Olet täällä

BöC

BöC

  • Liittynyt 28.3.2016
  • 57 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lisäarvon tuhoamista - 11.12.2018 20.59

Nyt on salkku sitten virallisesti 100k rajapyykin ylittänyt ensimmäistä kertaa. Eipä totta puhuen tuntunut oikein yhtään miltään vaikka tuotakin tuli muutama vuosi tavoiteltua. n. 10% salkusta tällä hetkellä käteisenä. Odotellaan ja katsotaan mihin isketään. Nordeaa tekisi mieli ostaa lisää mutta ei kehtaa ja sampokin kulkee aika samoja linjoja ja hyvä kait se olisi hieman hajautella muuallekin kuin käytännön samaan lappuun. Hieman hakusessa mihin tuota käteiset nyt seuraavaksi löisi.

Jos ei muuta keksitä niin sitten hiljalleen painetaan indekseihin sitä mukaa kun alaspäin mennään 

Tammiralli 2019 - 9.12.2018 11.19

Itselleni se suurin ongelma tällä hetkellä on puhtaasti se, että mistään muualta ei tälläinen hömelöpiensijoittaja voi edes saada positiivista nettotuottoa kuin osakemarkkinoilta, varsinkaan euroopan alueella, ainoa inflaatiosuojakin vietiin pois kun norwegian korkonsa tiputti. Tietysti jokin jenkkivelkakirjaviritys voisi tulla kyseeseen, mutta sekin taitaa vielä eurosijoittajalle olla nettotuotoltaan negatiivista?  Enkä myöskään aivan suoraan usko, että tässä missään kuplahinnoitteluissa oltaisiin osakkeissa edes varsinaisesti indeksitasolla nykyisten matalien korkojen aikana. Tuskin paluuta on kuitenkaan edellisiin 5+% korkotasoihin aivan hetkeen luvassa, ja jos onkin niin silloin rytisee jo todella isosti. Mitään kamalia pikavoittoja tuskin pörssistä tarjolla on indeksitasolla, mutta mikseipä ruksuteltaisi sivuttaisliikkeessä muutamia vuosia total returnin ollessa esimerkiksi sitä neljää viittäprosenttia ja potkittaisi tölkkiä pidemmälle. 

 

Lisäarvon tuhoamista - 6.12.2018 12.34

Kummasti on sijoituskeskustelu tuntunut hiljentyvän twitterissä, kauppalehdellä, ehkäpä hieman täälläkin sitä mukaa mitä volatiliteetti tuo hintoja alemmaksi. 

Eipä itsellänikään sen kummempaa kristallipalloa ole, kun Pyysing ei suostu kertomaan mistä saisi 10% nettotuottoa riskittömästi, eikä päiväkauppias suostu ottamaan salkkuani päivähoitoon, joten ainoat liikut on olleet ostoja alamäkeen

Blackrock Ishares core EM 1000e

Xtrackers DAX 500e

Xtrackers MSCI world 500e

MSCI Russia Swap 500e

MSCI Eu small cap 500e

Lisäksi laitoin 1000e ostotoimarin Nordnet smart 15 rahastoon.

Ostoja yksittäisiin osakkeisiin tekisi mieli lähinnä lisäillä AT&T:tä, sampoa, nordeaa ja mahdollisesti Nokian renkaita jos hinnasta saisi siipaistua pois vielä 10-15% ja mielestäni Nordnetin superrahasto ruotsi ei ole ihan kamalissa kuplahinnoissa. 

Edit: Lisäostotoimari 1200e nordnet superrahasto ruotsi, Nyt on pörssirahat loppu.

 

Lisäarvon tuhoamista - 3.12.2018 19.53

Kuukausittaiset säästöt tosiaan vaihtelevat, pääsääntöisesti noin 2500-4000e välillä, lähempänä 3000e kuitenkin lienee mitä säästöön saan kuukaudessa vuositasolla. Enemmänkin saisin jos en taloudellisesti vaimoa tukisi opiskeluiden ajan. Salkku tosiaan kasvoi 1k->100k noin 2.5v ajalta, mutta siinä kyllä kävi sijoituksisssakin mäihää. Mm. Technopoliksen ostotarjous, Biohitin ostot ja myynnit oikeaan aikaan. ym. Ihan samanlaiseen kananlentoon en jaksa uskoa jatkossa, siksi luulen myös, että seuraavien 2v tavoite tulee olemaan haastava, varsinkin kun viimeisen 2.5v aikana en ole lomaillut, ja sellaisen aion kokeilla pitää jatkossa ainakin vuosittain.

Omat harrastukset halpoja ja pääsääntöisesti teen reissutyötä, jonka pahimmat rahareijät (kalja, ulkona syöminen, auto, majoitus) on tullut tilkittyä niin halvaksi kuin pystyy ja noiden vanhojen romujen (Auton, ei vaimon) rassaushan menee mukavasti välillä harrastuksestakin. 

Säästämisastetta en sen kummemmin ole laskenut, korkea se nyt kuitenkin on. Mistään en erityisesti kuitenkaan koe jääväni paitsi

Kilpailutan myös tasaiseen kaikki vakuutukset, puhelimet, netit. ym. eli pihiksikin sanoa voisi, en osta mitään mitä en tarvitse, mutta jos jotain tarvitsen niin yleensä sitten hintalaatusuhteeltaan ja tarpeeseen parasta vaikka maksaisi enemmänkin. 

Indekseihin ja eeteeäffiin säästän tasaisesti, mutta välillä isompiakin liikkuja tapahtuu räväkästi. Pääsääntöisesti ostan kun mielestäni on halpaa ja myyn kun mielestäni on kallista tai muualta saa enemmän samaan rahaan. Ainoa aivan pöhelö lottolappuhan tuolla salkussani tällä hetkellä on svenska aerogel, hämärästi kuitenkin vielä uskoa firmaan, joten aion jonkinlaista positiota sen ympärillä pitää vielä jatkossakin. Pääsääntöisesti kuitenkin jos isompia rahoja yritykseen laitan niin kyllä minimivaatimuksena on positiivinen kassavirta. Nordeatkin tulevat keventymään pienempään positioon jossakin vaiheessa kunhan tuolta nyt toivottavasti joskus ylöspäinkin päästään. 

Nordea - 13.11.2018 20.23

Edit: Ei ole Pyysing ainoa tekniikan ihmelapsi täällä. Kolmannella kerralla jo onnistui!

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 27.10.2018 11.48

Harrastelin tuossa 2018 ennen näitä punertavia päiviä, sekä 2017 loppuvuoden eräänlaista pidemmän position ja lyhyemmän position veivailua ihan hyvällä ytd +30% voitolla kulujen jälkeen ja melkoisen pienellä volatiliteetillä keskittyen lähinnä suurempiin ja keskisuuriin suhteellisen establisoituneihin yrityksiin, nyt tuntui että tuli jäätyä hieman junan alle mikä johti lopulta sitten siihen, että koko vuoden voitot ja treidikassa tuli painettua aivan liian lujaa Nordean tiputukseen vastapalloon 8.8 -> 7.5 kopitellen muutamien (3-5) prosenttien pudotuksien välillä lisää ja lisää. Nyt on kyllä tullut sen lapun suhteen nostettua absoluuttinen paino salkussa sen verran suureksi ettei hirveästi ole hinkuja tehdä isompia liikkuja position suhteen varsinkin kun markkinat tuntuu kovasti olevan eri mieltä asiasta kun toimiala sulaa alta, pankit kriisiytyy, EU kriisiytyy, rahanpesua tulee, QE lopetellaan ja korkoja aiotaan pitää hamaan tulevaisuuteen nollissa ja päälle vielä yleistä markkinapessimisyyttä mikä tietysti lisää muiden kohteiden suhteellista kiinnostavuutta . Positiivisienkin yllätyksien mahdollisuuksia taustalla näen kuitenkin.

Jälkikäteen mietittynä liiallinen itseluottamus ja liian rohkeasti vastapalloon painaminen tähän on johtanut, mutta kysymyksenä lähinnä se, että miten pyrit estämään tilanteen, jossa ulospääseminen vaatii kilotolkulla turskan hilaamista ylös tai hautautumista todennäköisesti pidempäänkin holdiin? Itselleni kassan kiertonopeudella ei sen suurempaa väliä ole eikä esteitä siis pidemmällekään pidolle ole, mutta selkeästi tässäkin joku oppitunti taustalla tarjolla on. Pienemmällä pääomalla ja suuremmilla palkkiokuluilla on kuitenkin omat ongelmansa bet sizingin suhteen? Tuotot tietenkin pienenee jos sattuukin olemaan oikeassa, mutta negatiivisessa skenaariossa ei tule sentään kaivettua itselleen mahdollisesti katkaisevaa kuoppaa. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.10.2018 20.25

Jos tämä on väärä paikka toivoa  kolumnin aihetta niin poistakaa, mutta toivoisin jotain taantuman ja laman ylisijoittamiseen liittyvää. Aina kun pörssissä mennään jee jee ylöspäin on helppoa olla mukana ja syytää rahaa nousuun, mutta miten toimia, kun paskaa valuu niskaan indeksitasolla? 

 

Sijoitustiedon kysymysketju - 20.10.2018 13.43

Farseer kirjoitti:

Onko tiedossa toimivaa palvelua joka ilmoittaisi suurista muutoksista seurattujen osakkeiden kursseissa? Esimerkiksi palvelu ilmoittaa tyyliin "osakkeen X hinta on nyt 0,99 euroa" kun on pyytänyt ilmoitusta jos osakkeen hinta nousee alle euron tai yli 1,50 euron. Helsingin pörssin osalta tiedot riittäisivät minulle.

Mieluusti jättäisi päivittäisen osakeseurannan sikseen, mutta silti haluaisi pysyä isoista hinnanmuutoksista perillä. Olisi kätevä myös omia osto/myyntirajoja noudattaessa.

Nordnetillä on mahdollinen kurssihälytys. Toimii tekstiviestillä, tai sähköpostitse. Tekstiviesti taisi maksaa euron per kappale.

Lehto Group - 20.10.2018 13.42

Krenjuussa kirjoitti:

ehkä laitan laput laitaan, tai ehkä jätän salkun pohjalle muistuttamaan vauhtisokeudesta/liiallisesta itsevarmuudesta ja ylipäätään siitä miten tyhmä voi olla. Varmaa on että vähemmän mitään mihinkään kommentoin tämän jälkeen. Sitä saa katsoa ankarasti peiliin että miten tämän kanssa on nyt tultu tötöiltyä, ja mistä tämän olisi voinut ennakoida.

Toivottavasti et lopeta kommentointia, niitä on ollut ilo lukea. Turskaa tuli tupaan tännekin ja paljon, mutta jokainen meistä itse niitä nappeja painelee ja muiden näkemyksiä on mukava lukea, oli niiden lopputulos mikä tahansa. 

Lehto Group - 20.10.2018 10.24

rockafella kirjoitti:

Trololoo. Tulipa otettua isot turskat. Tammikuussa ostin pesällisen 11 pintaan. Tuurilla myin puolet viime viikolla jotta sain tappioita verotukseen, mutta ei se nyt paljoa lämmitä.

Jotain tästäkin pitäisi oppia, eli yritetään:

  • Positio on vituttanut koko vuoden, mutta en raaskinut realisoida tappioita. Threshold of misery ylittyi ja järki sumentui. Olisi pitänyt myydä heti kun vitutus alkoi ja lopettaa piina.
  • Seurasin johdon ohjeistusta ja muiden hypetystä. Oma analyysi aika lähellä nollaa. 
  • Trendit taisteli tätä vastaan, rakentaminen dippaamassa jne. Mutta kun "halvalla sai" ja jotain piti ostaa, niin tätä sitten. Halvalla ostaminen strategiana ei ole toiminut sitten ollenkaan viime vuosina. Muilla on parempi näkemys ja käry mihin ollaan menossa. Kaikki on ollut niin tappiin hinnoiteltua että alennuksia ei saa ilman oikeaa syytä. 
  • Tappiot, koko salkkuun nähden pienetkin, vituttaa. Tarkemmin, huonot osakepoiminnat harmittaa. Parempi ostaa indeksiä kuin yksittäisiä osakkeita, jos ei ole kunnon perusteluita keissille. 

 

Allekirjoitan kyllä kaikki bulletpointsit ja lisään vielä omiani.

 -Paljon pieniä hiljaisia signaaleita, että asiat eivät kunnossa. Mm. lippulaivan jatkuva myöhästely ja heikko tiedottaminen. Asuntojakin tuntuu olevan koko ajan myynnissä enemmän ja enemmän, kustannustaso näillä uusilla myös todella korkea suhteessa keskiverto palkansaajien ansioihin.

-Vahva kustannusinflaatio melkein alalla kuin alalla tällä hetkellä

- "Annetaan olla kun on jo niin turskalla, holdataan omilleen"