Olet täällä

Lisäarvon tuhoamista - 22.12.2018 10.19

BöC kirjoitti:

En kyllä pistäisi pahitteeksi jos tästä pääsisi eroon kympillä per lappu ensi vuonna.

Mitä näkisit, että pitää tapahtua, jotta päästäisiin ensi vuonna tuonne 10e per lappu?

Näytä koko viesti
Lehto Group - 22.10.2018 07.37

Pienissä huuruissa laitoin seuraavanlaisen sähköpostin Lehdon talousjohtajalle:

" Milloin projektikatteet nousevat takaisin positiivisiksi peruskorjaamisen yksikössä ja miten voi olla mahdollista, että suhteellisen pienen yksikön tulos vesittää koko konsernin tuloksen? Miksi hoivatilasegmentissä on lähdetty tekemään asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja, jos koko kilpailuetunne perustuu moduulirakentamiseen? Omistaja-arvoa ei luoda liikevaihtoa kasvattamalla oman kilpailuedun ulkopuolella, vaan nimenomaan kilpailuedun sisällä toimiessa. "

Oletin, että se menisi suoraan roskapostiin, mutta yllätyksekseni sainkin seuraavanlaisen vastauksen jo muutaman tunnin kuluttua:

"En pysty antamaan tyhjentävää vastausta, mutta tässä jokunen kommentti:

  • Jos pienessä yksikössä tulee iso tappio, niin sen vaikutus konsernikokonaisuuteen on merkittävä.
  • Peruskorjaamisen jatko on nyt pohdinnassa – mitä teemme ja millä tavalla. Tulemme käsittelemään asiaa yhdessä hallituksen kanssa
  • Hoivarakentamisessa muutos on lähtenyt ennen kaikkea asiakkaista. Perustuotteelle ei ole enää niin paljoa kysynytää.
  • Kilpailuedusta täysin samaa mieltä. Uskomme, että strategiamme on edelleen erinomainen, mutta meidän tulee vain toimia sen mukaisesti.
  • Jatkossa tulemme keskittymään aikaisempa vahvemmin omien kilpailuetujemme hyödyntämiseen – vakioituihin ratkaisuihin ja tehdasvalmistuksen hyödyntämiseen."

Näyttäisi siis siltä, että mopo on keulinut pahasti kasvuhöyryissä ja peruskorjaamispuolella on oletettavissa todella ruma tappio. Näinköhän katelaskelmia on tehty ruutupaperille... Kulttuuri on syönyt strategian aamupalaksi.

Itselle Lehto oli salkussa iso panostus ja luonnollisesti toinen tulosvaroitus oli suuri pettymys. Luotin yritysjohtoon, mutta nyt heidän pitää mielestäni ansaita luottamus uudestaan. Meinaan silti pitää position ainakin toistaiseksi, sillä uskon edelleen kilpailuetuun Lehdon ydinosaamisalueella.

Näytä koko viesti