Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa

9.7.2017 - 10:24

doctor877

-5
Liittynyt:
6.1.2016
Viestejä:
8
PelleSnuslos kirjoitti:

Vikaks, paljonko Suskuhanna ja Jensin henkilökohtainen hedgefund aikovat panostaa Mayweatherin voittoon McGergorista? Jos oletetaan, for the sake of argument, että kaiken järjellisen tiedon valossa Mayweatherille saa ison ylikertoimen ja että se kerroin johtuisi ainoastaan siitä että tuulipuvut betsaavat huvikseen sydämellä McGregoria ja että kaikkien ammattipelurien rahat eivät riitä korjaamaan kerrointa. (Jos altavastaajalla on 5% mahis ja suosikilla 95% ja kertoimet sen mukaan niin rahaa pitäis tulla vedonlyöntitoimistoon sisään 20 kertaa enemmän suosikille jotta pysyisi balanssi ja vedonvälittäjä ei ota positiota.) Tällöin vedonvälittäjät joutuisivat myymään itselleen raskaasti -EV vetoa suojautuakseen riskiltä tätä vielä enemmän +EV olevasta vedosta. Voisko joku hedgefund ottaa position tollaseen urheilutapahtumaan jos pystyisi ihan urheilutiedon ulkopuolisilla asioilla perustelemaan +EV betsin? 

Kertoimien muutos ajan mukaan: http://www.oddsshark.com/boxing/floyd-mayweather-vs-conor-mcgregor-boxin...

 

Tää Gregor vs Moneyweather matsi on myös allekirjoittaneen mielestä aika mielenkiintoinen keissi. En mikään ammattilaisvedonlyöjä ole, mutta ottanut ilmaisia +EV spotteja kyllä pois muutamissa selkeissä kohteissa. Ja tämä faitti omasta näkökulmasta vaikuttaa juurikin sellaiselta keissiltä mitä ei kyllä monta kertaa vuodessa tule jos monessakaan. Ei noissa kertoimissa vaan ole mitään järkeä mitä sivustot tarjoaa, ja kyllä omasta mielestä aika loogista minkä takia markkinat ainakin toistaiseki vaikuttaa määrittäneen kertoimet vituilleen. Tosiaan uskon kyllä, että nuo Mayweatherin kertoimet tulee laskemaan tässä matsia lähestyessä, kun rahan sitoutumisaika lyhenee ja jotain isompia pelureita alkaa siirtämään rahaa Mayweatherille.

Huvittavaa kyllä kun kyseinen kohde vielä pitäisi olla suhteellisen pienen varianssin kohde, niin jo konservatiivisilla reaalioddseilla tähän olisi suhteellisen fiksua lyödä aika pelottavan iso osa rollista. Itsellä toistaiseksi vain suhteellisen konservatiivinen betti Mayweatherille, enkä todennäköisesti ole lisäämässä, koska olen nössö.

0
0
10.7.2017 - 15:43

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Millään urheilullisella infolla ei tän hetkisiä Floyd vs. Conor kertoimia pystyperustelemaan. Musta suurin riski joka hilaa Floydin kerrointa ylöspäin on jonkinlainen hämärä sopupeli. Ts. matsiin rakennettu etukäteen joku dramaattinen narratiivi jonka seurauksena lopulta tuomitaan draw ja otetaan hillot pois uusintamatsilla. Tätä scenua vastaan sotii lähinnä se etten keksi miks Floyd lohkasis tässä vaiheessa pientäkään palaa legacystään muutaman lisämillin takia. Eli en oikeestaan usko että Floydilla mitään insentiiviä sopupeliin, mutta pidän sopupeliä silti ainoona riskinä Floydille betsaamiseen. Ilman sopupeliriskiä "Floyd KO, TKO or DQ" 1.72 kertoimella näyttäytyis mun silmissä käsittämättömänä lahjotuksena. 

 

Edit. okei lisätään sopupelin lisäks pieni mutta todellinen riski siitä että Floyd on tyyliin jossain dengue-kuumeessa sen matsin aikana/välittömästi ennen. Nää on yllättävän isoja riskejä tän luokan tapahtumissa kun näitä ei kovin herkästi peruta enää pari viikkoa ennen actionia. 

 

 

0
0
11.7.2017 - 13:28

doctor877

-5
Liittynyt:
6.1.2016
Viestejä:
8
Rogue kirjoitti:
Edit. okei lisätään sopupelin lisäks pieni mutta todellinen riski siitä että Floyd on tyyliin jossain dengue-kuumeessa sen matsin aikana/välittömästi ennen. Nää on yllättävän isoja riskejä tän luokan tapahtumissa kun näitä ei kovin herkästi peruta enää pari viikkoa ennen actionia. 

 

 

 

Tämä riski on, mutta pitäisi teoriassa olla identtinen vastapuolelle joten ei pitäisi vaikuttaa betsin EV:seen.

0
0
11.7.2017 - 14:23

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256
doctor877 kirjoitti:
Rogue kirjoitti:

Edit. okei lisätään sopupelin lisäks pieni mutta todellinen riski siitä että Floyd on tyyliin jossain dengue-kuumeessa sen matsin aikana/välittömästi ennen. Nää on yllättävän isoja riskejä tän luokan tapahtumissa kun näitä ei kovin herkästi peruta enää pari viikkoa ennen actionia. 

 

 

 

 

 

Tämä riski on, mutta pitäisi teoriassa olla identtinen vastapuolelle joten ei pitäisi vaikuttaa betsin EV:seen.

 

Ei ole identtinen, koska Conor häviää aina jos Floyd on terve. Conorin terveydentilalla voi olla merkitystä ainoastaan silloin jos molemmat kipeinä.
 

0
0
11.7.2017 - 16:43

AOA

+1
Liittynyt:
29.5.2017
Viestejä:
15
Rogue kirjoitti:

Eli en oikeestaan usko että Floydilla mitään insentiiviä sopupeliin, mutta pidän sopupeliä silti ainoona riskinä Floydille betsaamiseen. Ilman sopupeliriskiä "Floyd KO, TKO or DQ" 1.72 kertoimella näyttäytyis mun silmissä käsittämättömänä lahjotuksena.

Tää on tosiaan mielenkiintoinen vedonlyöntikohde. En myöskään usko Floydin suostuvan luopumaan potentiaalisesta 50-0-recordista erityisesti kun puhutaan vastustajasta jolla on nolla ammattilaismatsia. Jonkin verran täytyy olla ammattiylpeyttä.

Siltikin matsien lopettaminen ei koskaan ole ollut tärkeää Floydille -- jotenkin pelottaa, että vastustaja pidetään kehissä jotta olisi edes jonkinlainen mahdollisuus uusintamatsille. Toisaalta miltä se näyttää jos ei saa amatöörinyrkkeilijää (amatööri siis ennen tätä matsia) lopetettua? Kiinnostaako Floydia miltä se näyttää? Jos mahdollisuus uuteen $100m+-rahastukseen niin kuinka moni pitäisi sen mahdollisuuden avoinna?

Ja toisaalta ei ole mitään järkeenkäypää tapaa jolla McGregor kestäisi 12 erää vaikka Floyd ottaisikin kevyemmin.

Sairastumisen mahdollisuudesta vielä sen verran, että Floyd ei juuri tiputa painoa tuota punnitusta varten (usein ottelijat sairastuvat armottoman painonpudotuksen aikana/johdosta). Muutenkin kävisi järkeen että Floyd ottaa treenit suhteellisen varovaisesti ja minimoi ylitreenaamisen sekä loukkaantumisen riskit koska nyt ei tarvitse olla 100% huippuunsa hiotussa kunnossa.

 

0
0
11.7.2017 - 16:57

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Toi on true että Floyd ei välttis oo aina kauheen kiinnostunu tyrmäämisestä. Mut tässä vähän eri case kun sille täydet 12 erää olis käytännössä "tappio" kaikessa muussa paitsi formaalissa mielessä. Eli väitän että jos ei oo sovittu niin ilman muuta haluu ja aikoo lyödä Conorin ulos. 

Ja tosiaan vaikee nähdä miten Conor vois pysyä 12 erää pystyssä maailman parhaan nyrkkeilijän kanssa vieraassa lajissa, kun omassa lajissaankaan sitä ei tunneta kovista kestävyysominaisuuksista vaan oli ihan piipussa esim. Diazia vastaan ekassa matsissa joka käytännössä nyrkkeiltiin läpi. Ja siis otti "nyrkkeilyssä" Diazilta pataan. Nyt olis yli tuplasti pidempi otteluaika kaukana omalta mukavuusalueelta ylivoimasen vastustajan kanssa. 

Lisähuomiona vielä se että Floyd on äärimmäisen pienen varianssin äärimmäisen älykäs nyrkkeilijä, joka pystyy adjustaamaan gameplaniaan nopeasti kesken matsin. Ja paras puolustusnyrkkeilijä jota ikinä nähty. Conor taas puhdas counterpuncheri joka tarttis päälle rynnivän vastustajan että olis joku sauma sen counterin ajottamiseen. Ainoo scenaario jossa Floyd saattais sellasen tarjota olis jos sortuis överiin ylimielisyyteen. Epäilen myös olisko Conorilla edes osuessaan riittävää tyrmäysvoimaa isommilla hanskoilla ja niin erityyppisessä pelissä, jossa ei samalla tavalla jengi oo vähän väliä huonossa tasapainossa yms. ku vaparissa

0
0
15.7.2017 - 06:56

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Turms kirjoitti:

Vieläkö luotat Capman/Raute/Suominen nousevan, vai oletko aloittanut keventelyn?

En oo juurikaan kerennyt seuraamaan, mutta ei tilanne oo kauheasti muuttunut. Capmania on tullut vähän kevennettyä 1,65-1,70e tasoon kun on tarvinnut kalkkuja muualle.

rockafella kirjoitti:

Teslan kurssin puhkeaminen taisi alkaa, ehtikö joku mukaan?

Perhana pysyis nyt vielä yllä, että kerkeis itsekin mukaan. smiley

PelleSnuslos kirjoitti:

Jeans kirjoitti:

Jos oletamme option olevan esim. 2,82 euroa, saatetaan laittaa bid-ask-spreadiksi 2,75-2,90 

 

Poimin taas tekstistä oleellisen. Miksi spreadi olis 8 pykälää ylöspäin mutta vaan 7 pykälää alaspäin? Liittyykö siihen että jos satasella voittaa 50 niin se on +33% mutta jos satasella häviää 50 niin se on -50%, niin että kun mennään alaspäin lähemmäs nollaa niin pykälät ovat jotenkin suhteessa isompia? Tai sitten että kun osakkeet keskimäärin nousevat niin parempi laittaa pikkusen enemmän siimaa ylöspäin kuin alas?

Jos satasella voittaa 50 se on kyllä +50%. smiley Riippuu optiosta (ja suurimmaksi osaksi likviditeetistä) jos quotet on cent, nickel (5 cent) tai dime:issä (10 cent). Mock tradingissa ollaan tehty vähintään nickel:in markkinoita, luultavasti jotta voidaan keskittyä paremmin olennaiseen eikä homma mene entistä enemmän päässälaskuksi, niin jäi viime viestissä vaan mode päälle. Sentin tarkkuudella olisi tosiaan tasan saman verran pykäliä ylös ja alas, ellei meillä ole order flow informaatiota suuntaan tai toiseen. 

PelleSnuslos kirjoitti:

Toinen kiinnostavampi juttu mikä tuli mieleen on että kun vaikuttaa siltä että rahoitusmarkkinoilla voi eri konstein lyödä vetoa vaikka mistä niin jos mä jostain saisin keksittyä ja kaivettua jonkun tiedon tai "varman" hyvin perustellun arvauksen mitä muut eivät ole huomanneet, mutta joka ilmenee kaikille pian, niin maksaisko Suksuhanna tai joku muu firma sellasesta -olettaen että ei ole sisäpiiritietoa tai muuta moraalitonta? Tollasella kun pystyy tekemään riskitöntä voittoa kuten tossa sun esimerkissä.

En oo kuullut, että näin tehtäis mutta en kyllä keksi miksi ei. Enemmän epäilen, että saisit kaivettua tällaista tietoa.

SIGillä on 60 hengen quant-tiimi, joka koostuu pelkästään matematiikan, tietojenkäsittelytieteen tai kansantaloustieteen Ph.D.stä, joiden duuni on täyspäiväisesti etsiä epätehokkuuksia markkinoilla ja rakentaa malleja ja ohjelmia exploittaamaan niitä. Myös jos treideri uskoo huomanneensa epätehokkuuden, tyyliin että sama pattern toistuu aina jonkun tapahtuman yhteydessä, hän ilmoittaa siitä quant-tiimille, joka tutkii sitä eri menetelmillä varmistaakseen onko siinä mitään.

Tämän lisäksi kaikilla deskeillä treidereiden vieressä istuu research-tiimi, jolla on eri yhtiöitä vastuullaan. Toki nämä yrittävät löytää edgeä yhtiöistä ihan kaikilta kanteilta, mutta pääduuni on tuijottaa koneen ruutua koko päivän siltä varalta, että ohjelma hälyttää uuden uutisen tulleen joltain yhtiöltä. Tehtävänä on sitten lukea uutinen mahdollisimman nopeasti läpi ja huutaa treidereille arvio siitä, montako prosenttia uskoo osakkeen nousevan tai laskevan uutisen seurauksena. Näin muuten ilman research-tiimiä varsinkin biotech-yhtiöiden optioiden treidaaminen olisi hyvin vaikeaa. Näillä yhtiöillä on tapana olla joku uusi lääke kehitteillä ja riippuen sitten siitä hyväksyykö vai hylkääkö FDA sen, osakkeen hinta reagoi voimakkaasti. Researchillä on tehtävänä tutkia keissi mahdollisimman tarkasti, vertailla aiempiin samanlaisiin ja antaa todennäköisyydet FDAn päätökselle, jotta treideri pystyy hinnoittelemaan option näiden perusteella. Tällaisessa tapauksessa ei saa osakkeen volatiliteetille normaalijakaumaa vaan käyrä saattaa näyttää enemmän esim. "bimodal distribution"ilta. Tämä on muuten esimerkki jolloin Black Scholes-malli epäonnistuu option arvonmäärityksessä pahasti.

On selvää, ettei markkinat ole täydellisen tehokkaat, mutta SIG pitää niitä silti erittäin tehokkaina. Suurin osa researchin löytämistä edgeistä ovat olemassa alle puoli tuntia ja niihin reagoidaan nopeasti. SIG on juuri yksi toimijoista, joka pitää markkinat erittäin tehokkaina. Exploittaamalla edgeä tarpeeksi, se katoaa ja markkinoista tulee tehokkaammat kaikille muille. Pointtini tällä oli, että mainitsemasi informaation löytämiseen käytetään jatkuvasti massiivisesti resursseja ympäri maailmaa, koska se on niin arvokasta, ja siksi sitä on myös hyvin vaikea löytää. Ota toki minuun yhteyttä jos uskot löytäneesi. smiley

PelleSnuslos kirjoitti:

Vikaks, paljonko Suskuhanna ja Jensin henkilökohtainen hedgefund aikovat panostaa Mayweatherin voittoon McGergorista? Jos oletetaan, for the sake of argument, että kaiken järjellisen tiedon valossa Mayweatherille saa ison ylikertoimen ja että se kerroin johtuisi ainoastaan siitä että tuulipuvut betsaavat huvikseen sydämellä McGregoria ja että kaikkien ammattipelurien rahat eivät riitä korjaamaan kerrointa. (Jos altavastaajalla on 5% mahis ja suosikilla 95% ja kertoimet sen mukaan niin rahaa pitäis tulla vedonlyöntitoimistoon sisään 20 kertaa enemmän suosikille jotta pysyisi balanssi ja vedonvälittäjä ei ota positiota.) Tällöin vedonvälittäjät joutuisivat myymään itselleen raskaasti -EV vetoa suojautuakseen riskiltä tätä vielä enemmän +EV olevasta vedosta. Voisko joku hedgefund ottaa position tollaseen urheilutapahtumaan jos pystyisi ihan urheilutiedon ulkopuolisilla asioilla perustelemaan +EV betsin? 

Kertoimien muutos ajan mukaan: http://www.oddsshark.com/boxing/floyd-mayweather-vs-conor-mcgregor-boxin...

Hauskaa, että otit urheiluvedonlöynnin puheeksi, sillä SIG mainitsi panostavansa siihen tällä hetkellä Dublinin toimistollaan (jenkeissä urheiluvedonlyönti on vissiin muutamaa osavaltiota lukuunottamatta laitonta) . Kuulemma heidän mielestään on "unsophisticated market", vaikka mä oon aina kelannut sen olevan tosi tehokas. Kai se riippuu vähän mihin vertaa, varmaan SIGin silmissä ei-niin-tehokas. Välillä eri tapahtumien kertoimia seuratessa tuntuu, että olisi itselläkin edgeä, kuten esimerkiksi nyt Ranskan vaaleissa tokalla rundilla, joista kirjoitin yhteen ketjuun täällä Sijoitustiedossa. Oli fiilis, että Brexit ja Trumppi oli liian kovasti vielä jengillä takaraivossa ja siksi jopa Le Penin 7 kerroin oli liian pieni. Oon kuitenkin jättänyt betsaamatta, ihan vaan sillä logiikalla, että näitä tapahtumia analysoi niin moni fiksu ihminen, etten näe miksi mulla olisi edgeä. Toi sun mainitsema selvän favoriten puolesta autobetsaaminen on hyvää logiikkaa ja uskon smart moneyn useimmiten olevan isosti isojen favorittien puolella just ton takia, mutta ongelmana näen vähän saman kuin esimerkiksi tammiralliin sijoittamisessa. Kun sijoitus ei perustu fundamentteihin, vaan oletukseen siitä, mitä uskoo muiden tekevän, ei myöskään voi tietää kuinka moni muu betsaa samalla logiikalla. Kun tarpeeksi moni ostaa joulukuun lopulla osakkeita, koska uskoo pystyvänsä myymään ne kalliimmalla tammikuussa, effekti kääntyy väärin päin. Osakkeet kallistuvat jo joulukuussa, ja kun kaikki yrittävät päästä ylimääräisistä osakkeistaan eroon tammikuussa, ne alkaakin laskemaan. En väitä, että tilanne olisi tämä tällä hetkellä, mutta se voi yhtä helposti olla, sillä kyseinen effekti on niin laajasti tiedossa. Silloin seuraava leveli on ostaa joulukuun alussa osakkeet ja myydä ne tammiralli-sijoittajille joulukuun lopussa kalliimmalla. Mä luulisin, että maailmasta löytyy nykyään tarpeeksi smart moneyta urheiluvedonlöynnissä, että Mayweatherin kertoimet pysyy melko reiluina. En tosin tiedä, ehkä joku blogin lukia tietää tästä enemmän?

Mikä toi linkkaamasi oddsi-sivusto muuten on? Näyttää outoja oddseja. Veikkaan ettei hirveesti voi tota kautta löydä. Betfair näyttää tällä hetkellä Mayweatherille kerrointa 1.17 ja Mcgregorille kerrointa 7. Harrastin aikoinaan BJJtä ja silloin tuli seurattua hyvin aktiivisesti vapaaottelua. Katselen vieläkin Mcgregorin matsit mielenkiinnolla mutta vaikeeta arvioida nyrkkeilymatsia. Vaikka Mcgregor voisi saada onnekkaan tyrmäyslyönnin on vaan niin vaikea nähdä hänen voittavan yli 14% ajasta yhtä kaikkien aikojen parasta nyrkkeilijää vastaan. Pitää myös muistaa miten paljon maailmasta löytyy niitä vedonlyöjiä, jotka osaavat arvioida tilannetta huomattavasti paremmin.

Noita Mayweatherin ja Mcgregorin press conferencejä on muuten ollut jo muutama ja onhan ne helvetin viihdyttäviä, vaikka välillä iskee pieni myötähäpeä. Löytyy youtubesta jos kiinnostaa. Mcgregorin läpät vaan jaksaa naurattaa.

edit: Tsekkasin just Lontoon press conferencen kolmantena, joka oli paskin näistä.

Losi ja Toronto oli hauskoja: https://www.youtube.com/watch?v=DRpITDL-vcA  https://www.youtube.com/watch?v=rFAIBpxSWfQ

ItiksenKiekko kirjoitti:

Moikka Jens ja muut tätä keskustelua lukevat. Anteeksi jo etukäteen hieman offtopic, koska sun blogihan tämä on.. Luin keskustelun läpi ja totesin, ettei muualla taida olla parempaa paikkaa kysyä, jos tästä olisi apua muillekkin uusille.. Aloitin sijoittamisen vastikään, mutta nyt on tilanne se, että säästöjä on alkanut kertymään ja ne olisi tarkoitus tuutata salkkuun.

Mitkä olisivat parhaita kirjoja Sinun mielestäsi sijoitus- ja talousaiheista? Vaikuttaa siltä, että olet lukenut noita kirjoja useammankin (:D). Löytyyhän noita netistä iso läjä, joista voisi muutaman tilata aina kerralla. Nuorelle äijälle käy vaan toi kymmenkunta +100e maksavien kirjojen ostaminen perkeleen kalliiksi, siksi pyysin apua Sinulta.

Lähtökohtaisesti tarvitsisin tietoa (ensisijaisesti suomeksi) salkunrakennuksesta ja ylipäätänsä osakemarkkinoista. Otan muidenkin vastauksia lämmöllä vastaan vaikka YV:llä (jos sivulta sellainen löytyy). (++pokeria olen välillä pelaillut myös, palautus ollut vain 100% luokkaa, niin jos siihenkin yhden opuksen saisi vinkiksi).

Täällä on hyviä vinkkejä:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/sijoitustied…

 

Se ois muuten enää kaksi päivää Game of Thronesin 7 seasoniin!

0
0
15.7.2017 - 12:29

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145

Vinkkipalkkio-asiassa mä ajattelin aiemmin mainitsemaasi tilannetta missä joku huomasi että riita-asiassa päätös tuleekin kaksi viikkoa aiemmin kuin yleisesti luultiin, joten volatiliteetti kasvaa sinä päivänä ja sillä voi sitten SIG printata rahaa noilla tekniikoilla mistä puhuit riippumatta siitä meneekö osake ylös vai alas. Tommosen huomion jostain asiastahan voi tehdä ihan vahingossa mitään rahoituksesta tai sijoituspelaamisesta tietämättä. Ainoo mitä pitää tietää että se on jollekulle rahan arvoinen tieto. Mä en ois tiennyt että ainoastaan tieto volatiliteetin muutoksesta on rahan arvoista. Pointti ei ollu mulla sinänsä ruveta markkinoita biittaamaan mutta varsinkin omalta alaltaan vois löytää jonkun yllättävän tiedon minkä pankkiiripelurit sitten osaavat muuttaa rahaksi.

Asiaan liittyen pokerin black friday missä PartyPokerit ja muut menetti päivässä arvostaan 50% kun käsittääkseni ei oltu huomattu tai huomioitu kunnolla G.W Bushin hallinnon uutta satama/rahanpesu/terrorismi lakipakettia mihin kuulu se että rahalaitokset eivät saa USA:ssa siirtää rahaa pelisivustoille. Se ei kai ollut 50% tiputuksen arvoinen yllätys että joku satamalaki, anti-terrorismilaki menee läpi kongressissa vaan yllärinä oli että siihen oli ympätty jotain sellaista mikä vaikuttikin radikaalisti uhkapeleihin.

 

Noi nyrkkeilykertoimet ovat vammasia "Las Vegas oddseja". -400 tarkoittas että pitää betsata 400 voittaakseen satkun ja +400 tarkoittaa että satkulla saa 400. Laitoin ton siks kun siitä näki kertoimien muutoksen hyvin. -2250 Maywather +950 McGregor alussa kun matsi julkaistiin. Nyt 12.7 -500 ja +350. Katson asian niin että aluksi vedonlyöjät ovat koittaneet laittaa kertoimen mahdollisimman oikein (plus oma iso preemio) ja että vaikka mitään erikoisempaa uutta informaatiota ei ole tullut niin kertoimet ovat muuttuneet radikaalisti. Eli jotain on vialla ja arvelen että se jokin on se että tuulipuvut betsaa massoittain underdogia. Erikoistapahtumassa erikoisen iso volyymi, erikoisen iso underdog jolloin iso kerroin pay-outissa, iso epäsuhta betseissä underdogin hyväks. Tosta kombosta tulis se että ketoimet on ihan viturallaan ja lafkat tarjoavat tietoisesti ylikerrointa Mayweatherille.

0
0
15.7.2017 - 21:03

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
PelleSnuslos kirjoitti:

Vinkkipalkkio-asiassa mä ajattelin aiemmin mainitsemaasi tilannetta missä joku huomasi että riita-asiassa päätös tuleekin kaksi viikkoa aiemmin kuin yleisesti luultiin, joten volatiliteetti kasvaa sinä päivänä ja sillä voi sitten SIG printata rahaa noilla tekniikoilla mistä puhuit riippumatta siitä meneekö osake ylös vai alas. Tommosen huomion jostain asiastahan voi tehdä ihan vahingossa mitään rahoituksesta tai sijoituspelaamisesta tietämättä. Ainoo mitä pitää tietää että se on jollekulle rahan arvoinen tieto. Mä en ois tiennyt että ainoastaan tieto volatiliteetin muutoksesta on rahan arvoista. Pointti ei ollu mulla sinänsä ruveta markkinoita biittaamaan mutta varsinkin omalta alaltaan vois löytää jonkun yllättävän tiedon minkä pankkiiripelurit sitten osaavat muuttaa rahaksi.

Joo, mun vastaus liittyen quant- ja research-tiimeihin ei ollut suoranaisesti pelkkä vastaus sulle, kun olin muutenkin miettinyt niistä kirjoittamista ja tuntui et oli sopiva kohta kirjoittaa niistä tohon.

Toki tuo on mahdollista. Eli siis sun pitäisi joko tietää jostain tulevasta tapahtumasta mistä muut ei tiedä, tai jonka kaikki muut ovat jostain syystä arvioineet väärin. Sen lisäksi sun pitäisi tosiaan olla se ensimmäinen maailmassa, joka sen tajuaa (tai ainakin ensimmäinen, joka tuntee jonkun, joka osaa betsata asian puolesta). Isommilla yhtiöillä on vielä niin paljon kaiken maailman analyytikko/treideri/hedgefund-seurantaa, joiden täyspäiväinen duuni on funtsia kaikkea omiin yhtiöihin liittyvää päivät pitkät, että jo sen takia vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että just sinä (tai minä) löytäisit tällaisen epätehokkuuden. 

PelleSnuslos kirjoitti:

Asiaan liittyen pokerin black friday missä PartyPokerit ja muut menetti päivässä arvostaan 50% kun käsittääkseni ei oltu huomattu tai huomioitu kunnolla G.W Bushin hallinnon uutta satama/rahanpesu/terrorismi lakipakettia mihin kuulu se että rahalaitokset eivät saa USA:ssa siirtää rahaa pelisivustoille. Se ei kai ollut 50% tiputuksen arvoinen yllätys että joku satamalaki, anti-terrorismilaki menee läpi kongressissa vaan yllärinä oli että siihen oli ympätty jotain sellaista mikä vaikuttikin radikaalisti uhkapeleihin.

Vaikea sanoa mitään tähän kun en oo tutustunut keissiin, mutta veikkaisin, että ei ollut ihan näin yksinkertaisesti huomattavissa, tai muuten markkinat olisi sen tajunneet.

En kuitenkaan tällä meinaa, että markkinat olisivat aina oikeassa tai mitään, tän tyyppisillä edgeillä vaan on tapana olla olemassa minuuteista muutamaan tuntiin. Itseasiassa mun mielestä Amaya Inc oli mielenkiintoinen yhtiö sen jälkeen kun osti Pokerstarssin. Analyytikoilla imo aivan ylioptimistiset kasvuodotukset, sillä suurin osa liikevaihdosta voitosta tulee nettipokerista. Tässä saattoi olla mahdollisuus, jossa itselläni olisi analyytikoita parempi ymmärrys bisneksestä. Muistaakseni kirjoitin tänne blogiinkin, että harkitsin vakavasti shorttaamista kun osake pyöri 30 CAD tasolla. Ainakin keskustelin siitä parin sijoittajatutun kanssa. Päädyin kuitenkin olla tekemättä mitään, sillä koin etten ylipäätänsä ymmärrä sijoittamisesta vielä tarpeeksi tehdäkseni mitään tuollaisia muuveja. Resultswise olisi toiminut, sillä osakkeen hinta puolittui tuon jälkeen. Tesla on nyt vasta toka yhtiö, jota oon funtsinut, että pitäis shortata.

PelleSnuslos kirjoitti:

Noi nyrkkeilykertoimet ovat vammasia "Las Vegas oddseja". -400 tarkoittas että pitää betsata 400 voittaakseen satkun ja +400 tarkoittaa että satkulla saa 400. Laitoin ton siks kun siitä näki kertoimien muutoksen hyvin. -2250 Maywather +950 McGregor alussa kun matsi julkaistiin. Nyt 12.7 -500 ja +350. Katson asian niin että aluksi vedonlyöjät ovat koittaneet laittaa kertoimen mahdollisimman oikein (plus oma iso preemio) ja että vaikka mitään erikoisempaa uutta informaatiota ei ole tullut niin kertoimet ovat muuttuneet radikaalisti. Eli jotain on vialla ja arvelen että se jokin on se että tuulipuvut betsaa massoittain underdogia. Erikoistapahtumassa erikoisen iso volyymi, erikoisen iso underdog jolloin iso kerroin pay-outissa, iso epäsuhta betseissä underdogin hyväks. Tosta kombosta tulis se että ketoimet on ihan viturallaan ja lafkat tarjoavat tietoisesti ylikerrointa Mayweatherille.

Aah okei joo rajusti on kyllä muuttunut ja voihan toi teorias olla oikeassa. En nyt jostain syystä löydä betukalta oddsi-sivua, mutta muistaakseni betsejä oli "vaan" jonkun 7 miljoonan edestä, niin oisin sinänsä yllättynyt, jos maailmalla kollektiivisesti urheiluvedonlyönnin smart moneyta ei löytyisi moninkertaisesti lisää vielä keräämään edge pois.

nykyisistä oddseista muuten: jos lyön 500e Mayweatherin -500 oddseihin ja saan satasen voitosta. Sen jälkeen lyön Betfairilla Mcgregoria 7 kertoimella 71,43e. Jos Mayweather häviää, häviän 500e, mutta voitan betukalta 71,43e*7=500e eli jään omilleni. Jos Mcgregor voittaa, voitan 100e ja häviän betukalla 71,43e eli voitan 28,57e. Olettaen Mcgregorin voittomahdollisuudeksi 14,3%, teen 0e*0.857+28,57e*0,143=4,09e arbitraasia jokaista 100e kohden. Ellen oo tajunnut oddseja jotenkin väärin (voi hyvin olla, en juurikaan harrasta urheiluvedonlyönti), niin noissa Vegas oddseissa on jotain väärin. Ehkä ne päivittyy muutamassa päivässä lähemmäs Betfairia, niissä on erilaiset ehdot tai niihin ei juurikaan saa lyötyä rahaa kiinni. Noin helppoa arbitraasia ei voi olla olemassa.

Tästä tulee mieleen kuulemma yleinen kansantaloustieteen professorien läppä. Kävelet alas katua ja huomaat 100 euron setelin lojumassa kadulla. Kansantaloustieteellinen vastaus on, ettei sun kannata poimia seteliä ylös, koska sen on pakko olla feikki. Sillä jos seteli olisi aito, joku olisi jo poiminut sen ylös.

Tämän jälkeen proffa esittää kysymyksen: Mutta kuinka monta kertaa olet nähnyt 100 euron setelin lojumassa kadulla?

0
0
15.7.2017 - 21:13

ItiksenKiekko

+315
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
222
Jeans kirjoitti:

nykyisistä oddseista muuten: jos lyön 500e Mayweatherin -500 oddseihin ja saan satasen voitosta. Sen jälkeen lyön Betfairilla Mcgregoria 7 kertoimella 71,43e. Jos Mayweather häviää, häviän 500e, mutta voitan betukalta 71,43e*7=500e eli jään omilleni. Jos Mcgregor voittaa, voitan 100e ja häviän betukalla 71,43e eli voitan 28,57e. Olettaen Mcgregorin voittomahdollisuudeksi 14,3%, teen 0e*0.857+28,57e*0,143=4,09e arbitraasia jokaista 100e kohden. Ellen oo tajunnut oddseja jotenkin väärin (voi hyvin olla, en juurikaan harrasta urheiluvedonlyönti), niin noissa Vegas oddseissa on jotain väärin. Ehkä ne päivittyy muutamassa päivässä lähemmäs Betfairia, niissä on erilaiset ehdot tai niihin ei juurikaan saa lyötyä rahaa kiinni. Noin helppoa arbitraasia ei voi olla olemassa.

 

 

Bet(un)fair rokottaa kertoimista vielä 5% komission.

0
0
15.7.2017 - 21:44

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
ItiksenKiekko kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

nykyisistä oddseista muuten: jos lyön 500e Mayweatherin -500 oddseihin ja saan satasen voitosta. Sen jälkeen lyön Betfairilla Mcgregoria 7 kertoimella 71,43e. Jos Mayweather häviää, häviän 500e, mutta voitan betukalta 71,43e*7=500e eli jään omilleni. Jos Mcgregor voittaa, voitan 100e ja häviän betukalla 71,43e eli voitan 28,57e. Olettaen Mcgregorin voittomahdollisuudeksi 14,3%, teen 0e*0.857+28,57e*0,143=4,09e arbitraasia jokaista 100e kohden. Ellen oo tajunnut oddseja jotenkin väärin (voi hyvin olla, en juurikaan harrasta urheiluvedonlyönti), niin noissa Vegas oddseissa on jotain väärin. Ehkä ne päivittyy muutamassa päivässä lähemmäs Betfairia, niissä on erilaiset ehdot tai niihin ei juurikaan saa lyötyä rahaa kiinni. Noin helppoa arbitraasia ei voi olla olemassa.

 

 

Bet(un)fair rokottaa kertoimista vielä 5% komission.

Niimpä tietysti, sivustojen komissiot huomioonottaen jo varmaan oddsit eivät riitä arbitraasiin. Eiköhän tän tyyliset epätehokkuudet oo poistunut urheiluvedonlyöntimarkkinoilta muutenkin jo vuonna miekka ja kivi.

0
0
15.7.2017 - 23:02

Rogue

+177
Liittynyt:
9.10.2015
Viestejä:
256

Jos lyöt Mayweather (win) ja McGregor (win) niin ulkopuolelle jää vielä draw ja no contest eli ei tossa suoraan oo arbitraasia vaikka ei olis komissiotakaan. En myöskään löydä miltään isommalta/tunnetulta saitilta Floydille tollasta -500 = 1.2 kerrointa

0
0
16.7.2017 - 00:26

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Rogue kirjoitti:

Jos lyöt Mayweather (win) ja McGregor (win) niin ulkopuolelle jää vielä draw ja no contest eli ei tossa suoraan oo arbitraasia vaikka ei olis komissiotakaan. En myöskään löydä miltään isommalta/tunnetulta saitilta Floydille tollasta -500 = 1.2 kerrointa

Betfairin markkinat antaa 1% mahdollisuuden tuolle, joten kai siitä silti arbitraasia jäisi vaikka ei olis komissiota? Anyhow turha tota sen enempää mietiskellä, pointtini olikin ettei arbitraasia varmasti löydy, vaikka siltä vähän näytti kun pikaisesti laskin tilanteen huvin vuoksi auki kun oddsit näytti oudoilta.

0
0
16.7.2017 - 00:50

anssimu

+29
Liittynyt:
17.3.2016
Viestejä:
25

Samaa mieltä pellesnuslosin kanssa tosta pelistä, lisäisin vielä sen, että vedonlyönnin smart money odottaa lähemmäs matsia ennenku lyö isot rahat kiinni mayweatherille, koska ei haluu sitoa rahaa pitkäksi aikaa siihen ja toiseksi koska tuularit painaa gregoria niin mayweatherin kerroin todennäköisesti vielä nousee tai pysyy samassa (ennenkuin smartmoney liikahtaa isosti).

Joillakin saiteilla saa muuten tälläkin hetkellä lyötyä 1.88 mayweatherin voittoa (draw no bet), ja muistan nähneeni myös 1.20 kertoimia.

Sulla tuli jens tossa sun esimerkki laskussa ajatteluvirhe, eli jos lyöt 500 to win 100 mayweather ja 71,43 x 7 kertoimella mcgregor, niin tolla jälkimäisellä et voita 500e vaan saat siitä takaisin 500e, mutta voitat siis 500-71,43e= 428,57e.

 

0
0
16.7.2017 - 02:00

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
anssimu kirjoitti:

Samaa mieltä pellesnuslosin kanssa tosta pelistä,

Et siis usko, että smart moneylla riittää rahaa lyödä Mayweatheria pitääkseen kertoimen alhaisena vai miksi? Kuten mainitisin esim Betfairilla vaihto vaan 7 miljoonaa. 

anssimu kirjoitti:

lisäisin vielä sen, että vedonlyönnin smart money odottaa lähemmäs matsia ennenku lyö isot rahat kiinni mayweatherille, koska ei haluu sitoa rahaa pitkäksi aikaa siihen ja toiseksi koska tuularit painaa gregoria niin mayweatherin kerroin todennäköisesti vielä nousee tai pysyy samassa (ennenkuin smartmoney liikahtaa isosti).

Tää on huonoa logiikkaa, jota mun on vaikea uskoa. Matsiin on vaan puolitoista kuukautta eikä smart moneylla oo mitään takeita, että kertoimet pysyy yhtä hyvinä lähemmäs matsia. Mä en näe syytä miksei nyt jo kerättäis edget pois jos niitä on tarjolla. Tämä pitäisi mahdollisesti paikkansa maailmassa, jossa smart money olisi yksi taho, joka kilpailisi kaiken dumb moneyn kanssa. Todellisuudessa smart money koostuu tuhansista (tai useammista) yksittäisistä ammattimaisista vedonlyöjistä, jotka kilpailevat myös toisiaan vastaan. Nopeammat syövät edgen pois hitaammilta. Aivan kuten osakemarkkinoilla tai millä vaan muilla markkinoilla. Toki jos näin uskot niin se selittää myös edellisen pointtisi.

anssimu kirjoitti:

Joillakin saiteilla saa muuten tälläkin hetkellä lyötyä 1.88 mayweatherin voittoa (draw no bet), ja muistan nähneeni myös 1.20 kertoimia.

Missä saa ja paljonko saa lyödä kiinni? Mikset ole itse lyönyt?

anssimu kirjoitti:

Sulla tuli jens tossa sun esimerkki laskussa ajatteluvirhe, eli jos lyöt 500 to win 100 mayweather ja 71,43 x 7 kertoimella mcgregor, niin tolla jälkimäisellä et voita 500e vaan saat siitä takaisin 500e, mutta voitat siis 500-71,43e= 428,57e.

Haha nappiin meni mun laskut. Eli löisin siis vissiin mielummin 83,33e Mcgregorille. Muuten sama homma.

0
0
16.7.2017 - 13:18

anssimu

+29
Liittynyt:
17.3.2016
Viestejä:
25

Voi olla, että riittää, voi olla että ei. Vedonlyöntisaitteja on satoja ja samalla tavalla kun osakkeissa, isoimmat saitit varmaankin toimii kertoimien osalta aika tehokkaasti, pienemillä saiteilla voi löytää edgeä. Näin isossa matsissa myös palautusprossa luokkaa 97,5%, eli kovin paljon ei kertoimien tarvii olla "väärin" gregorin puolella, että mayweatheristä saa +EV betsin.

Ammattivedonlyöjillä monesti samalla tapaa kuin pokerinpelaajilla on kassa on työväline, eikä sitä haluta sitoa pitkäksi aikaa "jumiin" kohteeseen, varsinkin kun yleinen konsesus mitä itse aiheeseen tutustumalla olen lukenut on, että kertoimet tasottuu mitä lähemmäs matsia mennään.

Tuli näköjään mullakin aamuyöstä kiireessä moka, eli Coolbetillä mayweatherin voittoa saa lyötyä kertoimella 1.18 (ei 1.88 :D), jota olen jo lyönyt ja lyön lisää lähempänä matsia (muutamia kiloja, en teidä paljon nillä on maximi).

0
0
16.7.2017 - 13:27

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Ketjun otsikosta sopisi vaihtaa "Hernesaari" "Park Avenueksi". Siinä on just se yksi nolla perästä eroa, mihin Jens on tähtäämässä ja päässee 5-10 vuodessa.

0
0
16.7.2017 - 20:37

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
anssimu kirjoitti:

Voi olla, että riittää, voi olla että ei. Vedonlyöntisaitteja on satoja ja samalla tavalla kun osakkeissa, isoimmat saitit varmaankin toimii kertoimien osalta aika tehokkaasti, pienemillä saiteilla voi löytää edgeä. Näin isossa matsissa myös palautusprossa luokkaa 97,5%, eli kovin paljon ei kertoimien tarvii olla "väärin" gregorin puolella, että mayweatheristä saa +EV betsin.

Pointti mun aiemmassa viestissä oli, että noin yksinkertaista arbitraasia kuten saittien välistä ei pitäisi olla löydettävissä. Varmasti monella pyörii softat 24/7, jotka etsii eroja oddseissa ja betsaa edget samantien pois. Lisähuomiona muuten, että näitä oddseja ei saa arbitroitua komissiota pienemmällä tarkkuudella, jonka takia saiteilla voi olla eroja oddseissa, kunhan erot pysyvät pienempinä kuin komissiot. Tämän takia ennen betsin lyöntiä kannattaa käydä läpi kaikki saitit vaikka ei uskoisi arbitraasin mahdollisuuteen.

anssimu kirjoitti:

Ammattivedonlyöjillä monesti samalla tapaa kuin pokerinpelaajilla on kassa on työväline, eikä sitä haluta sitoa pitkäksi aikaa "jumiin" kohteeseen, varsinkin kun yleinen konsesus mitä itse aiheeseen tutustumalla olen lukenut on, että kertoimet tasottuu mitä lähemmäs matsia mennään.

Ei tää ihan niin yksinkertaista ole, enkä myöskään oikein ymmärrä vertausta pokerinpelaajan tilanteeseen. Eikä me olla koko rollia betsaamassa Mayweatheriin kuitenkaan. Tää on itseasiassa ihan mielenkiintoinen tilanne, jota ei oo tullut mietittyä aiemmin. Kokeillaan fiktiivisellä esimerkillä:

Bosse Tanskasta on ammatimainen urheiluvedonlyöjä 1me bankrollilla (voisin yhtä hyvin käyttää pienempääkin, ainoalla erolla, että sitä pienempi rolli, sitä helpommin siitä saa ison osan kiinni parhaimpiin betseihin). Hän seuraa aktiivisesti urheilua, mukaanlukien nyrkkeilyä ja MMAta. Tämän lisäksi hänellä on tuttavapiirissään nyrkkeilijöitä ja vapaaottelijoita, joiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella hän uskoo pystyvänsä arvioimaan Mayweather - Mcgregor matsin oddsit melko tarkasti. Oletetaan hänen laskeneen, että hän tarvitsee 3% (tai x%. Tarkka betsizing keskustelu on eri keskustelu, ei lähdetä siihen tällä kertaa. Laitoin x:n sijasta 3%, koska oon huomannut, että pointti menee helpommin perille vähemmän matemaattisille henkilöille jos käytetään "oikeita" numeroita. Enkä tällä siis todellakaan tarkoita nimimerkki anssimu:a, vaan tiedostan, että blogilla on laaja lukijakunta) edgen 50ke betsille Mayweatherille jos matsi olisi jo tänään. Kysymys siis kuuluu, kuinka paljon suuremman edgen hän tarvitsee, kun matsi ei ole tänään vaan 41 päivän kuluttua?

Mietitään vaikka sillä tavalla, että splitataan Bossen rolli kahteenkymmeneen 50k osaan. Jos hän laittaisi kaikki 20 osaa kiinni pidemmäksi aikaa, hän tarvitsee suuren edgen, sillä nyt hän joutuu koko täksi ajaksi jättämään kaikki parhaimmatkin vedolyöntimahdollisuudet väliin. Jos hän laittaa 10 osaa kiinni, eli puolet rollista, hän tarvitsee vähemmän edgeä, sillä jäljelle jäävällä 500ke hän saa betsattua kaikkiin parhaimpiin kohteisiin, joita ilmenee tämän ajan aikana. Meidän esimerkkissä, hän laittaa ainoastaan yhden osan, 50ke kiinni, jolle hän tarvitsee vähiten edgeä, sillä ennen tämän osan käyttöä muutenkaan, hän on jo betsannut 950ke parhaimpiin betsi-ideoihinsa, ja tää vika 50ke menee ehkä siihen 10. tai 20. parhaimpaan ideaan. Silti olet aivan oikeassa, Bossen tuottovaade saman riskisille kohteille seuraavalle 41 päivälle tälle 50ke:lle pitää ottaa huomioon yhtälössä.

Oletetaan, että Bosse arvioi saavansa 6% (tai x+3%) edgen komission jälkeen, jos lyö Mayweatheria nyt, eli 3% yli riskipreemion. Hän saa siis ylimääräisen 3% tuottoa siitä, että rahat ovat kiinni 41 päivää. Jos tämän konvertoi vuotuiseksi tuotoksi, se tekee 1,03^(365/41)-1=0,301 eli 30,1% mikä on aivan hemmetisti nyt vielä nollakorkojen maailmassa. On hyvin vaikea nähdä, että Bossen kymmenenneksi paras idea tuottaa tarpeeksi riskikorjattua tuottoa, ettei hänen kannattaisi ottaa tätä 30% vuosittaista tuottoa. Jos tosiaan näin ei ole, vaan hänellä on vaan niin helvetin kovat ideat ja edget, hänen kannattaa ottaa yhteyttä pääomasijoittajiin/steikkaajaan, joiden kanssa varmasti saa jonkin näköisen voitonjakosopimuksen tehtyä.

Lopputulos: Bosse lyö 50ke Mayweatheriin kiinni, ja kerroin liikkuu sen verran, että seuraava betsaaja saa enää 5,8% edgen. Kun tarpeeksi monta Bossea ympäri maailmaa tekee saman analyysin ja lyö betsit sisään, edge lähestyy 3% (tai x%), joka on vaadittu tuottopreemio kyseisen riskin ottajalle. Ne, jotka jäivät venailemaan betsien kanssa lähemmäs matsia, menetti tilaisuutensa.

 

Palataan vielä tuohon PelleSnuslosin kelaan siitä, että Mcgregorille tulee huomattavasti enemmän dumb moneyta, erityisesti, koska jokaista Mcgregorille lyötyä euroa kohden pitää löytää 6 euroa(menikö oikein? :D) Mayweatherille. Oon tästä täysin samaa mieltä. Itseasiassa esimerkiksi tsiigatessa press conferencejä ja haastatteluja, voi helposti saada fiiliksen, että matsi on huomattavasti enemmän close mitä oikeasti on. Sit kun vielä harrastelijana haluat betsata ja kuulet, että voit voittaa kuusinkertaisesti takaisin lyömällä Mcgregoria, niin aika helposti rahat tulee painettua siihen suuntaan. Ainoa kohta, josta oon vähän epävarma on se, etteikö smart moneylla riittäisi rahaa lyödäkseen Mayweatherin puolta. Betfairilla on vaihtunut 7 miljoonaa, eli oiskohan ehkä joku muutama kymmenen miljoonaa vaihtunut total matsista tähän mennessä? Ei kuulosta miltään älyttömiltä summilta, jos miettii paljonko ammattimaisia urheiluvedonlyöjiä löytyy maailmasta joita tää matsi kiinnostaa. Jo 1000 henkilöä, jotka lyö 10 kiloa each, on yhteensä kymmenen miljoonaa. Tästä voi kuitenkin vetää sellaisen johtopäätöksen melko suurella varmuudella, että jos haluaa gamblata matsissa ilman erityistä näkemystä, kannattaa lyödä Mayweatheria. Edgeä ei voi ikinä saada lyömällä Mcgregoria, sillä dumb moneyn paine kertoimelle on liian kova. Mayweatherille taas pitäisi saada pieni edge, koska vaikka smart money painaa kerrointa alaspäin aina kun siitä löytyy tarpeeksi edgeä, smart money ensinnäkään ei voi painaa sitä täysin fair:iksi komissioiden takia. Toiseksi smart money vaatii jonkinnäköisen riskipreemion/margin of errorin, eikä luultavasti lyö Mayweatheria, jos arvioi esim. edgen olevan alle prosentin positiivinen. 

anssimu kirjoitti:

Tuli näköjään mullakin aamuyöstä kiireessä moka, eli Coolbetillä mayweatherin voittoa saa lyötyä kertoimella 1.18 (ei 1.88 :D), jota olen jo lyönyt ja lyön lisää lähempänä matsia (muutamia kiloja, en teidä paljon nillä on maximi).

Näin arvelinkin ja juuri tuon arbitraasi-argumentin takia. Sun ensimmäinen reaktios nähdessäsi nuo oddsit olisi pitänyt olla, "kuinka paljon saan lyödä kiinni?" ja lopettaa kaiken muun tekeminen kunnes oot joko saanut lyötyä reippaasti rahaa kiinni tai on selvinnyt joku syy miksi kerroin ei pidä paikkansa. Jos et oo varma mitä tarkoitan, lue vielä ajatuksella aiemmassa viestissäni oleva arbitraasilasku läpi.

Dharma kirjoitti:

Ketjun otsikosta sopisi vaihtaa "Hernesaari" "Park Avenueksi". Siinä on just se yksi nolla perästä eroa, mihin Jens on tähtäämässä ja päässee 5-10 vuodessa.

Kiitti luottamuksesta! Varallisuus onkin kasvanut blogin aloittamisen jälkeen paljon nopeampaa tahtia kuin olisin edes uskaltanut unelmoida. Tiedostan kuitenkin, että se on isoksi osaksi hyvää runia. Vaikka 2015 pokerissa runattiin joitain satoja kiloja alle EVn (oli kuitenkin hyvin voitollinen vuosi), niin 2016 mentiin sitten 1me+ yli (joista toki verottaja nappas hyvän osan). Pörssistä on vielä tullut älyttömästi lisää viimeisimmän härkämarkkinan ansiosta, mikä tuntuu melkein vähän absurdilta. Jotenkin sieltä tuleva raha ei tunnu samalla tavalla ansaitulta, vaikka toki se on palkkiota riskin kantamisesta, ja onneksi oon sitä uskaltanut kantaakin. Pokerissa kun joutuu kantamaan sekä riskiä varianssista, että painaa pitkää päivää duunia päälle voittaakseen rahaa.

0
0
16.7.2017 - 22:06

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Jeans kirjoitti:

Kiitti luottamuksesta! Varallisuus onkin kasvanut blogin aloittamisen jälkeen paljon nopeampaa tahtia kuin olisin edes uskaltanut unelmoida. Tiedostan kuitenkin, että se on isoksi osaksi hyvää runia. Vaikka 2015 pokerissa runattiin joitain satoja kiloja alle EVn (oli kuitenkin hyvin voitollinen vuosi), niin 2016 mentiin sitten 1me+ yli (joista toki verottaja nappas hyvän osan). Pörssistä on vielä tullut älyttömästi lisää viimeisimmän härkämarkkinan ansiosta, mikä tuntuu melkein vähän absurdilta. Jotenkin sieltä tuleva raha ei tunnu samalla tavalla ansaitulta, vaikka toki se on palkkiota riskin kantamisesta, ja onneksi oon sitä uskaltanut kantaakin. Pokerissa kun joutuu kantamaan sekä riskiä varianssista, että painaa pitkää päivää duunia päälle voittaakseen rahaa.

Kannattaa varmasti miettiä heti, kun siirryt työelämään yli 3 kk:ksi, että otat muidenkin rahoja hoidettaviksi. Referenssit kovat ja niillä löytyy tn helposti pieniä ja keskisuuria tahoja, jotka peesaisivat mielellään strategioitasi. Pentti Kouri teki näin aikanaan: kävi USA:ssa ottamassa oppia ja suositteli mm. Sorokselle Suomen 1980-luvun lopulla vapautuvia pääomarkkinoita. Soros pisti vähän peliin (en muista tarkkaan, mutta helposti nykyrahassa kymmeniä miljoonia euroja) ja Kouri sai palkkioita. Sama työ, mutta isompi palkka. 

1980-luvulla Kouri sai hoidettavakseen suursijoittaja George Sorosin Suomeen kohdistuvat sijoitukset.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Kouri

0
0
16.7.2017 - 22:10

AOA

+1
Liittynyt:
29.5.2017
Viestejä:
15
Jeans kirjoitti:

Palataan vielä tuohon PelleSnuslosin kelaan siitä, että Mcgregorille tulee huomattavasti enemmän dumb moneyta, erityisesti, koska jokaista Mcgregorille lyötyä euroa kohden pitää löytää 6 euroa(menikö oikein? :D) Mayweatherille. Oon tästä täysin samaa mieltä. Itseasiassa esimerkiksi tsiigatessa press conferencejä ja haastatteluja, voi helposti saada fiiliksen, että matsi on huomattavasti enemmän close mitä oikeasti on. Sit kun vielä harrastelijana haluat betsata ja kuulet, että voit voittaa kuusinkertaisesti takaisin lyömällä Mcgregoria, niin aika helposti rahat tulee painettua siihen suuntaan. Ainoa kohta, josta oon vähän epävarma on se, etteikö smart moneylla riittäisi rahaa lyödäkseen Mayweatherin puolta. Betfairilla on vaihtunut 7 miljoonaa, eli oiskohan ehkä joku muutama kymmenen miljoonaa vaihtunut total matsista tähän mennessä? Ei kuulosta miltään älyttömiltä summilta, jos miettii paljonko ammattimaisia urheiluvedonlyöjiä löytyy maailmasta joita tää matsi kiinnostaa. Jo 1000 henkilöä, jotka lyö 10 kiloa each, on yhteensä kymmenen miljoonaa. Tästä voi kuitenkin vetää sellaisen johtopäätöksen melko suurella varmuudella, että jos haluaa gamblata matsissa ilman erityistä näkemystä, kannattaa lyödä Mayweatheria. Edgeä ei voi ikinä saada lyömällä Mcgregoria, sillä dumb moneyn paine kertoimelle on liian kova. Mayweatherille taas pitäisi saada pieni edge, koska vaikka smart money painaa kerrointa alaspäin aina kun siitä löytyy tarpeeksi edgeä, smart money ensinnäkään ei voi painaa sitä täysin fair:iksi komissioiden takia. Toiseksi smart money vaatii jonkinnäköisen riskipreemion/margin of errorin, eikä luultavasti lyö Mayweatheria, jos arvioi esim. edgen olevan alle prosentin positiivinen.

Tunnen muutaman henkilön jotka seuraavat semi-aktiivisesti tai harvoin kamppailu-urheilua ja jotka ovat laittaneet tai aikovat laittaa rahaa McGregorin puolesta. Yhtäkään näistä henkilöistä ei kertoimet sen suuremmin kiinnosta ja sain jokaisesta sellaisen tuntuman, että McGregor on heidän mielestään jopa suosikki. Yksi sanoi uskovansa McGregorin voittoon koska ”oli niin vakuuttava pressitourilla”.

Tässä mielenkiintoinen artikkeli aiheesta. Joitain lainauksia:

“To show how mispriced the fight is in terms of actual probabilities. Floyd was -3,500 vs. a boxing CHAMPION in Andre Berto but only -1,000 here,” Holt tweeted out, in a comparison to Mayweather’s last fight, in which he scored an easy unanimous decision in September 2015."

“The reason for this pricing currently, and more importantly the early on action on McGregor, is simple: sharps do not want to tie up their money for more than two months if they believe they can still get a good price later,” said Holt, whose operation supplies odds to CG Technology sportsbooks around Vegas, including at The Cosmopolitan, M Resort and the Venetian. “Thus, there probably won’t be a massive wave of Floyd money until we get much closer to the actual fight. The line dropped all the way to -650 Thursday, as all the books took nothing but small bets on McGregor."

“The books know they will get tons of Floyd buyback during fight week, so why give people 7/1 on McGregor now when they are willing to bet him at 4/1?”

“I spoke to a few bookmakers who have written 90 percent of the action and nine of every 10 tickets on Conor, but they won't go any lower (on odds) because they ‘don't want to give it away,’” Oddessa said Wednesday night, a few hours after the bout was finalized. “Now that they have a date, you have to look at Floyd as a 74-day investment where you're getting about a 10 percent return on the dollar after Floyd wins. Bookmakers have to be thrilled giving the McGregor players about 6/1 returns on their money, where the guy's got about a 3 to 4 percent chance of winning – and that's being generous.”

 

0
0
16.7.2017 - 22:53

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
AOA kirjoitti:

Tunnen muutaman henkilön jotka seuraavat semi-aktiivisesti tai harvoin kamppailu-urheilua ja jotka ovat laittaneet tai aikovat laittaa rahaa McGregorin puolesta. Yhtäkään näistä henkilöistä ei kertoimet sen suuremmin kiinnosta ja sain jokaisesta sellaisen tuntuman, että McGregor on heidän mielestään jopa suosikki. Yksi sanoi uskovansa McGregorin voittoon koska ”oli niin vakuuttava pressitourilla”.

Joo se on just näin. On vielä niin helppo fanittaa Mcgregoria tässä matsissa ja toivoa hänen voittoaan koska, no oishan se nyt vaan niin nättiä jos hän voittais. :D Mayweatherin voitto ois vaan yksi voitto lisää recordiin, se mitä oli odotettavissa.

AOA kirjoitti:

“The reason for this pricing currently, and more importantly the early on action on McGregor, is simple: sharps do not want to tie up their money for more than two months if they believe they can still get a good price later,” said Holt, whose operation supplies odds to CG Technology sportsbooks around Vegas, including at The Cosmopolitan, M Resort and the Venetian.

Tosi helppo vetää tää johtopäätös, mutta tää on vaan huonoa logiikkaa syistä jotka just perustelin. Mitenköhän siinä muuten menis kun kaikki ammattilaiset yrittää yhtäkkiä samaan aikaan lyödä Mayweatheria just ennen matsia? Siinä aika moni ei saa betsiään sisään. Toki looginen selitys tälle olisi se PelleSnuslosin, ettei ammattilaisilla yksinkertaisesti riitä kalkut pitämään kertoimia reiluina.

Mitä enemmän tilannetta kelaan, sitä enemmän tuun siihen päätökseen, että pitää vakavasti harkita Mayweatherin lyömistä. Vaikea nähdä, että se juurikaan voisi olla -ev, mutta +ev helposti. Varsinkin jos ammattilaisbetsaajat hinnoittelevat riskipreemion tuolle 41 päivän money tie upille liian korkeaksi. Kyselin frendiltä, joka betsailee enemmän, että Betfairille saa 60% discounttia (vähän niin kuin rakeback) komissioihin jos betsaa aktiivisesti.

0
0
17.7.2017 - 03:14

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Oon jonkin aikaa kelannut Dharma-tyyliin alkaa poimimaan mielenkiintoisia tai muuten vaan hyviä kirjoituksia.

http://www.talouselama.fi/uutiset/bjorn-wahlroos-jopa-maailman-johtava-…

Pakko todeta, että Nalle on yksi mun idoleita. Aina pelkkää asiaa ja vaikea olla hänen kanssaan eri mieltä. Oli viime vuonna puhujana yhdessä Hankenin tapahtumassa ja erittäin viihdyttävä myös livenä.

0
0
17.7.2017 - 05:09

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Huhh, olipa kuumottava tilanne. Katselen rauhassa uutta Game of Thrones jaksoa kun kaiutin kämpän seinässä alkaa ihan täysii piippaamaan ja kuuluu joku "attention, an emergency has been reported in this building". Tää on kuitenkin Phillyn uusin pilvenpiirtäjä niin käy heti mielessä, että onks täällä joku pommi räjähtänyt, ammuskeltu tai joku lentokone törmännyt. Seuraavasta kuulutuksesta selviää, että fire alarm, älkää menkö hissiin tai käyttäkö emergency-portaita vaan venatkaa huoneissanne. Ok. 7 minuuttia jatkuu kova piippaus ja saman kuulutuksen toisto kunnes päätän soittaa respaan ja kysyä, että saanko nyt juosta emergency-portaita pitkin alas, johon vastaa mielestäni pelokas ääni, että kyllä, mikä oli vähän outoa koska kuulutetaan ettei saisi. Varmistan toistamalla kysymyksen johon hän vastaa, että ehdottomasti saat kuulostaen jopa siltä, että siis tietenkin sun pitää se tehdä. Siinä vaiheessa pelästyn vähän oikeesti. Oon 36. kerroksessa, ei kun kengät jalkaan ja menoksi. Portailla kuulutus on vaihtunut "älä käytä hissiä, mutta poistu nopeasti portaita pitkin talosta". En tiiä mokasko ne jotenkin kun kämpässä oli eri hälytys, vai oliko ne ehtinyt vaihtaa hälytyksen sinä aikana kun juoksin portaille. Tässä vaiheessa kuumottaa kunnolla. En oo ennen tajunnut kuinka kauan 36 kerroksen alas juokseminen kestää, tai ainakin se tuntui ikuisuudelta. Koko ajan venaan, että kerrosta alempana näen savun enkä pääse enää alaspäin. Onneksi sitä ei koskaan näkynyt ja loppu hyvin kaikki hyvin. Palomiehet kävi tsekkaamassa talon ja vaara ohi. Onnistuin tietenkin somettamaan instragramin storyyn koko kokemuksen, jopa yhden pätkän kun juoksen portaita pitkin alas. laugh

0
0
17.7.2017 - 13:35

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Just nain... Vaikka toistaiseksi naytot on kovat, yhdella summer internshipilla tuskin on tarpeeksi track recordia muiden sijoittajien houkuttelemiseksi. Toki omissa sijoituksissa voi sita olla, mutta toistaiseksi en ole nahnyt, onko indekseja biitattu ja milla aikavalilla. Omillaan touhun pyorittamisessa on paljon muutakin kuin sijoitusideoiden tutkinta, mika ei ole onnistunut monelta kokeneemmaltakaan treiderilta.

Esim. GS:n prop deskilla oli tyyppi pari vuotta, otti loparit ja taisi suunnitella oman hedge fundin perustamiseta Sveitsiin. Herra nayttaisi olevan startup-yrittaja nykyaan (mahdollisesti hyvinkin menestynyt siina), mutta fundista ei ole juuri kuulunut. Myos muut credentialsit oli kaverilla kohdallaan. Sijoitusvarallisuuden houkutteleminen ylipaataan lienee eri juttu kuin 80-luvulla, kun Kouri oli suunnilleen ainoa ulkomailla opiskellut suomalainen (Kourilla tosiaan oli PhD Econ MIT:sta 1974, joten ennen 80-luvun touhuja taisi olla ~10 vuotta tyokokemusta ja kontaktien luomista).

EDIT: Tama siis vastauksena Dharman viestiin: https://www.sijoitustieto.fi/comment/13777#comment-13777

High-rise-rakennusten paloturvallisuussuunnitelusta: https://www.economist.com/news/international/21723821-proper-enforcement-fire-regulations-can-keep-tower-dwellers-safe-tall-buildings-are

0
0
17.7.2017 - 14:51

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Highriseissa aina ammattimaskit kaikille asukkaille. Me tajuttiin vasta tokana vuonna Hanoissa. Ostettiin Suomesta. Muistaakseni Dregen tjsp. Maksavat 150+ e/kpl. Palokunta käytää samoja uhreille. Antavat 15 min aikaa palokaasuissa.

Kellotin 60 m ja 42 porrastasannetta 5 min kun sain mennä yksin ja valoisassa. Tositilanteessa helposti tuplat.

Länsimaissa paloporraskuilut on aina ylipaineistettu ja niitä on min kahdet. Muualla ei välttämättä. Ei ollut hanoissakaan ja palo-ovet vielä lukittu perässä.

Eteiseen ko. maskit, taskulamppu ja ruuvari valmiiksi. Itse pidin vielä omaa palovaroitinta ulko-oven kynnyksellä. Ruuvarilla (tylppä) voi vääntää mm. hìssin ovia auki ja murtaa muitakin ovia.

Meillä oli Wienissä paha asuntopala talossa. Se palon voima ja nopeus on todella suuri ja oma toimintakyky aina laskenut vs harjoittelu. Siksi varautuminen etukäteen.

EDIT: Olikin Dräger-maski:

https://www.draeger.com/en_aunz/Applications/Products/Personal-Protecti…

Meillä on Dräger Parat-maskit, joskin vanhentuvat pian.

https://www.draeger.com/de_de/Applications/Products/Personal-Protection…

Näyttivät olevatn 175 e jossain verkkokaupassa. Palokunnilla on siis noita ja savusulketajat pistävät nuo uhrien päälle ennen kuin vievät ulos palokaasujen läpi. Palokaasut ovat todella vaarallisia. Pahimmillaan riittää yksi sisäänveto ja menee taju. 

0
0
23.7.2017 - 22:00

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Noniin, vähän ripeämpää toimintaa. Löin 200ke kiinni 1,18 kertoimella Mayweatherin voittoon. Tuli pohdiskeltua keissiä kunnolla ja keskusteltua yhden kokeneemman ammattibetsaajan kanssa. Matsi on malliesimerkki siitä, jossa lähes kaikki hupibetsaajien raha päätyy yhdelle puolelle. Mcgregorin puoli tässä matsissa on niin paljon helpompi valita monesta syystä, mutta viimeistään vetoa lyödessä.  Joku haluaa vaikka gämblätä 100 eurolla matsia, ja huomaa saavansa joko 18 euroa Mayweatherin voitosta tai 600 euroa Mcgregorin voitosta. Vaikka olisikin pitänyt Mayweatheria suosikkina, niin siinä on aika nopeasti lyöty rahat Mcgregorille. Suurin osa ihmisistä ei osaa ajatella uhkapeliin liittyviä asioita oikealla tavalla. Ei käy mielessä pohtia miksi kertoimet ovat mitä ovat, vaan näkee tilanteen vaan tilaisuutena. Bonuksena tässä keississä on vielä miten iso matsi oikeasti on. On ihan aito mahdollisuus, ettei ammattibetsaajien rahat Mayweatherille riitä pitämään kertoimia reiluina. Vaikka riittäisi niin edgeä pitäisi olla jonkin verran aiempien viestieni logiikalla. Uskon, että tässä voi tehdä +ev betsin ymmärtämällä "makron", vaikka ei ollenkaan osaisi analysoida ottelijoiden voittomahdollisuuksia. Periaatteessa toimia likviditeetin tarjoajana hupibetsaajille palkkiota vastaan. En näe syytä miksi ei aktivoitua urheiluvedonlyöntipuolella tällaisissa harvinaisissa keisseissä, joita varmasti tulee vielä tulevaisuudessakin vastaan. Ajattelin vielä säästää 100keish matsin alkuun jos tosiaan ammattibetsaajien rahat loppuisivat kesken ja kertoimet lähtisivät lapasesta.

Oon tähän mennessä hyvin voitolla urheiluvedonlyönnistä. En siksi, että olisin sitä juurikaan harrastanut, mutta sekosin 2013 tammikuussa. Tehtiin kaverin kanssa pidempi reissu, Helsinki->Melbourne->Buenos Aires->Rio De Janeiro->Lontoo->Helsinki. Eka Melbourneen pelaamaan Aussie Millions -pokeriturnaussarjaa ja loppureissu lomailua.  Ostettiin hotellin conciergestä ylihintaisia lippuja parille päivälle katsomaan tennistä loppuunmyytyyn Australian Openiin. Miesten kaksinpelin finaali lähestyi ja pienessä nousuhumalassa päätin, että pitää saada kunnon jännitys matsiin. Päädyin lyömään 200ke 1.5 kertoimella Djokovicille Murrayta vastaan. Murray aloitti voittamalla ekan erän ja mielessäni ehti jo pyöriä, että nyt sekosin sit pahemman kerran. Onneksi Djokovic skarppas ja väänsi voiton, ja pääsin 100ke rikkaampana jatkamaan Melbournen yöhön. Good times.

Hieman harmittaa, että Mayweather-Mcgregor matsi taitaa olla juuri samaan aikaan Suomen paluulentoni kanssa. Onneksi kyseisellä Finnairin lennolla pitäisi olla netti, vaikka se luultavasti onkin liian hidas pystyäkseni mitään striimiä seuraamaan.

0
0
1.8.2017 - 05:25

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Työharjoittelusta kahdeksan viikkoa nyt kulunut ja neljä jäljellä. Muille tämä on toiseksi viimeinen viikko, sillä harjoittelun pituus on oikeasti 10 viikkoa. Samanpituisia ovat myös lähes kaikki muut rahoitusalan summer internshipit ympäri maailmaa, esimerkiksi sijoituspankeilla. SIG suostui pitämään minut kaksi viikkoa pidempään ja syynä on Hanken. Tää on imo aika käsittämätön asia. Oon aiemmin maininnut, että Hankenilla kuuluu kandiin pakollinen ulkomaanjakso. Sen voi suorittaa joko työharjoitteluna tai menemällä vaihtoon opiskelemaan. Työharjoittelun kriteerinä on kuitenkin jostain syystä 12 viikon pituus. Selvästi suurin osa kandiopiskelijoista menee vaihtoon ja harva saa vielä tässä vaiheessa rahoitusalan harjoittelupaikkaa, joten varmaan siksi tolle kriteerille ei olla vielä tehty mitään. Selvittelin asiaa ja sain jonkun Hankenin studiebyrån numeron, jossa vastasi iäkkäämpi nainen. "Jos säännöissä on 12 viikkoa niin se pitää". Koitin selittää tilannetta, että työtunteja joudun varmasti tekemään 12 viikon edestä ja olen valmis tekemään ylimääräisiä tehtäviä, tai vaikka etsimään toisen kahden viikon duunin ulkomailla jos se on siitä kiinni. Yllätyin miten vähän rouvaa kiinnosti ja huomasin myös, että hän alkoi hermostumaan mun jankkauksesta eikä mikään mun ehdotuksista käynyt. Kysyin tietääkö hän kuka säännöistä päättää ja onko mun mahdollista keskustella asiasta sellaisen kanssa. Kieltävä vastaus tuli taas, luovutin ja sormet ristiin sen toivossa, että jos onnistun saamaan SIGiltä paikan, ne antaa mun olla pari viikkoa pidempään. Onnekseni suostuivat, mutta kyllä tollanen byrokratia ja tyhmistä säännöistä kynsin ja hampain kiinni pitäminen vituttaa.

Ei Hanken nyt varmasti halua olla kannustamatta jo kandiaikana lahjakkaiden opiskelijoiden hakua parhaimpiin rahoitusalan harjoittelupaikkoihin. Varsinkin kun Hankenilla näyttää erittäin hyvin toimivan maisteriopiskelijoiden haku noihin paikkoihin, erityisesti Ruotsiin ja Lontooseen. Tosin tämä taitaa suurimmaksi osaksi olla Hankenin rahoituksen opiskelijayhdistyksen Hankinvestin ansiota. Tuovat suurimpia Lontoon sijoituspankkeja kertomaan itsestään ja järkkääväät erilaisia iltoja, joissa käydään läpi CVn tekemistä, Cover Letterin kirjoittamista jne. Tänä kesänä viisi Hankenilaista pääsi Lontooseen Investment Banking summer internshippeihin, kun esimerkiksi sama luku Aallon Kauppiksen puolelta oli yksi (Tämä tieto toki peräisin Hankenilaisilta :D). Tukholmaan olisiko sit ollut jo kymmenen henkilön luokkaa, mikä on melko luonnollista yhteisen kielen takia. Jonkun Tukholman Carneige-internshipin jälkeen on myös paljon paremmat mahikset Lontooseen.

Mutta takas Phillyyn! Viidennen viikon jälkeen työmäärät on hieman helpottanut, kun tokan kokeen jälkeen luennot loppui. Kokeet meni hyvin, ekasta 75,5p/78p ja tokasta 60p/64p. Toka koe oli imo hemmetin haastava ja niin pitkä, että kerkesin just ja just tehdä valmiiks kolmen tunnin aikarajalla. Tällä ei tosin siltikään etua saada, sillä suurimmalla osalla muistakin sujui. Kuten mainitsin aiemmassa postauksessa niin joka päivä klo 11-14 on ohjelmaa ja muuten tehdään omalla trading deskillä hommia. Viidennen viikon jälkeen tuo ohjelma on ollut joko pokeria, Mock tradingia tai speaker seriesejä. Mock tradingissa oon päässyt ihan ok kärryille. Kun ollaan päästy siinä syvemmälle ja se on mennyt monimutkaisemmaksi, niin ei enää ole niin puhtaasti päässälaskemista. Pokeri on kulkenut. Pidetään kirjaa leaderboardiin. Taidan tällä hetkellä olla neljäntenä yli kolmestakymmenestä. Pokeria pelataan normaalisti, mutta kouluttajat seuraavat peliä ja välillä jakojen lopuksi avataan kädet ja meidän pitää selittää ajatuskulkumme käden alusta loppuun asti. On kyl hauska huomata miten personaallisuus tulee pelityylillä esille aloittelevilla pokerinpelaajilla. Esim sosiaaliset paljon puhuvat vetävät usein löysemmin kun taas hiljaiset tiukemmin, kunnes oppivat pelaamaan ja tyyli alkaa lähestymään optimaalia. On kyllä ollut nähtävissä selvää kehittymistä, vaikka monilla on vielä aika yksinkertaisia ajatusvirheitä.

Speaker serieseistä jotkut ovat olleet pirun mielenkiintoisia. Erityisesti Quant Reseach, High-Frequency Trading ja Financial Crisis. HFT sen takia, että SIG harrastaa sitä paljon itsekin ja koska oon lukenut Michael Lewisin Flash Boys kirjaa. Vähän meni motivaatio kirjan lukemiseen kun kyselin siitä SIGiläisiltä, jotka väittivät, että se on kasa paskaa, jossa on paljon asioita mitkä eivät pidä paikkansa. HFT-puhuja sanoi, että arvostaa Michael Lewisia muuten, mutta tässä kirjassa kirjan muut henkilöt onnistuivat vaikuttamaan häneen. Näillä henkilöillä on agendana tuoda oma tuotteensa markkinoille, joka muuttaisi jotenkin kaupankäyntiä siihen, että olisi jatkuvia alle sekunnin "huutokauppoja" sen sijaan, että nopein saa toteuttaa toimeksiannon kuten nyt on. HFT-firmathan investoivat kymmeniä miljoonia siihen, että saisivat sekunnin murto-osan nopeampia toimeksiantoja. SIGin mukaan kaikki hyötyvät siitä, että taitavat HFT-firmat pääsevät kilpailemaan toisiaan vastaan kun spreadit pienenee. Toki SIG saattaa olla hieman puoleellinen tän suhteen. Mutta funtsinkin Flashboyta lukiessa että tässä on jotain hämärää, kun selitetään jostain ihan älyttömistä ongelmista, joita tuodaan SECin tietoisuuteen, mutta sitten muka SEC ei tajua niitä eikä kiinnosta niitä muutenkaan yhtään. Kirjassa ei varmasti selitetä asiaa kunnolla.

Yksi hauska tarina oli siitä miten kauan HFTä on ollut olemassa. 1790 perustettiin USAn ensimmäinen pörssi Philadelphiaan, joka oli maan taloudellinen sydän. Aina kun Euroopasta saapui laiva New Yorkiin uuden informaation kanssa, lähti kunnon hevoskilpailu kohti Philadelphiaa treidaamaan tätä informaatiota. Fiksummat sijoittajat tajusivat ostaa reittiä pitkin maata kukkuloilta New Jerseyssä ja pystyttää sinne torneja, joita pitkin pystyivät lähettää valomerkkejä, joita teleskoopeilla nähtiin seuraavista torneista. Näin pystyttiin siirtämään informaatiota siitä, nouseeko vai laskeeko pörssi, alle kymmennessä minuutissa New Yorkista Philadelphiaan, mikä oli älytön ajallinen parannus hevosen juoksuun. Näin pystyttiin biittaamaan pörssiä yli 50 vuotta, kunnes telegraph (sähköinen lennätin?) keksittiin vuonna 1846.

Vielä on kaikennäköstä kerrottavaa mutta jätetään tähän tällä kertaa. Jännä miten näistä kirjoituksista tulee aina niin paljon pidempiä, kun mitä oletan kun aloitan kirjoittamisen. Voisin myös mainita, että Espanjan kiinteistösijoitukset näyttävät erittäin lupaavilta, ja viimeisimpien lisäostosten jälkeen alkaa olla erittäin iso betsi siellä. Vuoden sisään pitäisi varmistua, onko tosiaan niin hyviä miltä tällä hetkellä näyttää. En tällä hetkellä voi kertoa enempää niistä, mutta kelasin mainita, jos joskus tulevaisuudessa sitten pystyisin.

0
0
1.8.2017 - 05:50

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Espanjan BKT on tosiaan reboundannut erinomaisesti ja tästä on ollut paljonkin juttua. Lisäksi Espanjassa on yksi korkeimmista oman kodin ownership rateista Euroopassa,  joten kasvu välittynee suoraan asuntojen kysyntään ja hintoihin. Wp!

0
0
1.8.2017 - 23:19

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Ai jonkun muunkin mielesta flash boys kuulosti brad katsuyaman myyntipuheelta. Se pattersonin dark pools on edelleen parempi kirja aiheesta imo, ja viela 3 vuotta ennen flash boysia. Mielenkiintoista juttua treidauksen historiasta!

Btw, paivan random fakta - kuulemma fed tarjoaa nykyaan talousennustemallinsa open sourcena - mielenkiintoista ja u-kaannos aikaisempaan surprise announcements -politiikkaan viela ennen kriisia.

0
0
1.8.2017 - 23:56

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Btw, paivan random fakta - kuulemma fed tarjoaa nykyaan talousennustemallinsa open sourcena - mielenkiintoista ja u-kaannos aikaisempaan surprise announcements -politiikkaan viela ennen kriisia.

En tiedä FEDin käyttämästä mallista, mutta Suomen Pankilla on Aino-malli. Se simuloi taloutta eteen päin annetuilla parametreilla olettaen, että talous hakeutuu nopeasti tasapainoon. Mallin käyttö vaatii kuitenkin paljon hienosääntöä ja loppujen lopuksi siitä saa ulos, mitä haluaa. Lisäksi oletukset tasapainotilojen olemassaolosta ja nopeasta konvergenssista niihin, ovat mielestäni käytännössä perusteettomia. 

Tältä pohjalta sanoisin, ettei FEDin malli tarjoa ennustekykyä FEDin politiikkaan, mutta varmasti parantaa FEDin kommunikaatiota eli tarjoaa mahdollisuuden ymmärtää FEDin päätösten perusteluja paremmin.

Nopeasti googletettuna lupaavan tuntuinen yleisesitys yleisistä tasapainomalleista: http://www.labour.fi/ty/tylehti/ty/ty32016/ty32016pdf/ty32016Kiema.pdf

 

0
0