|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<|||

-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Heipsan. Alotellaan lyhyesti, jatketaan pitkästi. Tekstiä luvassa.

Vähän vanhaa, vähän uutta, mutta kuites rajojen sisällä. Silleehän tää paska toimii. Koko maailma ja muut. Joko oot viivan yläpuolella tai ulkopuolella, sit etit support ja resistanssipointteja ja meet niiden mukaan. Joillekki se resistanssi on äidin sana ja toisille se on supportti. Itselle kun äiti sanoo että tule kylään, niin herkemmin oon menemättä, toiset taas innostuis. Markkinat, samaa paskaa. Hinta pysyy 20 vuotta viivalla, tulee alas ja etsii seuraavaa kannatinta, monesti sieltä löytyy jotain isompia muodostelmia.

Kaikki maailmassa on vääristeltyä kusetusta, oikeita mielipiteitä ei ole. On vain mielipiteitä joilla on referoitu suunta ja historia mihin niitä verrataan ja muodostetaan oma mielipide mielipiteestä. On mielipiteitä mihin kukin laittaa luottonsa ja suurin osa koittaa kääntää mielipidettä omaksi eduksi koska on muodostanut ja uskoo siihen. Onko se mielipide näennäisesti "oikein" tai "väärin" niin silläkään ei ole loppupeleissä väliä. Toisten mielipiteet on useammin oikeassa kuin väärässä, ja tässä paska finanssimaailmassa me yleensä innostutaan ja aletaan seuraamaan niitä joiden mielipide on rahallisesti oikeassa tai lähempänä omia näkemyksiä. Harvemmin me mennään alepan pummilta kysyyn elämänohjeita vaikka sieläkin on varmasti sattunut ja tapahtunut ja sais lisää näkemystä elämään. Eipä tuu tehtyä, mutta pitäis. Tällänen globalisoitunu paska kun oon. Irti joku päivä.

Sit seuraakin kysymys että mitä helvettiä mä täällä teen, sitä mäkin, kun ei mun tarvis olla, mutta pikkuhiljaa tapahtumat johtanut tähän pisteeseen. Liikaa ollut mielenpäällä asioita ja johonkin pitäis saada tavaraa ylös, että on sit mistä tulla ja kattoa ja koota ajatuksia. Sisäistää. Luoda parempaa ymmärrystä itselle. Sen verran tässä kuites tultu, että ymmärtää ajatuksen hankaluuden tuoda reaalikäyttöön. Niin tässä sitä reaalikäyttöä sit. Kait tähän puoliksi myös sit on se tarve "päteä" muille omia näkemyksiä, siihenkin on varmaan vähän diipimmät syyt miks näin, onko narsismia vai psykopatiaa vai mitä lie, mut täällä ollaan. Se yhteisön tuki kuitenkin tässä maailmassa enemmän auttaa kun on vastaan. Vähän kun alepon pummit, että välillä herättelee kun oikeina hetkinä käy keskusteluun. Oman mielen sisällä, jos se on kaikki mitä on, niin helposti vetää överiksi ja lähtee sivuraiteille. Balanssi on kuitenkin kaikki kaikessa, niin elämässä kuin sijoittamisessakin. Balanssin löytäminen on sit se hankala juttu.

Lyhyesti itsestä, että mitään en osaa enkä tiedä, on vaan näkemyksiä. Monesti ne näkemykset on johtanut rahallisesti positiiviselle uralle. Filosofisesti saanut kavereilta peukkua. Päivääkään en oo isompia kouluja käynyt. Mua ei liikuta jos joku ei niistä tykkää ja jos tykkää niin tietenkin tunnen henkistä hymyä, onko se narsista pätemisen tarvetta että saatiin jonkilainen tavoite perille on sit toinen asia. Bisneksessä kuitenkin mitä tämäkin palsta on niin ei millään emotionaalisella konnektiolla ole väliä. Voidaan mennä muille alustoille, mut näin itestä.

En nyt avaa sen enempää, joskus oon ollut ja mennyt, piilossa pysynyt ja ollut pysymättä mutta taas nimimerkki huutaa. Tällä kertaa se on shakkimatti ja katsotaan oliko siinä omassa filosofian maailmassa pelinrakentajaksi. Valitettavasti shakkimattia ei tässä elämässä ole muuta kuin pöytäpeleissä.

Päälle tietenkin disclaimerit että neuvo tai kehota en ketään tekemään mitään mitä sanon ja täällä puhun, sekä kaikki perustuu kouluttamattoman pummin mielipiteisiin. Ihan hyviä pointteja on miksi niitä alepan tyyppejä ei kannata seurata. Allekirjoittanut yks koulutusmaailman alepa. Vastuu on itellä niin mulla kuin siulla.

 

11.9.2019 - 12:49
#27957
Jack Torrance
-64
Liittynyt:
14.4.2015 - 18:55
Viestejä:
Viestejä: 257

Olipa raskasta sepustusta luettavaksi, jopa tällaiselle kouluja käymättömälle. Jos haluat, että joku jaksaisi juttajasi lukea kannattaa opetella lukijaa hieman kunnioittavampi kirjoitustapa :-).

 

11.9.2019 - 12:55
#27959
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Jack Torrance kirjoitti:

Olipa raskasta sepustusta luettavaksi, jopa tällaiselle kouluja käymättömälle. Jos haluat, että joku jaksaisi juttajasi lukea kannattaa opetella lukijaa hieman kunnioittavampi kirjoitustapa :-).

J kärjistystä, lähinnä syystä. Ensin pitää takoa. Ja takoa lujaa. Ei sen kummempaa. Samaa mitä kryptot, kärjistetty versio finanssimarkkinoista.

Tässä pitää alkuun lähteä yleistämään, niin voidaan päästään eteenpäin. Säästetään paljon myöhempään kun kirjoitetaan sanakirja ensin esille.

Kryptot toimii yksinkertaisella tavalla. Ulkopuolelle se voi näyttää vaaralliselle ja ailahtelevalle, mutta loppupeleissä se on toistanut tähän päivään asti samaa kaavaa. Mennään ylös ja tullaan alas. Näin yksinkertaisesti. Näiden vaihteluiden välit taas johtaa kiivaseen mielipiteeseen puolesta tai vastaan, koska ollaan koettu jotain mikä ei pitäisi olla mahdollista. Yleensä tälläisiä tapahtumia ei nähdä kun kerta ja sitten siitä ei kuulla enää. Tätä verrataan ymmärrettynä käsitteenä ponziin. Kun käsite toistaa itsensä tarpeeksi usein niin ponzista syntyykin fakta, totuus. Kryptot onkin kehittänyt grande-ponzia ja mahdottomuus ylösnousemiseen kerta toisen jälkeen ajaa mielipiteitä enemmän ja enemmään irralleen toisistaan. Syntyy isoja kuppikuntia.

Mitä ihminen haluaa eniten? Uskoa. Mihin uskonto perustuu? Uskoon. Mistä usko syntyy? Mielipiteestä. Mitä on ihmiset jotka ei perusta uskoon mitään, mikä ajaa heitä? Faktat. Reaaliteetit. Kryptoissa tullaan uskon ja faktojen risteytykseen, koska molemmat on tähän mennessä saanut omansa, ilman kuitenkaan absoluuttisia nolla ääripäitä muuta kuin "shitcoineista", joka ajaa ikuisia doomiajattelijoita eteenpäin. Mihin taas doomiajattelijat perustaa näkemyksensä? Ponzeihin, historiaan. Mutta mitä "nämä" faktatarkastaja-duumaajat ovat kuitenkin sisimmiltään sitä välttämättä käsittämättään? Uskojia, toisten osapuolien mielipiteeseen, joka on käynyt toteen jossain toisessa asiassa mikä on osakseen verrattavissa kyseessä olevaan konseptiin. Faktastatistiikka on faktaa ja faktana pidetään historiallisia eventtejä ja vertauskuvien hakemista vanhaan ymmärrettyyn. Hyväksyttyihin mielipiteisiin. Ponzeista harvoin tulee faktaa, mutta sekin reaalinen todellisuus on olemassa, jota taas rinnastetaan vanhaan ymmärrettyyn. Mikä erottaa "kuplan" ponzista, eikö se oli yksi helvetin iso kuolematon ponzi vielä tähänkin päivään mennessä? Mennään ylös ja tullaan alas, rinse and repeat, niin pitkään kun se toimii. Verrataan vanhaan ymmärrettyyn ja selitellään muilla asioilla miksi näin. Loppupeleissä se on helvetin yksinkertainen konsepti. Ponzi. Ja syvällä sisimissään mikä ponzi on "oikein" löydettynä? Mahdollisuus. Ja sillä sitä myös markkinoidaan. Isoin erhe suuren populaation uskomuksessa on, että ponzi on asia mitä kannattaa vältellä, vaikka loppupeleissä siihen johtaa ainoastaan oman ymmärryksen puute. Tietenkin tullaan mikä on laillista ja laitonta. se on oma asia erikseen. Mutta jos löydät laillisia ponzeja, niin siellä on mahdollisuuksia. Ja ajan kanssa, tästä ponzista voikin muodostua "luontainen" talousjatkumo, joka sisältää kuplia.

Monesti esittämällä todisteita saadaan uskojien joukkoa käännytettyä kuppikunnasta toiseen. Ei ole ennenkuulumatonta että mielipiteet vaihtuu. Tämä on spekulaatiota. Samaa paskaa mitä kaikki muu, ei sen kummempaa. Todella harvoin löytää ihmisiä, jotka ei spekuloi. Lähes kaikki spekuloi, tietämättään. Yleisesti, elämässä kuin muualla "pärjääminen" ollaan rinnastettu faktoissa pysymiseen, eli toimimaan yleisen mielipiteen sisällä joka on hyväksytty. Jos mennään liian kauas mikä ei yhteisölle kokonaisuutena sovi, niin rangaistaan jotta yleinen kuva toimii. Tämähän on ihan fine, mutta jos rangaistus poistetaan kuviosta eikä ole yhteisöä vaan on vaan yksilö. Tällöin saadaan mahdollisuuksia, ne jotka pystyy käyttämään muiden uskoa itselle suotusalla tavalla, toisin sanoen manipuloimaan muita, ilman edes kosketusta. Tätä voidaan sanoa varjo-manipulaatioksi. Sen ymmärtäminen on yksinkertaista mutta oivallus vie aikaa. Kryptomarkkinat ovat faktaa joka vieläkin hakee muotoa ja hyväksyntää, suuntaan jos toiseen. Mitä oli pokeri aikoinaan, mitä se on nyt? Erilainen konsepti, samanlainen tarina.

En tietenkään lähde taistelemaan, että onko 1+1 = 2, ja onko se faktaa, koska se on. Lähinnä käytän "faktaa" pointtina, jota verrastetaan luotuun "ymmärrettyyn todellisuuteen", joka päältä päin näyttää absoluuttiselta, mutta niin pitkään kun on olemassa mahdollisuus toiseen suuntaan, niin se ei ole sitä. Fysiikka ja matematiikka erikseen.

Ja tietenki, aina voi laittaa block & delete. Ei siin sen kummempaa. Täällä ei olla peukkuja hakemassa. Se on sitä globaalia paskaa. Ei mua. Yksi mieli muiden joukossa. Filter in, filter out.
 

12.9.2019 - 12:42
#27990
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Joskus ajatusten koonti ja paperille saanti voi olla hyvin vaikeaa. Varsinkin kun niitä sinkoilee oikealta ja vasemmalta, ristiin ja rastiin. Pitää antaa ajatukselle aikaa juosta ja muodostua. Näin digitaalisesti, laittaa näppäimistön vauhtiin ja katsoo mitä tulee. Yhtäkkiä alkaa huomaan että tulee ajatus toisen perään, ja jo hyvin alussa alkaa olla pieni kuva kokonaisuudesta, sitä kuitenkaan siinä hetkessä täysin tiedostamatta. Tietää vaan, että pitää jatkaa nappien painamista niin pitkää että tullaan kokonaisuuteen.

Monesti nykymaailmassa omat ajatukset voi unohtaa finanssimielessä, koska niistä on enemmän haittaa kun hyöytyä. On hyviä syitä miksi asiat toimii niin kuin toimii, ja omat mielipiteet ovat useammin vahingollisia. Niinpä pitää oppia käyttään copy-paste menetelmää, oppia sisäistään muiden asiat ja toimiin niiden puitteissa. Ja vasta sitten, laittaa omat ajatukset peliin. Monesti alkuperänen hyvä voi olla alusta paha, mutta oikein käytettynä siitä muodostuu enemmän vahvuus kuin heikkous.

Etsitään syitä ja seurauksia, riskiä ja palkintoa. Jos saadaan boksiin tarpeeksi väljää voidaan harkita position ottamista. Usein, niitä väljiä bokseja ei ole kovin helposti tarjolla, ja tästä tullaan kun joku tekee jotain "proona", on se asia mikä tahansa, niin ne ei ole mitään muuta kuin boksin etsijöitä mistä pääsee hyötyyn. Tarvitaan kokemus ja ajatus, siitä syntyy mahdollisuus. Kun positiivisia mahdollisuuksia on saatu hyväksikäytettyä tarpeeksi usein niin sitä voidaan kutsua ammattilaisuudeksi, menestykseksi. Jos sama toimintamalli ei tuota, niin puhutaan hupipeluriksi, häviäjäksi, vaikka itse tekemisen tapa on vakio. Kaksi ihmistä tekemässä samaa asiaa, ja koska toinen saa tulosta se huomioidaan ja tulee suurempi määrä respektiä. Ja tämä toinen, todennäköisesti jää varjoihin tai hänestä muodostuu naurunalainen selkkaus. 

Mitä on respekti?

Valtaa. Toiselta osapuolelta saatu kunnioitus, jota voi tulla monesta eri syystä. Toiselle respekti on sitä, että toinen pystyy tekeen jotain mitä ite ei. Toiselle se on tiettyen oletusarvojen sisällä pysymistä. Se on saatu asetelma vanhojen meriittien perusteella. Meriittien, mitä kukin on päässyt arvioimaan oman pään sisällä, ja jos on tullut enemmän plussaa kuin miinusta, niin syntynyy respektiä. Loppupeleissä, se on vaan olettama asioista, jolla omaa olevansa merkitystä. Asia, mitä monesti tarvitaan jotta voi ulkopuoliselle antaa arvoa.

Mitä läheisempi asia, niin sitä helpommin rispektiä pystyy arvioimaan, ja toisesta päästä mitä kauempana, niin sen enemmän siihen menee aikaa. Monesti jopa mahdottoman mittarin päässä. 

Voidaankin puhua, kun kaksi lasta koululla, toinen urheilullinen ja yhteisöllinen, toinen läski ja eristäytynyt, niin molemmilla on sama määrä respektiä, toista palvotaan ja toista kiusataan. Respekt plus, respekt miinus. Mutta mitä jos, respekt plussan kiusatessa miinusta, miinus alkaakin nauraan ja repeilee, ja plussa miettii että mitä helvettiä, miks sul noin, niin miinus ei saa käkätystänsä hetkeen pois mutta sitten tokaisee, et ei täs muuta, mut sul oikeasti ainoo asia mitä elämässä ajattelet ja on tärkeintä, mihin luot minäkuvansa, se että sul katot mua ja koitat kiusaa. Koska sul ei oo parempaa. Sul ei oo kykyä kehittää parempaa sulle, siinä hetkessä. Sun mielestä tää on tärkeä asia sulle, ja vie sun elämää eteenpäin. Ihminenhän tekee yleisesti vain asioista, millä kokee olevansa hyötyä itselle. Mun mielest se on helvetin hauskaa, koska sulle se on kokonaisuus, mulla fräktääli. Fräktääleist on hieno nauttia, se tuo positiivista sisältö elämään, ilman että tuhoaa kokonaisuutta. Samaan aikaan kun sul luulet olevas jotain, mul tiedostan et sul ei oo kykyjä olla mitään. Helvetin hauskaa. Heh-heh, miinus vielä parkasee päälle. Plussa todennäköisesti ottaa itteensä, ja asia mikä oli hänen elämänsä kohokohta muuttuikin täysin vastakohdaksi, ja nyt hän pelkää miten muut katsovat häntä kun joutui "julkisesti nöyryytetyksi". Todennäköisesti, tämä muokkaa osaltaan hänen kokonaisminäkuvaansa. Todennäköisesti tällä kommentilla, ainakin hetkellisesti miinus kääntyikin plussan puolelle, ja tämän linjan jatkamisella pysyisikin siellä. Toisin sanottuna tätä voitaisiin puhua vallan hyväksikäyttönä, niin plussalla kuin miinuksella, on positiossa, milloin mielipiteellä on väliä. Ainoastaan niin, että koska miinus oli altavastaajana niin hänen käytöstään katsottaisiin hyväksytyksi, vaikka loppupeleissä se oli aivan samanlaista mentaalipilkkaa plussaa kohtaan, mitä plussa antoi miinukselle, mutta niin että miinuksen kokonaisvallanmäärn on nyt isompaa kuin plussan, summapelin ollessa vakio.

Valtaa voi tietenkin käyttää monella tavalla, mutta monesti sitä käytetään enemmän omien näkemyksien mukaan välittämättä isommasta hyödystä. Jos hyöty tulee mukana muillekkin, tietenki kiva juttu, mutta jos itse kärsijänä niin voi unohtaa samantien. Jotta muut hyötyy, pitää itsekkin hyötyä. Esimerkiksi teknologia sotilaallistetaan mielummin pienen piirin käyttöön kun annettaisiin vapaasti kaikille uuden, isomman hyvän etsimiseen. Fear and greed, jota respektillä saatu asema ajaa. Ne taas jotka ovat näennäisesti Kimi Räikkösiä, joista päälle päin respektin käyttäminen omien etujen ajamiseen ei näy, saavat lisää respektiä isommalta sakilta, koska hän toimii erillä tavalla kun toiset. On myös tapoja kerryttää valtaa ilman sitä suoraan huomaamatta, tätä voidaan kutsua varjo-vallaksi. 

Disclaimerit voimassa ja faktat faktoina, kuites niin että mä oon kryptomaailman copy paste sulle, sun sitä täysin tiedostamatta. Liian vähän aikaa, liian vähän informaatiota. Pitää konnektaa pisteitä ennen johtopäätöstä. Voin olla se kiusattu läski tai arvostettu mestari. Se että jutut menee perille, vaatii valtaa. Sitä muodostetaan tovi alkuun, ja sit grindataan. 

On varmasti monia, jotka tietää jo itsessään jutut mistä puhun, ja yhtä lailla jotka ei tiedä. On niitä jotka disaa maksisti ja haluaa itsensä myös kuulluksi että vittu toi on paska jätkä, ei helvetti sentään. Valtaa. Raakaa valtaa. Näiden ajatuksien pohjalta, valmiina jo unohtaan isomman kokonaisuuden ja asiasisällön. Sisällön, joka on tuotu luoksesi hopeatarjoittimella. Joku voisi puhua että eurojackpot voitto, lapun ollessa tämän threadin avaaminen, lukeminen ja sisäistäminen, ja siihen reagoiminen. Unohda ajatus että OP on mulkku, nero vai mitä lie. Se on vanhoillista. Opetettua. Opi oppimaan itse. Ajattele, mene syvemmälle. Jos tarkoituksesi on oppia jotain elämääsi, niin katso löytyykö jotakin, mitä et vielä itse ymmärrä tai ole päässyt sisäistämään, ja onko OP:n kirjotuksista apua tälle. Kiitä ja kumarra siitä että OP on kärjistänyt asioita jotka ovat saaneet siun huomion. Nyt se on enää itestä kiinni.

Sillekin syynsä, miksi en tullut kertomaan että nimeni on Pekka, ja tulen Hyvinkäältä. Minulla on yksi bitcoini. Jotta tässä nyky-yhteiskunnassa saa huomiota, tarvitaan valtaa. Jotta saavutetaan maximal-exposure, tarvitaan suuri määrä valtaa.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_7KaMDHoGs

Mutta joo, leikit sikseen. Brainpickingihän noin muuten on suhteellisen tervettä mitä tulee harrastettua aivan liian vähän.

13.9.2019 - 15:15
#28008
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Riskinhallinta on hyvin oleellinen osa sijoitustoimintaa. Kryptovaluutoissa se korostuu. Riskinhallinta on opetettu lapsesta pitäen mutta sen soveltaminen ja käyttöönotto on yleensä haastavaa. Esimerkiksi, eihän sitä kerrostalonkaan katolta hypätä alas, mutta sama määrä ilmaa voidaan saada jalkojen alle suurella määrällä pienempiä loikkia, ilman että altistutaan liian isolle riskille. Riskin tason kukin voi määrittää itselle sopivaksi, ottaen kaikki ulkopuoleiset asiat huomioon. Finanssimaailmassa, jos tuntuu että finanssilliset muuvit ovat liikaa mielenpäällä ja vaikuttavat elämään ja jopa yöuniin, niin todennäköisesti on liian korkealla kerroksella.

Itse tykkään ajatella kolmiuloitteisesti. Kaksiuloitteisuudellakin pääsee pitkälle, mutta monesti ne nurkat jotka tuovat parhaan tuloksen jäävät näkemättä. Tämä on tietenkin huomattavasti vaikeampaa koska eri näkemykset moninkertaistuvat. Mieti ajatuskarttaa, kun piirrät kuplasta viivat uuteen ajatukseen, ja uudesta ajatuksesta toistat saman. Eli Ajatus*3*potenssiin kolme. Potenssi on se missä hahmotuskyky ja ajatuksien kasaaminen muodostuu erittäin haastavaksi. Tämän takia tarvitaan yleensä apuvälineitä muistuttamaan kokonaisuudesta. Yhden ajatuksen sisällä on helppo olla, mutta kun pitää myös ottaa huomioon muut ajatukset ja niiden pallukat, niin voi alkaa muisti hämärtään. Tarvitaan checkpointteja. 

Monesti kaksiulotteisesti ajateltuna asioista josta tulee GO, niin kolmeulotteisella tarkastuksella saadaankin NO-GO ja toisinpäin. Jos taas kaikki pallukat ovat GO:n puolella niin ajatusta voidaan sanoa erittäin vahvaksi ja varteenotettavaksi. Ammattimaisessa urheiluvedonlyönnissä käytetään eri bettikokoja riippuen kohteen oletetusta tuottavuudesta. Kolmiulotteisella lähestymisellä haetaan samaa. Tehdään ajatuksista faktapohjainen prosessi omalle järjestelmälle. Luodaan arvo ja kerroin jokaiselle fraktaalille erikseen. Saadaan taulukkoon luku, toiminto, mitä toteutetaan. Alkuun oli teksti, jonka arvoksi arvioitiin 1 kertoimella 3. Yksi luku, isossa kokonaisuudessa jotka yhteen suhteutettuna määrittää toiminnon.

Kryptoissa tämän mallin luo itselle kolme kokonaisuutta. 1) Checkpointit. 2) Peli. 3) Kassanhallinta. Bet/raise-check/fold. Vähän kuin limiittipokeria. Turnilla ja riverillä voi laittaa isompaa. Samaa kun pokerikättä pelais, mutta käden läpikäyminen on vaan huomattavasti vaivalloisempaa, mutta toisesta päädystä käsikohtainen winrate huomattavasti isompi. 

Checkpointit muodostuu historiasta, niin omista ajatuksista kuin jo tapahtuneista eventeistä, tällöin saadaan arvio sen luotettavuudesta. Näitä checkpointteja on mielummin liikaa kuin liian vähän. Mitä vahvempi jääpeite on, sitä isompaa painoa sen päällä voi pitää. Veteen upotettuna vasara tippuu pohjalle. 

Peli koostuu checkpointtien yhdistelmistä ja btc/alt/dollari kuvion hahmottamisesta, miten btc/alt, alt/dollar ja btc/dollar koordinoituu yksin ja keskenään. Miten alttien välisessä maailmassa alttien potentiaalit heikkenee ja millä on suhteessa toiseen paksumpi jääpeite alla. Kryptoissa puhutaan monesti eri segmenteistä jotka olennaisesti jakaantuu kolmeen osaan, btc - alt - dollarikausi. Näiden hahmottaminen alusta voi olla haastavaa mutta niin kuin aina, mitä pitemmälle omaa ymmärrystä pääsee niin sen selvemmältä se näyttää. Tälläkin on osansa riskinhallinnassa, koska omat ajatukset verrattuna kirjoitettuun historiaan, on aina hypoteettisempaa ja niinpä niille yksilönä ei voi antaa niin paljoa painoarvoa. Mutta määränä ja konnektioilla luodaan lisää luotettavuutta. Kryptoilla, kun ei ole vielä niin paljoa "varmaa" materiaalia saatavilla niin omilla ajatuksilla on iso painoarvo. Voitaisiin sanoa, että ei olla vieläkään kovin lähellä piosolver aikaa, mutta todennäköisesti sekin koittaa vielä. Tässä kohtaa voidaan vain muodostaa omaa trackeriä jota käytetään apuna effektiivisemmässä päätöksien teossa.

Älä mene ikinä all-in, on tuttu sanonta. Nolimit pokerikin näennäisesti on all-in pokeria, mutta kun otetaan huomioon 200 sisäänoston kassa, niin voidaan sitäkin ajatella limiittinä. Jos taas mennään ilman kassaa kaikella sisään, niin sitten puhutaan todellakin all-in pelistä. Tietenkin, finanssimaailmassa on aina mahdollisuus että sielä kerrostalon pohjalla on iso trampoliinipatja johon osuessa voidaan ponkasta vieläkin korkeammalle, mutta silti isommassa kuvassa ei kovin suotavaa. Voi niitä pokerinpelaajia jotka tuli ja meni. Luulivat että pokeri on pokeria, vaikka se on vaan yks kärpäsenpaska kokonaisuutta, luulivat että itse pelaaminen tekee niistä hyviä pokerinpelaajia, ei ehkä kuitenkaan ihan niin. Lyhytnäköistä, sanon minä. Tämäkin monesti vaan johtuu siitä, kun tulee uutta ja seksikästä, niin monesti niihin pääsee käsiksi henkilöt joilla eivät ole aikaisempia vahvoja olettamia blokkaamasta uutta, niinpä heillä ison kuvan ymmärtäminenkin on vasta kehitysvaiheissa, ja itse kohde elementti vie suurimman huomion. Kaikelle löytyy aina syy ja seuraus.

Kassanhallinta käsitteenä on hyvin vanha ja ymmärretty, kryptoissa tykkään ajatella 33% frägmenteillä, bettikoolla, jonka kokonaisuus on yksi yksikkö. Tämä yksikkö taas muodostuu määrästä minkä diversifioin muista asseteista, minun tapauksessa n. 15%. Tämä 15% kokonaisuus vaihtelee dollarin/altcoinin/bitcoinin välillä, niin että hyvin harvoin ollaan tilanteessa että yhdellä osalla on kokonainen yksikkö. Hyvin usein, mennään 1/3 in - 1/3 out. Vain erittäin harvoin on kokonainen yksikkö riskin kohteena. Jos kryptovaluuttoja ajattelee yhtenä, ja unohtaa dollarin hetkeksi, niin usein meillä on joko 5% tai 10% koko omaisuudesta pelissä. Toisaalla puolen omaisuus diversifikaatiota meillä on erillä tavalla jäljellä jäänyt 85% omien näkemyksien mukaan, jotka ei koske ikinä kryptoihin. Sitten kun mennään yksi taso sisemmäs treiditunnelia, niin yhdestä 1/3 yksiköstä tulee kolme uutta, omaa 1/3 yksikköä, jolla on suhteessa isompi vaihtelevuuden pelivara, riippuen arvon ja kertoimen summasta. Ja tämä tietenkin vain syvenee, niin kuin kaikki muutkin aina, mutta loppupeleissä meillä on vain 1 yksikkö, diversifioituna, ja yksikön suuruus itselle mieleinen. 

Minulle tämä 15% ja sen pyörittely kryptovaluutoissa, on itselle finansillisesti hyväksytty riski. Tietenkin summat voivat olla kelle tahansa mitä vaan, jolla pääsee samaan lopputulemaan, jos haluaa näennäisesti olla pelissä mukana. Pokerinkin moni tiedosti, että se sisälsi suurempia rahallisia mahdollisuuksia kuin moni muu, mutta kuitenki ymmärsi ettei se niin itelle, mutta hieno juttu että toinen tykkää. Samaa se on elämän joka osa-alueella, ei sen kummempaa. Strategiavaihtoehtoja on kasattain jolle löydetään järkisyyt. Näin miul.

14.9.2019 - 23:33
#28024
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Kryptokoinit toimii muutamassa eri kategoriassa. Voidaan ajatella pyramidillistä muodostelmaa, joissa on sisäisiä vaihteluja. Erilaiset koinit toimii test pumppina tulevaan, jota aletaan soveltamaan. Esimerkiksi koko bitcoinin 2013 pumppi oli testipumppi muille koineille mitä 2017 tapahtui. Kokeilu oli niin onnistunut niin sitä alettiin monistamaan. Nyt monen tajuamatta, 2017 nähtiin myös toisenlainen testipumppi, jolloin bitcoin cash, Ethereum ja Ripple vuorollaan kävi kolkuttelemassa bitcoinia. Market capilla ei oikeastaan ollut rajaa, vaan aina vietiin pumppia ylemmäs ja ylemmäs, mut suhteisuus bitcoinin taisteluun pysy. Tällä mentaliteetilla voidaan ajatella, että mikäli seuraava pumppikausi vielä tulee, niin tullaan näkemään koineja jotka tulevat tekemään ethereumin ja ripplen toteuttaman kaavan bitcoinin haastossa. Sit voidaan myös nähdä uusia yrityksiä tulevaan, mille kannattaa pitää silmät auki. Esimerkiksi omassa teoriassa, voi olla koineja, vanhoja tai uusia, mitkä tulevat bitcoinin ohi ja pysyvät sielä hetken aikaa, tällä hetkellä tuo ajatus tietenkin tuntuu utopialta kun bitcoini omistaa 70% marketticapista ja kaikki muut koinit YHTEENSÄ loput 30%. Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että tästä ei ole kuin kaksi vuotta taaksepäin niin itseasiassa mainitsemani koinit KUKIN YKSISTÄÄN omisti lähes samanlaisen määrän market capista bitcoinin kanssa. Ripplen ollessa huipulla, ripplen kokonaisosuus market capista oli suurempi mitä kaikkien kryptovaluuttojen market cap yhteensä, mukaan lukien bitcoin, karhumarkkinan alimmassa kohdassa.

Ja tietenkin toi sama kokeilu kaava skaalautuu myös alaspäin aivan vastaavasti. Tämän takia tulee aina uusia koineja, ja litecoin toimi testpumppina 2013 pumppaamaan muut koinit 2017 kesään samanlaisiin market cappeihin ensimmäisessä pumppierässä. Pumppi oli onnistunut ja päätettiin jatkaa aggressiivisempaan suuntaan ja testata bitcoinia. Niin älkää ihmetelkö, jos tullaan tilanteeseen että useampi koini alkaa tulla bitcoinin lähelle ensi pumpin huipussa. Edes hypoteettinen idea sille antaa mahtavan risk-reward suhteen. Ei tarvitse varmasti mainita, jos bitcoinin arvo piikkas yli 300 biljoonan 2017 huipussa, ja coinit jotka pumppas 2017 ylitti bitcoinin ylimmän market capin 2013, niin on pelkästään fiksua ajatella tuon skenaarion mahdollisuuden toistuvan. Jos puhutaan että nuo koinit ovat nytten 0.5-20 biljoonan marketcapissa niin kukin voi itse alkaa laskemaan risk:rewardeja. Ainoa riski on menettää 1 betti. Ihan hyvät oddsit  ja tähän mennessä ollaan oltu tilanteessa että suhteelliset pumpit ovat näennäisesti isoontuneet, mutta onkin loppupeleissä vaan noudattanut samaa manipulaatista kaavaa.

Tietenkin on myös mahdollista, että bitcoin painaa kaikki alas ja juoksee yksinään 5 triljoonaan, mutta tämän takia meillä pitää olla portfoliossa aina 30-70% bitcoinia, painuttuen markkina-aktiivisuteen ja sen ymmärtämiseen. Itse suosittelisin random walkerille yksinkertaista 50% bitcoin 50% altcoin strategiaa, ja jokaisessa isommassa bitcoin piikissä diversifioisin altcoinia bitcoiniin, ja katsoisin hyviä paikkoja laittaa uudestaan. Yleensä ne hyvät paikat ovat alamäessä tai tasaisella maastolla, ei ylämäessä. Bitcoin vs altcoin käyrien kuvaajat ovat pitemmässä ajassa hieman sahaavia, mutta kuites niin että bitcoiniin arvo suhteessa heikkenee, niin longterminä en välttämättä bettais bitcoinia vastaan, mutta midtermeissä kyllä. Ota pumppi ja lähde kotiin. Rinse and repeat.

Sekin että bitcoin nyt yksinään menis 5 triljoonaan ja omaisi 95%+ kokonaismarket capista on vain positiivinen asia, koska se vaan näyttää tietää ja mahdollisuuksia mitä muille alteille voi tapahtua. Ainoalla erolla, että altit lähtevät huomattavasti alemmalta tasolta ja niiden kertautumismahdollisuudet ovat mahdollisesti tuhatkertaisia. Pääpointti onkin, mitä isä edeltä näyttää, niin lapset seuraavat. Tämä johtaa lapsen kasvuun.

Tällä hetkellä kryptojen trendi on vahvasti ylöspäin. Esimerkiksi year-to-year kryptomarkkinoiden market cap vuodesta 2013 otetusta satunnaisesta päivämäärästä on kehittynyt seuraavasti: 

May 7

2013: 1.25 biljoonaa 

2014: 6.1 biljoonaa +488%

2015: 3.8 biljoonaa -38%

2016: 8.7 biljoonaa +228%

2017: 48 biljoonaa +551%

2018: 438 biljoonaa +912%

2019: 185 biljoonaa -62%

2020: ?

Voitaisiinkin sanoa, jos mietitään puolipitkänajan investointi suunnitelmaa, niin olisi järkevää laittaa X määrä rahaa sisälle hajautetusti, huolimatta mikä on sen hetkinen markkina-arvo, ja mahdollisten voittojen kanssa diversifoidaan järkevästi pois. Tällä hetkellä näyttää että jokainen negatiivinen periodi ei ole mitään muuta kuin korrektiolasku aikasempaan vahvaan nousuun, eikä ole mitään syytä olettaa että suunta tulee muuttumaan, ennen kun aletaan systemaattisesti rikkomaan vanhaa. 

Jos heitetään että ollaan laitettu 1 yksikkö peliin May 7 2013 ja pelattu todella suoraviivaista peliä, että aina kun tulee 3x profittia, otetaan 33% pois, eli saadaan sijoitettu pääoma takaisin ja peliin jää kuitenkin 66% voitoista, jotka tässä tapauksessa ovat aina 200% hyppyjä, niin tietenkään ei saada kokonaismääräsenä 148x, vaan se olisi maksimiriskin tulos ilman välicashoutteja. Mutta järkevällä, hajautetulla riskillä laskettuna, poislukien 2017 piikki, niin meillä olisi pelissä jäljellä ja kotiutettuja voittoja seuraavasti:

303b~ market cap oli viimeisin cashout, niin laskut ottaen huomioon

Pelissä jäljellä: n. 37 x sijoitettu pääoma

Kotiutettuja voittoja: 31 x sijoitettu pääoma

Jos meillä olisi 1 yksikön arvo 5% sen hetkisestä alkupääomasta, niin jo kotiutetuilla voitoilla tämä olisi 155%. Eli yli 1.5x kertaa sen mitä meidän kokonais sijoitussalkku ottaen kaikki omistukset huomioon. Lisäksi, meillä olisi pelissä jäljellä 185% verrattuna meidän alkuperäiseen kokonaissalkkuun. Kaikki tämä yhden, 5% omaisuuserän riskeeramisella.

Vähän on tönkköä, pikku darra päällä, mutta niin paljon sanottavaa, että pikkuhiljaa hyvä tulee. Naapurin taunokin laitto peukkua alaspäin kun kaahasin pölyt lamborginilläni. Tauno ei ollut ikinä valmis näkemään isompaa kuvaa ja ottamaan harkittuja riskejä, vaikka taunosta näki että taloudellinen pärjääminen kiinnosti muuten, asian ollessa ymmärrysasteen ulkopuolella ja alkukantaset mielipiteet ja kyvyttömyys uusiutua blokkasivat mahdollisuuden. Ja vaikka Taunolle lambo näytti isolta ja egoistiseltä, niin mulle se oli vain diversifioitu voitto joka laskettiin "omaan personal käyttöerään". Ei sen kummempaa. Game goes on.

 

15.9.2019 - 20:59
#28029
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Kryptoissa on yksi asia yli muiden. Älä tee oletuksia. Löydä strategia, mikä on mukana silloinkin kun oletus ei välttämättä ole. Markkinat ovat vähän kuin käärmeenkoloja ja aina tulee jokin trendi minkä mukaan mennään ja niissä on jotain samaa kun vanhassa mutta kuitenkin uutta. Trendi pysyy aina päällä sen aikaa kun siihen aletaan tottua ja valmiina laittaan rahaa, niin sillon se ei ole kannattavaa. Yleensä hyvien tilaisuuksien löytäminen on ymmärtää että nytten on uusi "boomi" menossa ja identifioida se sellaiseksi ja mukaan ensimmäisessä aallossa. Kollektioperiodiin on mahdotonta päästä kovin usein kun ei tiedä mikä on tulossa, muuta kuin arpomalla. Yleensä aallot kestävät sen 2-3 sykliä ennen puhkeemista/korrektiota, ja mikäli tulee isompia aaltoja myöhempään niin sille on jokin suurempi syy takana. Esimerkiksi, ennen samantyyliset coinit pumppas aina samaan aikaan, anon coinit omissaan, isot capit omissaan, mid capit omissaan, free-transfer coinit omissaan. Jokasella oma sykli. Sitten tuli ICOt, IEOt, margin treidaukset sun muut. Markkinat koittaa aina löytää jonkinlaisen spekulaatiolähteen.

Kulta-Hopea periaate on erinomainen spekulaationperä kun aletaan miettiin krypto-krypto vertauksia. Kulta on meidän standardi, siihen luotetaan että se on se juttu isossa juoksussa, mutta retail koinit kuten hopea, tulee aina pitämään osansa ja swingaa kultaan omalla syklillään mutta kuitenkin suhteellisesti. Yleensä kun hopea on alhaalla suhteessa kultaan niin kannattaa ostaa, ja kun ylhäällä niin kannattaa myydä. Eli toisinsanoen grindataan kultaa. Kryptoissa sama, Grindataan bitcoinia. Eli vähän kuin edellisessä, samaa ja uutta mutta kuitenkin vanhaa ja helposti ymmärrettävää.

Syklit näillä voi vaan joskus olla hyvinkin pitkiä, niin helposti ajatellaan että yksi on ylitse muiden. Kullassa ja hopeassa, nämä syklit ovat olleet parhaimillaan vuosikymmenien mittasia, mutta kuitenkin sama vaihteluväli pysyy. Mikäli uusi vaihteliväli syntyy, niin voidaan kuitenkin luottaa että ajan kanssa on todennäköistä palata vanhoihin vaihtelusektoreille. Tässä kryptojen esimerkit toimivat erinomaisena näyttönä myös kullan-hopean mahdollisille kehityksille. 

Alla eriteltynä kulta-hopea sekä bitcoin-kryptocoineja.

.

 

Ilmeisesti olen liian Tauno, enkä osaa liittää kuvia, niin mennään linkeillä.

EDIT: Tauno olin, mutta uusiutuvaa sorttia. Se mikä vanhaa ja vaikeeta, niin uudistumalla muuttuukin uudeksi ja viehkeeksi.

Kuten kuvista nähdään, saadaan muodostettua selkeä sektori. Löydetään erilaisia mineraaleja, milloin toiset ovat kultaa vastaan vahvempia kuin toiset. Digitaalisia mineraaleja. Huonoimmassakin tapauksessa, nähdään että ennen totaalista feilaamista käydään vielä boksinlaidassa ottaan checkpointti. Jos on tarpeeksi kilpailukykynen niin boksinsisäinen taistelu jatkuu, ja voidaan olettaa että se todellisuus pielee jossain sielä välissä, toinen hitusen vahvempana ja toinen heikompana. Hopeaa kun vertaa, niin nähdään kullan olevan vahvana, ja ensimmäiset panokset hopealla tulisi pikkuhiljaa laittaa, ja vaikka kulta jatkaisikin nousua, niin voidaan luottaa kullan hinnan tulevan suhteessa alas aikanaan boksia vasten, jolloin päästään nykyostolla breikkiin ja tulevaisuuden ostolla voitolle. Tai sit hopea korrektaa jo lähitulevaisuudessa ja saadaan helpot voitot kotia. Sama kryptoissa, ei sen kummempaa ja koitetaan kerätä sitä mineraalia mikä koetaan vahvimmaksi pisimmällä aikavälillä. 

Mitä isompi väli boksia ja sen checkpointteja vastaan luo meille vaan paremmat risk rewardit. Itse etsin näitä välejä. Niitä ei ole aina saatavilla, ja sijoittaminen onkin useammin passiivista ja tilanteiden etsimistä, mutta sitten kun havahdun, isken. Nyt alkaa näyttään taas erittäin kivalta paikoitellen. Näitä valuuttoja on satoja mistä etsiä ja syklin sisäisiä syklejä useita. Monet toimii samaan sykliin, mutta poikkeuksiakin on, ja kun pitää silmiä hereillä niin voi päästä hyötyyn. 

Puhutaan hampurilaisperiaatteesta. Kannet pois, pihvi riittää hyvin. Lihakset kasvaa, tytöt tykkää.

16.9.2019 - 21:53
#28045
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Tää tässä. Tän takia alotin blogin. Liian laiska ollut ajatuksien kanssa, ja tiennyt että vaatii aikaa ja paneutumista että alkaa konnektaan pisteitä. Blogi ajatuksen tasolle tienviitta sinne suuntaan. Osa pisteistä heikkoja ja osa vahvoja, mutta kuitenkin kaikki lisää tulevaisuuteen jos alkaa näkeen samanlaisia patterneja. Ja nyt nappas. Vähän siis samaa, mitä ylempänä mutta hieman yksityiskohtaisemmin. Sehän on mistä tulos kuitenkin loppupeleissä tulee. Ei pinnalta, vaan syvyyksistä. Ihanaa.

Tapaus Ripple. Miksi se pumppas niin kuin pumppas. Kaikella jännällä kryptohistoriassa on ollut myös linkkejä tulevaan. Se että koini menee muutamassa viikossa 200mijoonasta 10 biljoonaan on sanomattakin kaikkea muuta kuin luontaista kehitystä. Tämä oli myös hyvin erilainen pumppi verrattuna mihinkään muuhun pumppiin. Ei siinä, jos se ois tosta 10biljoonasta tullut alas niin kaikki ok, mutta syystä tai toisesta, ne supporttas sen dollaritason absoluuttisen huipun tuntumasta. Josta jatkoi uutta pumppia reilu puolivuotta myöhemmin samalla  kaavalla, 150biljoonaan, mutta tällä kertaa pumpin taso oli vaan puolet edellisestä. Mutta kaikki, oli jatkoa 200miljoonan - 10 biljoonan pumpille ja support tasolle.

Mitä tässä ei hoksata? Okei, läjä tekstiä. So be it. Sitähän se aina on. Mutta pinnan alla kuohuu, ja syvästi. Vähän samaa mitä kokonaismarket cappi. Meillä oli sektori 1-10biljoonassa, jossa swingattiin kovasti. Sen jälkeen marketcappi kryptoissa nousi 10-100 biljoonaan, jonka sisäinen aika sisälsi minimaalisen swingin, eli tietyllä tavalla hypättii tasosta kokonaan yli, ja mentiin suoraan seuraavalle tasolle. Ikään kuin ponkaistiin trampoliinilla katolle ja asennettiin sinne uusi trampoliini jossa jatkettiin pomppimista. Oltiin korkeammalla. Niin kuin ollaan nähtykkin, kokonaismarket cappi ei ole oikeastaan tullut 100biljoonan alapuolelle, vaan jäänyt 100-450b(850b)välimaastoon. Mitä tästä voidaan ajatella.

Tässä tullaan grandevision yhteen osaan. De grande, tuplajuustolla ja kuohutettuna. Pannulla vaihteluksi. Jos kryptomarkkinat olisi nytten kuplassa, niin olisi todennäköisempää, että me ei oltais jätetty tasoja välistä, vaan oltais menty hetkeksi heilumaan ylemmäks, ja loppupeleissä tultu takaisin alemmas ja alemmas. Nytten kuitenkin kaikki vaihtelut missä ollaan käyty, on vieläkin todella korkealla dollaritermeissä. Ja silti ollaan aivan helvetin alhaalla prosenttitermeissä. Jotta markkinat kuplaa, meillä ei voi olla varaa skipata välitasoa yli. Ostovoimaa on vielä runsaasti. Vuosikymmenen grande scammi. Mahtavaa.

Mitä tästä voisi sitten ajatella, mikä on markkinoiden sentimentti? Resistanssitasoihinhan pitää luottaa eikö vaan. Mutta niistä ollaan nähty tulevan aikaisemminkin läpi. Ihmisten mielenkiinto syntyy kun ollaan uusilla huipuilla, vanha unohtuu helvetin nopeasti. Jos rippleä vertaa, niin bitcoin voisi pamauttaa suoraan 30k pienellä väliportaalla, ja jäädä sahaan 30k molemmin puolin, niin kuitenkin että myöhemmin follow uppia tälle on tulossa. Ripple teki 50x-15x, tekisikö bitcoin esim 10x-3x? Eli toisinsanoen, 3k -> 30k -> 90k ?

Mikä on altcoinit ja niiden tilanne, jos tätä vertaisi sinne. Nythän altcoinit jo tiedostetaan aika hyvin, ne ovat vähän kuin retail pickejä joilla koitetaan rikastua, tiedetään kuitenkin että longterm ne ei bitcoinia vastaan kovin hyvin holdaa. Ainoa tapa, pumpata vanhemmat altcoinit fiksusti, on rikkoa kaikki tasot kerralla. Pumpin täytyy olla niin nopea, että kaikki vielä jossittelee ja katsoo vierestä että nyt ne lähti lentoon, mutta ei kuitenkaan ehdi eikä uskalla mukaan. Ootetaan tasaantumista. Signaali saatu. Ainoat pumppiin lähtijät ovat yltiöspekulatiivisia pelureita. Ei viisasta rahaa, ellei ole ollut pohjalla mukana, ja monet niistäkin varmaan myy liian paljon liian aikasin. Sen jälkeen luodaan support tasot uusille koineille, jonka alle ei anneta tippua, hinnan ollessa 10-50x bottomeista ja nähdään että hinta ei enää tipu, paistit ja isompi populaatio alkaa taas kiinnostumaan. Tälle vielä järjestetään yksi grandepumppi myöhempään, jonka jälkeen aletaan taas laskettelemaan. Näin saadaan tarpeeksi tilaa sämpylöiden väliin. 100 fold geinit alotuskolikoille. Ei tarvi kovin montaa koinia myydä valaat bottomostoksilta.

Ja tietenkin, voidaan kanssa puhua että ollaan huiput jo nähty, ja nyt seuraavaksi tullaan seuraava taso alas kun kerta tilaa vielä on. Tämän takia meillä on diversifioitu portfolio, koska risk:rewardi on vain liian huikea ignoremaan mahdolliset eventit molempiin suuntiin. Puhutaan kymmenkertaisista nousuista, sekä 90%+ kertaisista laskuista. Mikäs sen hienompaa. Sieltä alhaalta voidaan kans ostaa lisää, ja katsoa tuleeko korrektiosykliä. 

Tulipan alustettua, muutama kuva tukemaan esimerkkiä. Isoin tricki on logaritminen tarkastelutapa, näkee faktat faktoina.Sama käyrä lineaarisesti näyttää lähinnä puurovelliltä. Näissä hyvä muistaa, että yhden jalan koko on n. 10x suhteessa viivoihin.

XRP - MARKETCAP 

Miltä se näyttäisi kasuaalisesti bitcoinissa ja jossain random altcoinissa?

Cardano

BITCOIN

Mahtavaa. Pitää muistaa //SELFNOTE itselle, rakas päiväkirja. Kiitos tästä. Pikkuhiljaa aletaan pääseen minne halutaan. Arvokkaita ajatuksia. Ja sit toinen note to self, ajatus muiden joukossa, ei sen kummempaa. Jos nähdään samantyylistä formaatiota muodostuvan, niin tiedetään mihin verrata. Tähänkin päästään start to finish yksinkertaisella diversifiointi strategialla. Kolmannella logaritmisella topilla uskalletaan jo myydä kaikki omistukset. Eli diversifioitu mutta vähän höystettynä. Alempaa sit takasin. Pitää tarkastella syvemmin.

Checkpointteja.

 

16.9.2019 - 22:44
#28046
+4113
Liittynyt:
4.3.2016 - 20:21
Viestejä:
Viestejä: 1630

Pysytään nyt kuitenkin vielä miljardeissa eikä biljoonissa.

18.9.2019 - 15:11
#28062
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Mahtava juttu, että löytyy kommentoitavaa kontekstia. Itse keskittyisin enemmän sisäistämään yleistä asiasisältöä ja oppimaan mutta ymmärrettävästi toiset stimulusoituu erilaisista triggereistä. Pääasia että stimulusointia tapahtuu. Eteenpäin mennään.

Meinas jäädä tää päivä väliin, tai osakseen jäikin. Pikku kuume tuli niin antakaa anteeksi. Vähän työnä ottanut alkuun, 5 days in, 2 days out. Tärkeetä pitää ajatukset kasassa että saa pääjutut ylös. Sitä tunnelia, sisemmäs vaan. Myöhemmin samasta ajatuksesta kiinnisaaminen jopa dokumentista luettuna on tuskaa, mutta tietenkin se on tyhjää paljon parempi. Ja myös sitä, että onko tää pelkästään muutama juttu mikä vellonu pään sisällä, vai onko sielä isompaa oppia ja ymmärrystä ammennettavissa. Ainakin tähän mennessä ollut progressiivista käyrää itelle.

Tänään bitcoin dominanssista. Oon katellu jo tovin, ja ollut omia näkemyksiä. Vähän sitä mitä yllä jo kertasin että gold:silver ratioajatuksella eteenpäin, mutta ne on yksittäisiä koineja yksittäisissä tilanteissa ja jokaisella omat ratiot. Kautena kuitenkin kaikki toimii yleisesti enemmän yhtenään kun erikseen. Tietenkin poikkeuksiakin on. Varmaan se hauskin juttu, mitä katsonut kun seurannut lukuja, että vaikka bitcoin dominanssi on nyt pyörinyt 70% tienoilla, ja ennen 2017 dominanssin suurta droppia se oli 85%, niin oikeasti samoihin koineihin verrattuna bitcoin arvo on jo tullut koko mäen alas tuohon 85%:iin. Se 15% ero tulee uusista koineista. Mitä enemmän dollaria printataan niin sitä paremmin se tulee alas suhteessa reaaliarvoihin. 

Sitä myös btc % dominanssissa, niin se ei ole pelkästään yks yhteen, vaan pitää osaa soveltaa. Ja jos faktana on että mennään mäki ylös, ja tullaan mäki alas, jos sitä ei heti numeroista huomaa ja vois ajatella että tässä on vielä tilaa huomattavasti alemmas suhteessa että päädytään vanhaan tilanteeseen, niin ollaan väärässä. Nyt ollaan jo samoissa, tästä eteenpäin olevat alttien menetykset olisivat enemmän over-extended.

Joulukuu 26 2016. Dominanssi oli btcn osalta hurjimmillaan ennen isoa alttisykilä, 87.59%. Varmaan saadaan hyvä korrelaatio, että hyvät coinit ovat tuon tason yläpuolella vieläkin, keskipaskat jotka käyny piikissä sen kohilla tai alapuolella ja paskat kuolleina. Tietenkin hyvien coinien market cap dominanssi on kans niin paljon isompi joka näkyy sit tuloksissa. Mutta noinhan se osakemarkkinoilla menee. Amazonit selviää  90%+ dropeista ja nousuu uusiin huippuihin ja heikommat kuolee.

Tässä hauska juttu dominanssista, mitä jo tutkinut pitkään. Luulen että impulsiivinen muuvi oli niin raju viimeksi, että nytten määritetään vain uutta swingisykliä alttien ja bitcoinin välille. Loppupeleisäs nään ehkä enemmän 50-50% kuitenkin, että on bitcoin, ja sit on muut coinit, joiden molemmin puolin dominanssi liikkuu. Aina saadaan hype paskaa molempien ympärille, niin sivutetaan ne tässä vaiheessa kuitenkin. Valaat vaan tajus, että jos on bitcoini, niin eikö ois kätevämpää olla toinenkin bitcoini joka rakennetaan vaan satojen coinien ympärille, ja niitä vinksaillaan sopivasti ristiin niin profit.

Tässä dominanssi käyrää ja ajatuksia.

Nähdään selvästi että punaiseten ympyröiden suhteet toisiinsa muodoltaan hyvin samanlaisia. Ainoastaan sillä erolla että oikeanpuolenen alamäki ei ole lähtenyt liikkeelle. Saadaan selkeä sakara, 1 ylös - 2 suoraa - 3 ylös. Tämä onkin olennainen juttu coineissa, kun tuntuvat pyörivän aina 2-3 syklissä, ainoastaan syklien mitta muuttuu. Jos tulee vain yksi viiva, niin voidaan ajatella että otetaan sit aika iso bounssi vastakkaiseen suuntaan, mutta kuitenkin jonkinlainen konfirmaatio tehtävä välissä. Eli jos tämä sykli stoppaa vaikka tuohon keskiviivan tuntumaan, niin alkaisi pelottaa bitcoinin 80%+ dominanssi, mutta jos jatkuu niin kuin aina jatkunut niin tullaan sykliosan loppuun asti eli n. 33%-40% ja sitten määritellään uutta suuntaa.

Vihreää janaa voidaan miettiä että se on btc dominanssin luontainen laskeuma. Nytkyistä ollaan huomattu että tuleva nousu btc dominanssilla on yleensä jäänyt edellisen laskunytkyn tasolle ennen suunnan jatkumista aggressiivisempaan, uuteen suuntaan. Tämän takia odotellaankin tilannetta miten tämä alamäki lähtee muodostumaan, hauskaa kuitenkin, että taas nytkyn kohdalla ollaan saatu huomattava resistanssi dominanssin nousun suhteen, eli jälleen kryptohistoria toistaa vaan itseään. Joillekkin ehkä tuntuu "midairilta", mutta näitä konnektiopisteitä löytyy, jos vaan osaa katsoa. Nyt seuraan muokkautumista, ja ensimmäisen aggressiivisemman dropin jälkeen paras indikaattori on aika, koska jos lähdetään nouseen niin nousu todennäköisesti tapahtuu loivemmin pienin nypyin, kun taas lasku on monesti yhtä aggressiivinen. Eli jos nytkyä ei ole muodostumassa, ja alkaa olla enemmän tasasempaa kontekstia niin voidaan ajatella bitcoinin valtaavan dominanssia takaisin.

Mutta until then, en tiedä, pitäiskö tässä nyt alkaa vääntää ruotsia tai albaniaa. Onneks en osaa kumpaakaan, niin kun välillä menee muitakin pieniä sanoja ristiin rastiin, mutta sitä se on, kuka ymmärtää ja kuka kärjistaa. Yritätkö olla se bully, onko se mihin koko henkilökuvasi perustuu, jonkinlaiseen vallan hakemiseen aina kun mahdollisuus tulee? Se, joka näkee valtaa pienimmässäkin murussa lattialla. Mutta kuites, katsellaan ja ihaillaan alttien raketointia. Tää tulee kestään sen 2 viikosta - 3 kuukauteen. Ja tämän runin päänäyttelijöinä on "big cap coinit".

 

19.9.2019 - 02:24
#28075
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Voi perkele. Liikaa supplyä. Pitkä viesti, pitäis laittaa kahteen osaan. Mennään yhdellä. Parempi, ettei katkase välistä.

Voisin tietenkin olla profitinläheinen ihminen ja kirjotella vähän "hyväksytymmin" ja konkreettisesti. Tekstiä mikä ei aiheuta niin paljoa spekulointia ja ääripäitä, vaan on yleisesti hyväksyttävää. Samalla luoda lisää sosiaalisen median platformeja ja alkaa myymään näkemyksiä. Olla Jorma Vuoksenmaa. Figure speech. Ei pahalla. Pomminvarma tapa lisätä passiivisia tulonlähteitä, kuulostaa sijoitusmielessä erittäin fiksulta vaihtoehdolta. Jorma on fiksu, erittäin fiksu. Minä en ole Jorma. Voisin myös koittaa lapsellisesti kiusata ja pimittää omia näkemyksiä, etten paljasta ellei näin tapahdu, ihan vaan sillä kun tekin sieltä toisesta päästä jotain koitatte anonyymistä signaloida. 

Voisin tehdä sitä ja tätä ja twistata asioita omien etujen mukaisesti. Toisin sanoen, mulla on se jedimiekka kädessä ja I know the force, ja kaikki muu, niin tekin kun muu yhteiskunta ympärillä on näitä yleisbotteja joita saadaan liikkuun tahdon mukaan. Voisinkin todeta, että oletusarvon mukaan, kaikki on mennyt juuri omien ajatuksien mukaan ja jo nähdyn perusteella valtaa ollaan kasvatettu suhteellisesti aika paljonkin. Engagement rate peukuissa isompi kun monella muulla. Ja vasta ollaan viikon vanhoja. Jos saisikin arvata, niin nämä ovat samat 2-6 yksilöä, jolta peukutusta tapahtuu. En usko varianssiin tässä vaiheessa. Koodattuja botteja, toimiin tietyllä tavalla, ei mitään muuta. Jos ihmisistä puhutaan, niin sanottakoon pattipäitä. Sen takia meillä muilla, on mahdollisuuksia.

Teidän onneksi en kuitenkaan lähde tuotteistamaan, enkä tietenkään nykyisen nimimerkin valossa voisikaan, ennen kuin saisin lisää "aktuaalista" hyväksyntää taakse, jolloin jo kasvatettu valta alkaisi bounsailleen ja nostaan tasoja expotentiaalisesti. The Donald Trump story.

Rami Jaber oli sentään pro, mutta samaan aikaan iso paisti. Mutta itse asisisältö mitä toi pöytään, niin pro. Taito filtteröidä. Sitä ramikaan ei osannut, vaan luontanen tarve kusettamalla eteenpäin oli se päänläheisin toimintamuoto, minkä suurin osa ihmisestä tollasenaan täältäkin varmaan on omaksunut. Ei sitä, mitä oikeasti osas ja teki erilailla, mitä vaati että pääsi mihin pääsi. Rami oli pro.  Rami ei vaan ollut täydellinen. Negat söi posit, näin pitemmässä juoksussa. Mutta kuites niin, että Ramilta oli enemmän opittavaa kuin Jormalta. Opittavaa jolla isompi painoarvo. Teksti mitä ei kirjoista löydä. Rami koitti myös minuu hustlaa, ja hustlaskin. Oli positiossa, mutta lopulta päätyikin hustlaan ittensä.

Yleisprofiili on selvillä. Reaction and counter reaction, sitähän tämä. Avoimesti open source periaatteella kerron mitä ajattelen. Jaan näkemyksiä. Ajatukset mitä tulee on yleisesti positiivisen odotusarvon ajatuksia. Tästä palkkiona tulee negatiivisen odotusarvon viestintää.  Sijoitustiedon Inglorius Bastards. Mutta teidän onneksi, tulen niin kaukaa ja etäältä, ettei mua saa nykymaailman paskatukoksilla sidottua suuntaan jos toiseen. Olen yksinkertaisesti pelkkä flow palanen joka leijailee omilla sfäärreillä niin ylös kuin alas, vinoon ja ristiin, ilman selvää päämäärää. Asiat mitä ihmiset oppineet yleisellä tasolla, ei päde muhun, mä pystyn olla sitä ja sit tota, molempia yhtä-aikaa ja erikseen. Voisi sanoa että olen irrottautunut todellisuudesta. Vähän itämäisyyttä mukana, mut tiiä sit. Ehkä nekin loppupeleissä paisteja, luulee olevan länkkäreit viisampii omin kuvioineen, mut kuites ymmärrä sen enempää. Sen oman pienen kuplan, siinä se. Tehnyt rahaa oon myös, en rahana, vaan sivutuotteena miten oon, elän ja kimpoilen. Yks asia muiden joukossa, ei kummempaa.

GTO kuites pois minusta, se ei oo luontasta. Sitä en hengitä enkä haluu hengittää. Tukahduttaa, etsin tilaa missä olla.  Luotto ei itseen, vaan ymmärrykseen kokonaisuudesta, maailmankaikkeudesta, kuinka pieni paska on, ja että millään ei oo mitään väliä, sitä kuitenkaan väheksymättä, vaan ymmärtäen ottaen faktat faktoina mutta kuitenkin erottaen ne. Mikään ei ole miltä näyttää ja on kuitenkin just sitä. Jokaisesta pikku esteestä löytyy syvällinen olemus, ja nekin, vain pikku paskoja, niinku minä. Ja paskat vaikuttaa keskenään. Siitä se syvenee ja syvenee. Eteen ja taakse, Ristiin ja rastiin, maapallonmuotoiseksi universumiksi. Syväksi olemukseksi. Energiaksi. Sitähän se on, missä eletään, tiettyjä paikkoja, mihin kanavoidaan omaa energiaa. Liian pitkälle ei kannata lähteä, ja sekin kuites lähellä. Faktat faktoina. Syy, miksi en oo medioissa, en näy missään, kukaan kuullu mitään, koska siitä tulevat asiat vaikka hyvinkin vähäpätöisiä, niin puskevat omaa vapaata energiaa enemmän nippuun ja ahtaalle ja jos minulta kysytään. Mielummin pysyyn vapaana. Joku sanois että kaikella on hintansa. Hyppämällä kerrostalon katolta, todennäköisesti energiasi sammuu kuin on sammumatta. Pidetään energioista kiinni. Fyysinen runko, missä näennäisesti ollaan, mutta se on loppupeleissä vain mentaalinen este suuremmalle todellisuudelle. Outtaamalla itseni, tämä este tulee energian eteen.

Ja tietenkin, flown sfääreihin yhteistekijät vaikuttaa joka on kokonaisuus moniulotteista kimpoilua. Toisilla tekijöillä on isommat kertoimet kun toisilla. Tällä hetkellä omien ajatusten kasaaminen ja asiatekstin ymmärtäminen on tämän foorumiblogin olennaisimmat tekijät, kun tarvittava määrä dataa on kasassa, mikäli miinus neutronien määrä suhteessa positiiviseen laskee niin todennäköisesti palataan aikaan ennen kuin. Anteeksi jos on kemiallisia vääryyksiä. Näin ennakkoon.

Nyt olisi ollut akuuttia asiaa muutenkin, mutta jätän sen myöhempään. Ajatus vei mennessään. Tän verran voin kiusata ja tuotteistaa. Ootan 5 peukkua alas, niin sit alan taas latomaan lisää juttuja. Tosi olennaisia ja ajankohtasia, jossa huomattavat mahdollisuudet isoihin tuottoihin. Diipimpää sykliä. Näitä, jotka tapahtumia, minkä ikkuna on hyvin rajallinen, ja väärään aikaan reagoituna ollaan useammin pakkasella kun plussalla. Onneks osaan kertoa ja verrata. Laitan tekstit valmiiksi, ja pasteen kun peukut kasassa. Noh, ei ehkä kuitenkaan. Ei näin. En mul siitä niin välitä. Kuhan heitin. Noh, nyt oli ehkä paksua. Mutta siitähän te tykkäätte. En kai mennyt sarkasmin puolelle. Noh, sallittakoon. Tietty ylös on kivempi kun alas, mut tekstiä tulee on sit peukkuja tai ei. Loppupeleis juttua itelle, mut siin sivus myös teille.

Jim Carrey vois olla lähellä. Detach from reality. A character or non-character. In which order you ever choose or dont choose at all. The thought in between the thought - the most valuable thought of all. Toi viiminen multa.

Pakko oli katkasta. Huomen jatkuu. Teän ajassa tänään.

Part 1/2

19.9.2019 - 10:29
#28076
+123
Liittynyt:
27.9.2017 - 11:34
Viestejä:
Viestejä: 63

Mitä kryptoja omistat tällä hetkellä ja miksi? Oletko tehnyt millaista vuotuista tuottoa kryptosijoituksilla? Kiinnostaisi

19.9.2019 - 18:57
#28087
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Tuulipuku kirjoitti:

Mitä kryptoja omistat tällä hetkellä ja miksi? Oletko tehnyt millaista vuotuista tuottoa kryptosijoituksilla? Kiinnostaisi

Olen hyvin alt-coin painotteinen tällä hetkellä koska uskon, että vaikka tultaisiin vielä alas niin päädytään tilanteeseen että ollaan huomattavasti ylempänä mitä nykyhetki verrattuna bitcoiniin. Se mitä altcoineja on, ei ole loppupeleissä niin väliä, jos niillä on kuitenkin tilaa suhteessa bitcoiniin. Itsellä sijoitussummat liikkuvat tällä hetkellä sadassa, tai jopa sadoissa tuhansissa, niin market volumella alkaa olla merkitystä. Esimerkiksi, pienistä koineista ei pääse irti sillon kun haluaa kun taas isoissa koineissa on enemmän liikkumatilaa. Pääasia että on fiksusti diversifikoitunu niin välttää isoimmat markkinariskit, ja saa sopivan määrän "indeksiä". Tulos itsellä riippuu hyvin paljon sykleistä, ja millaisia syklejä seka swingejä tulee vastaan. Pumpatessa enemmän, ja alaspäin vähemmän. Jos kysyt saman kysymyksen 10 vuoden päästä niin pystyn alkaan laskemaan average tuloksia. Eli loppupeleissä aika samaa mitä osakkeissa, ei ole niinkään "vuotusta tuottua" vaan vain oletettu kasvu-ura, mikä on kryptoissa vielä suhteellisen epävakaata, monet puhuu expotentiaalisesta noususta, niin jos se tasoittuu niin voidaan puhua lineaarisesta tuotosta, jonka % on vielä määrittämätön, mutta hyvin todennäköisesti, hyvin pitkän aikaa, enemmän mitä osakemarkkinoilta tulee. Vähän mitä DayTrader mieltä, että swingimarkkinat on jumalan luoma hedelmä. Monelle se vaan on myrkyllinen, mutta niille jotka ymmärtää enemmän, löytää laatuyksilöitä joukosta.

Part 2/2

Peukuista puheen ollen, kun se vaikuttaa olevan vielä suurin keskustelufoorumin muoto mun ja teidän välillä, niin jos on jotain joita aidosti kiinostaa ja haluaa lukea lisää, niin laittakaa peukkua ylös. Mielenkiintoa saa toki muutenkin ilmaista. Ehkä sieltä luodaan lisää positiivisia neutroneita tulevaan. Tää ei mulkutuksena, vaan enemmän surveynä ja mielenkiintona. Lähinnä, myös tietty checkaus, että onko tää foorumi täynnä pattipäitä vai löytyykö lukijakunnasta paikallisia jenssejä. Tähän mennessä, enemmän pattipäitä kun jenssejä, mitä informaatiota löytänyt saatavilla olevasta datasta.

Ehkä mielipidepalsta lähempänä, mut koen ettei kryptot niin sinne. Sijoitushan se on, ja ainoat jotka voi siitä päästä jollain tapaa hyötyyn on ihmiset jotka ovat valmiita sijoittaan, ei ihmiset jotka ovat lähtökohtaisesti valmiina lukemaan mielipiteitä. Mun tehtävä on luoda ajatuksilla platformi teidän ajatuksille, jotka mahdollistavat rationaalisen näkemyksen minkä avulla pystytte tekemään rationaalisia päätöksiä tulevaan. Ja ehkä ei pelkästään kryptojen osalta, mutta myös muiden. Muistaa että se mitä päältä näkyy, niin on pienin todellisuus kaikesta.

Järkeviä kysymyksiäkin otetaan vastaan kryptoihin liittyen, ei kuiteskaan mitään AMA. Se ei tälle paikka. Mielellään brainpickaan itseänikin, josko niistä sais vielä lisää irti. Nyt oon vaan omis ajatuksis kertoon omia juttuja. Ois hieno kun ajatuksia pääsis yhdistelemään. Thumbs up. Tässä mun viesti teille. Ja ehkä nää viestit vähän liikaa puurovelliä, kun ajatuksena tulee suoraan paperille, mutta se nyt on pakollinen paha ottaa vastaan. Älä oo paisti ja kato Ramia miltä se päältäpäin näyttää. Oon se Rami, ilman negoi. Tai ainakaan, niin pahoja negoi. Näin asiasanoman kohdalta.

Ja jos totta puhutaan, mä en oo ees päässy vauhtiin. Tuntuu että ollaan vasta lähtötelineissä, jos 100 metriä juostaan. Eikä edes telineissä, vaan odotetaan sitä hetkeä kun kuuluttaja alkaa kuuluttaan nimeä, että voi tervehtiä yleisöä. Ehkä siinä se pointti, että luulen kertoneeni enemmän asioita mitä oikeesti oon, pään sisällä vaan kuohuu ja syvä ymmärrys markkinoita kohtaan valtava ja tiedän lisäksi, että vastaavaa ymmärrystä löytyy muilta hyvin, hyvin harvalta. Ehkä oon ainoa maailmassa. Reaaliteetti kuitenkin että mä kimpoilen ja muut ei, ja että saa kiinni jutuista, niin se taas vaatii aikaa tai erittäin edelläolevaa yksilöä, joita kuitenkin tulee keskimääräisesti huomattavasti harvemmin vastaan.

Pitää harkita, että oisko se kirja sit kuitenkin enemmän se juttu, niin tulee kaikki sitten vastaan kerralla, oikoluettuna ja yksilöstä kiinni miten syvästi haluaa paneutua. Mutta kuitenkin, ennen kirjaa, tarvitaan kimpoilevia ajatuksia, niin ehkä tää platformi siihen. Sitten voi yhdistää kaikki samaan. Vois sanoa, että pyysingin käsikirja of crypto. Pokeri sillon ja kryptot nyt, paljon samaa. Liian diipisti ei kuitenkaan, ei siihen pääse käsiin. Spesialistit tulee sit jälkikäteen, eikä näillä markkinoilla oo tarve ihan niin syvyksiin mennäkkään, kuhan ymmärretään että ollaan syvällä, mutta kuitenkin pinnalla.

Se, mun checkpointtien, "sanakirjan" esilletuonti ja muut. Harva pyysäriäkään peukutti ylöspäin tiettyyn aikaan. Myöhemmin peukut kääntyny kun näkemys avartunu, ei pelkästään sitä mitä kirjottanut vaan myös mitä on ja näkee. Pyysäristäkin ois jaberiksi, mutta kuites elää liian rajojen sisäpuolella. Mutta potentiaalia oikeilla puskuilla. Pyysärinä olo riittää, että tässä maailmassa pärjää. Ehkä pyysäri kuitenkin enemmän oman potentiaalin maksimipäässä kun muuta. Luulen, et pyysäri enemmänkin neutroni joka ei niin kimpoile, mut osaa liikkua suoran ja myös välistä sivulle, ja palata vanhaan asemaan. Jopa peruuttaa. Jens taas, Jens kimpoilee, mutta kuites niin että pysyy sektorissa. Oman elämän GTO piste, mikä heittelee ja pitää asioista kiinni, mutta myös tuo takaisin. 

Ja te pattipäät, tiätte kyllä, te meette flat linee, olkaa onnellisia siinä. Se on etuoikeus peukuttaa aina alas tai ylös. Ei teist muuhun, mut ei tarvikkaan. Muutoin voi käydä huonosti. Toiset yrittää tuskissaan vaikka tietää ettei siitä hyvää tule, tippuu viivalta pois eikä ole toivoa palaa. Se oli elämä siinä. Jokainen voi kuitenkin oppia pakittaan, silläkin saa jo suhteellisen edgen, ja esimiehet voi jopa kattoa että wow, tossa on jotakin. Sen takia meillä on oravanpyörä ja tapa millä yhteiskunta toimii, se hyvä teille, mulle, jormalle, pyysärille, ramille, jenssille ja kaikille.

Tästä tullaan kryptoihin, monelle monimutkasta, mulle yksinkertaista. Ainoastaan monimutkaista, yksinkertaistaa se muille.

Peukut, tämä nyky-yhteiskunnan tapa yksinkertaistaa asiat. Todella tehokasta, mutta myös suppeaa, johon päädyttyä vaikea oppia irti. Mutta kuites mahtavaa, olla näinkin tehokas universaali kommunikointityyli johon kaikki ihmiset maailmassa pystyy sisäistään.

 

 

 

19.9.2019 - 19:19
#28088
+4113
Liittynyt:
4.3.2016 - 20:21
Viestejä:
Viestejä: 1630

Kryptoista ois tosi kiva keskustella, mutta kun räiskitään metafora-haulikolla vapaata ajatusvirtaa paperille, niin ei tälläiset "pattipäät" pysy perässä. Tosin tämä pattipää yleensä kommentoi, tuskin koskaan peukuttaa.

19.9.2019 - 19:57
#28089
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Casteliero kirjoitti:

Kryptoista ois tosi kiva keskustella, mutta kun räiskitään metafora-haulikolla vapaata ajatusvirtaa paperille, niin ei tälläiset "pattipäät" pysy perässä. Tosin tämä pattipää yleensä kommentoi, tuskin koskaan peukuttaa.

Joo kryptot on kivoi, niissä on vielä se alkuajan viehätys mukana, kun kukaan ei voi sanoa varmaa juuta eikä jaata. Vuosien päästä sitten mietitään että jaahas, siinä oli kyllä sälli joka vähän edellä aikaa. Vaikka ei ollut niinkään sitä, vaan enemmänkin ajan keskellä, kun muut eli perässä. Itselle metaforat lähellä. Niiden avulla oppinut sisäistään vaikeampiakin asioita paremmin ja saanut järjen kaiken melun keskelle. Ne asiat mitkä välistä tuntunut mahdottomilta, niin yhtäkkiä muuntunutkin luontaisiksi. Syvä rauhan ääni keskellä suota, vaikka ulkona tuulee. Tarkotus ei tietenkään ole loukata ketää, vaan enemmänkin tuoda asiat hieman kärjistettynä ja lähemmin paperille. Parhaiten ihminen reagoi kun törmää asiaan joka stimuloi. Ymmärrettävästi ainakin näin alkuun, ulkoapäin voi kuulostaa aggressiivisemmalta mitä tarkoitettu. Tässä taas tullaan vanhaan opittuun ja ihmispsykologiaan. Sitten tullaan filtteröintiin, ja kaikki varmaan tietää mikä koskee itteä. Gutfeeling, they say. Omalla kohdallasi, mitä oot, niin luulen että ehkä paikallinen jenssi lähempänä, kun pattipää. Jens on taas erikseen Jens. Kyl sul tiät, sillä ehkä noin kirjotitkin. 

Jos kulta/silvermäisen ratioboksin piirrän, niin että ratio on vakio eikä swingaa, niin enemmän sulla sinne ylä-kun alalaitaan, jos paikallinen-jens ylhääl ja pattipää alhaal. Mut tietenki pattipäitä on, ja paljon. Ne suoraa viivaa kyntäjät, kyvyttömiä peruttamaan. Ja myös sitä, jos pattipää on ja sen tunnistaa ja tunnustaa, on enemmän vahvuus kun heikkous. En sit tiiä, loppuko nyt pampusta kudit kesken vai vaihettiinko astetta järeämpään. Pilkkui on paljon, mutta mielummin runoilen lausuen, kun lötkönä pötkönä. Vesamatti Loiri - Lapin kesä.

19.9.2019 - 22:03
#28090
+10
Liittynyt:
22.12.2017 - 11:28
Viestejä:
Viestejä: 177

Aina toivoisi enemmän/useammin settiä Castelieroltakin tonne kryptoketjuun, mutta varmaan koet sen välillä vähän haastavaksi, kun harva niistä mitään ymmärtää. Ainoa mitä tiedetään ja osataan on painaa alapeukkua. Minä vajakki sentään aina painan sulle yläpeukkua, vaikka puolet jutusta menisi yli ymmärryksenlaugh.

20.9.2019 - 02:59
#28091
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Voi olla, että kohta on kortisonia ja muuta hauskaa kädessä. Sen verran joutunu kirjottaan. Mutta tää pitää saada vielä ulos. Ehkä joudun hakeen kirjurin että alan sanelemaan, niin elkää ihmetelkö jos jossain kohtaa näyttää jännälle. Sehän se, foorumiblogi internetissä. Suomeksi ja blogaajalla oma kirjuri. Sitäkö se elämä 2.0 on? 

Sitä ei välttämättä heti tajua, mutta mister castelor ja minä, täydennetään toisiaan hyvin kryptoista. Molemmilla omat lähestymistavat niin lukijalla helpompi löytää keskitie. Informaatiota niin kuin yllä mainittiin, on erittäin rajoitettavasti saatavilla. Ainakin selvällä, tai puoliselvällä suomenkielellä ja vielä tavalla jonka voi jotenkin ymmärtää.

Alttimarkkinat. Nää pumppamentaalien rapujuhlat. Ne on täällä taas. Ainakin, hyvin suurella todennäköisyydellä. Viime aikoina, isot altticoinit ovat vähän puolisalassa keräilleet itseään, ensimmäisenä EOS ja nyt ETH jonka jälkeen koko paska markkina seuras. Tunnin aikana top20 altcoinia ylös kertaheitolla. Stellari vähän jähmetti perästä, mutta mitä tapahtuikin sen jälkeen? Mustana hevosena ohi vasemmalta 35% enemmän mitään muu pumppaaja. Alttibullmarkkinoiden 1on1: Määritä mikä sykli ja osta sitä mikä ei oo pumpannu. Kaikki saman syklin sisäiset koinit kumminkin pumppaa aikanaan. Pumpista pumppiin. Sitähän ne salilla tekee ja instragramissa näyttää hyvälle.

Seuraava neuvo, kun koinit pumppaa ja alkaa muodostaan piikkejä, niin myy bitcoineihin, älä dollareihin. Etsi, löytyykö toista hevosta joka ei oo pumpannu ja jos löytyy niin laita siihen. Rinse and repeat. Niin yksinkertaista se. Älä kuitenkaan liian sokaistu, kun kaikki loppuu aikanaan. Mitä pidemmälle bullmarkkina etenee, niin sen lähempänä ollaan aggressiivista käännöstä. Aikaa yleensä start to finish on maksimissaan 3kk, sitten koinit on pumpattu ja on uuden syklin muodostumisen aika. Tietenkin poikkeuksia löytyy mutta yleisesti kannattaa mennä suuremman todennäköisyyden mukana. Bitcoin bearissa mikään ei pumppaa, bitcoin bullissa jokin aina pumppaa kuitenkin mukana, mutta altti bullissa suurin osa alteissa pumppaa, jolloin bitcoin voi pumppaila kyljessä. Yleensä alttisykli kääntyy, kun bitcoin piikkaa. 

Tämän takia, jos ei hyviä altteja tunnu löytyvän enää, ja kivoja piikkimäisiä formaatioita saatu kotia, laita bitcoiniin, oota että bitcoin piikkaa ja myy. Unohda kokonaan dollariarvon hakeminen, koska se on vain este ja hämärtää, monesti dollarihuippu saattaa olla ylempänä, mutta bitcoin huippu on mennyt jo ja jos rahat ois ollut bitcoinissa niin ois tullut enemmän profittia. Yleensä kaikennäköinen piikki bitcoinia vastaan päätyy profittiin. Tutki yllä olevia käyriä ja esimerkiksi etheri oli kesäkuussa 2017 huipussaan ja iso dollaripumppi puolivuotta myöhemmin joulukuussa oli vaan kuvetta todellisuuden päällä. Kesäkuussa oli aika myydä etherit bitcoiniin, eikä enää ikinä palata ennen kuin tulee tarpeeksi tilaa nousta. Niin kuin aikasemmin sanoin, tila on tärkeintä ja yleisesti koinit mitkä ei oo pumpannut, niin niillä eniten tilaa. Etherissä se oli korrektio, koineissa kuten Cardano taas joulukuussa, bullrun. Koita mielummin löytää bullruneja kun korrektioita, mutta korrektiotkin on nollaa parempia. Diversifioimisella välttää riskejä. All-in pelillä luo lisää mahdollisuuksia. Risk:reward siinäkin.
 
Alttiryhmien syklit yleensä ovat väliltä 2viikkoa-3kuukautta, ei sen enempää. Todella harvon tulee uusia huippuja, vaan löydetään väli ja aletaan rangeemaan gold:silver sektorilla. Mutta UUSIA koineja on aina. Korrektioita on AINA. Tässä kohtaa alttirunin päättyminen voisi tarkoittaa ehkä btc:n 13k resistanssin läpäisemistä. Sit joko bitcoin jatkaa yksin tähtiin, tai dumppaa isosti ja määritetään uus suunta. Joka tapauksessa niin että altit tulee tippuun enemmän dollaria vastaan mitä bitcoini, niin elä helkatti oo alteissa liian pitkään. Ja vaikka hyvässä tapauksessa dolaridumppi voisi olla maltillinen -50-70%, niin bitcoinia vastaan se voi kärjistyä jopa 90%, riippuen edelläolevan pumpin suuruudesta.

Muutama alttisykli btctä vastaan näytöksi. Kiinnitää aikaan huomiota. Ei aikaa kollektiolla, vaan isoimman piikin muodostumisella kiihtyvässä formissa sekä prosentualisilla suhteilla. Nopea nousu, pitkä lasku. Jotku palautuu, toiset ei. Mutta sykli on sykli, se ainoa luontanen asia kryptoissa. 

Statis 2017 Mar 22 (12279) - Jun 04 (409 473) - Reilu 2kk, 33x vs bitcoin, nykypäivänä 3528 joka kiihtyvän trendin lähtöarvosta -71% ja huipusta -99%.

Ethereum 2017 Mar 05 (1 531 540) - Jun 19 (15 066 400)- Reilu 3kk, n. 10x vs bitcoin, nykypäivänä 2 154 855 joka kiihtyvän trendin lähtöarvosta hieman yli +30% ja huipusta -86%.

Litecoin 2013 Nov 18 (785 000) - Nov 28 (5 157 030) - Reilu 10 päivää, n. 6,5x vs bitcoin, nykypäivänä 750 853, nykypäivänä käytännössä lähtöarvossa, ja kiihtyvästä trendistä tullut koko matkan alas. Tämä 5 vuotta sitten nykypäivään. Matkalla tietenkin on paljon eventtejä.

Cardano 2017  Nov Nov 24 (385) - Jan 04 (8397) - Reilu kuukausi, n. 20x vs bitcoin, nykypäivänä 514 ja kiihtyvän trendin lähdöstä noin +50% ja huipusta -94%

Nem 2016 Jun  17 (354) - Jun 28 (2390) - Vajaa pari viikkoa, n 8x vs bitcoin, nykypäivänä 464 ja kiihtyvän trendin lähtöarvosta +30% ja huipusta -80%.

Mitä tästä huomattiin, että alttieja ei kannata olla liian pitkään taskussa kiihtymisen jälkeen. Mutta altteja kannattaa kuitenkin olla, pitää vaan toimia aktiivisesti syklin kiihtyessä, koska mitä isompi piikki tulee niin sen todennäköisemmin päädyt tilanteeseen että kryptovaluuttasi suhteessa bitcoiniin pienenevät. Esimerkiksi Startiksen tapauksessa lottovoitto olisi ollut kiihtyvän trendin alusta sijoitettuna ja piikkiin myytynä, 1 bitcoin muuttaa 33 bitcoiniksi, mutta jos olisit holdannut stratista ilman ikinä myymättä, niin tällä hetkellä sama bitcoini olisi arvoa 0.31 bitcoinia. Aika iso väli päällä ja hännällä. Ymmärrettävästi, fullrinkiläiset ei tästä tykkää, mutta omahapelurit olevat rakastavat. Isoin pointti kuitenkin, mitä suuremmat vaihteluvälit, sen suuremmat korrektiot, suuntaan jos toiseen. Syklit voivat olla monenpitusia ja paksusia eikä ole yhtä kivaan lyötyä faktaa, muuta että kun coini piikkaa, niin se piikkaa. Sekä että erilaisia mahdollisuuksia on aina nousumarkkinoilla olemassa. Samaan alttiin ei saa jumittua, vaan pitää osata katsoa muualle. 

Vaimon jos hakee, niin paljosta jää paitsi. One night standit, ne toimii täällä. Joskus opetetusta pois oppiminen, on uutta positiivista oppia. Ja siitä pois oppiminen, on oppia opin päälle.

On kaksi tapaa valmistautua kiihtyvään trendiin. Ensimmäinen, ostella koineja alamäestä ennen kuin edes mitään ylämäkeen menevää trendiä on päässyt tapahtumaan, ja huipun ja bottomin välille ollaan saatu tarpeeksi tilaa. Toinen, seurata markkinoita ja aina isoimmista huipuista ryppäinä ostaa. Joskus on fakesignaaleja ja tulee uusia loweja. Ei hätää, vaan jokasen isomman pikkubounssiryppäästä osto, koska sillon kuin uusi piikkimuodostuma alkaa tulemaan niin se todennäköisesti menee korkeammalle kuin useimmat ostoista ja ne jotka olet saanut alhaalta kiinni on hyvää profiittia jotka koveraa aikasemmista ostoista tulleet mahdolliset tappiot moninkertaisesti.

Tämä ja paljon mitä kirjottanut aikaisemmin, jos pystyt edes pienen osan sisäistään niin olet jo helvetin pitkällä. Jos pystyt aikanaan sisäistään edes puolet, alkaa olla avaimet käteen paketti lähellä. Jos sisäistät kaikki, valehtelet itsellesi. Ainoa tapa päästä lähelle, on itse oppia ja syventyä asiaan. Tämä blogi on lähinnä helvetin iso puskuri oikeaan suuntaan, mutta itse motivaatio tulee itsestä. Tutki käyriä, etsi informaatiota, lue uudelleen, kokeile ja sisäistä. Siinä on avaimet menestykseen. Ilmaiseksi se ei tule.

Nyt tuli taas kirjotettua noin, niin pakko disclaimerit heittää perään mitä ensimmäisen postin lopussa sanottu. Kertauksena, että ketään en neuvo tai kehota sijoittamaan rahaa ja nämä ovat omia näkemyksiä ja saatan itsekkin poiketa näistä esimerkeistä. Nämä ovat vaan havaintoja jotka olen huomannut toistavan samaa kaavaa mutta ei todellakaan tae tulevasta. Minullakin on virtuaalivaluuttoja ja sen takia intressejä tässä skenessä, en kuitenkaan sano valuuttojen tarkkoja nimiä komplikaatioiden välttämiseksi.

20.9.2019 - 09:09
#28092
Jack Torrance
-64
Liittynyt:
14.4.2015 - 18:55
Viestejä:
Viestejä: 257

Mukava tätä on ollut alun jälkeen seurata, otan sanani takaisin vapaa tyyli sallittakoon!

Eikö voitoista tule 30% vuosittaiset verot - tällä yhtälöllä spekulatiivinen treidaaminen trendien mukaan kuulostaa itselle aika -Ev touhulta. Ne jotka häviävät (valtava enemmistö) tai verojen jälkeen häviävät pitkässä juoksussa ovat varmasti aika suu supussa, koska heitä pidettäisiin hölmöinä (sijoitit rahasi paskaan ja hävisit vahingonilo mentaliteetti niskaan) vs. ne jotka riskillä voittivat paljon ylistävät  kryptoja ja omaa treideri "osaamistaan" - onnekkuuttaan . Voitolliset ja pitkäjänteiset sijoittajat taas riskien takia välttävät kryptoja ja eivät oikein tuo mitään keskusteluun koska eivät ole kryptoihin juuri perehtyneet. 

Pureudut nyt trendeihin ja miten se markkina käyttäytyy, eiköhän samaa tee aika moni muukin ja niin kauan kuin mukana pelissä on tarpeeksi niitä jotka aina ostavat väärään aikaan ja myyvät väärään aikaan markkinaa ennustava treideri voittaa jos ei maksa 30% veroja lyhyessä juoksussa. Toinen kysymys onkin mikä on näiden coinien todellinen arvo - jos omistan 100k eurolla bitcoinia siinä toivossa, että joku ostaa ne kalliimmalla ilman että tämän coinin todellinen arvo onkaan juuri mitään - miten voin olla olematta -EV position päällä koska todellinen jättiromahdus on täysin mahdollinen ja melkeinpä todennäköinen? Tietysti pelikassa tulisi hajauttaa ja aina riskeerata vain x % jokaiseen betsiin - siltikin pitäisin todennäköisenä että jokainen hajautettukin kryptobetsi voi hyvin olla -EV  vaikka olisit jo pitkässä juoksussa reippaasti voitolla!

Pokerissa on mielenkiintoinen konsepti - Riverin tullen Texas holdemissa et voi positiosta valuebetata ohuesti jos tulet välillä n5% ajasta (/+) reissatuksi bluffina. Se tappaa betsisi odotusarvon vaikka muuten tarpeeksi usein vastustajasi maksaisi hunommilla ! Vertaisin tätä tilannetta kryptotreideihin - yritetään katsoa kristallipallosta mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja usein voitetaan rahaa huonommin ennustavilta, siltikin ollaan aina tilanteessa jossa sijoitus on -EV koska assetit millä treidataan ovat arvoltaan niin paljon alhaisempia kuin miten markkina ne hinnoittelee.   

20.9.2019 - 10:41
#28095
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Jack Torrance kirjoitti:

Mukava tätä on ollut alun jälkeen seurata, otan sanani takaisin vapaa tyyli sallittakoon!

Eikö voitoista tule 30% vuosittaiset verot - tällä yhtälöllä spekulatiivinen treidaaminen trendien mukaan kuulostaa itselle aika -Ev touhulta. Ne jotka häviävät (valtava enemmistö) tai verojen jälkeen häviävät pitkässä juoksussa ovat varmasti aika suu supussa, koska heitä pidettäisiin hölmöinä (sijoitit rahasi paskaan ja hävisit vahingonilo mentaliteetti niskaan) vs. ne jotka riskillä voittivat paljon ylistävät  kryptoja ja omaa treideri "osaamistaan" - onnekkuuttaan . Voitolliset ja pitkäjänteiset sijoittajat taas riskien takia välttävät kryptoja ja eivät oikein tuo mitään keskusteluun koska eivät ole kryptoihin juuri perehtyneet. 

Pureudut nyt trendeihin ja miten se markkina käyttäytyy, eiköhän samaa tee aika moni muukin ja niin kauan kuin mukana pelissä on tarpeeksi niitä jotka aina ostavat väärään aikaan ja myyvät väärään aikaan markkinaa ennustava treideri voittaa jos ei maksa 30% veroja lyhyessä juoksussa. Toinen kysymys onkin mikä on näiden coinien todellinen arvo - jos omistan 100k eurolla bitcoinia siinä toivossa, että joku ostaa ne kalliimmalla ilman että tämän coinin todellinen arvo onkaan juuri mitään - miten voin olla olematta -EV position päällä koska todellinen jättiromahdus on täysin mahdollinen ja melkeinpä todennäköinen? Tietysti pelikassa tulisi hajauttaa ja aina riskeerata vain x % jokaiseen betsiin - siltikin pitäisin todennäköisenä että jokainen hajautettukin kryptobetsi voi hyvin olla -EV  vaikka olisit jo pitkässä juoksussa reippaasti voitolla!

Pokerissa on mielenkiintoinen konsepti - Riverin tullen Texas holdemissa et voi positiosta valuebetata ohuesti jos tulet välillä n5% ajasta (/+) reissatuksi bluffina. Se tappaa betsisi odotusarvon vaikka muuten tarpeeksi usein vastustajasi maksaisi hunommilla ! Vertaisin tätä tilannetta kryptotreideihin - yritetään katsoa kristallipallosta mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja usein voitetaan rahaa huonommin ennustavilta, siltikin ollaan aina tilanteessa jossa sijoitus on -EV koska assetit millä treidataan ovat arvoltaan niin paljon alhaisempia kuin miten markkina ne hinnoittelee.   

Just tätä, mitä varten mä oon täällä ja selventämässä. Ennakkoluuloja ja väärinymmärryksiä, sekä tapoja käsitellä niitä. Tietenkin niin kuin aina, tilanteet kehittyy ja kryptoissa ollut samaa. Vaikea pysyä kärryillä jos ei seuraa aktiivisesti, mut sitähän se taas kaikessa, mutta uusissa jutuissa vaihteluvälit huomattavasti suurempia informaation kannalta. Olinkin tulossa pikkuhiljaa verojuttuihin, sielä onkin aika kivoja tapauksia muutoksista liittyen. Ennen oli paljon harmaata ja epäselvää, on vieläkin paikoitellen muttei niin pahasti että oleennaisesti haittaa toimintaa. Tänä päivänä, uudella rahalla laitettuna kryptot on suhteellisen selvä peli.

Mitä verotukseen tulee niin verotusvuoden aikana voit vähentää häviöt voitoista ja voittosummasta maksaa verot. Jokainen treidi on nykyään verollinen, niin fiat to krypto kuin krypto to krypto. Mikäli jäät tappiolle niin sinulle kertyy luovutustappiota joita voit hyödyntää seuraavan 3 vuoden ajan pääomatuloista. Esimerkiksi jos sinulla on osakevoittoja tai asuntotuloja niin voit hyödyntää niillä kryptohäviöitä. Ennen vanhaa verottajahan koitti kusettaa ja sanoi että häviöitä ei oteta mukaan, mutta tapauksesta oli oikeustaistelu joka päätyi asianomaisen hyväksi. Voit lukea päätöksestä lisää täältä: https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1553685714978.html

Toisessa tullaan justiin siihen indeksiin, jos on perusjantteri, niin kannattaa pysyä vaan bitcoinissa, mielenrauhaksi ottaa ehkä paria muuta koinia, mutta yleisestihän bitcoinia ei voita mitään. Sijoitusajalla kuitenkin on huomattavan suuri vaikutus tuottoihin riippuen bitcoinin sen hetkisestä syklistä suhteessa muihin koineihin, tätähän ei perusjantteri tuu ikinä ymmärtämään. Liian monimutkaista melkeen itellenikin ja vaatii isoa aivojumppaa, koska senkin sisällä on monipuolisia ulottuvuuksia. Mutta yksinkertaisuudessa, osta bitcoinia 70% ja muita 30%, diversifioi aina 33% pois kun hinta triplaa. Osta takaisin x % kotiutetuista voitoista kun hinta tippuu ~80%(bitcoinin). Mikäli et ole tehnyt profiittia, niin muista jakaa sjoitussumma useaan eri akselivälille, ja toista edellinen.

Mitä todelliseen arvoon tulee niin sillä ei väliä, koska markkinoiden suhteelliset vaihteluvälit ovat riittävän suuria puhtaalla risk:reward mentaliteetillä. Ja sitten reikäpäät jotka sanovat että virtuaalivaluutat ovat yleisesti -EV, ja silti kun katsotaan kryptohistoriaa taaksepäin, niin ei taideta saada yhtään kertaa että yli 3 vuoden sijoitus on päätynyt negatiiviselle sektorille. Voitot taas ovat olleet liian isoja ymmärrettäviksi niin niitä ollaan alettu kountteroimaan valeuutisilla. Vähän kun laitat huhun koulussa liikkeelle, eikä se ikinä samalaisena tuu takasin ringin viimiselle henkilölle.

Hyvänä esimerkkinä, eräs kaveri alkoi panikoimaan stratiksen ollessa arvoltaan 5M, että näähän istuu puhtaan ilman päällä, että en uskalla. Mä sanoin että älä ota draamaa. Kaikki se mitä oon ylempänä kertonu risk rewardeista ja suhteistamisesta, niin sun ilmalla ei oo väliä. Myöhemmin kävikin niin, että stratiksen ilmalle kasaantui 1B valuaatio. Kaikki voi varmaan eron laskea itsekseen ja monta kotiutettua bettiä oltaisiin tolta vaihteluväliltä saatu.

Eli tietyllä tavalla myös sitä pokeria, että jos markkinoita pelaa, niin jokainen peli on yksittäinen käsi, kun saat kokemusta ja opit niin huomaat että oletkin yhtäkkiä NL10:sta päässyt NL 10k:hon, ja se ajatus että alkusaldosi 100$ olisi joskus menetetty on kauas naurettua historiaa. Tässä tilanteessa kassasi on jo todennäköisesti sadoissa tuhansissa, ja vaikka häviäisit useita kymmeniä tuhansia niin sillä ei enää niin merkitystä. Tulet aina jäämään huomattavasti enemmän voitolle alkusijoitukseesi nähden. Niin ja tietenkin, jos on paska tuuri ja paska peluri, niin todennäköisesti menee katki jo alussa, eikä kassa pääse nouseen.

Ja sit tullaan taas siihen, mitä aikasemmissa viesteissä, että jos ei luottoa niin älä pelaa ja jos haluat yrittää pelaamista, niin diversifioi sille oma kassa eka ja opettele, että voitko voittaa sillä sitä omaa "indeksiä", millä et pelaa, vaan sijoitat, niin kuin mihinkä muuhun tahansa markkinoille.

Kryptomarkkinan suola onkin siinä, että jättää kaiken draaman ja paskan taakse, ja katsoo juttuja läpi hyvin pelkistetyn putken kautta. Sielä on vaan niin jänniä juttuja, mikä sumentaa ajatuskyvyn, niinhän se pokerissa ja kaikessa muussakin. Varsinkin, ennen kun sen oppii sisäistään kunnolla. Ei sillä polkupyörälläkään heti kahdella pyörällä päästy liikkumaan. Olis loppunut nuoruus lyhyeen, tai ainakin tullut hyvin tuskallinen. Tietenkin haavojen parannuttua aina on rakebackia lähteä uuteen yritykseen, mutta helpompi oppirattaitten kautta kuin ilman.

Eli TLDR; suurin osa varmaan sun murheista, on jo kirjoitettu ylempänä olevissa viesteissä auki, mutta toki niiden suodattaminen on hankalaa. Tälleen tämä onkin progressiivista, niin kun koulupenkillä oppilaan ja opettajan välillä, käydään asia niin monta kertaa läpi että menee perille.

Tässä on varsin hyvä kuvaaja "jättiromahduksista" ja niiden pelkojen turhuuksista. Niin kuin sanoin, oppi on opittua mutta suurin oppi on oppia uutta tilalle:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZNz3l0WETM

Ja se, missä usealla on pelko, sielä on mahdollisuus. Kun pelko on poistunut, mahdollisuus on mennyt. Taksikuskilta kun kysyi joulukuussa 2017 niin ei ollut enää pelkoa. Nytten on.

Ja jos jokin kysyy minulta, että missä näissä on se suurin value, mitä moni ei tältä istumalta pysty kertomaan, niin minä vastaan: Digitaalinen koodi. 

Mutta tykkään olla dramatisoimatta "valuella" niin pitkään kun tuntuu että sillä ei oikeasti ole mitään väliä, kun aukeamia on. Enemmänkin haen "hypepointteja" kun "aktuaalista valueta", vielä tässä vaiheessa. Uppoudun zonen syvyyksiin, etsin informaatiota, katson mistä porukka on kiinnostunut ja millä teknologisillä hevospaskalla(hypepointeilla) niitä ajetaan, ja jos tuntuu että olen vakuuttunut niin siihen koiniin voi heittää "runnerin". Ja sen, yksittäisen koinin pelaan alusta loppuun jo sanotulla cashout strategialla. Paisteja on pöydät täynnä, toisin sanottuna. Pelin sisäistäminen ei ole vielä niin tärkeää, vaan kaiken sen ympärillä olevan, joka luo pelin. 

Toisin sanoen, ensin pitää kertoa texas hold'emin säännöt, ennen kuin päästään itse peliin, prefloppiin, floppiin, turniin, riveriin ja sit mitä kaikkea hauskaa sielä voi tehdä. Syvenee ja syvenee. Vähän samaa. Mutta ton pitää kuitenkin jollain tavalla sisäistää, jos haluaa peliä pelata. Muuten kannattaa katsoa muita lähestymistapoja ja unohtaa peli, ja miettiä sijoituksena. Se sulkee toisia vaihtoehtoja mutta aukaisee toisia. Sen takia tämä ei olekaan suoraa sanottuna pokeria, vaan vielä jotain viehättävämpää. 

Ja tarkoituksena oli kirjoittaa aivan pikainen vastaus. 

 

 

 

20.9.2019 - 11:20
#28098
Jack Torrance
-64
Liittynyt:
14.4.2015 - 18:55
Viestejä:
Viestejä: 257

Tapasi selvittää oikein mitään on aika sekava, ylimielinen ja suoraansanottuna huono. Hyvä jos itse ymmärrät itseäsi! Teesini on että kovalla seurannalla voit lyhyessä juoksussa voittaa kryptokaupoissa paisteja - verojen jälkeen tuskin ketään odotusarvo mielessä! Tuuri se voi olla myöten blackjackissa tai ruletissakin vaikka miten pitkään ;)

20.9.2019 - 21:16
#28113
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Jack Torrance kirjoitti:

Tapasi selvittää oikein mitään on aika sekava, ylimielinen ja suoraansanottuna huono. Hyvä jos itse ymmärrät itseäsi! Teesini on että kovalla seurannalla voit lyhyessä juoksussa voittaa kryptokaupoissa paisteja - verojen jälkeen tuskin ketään odotusarvo mielessä! Tuuri se voi olla myöten blackjackissa tai ruletissakin vaikka miten pitkään ;)

En nyt lähde analysoimaan onko trolli, vai eikö muuten aukea. En lähde kuitenkaan väkisillä taittaan.

Lisäilin tässä alttipositoita, nytten kun on pahimmat upit tasoteltu. Skaalaan voittoja 200-300% varrelle tälle stäkille, niin että ensimmäinen erä on 25% suuruinen jatkuen tasaisesti ylöspäin. Mikäli markkinat kuumenee entisestään, niin 300% yläpuolella bitcoinia vastaan kaivan pidemmänajan kolikoita 300-600% välille. Painottaen 400-500% sektorin. Lisäksi jätän pienen 20% runnerin isommalle piikille. Tämä siis treidinä, puhtaasti bitoinia vastaan. 

Mitä tutkinut niin tilaa pitäisi olla 4-6xiin, niin 200-300% aika konservatiivinen tavoite. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että ostotaso on ylempänä kuin lähtötaso ja muistaa skaalata kaikki lähtötasoon eikä ostotasoon. Tämän takia onkin hetkellinen treidistäkki erikseen, tilanteiden muodostuessa voi reagoida ja ottaa pienemmän riskin ja aikavälin treidejä. Toista, pidemmän aikavälin stäkkiä taas käytetään suurempien paisumien kehittyessä. Tarkoituksena ensimmäinen stäkki ottaa profittina ulos, josta osan jättää bitcoiniin runneriksi ja loput euroiksi, joista joskus saattaa löytää osa peliin takaisin tai sitten ei. Mikäli iso piikki muodostuu niin piirretään logikäyrää alaspäin ja ostellaan takaisin kun logi krossataan. 

Tässä yksi mielenkiintoinen tilanne, jossa itsekkin mukana. Lähtötasot 2200, ostotaso 3000, cashout tasot 6000-8000 (-16 000).

Tähän sais vielä boksit piirrettyä, mutta menee aika sotkuiseksi. Mitä seurannut, niin IOTA:lla ollut samannäköisiä muodostelmia jo aikaisemminkin litecoinia kohtaan, 2017 se oli ensimmäinen kolikko joka pumppas ja litecoin oli 2013, the leader of pack, they say. Olisi vain luontaista että IOTA seuraa myös litecoinin korrektiokäyrää. Jos miettii cashout zonea, josta ensimmäinen diversifikaatiolevelini alkaa, niin boksi on hyvin keskeinen, koska myöhemmin päädytään tilanteesen että bitcoinin arvo on suhteessa zoneen alempana, ja mitä alemmasse tulee niin sen seksikkäämmäksi takaisin osto tulee kanssa. Mikäli piikkaa taas shorttermissä yli zonen, niin sielä on sitten niitä vanhoja koineja odottamassa. Nämä on niitä "kunnari" tilanteita, mitä on hyvä hakea mutta ei liian isolla painotuksella.

Näissä on melkeen aina yksi asia joka seuraa trendiä, mitä nopeammin jokin tulee ylös, sitä nopeammin myös alas. Mutta jos tulee luontevaa pidempää nousukehitystä niin prosentuaaliset odotusarvot kasvatat, koska tila piikinmuodostamiselle nousee suhteessa lähtöarvoihin. 

Dollarikäyrästä saadaan kans kivasti pientä double bottomia jonka pidempiaikanen bottom level pitänyt josta saatu vielä ensimmäinen bounssin ylöspäin ja vielä logitrendin oikealla puolella. Alkaa vaikuttaan jopa reversarilta, eikä ehkä niin korrektiolta, mutta tämä dollarissa. Bitcoin pelit erikseen.

 

 

21.9.2019 - 20:19
#28121
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Bitcoin dominanssia tarkastelin lisää. Aika paljon samaa mitä jo ennestään ymmärtänyt, mutta kuitenkin niin että vankisti näkemyksiä, sitä samaa oli enemmän mitä olin ajatellut. Alla kuvaajaa.

Jos lähdetään lukemaan kuvaajaa, niin heti nähdään isompien bitcoin dominanssinytkyjen vaihteluaste ja jokaista vaihteluastetta seuraa korrektio. Ajallisesti näyttää jopa liiankin manipulatiiviselta, kun isoimmat btc % tiputukset tapahtuvat marras-tammikuun väliin. Jopa bitcoinin bear-recovery markkinoilla 2014-2016 nähdään kaksi erillistä dominanssin tiputusta samalle ajanjaksolle. Suomessa asuvilla helppo ajatella, kun ulkona on pimeää ja kylmää, niin on bitcoinillakin. Pimeän ja kylmän jälkeen alkaa kirkastuun ja lämpeneen. 

Oikeastaan ainoa kerta kun bitcoin ei romahtanut loppu/alkuvuoden sektorilla on 2018, mutta senkin voi laskea edelleen isomman muuvin korrektioon johon ei oltu käyty tarpeeksi aikaa. Sielä on kans yks hauska nyanssi, mitä moni ei ole ajatellut. Tuona aikana, kun se paino suoraa viivaa, niin bitcoini romahti $$$ isosti. Lähes joka kerta kun bitcoin on romahtanut isosti, altit ovat romahtaneet isommin bitcoinia vastaan. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, niin jollain pienellä twistillä voitaisiin siihenkin saada altti "pumppi", mutta kuitenkin niin että hieman enemmän spekuloinnin varaa jättää asialle.

Dominanssin suhteen vielä, niin oman näkökannan mukaan mitä ylemmät viestini tukee, bitcoin on nytten korrektannu tarpeeksi, että voidaan taas olettaa saman vanhan jatkuvan, ja nähdään alteilta isompaa peliliikettä, ennen kuin saadaan kirjaan lisää sivuja. On myös mielenkiintoista seurata, että muuttuvatko kautuiset pimeen kvartaalin alttipumpit 2 vuoden mittaisiksi vai oliki viime vuosi pelkkä bugi mikä fiksaantuu. Oli miten oli, vaikka viime vuonna ei voittoa bitcoinia vastaan, niin ei myöskään tappiota.

Pitää tarkastella myöhempään mitä noilla tasasilla väiliajoilla tapahtuu, veikkaan yleisesti että sillon pienemmät ja midtermcoinit saattaa pumppailla, joista osa puhkeaa ja toinen osa jatkaa isompaan pumppiin. Ilmapallon venyttämistä, jos laatu on parempaa niin saadaan isompi pallo, mut aikanaan sekin puhkeaa. Oletettavasti dominanssin siirtyessä bitcoinista poispäin niin bitcoinin pitää merkittävästi menettää markkina-asetelmia, ja isojen koinien ollessa isoja, vain isot koinit pystyvät tämän tekemään. Pienet koinit taas voivat pumpata tasaisella, ilman että dominanssissa nähdään suurempia vaihteluita. Bitcoin dominanssin mennessä ylös taas, varmaan vain hyvin harva koini pystyy pärjään bitcoinia vastan, joka tapauksessa riittävän harva että omistuksia kannattaa olla enemmän bitcoineissa kun alteissa. Tästä tultiin taas siihen three dimensional näkemykseen. Tää kuitenkin nyt vaan heittona, pitää katsoa löytyykö datasta vastaavaisuuksia.

Urheiluvedonlyönti voisi olla hyvä esimerkki kryptomarkkinoista. Sillä erotuksella, jos urheiluvedonlyönnissä häviää betin, niin betti on hävitty. Kryptoissa se kuitenkin jää itämään, ellei vertaa häviöiksi mahdollisia stop losseja, mitä ammattitreidaavat tekevät enemmän.

 

23.9.2019 - 18:01
#28129
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Täs nyt kaiken melun keskellä, piti laittaa kaveri Billille viestiä. Billi tykkää lukea paksua, sen takii tullaan hyvin toimeen. Ikinä vielä ei oo negaa tullu takasin. Billist puheen ollen, hieno jätkä. Teki uuden vessan mistä paska tuottaa energiaa. Ei tulis kaikil mieleen, sillä aika monta ongelmaa selvitetään. Eikä siinä kaikki, kylkeen kanssa alko poliota ratkoon. Aika erilainen mutta kuitenkin strategisesti haastavampi. Vessa on kuites vessa, siin ei silleen mitään kummaa. Kun se on keksitty ja jalostettu ja printattu niin se on. Polios tulee sit taas eri haasteet vastaan millä ei teknologian kanssa mitään tekemistä. Ihmiset. Kun ihmisten kanssa joutuu olla tekemisissä liikaa, niin useammin se vituiks menee kun ei ymmärrä omaa parastaan vaan on niitä flatlinereitä tiellä blokkaamassa, kyvyttömiä tekeen mitään muuta. Ei billi tähän jättäny tietenkään, vaan keksi uuden ydinlaitoksen kanssa, joka käyttää ydinjätettä eikä tarvi rikastaa uraania. Eli ei aseita niistä. Enää ei voida sanoa, että ei me anneta teän tehä, kun kuites teette aseit. Tietty se on aina tekosyy. Turvallisuus ja hyötykäyttöhän ton jutun ykköspointit on. Hiilidioksidista vittuun.  Kova jätkä tuo kaveri Billi, tietokonekoodarista tohon. Ei kaikilla tulis mieleen mentaalikoodista siirtyä ihmisulosteen tuomista podiumille. Missä muut näkee negaa ja hävikkiä, billi näkee mahdollisuuksia. Ihan sillä päätin että Billi on viestin arvonen, siitä että se koodari ja microsoftin rakentaja, ei niin mulle välii. Mutta kaikki muu. Huh huh. 

Ehkä tää myös kertoo siitä, että pikkuhiljaa oon saamassa kryptopeliä kasaan oman pään sisälle ja niin myös että helpommin pääsee käsiks tulevaisuudes. Pitää vielä lokeroida ja kansioida, niin sitten kun on aika syventyä niin ei tarvi ottaa niin paljoa aikaa ajatuksille. Vaan se tulee pinnalle paljon nopeemmin. Ei täs tietenkään vielä kaikki, mutta pahin loadi on takana. Kyl tietää kun pitkään ollu reissun päällä eikä vessaa lähellä, niin kyllä sitä aika paineella aletaan laukoon. Ens kerralla hyvä oppia välistopeil kuseen. Sitähän tämä.

Nyt alkaa mennä enemmän syvemmälle ja syvemmälle, että löydetäänkö sieltä peleistä tiettyjä fraktaaleja mihin voidaan laittaa uskoa. Ainahan niitä löytyy, tarvii vaan sen oikean tyypin ettimään niitä joka pääsee jäljille. Nousutkin on yleensä kaks osasia, niin iso ero jos huiput on 4-8x vai 12-24x. Oon aika varma, että jotain sieltä kuitenkin löytyy. Mitä nyt jo tutkaillu niin aika usein sen kakkoslevelin tason huipultakin arvot tulee tippuun ensimmäisen huipun tasolle, että joka tapauksessa sieltä saadaan suht varma breakeven treidi. Jos taas ei synny huippua niin tulee alas ja paljon, josta ekan tason ostoista saadaan hyvät profiitit. Eli löytää ne oikeat diversifikointi tasot, syy ja seuraus. Luulen että kans on vähän että pitää olla pelissä sisällä, ulkona, sisällä, ulkona. Segmenttejä. Menee taas helvetin vaikeeksi jos toi on ainoo mitä ymmärtää eikä sitä suurempaa syytä sen takana. Helppoahan sitä pokerissakin sanoa että bet check raise fold. Nyt ollaan jo menty sen ohi. Toisten taas jotka oppinu napit, ei tarvi niitä miettiä vaan ollaan siirrytty ja paljon moniulotteisemmalle tasolle.

Tää on kuites helppoa, kun ihmiset tehny tän pelin. Pientä aivojumppaa, ei muuta. Eri asia kun paskasta aletaan tekeen energiaa ja saadaan se vielä toimiin, mutta loppupeleissä erilaista, vaatiihan se ulkopuolisia resursseja, tää ei. Se on se suurin vahvuus mitä kukaan ei käsitä. Jos muuttujat minimissään niin toteutuksen taso on todellakin itsestä kiinni. Ei voi itkeä että rahat meni, paska tsäkä. Tai että ei helvetti, tulipa iso jöntti. Syy ja seuraus ja tekemisen tasoja on erilaisia.

23.9.2019 - 19:42
#28130
+15
Liittynyt:
13.1.2017 - 22:52
Viestejä:
Viestejä: 90

Nassim Talebbia lainatakseni, "Don't tell me what you think, tell me what you have in your portfolio"

Eli top5 kryptot mielestäsi?

24.9.2019 - 00:18
#28133
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33
Gamblerrr3 kirjoitti:

Nassim Talebbia lainatakseni, "Don't tell me what you think, tell me what you have in your portfolio"

Eli top5 kryptot mielestäsi?

Tässä nyt näin pähkinänkuoressa ilman suoraa järjestystä: Bitcoin, Bitcoin SV, Iota, Radix, Hashgraph, sekä telegramin krypto.

Mitään en kuitenkaan ikinä jätä pois jos mielen päällä niin täältä sataa. Kysehän on erittäin moniulotteisen tekstirykelmän syistä, kun kysymys tuntuu yksinkertaiselta mutta se on kaikkea muuta ja tolleen ei voi vaan ajatella.  Monesti jotka ajattelee, niin missaa jonkun tärkeän keyelementin ja antaa painoa liikaa väärille asioille. Top 5 kryptot omalta listalta tulee vähän eri läheistä mutta en nyt lähde liikaa erittelemään. Sanotaan se, että en omaa liiallista teknologillista näkemystä mutta omaan jonkinlaisen ymmärryksen kasata palapelin palasia yhteen, jos pääpointit kerrottu. Niin kuin minäkin, niin varmaan aika paljon skenen sisäistä keskustelua voitaisiin käydä. 

Mutta jos mennään sit kuitenkin vähän diipimmälle tasolle nyt kun asia aukaistiin. Itse spekuloin top coinit niiden näkemysten mukaan mitä olen itse saanut. Omakin näkemys voi olla hyvin supistunut ja parempia näkemyksiä on todennäköisesti ympärillä. Noista koineista voidaan spekuloida yhtä sun toista, mutta kaikki omaa tietynlaisen X factorin toteuttaa asiat vähän eri näkökentästä. Loppupeleissä mitä tämä on, niin on protokolla sotaa eikä voida tietää kuka tulee pärjään pidemmässä juoksussa. Ehkä on yksi protokolla, ehkä useampi, mutta todennäköisemmin vähemmän kun liian vähän.

Rahantekomielessä, top 5 coinit taas vaihtelee kausittain. On kausia kun nään Bitcoinin olevan parempi, kausia kun bigcap, kausia kun mid ja lowcap. Kaikella oma paikka. Lisäksi on aina uusia tulijoita joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Jos ei jaksa nähdä vaivaa ja etsiä hypetettyjä juttuja niiden ollessa vielä realisoimattamalla tasolla, niin helpompi keskittyä yleiskuvaan. Jos taas jaksaa nähdä vaivan ja uppotua, niin pinnan alta löytyy huomattavia mahdollisuuksia. 

Loppupeleissä kun miettii kuinka isosta kokonaisuudesta on kyse, niin tajuaa kuinka pieni pintaraapasua itselläkin on aiheesta, kun on painottanut enemmän psykologiseen puoleen, vaikka itse teknologiallahan ei ole psykologian kanssa mitään tekemistä. Itse en antaisi itselleni tässä asiassa kuitenkaan liikaa kreditibilityä.

Yleismentaalina itelle, kun näen jossain potentiaalia joka kuitenkin alkaa hämärtään sen moniulottuisuudella niin yksinkertaistan asiat, pysyen moniuloitteena siinä osa-alueessa jonka olen jo todennut itselle kannattavaksi, enkä anna näiden muiden näkemysten antaa liikaa kiilaa sen näkemyksen eteen, jolla on itselle oikeasti väliä. 

 
24.9.2019 - 23:42
#28152
+1980
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
Viestejä: 1839

No mutta ne rojahti ja kovaa :/ Mitäs nyt on meneillään.

25.9.2019 - 01:00
#28153
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Joo hyvä aika, ja yksi syy miksi oon näitä ajatuksia käynyt, ettei tipu kärryiltä kun jotain tapahtuu suuntaan ja toiseen. Olisi helppo olla sormi suussa mutta onneksi ei ole. Kiva kun kysyit, tässä lyhyesti.

Joo, tähän olin kanssa tulossa mutta en ehtinyt vielä kirjoittaa. Monesti ennen alt seasoneja koetaan shakeoutti tai vastaava bitcoin dippi. Jos ollaan overall bearish, niin yleensä altit reagoi tosi vahvasti bitcoinia vastaan negatiivisessa valossa. Jos taas on kuitenkin bullia ilmassa niin altit yleensä bottomaa bitcoinia vasten ensimmäisessä dropissa tai jopa ennen koko droppia. Tästä tullaan just siihen, jos ollaan saatu tarpeeks vahvoja signaaleita niin ei kannata liian vahvasti katsoa joka kanttia jos se tietty kantti on tarpeeksi vahva. 

Kuten kuvaajasta näkee, niin bulli skenaarioissa bitcoini on ottanut 20-30% dippiä. Joskus jopa isompaa. Tässä tapauksessa 10k -> 7,5k bitcoini tarkoittaisi 25% dippiä, kun taas edellinen iso tiputus oli 6k -> 3k eli 50%. Joku voisi ajatella että clousataan gappeja ja gappien vaihteluvälit pienenee. Tässä kohtaan tämä sopii omaan alttiskenaarioon, koska annan painoarvoa mitä tapahtui vajaa viikko sitten jonka moni unohtaa heti kun tapahtuu jotain impulsiivista. Tämän takia peli toimii.

Näitä on muutamia tapoja seurata, itse tykkään käyttää ensimmäisen korrektion boksiteoriaa. Boksi saadaan muodostettua impulsiivisen liikkeen välistä, ja sitten verataan hinnan kehittymistä boksia vastaan. Jos hinta näyttää ottavan boksin ylälaidasta kimmokkeita (alaspäin menevässä alalaidasta) jatkaen impulsiiviseen suuntaan niin ollaan bullish sinne päin, jos taas boksia vastaan reagoidaan heikosti niin ollaan todennäköisesti jonkinlaisen reversalin tasolla ja hinta tulee aikanaan impulsiivisen muuvin vastakkaiseen suuntaan selvästi ylemmille tasoille. 

Tässä siis mitä seuraan nytten bitcoinia vastaan, ja kun impulsiivinen liike on alaspäin niin haluttaisiin jatkon kannaltaettä hinta kehittyisi impulsiiviseen suuntaan ottaen boksista vaan konfirmaatio bounsseja. Jos taas näyttää siltä että hinta pysyy boksissa tai boksin yläpuolella niin todennäköisesti liike alaspäin on heikkoa ja tämä taas antaa hyvin tilaa altcoineille lähteä bounsaan, ja aikanaan bitcoin tulee taas 13k tasoille. Tätä ei voi muuta kuin seurata miten kehittyy, ja aika on paras työkalu. Eli impulsiiviseen suuntaan verrattuna, kaikki boksin sisällä ja yläpuolella vietetty aika on äärimmäisen huonoja impulsiivisen muuvin jatkolle. Haluttaisiin nähdä enemmän äkäisiä V muodostelmia. Jotta impulsiivinen muuvi kääntyy vastakkaisin taas toimitaan boksissa mieluiten pitkään ja ollaan jopa sen yläpuolella ja kaikennäköiset tylpät formaatiot ovat positiivisia. Tulikohan tarpeeks hyvin haettua.

 Mutta mikä tärkeintä, omat signaalini esim btc vs iotaa, joka on peli erillään dollarrista, ja sen aikasemmin luomista konfirmaatioista. Alla kuvaajaa ja pientä taustatarinaa.

Nähdään että meillä oli aikaisemmin oleva trendi jonka olen piirtänyt (punainen viiva), jota vastaan iota on alkanut resistoimaan. Tässä kohtaa en ajatellut kovin paljoa, koska yleis suunta oli bearish, ja jotta se muuttuisi tarvittaisiin jotain todella painavaa. Nähtiin kuinka supportti muuttui resistanssiksi eikä oikeen treidipaikkoja ollut. Nyt kuitenkin, reilu viikko sitten nähtiin KAIKKIEN alttien ottavan isoja pomppuja ja itse olin seurannut IOTA:a jo pidempään ja näin kuinka se meni suoraa heikosta korrektioboksista läpi ja puhko vanhan support-resistanssi viivan läpi. En odottanut että markkinoilla voisi olla tarpeeksi voimaa että tämä resistanssi viiva voitaisiin vaan läpäistä. Odotin että kyseinen viiva toimisi enemmänkin resistanssi pointtina johon voidaan osua ja sen jälkeen hinta jatkaa tasaista luontaista laskua niin kuin tähänki asti.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan punaisen viivan saavutettua hinta vaan kiihtyi entisestään, painoi suoraan läpi tähtiin, tuoden viivan päälle tarpeeksi tilaa että voitiin ajatella resistanssiviivasta tulleen jälleen supportin. Tietenkin kaikki ottaa korrektiota, eikä tähtiin päivässä tulla niin on vain luontaista löytää tietty siwngiväli boksin molemmin puolin. Nyt nähtiinkin että punainen viiva onkin toiminut supporttina, kun hinta on lähestynyt sitä niin ollaan nähty äkäisiä vastustavia liikkeitä. Kun kiinnittä huomiota, niin itseasiassa iotan bitcoin low pointti saavutettiin jo aikasemmin ja jos oltaisiin bearish sentimentillä, niin oltaisiin nähty satavarmasti bitcoin low-low, jota ei nyt nähty. 

En taas usko, että näiden monen skenaarion yhteensattumia oltaisiin nähty, ellei olisi yhtä isoa peliä menossa, mitä olen myös käynyt läpi aikasemmin, eli ALT season. Shakeoutit ja välilliset liikkeet kuuluvat vaan toimenkuvaan.  Ei todennäköisesti oltais nähty vastaavaa resistanssi linjan ylittämistä, ellei jotain isompaa olisi meneillään. Pitää nyt muistaa, että hinta bitcoinia vastaan ison dropin jälkeenkin on huomattavasti ylempänä mitä viikko vastaavasta, vaikka bitcoinin dollari hinta on alempana. Joku voisi sanoa, että dollareita kasataan isompaa pumppia varten. Jotta tähän taas tullaan, halutaan nähdä bitcoin dollari käyrässä vastakkaista tylppää, suoraa liikettä boksia kohtaan.

Btc/alt boksit on enemmän suuntaa antavia, mutta bitcoin/dollari boksit osoittautunu tähän mennessä hyviksi signaaleiksi itselle. Niillä on hieman erilainen käsite toisiaan vastaan, yleisesti btc:tä vs hinnan pitäminen on aina bullish ja odottaa jatkoa, kun taas dollari on eri peli kokonaan. Bitcoinia vs altit yleensä joko vajoaa, tai nousee niin poikittainen sahaaminen ylöspäin menevällä sektorilla voidaan ajatella itseasiassa nousuksi.

Tässä vielä omasta boksiteoriasta lisää:

Kuten nähdään, hyvin impulsiivinen liike alimpana ja hinta jäi aikahyvin boksin yläpuolelle seilaan ja boksissa vietetty aika oli minimaalinen ja korrektiobounsit olivat hyvin lähellä boksin ylälaitaa, niin saatiin jatkoa ylemmäs.Tästä mennään keskitason boksille, siinä nähtiin boksia kohtaan vähän isompaa reistanssia, mut kuitenkin niin että boksissa vietetty aika oli eritätin hyvin pientä ja alinkin hinta kohta oli muodostunut piikille. Tästä taas kehitys jatkoi ottaen aina support bounseja boksin ylälaidasta ja hinta jatkoi uuteen follow-up liikkeeseen. Ylimmässä boksissa nähtiin, että hinta ei enää kehittynykkään smalla tavalla boksia kohtaan, vaan alkoi resistoimaan boksia heti kättelyssä ja päättyikin enemmän "ranging" alueelle, niin vielä että nähtiin tulevia lower loweja. Tästä päädyttiinkin nykytilanteeseen että vaaditaan kurssinkäännös ja uuden boksin luominen vastaavaan suuntaan katsoen miten hinta lähtee reagoimaan sitä vasten (nykytilanne). Yleistrendi on kuitenkin nouseva, ja parabolisten liikkeiden jälkeen yleensä tullaan alas jokainen ylöspäin menevä kiihtyvä trendline, ja bullish tapauksessa bottomi saavutetaan alimman trendlinen yläpuolelta kuitenkaan välttämättä koskematta siihen.

Eli loppupeleissä, flop-turn-river, bet-check-raise, same-old. Ei se itse peli ole muuttunut mihinkään, tapahtuu vaan tilanteita ja sitten on eri tapa lukea niitä. Joillekkin 1/2 potin lukeminen aiheuttaa huomattavasti vähemmän päävaivaa kun 2x potin. Itselle tämä on enemmän sitä yleispeliä pelin sisällä kuin mitään ääripäitä suuntaan jos toiseen. Ehkä niin kuitenkin, että aletaan olla tämän pelin riverillä, ja kohta ollaan valmiina alottaan uutta jakoa.

26.9.2019 - 03:07
#28165
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Mitä enemmän ajattelen niin sitä bullimmaksi siirryn mid termin suhteen. Short termissä on ihan tervettä clousaa gappeja. Kaikilla on aina muistissa edelliset isot eventit mihin pahoja vertauskuvia katsotaan, mutta usein ne ei kuitenkaan käy toteen ihan siinä sfäärissä, vaikka näennäisissä muodostelmissa kyllä. Markkinat on vähän kun kaikki kaikessa, aika parantaa haavat. Myöhemmin mikä oli mielenpäällä isosti niin onkin muuttanut vanhalta katsontatavaltaan käänteiseksi. Tietenkin permabulleja ja permabeareita on alalla kun alalla, mutta se on se vähenevä luonnonvara isommassa virtaavassa joukossa. Voitaisiinkin sanoa että nykyisen perussuomalaisen kasvatuksen saaneilla voisi olla permabear kuva absoluuttisen "säästämiseen" liittyvistä asioista. Pidetään mielummin euroissa kun jos sen jonnekkin laittaa niin se voi tipahtaa ja hartaasti säästetty asia riskeerataan menettää. Tässä kuitenkaan ei olla ikinä ajateltu että mikään maailmassa ei kuitenkaan ole stabiilia ja muuttuvia olosuhteita aina on, ja nämä tilillä olevat eurot kuihtuvat ajan kanssa aivan samalla tavalla kuin mahdollisesti sijoitettuna kohdatessaan huonoa markkinaonnea, sillä erolla että mahdollisuus ylöspäin menevään liikkeeseen on kuitenkin isompi ja vaikka käydään pohjalla, niin sieltä voidaan nousta.

Mutta tietenkin, jos pääkoppa ei kestä eikä ole ymmärrystä finanssillisia vaihteluja kohtaan niin sillon se on ihan ok. Pitää kuitenkin muistaa kaiken balanssi. Jos tekee näennäisesti +EV liikkeen ja sen kääntyessä vastakkaisesti ymmärrys sitä kohtaan on haurasta ja johdantaisena voi päätyä mielisairaaksi ja pahimillaan lopettaan oman läsnäolon, niin tietenkin sillon kannattaa olla se perussuomalainen. Jotta toiminta asiaan kun asiaan on kannattavaa, niin se pitää ensin ymmärtää ja sitten sisäistää. Ei ole väärin potkasta maalista ohi. Ihmisenä meille harvemmin on opetettu mielen hallintaa, kun enemmänkin mielen ymmärrys meidän kulttuurissa on enemmän rakennettu rahan ympärille kuin minkään muun, siitä ollaan tehty tärkeämpi tuote kuin mitä se oikeasti on. Sen takia sen vaalimiseen ja liialliseen suojelemiseen on syynsä. Kuites hyvä muistaa, että raha ja kaikki muu, on vaan pikkupaska kokonaisuus isommassa kuvassa ja jos koet että oman ymmäryksen kiinnepisteet perustuvat liikaa rahaan niin voit myös ottaa positiivisena, että ihmisenä on todella tilaa vielä oppia ja avartaa näkemyksiä. Vähän kuin hyvä kryptocoini dipissä, mitä alempana niin sen enemmän tilaa sillä on isompiin tuottoihin.

Pahimissa tapauksessa koko maailma romahtaa ja nähdään totaalinen rahallinen resetti mutta elämä jatkuu. Sitten mietitään että eihän tää ollutkaan ihan niin iso juttu mitä kuvitteli, ehkä jopa parempi näin niin sai aikaa ja tilaa oppia uutta mitä muuten ei välttämättä olisi päässyt kokemaan.

Suurin muuttuja on se muuttuja, kun ei ole ymmärrettävästi sisäistänyt tulevaisuutta. Kuitenkin ihmisen luontaisuus perustuu tietoon ja varmuuteen tulevasta. Jos näitä ei ole, niin ihminen reagoi itselleen epänormaalilla tavalla joka on yleensä ymmärtämisen ja koulutuksen puutetta. Sama asia myöhemmin läpikäytynä ja koulutettuna ei välttämättä enää aiheuta liikkeitä suuntaan jos toiseen. Paniikkikohtaukset tässä hyvänä äärimmäisenä esimerkkinä, ihminen ahtaassa paikassa pimeässä kaiken uuden ympäröimänä eikä nää toivoa ja varmuutta edessä, menee aivan lukkoon ja kokee todellisuuden aivan erilaisena mitä se oli tilannetta aikasemmin. Ymmärtämättä sitä tosi asiaa että todellisuushan on pelkästään pään sisällä ja ympärillä olevat asiat ovat pelkkää pölyä ja muuttujia, jonka päästää muokkaan oman todellisuuden käsityksen hyvin erilaiseksi mitä se oli hetki sitten. Sitten kun ymmärtää että sinä olet sinä, ja tuo on tuo. Nää kaks elementtiä on irrallaan toisistaan jotka vuorovaikuttaa keskenään. Ainoastaan objekti ympärillä muuttuvat, mutta ne on ikuisia muuttujia mutta sinä olet aina sinä, niin miksi tuntea paniikkia. 

Sitähän tämä, minä olen minä. Kaikki muu on vaan muuta. Minä olen se isoin kokonaisuus itselle, muu on ympärillä vaihtuvaa vilskettä joista voi etsiä mielekkeitä kimmokkeita itselleen. Mutta jos kimmokkeista tulee sen minän määrittäjä, niin sillon on hyvä tuplacheckaa omaa käsitystä todellisuudesta.  Älypuhelin aikanaan oli mahtava asia ja objektilisä, mutta loppupeleissä, kuinka monelle siitä objektista on kehittynyt isompi ymmärryksen määrittäjä kuin pelkkänä objektina pysyminen? Voitko rehellisesti sanoa, että tämä on mielelle sama kun tuo banaani pöydällä, jonka syön aamiaiseksi, ja sen jälkeen sillä ei ole suurempaa ärsykettä mielelle. Vai onko se jotain muuta joka tietoisesti koittaa muokata tulevaisuutta haluamattaan? Onko objektista tullut osa minua? Tarvitseeko sen?

 

 

26.9.2019 - 06:45
#28166
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Mahtava juttu. Nyt se löyty, paljon oon ettinyt miten tässä tulee käymään ja kaikki päätyy samaan. Tiettyjen altcoinien kauteen. 5-10x bottomeista dollariarvossa, btc arvosa se voi olla jopa 20x, että jopa mielummin näin kun dollarissa 10x. Mulla useampi eri vaihtoehto, mutta tällä hetkellä deppressiiviseen markkinaan vastakaikuun toteutettu piikki olis se luontasin. 2-3kk nytten lasketellaan mutta bitcoin arvossa noustaan. Siihen kylkeen ISO kuukauden kestävä bullruni josta altit toppaa. Sen jälkeen alkaa bitcoinin ja bitcoin sv valtakausi jossa tulee jokunen harva altti mukana. Eli aika yksinkertainen gameplan. Olla nyt alteissa, oottaa piikki ja vaihtaa bitcoiniin ja bitcoin sv:hen näin kärjistetysti. Bitcoini voi tulla jopa 5k alkuun minkä paikkeilla nämä altit piikkaa, ja trendin käännös nähdään kun bitcoini tekee capitulation dropin 2-4k Eli tovi ollaan puhtaasti dollarissa ja ostetaan bitcoinia ja sv:tä capitulation dipistä. Tässä siis yksi sentimentti, mikä vaikuttaa nytten todennäköisimmältä, mikäli alttien nouseva trendi bitcoinia vastaan pysyy stabilina ja bitcoin dollaria vastaan laskee.

Tässä tullaankin neljän eri vaihteeseen josta sadaaan aina hallussa oleva kausi yhdistelemällä: 

  • 1) Btc bull
  • 2) Btc bear
  • 3) Alt bull
  • 4) Alt bear

Eli esimerkiksi mikä vaihtoehto nyt on kyseessä, 2+3 btc bear + alt bull, eli btc laskee ja altit nousee, päättyy nousija alttien isoon piikkiin. Sen jälkeen muodostetaan varmaan 1+4 poislukien altit jotka ei oo tehnyt formaatiota, esim uudet altit voi olla menossa 1+3, kun laitetaan erilaisiin sarjoihin. Tässä vois olla vaikka niitä lower ja midcap kolikoita, mutta helpompi pelata bitcoin sv:llä ja bitcoinilla niin pysyy herkemmin, ja sv:ssä sitä altti diversifikaatiota jo tarpeeksi. Esimerkiksi pahin bear correctio 2018 oli 2+4 ja kova run uppi 2017 1+3. Nyt toistetaan niitä vaihtoja välillä mitä ei olla käyty. Meille siis jää tehtäväksi määrittää aikakausi mikä tuntuu signaaleihin nähden sopivalta ja toimia sen mukaan, sekä nähdä jo etukäteen seuraavaa kautta että voidaan olla valmiina uuteen aaltoon. Niin kuin merellä, vanha yleensä jättää taaksensa mutta uusi tulee aina, varsinkin myrskyisellä säällä. Määritä vastustaja ja pelaa sen mukaan.

 

Tässä vielä kuvaa mahdollisesta 2+3 eventistä.

Kuvaajasta nähdään ensimmäisen kollektion tapahtuvan ennen btc:n pientä tiputusta. Punaisessa ympyrässä btc jatkaa laskua jossa altit nousee vasten, säilyttäen aikalailla dollariarvon tai laskien hieman. Tämän periodillinen aika oli n. 3kk. Harmaan sininen oli bitcoinilla enemmän sitä samaa heikolla rangeusalueella pysymistä jolloin altit päätti tehdä setupin päätöksen massiivisella piikkiliikkeellä, josta seurasi trendinvaihdos.

Tämä siis yksi vaihtoehdoista, jos bitcoin jatkaa deppressiivistä runia, ilmankin jos bitcoin ei jatka alaspäin liikettä niin pitää katsoa erilaista tilannetta, mutta että löytyy alttien mahdollisia piikkimuodostelmia bitcoinin bearistakin ja ymmärtää kausien vaihtelut keskenään, antaa entistä enemmän syytä olla valppaana ja tutkia markkinoita. Mahdollisuuksien määrä on valtava. 

Toi onkin sitten sellainen formaatio kun ollaan deppression keskellä niin helkatin vaikea päästä mukaan.  Siinä kuitenkin kuukausi tullaan isosti ylös niin voi alkaa tuntua isolle bullille vaikka se on vain trendin päätösnäytelmä. Äläkä jumalauta osta sitä piikkiä.

Vähän kun bluffaamaton vihu lyö isosti, niin parempi vaan foldata, vaikka näennäisesti käsi näyttää hyvälle. laugh

"There is something in me that I just know but I can't form words around it. Now I have done just that."

27.9.2019 - 02:55
#28182
-69
Liittynyt:
17.5.2018 - 19:50
Viestejä:
Viestejä: 33

Aika hieno homma, kuinka helposti miljoonan voi tehdä erittäin maltillisella sijoituksella. Viisi kertaa osaa lukea kortit putkeen oikein, ja average 4x profiitilla ilman että lyhentelis välistä, 1000€ * 4 *4 *4 *4 *4 = 1 024 000€, kymppitonnilla 10 miljoonaa. Huh. Kovia lukujaa. Ja kaikki aivan silmien edessä. Toivottavasti joku saa kiinni. cool

Tonnista miljoonaan kolmessa vuodessa, anyone?

Tein telegramiin tän blogin oman kryptokanavan, jossa voidaan vähän spontaanivisemmin keskustella ja löytää erilaisia mahdollisuuksia. Kuitenkin loppupeleissä, nämäkin jutut menee 95% porukalla ohi, niin jos skenen sisällä päästään pienellä porukalla löytään tilaisuuksia. Tietenkin kryptokanavia on jo paljon, mutta osana juttua on tämä blogi minkä informaation vain pieni määrä ihmisistä on sisäistänyt ja on paljon arvokkaampaa lähteä näillä liikkeelle kun tyhjässä tilassa. 

Linkki alla:

https://t.me/joinchat/AAAAAFkd0dlrE5G2tcOfwg

Tietenkin vahva banhammeri voimassa, ja jokainen alaspäin peukuttava negapaska viivallakulkija lentää pois kun rakettiryhmä konsanaan. Ens kerralla sit voi miettii, että kannattiko sitä peukkua painaa alas. Kyl teil tiesitte että nää päätökset oli huonoi, painaa sitä helvetin peukkua alas, ja nyt se kostautuu. Mut onneks teilki on kuites tää blogi ja teksti ylhääl. niin ehkä te niistä jotain saatte. Mutta hunajaa kakun päältä, ei ikinä. kiss