Olet täällä

BöC

BöC

  • Liittynyt 28.3.2016
  • 71 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.5.2019 13.32

Kiitos, vastasikin yllättävän hyvin kysymykseen mitä yritin esittää.

https://twitter.com/AkseliGran/status/1123050935733903361

Tälläisiä tilanteita tulee näissä nakkikioskeissa aina välillä vastaan ja lähinnä kaipailin ajatuksia mitä heräilee. 89kpl käytännössä yhden osakkeen myyntejä ja pääasiassa jonkun laidan puhkeamisen yhteydessä kopautus vielä kerrosta alemmaksi.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.4.2019 16.17

Aina joskus tulee epälikvideissä lapuissa törmättyä siihen, että aina jonkun myydessä tulee tietyltä (algo?) välittäjältä kaupan päälle vielä 1 lappu osto/myyntilaitaan, varsinkin pienissä missä spreadit voivat olla aika isoja. Mitä itse ajattelet kun näihin törmäät?

Lisäarvon tuhoamista - 28.4.2019 11.59

31.3 - 28.4

Salkku nyt noin 137k, kuukausisäästöt rullaa normaalia tahtia, ASP myös aloiteltu. Toukokuussa rikottaneen 140k. 200k 2020 joulukuuhun mennessä tuntuu edelleen ihan realistiselta, vaikkakin pörssin alkuvuoden huuma hieman pelottaa.

Svenska aerogelillä käsittämätön pomppu antihinnoista n. 100% ylöspäin, jonne tuli painettua laput laitaan sillä en nyt kovin järkeä nähnyt. Hankala yrittää tälläisiä firmoja joilla ei ole oikein mitään liikevaihtoa, omaisuutta tai oikeastaan mitään muutakuin TJ:n märät unet taustalla mitenkään arvottaa. Joka tapauksessa otan position takaisin kyytiin varmaan jo ensi viikon aikana huomattavasti halvemmalla.

Muita liikkuja ei oikein mahdukaan salkkuun, nordeat kevennelty normaalipainoon ja ylipainon 10k siirretty PYN-elite rahastoon. Olkoot siellä seuraavat x-vuosia, eipä oikein muutakaan mielenkiintoista ole rahoille tullut keksittyä.

OMXH kasvuindeksi piitattu parilla prosentilla ja laskustakin tuli selviydyttyä muutamaa prosenttia paremmin loppuvuonna eli ei kokonaisuutena aivan huonosti. 

Edelliset ostokset

Enbridge 3400 usd

Atria 2000e

Rahastot ja etf:t kuukausisäästöinä muutamia tonneja

PYN elite 10k.

Jatkossa seuraavat pari kk. tarkoitus olisi painaa muutamaan eri jenkki / EU-reittiin rahaa, dolsu on vaan ikävän vahvan tuntuinen, normaalit kk-sijoitukset ja säästää 3000e taas huhtikuun alun ASP-siirtoon.

Ostokset siirtämättä edelleen mandatumille, aloin pohtimaan olisiko järkevintä vain venailla nordnetin privatebanking? 

Ja jos jollakin olisi mitään keinoja miten perseaukinen saisi vanguardin eeteeäffiin sijoiteltua euroopan alueelta niin much appreciated!

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 28.4.2019 11.12

Jeans kirjoitti:

Edit: Tosin tota näyttäis olevan tarjolla vaan jenkkien AMEX-pörssissä. Oliko niin, että se jenkki-ETF sotku on vielä meneillään, jossa jenkki-ETFiä ei saa EUn sisällä ostaa, ellei avaintietoesitettä ole käännetty kotimaan kielelle?

Kyllä se valitettavasti edelleen on juuri näin, käytännössä mitään jenkkituotteita ei siis EU:sta käsin peruspullero pääse ostelemaan. 

Mandatum Trader - 12.4.2019 20.15

https://www.piksu.net/artikkeli/mandatum-trader-ja-palkkiovertailu-nordn...

Tässä myös mielenkiintoinen artikkeli. Alussa olin varma, että vaihdan mandatumin palveluun jatkossa sijoitukseni, mutta selkeästi hinnoittelu on vielä aivan liian epäselvä ja oheispalvelut aivan liian raakileena että se kannattavaa olisi. Hintakilpailu kyllä alalle tietysti tervetullutta näin sijoittajan näkökulmasta, mutta kyllä nyt ainakin 1. tason reaaliaikaiset kurssit ovat minimivaatimus itselleni, enkä tosin ymmärrä sitäkään että miten helvetissä tuommoisesta asiasta voidaan nykypäivänä sen kummempaa missään veloittaa. (Oletan,että pörssit veloittavat tästä tiedoista rahaa välittäjiltäkin?)

 

Passiivinen omistus

Saxon sivustolla on mainittu, että mikäli asiakas on Classic-palvelutasolla (mitä se sitten vastaakaan Mandatum Traderin Basic/Plus/Best tasoissa) ja hän ei käy kauppaa edellisten 180 päivän aikana, niin tästä tulee 100 dollarin maksu.

For clients on the Classic service level, an inactivity fee on the amount of USD 100.00 –or the equivalent amount in the account currency- will be charged where the client does not execute any trades on his/her account for a period of 6 consecutive months (180 days). https://www.home.saxo/rates-and-conditions/commissions-charges-and-margin-schedule/overview

Lisäarvon tuhoamista - 31.3.2019 18.42

Hiljaista on ollut. 

Uusia sijoituksia lähinnä ym. eeteeäffeihin. 

Nordealla kasa onnistuneita position veivauksia ollut useampikin. Pariin kertaan koko positio ulostettu 8.1 päällä ja koppailtu takasin huomattavasti halvempaa. Edelliset viimeeksi kopattu takaisin osingon irtoamista edeltävänä iltana eli monttuun ajettiin suoraan. Katsotaan nyt mihin menee, mutta halvalta näyttää. Lähtevät kyllä taasen kävelemään.

Nokiallakin tuli yksi onnistunut veivi kiitos sijoitustiedon aktiiviselle twitter-osastolle, sillä en edes oikein odottanut nollauutisen mitään kurssireaktiota sen kummemmin aiheuttavan. Eihän näistä nyt pienillä rahoilla muutamia satasia enempää kostu vaikka kaikki menikin veivissä nappiin, mutta hauskoja vetoja.

Svenska Aerogelillä sain tehtyä pientä peliliikettä myytyä hyvään pomppuun ja ostettua takaisin sopivasti päivää ennen anti-ilmoitusta, tosin tiedossahan se oli jos yhtään firmaa on seuraillut. Osallistunen antiin täysimääräisesti.  Teejiikin osteli itselleen 760k merkkaria (3 merkkaria per lappu) eli vajaa 40k euron positio, mikä näissä nanocapeissa on jo jonkin sentään position aloitus.

Uusia ostoja salkkuun kraft heinz n. 5000e positio, kuralla noin viitisen prosenttia sekä hieman lisäilty myös AT&T (5000e positio), että Attendo tähän viimeisimpään 20% droppiin 5000e. 

Salkku nyt n. 125k, mutta hieman tahtia tulevaisuudessa hidastanee ASP-säästäminen. 4%+1% peruskorko näillä näkymin kuitenkin pääasiasti riskittömässä positiossa on aivan ok paikka pitää jonkin verran käteistä, kun kuitenkin lisäkorkokin maksetaan avausvuodelta ja viideltä seuraavalta. Peruskoron myös saa jos tilin lopettaa kesken, mutta tällöin joutuu verot maksamaan, mutta ASP-tilin voi avata ja sulkea kuluttomasti tarpeen tullen uudelleen, joten aivan hirveä rahanhinku iskee niin meneehän tämäkin paikkana parkkeerata käteistä. Tiedä vaikka erehtyisi ostamaan asunnon. 6v 3000e per kvartaali pukkimisella kuitenkin jäisi rapia kymppitonni verotonta kouraan.

 

Jatkossa varmaan siirrän kaiken muun paitsi etf:t ja rahastot pois nordnetiltä Mandatum traderille, sillä kulut vaikuttavat huomattavasti kohtuullisimmilta, lisäksi varmaan alan vivuttamaan pelkkää etf / rahastopositiota n. 5% velkavivulla. Ei kovin merkittävää tuottoa, mutta pitkällä aika välillä, eikä ainakaan vivun määrä ole sellainen että sillä katki menisi. Osakesäästötilikin tuloillaan, joten varmaan sinnekin pitäisi jostain rääpiä 50k kasaan, ainakin suomalaisten osinko-osakkeiden ostot tod. näk jatkossa siirtyvät sinne ainakin hetkeksi. 

Lisäarvon tuhoamista - 5.2.2019 21.40

Salkku 115k, 200k 2020 loppuun mennessä tavoite ainakin toistaiseksi realistinen.

Sen kummempia liikkuja ei ole tullut tehtyä kuin muutamia pieniä edestakaisia veivejä Nordealla ja Teliaa parilla tonnilla lisää sekä eilen taas perussatsit eeteeäffiä kk-säästämisen tahdissa.  Huomenna ajellaan taas täydessä lastissa Nordean OVK:hon, joten kattellaan kattellaan. 

Telian kohdalla tuli mietittyä vaihtoa T:hen tuolla 4.2 juuron paikkeilla, jäi kuitenkin tekemättä. Pitäisi vaan päättävästi tehdä, kun ideat syntyy eikä jäädä arpomaan, että kait tämä tästä vielä vähän nousee. Useinkin käynyt vastaavanlaisesti, tai sitten muisti vaan valikoi.

Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 5.2.2019 21.36

Rautasta settiä! Kysymyksiä en edes osaa esittää, mutta toiveena, että uutta tuotantoa tulee!

Lisäarvon tuhoamista - 7.1.2019 19.55

Raatteentiellä hiljaista.

Ostoja: 

FTSE 100 etf, World etf, emerging markets etf, russia etf, euroopan smällkäppi etf ja dax. Yht. 2500e

Liikkuja:

Parit veivit nordealle. mm. Eilen loppuhuutarista pihalle ja tänään loppuhuutarista sisälle. Voittoa muutamia satasia.

Salkku lähentelee jo 110k haamurajaa. Tätä tahtia jos homma etenisi niin ehkäpä se 200k sieltä jo 2020 napsahtaa.

Aerogeelin TJ vaihtui tuossa vuodenvaihteessa, hiljaista ollut silläkin rintamalla. 

Lisäarvon tuhoamista - 29.12.2018 12.47

Kuplaantumista ja karhumarkkinaa tässä jo pidemmän aikaa huudettu.Karhuiluhan ei todellakaan mitään kuplaantumista vaadi ja euroopan ongelmat ovat olleet jo pitkään kaikilla tiedossa. (Ylempi kuva tosin USD-sijoittajan) Euroopan pankkisektorin osalta vielä surullisempaa luettavaa, tosin taitanee olla tällä hetkellä globaalisti hyljeksityimpiä sektoreita.

Kontraten voisikin ajatella, että ehkäpä tässä onkin aliperformanssin vuoksi nyt kovaa ostopaikkaa ollut tarjolla jo vuosikymmenen ;) Tosin itse uskon että jenkit ansaitseekin preemion arvostuksessaan vrt. muu maailma.

Historiallisestihan aliperformanssit usein purkautuu jossakin vaiheessa, mutta siihen voi kulua runsaastikin aikaa ja jos tähän sokkona luottaisi niin rahat kiinni vain Venäjän eeteeäffään, voi mennä tovi ennenkuin hommat keskiarvoistuu globaalisti. Indeksisijoittajan on mahdollista sentään venyttää aikajanaa vaikka seuraaville sukupolville, mutta osakepoimijan on pakko tehdä liikkuja, ja mikseipä niitä sallittaisi aivan samalla tapaa indeksitasollakin.

Mitä enemmän seuraan ja luen sitä enemmän kiinnostaa vain painaa rahaa kiinni laajaan hajautukseen vähillä kuluilla globaalisti ja sitähän tuon salkun perusrunko on aina koostunut. "Osakekassa" onkin puoleksi pienestä potista kasvateltu "ilmaisen rahan lottolappu". Sillä yritetään jatkossakin juosta yli indeksituoton, mutta ajatuksena on taustalle luoda laajahkosti hajautettu portfolio, joka pitkässä juoksussa nyt tuottaa markkinan. Ikävämpää tässä olisi 20v päästä huomata, että kaikki meni kuin saada edes inflaatiosuoja. Lisäksi rahastojen tuoma veroetu on merkittävä varsinkin osinkojen uudelleensijoittamisen osalta, että hankintaolettaman kannalta. Korrelaatioista olisi tietysti kiva päästä eroon, mutta toisin kuin isommilla rahasummilla pelaavilla, meillä perseaukisilla on hieman rajoitetummin aitoja vaihtoehtoja tälle. Korkosijoituksia kun en itse näe tällä hetkellä houkuttelevina, joten mennään sitten rehellisellä 100% osakepainolla. 

Siinä mielessä kovempikaan ja pitkittynyt laskumarkkina ei kamalasti haittaa näin nettosäästäjän näkökulmasta, mutta laittaa miettimään minkälaisella portfoliolla ja hajautuksella kannattaa jatkossa ajaa. Yksi asia mitä harvoin myöskään Euroopan tai muunkaan maailman osalta keskustellaan on asiat mitkä voivat vääristää CAPE:n tarkkuutta seuraavan vuosikymmenen tuottojen ennustajana. 

Joka tapauksessa ensi vuoden osalta näyttäisi homma olevan aika tylsää uuden rahan rahastoihin ja eeteeäffiin painamista.