23
forum
|

Vove

+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Moikka kaikille!

Ajattelin laittaa blogin pystyyn Las Vegasin reissun ajaksi mongeronin hyvän blogin innoittamana. Motivaationa blogin pitämiseen on se, että aikoinaan tuli luettua erilaisia reissublogeja Pokeritiedosta ja Pokerisivuilta ja tykkäsin katsella reissukuvia ja lukea tarinoita kaikenlaisesta tekemisestä.

Ajatuksena on laittaa vaihtelevasti kuvia ja tekstejä reissun varrelta ihan täysin fiiliksen mukaan. Hyvin mahdollisesti voi olla, että teen siten, että välillä tulee vain fiiliskuvia kaikenlaisista asioista ja mahdollisesti reissun jälkeen täydennän postauksia lisäämällä hieman tekstejä siitä, mitä kaikkea tuli tehtyä ja mistä kuvissa on kyse. On myös mahdollista, että päivittelen jotain postauksia blogiin vasta jälkikäteen reissun jälkeen. Saa nähdä, miten reissusta jaksaa päivitellä.

Pokerin osalta tulee pelattua pääosin käteispelejä teksua ja omahaa, mutta todennäköisesti myös joitain turnauksia, joista ainakin yksi olisi WSOP-turnaus. Tällä hetkellä todennäköisimmältä WSOP-turnaukselta vaikuttaisi $3,000 No-Limit Hold'em 6-Handed, joka osuu ihan hyvin aikataulujen osalta.

Muuten ohjelmassa on paljon pokeria, yleistä hengailua, safkailua hyvissä rafloissa, muutamat show't ja haluaisimme käydä myös helikopterilla Grand Canyonilla, mikäli vain saadaan varattua sopivat paikat.

Las Vegasissa on tullut käytyä aiemmin kolme kertaa, mutta viimeisimmästä kerrasta on vierähtänyt jo hetki aikaa ja tämä on ensimmäinen reissu WSOP aikaan.

Tällä hetkellä arveluttaa eniten, miten sitä selviää 40-45 asteen lämpötilassa, kun normaalisti +30 astetta on jo itselle hyvin kuuma.

Lähtö on 8.6., nyt tulevana lauantaina. Fiilikset ovat hyvät ja varmaan jossain välissä pitäisi alkaa miettiä, mitä kaikkea sitä pitäisi pakata.

14
0
6.6.2024 - 20:35

Ristoffer

+11
Liittynyt:
11.1.2021
Viestejä:
8

Jos vain jaksamista on, niin pukkaa tarinaa eetteriin. Mukava niitä on lueskella vaikka kommentteja ei välttämättä niin paljon tulisikaan. 

3
0
7.6.2024 - 16:16

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Yritän muistaa vastata tähän jossain vaiheessa. On hyvin mahdollista, että voin kirjoitella jotain reissun jälkeen.

0
0
8.6.2024 - 14:17

hemi

+14
Liittynyt:
6.6.2024
Viestejä:
3

Moi myös minun puolestani!

Olen samassa reissuporukassa ja ajattelin laitella fiiliksiä (säännöllisen epäsäännöllisesti) tänne reissun aikana. Itse lähden ensimmäistä kertaa Vegasiin ja odotukset ovat korkealla. Pelailen todennäköisesti ainoastaan käteispelejä, keskittyen teksuun.

Ollaan juuri nyt lentokentällä. Lennetään Seattleen Finnairilla ja sieltä jatkolento (n. 2h vaihto) Alaska Airlinesillä Vegasiin. Majoituspaikkana määränpäässä meillä on ARIA Resort & Casino.

Vegas, täältä tullaan.

5
0
8.6.2024 - 15:55

Aki Pyysing

+12312
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6719

hemi wrote:

 Pelailen todennäköisesti ainoastaan käteispelejä

Muista ilmoittaa voitot verottajalle☝️. Itse pelasin nuorena miehenä lähes pelkästään käteispelejä Vegasissa. Onneksi en koskaan voittanut mitään🙅‍♂️.

5
0
8.6.2024 - 18:54

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Otettiin lennot business-luokasta, ja tämä tuo mukavuutta pitkälle matkalle. Tilaa on enemmän ja kaikki toimii erittäin hyvin. Lisäksi toivottavasti saa nukuttua jonkin verran, jotta rytmin kääntäminen Vegasin aikaan onnistuisi heti. Hintaa normilippuihin verrattuna tuli reilu tuplat. Onko tässä järkeä tai valueta, sitä on paha sanoa, mutta tämä on kuitenkin erittäin mukava tapa matkustaa.

Toivotaan, että lennot ovat ajallaan, ja 11 tunnin päästä oltaisiin jo Vegasissa.

Riippuen siitä, miten matka menee, ja ovatko lennot ajallaan sekä kuinka paljon saa nukuttua, niin mahdollisesti lauantai-iltana voisi mennä jo pokerin pariin joko pelaamaan käteistä tai Wynnin 1kd PLO5-turnausta.

4
0
11.6.2024 - 00:51

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Tässä muutamia kuvia reissulta tähän mennessä. Voi olla, että päivitän reissun jälkeen vähän lisätarinoita kuvien osalta.
Käteispelit ovat menneet hyvin ja melkein koko ajan peli on ollut PLO 5/5 & $20 rock, jossa pelaajien stäkit ovat olleet pääosin 2-15k välillä.


Saa nähdä, käykö samoin kuin Akilla nuorempana Vegasin reissuilla, ja lopulta pelit jäävät omilleen tai vähän tappiolle.

Huomenna olisi ollut aiemmin suunnitelmissa WSOP $3,000 No-Limit Hold'em 6-Handed, mutta reissu helikopterilla Grand Canyonille osuu samaan aikaan, joten turnaus jää väliin. On hyvin mahdollista, että pelit menevät kokonaan PLO-käteispöydissä, jotka vaikuttavat paikoitellen jopa erittäin hyviltä. On mukavaa, että myös Intiasta, Kiinasta ja Venäjältä halutaan tutustua ja opetella pelaamaan PLO:ta.Käytiin Spheressä katsomassa Postcard from Earth, ja sille vahva suositus. Kokonaisuutena Sphere on todella hieno kokemus, kun esityksen mukana ovat visuaalinen puoli, ääni, lämpötila, liike, ilmankosteus ja hajut.

Lämmintä on, ja altaalla tarkenee välillä jopa vähän liiankin hyvin. 😎

7
0
11.6.2024 - 19:38

hemi

+14
Liittynyt:
6.6.2024
Viestejä:
3

Vegas on ainakin toistaiseksi lunastanut korkealla olleet odotukset. Sphere oli jotain sellaista mitä ei ole päässyt koskaan aikaisemmin kokemaan, suosittelen käymään. Safkat ovat olleet hyviä ja juomat kylmiä. Starbucksin kahvit ovat täyttäneet jopa suomalaisen kahvitarpeet.

Pelaamaan on päässyt silloin kun on halunnut ja jonotusajat ovat olleet todella maltilliset. Tähän mennessä tullut tehtyä neljä iskua pokereihin, joista tuloksena pieni monttu. Peliseura on ollut hyvää. Tullut pelattua sekä teksua (1/3d) että omppua (1/2d) muutamissa eri paikoissa.

Ulkona on ollut vähintäänkin riittävän lämmin kun lämpötila ollut jokaisena päivänä n. +40 astetta ja uv indeksi jopa 11. Altaalle tehdyt täsmäiskut ovat olleet kestoltaan maksimissaan tunnin mittaisia.

Tänään olisi tarkoitus käydä fiilistelemässä WSOP alueella ja nauttia aurinkoisesta päivästä, kylmistä juomista sekä hyvästä ruuasta. Peleistä mahdollisesti vapaapäivä. Valitettavasti kuvia tullut otettua sen verran vähän että niitä ei ole nyt jakaa mutta koitetaan tehdä parannus loppureissun aikana.

7
0
11.6.2024 - 19:49

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

mongeron wrote:

Pitääkin katsoa sopiva aika mennä katsomaan tuo, vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

  • mongeron

Juu, kannattaa mennä jo ihan senkin takia, että tuo on kokonaan jotain erilaista. Esitysmuoto tarjoaa paljon mahdollisuuksia, ja toivottavasti tulevaisuudessa tulee enemmän ja erilaisia esityksiä nähtäville.

1
0
11.6.2024 - 19:53

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Ristoffer wrote:

Jos en aivan kuutamolla ole, niin Nikkipe vetää Gladiaattorissa pitkää runia. Kaks pöytää jäljellä ja kohtuu hyvissä.

Toivotaan hyvää runia päätyyn asti ja ranneketta Suomeen. Tuo Gladiaattori-turnaus on aina vaikuttanut sellaiselta, että eihän sellaista voi ikinä kukaan voittaa, koska pelaajia on niin paljon, mutta ehkä sieltä lopulta voittaja kuitenkin taitaa löytyä. 😊

1
0
11.6.2024 - 20:13

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13


Eilen ohjelmassa oli ensin hengailua altaalla ja terveysruoan syömistä lounaaksi, mikä veti pakin sekaisin molemmilta. Olemme nopeita oppimaan, joten parempi jättää terveysruoat muille. 

Korjasimme tilannetta läjällä Bud Lightia ja Gordon Ramsayn burgereilla muiden suomalaisten kanssa. Sen jälkeen katsottiin porukalla NHL-finaali, josta Floridan voitolla tuli pientä plussaa. 


Änäri-pelin jälkeen menin Ariaan pelaamaan kotoisaan PLO 5/5 & $20 rock -peliin. Pelit ovat menneet hyvin, ja jokainen sessio on ollut vielä vihreällä. Keskimäärin on tainnut tulla 800 dollaria tunnissa, kun ynnäsin pelitunteja.

Tällä hetkellä ajatuksena on, että jos pelit jatkuvat näin, menen viimeisenä iltana ottamaan shotin isoon käteispeliin, jossa joko ratkaistaan käteis- ja vero-ongelmat tai tehdään niistä kokoluokkaa isompia, jolloin niiden ratkaisu on mielekkäämpää.

Täällä kello on aamukymmenen, ja se tarkoittaa lyhyttä iskua altaalle. Viime yönä sain jo nukuttua ruhtinaalliset 6,5 tuntia ja voin hymyssä suin heräillä, vaikka eilen meni jonkin verran olutta ja whiskey souria.

9
0
12.6.2024 - 11:51

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13


Tänään aloitettiin päivä altaalla. Otettiin myös yhdet drinkit, mutta kuten Amerikassa kaikki on isoa, niin myös drinkit. Iso Piña Colada oli litran kokoinen.

Altaan jälkeen ohjelmassa oli lounas Ariassa, Moneyline Pizza & Barissa Suomi-porukalla, ja sen jälkeen lähtö helikopteriajelulle Grand Canyonille. Oli kiva kokemus ja hyvä kerran käydä, mutta toista kertaa ei ole oikein syytä lähteä. Helikopterissa oli todella kuuma, mutta kokonaisuus toimi silti ihan kivasti. Saatiin meidän Suomi-porukalle oma kopteri, joten pystyimme matkan aikana juttelemaan ja heittämään läppää suomeksi. Helikopteriajelulle lähdettiin bussilla, joka nouti meidät Ariasta ja vei Stripin lähellä olevalle kentälle. Palatessa bussi kiersi saman reitin toisinpäin takaisin Ariaan.


Reissun jälkeen menimme Lemongrassiin illalliselle.


Illallisen jälkeen kävimme vajaan pari tuntia pelaamassa Arian PLO 5/5 & $20 rock-peliä. Vielä tämänkin kerran jälkeen kaikki reissun sessiot näyttävät vihreää. Tällä kertaa lukema laski ihan aavistuksen koko reissun osalta per tunti, mutta ei voi pahemmin valittaa.


Illallisella tuli idea lähteä huomenna WSOP-turnauksen pariin, ja ohjelmassa on Event #34: $2,500 No-Limit Hold'em Freezeout, jos vain saa ok yöunet nukuttua.

12
0
13.6.2024 - 20:56

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

 


Eilen oli vuorossa turnauspokeria Event #34: $2,500 No-Limit Hold'em Freezeout-muodossa.

En yleensä jaksa kirjoittaa käsistä, mutta laitetaan nyt yksi hauska käsi, joka tuli turnauksen aika alkuvaiheessa ja muutama muu merkityksellinen koko turnauksen kannalta.

https://pokerbankrolltracker.net/replayer/259723

Tämä kyseinen vastustaja ei mielestäni olisi lyönyt mitään kättä turnissa ilman bluffia, ja olin turnilla valmistautunut shovettamaan river-betin päälle, vaikka näennäisesti ei olisi fold equityä, paitsi tietysti täysin ilmaa vastaan.

Hetki tämän aiemman käden jälkeen tuli uusi käsi samaa vihua vastaan. Vihu avaa 16k stäkillä minun BB:tä vastaan, korottaen 1k ja 3bettaan 3k:hon.

Vihu alkaa: ”Did I do something to you or maybe your family? Why are you picking on me? Why do you have to bully me?”

Minä: “Or maybe I just have aces…” ja näytän ässät, kun hän kippaa.

Vihu: ”Okay, thanks and sorry. I just want to have a good time.”

En halunnut jättää pöytään ikävää tunnelmaa, kun näytti siltä, että kaverilla meni hieman tunteisiin ja lisäksi en nähnyt teolla olevan merkitystä imagon kannalta. Imago oli jo luotu, kun näytin 87s käden aiemmin. 😇

Ensimmäinen merkityksellinen käsi oli 210k merkin flippi AK:n ja QQ:n välillä, jonka hävisin noin viisi tuntia ennen päivän päättymistä. Tämän jälkeen minulle jäi 40k merkkiä. Sillä hetkellä keskimääräinen stäkki oli noin 100k merkkiä ja päivän päätteeksi rahasijojen varmistuttua noin 232k merkkiä.

Lopulta putosin juuri ennen rahoja noin 220. sijalla (pelaajia yhteensä 1267), kun rahoille meni 191 pelaajaa. AQ ei pärjännyt 77:lle.

Pelasin 12 tuntia ja olen hyvin tyytyväinen omaan suoritukseeni. Merkitykselliset flipit eivät tällä kertaa suosineet. Kuitenkin 12 tunnin istumisen jälkeen juuri ennen bubblea tippuneena sitä kävellessä Ariaan mietti miksi pelaa turnauspokeria. Ja huomaa miettivänsä samaa asiaa vielä näin aamulla. 😀

Tänään menemme käymään outletissa ja ehkä pelaamme myös käteispokeria. Todennäköisesti pelinä on jatkossa PLO.

6
0
16.6.2024 - 00:36

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Toissa päivänä ohjelmassa oli käynti outletissa ja altaalla, käteispelejä, ruokailua suomalaisporukalla ja lisää käteispelejä.

Kuva
Kuva
Kuva

Altaalla ilma oli lämmin ja juomat kylmiä.

Kuva
Kuva

Ennen illan yhteisruokailua tein tiedustelureissun PLO 25-25-50 -peliin. Vajaa tunti peliä ja yksi hävitty arvonta 10 000 dollarin 3-way potissa yliparilla, nutsi-gutarilla ja värinvedolla. Taso oli, kuten ehkä olettaa saattaa, huomattavasti korkeampi, eikä intialaisia ja kiinalaisia pelaajia sattunut paikalle ainakaan samaan aikaan. Peliseurana oli myös Youtubesta tuttuja pelaajia. Tiedustelureissun lopputulema oli, ettei taida olla järkevää katsella isompien pelien perään, kun helposti saatavilla oleva PLO 5-5 & 20 dollarin rock -peli pyörii aika syvinä ja pelaajien taso vaikuttaisi huomattavasti heikommalta.

Kuva

Kävimme suomalaisporukalla syömässä Sushisamba-ravintolassa, ja ilta oli kiva sekä ruuat erittäin maukkaita. Otimme vähän kaikkea jaettavaksi, ja konsepti toimi hyvin.

Ruokailun jälkeen palasimme Ariaan käteispelien pariin, joissa oli tarjolla huonompaa runia, kun lähes mikään vedoista ei tullut maaliin ja arpoja vihui ohi pitkin iltaa. Onneksi sain jonkun verran potteja ilman näyttöä, niin se hieman lievensi luisua. Lopputulos päivälle oli huono ja tuli kaksi ensimmäistä punaiselle mennyttä sessiota. Silti kokonaisuudessaan käteispelit ovat menneet edelleen hyvin.

7
0
16.6.2024 - 22:21

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13
Kuva

Eilen aloitimme päivän altaalla, jossa oma keho ei selkeästi tiennyt, miten reagoida lämpöön. Lämpötila oli 41 astetta, ja altaassa vesi oli hyvin lämmintä. Altaaseen oli mukava mennä viilentymään, mutta kun tuli pois altaasta, niin oli erittäin kylmä, tai no oikeasti ei ollut, mutta selkeästi oma kroppa luuli, että on kylmä. Oli outo fiilis hetken aikaa.

Kuva

Päätimme lähteä kiertelemään eri kasinoita ja fiilistelemään perjantai-illan ilmapiiriä. Muutaman mutkan kautta päädyimme Ole Red -nimiseen, neljäkerroksiseen country-ravintolaan, ja Mongeron liittyi seuraamme ruokailun ajaksi. Oli erittäin mukavaa vaihtaa kuulumisia, fiilistellä tunnelmaa ja syödä kunnon redneck-ruokaa, vaikka en erityinen countrymusiikin fani olekaan.

Kuva

Ruokailun jälkeen ilta jatkui eri kasinoita kierrellen ja päätyi lopulta Arian PLO 5-5 & 20d rock -käteispeleihin, jossa tuli pelailtua aamuun asti. Aamun tunneilla pöytämme pyysi erikseen lupaa pelata yksi kierros pelkkää bomb pottia, jossa joka toinen jako oli 50d ja joka toinen 75d panoksella. Bomb pot on siis peli, jossa jokainen saa neljä korttia ja maksaa alkupanoksen. Sen jälkeen peli lähtee käyntiin suoraan flopilta (8 handed potissa oli joko 400d tai 600d), johon jaetaan kaksi eri floppia. Kiva peli, ja noilla panoksilla ja syvillä stäkeillä peli pelaa aika isona helposti PLO 5-5 verrattuna. Pelit menivät hyvin ja sessio vihreälle.

Kuva
Kuva
Kuva
7
-1
18.6.2024 - 09:15

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Kävin lisäämässä kuvia myös pariin aikaisempaan postaukseen, joita en aiemmin saanut lisättyä.

Kuva

Lauantaina aamupäivällä menimme ensin syömään Arian Food Courtille (Proper Eats Food Hall), jota käytimme muutenkin jonkun verran. Siellä ruoka tilataan itsepalvelukassoilta yhdeksästä eri ravintolasta, ja sen voi joko ottaa mukaan tai syödä paikan päällä. Välillä otimme ruoat mukaan hotellihuoneeseen, ja välillä söimme paikan päällä.

Kuva

Lounaan jälkeen menin aamupäivän peleille PLO 5-5 & 20 dollarin rock -peliin. Aamupäivän ja iltapäivän pelit menivät hyvin.

Kuva

Aamupäivän ja päivän pelit ovat regupainotteisia, mutta silti hyviä. Jenkeissä alkoholia käytetään pokeria pelatessa huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi Suomessa, joten päiväpelien ero ilta- tai yöpeleihin ei ole niin suuri pelaajien toiminnan osalta. Kuitenkin parhaat pelit löytyvät viikonlopuilta, jolloin pelaajapoolissa on huomattavasti enemmän puhtaasti viihdepelaajia.

Näin WSOP-aikaan Ariassa tuntuu pyörivän vähintään kaksi PLO 5-5 -pöytää ympäri vuorokauden. Aamupäivällä pokerihuone täyttyy, ja siitä eteenpäin pöytiä on tarjolla runsaasti. Enimmillään iltaisin PLO 5-5 -pöytiä oli auki vaihtelevasti 10-13 kappaletta.

Päiväpelien jälkeen menimme suomiporukalla syömään Moneylineen, jossa katsoimme NHL-pelin. Toiveena oli nähdä, miten Barkov nostaa kannun ilmaan, ja löin vetoa Panthersien voiton ja overin puolesta. Tällä kertaa vedot jäivät tappiolle, eikä tullut Stanley Cup -juhlia.
 

Kuva
Kuva

Illalla ohjelmassa oli vähän tuliaisten etsimistä kaupoista ja yleistä hengailua.

7
0
19.6.2024 - 09:42

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

niekkamiekkonen wrote:

Vertaile vähän pokeripelejä miten ovat muuttuneet sitten viime käyntien?

Nyt on reissusta palattu ja ajattelin palata tämän viestin osalta. Viime reissustani oli tosiaan jo aika pitkä aika, ja sen osalta pelit ovat muuttuneet ehkä samalla tavalla kuin pokeri yleisesti on muuttunut. Peli on kehittynyt ylipäätään, ja ihmiset pelaavat pokeria eri muodoissa aikalailla, miten tähän ajanhetkeen on tapana, ja se hieman eroaa viime reissun ajasta. Silti voisin sanoa, että pelit olivat hyviä noin yleiskommenttina. Pelasin yhden 2500 dollarin turnauksen, ja verrattuna netin isompien sisäänostojen turnausten fieldiin, se oli huomattavasti helpompi, ja tilaa tehdä asioita oli enemmän, mutta se tietenkin vaihteli pelaajakohtaisesti.

Teksasin osalta käteispelit jäivät todella vähäisiksi. Lyhyen hetken, mitä pelasin teksukäteispelejä, pöytä vaikutti ihan hyvältä. Kuitenkin tämän osalta otanta jäi pieneksi, joten en osaa sen paremmin kommentoida.

PLO:ssa pelit olivat hyviä, ja myös pelkästään regujen kanssa pelaaminen oli ihan toimivaa. Sen vuoksi ei ollut väliä, pelasiko päivällä vai iltaisin ja viikolla vai viikonloppuisin. Kuitenkin parhaat pelit olivat viikonloppuiltaisin. Aina kun tuli esiin, että on Suomesta, regut reagoivat siihen vähän hätkähtämällä. Kertaalleen yksi regu sanoi, että tässä pöydässä on aivan liikaa suomalaisia ja sen takia hän vaihtaa pöytää (meitä oli kaksi suomalaista pöydässä). Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että suomalaiset pelaajat ovat pärjänneet ihan hyvin noissa Vegasin PLO-käteispeleissä.

7
0
19.6.2024 - 10:35

Vove

OP
+107
Liittynyt:
11.4.2024
Viestejä:
13

Paluu Suomeen

Kuva
Kuva
Kuva

Reissu Vegasiin on nyt paketissa, ja päivän on jo kerennyt fiilistelemään, miten kylmältä aurinkoinen 21 astetta voi tuntua shortseissa. Ennen Vegasiin lähtöä ja aiempina vuosina olin vältellyt Vegasia WSOP-aikaan, koska olin miettinyt, että ei niin kuumassa voi olla hauskaa, vaikka WSOP muuten kiinnostaisi. Tämän osalta oma ajatukseni muuttui täysin. Heti ensimmäisenä Vegasiin saavuttaessa lentokentällä illalla lämpötila tuntui todella kuumalta, mutta siihen tottui hyvin nopeasti ja sen jälkeen se tuntui jopa miellyttävältä. Joka paikassa ilmastointi toimii, välillä jopa liian hyvin, ja sen vuoksi pääsi aina halutessaan pois lämmöstä. Toisaalta noin kuuma teki altaalla hengailusta mukavaa.

Jo nyt tiedän, että tämä neljäs Vegasin reissu ei jäänyt viimeiseksi. Saattoi jopa olla, että tämän vuoden reissu oli paras, mitä on tähän saakka ollut. Kun tykkää pokeria pelata ja muutenkin moni asia on itselle toimivaa Vegasissa, niin on helppoa viihtyä hyvin. Mikäli ei tykkäisi pokerista tai jostain uhkapeleihin liittyvästä, niin Vegas on todennäköisesti hyvin nähty jo kahden päivän vierailulla.

Viimeisen illan käteispelisession jälkeen tein yhteenvetoa, ja pelit jäivät kokonaisuudessaan vähän tappiolle tai omilleen. Oli kiva pelailla ja pelit olivat yleisesti hyviä.

Laitetaan muutamia nostoja eri asioista, niin tulee käytännön vinkkejä, jos on reissu suunnitteilla.

 

Majoitus

Kuva

Vegasissa löytyy runsaasti majoitusvaihtoehtoja edullisemmasta kalliimpaan. Voit yöpyä hotellissa, Airbnb:ssä tai villassa (mikäli matkustat isommalla porukalla). Hotelleja ja Airbnb-vaihtoehtoja on tarjolla eri hintaluokissa. Parhaimmat hotellit ovat kalliimpia, mutta Stripiltä löytyy myös edullisempia vaihtoehtoja. Tietoa löytyy helposti googlettamalla.

Me päätimme yöpyä Ariassa koko reissun ajan, ja se oli meille erittäin toimiva ratkaisu. Suurin osa pokeripeleistä tuli pelattua siellä, ja kaikki toimi erittäin hyvin ja helposti. Kuitenkaan majoitus ei ollut ihan edullisimmasta päästä ja maksoi 350 dollaria yöltä.

 

Liikkuminen

Kuva
Kuva

Vegasissa liikkuminen Uberilla sujuu erinomaisesti ja sitä voi hyvin suositella. Kyydit tulevat nopeasti, kuskit ovat ystävällisiä ja hinnat kohtuullisia. Esimerkiksi matka Ariasta North Premium Outlettiin maksoi 18 dollaria ja Stripin toisesta päästä toiseen päähän noin 15 dollaria. Jokaisella hotellilla on oma Uber- ja/tai Rideshare-noutopaikka, jonne Uber-kyydit tilataan. Myös kävellen on hyvä liikkua Stripin ympäristössä, mutta siihen menee hieman enemmän aikaa, jos matka on pidempi. Fiilistelyyn kävely toimii erittäin hyvin.

 

Ruuat

Kuva

Nykyään sai halutessaan syötyä aika terveellisesti, ja mielestäni tämän osalta on tullut muutosta viime reissun jälkeen, mutta siitä onkin jo hetki aikaa. Annokset ovat isoja, ja mikäli jonkun vaihtoehdon kohdalla mietit, pitäisikö ottaa isompi vai pienempi annos, niin ota pienempi. Varauksia on tarpeen tehdä parempiin ravintoloihin etenkin viikonloppuisin.

 

Show't

Kuva

Vegasissa on tarjolla monia todella laadukkaasti toteutettuja show'ta, ja niitä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos yhtään ajattelee niistä pitävänsä. Lippujen hinnat vaihtelevat noin 100-300 dollariin riippuen paikan sijainnista ja show’sta.

Kuva

Sphere on ehdottomasti vierailun arvoinen jo siitä syystä, että se on todennäköisesti jotain hyvin erilaista kuin mitä olet ennen kokenut. Kävimme katsomassa "Postcard from Earth" -esityksen, joka on niin sanottu perusesitys ja todennäköisesti ensimmäinen, mitä on tehty. Jatkossa aion käydä katsomassa myös muita Spheressä olevia esityksiä, jos uusia tulee ja tulee lähdettyä Vegasiin. Liput Spheren esitykseen olivat muistaakseni 105 dollaria edullisimmasta lippukategoriasta.

 

Tippaaminen

Tippaaminen on käytännössä ”pakollista” tai ainakin paheksuttavan rajamailla, jos sitä ei tee. Tipin määrän suositus on 18–22 %, josta 20 % peruslähtökohta. Teimme itse täysin vahingossa virheen siivoajien tippaamisen osalta, kun unohdimme jättää päivittäisen tipin ja ajatuksena sen paremmin miettimättä oli jättää sitten lopuksi reilummin tippiä. Tästä hyvin suorana palautteena tuli kolmannen päivän jälkeen se, että huonetta ei siivottu seuraavaan kolmeen päivään, jolloin vasta itsekin tajusimme, mikä on homman nimi. Hotellihuoneen hinta oli 350 dollaria yöltä, ja se, ettei huonetta siivota, jos jää tippaamatta, kuvastaa hyvin kuinka syvällä tippaaminen on jenkkikulttuurissa ja kuinka tärkeä osa palkkaa se on etenkin palvelualoilla työskenteleville. Tämä oli ihan hyvä opetus, ja jatkossa muistaa varmasti tipata päivittäin siivoajia.

 

Grand Canyon

Kuva
Kuva

Teimme reissun helikopterilla Grand Canyonille, ja sitä voi lämpimästi suositella. Ehdottomasti, jos lompakko kestää kalliimman vaihtoehdon (700 dollaria per henkilö) ja haluaa vierailla Grand Canyonilla, niin helikopteri on erinomainen ratkaisu. Ilmasta käsin näkee eri maisemia upeasti ja maisemat, etenkin teiden ympärillä, alkavat nopeasti toistaa itseään, joten helikopterilla pääsee nopeasti paikasta toiseen ja näkemään asioita, joita autolla liikkuessa ei muuten näkisi.

Kuva

Paluu illalla Stripille oli todella kiva, ja helikopterilla pääsi näkemään maisemia myös Stripin osalta hyvin läheltä. Tämä reissu on kuitenkin sellainen, että jos sen kerran käy tekemässä, on vaikea nähdä syytä lähteä uudestaan.

 

Pokeri

Kuva
Kuva
Kuva

WSOP-aikaan löytyy todella paljon pokeripelejä kaikilta kasinoilta. Mikäli on kiinnostunut PLO:sta, niin sen osalta parhaat pelit löytyvät Ariasta tai Wynnistä sekä WSOP-alueelta, josta löytyy myös viiden kortin omahaa. Texas hold'emia löytyy joka paikasta erikokoisena. Turnauksia pyörii eri kasinoilla WSOP-turnauksien lisäksi, ja live-turnauspelaajalle ajankohta on hyvin optimaalinen, kun varmasti löytää itselleen pelattavaa lähes joka päivältä halutessaan. Eri kasinoilla pyörii omia turnaussarjoja WSOP:n kanssa samanaikaisesti. Mikäli meinaa pelata vain WSOP-turnauksia, niin majoittuminen Horseshoessa, missä WSOP-turnaukset pelataan, voi olla toimiva ratkaisu. Pelipäivät ovat pitkiä ja huone mahdollistaa siellä käymisen myös taukojen aikana.

 

En tiedä, onko tämä blogi ollut mielekästä luettavaa, mutta omalla kokemuksellani ajattelin, että ainakin kuvia on kiva selailla. Saa nähdä, innostunko tekemään tulevaisuudessa toisen reissublogin jonkun muun matkan osalta. Kiva, jos jaksoit lukea!

PS. Mikäli tykkäsit lukea tämänkaltaista reissublogia, paina peukkua tähän julkaisuun. Se toimii itselleni gallupina, kun on todella vaikea miettiä, onko tämä sisältö millään tavalla kiinnostavaa.

Kuva

Viva Las Vegas!

26
0