Olet täällä

Lisäarvon tuhoamista

Käyttäjän BöC kuva
Liittynyt: 28.3.2016, 13:11
Viestejä: 57

Hiljalleen alkanut tuntua siltä, että aika siirtyä excelin hakkaamisesta jonkin sortin sijoituspäiväkirjaan.

Taustaa:

- Kolmenkympin kriisiä lähentelevä lisäarvon tuhoaja, jonka olisi parempi tunkea käteiset indeksiin ja nauttia elämästä.

- Ensimmäisen oikea oma salkku perustettu maaliskuussa 2016, ensimmäinen tonni kasaan 2016 kesäkuussa, ensimmäinen 100k näillä näkymin seuraavien veronpalautuksien ja palkan yhteydessä 12/2018.  XIRR. tällä hetkellä noin 10% alusta lähtien nettona (3/2016-12/2018).

Tavoitteet: 200k 12/2020. Haastava tavoite, mutta siihen yritetään, sekä säästämällä, että sijoittamalla.

Haaveena noin 5% nettotuotto p.a sijoitetulle pääomalle, pahimmat turskat olen toistaiseksi onnistunut välttämään lähinnä tuurilla. Isompia oppirahoja mennyt lähinnä viputuotteilla leikkiessä, sekä aivan alkuun turhasta hätäilystä. Nyt viime aikoina Lehto kuraa on lapioitu uikkareista kyllä varsin riittävästi.

Pörssiä seurattu aika intensiivisesti viimeiset pari vuotta, käytännön päivittäin sekä samalla luettu harrastuksen puolesta hieman oppikirjamateriaaliakin. Rehellisesti sanottuna kuitenkin aivan mutu-tuntumalla tätä laivaa ajetaan, mutta aktiivisesti pyrin perehtymään yhtiöihin mihin rahojani tungen. Välillä harrastan myös lyhyempää päivän sisäistä veivailua ja pidempiä holdeja ja välillä saatetaan käydä isommin käteisessäkin, joten kyseiset keskihinnat ym. eivät ole vertailukelpoisia ja saatan niitä itsekin manuaalisesti muutella. 

Muita sijoituksia ja varallisuutta. Jonkun verran rahastoja eri välittäjällä, ja paska auto. 

Hätävaratilinä kymppitonni käteistä, lähinnä oikeaan elämään liittyen etten joudu salkusta realisoimaan pahallakaan tuulella.

Minun puolestani täällä saa jutella, keskustella, kysyä ja kyseenalaista niin paljon kuin sielu sietää. 

Viimeisimpiä isompia liikkuja Svenska aerogelin puolittaminen, Nordean läimiminen turhan isoon ylipainoon ja kasa veromyyntejä.

 

 

 

Käyttäjän TarkkaMarkka kuva
Liittynyt: 9.3.2018, 19:23
Viestejä: 12

Terve,

Saako vähän udella, kun tuo salkun nopea kasvuvauhti ja tuleva tavoiteltu sellainen pisti silmään.

Saat ilmeisesti aika ison potin kuukaudessa syrjään sijoituksiin jos 2,5 vuodessa olet kasvattanut salkun 10k->100k ja kahtena seuraavana vuotena tavoite 100k->200k. Tämä johtopäätös siis salkun rakenteen pohjalta, pääosa solideja osinkokoneita ja indeksejä eikä niinkään potentiaalisia multibaggereita.

Saa avat lisää jos huvittaa, tai jättää avaamattasmiley

 

Käyttäjän BöC kuva
Liittynyt: 28.3.2016, 13:11
Viestejä: 57

Kuukausittaiset säästöt tosiaan vaihtelevat, pääsääntöisesti noin 2500-4000e välillä, lähempänä 3000e kuitenkin lienee mitä säästöön saan kuukaudessa vuositasolla. Enemmänkin saisin jos en taloudellisesti vaimoa tukisi opiskeluiden ajan. Salkku tosiaan kasvoi 1k->100k noin 2.5v ajalta, mutta siinä kyllä kävi sijoituksisssakin mäihää. Mm. Technopoliksen ostotarjous, Biohitin ostot ja myynnit oikeaan aikaan. ym. Ihan samanlaiseen kananlentoon en jaksa uskoa jatkossa, siksi luulen myös, että seuraavien 2v tavoite tulee olemaan haastava, varsinkin kun viimeisen 2.5v aikana en ole lomaillut, ja sellaisen aion kokeilla pitää jatkossa ainakin vuosittain.

Omat harrastukset halpoja ja pääsääntöisesti teen reissutyötä, jonka pahimmat rahareijät (kalja, ulkona syöminen, auto, majoitus) on tullut tilkittyä niin halvaksi kuin pystyy ja noiden vanhojen romujen (Auton, ei vaimon) rassaushan menee mukavasti välillä harrastuksestakin. 

Säästämisastetta en sen kummemmin ole laskenut, korkea se nyt kuitenkin on. Mistään en erityisesti kuitenkaan koe jääväni paitsi

Kilpailutan myös tasaiseen kaikki vakuutukset, puhelimet, netit. ym. eli pihiksikin sanoa voisi, en osta mitään mitä en tarvitse, mutta jos jotain tarvitsen niin yleensä sitten hintalaatusuhteeltaan ja tarpeeseen parasta vaikka maksaisi enemmänkin. 

Indekseihin ja eeteeäffiin säästän tasaisesti, mutta välillä isompiakin liikkuja tapahtuu räväkästi. Pääsääntöisesti ostan kun mielestäni on halpaa ja myyn kun mielestäni on kallista tai muualta saa enemmän samaan rahaan. Ainoa aivan pöhelö lottolappuhan tuolla salkussani tällä hetkellä on svenska aerogel, hämärästi kuitenkin vielä uskoa firmaan, joten aion jonkinlaista positiota sen ympärillä pitää vielä jatkossakin. Pääsääntöisesti kuitenkin jos isompia rahoja yritykseen laitan niin kyllä minimivaatimuksena on positiivinen kassavirta. Nordeatkin tulevat keventymään pienempään positioon jossakin vaiheessa kunhan tuolta nyt toivottavasti joskus ylöspäinkin päästään. 

Käyttäjän BöC kuva
Liittynyt: 28.3.2016, 13:11
Viestejä: 57

Kummasti on sijoituskeskustelu tuntunut hiljentyvän twitterissä, kauppalehdellä, ehkäpä hieman täälläkin sitä mukaa mitä volatiliteetti tuo hintoja alemmaksi. 

Eipä itsellänikään sen kummempaa kristallipalloa ole, kun Pyysing ei suostu kertomaan mistä saisi 10% nettotuottoa riskittömästi, eikä päiväkauppias suostu ottamaan salkkuani päivähoitoon, joten ainoat liikut on olleet ostoja alamäkeen

Blackrock Ishares core EM 1000e

Xtrackers DAX 500e

Xtrackers MSCI world 500e

MSCI Russia Swap 500e

MSCI Eu small cap 500e

Lisäksi laitoin 1000e ostotoimarin Nordnet smart 15 rahastoon.

Ostoja yksittäisiin osakkeisiin tekisi mieli lähinnä lisäillä AT&T:tä, sampoa, nordeaa ja mahdollisesti Nokian renkaita jos hinnasta saisi siipaistua pois vielä 10-15% ja mielestäni Nordnetin superrahasto ruotsi ei ole ihan kamalissa kuplahinnoissa. 

Edit: Lisäostotoimari 1200e nordnet superrahasto ruotsi, Nyt on pörssirahat loppu.

 

Käyttäjän BöC kuva
Liittynyt: 28.3.2016, 13:11
Viestejä: 57

Nyt on salkku sitten virallisesti 100k rajapyykin ylittänyt ensimmäistä kertaa. Eipä totta puhuen tuntunut oikein yhtään miltään vaikka tuotakin tuli muutama vuosi tavoiteltua. n. 10% salkusta tällä hetkellä käteisenä. Odotellaan ja katsotaan mihin isketään. Nordeaa tekisi mieli ostaa lisää mutta ei kehtaa ja sampokin kulkee aika samoja linjoja ja hyvä kait se olisi hieman hajautella muuallekin kuin käytännön samaan lappuun. Hieman hakusessa mihin tuota käteiset nyt seuraavaksi löisi.

Jos ei muuta keksitä niin sitten hiljalleen painetaan indekseihin sitä mukaa kun alaspäin mennään 

Sijoitustieto.fi
Tavoitteemme on luoda Suomen laadukkain sijoittamiseen keskittynyt keskustelupalsta
Liity keskustelemaan!