskapuheelle olen aina ollut voimakkaan allerginen. Nykyään vähän enemmän annan anteeksi ja annan ihmisten olla typeriä itsekseen.

https://www.youtube.com/watch?v=OmXEZRNLTec

0
0
3.9.2020 - 10:58 #48452

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Vastikkeeton kohtuullisen pieni kämppä pisti silmään, tällainen voisi olla parin vuoden päästä haussa. Tai vähän isompi, jos hommat sujuu hyvin. Nyt valitettavasti ei ole varaa ilman joko salkun ja/tai nykyisen kämpän nopeata realisointia: https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/15831318?utm_source=vahti&utm_medium=email&utm_content=Uusia_kohteita

Kun huomioidaan taloyhtiön varallisuus (näkyy siinä ettei ole yhtiövastiketta) niin ei maksa kuin noin 100k€ enemmän kuin mitä nykyisen arvo on maaseudulla (Matinkylässä metron vieressä).

No, joka tapauksessa tämä väliaskel oli varmaan välttämätön. Ensiasuntoon tuskin olisin ainakaan näin hyvillä ehdoilla saanut kahta tai kolmea kertaa enempää lainaa, oli kämpässä vastiketta tai ei.

0
0
7.9.2020 - 21:22 #48926

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Eilen "päästiin" taas vetämään tonnin turnaus, kun viime viikolta ylijäänyt satasen helppo tiketti johti satlan kautta sinne. Alkuun vielä tuplat, kun vastustaja tuuppasi pinkkansa mulle 4-high like a boss. Mutta eihän siitä sen kummempaa tullut. Herääminen seitsemältä (klo 19) satelliittia pelaamaan ja liiallisesta näytön tuijottamisesta (oletan) taas noussut päänsärky eivät varsinaisesti hommaa auttaneet.

Inderes sentään heitti osta-suosituksellaan Ilkkaa kevyeeseen nousuun, ja salkku nousi tänään käytännössä YTD nollille. Edelleen tosin aika kohtuuhinnoissa mennään, 3,50-3,70 voisi harkita keventelyä järjellä.

Syksy on inhokkivuodenaikani (kylmää, kosteata ja tiedossa että tilanne ei oikeastaan parane puoleen vuoteen). Ollut viime viikon vähän kipeä olo: korvat, päänsärky (silmät) ja muutenkin vetämätön olo niin lämpöpatterikin on jo haettu makuuhuoneeseen varalta. Nukahtaminen ja herääminen ovat molemmat kovin vaikean tuntuisia, mikä on johtanut aivan jäätävän huonoon tehokkuuteen.

Saattaa olla että haen elämäni ensimmäiset silmälasit lähiviikkoina: päänsärky sai hakeutumaan varalta optikolle tarkastukseen ettei olisi mitään pahempaa silmissä, ja vahvistus tuli että kauko- ja hämäränäkö ovat huonot. Peleissä ei ole haitannut (etenkään nettipeleissä), mutta jos reissuun pääsee talvella niin olisi kiva nähdä maisemia vähän tarkemmin.

0
0
11.9.2020 - 00:00 #49451

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Heräsin tuossa pari tuntia sitten. Hassua kyllä, tämä oli viikon ainoa suunnitellusti mennyt herätys. Siitä voitte arvata miten tehokas viikko on ollut takana. Paino tosin tänään 87,1 kg eli tahdissa oltaisiin, mutta vaikea nähdä että tällä sekoilulla edettäisiin päätyyn. Etenkin kun Winter is Coming.

Slotit ja promot pyörimään. Nyt on menossa kaksi todella työlästä (ajallisesti, ei vaivallisesti) promoa, missä autoplay onneksi jeesaa reippaasti. Ekaan promoon saa 100 peliä putkeen ja toiseen 1000. Ekassa on vajaan 400 euron value, toisessa runsaan 100 euron value (ensimmäinen pyörii to-su, toinen nyt pe). Pieni varianssi. Nyt mennään. Heti ekaan 10 tuntiin ekasta promosta satanen tonttiin ja ekan tunnin aikana (alkoi 23:00) toisesta promosta 50€ tonttiin, mikä kyllä suolaa. Mutta jatketaan.

Sivussa saisi pelattua vaikka mitä muuta ja vaikka striimailtua pelejä, ellei ensimmäinen peli olisi paskasti koodattu. 2 tuntia peli päällä, ja menee melkein 4 gigaa sen chrome-välilehteen. Ja nousee vain. 5 vuotta vanha hyvä kone 16 gigan muistilla on löytänyt voittajansa, lähinnä siis siinä etten voi sen kyljessä vetää kuutta slottia, neljää pokerisaittia ja striimisoftaa samalla. Suunnitelmana on siis klikkausten välissä siivota kämppää. 

In other news (taisi olla jo eilen, mutta en huomannut katsoa), taitaa olla salkku ekaa kertaa maaliskuun jälkeen rahallisesti plussalla edes ytd. Huipuista toki alhaalla, mut ei paha tällä suorittamisella.

0
0
11.9.2020 - 11:33 #49487

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

Tuplat (samalla hämmästelen miksi en osaa/voi poistaa omaa postaustani)

0
0
11.9.2020 - 11:30 #49488

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

Miten -3,91% vuositulos muuttuu 209€ vuosituotoksi lienee Nordnetin korkeampaa finanssimatematiikkaa, joka ei ihan pelkän lukion pitkän matikan pohjalta aukea. Veikkaan että kirjoituksissa olisi tullut noin nolla pistettä, jos olisi tarjonnut mitään positiivista lukua vastaukseksi kysymykseen miten 3,91% hinnanalennus vaikuttaa tuotteen hintaan. Tai ehkä kirjoitustulokseni olisikin parantunut -3,91% eli olisin saanut pari pistettä enemmän jos olisin tämän ymmärtänyt. :)

0
0
11.9.2020 - 11:46 #49490

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659
TL kirjoitti:

Miten -3,91% vuositulos muuttuu 209€ vuosituotoksi lienee Nordnetin korkeampaa finanssimatematiikkaa, joka ei ihan pelkän lukion pitkän matikan pohjalta aukea. Veikkaan että kirjoituksissa olisi tullut noin nolla pistettä, jos olisi tarjonnut mitään positiivista lukua vastaukseksi kysymykseen miten 3,91% hinnanalennus vaikuttaa tuotteen hintaan. Tai ehkä kirjoitustulokseni olisikin parantunut -3,91% eli olisin saanut pari pistettä enemmän jos olisin tämän ymmärtänyt. :)

Voi johtua siitä, että on lisätty rahaa matkalla. Itse esim. laitoin OST:lle muutaman tonnin heti tammikuun alussa ja vetäsin koronakuopasta luokkaa -50 % turpaan. Joskus huhtikuussa laitoin aika reilusti lisää rahaa OST:lle ja osuin muutamiin hyvin nouseviin lappuihin, vaikka kaikkihan melkeinpä sen jälkeen nousivat. Tämän jälkeen salkku on noussut n. 40 %, niin YTD:ksi näyttää vieläkin -10 %, mutta euromääräisesti on voitolla, koska salkun euromääräinen arvo oli aika paljon pienempi ennen isoa pudotusta, kuin sen jälkeen, koska lisätty pääoma.

0
0
11.9.2020 - 11:49 #49491

hawkofarroyo

+84
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
204
TL kirjoitti:

Miten -3,91% vuositulos muuttuu 209€ vuosituotoksi lienee Nordnetin korkeampaa finanssimatematiikkaa, joka ei ihan pelkän lukion pitkän matikan pohjalta aukea. Veikkaan että kirjoituksissa olisi tullut noin nolla pistettä, jos olisi tarjonnut mitään positiivista lukua vastaukseksi kysymykseen miten 3,91% hinnanalennus vaikuttaa tuotteen hintaan. Tai ehkä kirjoitustulokseni olisikin parantunut -3,91% eli olisin saanut pari pistettä enemmän jos olisin tämän ymmärtänyt. :)

Osingot?

Ostat 7€ ja saat osinkoa 0,25€ mutta osakkeen hinta onkin tänään 6,08€ mutta silti sulla on käteistä vapaana 0,25€

1000 x 7 = 7000€ 1000x0,25 = 250€ cash / 1000 x 6,08= 6080€

Ja arvatenkin salkussa on myös edukkaammin ostettuja pahveja joten siitä tuo hassu plusmiinus.

0
0
11.9.2020 - 14:05 #49532

Farseer

OP
+1993
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Mskomu on oikeassa.

Tokihan salkun koko on muuttunut matkalla, ja se selittää tuon vaihtelun. Salkussa ei ollut ollenkaan vipua ja oli vähän yli 100k€ arvoa tuolla huipulla helmikuussa, kun taas esimerkiksi nyt salkussa on vähän vipua ja yhteensä yli 150k€ edestä arvopapereita vaikka ollaan alempana kuin helmikuussa.

0
0
11.9.2020 - 15:30 #49541

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

Hmmm. Matematiikanopettajani kyllä opetti että, jos positiivisesta vuosituotosta saa millään menetelmällä laskettua negatiivisen salkun arvonmuutosprosentin koko vuodelle on laskukaavassa jotain pielessä. Mutta taitaa matematiikka olla kehittynyt sitten omien kouluaikojeni. Huh, onneksi eri tarvitse enää yrittää selvitä tästä uudesta pidemmästä matematiikasta.

(Lopetan offtopicin tähän)

0
0