Olet täällä

BöC

BöC

  • Liittynyt 28.3.2016
  • 67 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mandatum Trader - 12.4.2019 20.15

https://www.piksu.net/artikkeli/mandatum-trader-ja-palkkiovertailu-nordn...

Tässä myös mielenkiintoinen artikkeli. Alussa olin varma, että vaihdan mandatumin palveluun jatkossa sijoitukseni, mutta selkeästi hinnoittelu on vielä aivan liian epäselvä ja oheispalvelut aivan liian raakileena että se kannattavaa olisi. Hintakilpailu kyllä alalle tietysti tervetullutta näin sijoittajan näkökulmasta, mutta kyllä nyt ainakin 1. tason reaaliaikaiset kurssit ovat minimivaatimus itselleni, enkä tosin ymmärrä sitäkään että miten helvetissä tuommoisesta asiasta voidaan nykypäivänä sen kummempaa missään veloittaa. (Oletan,että pörssit veloittavat tästä tiedoista rahaa välittäjiltäkin?)

 

Passiivinen omistus

Saxon sivustolla on mainittu, että mikäli asiakas on Classic-palvelutasolla (mitä se sitten vastaakaan Mandatum Traderin Basic/Plus/Best tasoissa) ja hän ei käy kauppaa edellisten 180 päivän aikana, niin tästä tulee 100 dollarin maksu.

For clients on the Classic service level, an inactivity fee on the amount of USD 100.00 –or the equivalent amount in the account currency- will be charged where the client does not execute any trades on his/her account for a period of 6 consecutive months (180 days). https://www.home.saxo/rates-and-conditions/commissions-charges-and-margin-schedule/overview

Lisäarvon tuhoamista - 31.3.2019 18.42

Hiljaista on ollut. 

Uusia sijoituksia lähinnä ym. eeteeäffeihin. 

Nordealla kasa onnistuneita position veivauksia ollut useampikin. Pariin kertaan koko positio ulostettu 8.1 päällä ja koppailtu takasin huomattavasti halvempaa. Edelliset viimeeksi kopattu takaisin osingon irtoamista edeltävänä iltana eli monttuun ajettiin suoraan. Katsotaan nyt mihin menee, mutta halvalta näyttää. Lähtevät kyllä taasen kävelemään.

Nokiallakin tuli yksi onnistunut veivi kiitos sijoitustiedon aktiiviselle twitter-osastolle, sillä en edes oikein odottanut nollauutisen mitään kurssireaktiota sen kummemmin aiheuttavan. Eihän näistä nyt pienillä rahoilla muutamia satasia enempää kostu vaikka kaikki menikin veivissä nappiin, mutta hauskoja vetoja.

Svenska Aerogelillä sain tehtyä pientä peliliikettä myytyä hyvään pomppuun ja ostettua takaisin sopivasti päivää ennen anti-ilmoitusta, tosin tiedossahan se oli jos yhtään firmaa on seuraillut. Osallistunen antiin täysimääräisesti.  Teejiikin osteli itselleen 760k merkkaria (3 merkkaria per lappu) eli vajaa 40k euron positio, mikä näissä nanocapeissa on jo jonkin sentään position aloitus.

Uusia ostoja salkkuun kraft heinz n. 5000e positio, kuralla noin viitisen prosenttia sekä hieman lisäilty myös AT&T (5000e positio), että Attendo tähän viimeisimpään 20% droppiin 5000e. 

Salkku nyt n. 125k, mutta hieman tahtia tulevaisuudessa hidastanee ASP-säästäminen. 4%+1% peruskorko näillä näkymin kuitenkin pääasiasti riskittömässä positiossa on aivan ok paikka pitää jonkin verran käteistä, kun kuitenkin lisäkorkokin maksetaan avausvuodelta ja viideltä seuraavalta. Peruskoron myös saa jos tilin lopettaa kesken, mutta tällöin joutuu verot maksamaan, mutta ASP-tilin voi avata ja sulkea kuluttomasti tarpeen tullen uudelleen, joten aivan hirveä rahanhinku iskee niin meneehän tämäkin paikkana parkkeerata käteistä. Tiedä vaikka erehtyisi ostamaan asunnon. 6v 3000e per kvartaali pukkimisella kuitenkin jäisi rapia kymppitonni verotonta kouraan.

 

Jatkossa varmaan siirrän kaiken muun paitsi etf:t ja rahastot pois nordnetiltä Mandatum traderille, sillä kulut vaikuttavat huomattavasti kohtuullisimmilta, lisäksi varmaan alan vivuttamaan pelkkää etf / rahastopositiota n. 5% velkavivulla. Ei kovin merkittävää tuottoa, mutta pitkällä aika välillä, eikä ainakaan vivun määrä ole sellainen että sillä katki menisi. Osakesäästötilikin tuloillaan, joten varmaan sinnekin pitäisi jostain rääpiä 50k kasaan, ainakin suomalaisten osinko-osakkeiden ostot tod. näk jatkossa siirtyvät sinne ainakin hetkeksi. 

Lisäarvon tuhoamista - 5.2.2019 21.40

Salkku 115k, 200k 2020 loppuun mennessä tavoite ainakin toistaiseksi realistinen.

Sen kummempia liikkuja ei ole tullut tehtyä kuin muutamia pieniä edestakaisia veivejä Nordealla ja Teliaa parilla tonnilla lisää sekä eilen taas perussatsit eeteeäffiä kk-säästämisen tahdissa.  Huomenna ajellaan taas täydessä lastissa Nordean OVK:hon, joten kattellaan kattellaan. 

Telian kohdalla tuli mietittyä vaihtoa T:hen tuolla 4.2 juuron paikkeilla, jäi kuitenkin tekemättä. Pitäisi vaan päättävästi tehdä, kun ideat syntyy eikä jäädä arpomaan, että kait tämä tästä vielä vähän nousee. Useinkin käynyt vastaavanlaisesti, tai sitten muisti vaan valikoi.

Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 5.2.2019 21.36

Rautasta settiä! Kysymyksiä en edes osaa esittää, mutta toiveena, että uutta tuotantoa tulee!

Lisäarvon tuhoamista - 7.1.2019 19.55

Raatteentiellä hiljaista.

Ostoja: 

FTSE 100 etf, World etf, emerging markets etf, russia etf, euroopan smällkäppi etf ja dax. Yht. 2500e

Liikkuja:

Parit veivit nordealle. mm. Eilen loppuhuutarista pihalle ja tänään loppuhuutarista sisälle. Voittoa muutamia satasia.

Salkku lähentelee jo 110k haamurajaa. Tätä tahtia jos homma etenisi niin ehkäpä se 200k sieltä jo 2020 napsahtaa.

Aerogeelin TJ vaihtui tuossa vuodenvaihteessa, hiljaista ollut silläkin rintamalla. 

Lisäarvon tuhoamista - 29.12.2018 12.47

Kuplaantumista ja karhumarkkinaa tässä jo pidemmän aikaa huudettu.Karhuiluhan ei todellakaan mitään kuplaantumista vaadi ja euroopan ongelmat ovat olleet jo pitkään kaikilla tiedossa. (Ylempi kuva tosin USD-sijoittajan) Euroopan pankkisektorin osalta vielä surullisempaa luettavaa, tosin taitanee olla tällä hetkellä globaalisti hyljeksityimpiä sektoreita.

Kontraten voisikin ajatella, että ehkäpä tässä onkin aliperformanssin vuoksi nyt kovaa ostopaikkaa ollut tarjolla jo vuosikymmenen ;) Tosin itse uskon että jenkit ansaitseekin preemion arvostuksessaan vrt. muu maailma.

Historiallisestihan aliperformanssit usein purkautuu jossakin vaiheessa, mutta siihen voi kulua runsaastikin aikaa ja jos tähän sokkona luottaisi niin rahat kiinni vain Venäjän eeteeäffään, voi mennä tovi ennenkuin hommat keskiarvoistuu globaalisti. Indeksisijoittajan on mahdollista sentään venyttää aikajanaa vaikka seuraaville sukupolville, mutta osakepoimijan on pakko tehdä liikkuja, ja mikseipä niitä sallittaisi aivan samalla tapaa indeksitasollakin.

Mitä enemmän seuraan ja luen sitä enemmän kiinnostaa vain painaa rahaa kiinni laajaan hajautukseen vähillä kuluilla globaalisti ja sitähän tuon salkun perusrunko on aina koostunut. "Osakekassa" onkin puoleksi pienestä potista kasvateltu "ilmaisen rahan lottolappu". Sillä yritetään jatkossakin juosta yli indeksituoton, mutta ajatuksena on taustalle luoda laajahkosti hajautettu portfolio, joka pitkässä juoksussa nyt tuottaa markkinan. Ikävämpää tässä olisi 20v päästä huomata, että kaikki meni kuin saada edes inflaatiosuoja. Lisäksi rahastojen tuoma veroetu on merkittävä varsinkin osinkojen uudelleensijoittamisen osalta, että hankintaolettaman kannalta. Korrelaatioista olisi tietysti kiva päästä eroon, mutta toisin kuin isommilla rahasummilla pelaavilla, meillä perseaukisilla on hieman rajoitetummin aitoja vaihtoehtoja tälle. Korkosijoituksia kun en itse näe tällä hetkellä houkuttelevina, joten mennään sitten rehellisellä 100% osakepainolla. 

Siinä mielessä kovempikaan ja pitkittynyt laskumarkkina ei kamalasti haittaa näin nettosäästäjän näkökulmasta, mutta laittaa miettimään minkälaisella portfoliolla ja hajautuksella kannattaa jatkossa ajaa. Yksi asia mitä harvoin myöskään Euroopan tai muunkaan maailman osalta keskustellaan on asiat mitkä voivat vääristää CAPE:n tarkkuutta seuraavan vuosikymmenen tuottojen ennustajana. 

Joka tapauksessa ensi vuoden osalta näyttäisi homma olevan aika tylsää uuden rahan rahastoihin ja eeteeäffiin painamista.

 

 

Lisäarvon tuhoamista - 22.12.2018 22.54

Sentimentin markkinoilla pitäisi muuttua isommin sekä liiketoiminnassa positiivisia triggereitä. Aika volatiili lappuhan tämä loppupeleissä on ollut ihan viimeisen parin vuoden käyrääkin katsellessa. Totta puhuen en siis usko että kymppiä koputeltaisiin ensi vuonna, mutta jos näin käy ja ilman merkittäviä muutoksia firman toiminnassa niin ainakin omat laput kevenee nollille sentimenteistä riippumatta. 

Lisäarvon tuhoamista - 22.12.2018 11.56

Mitään merkittävää ei oikein ole tapahtunut. Nordea tullut alaspäin ja otin taasen average downia 7.5 pintaan 7000e, muita liikkeitä ei ole tullut tehtyä

Negarilta tuskin Nordeakaan voi välttyä. n. 25% tuotoista tulee tällä hetkellä aika volatiilista varainhoidosta ja jos markkinat sylkee tavaraa pihalle niin nehän siinä ensimmäisenä tulilinjalla ovat. En usko, että päästään Q4. tavoitteisiin. Tätä en nyt enää niinkään ajattele lyhyenä veivinä vaan isompana betsinä tarvittaessa vaikka syklin yli, vahva ja vähäriskinen tase ja Gardell ja Nalle peräsimessä auttaa nukkumaan ilman bentsoja.

Euroopassa ei varmaan päästä nostamaan korkoja merkittävästi, mutta jo 1% nousu pohjilta toisi jonkin verran hyvää korkokatteeseen (n. 800 milj.). Gardellin betsin näen myös positiivisena signaalina, se tosin lienee jo tällä hetkellä ainoa syy minkä takia ei olla koputeltu jo seiskaakin matalempia lukemia, eli lienee pitkälti hinnassa. Jos Gardellia uskominen niin runsaasti upsideähän tässä riittää jo pelkältä kulupuolelta (miljardia heittelee avoimesti muutaman vuoden sisään), joka markkinatilanteesta riippuen kestänee vuosia toteutua, muutenkaan tuo Nordean dippi verrattuna muuhun pankkisektoriin Euroopassa, eikä globaalisti kamalan iso eroltaan ole. Osa lienee ihan ampumista makrotilanteen perusteella.

Uskoisin, että pitemmällä trendillä pankkiala tulee konsolidoitumaan melko isoihin toimijoihin, joiden ohessa pyörii kasa fintechejä. Näissä voisi toivoa kuitenkin jonkin verran positiivista symbioosia olevan eikä pelkästään perinteisen pankkialan nakertamista, jonka uskoisin tapahtuvan lähinnä pienemmille yhtiöille, joiden kulurakenne pysyy asiakasmääristä riippumatta suhteellisen samana. Varainhoidon marginaalien uskoisin olevan myös jatkuvassa paineessa. Sitähän nyt varmasti lypsetään niinkin kauan kuin sieltä tuottoja saadaan, mutta uskoisin tosiaan sen osalta päädyttävän hyvin pitkälle samankaltaiseen tilanteeseen kuin telecomit. Kaikki painaa samaa ja suhteellisen samalla hintalapulla pienillä katteilla, mutta tuottaahan se silti jotain.

Eiköhän tässä juoksussa pohjalle Nordea nouse hyvinkin erilaisena yhtiönä muutamien vuosien aikajänteellä, kiinteiden kulujen karsiminen ja mahdollisimman laaja kulukuri ja pankkitoiminnan laajempi digitalisointi mahdollistaisi mielestäni jatkossa myöskin orgaanisen kasvun yritysjärjestelyiden kautta myös muuallekin kuin pohjoismaihin.

En kyllä pistäisi pahitteeksi jos tästä pääsisi eroon kympillä per lappu ensi vuonna.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 22.12.2018 10.27

Ihan mielenkiinnosta kysyn millä rahastoilla ja ETF:llä Jeans itse lähtisi rakentelemaan mahdollisimman halpaa ja vaivatonta hajautuksen sisältävää portfoliota, jos sen ideana olisi painaa rahaa kiinni seuraavat vuodet ja holdata ikuisuuksiin?

Nordea - 20.12.2018 11.24

https://twitter.com/AcumenFutures/status/1075680648675897344 (Yritin upottaa, unohdin jo viime kerralta. En jaksa enää)

Mihin kuvaan Aki viittailee?

Nordeaa kyytiin 1000 lappua lisää eilisen pohjilta.  Fidelity tainnut olla suurin keventelijä viime aikoina, ei taida olla vaihtoehtoa kun toivoa että myynti loppuu tai kurssi painuu tasan sinne minne pojat sen tahtoo.