Olet täällä

|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 23.9.2019 06.01

Täs nyt kaiken melun keskellä, piti laittaa kaveri Billille viestiä. Billi tykkää lukea paksua, sen takii tullaan hyvin toimeen. Ikinä vielä ei oo negaa tullu takasin. Billist puheen ollen, hieno jätkä. Teki uuden vessan mistä paska tuottaa energiaa. Ei tulis kaikil mieleen, sillä aika monta ongelmaa selvitetään. Eikä siinä kaikki, kylkeen kanssa alko poliota ratkoon. Aika erilainen mutta kuitenkin strategisesti haastavampi. Vessa on kuites vessa, siin ei silleen mitään kummaa. Kun se on keksitty ja jalostettu ja printattu niin se on. Polios tulee sit taas eri haasteet vastaan millä ei teknologian kanssa mitään tekemistä. Ihmiset. Kun ihmisten kanssa joutuu olla tekemisissä liikaa, niin useammin se vituiks menee kun ei ymmärrä omaa parastaan vaan on niitä flatlinereitä tiellä blokkaamassa, kyvyttömiä tekeen mitään muuta. Ei billi tähän jättäny tietenkään, vaan keksi uuden ydinlaitoksen kanssa, joka käyttää ydinjätettä eikä tarvi rikastaa uraania. Eli ei aseita niistä. Enää ei voida sanoa, että ei me anneta teän tehä, kun kuites teette aseit. Tietty se on aina tekosyy. Turvallisuus ja hyötykäyttöhän ton jutun ykköspointit on. Hiilidioksidista vittuun.  Kova jätkä tuo kaveri Billi, tietokonekoodarista tohon. Ei kaikilla tulis mieleen mentaalikoodista siirtyä ihmisulosteen tuomista podiumille. Missä muut näkee negaa ja hävikkiä, billi näkee mahdollisuuksia. Ihan sillä päätin että Billi on viestin arvonen, siitä että se koodari ja microsoftin rakentaja, ei niin mulle välii. Mutta kaikki muu. Huh huh. 

Ehkä tää myös kertoo siitä, että pikkuhiljaa oon saamassa kryptopeliä kasaan oman pään sisälle ja niin myös että helpommin pääsee käsiks tulevaisuudes. Pitää vielä lokeroida ja kansioida, niin sitten kun on aika syventyä niin ei tarvi ottaa niin paljoa aikaa ajatuksille. Vaan se tulee pinnalle paljon nopeemmin. Ei täs tietenkään vielä kaikki, mutta pahin loadi on takana. Kyl tietää kun pitkään ollu reissun päällä eikä vessaa lähellä, niin kyllä sitä aika paineella aletaan laukoon. Ens kerralla hyvä oppia välistopeil kuseen. Sitähän tämä.

Nyt alkaa mennä enemmän syvemmälle ja syvemmälle, että löydetäänkö sieltä peleistä tiettyjä fraktaaleja mihin voidaan laittaa uskoa. Ainahan niitä löytyy, tarvii vaan sen oikean tyypin ettimään niitä joka pääsee jäljille. Nousutkin on yleensä kaks osasia, niin iso ero jos huiput on 4-8x vai 12-24x. Oon aika varma, että jotain sieltä kuitenkin löytyy. Mitä nyt jo tutkaillu niin aika usein sen kakkoslevelin tason huipultakin arvot tulee tippuun ensimmäisen huipun tasolle, että joka tapauksessa sieltä saadaan suht varma breakeven treidi. Jos taas ei synny huippua niin tulee alas ja paljon, josta ekan tason ostoista saadaan hyvät profiitit. Eli löytää ne oikeat diversifikointi tasot, syy ja seuraus. Luulen että kans on vähän että pitää olla pelissä sisällä, ulkona, sisällä, ulkona. Segmenttejä. Menee taas helvetin vaikeeksi jos toi on ainoo mitä ymmärtää eikä sitä suurempaa syytä sen takana. Helppoahan sitä pokerissakin sanoa että bet check raise fold. Nyt ollaan jo menty sen ohi. Toisten taas jotka oppinu napit, ei tarvi niitä miettiä vaan ollaan siirrytty ja paljon moniulotteisemmalle tasolle.

Tää on kuites helppoa, kun ihmiset tehny tän pelin. Pientä aivojumppaa, ei muuta. Eri asia kun paskasta aletaan tekeen energiaa ja saadaan se vielä toimiin, mutta loppupeleissä erilaista, vaatiihan se ulkopuolisia resursseja, tää ei. Se on se suurin vahvuus mitä kukaan ei käsitä. Jos muuttujat minimissään niin toteutuksen taso on todellakin itsestä kiinni. Ei voi itkeä että rahat meni, paska tsäkä. Tai että ei helvetti, tulipa iso jöntti. Syy ja seuraus ja tekemisen tasoja on erilaisia.

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 21.9.2019 08.19

Bitcoin dominanssia tarkastelin lisää. Aika paljon samaa mitä jo ennestään ymmärtänyt, mutta kuitenkin niin että vankisti näkemyksiä, sitä samaa oli enemmän mitä olin ajatellut. Alla kuvaajaa.

Jos lähdetään lukemaan kuvaajaa, niin heti nähdään isompien bitcoin dominanssinytkyjen vaihteluaste ja jokaista vaihteluastetta seuraa korrektio. Ajallisesti näyttää jopa liiankin manipulatiiviselta, kun isoimmat btc % tiputukset tapahtuvat marras-tammikuun väliin. Jopa bitcoinin bear-recovery markkinoilla 2014-2016 nähdään kaksi erillistä dominanssin tiputusta samalle ajanjaksolle. Suomessa asuvilla helppo ajatella, kun ulkona on pimeää ja kylmää, niin on bitcoinillakin. Pimeän ja kylmän jälkeen alkaa kirkastuun ja lämpeneen. 

Oikeastaan ainoa kerta kun bitcoin ei romahtanut loppu/alkuvuoden sektorilla on 2018, mutta senkin voi laskea edelleen isomman muuvin korrektioon johon ei oltu käyty tarpeeksi aikaa. Sielä on kans yks hauska nyanssi, mitä moni ei ole ajatellut. Tuona aikana, kun se paino suoraa viivaa, niin bitcoini romahti $$$ isosti. Lähes joka kerta kun bitcoin on romahtanut isosti, altit ovat romahtaneet isommin bitcoinia vastaan. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, niin jollain pienellä twistillä voitaisiin siihenkin saada altti "pumppi", mutta kuitenkin niin että hieman enemmän spekuloinnin varaa jättää asialle.

Dominanssin suhteen vielä, niin oman näkökannan mukaan mitä ylemmät viestini tukee, bitcoin on nytten korrektannu tarpeeksi, että voidaan taas olettaa saman vanhan jatkuvan, ja nähdään alteilta isompaa peliliikettä, ennen kuin saadaan kirjaan lisää sivuja. On myös mielenkiintoista seurata, että muuttuvatko kautuiset pimeen kvartaalin alttipumpit 2 vuoden mittaisiksi vai oliki viime vuosi pelkkä bugi mikä fiksaantuu. Oli miten oli, vaikka viime vuonna ei voittoa bitcoinia vastaan, niin ei myöskään tappiota.

Pitää tarkastella myöhempään mitä noilla tasasilla väiliajoilla tapahtuu, veikkaan yleisesti että sillon pienemmät ja midtermcoinit saattaa pumppailla, joista osa puhkeaa ja toinen osa jatkaa isompaan pumppiin. Ilmapallon venyttämistä, jos laatu on parempaa niin saadaan isompi pallo, mut aikanaan sekin puhkeaa. Oletettavasti dominanssin siirtyessä bitcoinista poispäin niin bitcoinin pitää merkittävästi menettää markkina-asetelmia, ja isojen koinien ollessa isoja, vain isot koinit pystyvät tämän tekemään. Pienet koinit taas voivat pumpata tasaisella, ilman että dominanssissa nähdään suurempia vaihteluita. Bitcoin dominanssin mennessä ylös taas, varmaan vain hyvin harva koini pystyy pärjään bitcoinia vastan, joka tapauksessa riittävän harva että omistuksia kannattaa olla enemmän bitcoineissa kun alteissa. Tästä tultiin taas siihen three dimensional näkemykseen. Tää kuitenkin nyt vaan heittona, pitää katsoa löytyykö datasta vastaavaisuuksia.

Urheiluvedonlyönti voisi olla hyvä esimerkki kryptomarkkinoista. Sillä erotuksella, jos urheiluvedonlyönnissä häviää betin, niin betti on hävitty. Kryptoissa se kuitenkin jää itämään, ellei vertaa häviöiksi mahdollisia stop losseja, mitä ammattitreidaavat tekevät enemmän.

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 20.9.2019 09.16
Jack Torrance kirjoitti:

Tapasi selvittää oikein mitään on aika sekava, ylimielinen ja suoraansanottuna huono. Hyvä jos itse ymmärrät itseäsi! Teesini on että kovalla seurannalla voit lyhyessä juoksussa voittaa kryptokaupoissa paisteja - verojen jälkeen tuskin ketään odotusarvo mielessä! Tuuri se voi olla myöten blackjackissa tai ruletissakin vaikka miten pitkään ;)

En nyt lähde analysoimaan onko trolli, vai eikö muuten aukea. En lähde kuitenkaan väkisillä taittaan.

Lisäilin tässä alttipositoita, nytten kun on pahimmat upit tasoteltu. Skaalaan voittoja 200-300% varrelle tälle stäkille, niin että ensimmäinen erä on 25% suuruinen jatkuen tasaisesti ylöspäin. Mikäli markkinat kuumenee entisestään, niin 300% yläpuolella bitcoinia vastaan kaivan pidemmänajan kolikoita 300-600% välille. Painottaen 400-500% sektorin. Lisäksi jätän pienen 20% runnerin isommalle piikille. Tämä siis treidinä, puhtaasti bitoinia vastaan. 

Mitä tutkinut niin tilaa pitäisi olla 4-6xiin, niin 200-300% aika konservatiivinen tavoite. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että ostotaso on ylempänä kuin lähtötaso ja muistaa skaalata kaikki lähtötasoon eikä ostotasoon. Tämän takia onkin hetkellinen treidistäkki erikseen, tilanteiden muodostuessa voi reagoida ja ottaa pienemmän riskin ja aikavälin treidejä. Toista, pidemmän aikavälin stäkkiä taas käytetään suurempien paisumien kehittyessä. Tarkoituksena ensimmäinen stäkki ottaa profittina ulos, josta osan jättää bitcoiniin runneriksi ja loput euroiksi, joista joskus saattaa löytää osa peliin takaisin tai sitten ei. Mikäli iso piikki muodostuu niin piirretään logikäyrää alaspäin ja ostellaan takaisin kun logi krossataan. 

Tässä yksi mielenkiintoinen tilanne, jossa itsekkin mukana. Lähtötasot 2200, ostotaso 3000, cashout tasot 6000-8000 (-16 000).

Tähän sais vielä boksit piirrettyä, mutta menee aika sotkuiseksi. Mitä seurannut, niin IOTA:lla ollut samannäköisiä muodostelmia jo aikaisemminkin litecoinia kohtaan, 2017 se oli ensimmäinen kolikko joka pumppas ja litecoin oli 2013, the leader of pack, they say. Olisi vain luontaista että IOTA seuraa myös litecoinin korrektiokäyrää. Jos miettii cashout zonea, josta ensimmäinen diversifikaatiolevelini alkaa, niin boksi on hyvin keskeinen, koska myöhemmin päädytään tilanteesen että bitcoinin arvo on suhteessa zoneen alempana, ja mitä alemmasse tulee niin sen seksikkäämmäksi takaisin osto tulee kanssa. Mikäli piikkaa taas shorttermissä yli zonen, niin sielä on sitten niitä vanhoja koineja odottamassa. Nämä on niitä "kunnari" tilanteita, mitä on hyvä hakea mutta ei liian isolla painotuksella.

Näissä on melkeen aina yksi asia joka seuraa trendiä, mitä nopeammin jokin tulee ylös, sitä nopeammin myös alas. Mutta jos tulee luontevaa pidempää nousukehitystä niin prosentuaaliset odotusarvot kasvatat, koska tila piikinmuodostamiselle nousee suhteessa lähtöarvoihin. 

Dollarikäyrästä saadaan kans kivasti pientä double bottomia jonka pidempiaikanen bottom level pitänyt josta saatu vielä ensimmäinen bounssin ylöspäin ja vielä logitrendin oikealla puolella. Alkaa vaikuttaan jopa reversarilta, eikä ehkä niin korrektiolta, mutta tämä dollarissa. Bitcoin pelit erikseen.

 

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 20.9.2019 10.41
Jack Torrance kirjoitti:

Mukava tätä on ollut alun jälkeen seurata, otan sanani takaisin vapaa tyyli sallittakoon!

Eikö voitoista tule 30% vuosittaiset verot - tällä yhtälöllä spekulatiivinen treidaaminen trendien mukaan kuulostaa itselle aika -Ev touhulta. Ne jotka häviävät (valtava enemmistö) tai verojen jälkeen häviävät pitkässä juoksussa ovat varmasti aika suu supussa, koska heitä pidettäisiin hölmöinä (sijoitit rahasi paskaan ja hävisit vahingonilo mentaliteetti niskaan) vs. ne jotka riskillä voittivat paljon ylistävät  kryptoja ja omaa treideri "osaamistaan" - onnekkuuttaan . Voitolliset ja pitkäjänteiset sijoittajat taas riskien takia välttävät kryptoja ja eivät oikein tuo mitään keskusteluun koska eivät ole kryptoihin juuri perehtyneet. 

Pureudut nyt trendeihin ja miten se markkina käyttäytyy, eiköhän samaa tee aika moni muukin ja niin kauan kuin mukana pelissä on tarpeeksi niitä jotka aina ostavat väärään aikaan ja myyvät väärään aikaan markkinaa ennustava treideri voittaa jos ei maksa 30% veroja lyhyessä juoksussa. Toinen kysymys onkin mikä on näiden coinien todellinen arvo - jos omistan 100k eurolla bitcoinia siinä toivossa, että joku ostaa ne kalliimmalla ilman että tämän coinin todellinen arvo onkaan juuri mitään - miten voin olla olematta -EV position päällä koska todellinen jättiromahdus on täysin mahdollinen ja melkeinpä todennäköinen? Tietysti pelikassa tulisi hajauttaa ja aina riskeerata vain x % jokaiseen betsiin - siltikin pitäisin todennäköisenä että jokainen hajautettukin kryptobetsi voi hyvin olla -EV  vaikka olisit jo pitkässä juoksussa reippaasti voitolla!

Pokerissa on mielenkiintoinen konsepti - Riverin tullen Texas holdemissa et voi positiosta valuebetata ohuesti jos tulet välillä n5% ajasta (/+) reissatuksi bluffina. Se tappaa betsisi odotusarvon vaikka muuten tarpeeksi usein vastustajasi maksaisi hunommilla ! Vertaisin tätä tilannetta kryptotreideihin - yritetään katsoa kristallipallosta mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja usein voitetaan rahaa huonommin ennustavilta, siltikin ollaan aina tilanteessa jossa sijoitus on -EV koska assetit millä treidataan ovat arvoltaan niin paljon alhaisempia kuin miten markkina ne hinnoittelee.   

Just tätä, mitä varten mä oon täällä ja selventämässä. Ennakkoluuloja ja väärinymmärryksiä, sekä tapoja käsitellä niitä. Tietenkin niin kuin aina, tilanteet kehittyy ja kryptoissa ollut samaa. Vaikea pysyä kärryillä jos ei seuraa aktiivisesti, mut sitähän se taas kaikessa, mutta uusissa jutuissa vaihteluvälit huomattavasti suurempia informaation kannalta. Olinkin tulossa pikkuhiljaa verojuttuihin, sielä onkin aika kivoja tapauksia muutoksista liittyen. Ennen oli paljon harmaata ja epäselvää, on vieläkin paikoitellen muttei niin pahasti että oleennaisesti haittaa toimintaa. Tänä päivänä, uudella rahalla laitettuna kryptot on suhteellisen selvä peli.

Mitä verotukseen tulee niin verotusvuoden aikana voit vähentää häviöt voitoista ja voittosummasta maksaa verot. Jokainen treidi on nykyään verollinen, niin fiat to krypto kuin krypto to krypto. Mikäli jäät tappiolle niin sinulle kertyy luovutustappiota joita voit hyödyntää seuraavan 3 vuoden ajan pääomatuloista. Esimerkiksi jos sinulla on osakevoittoja tai asuntotuloja niin voit hyödyntää niillä kryptohäviöitä. Ennen vanhaa verottajahan koitti kusettaa ja sanoi että häviöitä ei oteta mukaan, mutta tapauksesta oli oikeustaistelu joka päätyi asianomaisen hyväksi. Voit lukea päätöksestä lisää täältä: https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1553685714978.html

Toisessa tullaan justiin siihen indeksiin, jos on perusjantteri, niin kannattaa pysyä vaan bitcoinissa, mielenrauhaksi ottaa ehkä paria muuta koinia, mutta yleisestihän bitcoinia ei voita mitään. Sijoitusajalla kuitenkin on huomattavan suuri vaikutus tuottoihin riippuen bitcoinin sen hetkisestä syklistä suhteessa muihin koineihin, tätähän ei perusjantteri tuu ikinä ymmärtämään. Liian monimutkaista melkeen itellenikin ja vaatii isoa aivojumppaa, koska senkin sisällä on monipuolisia ulottuvuuksia. Mutta yksinkertaisuudessa, osta bitcoinia 70% ja muita 30%, diversifioi aina 33% pois kun hinta triplaa. Osta takaisin x % kotiutetuista voitoista kun hinta tippuu ~80%(bitcoinin). Mikäli et ole tehnyt profiittia, niin muista jakaa sjoitussumma useaan eri akselivälille, ja toista edellinen.

Mitä todelliseen arvoon tulee niin sillä ei väliä, koska markkinoiden suhteelliset vaihteluvälit ovat riittävän suuria puhtaalla risk:reward mentaliteetillä. Ja sitten reikäpäät jotka sanovat että virtuaalivaluutat ovat yleisesti -EV, ja silti kun katsotaan kryptohistoriaa taaksepäin, niin ei taideta saada yhtään kertaa että yli 3 vuoden sijoitus on päätynyt negatiiviselle sektorille. Voitot taas ovat olleet liian isoja ymmärrettäviksi niin niitä ollaan alettu kountteroimaan valeuutisilla. Vähän kun laitat huhun koulussa liikkeelle, eikä se ikinä samalaisena tuu takasin ringin viimiselle henkilölle.

Hyvänä esimerkkinä, eräs kaveri alkoi panikoimaan stratiksen ollessa arvoltaan 5M, että näähän istuu puhtaan ilman päällä, että en uskalla. Mä sanoin että älä ota draamaa. Kaikki se mitä oon ylempänä kertonu risk rewardeista ja suhteistamisesta, niin sun ilmalla ei oo väliä. Myöhemmin kävikin niin, että stratiksen ilmalle kasaantui 1B valuaatio. Kaikki voi varmaan eron laskea itsekseen ja monta kotiutettua bettiä oltaisiin tolta vaihteluväliltä saatu.

Eli tietyllä tavalla myös sitä pokeria, että jos markkinoita pelaa, niin jokainen peli on yksittäinen käsi, kun saat kokemusta ja opit niin huomaat että oletkin yhtäkkiä NL10:sta päässyt NL 10k:hon, ja se ajatus että alkusaldosi 100$ olisi joskus menetetty on kauas naurettua historiaa. Tässä tilanteessa kassasi on jo todennäköisesti sadoissa tuhansissa, ja vaikka häviäisit useita kymmeniä tuhansia niin sillä ei enää niin merkitystä. Tulet aina jäämään huomattavasti enemmän voitolle alkusijoitukseesi nähden. Niin ja tietenkin, jos on paska tuuri ja paska peluri, niin todennäköisesti menee katki jo alussa, eikä kassa pääse nouseen.

Ja sit tullaan taas siihen, mitä aikasemmissa viesteissä, että jos ei luottoa niin älä pelaa ja jos haluat yrittää pelaamista, niin diversifioi sille oma kassa eka ja opettele, että voitko voittaa sillä sitä omaa "indeksiä", millä et pelaa, vaan sijoitat, niin kuin mihinkä muuhun tahansa markkinoille.

Kryptomarkkinan suola onkin siinä, että jättää kaiken draaman ja paskan taakse, ja katsoo juttuja läpi hyvin pelkistetyn putken kautta. Sielä on vaan niin jänniä juttuja, mikä sumentaa ajatuskyvyn, niinhän se pokerissa ja kaikessa muussakin. Varsinkin, ennen kun sen oppii sisäistään kunnolla. Ei sillä polkupyörälläkään heti kahdella pyörällä päästy liikkumaan. Olis loppunut nuoruus lyhyeen, tai ainakin tullut hyvin tuskallinen. Tietenkin haavojen parannuttua aina on rakebackia lähteä uuteen yritykseen, mutta helpompi oppirattaitten kautta kuin ilman.

Eli TLDR; suurin osa varmaan sun murheista, on jo kirjoitettu ylempänä olevissa viesteissä auki, mutta toki niiden suodattaminen on hankalaa. Tälleen tämä onkin progressiivista, niin kun koulupenkillä oppilaan ja opettajan välillä, käydään asia niin monta kertaa läpi että menee perille.

Tässä on varsin hyvä kuvaaja "jättiromahduksista" ja niiden pelkojen turhuuksista. Niin kuin sanoin, oppi on opittua mutta suurin oppi on oppia uutta tilalle:

https://www.youtube.com/watch?v=7ZNz3l0WETM

Ja se, missä usealla on pelko, sielä on mahdollisuus. Kun pelko on poistunut, mahdollisuus on mennyt. Taksikuskilta kun kysyi joulukuussa 2017 niin ei ollut enää pelkoa. Nytten on.

Ja jos jokin kysyy minulta, että missä näissä on se suurin value, mitä moni ei tältä istumalta pysty kertomaan, niin minä vastaan: Digitaalinen koodi. 

Mutta tykkään olla dramatisoimatta "valuella" niin pitkään kun tuntuu että sillä ei oikeasti ole mitään väliä, kun aukeamia on. Enemmänkin haen "hypepointteja" kun "aktuaalista valueta", vielä tässä vaiheessa. Uppoudun zonen syvyyksiin, etsin informaatiota, katson mistä porukka on kiinnostunut ja millä teknologisillä hevospaskalla(hypepointeilla) niitä ajetaan, ja jos tuntuu että olen vakuuttunut niin siihen koiniin voi heittää "runnerin". Ja sen, yksittäisen koinin pelaan alusta loppuun jo sanotulla cashout strategialla. Paisteja on pöydät täynnä, toisin sanottuna. Pelin sisäistäminen ei ole vielä niin tärkeää, vaan kaiken sen ympärillä olevan, joka luo pelin. 

Toisin sanoen, ensin pitää kertoa texas hold'emin säännöt, ennen kuin päästään itse peliin, prefloppiin, floppiin, turniin, riveriin ja sit mitä kaikkea hauskaa sielä voi tehdä. Syvenee ja syvenee. Vähän samaa. Mutta ton pitää kuitenkin jollain tavalla sisäistää, jos haluaa peliä pelata. Muuten kannattaa katsoa muita lähestymistapoja ja unohtaa peli, ja miettiä sijoituksena. Se sulkee toisia vaihtoehtoja mutta aukaisee toisia. Sen takia tämä ei olekaan suoraa sanottuna pokeria, vaan vielä jotain viehättävämpää. 

Ja tarkoituksena oli kirjoittaa aivan pikainen vastaus. 

 

 

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 20.9.2019 02.59

Voi olla, että kohta on kortisonia ja muuta hauskaa kädessä. Sen verran joutunu kirjottaan. Mutta tää pitää saada vielä ulos. Ehkä joudun hakeen kirjurin että alan sanelemaan, niin elkää ihmetelkö jos jossain kohtaa näyttää jännälle. Sehän se, foorumiblogi internetissä. Suomeksi ja blogaajalla oma kirjuri. Sitäkö se elämä 2.0 on? 

Sitä ei välttämättä heti tajua, mutta mister castelor ja minä, täydennetään toisiaan hyvin kryptoista. Molemmilla omat lähestymistavat niin lukijalla helpompi löytää keskitie. Informaatiota niin kuin yllä mainittiin, on erittäin rajoitettavasti saatavilla. Ainakin selvällä, tai puoliselvällä suomenkielellä ja vielä tavalla jonka voi jotenkin ymmärtää.

Alttimarkkinat. Nää pumppamentaalien rapujuhlat. Ne on täällä taas. Ainakin, hyvin suurella todennäköisyydellä. Viime aikoina, isot altticoinit ovat vähän puolisalassa keräilleet itseään, ensimmäisenä EOS ja nyt ETH jonka jälkeen koko paska markkina seuras. Tunnin aikana top20 altcoinia ylös kertaheitolla. Stellari vähän jähmetti perästä, mutta mitä tapahtuikin sen jälkeen? Mustana hevosena ohi vasemmalta 35% enemmän mitään muu pumppaaja. Alttibullmarkkinoiden 1on1: Määritä mikä sykli ja osta sitä mikä ei oo pumpannu. Kaikki saman syklin sisäiset koinit kumminkin pumppaa aikanaan. Pumpista pumppiin. Sitähän ne salilla tekee ja instragramissa näyttää hyvälle.

Seuraava neuvo, kun koinit pumppaa ja alkaa muodostaan piikkejä, niin myy bitcoineihin, älä dollareihin. Etsi, löytyykö toista hevosta joka ei oo pumpannu ja jos löytyy niin laita siihen. Rinse and repeat. Niin yksinkertaista se. Älä kuitenkaan liian sokaistu, kun kaikki loppuu aikanaan. Mitä pidemmälle bullmarkkina etenee, niin sen lähempänä ollaan aggressiivista käännöstä. Aikaa yleensä start to finish on maksimissaan 3kk, sitten koinit on pumpattu ja on uuden syklin muodostumisen aika. Tietenkin poikkeuksia löytyy mutta yleisesti kannattaa mennä suuremman todennäköisyyden mukana. Bitcoin bearissa mikään ei pumppaa, bitcoin bullissa jokin aina pumppaa kuitenkin mukana, mutta altti bullissa suurin osa alteissa pumppaa, jolloin bitcoin voi pumppaila kyljessä. Yleensä alttisykli kääntyy, kun bitcoin piikkaa. 

Tämän takia, jos ei hyviä altteja tunnu löytyvän enää, ja kivoja piikkimäisiä formaatioita saatu kotia, laita bitcoiniin, oota että bitcoin piikkaa ja myy. Unohda kokonaan dollariarvon hakeminen, koska se on vain este ja hämärtää, monesti dollarihuippu saattaa olla ylempänä, mutta bitcoin huippu on mennyt jo ja jos rahat ois ollut bitcoinissa niin ois tullut enemmän profittia. Yleensä kaikennäköinen piikki bitcoinia vastaan päätyy profittiin. Tutki yllä olevia käyriä ja esimerkiksi etheri oli kesäkuussa 2017 huipussaan ja iso dollaripumppi puolivuotta myöhemmin joulukuussa oli vaan kuvetta todellisuuden päällä. Kesäkuussa oli aika myydä etherit bitcoiniin, eikä enää ikinä palata ennen kuin tulee tarpeeksi tilaa nousta. Niin kuin aikasemmin sanoin, tila on tärkeintä ja yleisesti koinit mitkä ei oo pumpannut, niin niillä eniten tilaa. Etherissä se oli korrektio, koineissa kuten Cardano taas joulukuussa, bullrun. Koita mielummin löytää bullruneja kun korrektioita, mutta korrektiotkin on nollaa parempia. Diversifioimisella välttää riskejä. All-in pelillä luo lisää mahdollisuuksia. Risk:reward siinäkin.
 
Alttiryhmien syklit yleensä ovat väliltä 2viikkoa-3kuukautta, ei sen enempää. Todella harvon tulee uusia huippuja, vaan löydetään väli ja aletaan rangeemaan gold:silver sektorilla. Mutta UUSIA koineja on aina. Korrektioita on AINA. Tässä kohtaa alttirunin päättyminen voisi tarkoittaa ehkä btc:n 13k resistanssin läpäisemistä. Sit joko bitcoin jatkaa yksin tähtiin, tai dumppaa isosti ja määritetään uus suunta. Joka tapauksessa niin että altit tulee tippuun enemmän dollaria vastaan mitä bitcoini, niin elä helkatti oo alteissa liian pitkään. Ja vaikka hyvässä tapauksessa dolaridumppi voisi olla maltillinen -50-70%, niin bitcoinia vastaan se voi kärjistyä jopa 90%, riippuen edelläolevan pumpin suuruudesta.

Muutama alttisykli btctä vastaan näytöksi. Kiinnitää aikaan huomiota. Ei aikaa kollektiolla, vaan isoimman piikin muodostumisella kiihtyvässä formissa sekä prosentualisilla suhteilla. Nopea nousu, pitkä lasku. Jotku palautuu, toiset ei. Mutta sykli on sykli, se ainoa luontanen asia kryptoissa. 

Statis 2017 Mar 22 (12279) - Jun 04 (409 473) - Reilu 2kk, 33x vs bitcoin, nykypäivänä 3528 joka kiihtyvän trendin lähtöarvosta -71% ja huipusta -99%.

Ethereum 2017 Mar 05 (1 531 540) - Jun 19 (15 066 400)- Reilu 3kk, n. 10x vs bitcoin, nykypäivänä 2 154 855 joka kiihtyvän trendin lähtöarvosta hieman yli +30% ja huipusta -86%.

Litecoin 2013 Nov 18 (785 000) - Nov 28 (5 157 030) - Reilu 10 päivää, n. 6,5x vs bitcoin, nykypäivänä 750 853, nykypäivänä käytännössä lähtöarvossa, ja kiihtyvästä trendistä tullut koko matkan alas. Tämä 5 vuotta sitten nykypäivään. Matkalla tietenkin on paljon eventtejä.

Cardano 2017  Nov Nov 24 (385) - Jan 04 (8397) - Reilu kuukausi, n. 20x vs bitcoin, nykypäivänä 514 ja kiihtyvän trendin lähdöstä noin +50% ja huipusta -94%

Nem 2016 Jun  17 (354) - Jun 28 (2390) - Vajaa pari viikkoa, n 8x vs bitcoin, nykypäivänä 464 ja kiihtyvän trendin lähtöarvosta +30% ja huipusta -80%.

Mitä tästä huomattiin, että alttieja ei kannata olla liian pitkään taskussa kiihtymisen jälkeen. Mutta altteja kannattaa kuitenkin olla, pitää vaan toimia aktiivisesti syklin kiihtyessä, koska mitä isompi piikki tulee niin sen todennäköisemmin päädyt tilanteeseen että kryptovaluuttasi suhteessa bitcoiniin pienenevät. Esimerkiksi Startiksen tapauksessa lottovoitto olisi ollut kiihtyvän trendin alusta sijoitettuna ja piikkiin myytynä, 1 bitcoin muuttaa 33 bitcoiniksi, mutta jos olisit holdannut stratista ilman ikinä myymättä, niin tällä hetkellä sama bitcoini olisi arvoa 0.31 bitcoinia. Aika iso väli päällä ja hännällä. Ymmärrettävästi, fullrinkiläiset ei tästä tykkää, mutta omahapelurit olevat rakastavat. Isoin pointti kuitenkin, mitä suuremmat vaihteluvälit, sen suuremmat korrektiot, suuntaan jos toiseen. Syklit voivat olla monenpitusia ja paksusia eikä ole yhtä kivaan lyötyä faktaa, muuta että kun coini piikkaa, niin se piikkaa. Sekä että erilaisia mahdollisuuksia on aina nousumarkkinoilla olemassa. Samaan alttiin ei saa jumittua, vaan pitää osata katsoa muualle. 

Vaimon jos hakee, niin paljosta jää paitsi. One night standit, ne toimii täällä. Joskus opetetusta pois oppiminen, on uutta positiivista oppia. Ja siitä pois oppiminen, on oppia opin päälle.

On kaksi tapaa valmistautua kiihtyvään trendiin. Ensimmäinen, ostella koineja alamäestä ennen kuin edes mitään ylämäkeen menevää trendiä on päässyt tapahtumaan, ja huipun ja bottomin välille ollaan saatu tarpeeksi tilaa. Toinen, seurata markkinoita ja aina isoimmista huipuista ryppäinä ostaa. Joskus on fakesignaaleja ja tulee uusia loweja. Ei hätää, vaan jokasen isomman pikkubounssiryppäästä osto, koska sillon kuin uusi piikkimuodostuma alkaa tulemaan niin se todennäköisesti menee korkeammalle kuin useimmat ostoista ja ne jotka olet saanut alhaalta kiinni on hyvää profiittia jotka koveraa aikasemmista ostoista tulleet mahdolliset tappiot moninkertaisesti.

Tämä ja paljon mitä kirjottanut aikaisemmin, jos pystyt edes pienen osan sisäistään niin olet jo helvetin pitkällä. Jos pystyt aikanaan sisäistään edes puolet, alkaa olla avaimet käteen paketti lähellä. Jos sisäistät kaikki, valehtelet itsellesi. Ainoa tapa päästä lähelle, on itse oppia ja syventyä asiaan. Tämä blogi on lähinnä helvetin iso puskuri oikeaan suuntaan, mutta itse motivaatio tulee itsestä. Tutki käyriä, etsi informaatiota, lue uudelleen, kokeile ja sisäistä. Siinä on avaimet menestykseen. Ilmaiseksi se ei tule.

Nyt tuli taas kirjotettua noin, niin pakko disclaimerit heittää perään mitä ensimmäisen postin lopussa sanottu. Kertauksena, että ketään en neuvo tai kehota sijoittamaan rahaa ja nämä ovat omia näkemyksiä ja saatan itsekkin poiketa näistä esimerkeistä. Nämä ovat vaan havaintoja jotka olen huomannut toistavan samaa kaavaa mutta ei todellakaan tae tulevasta. Minullakin on virtuaalivaluuttoja ja sen takia intressejä tässä skenessä, en kuitenkaan sano valuuttojen tarkkoja nimiä komplikaatioiden välttämiseksi.

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 19.9.2019 07.57
Casteliero kirjoitti:

Kryptoista ois tosi kiva keskustella, mutta kun räiskitään metafora-haulikolla vapaata ajatusvirtaa paperille, niin ei tälläiset "pattipäät" pysy perässä. Tosin tämä pattipää yleensä kommentoi, tuskin koskaan peukuttaa.

Joo kryptot on kivoi, niissä on vielä se alkuajan viehätys mukana, kun kukaan ei voi sanoa varmaa juuta eikä jaata. Vuosien päästä sitten mietitään että jaahas, siinä oli kyllä sälli joka vähän edellä aikaa. Vaikka ei ollut niinkään sitä, vaan enemmänkin ajan keskellä, kun muut eli perässä. Itselle metaforat lähellä. Niiden avulla oppinut sisäistään vaikeampiakin asioita paremmin ja saanut järjen kaiken melun keskelle. Ne asiat mitkä välistä tuntunut mahdottomilta, niin yhtäkkiä muuntunutkin luontaisiksi. Syvä rauhan ääni keskellä suota, vaikka ulkona tuulee. Tarkotus ei tietenkään ole loukata ketää, vaan enemmänkin tuoda asiat hieman kärjistettynä ja lähemmin paperille. Parhaiten ihminen reagoi kun törmää asiaan joka stimuloi. Ymmärrettävästi ainakin näin alkuun, ulkoapäin voi kuulostaa aggressiivisemmalta mitä tarkoitettu. Tässä taas tullaan vanhaan opittuun ja ihmispsykologiaan. Sitten tullaan filtteröintiin, ja kaikki varmaan tietää mikä koskee itteä. Gutfeeling, they say. Omalla kohdallasi, mitä oot, niin luulen että ehkä paikallinen jenssi lähempänä, kun pattipää. Jens on taas erikseen Jens. Kyl sul tiät, sillä ehkä noin kirjotitkin. 

Jos kulta/silvermäisen ratioboksin piirrän, niin että ratio on vakio eikä swingaa, niin enemmän sulla sinne ylä-kun alalaitaan, jos paikallinen-jens ylhääl ja pattipää alhaal. Mut tietenki pattipäitä on, ja paljon. Ne suoraa viivaa kyntäjät, kyvyttömiä peruttamaan. Ja myös sitä, jos pattipää on ja sen tunnistaa ja tunnustaa, on enemmän vahvuus kun heikkous. En sit tiiä, loppuko nyt pampusta kudit kesken vai vaihettiinko astetta järeämpään. Pilkkui on paljon, mutta mielummin runoilen lausuen, kun lötkönä pötkönä. Vesamatti Loiri - Lapin kesä.

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 19.9.2019 06.57
Tuulipuku kirjoitti:

Mitä kryptoja omistat tällä hetkellä ja miksi? Oletko tehnyt millaista vuotuista tuottoa kryptosijoituksilla? Kiinnostaisi

Olen hyvin alt-coin painotteinen tällä hetkellä koska uskon, että vaikka tultaisiin vielä alas niin päädytään tilanteeseen että ollaan huomattavasti ylempänä mitä nykyhetki verrattuna bitcoiniin. Se mitä altcoineja on, ei ole loppupeleissä niin väliä, jos niillä on kuitenkin tilaa suhteessa bitcoiniin. Itsellä sijoitussummat liikkuvat tällä hetkellä sadassa, tai jopa sadoissa tuhansissa, niin market volumella alkaa olla merkitystä. Esimerkiksi, pienistä koineista ei pääse irti sillon kun haluaa kun taas isoissa koineissa on enemmän liikkumatilaa. Pääasia että on fiksusti diversifikoitunu niin välttää isoimmat markkinariskit, ja saa sopivan määrän "indeksiä". Tulos itsellä riippuu hyvin paljon sykleistä, ja millaisia syklejä seka swingejä tulee vastaan. Pumpatessa enemmän, ja alaspäin vähemmän. Jos kysyt saman kysymyksen 10 vuoden päästä niin pystyn alkaan laskemaan average tuloksia. Eli loppupeleissä aika samaa mitä osakkeissa, ei ole niinkään "vuotusta tuottua" vaan vain oletettu kasvu-ura, mikä on kryptoissa vielä suhteellisen epävakaata, monet puhuu expotentiaalisesta noususta, niin jos se tasoittuu niin voidaan puhua lineaarisesta tuotosta, jonka % on vielä määrittämätön, mutta hyvin todennäköisesti, hyvin pitkän aikaa, enemmän mitä osakemarkkinoilta tulee. Vähän mitä DayTrader mieltä, että swingimarkkinat on jumalan luoma hedelmä. Monelle se vaan on myrkyllinen, mutta niille jotka ymmärtää enemmän, löytää laatuyksilöitä joukosta.

Part 2/2

Peukuista puheen ollen, kun se vaikuttaa olevan vielä suurin keskustelufoorumin muoto mun ja teidän välillä, niin jos on jotain joita aidosti kiinostaa ja haluaa lukea lisää, niin laittakaa peukkua ylös. Mielenkiintoa saa toki muutenkin ilmaista. Ehkä sieltä luodaan lisää positiivisia neutroneita tulevaan. Tää ei mulkutuksena, vaan enemmän surveynä ja mielenkiintona. Lähinnä, myös tietty checkaus, että onko tää foorumi täynnä pattipäitä vai löytyykö lukijakunnasta paikallisia jenssejä. Tähän mennessä, enemmän pattipäitä kun jenssejä, mitä informaatiota löytänyt saatavilla olevasta datasta.

Ehkä mielipidepalsta lähempänä, mut koen ettei kryptot niin sinne. Sijoitushan se on, ja ainoat jotka voi siitä päästä jollain tapaa hyötyyn on ihmiset jotka ovat valmiita sijoittaan, ei ihmiset jotka ovat lähtökohtaisesti valmiina lukemaan mielipiteitä. Mun tehtävä on luoda ajatuksilla platformi teidän ajatuksille, jotka mahdollistavat rationaalisen näkemyksen minkä avulla pystytte tekemään rationaalisia päätöksiä tulevaan. Ja ehkä ei pelkästään kryptojen osalta, mutta myös muiden. Muistaa että se mitä päältä näkyy, niin on pienin todellisuus kaikesta.

Järkeviä kysymyksiäkin otetaan vastaan kryptoihin liittyen, ei kuiteskaan mitään AMA. Se ei tälle paikka. Mielellään brainpickaan itseänikin, josko niistä sais vielä lisää irti. Nyt oon vaan omis ajatuksis kertoon omia juttuja. Ois hieno kun ajatuksia pääsis yhdistelemään. Thumbs up. Tässä mun viesti teille. Ja ehkä nää viestit vähän liikaa puurovelliä, kun ajatuksena tulee suoraan paperille, mutta se nyt on pakollinen paha ottaa vastaan. Älä oo paisti ja kato Ramia miltä se päältäpäin näyttää. Oon se Rami, ilman negoi. Tai ainakaan, niin pahoja negoi. Näin asiasanoman kohdalta.

Ja jos totta puhutaan, mä en oo ees päässy vauhtiin. Tuntuu että ollaan vasta lähtötelineissä, jos 100 metriä juostaan. Eikä edes telineissä, vaan odotetaan sitä hetkeä kun kuuluttaja alkaa kuuluttaan nimeä, että voi tervehtiä yleisöä. Ehkä siinä se pointti, että luulen kertoneeni enemmän asioita mitä oikeesti oon, pään sisällä vaan kuohuu ja syvä ymmärrys markkinoita kohtaan valtava ja tiedän lisäksi, että vastaavaa ymmärrystä löytyy muilta hyvin, hyvin harvalta. Ehkä oon ainoa maailmassa. Reaaliteetti kuitenkin että mä kimpoilen ja muut ei, ja että saa kiinni jutuista, niin se taas vaatii aikaa tai erittäin edelläolevaa yksilöä, joita kuitenkin tulee keskimääräisesti huomattavasti harvemmin vastaan.

Pitää harkita, että oisko se kirja sit kuitenkin enemmän se juttu, niin tulee kaikki sitten vastaan kerralla, oikoluettuna ja yksilöstä kiinni miten syvästi haluaa paneutua. Mutta kuitenkin, ennen kirjaa, tarvitaan kimpoilevia ajatuksia, niin ehkä tää platformi siihen. Sitten voi yhdistää kaikki samaan. Vois sanoa, että pyysingin käsikirja of crypto. Pokeri sillon ja kryptot nyt, paljon samaa. Liian diipisti ei kuitenkaan, ei siihen pääse käsiin. Spesialistit tulee sit jälkikäteen, eikä näillä markkinoilla oo tarve ihan niin syvyksiin mennäkkään, kuhan ymmärretään että ollaan syvällä, mutta kuitenkin pinnalla.

Se, mun checkpointtien, "sanakirjan" esilletuonti ja muut. Harva pyysäriäkään peukutti ylöspäin tiettyyn aikaan. Myöhemmin peukut kääntyny kun näkemys avartunu, ei pelkästään sitä mitä kirjottanut vaan myös mitä on ja näkee. Pyysäristäkin ois jaberiksi, mutta kuites elää liian rajojen sisäpuolella. Mutta potentiaalia oikeilla puskuilla. Pyysärinä olo riittää, että tässä maailmassa pärjää. Ehkä pyysäri kuitenkin enemmän oman potentiaalin maksimipäässä kun muuta. Luulen, et pyysäri enemmänkin neutroni joka ei niin kimpoile, mut osaa liikkua suoran ja myös välistä sivulle, ja palata vanhaan asemaan. Jopa peruuttaa. Jens taas, Jens kimpoilee, mutta kuites niin että pysyy sektorissa. Oman elämän GTO piste, mikä heittelee ja pitää asioista kiinni, mutta myös tuo takaisin. 

Ja te pattipäät, tiätte kyllä, te meette flat linee, olkaa onnellisia siinä. Se on etuoikeus peukuttaa aina alas tai ylös. Ei teist muuhun, mut ei tarvikkaan. Muutoin voi käydä huonosti. Toiset yrittää tuskissaan vaikka tietää ettei siitä hyvää tule, tippuu viivalta pois eikä ole toivoa palaa. Se oli elämä siinä. Jokainen voi kuitenkin oppia pakittaan, silläkin saa jo suhteellisen edgen, ja esimiehet voi jopa kattoa että wow, tossa on jotakin. Sen takia meillä on oravanpyörä ja tapa millä yhteiskunta toimii, se hyvä teille, mulle, jormalle, pyysärille, ramille, jenssille ja kaikille.

Tästä tullaan kryptoihin, monelle monimutkasta, mulle yksinkertaista. Ainoastaan monimutkaista, yksinkertaistaa se muille.

Peukut, tämä nyky-yhteiskunnan tapa yksinkertaistaa asiat. Todella tehokasta, mutta myös suppeaa, johon päädyttyä vaikea oppia irti. Mutta kuites mahtavaa, olla näinkin tehokas universaali kommunikointityyli johon kaikki ihmiset maailmassa pystyy sisäistään.

 

 

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 19.9.2019 02.24

Voi perkele. Liikaa supplyä. Pitkä viesti, pitäis laittaa kahteen osaan. Mennään yhdellä. Parempi, ettei katkase välistä.

Voisin tietenkin olla profitinläheinen ihminen ja kirjotella vähän "hyväksytymmin" ja konkreettisesti. Tekstiä mikä ei aiheuta niin paljoa spekulointia ja ääripäitä, vaan on yleisesti hyväksyttävää. Samalla luoda lisää sosiaalisen median platformeja ja alkaa myymään näkemyksiä. Olla Jorma Vuoksenmaa. Figure speech. Ei pahalla. Pomminvarma tapa lisätä passiivisia tulonlähteitä, kuulostaa sijoitusmielessä erittäin fiksulta vaihtoehdolta. Jorma on fiksu, erittäin fiksu. Minä en ole Jorma. Voisin myös koittaa lapsellisesti kiusata ja pimittää omia näkemyksiä, etten paljasta ellei näin tapahdu, ihan vaan sillä kun tekin sieltä toisesta päästä jotain koitatte anonyymistä signaloida. 

Voisin tehdä sitä ja tätä ja twistata asioita omien etujen mukaisesti. Toisin sanoen, mulla on se jedimiekka kädessä ja I know the force, ja kaikki muu, niin tekin kun muu yhteiskunta ympärillä on näitä yleisbotteja joita saadaan liikkuun tahdon mukaan. Voisinkin todeta, että oletusarvon mukaan, kaikki on mennyt juuri omien ajatuksien mukaan ja jo nähdyn perusteella valtaa ollaan kasvatettu suhteellisesti aika paljonkin. Engagement rate peukuissa isompi kun monella muulla. Ja vasta ollaan viikon vanhoja. Jos saisikin arvata, niin nämä ovat samat 2-6 yksilöä, jolta peukutusta tapahtuu. En usko varianssiin tässä vaiheessa. Koodattuja botteja, toimiin tietyllä tavalla, ei mitään muuta. Jos ihmisistä puhutaan, niin sanottakoon pattipäitä. Sen takia meillä muilla, on mahdollisuuksia.

Teidän onneksi en kuitenkaan lähde tuotteistamaan, enkä tietenkään nykyisen nimimerkin valossa voisikaan, ennen kuin saisin lisää "aktuaalista" hyväksyntää taakse, jolloin jo kasvatettu valta alkaisi bounsailleen ja nostaan tasoja expotentiaalisesti. The Donald Trump story.

Rami Jaber oli sentään pro, mutta samaan aikaan iso paisti. Mutta itse asisisältö mitä toi pöytään, niin pro. Taito filtteröidä. Sitä ramikaan ei osannut, vaan luontanen tarve kusettamalla eteenpäin oli se päänläheisin toimintamuoto, minkä suurin osa ihmisestä tollasenaan täältäkin varmaan on omaksunut. Ei sitä, mitä oikeasti osas ja teki erilailla, mitä vaati että pääsi mihin pääsi. Rami oli pro.  Rami ei vaan ollut täydellinen. Negat söi posit, näin pitemmässä juoksussa. Mutta kuites niin, että Ramilta oli enemmän opittavaa kuin Jormalta. Opittavaa jolla isompi painoarvo. Teksti mitä ei kirjoista löydä. Rami koitti myös minuu hustlaa, ja hustlaskin. Oli positiossa, mutta lopulta päätyikin hustlaan ittensä.

Yleisprofiili on selvillä. Reaction and counter reaction, sitähän tämä. Avoimesti open source periaatteella kerron mitä ajattelen. Jaan näkemyksiä. Ajatukset mitä tulee on yleisesti positiivisen odotusarvon ajatuksia. Tästä palkkiona tulee negatiivisen odotusarvon viestintää.  Sijoitustiedon Inglorius Bastards. Mutta teidän onneksi, tulen niin kaukaa ja etäältä, ettei mua saa nykymaailman paskatukoksilla sidottua suuntaan jos toiseen. Olen yksinkertaisesti pelkkä flow palanen joka leijailee omilla sfäärreillä niin ylös kuin alas, vinoon ja ristiin, ilman selvää päämäärää. Asiat mitä ihmiset oppineet yleisellä tasolla, ei päde muhun, mä pystyn olla sitä ja sit tota, molempia yhtä-aikaa ja erikseen. Voisi sanoa että olen irrottautunut todellisuudesta. Vähän itämäisyyttä mukana, mut tiiä sit. Ehkä nekin loppupeleissä paisteja, luulee olevan länkkäreit viisampii omin kuvioineen, mut kuites ymmärrä sen enempää. Sen oman pienen kuplan, siinä se. Tehnyt rahaa oon myös, en rahana, vaan sivutuotteena miten oon, elän ja kimpoilen. Yks asia muiden joukossa, ei kummempaa.

GTO kuites pois minusta, se ei oo luontasta. Sitä en hengitä enkä haluu hengittää. Tukahduttaa, etsin tilaa missä olla.  Luotto ei itseen, vaan ymmärrykseen kokonaisuudesta, maailmankaikkeudesta, kuinka pieni paska on, ja että millään ei oo mitään väliä, sitä kuitenkaan väheksymättä, vaan ymmärtäen ottaen faktat faktoina mutta kuitenkin erottaen ne. Mikään ei ole miltä näyttää ja on kuitenkin just sitä. Jokaisesta pikku esteestä löytyy syvällinen olemus, ja nekin, vain pikku paskoja, niinku minä. Ja paskat vaikuttaa keskenään. Siitä se syvenee ja syvenee. Eteen ja taakse, Ristiin ja rastiin, maapallonmuotoiseksi universumiksi. Syväksi olemukseksi. Energiaksi. Sitähän se on, missä eletään, tiettyjä paikkoja, mihin kanavoidaan omaa energiaa. Liian pitkälle ei kannata lähteä, ja sekin kuites lähellä. Faktat faktoina. Syy, miksi en oo medioissa, en näy missään, kukaan kuullu mitään, koska siitä tulevat asiat vaikka hyvinkin vähäpätöisiä, niin puskevat omaa vapaata energiaa enemmän nippuun ja ahtaalle ja jos minulta kysytään. Mielummin pysyyn vapaana. Joku sanois että kaikella on hintansa. Hyppämällä kerrostalon katolta, todennäköisesti energiasi sammuu kuin on sammumatta. Pidetään energioista kiinni. Fyysinen runko, missä näennäisesti ollaan, mutta se on loppupeleissä vain mentaalinen este suuremmalle todellisuudelle. Outtaamalla itseni, tämä este tulee energian eteen.

Ja tietenkin, flown sfääreihin yhteistekijät vaikuttaa joka on kokonaisuus moniulotteista kimpoilua. Toisilla tekijöillä on isommat kertoimet kun toisilla. Tällä hetkellä omien ajatusten kasaaminen ja asiatekstin ymmärtäminen on tämän foorumiblogin olennaisimmat tekijät, kun tarvittava määrä dataa on kasassa, mikäli miinus neutronien määrä suhteessa positiiviseen laskee niin todennäköisesti palataan aikaan ennen kuin. Anteeksi jos on kemiallisia vääryyksiä. Näin ennakkoon.

Nyt olisi ollut akuuttia asiaa muutenkin, mutta jätän sen myöhempään. Ajatus vei mennessään. Tän verran voin kiusata ja tuotteistaa. Ootan 5 peukkua alas, niin sit alan taas latomaan lisää juttuja. Tosi olennaisia ja ajankohtasia, jossa huomattavat mahdollisuudet isoihin tuottoihin. Diipimpää sykliä. Näitä, jotka tapahtumia, minkä ikkuna on hyvin rajallinen, ja väärään aikaan reagoituna ollaan useammin pakkasella kun plussalla. Onneks osaan kertoa ja verrata. Laitan tekstit valmiiksi, ja pasteen kun peukut kasassa. Noh, ei ehkä kuitenkaan. Ei näin. En mul siitä niin välitä. Kuhan heitin. Noh, nyt oli ehkä paksua. Mutta siitähän te tykkäätte. En kai mennyt sarkasmin puolelle. Noh, sallittakoon. Tietty ylös on kivempi kun alas, mut tekstiä tulee on sit peukkuja tai ei. Loppupeleis juttua itelle, mut siin sivus myös teille.

Jim Carrey vois olla lähellä. Detach from reality. A character or non-character. In which order you ever choose or dont choose at all. The thought in between the thought - the most valuable thought of all. Toi viiminen multa.

Pakko oli katkasta. Huomen jatkuu. Teän ajassa tänään.

Part 1/2

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 18.9.2019 03.11

Mahtava juttu, että löytyy kommentoitavaa kontekstia. Itse keskittyisin enemmän sisäistämään yleistä asiasisältöä ja oppimaan mutta ymmärrettävästi toiset stimulusoituu erilaisista triggereistä. Pääasia että stimulusointia tapahtuu. Eteenpäin mennään.

Meinas jäädä tää päivä väliin, tai osakseen jäikin. Pikku kuume tuli niin antakaa anteeksi. Vähän työnä ottanut alkuun, 5 days in, 2 days out. Tärkeetä pitää ajatukset kasassa että saa pääjutut ylös. Sitä tunnelia, sisemmäs vaan. Myöhemmin samasta ajatuksesta kiinnisaaminen jopa dokumentista luettuna on tuskaa, mutta tietenkin se on tyhjää paljon parempi. Ja myös sitä, että onko tää pelkästään muutama juttu mikä vellonu pään sisällä, vai onko sielä isompaa oppia ja ymmärrystä ammennettavissa. Ainakin tähän mennessä ollut progressiivista käyrää itelle.

Tänään bitcoin dominanssista. Oon katellu jo tovin, ja ollut omia näkemyksiä. Vähän sitä mitä yllä jo kertasin että gold:silver ratioajatuksella eteenpäin, mutta ne on yksittäisiä koineja yksittäisissä tilanteissa ja jokaisella omat ratiot. Kautena kuitenkin kaikki toimii yleisesti enemmän yhtenään kun erikseen. Tietenkin poikkeuksiakin on. Varmaan se hauskin juttu, mitä katsonut kun seurannut lukuja, että vaikka bitcoin dominanssi on nyt pyörinyt 70% tienoilla, ja ennen 2017 dominanssin suurta droppia se oli 85%, niin oikeasti samoihin koineihin verrattuna bitcoin arvo on jo tullut koko mäen alas tuohon 85%:iin. Se 15% ero tulee uusista koineista. Mitä enemmän dollaria printataan niin sitä paremmin se tulee alas suhteessa reaaliarvoihin. 

Sitä myös btc % dominanssissa, niin se ei ole pelkästään yks yhteen, vaan pitää osaa soveltaa. Ja jos faktana on että mennään mäki ylös, ja tullaan mäki alas, jos sitä ei heti numeroista huomaa ja vois ajatella että tässä on vielä tilaa huomattavasti alemmas suhteessa että päädytään vanhaan tilanteeseen, niin ollaan väärässä. Nyt ollaan jo samoissa, tästä eteenpäin olevat alttien menetykset olisivat enemmän over-extended.

Joulukuu 26 2016. Dominanssi oli btcn osalta hurjimmillaan ennen isoa alttisykilä, 87.59%. Varmaan saadaan hyvä korrelaatio, että hyvät coinit ovat tuon tason yläpuolella vieläkin, keskipaskat jotka käyny piikissä sen kohilla tai alapuolella ja paskat kuolleina. Tietenkin hyvien coinien market cap dominanssi on kans niin paljon isompi joka näkyy sit tuloksissa. Mutta noinhan se osakemarkkinoilla menee. Amazonit selviää  90%+ dropeista ja nousuu uusiin huippuihin ja heikommat kuolee.

Tässä hauska juttu dominanssista, mitä jo tutkinut pitkään. Luulen että impulsiivinen muuvi oli niin raju viimeksi, että nytten määritetään vain uutta swingisykliä alttien ja bitcoinin välille. Loppupeleisäs nään ehkä enemmän 50-50% kuitenkin, että on bitcoin, ja sit on muut coinit, joiden molemmin puolin dominanssi liikkuu. Aina saadaan hype paskaa molempien ympärille, niin sivutetaan ne tässä vaiheessa kuitenkin. Valaat vaan tajus, että jos on bitcoini, niin eikö ois kätevämpää olla toinenkin bitcoini joka rakennetaan vaan satojen coinien ympärille, ja niitä vinksaillaan sopivasti ristiin niin profit.

Tässä dominanssi käyrää ja ajatuksia.

Nähdään selvästi että punaiseten ympyröiden suhteet toisiinsa muodoltaan hyvin samanlaisia. Ainoastaan sillä erolla että oikeanpuolenen alamäki ei ole lähtenyt liikkeelle. Saadaan selkeä sakara, 1 ylös - 2 suoraa - 3 ylös. Tämä onkin olennainen juttu coineissa, kun tuntuvat pyörivän aina 2-3 syklissä, ainoastaan syklien mitta muuttuu. Jos tulee vain yksi viiva, niin voidaan ajatella että otetaan sit aika iso bounssi vastakkaiseen suuntaan, mutta kuitenkin jonkinlainen konfirmaatio tehtävä välissä. Eli jos tämä sykli stoppaa vaikka tuohon keskiviivan tuntumaan, niin alkaisi pelottaa bitcoinin 80%+ dominanssi, mutta jos jatkuu niin kuin aina jatkunut niin tullaan sykliosan loppuun asti eli n. 33%-40% ja sitten määritellään uutta suuntaa.

Vihreää janaa voidaan miettiä että se on btc dominanssin luontainen laskeuma. Nytkyistä ollaan huomattu että tuleva nousu btc dominanssilla on yleensä jäänyt edellisen laskunytkyn tasolle ennen suunnan jatkumista aggressiivisempaan, uuteen suuntaan. Tämän takia odotellaankin tilannetta miten tämä alamäki lähtee muodostumaan, hauskaa kuitenkin, että taas nytkyn kohdalla ollaan saatu huomattava resistanssi dominanssin nousun suhteen, eli jälleen kryptohistoria toistaa vaan itseään. Joillekkin ehkä tuntuu "midairilta", mutta näitä konnektiopisteitä löytyy, jos vaan osaa katsoa. Nyt seuraan muokkautumista, ja ensimmäisen aggressiivisemman dropin jälkeen paras indikaattori on aika, koska jos lähdetään nouseen niin nousu todennäköisesti tapahtuu loivemmin pienin nypyin, kun taas lasku on monesti yhtä aggressiivinen. Eli jos nytkyä ei ole muodostumassa, ja alkaa olla enemmän tasasempaa kontekstia niin voidaan ajatella bitcoinin valtaavan dominanssia takaisin.

Mutta until then, en tiedä, pitäiskö tässä nyt alkaa vääntää ruotsia tai albaniaa. Onneks en osaa kumpaakaan, niin kun välillä menee muitakin pieniä sanoja ristiin rastiin, mutta sitä se on, kuka ymmärtää ja kuka kärjistaa. Yritätkö olla se bully, onko se mihin koko henkilökuvasi perustuu, jonkinlaiseen vallan hakemiseen aina kun mahdollisuus tulee? Se, joka näkee valtaa pienimmässäkin murussa lattialla. Mutta kuites, katsellaan ja ihaillaan alttien raketointia. Tää tulee kestään sen 2 viikosta - 3 kuukauteen. Ja tämän runin päänäyttelijöinä on "big cap coinit".

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 16.9.2019 09.53

Tää tässä. Tän takia alotin blogin. Liian laiska ollut ajatuksien kanssa, ja tiennyt että vaatii aikaa ja paneutumista että alkaa konnektaan pisteitä. Blogi ajatuksen tasolle tienviitta sinne suuntaan. Osa pisteistä heikkoja ja osa vahvoja, mutta kuitenkin kaikki lisää tulevaisuuteen jos alkaa näkeen samanlaisia patterneja. Ja nyt nappas. Vähän siis samaa, mitä ylempänä mutta hieman yksityiskohtaisemmin. Sehän on mistä tulos kuitenkin loppupeleissä tulee. Ei pinnalta, vaan syvyyksistä. Ihanaa.

Tapaus Ripple. Miksi se pumppas niin kuin pumppas. Kaikella jännällä kryptohistoriassa on ollut myös linkkejä tulevaan. Se että koini menee muutamassa viikossa 200mijoonasta 10 biljoonaan on sanomattakin kaikkea muuta kuin luontaista kehitystä. Tämä oli myös hyvin erilainen pumppi verrattuna mihinkään muuhun pumppiin. Ei siinä, jos se ois tosta 10biljoonasta tullut alas niin kaikki ok, mutta syystä tai toisesta, ne supporttas sen dollaritason absoluuttisen huipun tuntumasta. Josta jatkoi uutta pumppia reilu puolivuotta myöhemmin samalla  kaavalla, 150biljoonaan, mutta tällä kertaa pumpin taso oli vaan puolet edellisestä. Mutta kaikki, oli jatkoa 200miljoonan - 10 biljoonan pumpille ja support tasolle.

Mitä tässä ei hoksata? Okei, läjä tekstiä. So be it. Sitähän se aina on. Mutta pinnan alla kuohuu, ja syvästi. Vähän samaa mitä kokonaismarket cappi. Meillä oli sektori 1-10biljoonassa, jossa swingattiin kovasti. Sen jälkeen marketcappi kryptoissa nousi 10-100 biljoonaan, jonka sisäinen aika sisälsi minimaalisen swingin, eli tietyllä tavalla hypättii tasosta kokonaan yli, ja mentiin suoraan seuraavalle tasolle. Ikään kuin ponkaistiin trampoliinilla katolle ja asennettiin sinne uusi trampoliini jossa jatkettiin pomppimista. Oltiin korkeammalla. Niin kuin ollaan nähtykkin, kokonaismarket cappi ei ole oikeastaan tullut 100biljoonan alapuolelle, vaan jäänyt 100-450b(850b)välimaastoon. Mitä tästä voidaan ajatella.

Tässä tullaan grandevision yhteen osaan. De grande, tuplajuustolla ja kuohutettuna. Pannulla vaihteluksi. Jos kryptomarkkinat olisi nytten kuplassa, niin olisi todennäköisempää, että me ei oltais jätetty tasoja välistä, vaan oltais menty hetkeksi heilumaan ylemmäks, ja loppupeleissä tultu takaisin alemmas ja alemmas. Nytten kuitenkin kaikki vaihtelut missä ollaan käyty, on vieläkin todella korkealla dollaritermeissä. Ja silti ollaan aivan helvetin alhaalla prosenttitermeissä. Jotta markkinat kuplaa, meillä ei voi olla varaa skipata välitasoa yli. Ostovoimaa on vielä runsaasti. Vuosikymmenen grande scammi. Mahtavaa.

Mitä tästä voisi sitten ajatella, mikä on markkinoiden sentimentti? Resistanssitasoihinhan pitää luottaa eikö vaan. Mutta niistä ollaan nähty tulevan aikaisemminkin läpi. Ihmisten mielenkiinto syntyy kun ollaan uusilla huipuilla, vanha unohtuu helvetin nopeasti. Jos rippleä vertaa, niin bitcoin voisi pamauttaa suoraan 30k pienellä väliportaalla, ja jäädä sahaan 30k molemmin puolin, niin kuitenkin että myöhemmin follow uppia tälle on tulossa. Ripple teki 50x-15x, tekisikö bitcoin esim 10x-3x? Eli toisinsanoen, 3k -> 30k -> 90k ?

Mikä on altcoinit ja niiden tilanne, jos tätä vertaisi sinne. Nythän altcoinit jo tiedostetaan aika hyvin, ne ovat vähän kuin retail pickejä joilla koitetaan rikastua, tiedetään kuitenkin että longterm ne ei bitcoinia vastaan kovin hyvin holdaa. Ainoa tapa, pumpata vanhemmat altcoinit fiksusti, on rikkoa kaikki tasot kerralla. Pumpin täytyy olla niin nopea, että kaikki vielä jossittelee ja katsoo vierestä että nyt ne lähti lentoon, mutta ei kuitenkaan ehdi eikä uskalla mukaan. Ootetaan tasaantumista. Signaali saatu. Ainoat pumppiin lähtijät ovat yltiöspekulatiivisia pelureita. Ei viisasta rahaa, ellei ole ollut pohjalla mukana, ja monet niistäkin varmaan myy liian paljon liian aikasin. Sen jälkeen luodaan support tasot uusille koineille, jonka alle ei anneta tippua, hinnan ollessa 10-50x bottomeista ja nähdään että hinta ei enää tipu, paistit ja isompi populaatio alkaa taas kiinnostumaan. Tälle vielä järjestetään yksi grandepumppi myöhempään, jonka jälkeen aletaan taas laskettelemaan. Näin saadaan tarpeeksi tilaa sämpylöiden väliin. 100 fold geinit alotuskolikoille. Ei tarvi kovin montaa koinia myydä valaat bottomostoksilta.

Ja tietenkin, voidaan kanssa puhua että ollaan huiput jo nähty, ja nyt seuraavaksi tullaan seuraava taso alas kun kerta tilaa vielä on. Tämän takia meillä on diversifioitu portfolio, koska risk:rewardi on vain liian huikea ignoremaan mahdolliset eventit molempiin suuntiin. Puhutaan kymmenkertaisista nousuista, sekä 90%+ kertaisista laskuista. Mikäs sen hienompaa. Sieltä alhaalta voidaan kans ostaa lisää, ja katsoa tuleeko korrektiosykliä. 

Tulipan alustettua, muutama kuva tukemaan esimerkkiä. Isoin tricki on logaritminen tarkastelutapa, näkee faktat faktoina.Sama käyrä lineaarisesti näyttää lähinnä puurovelliltä. Näissä hyvä muistaa, että yhden jalan koko on n. 10x suhteessa viivoihin.

XRP - MARKETCAP 

Miltä se näyttäisi kasuaalisesti bitcoinissa ja jossain random altcoinissa?

Cardano

BITCOIN

Mahtavaa. Pitää muistaa //SELFNOTE itselle, rakas päiväkirja. Kiitos tästä. Pikkuhiljaa aletaan pääseen minne halutaan. Arvokkaita ajatuksia. Ja sit toinen note to self, ajatus muiden joukossa, ei sen kummempaa. Jos nähdään samantyylistä formaatiota muodostuvan, niin tiedetään mihin verrata. Tähänkin päästään start to finish yksinkertaisella diversifiointi strategialla. Kolmannella logaritmisella topilla uskalletaan jo myydä kaikki omistukset. Eli diversifioitu mutta vähän höystettynä. Alempaa sit takasin. Pitää tarkastella syvemmin.

Checkpointteja.

 

Näytä koko viesti