Olet täällä

Kolumni: Valehtelu kannattaa naisten palkkapäivänäkin

8
10398
6.11.2016, 20:26
#1
+1089
Liittynyt:
9.6.2014, 17:41
Viestejä:
1290
11.11.2016, 15:41
+6492
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
5019

Koska kukaan ei ole täällä kommentoinut mitään, otetaan Facebookista helmien helmi:

"Te pojjaat toistatte tässä sitä kaikista vanhinta mantraa: naiset vaan luonnostaan hakeutuu opettajiksi, sairaanhoitajiksi ja lastentarhan tädeiksi, kun niillä on se hoivavietti. Ne ei vaan voi auttaa sitä. Joko te heitätte sen vitsinä (mitä toivon) tai sitten olette aika pahasti todellisuudesta irti. Hyvä veli -verkostot, naisten tietoinen hylkiminen raskauksien yms. asioiden vuoksi, maan tapa ja niin edelleen ovat todellisia syitä, eivät jotkut keksityt syyt, joita tässä keskustelussa viljelette. Te ette löydä näille väitteillenne mitään tieteellistä pohjaa, elätte selittelymaailmassa. Tutustukaa tähän asiaan, ennen kuin vedätte moisia johtopäätöksiä."

Mie lähinnä ihmettelen, miksi viitataan toisten puutteelliseen tieteelliseen pohjaan, kun oma lausunto on täysin mutua. Lisäksi on tainnut taas lähteä pitkä viesti lukematta kolumnia, koska mistään hoivavietistä en kirjoita mitään.

Hopea menee tälle:

" En jaksanut selata läpi tekstiä, mutta argumentoimalla esim eläkeiän pituudella kun samalla argumentoi että naisten palkkaerosta miehiin ei puhuta tarkasti on paksua ja tyylitöntä. Huono kolumni, jossa ei ainakaan puoliväliin mennessä ole keskusteltu oikeasta asiasta. "ainiin ja lasilatot on tehty rikottaviksi" -tyyliset heitot kertovat kirjoittajan asenteesta ja ymmärryksestä. Ehkä on parempi pysytellä niiden hienojen sijoitustuotteiden myynnissä ja kehittelyssä?"

Normaaliolosuhteissa tämä olisi riittänyt ykköspalkintoon. "En jaksanut lukea, enkä jäsennellä viestiäni, mutta vittuilen kuitenkin".

Jos olisi jaksanut lukea ja sitten vielä ymmärtänyt, olisi ollut mahdollista tajuta, että tässä kirjoituksessa kannustin naisia opiskelemaan rahoitusta ja täten rikkomaan alan lasikattoja.  

1
+1
0
-1
1
0
31.1.2017, 10:51
+4
Liittynyt:
31.1.2017, 09:35
Viestejä:
1

Koska kommentointi tähän on tosiaan jäänyt heikonlaiseksi, päätin avata näkökulmaa omasta perspektiivistäni. Mistäs muustakaan. Toivottavasti lyhyesti.

Nimimerkkini on aito etunimeni, enkä siis ole esimerkiksi Markku. Minulla oli kunnon ura elektroniikkateollisuudessa ja rikoin ainakin oman lasikattoni. Muutaman vuoden nousujohteisen urakehityksen jälkeen kollegani ja hyvä ystäväni kertoi minulle mielipiteenään, että "naisten euro on aivan heidän oma vikansa". Olin asianmukaisen närkästynyt ainakin pari vuotta. Samassa vaiheessa esimieheni tarjosi minulle esimieskoulutusta, johon en mennyt. Pariin otteeseen puhuttiin projektipäällikön tai error managerin hommista. Kaikki tiesivät mitä ne ovat, joten jätin nekin väliin. Halusin edetä teknisellä osaamisellani.

Minulla oli etuoikeus työskennellä isossa firmassa code of conduct -kuplassa, jossa harvoin kukaan puhui sukupuolestani, ainakaan läsnäollessani ja selvinpäin. Seksistinen ja traumaattinen (itse asiassa tämä jälkimmäinen ei oikeastaan pidä paikkaansa) opiskeluaika opinahjossa, jossa osa opettajista olisi halunnut opettaa vain miehiä, alkoi pikkuhiljaa unohtua. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan ja firman syöksykierre alkoi. Siinä vaiheessa olin jo lopettanut rasittavat työrupeamat ulkomailla ja loputtomat ylityöt kotimaassa. Luonnollisesti urani kärsi näistä päätöksistä. Saunailloissa sentään kävin, sillä niiden väliin jättäminen olisi ollut viimeinen naula arkkuun.

Sain taannoin kenkää feministisestä Facebook-ryhmästä, koska vaadin meitä ottamaan vastuun omista valinnoistamme myös palkan suhteen. Silti pidän itseäni feministinä ja mielestäni jokaisen naisen tulisi olla. Polku hyväpalkkaisiin tehtäviin ei kuitenkaan ole helppo. Edelleen naisilta edellytetään miehiä suurempaa joustamista ja myöntyväisyyttä. Heitä patistellaan teknisilläkin aloilla hoitotehtäviin, kuten jo mainituksi error manageriksi. Onnekseni sain hyviä neuvoja kollegoilta, kuten harjoitteluaikana: "Älä koskaan keitä kahvia". Pääsin etenemään suunnilleen siinä missä halusinkin, mutta se ei välttämättä olisi onnistunut yhtään pienemmässä firmassa, jossa henkilökemioilla on enemmän merkitystä. 

Saunaillat, vuosijuhlat ja tiimipäivät ovat melkoista tasapainoilua työkavereiden ja pomojen kanssa. Tiedät mistä puhun. Kaikki eivät jaksa, kuten viimeisen Slushin jälkikommenteista voi lukea. Verrattuna sijoituspiirien pirskeisiin niitä voisi silti verrata pehmonallejen kanssa vietettäviin teekutsuihin. Kestän pankkiiribileitä enintään neljän vessapanokutsun verran. Anteeksi suorasukaisuuteni. (Mutta tämä selittää miksi en jää pelaamaan pokeria.)

Ammatillinen kuplani puhkesi kuitenkin vasta kun siirryin vetämään pienempää firmaa. Asiakkaat tällä alalla ovat edelleen mieluummin tekemisissä miehen kanssa, joten jouduin ottamaan edustajan asiakasrajapintaan. Onnistun kiertämään sukupuoleni, mutta se vaatii kekseliäisyyttä ja tässä tapauksessa myös kuluja. Ehkäpä asiakkuuksien vakiinnuttua voin jättää välipalikan pois ja nostaa omaa palkkaani. Sitä odotellessa.

Ei tästä ihan lyhyt vastine tullut. Kyllä ne lasikatot ovat siellä, mutta en syytä niitä naisvajeesta korkeimmilla palleilla. Me yksinkertaisesti usein valitsemme toisin, kuten esimerkiksi perheen kanssa vietettävän ajan. Se meille suotakoon.

 

4
+1
0
-1
4
0
1.2.2017, 05:36
+10
Liittynyt:
31.1.2017, 13:40
Viestejä:
250

Naisten ja miesten epätasa-arvo eläkkeessä, joka on myöhennettyä palkkaa, on erittäin iso asia, jota kukaan ei ole minun silmiini koskaan Suomessa nostanut esiin.

Itse palkkaeroista vakioiduissa oloissa on tutkimusta, jota on nostettu esiin. Esimerkiksi joki aika sitten Tilastokeskiksen yliaktuaari kirjoitti asiasta HS mielipiteessä. En nyt tästä saa kaivettua ko. juttua esiin, mutta sen ydin on se, että naisten euro on (ilman eläkeeroa) 98 senttiä eli palkkaero on 2 %. Tästäkin puuttui vielä kokemukseen liitttviä taustatekijöitä, jotka tn poistaisivat huomioitina koko eron. Ja päälle 6 vuotta enemmän eläkettä samoilla työuranaikaisilla eläkemaksuilla...

Naisten muunlainen syrjintä on toki sitten toinen juttunsa. Minulla on kaksi vaaleaa tytärtä ja olen asunut neljässä eri maassa, joista kolmessa heidän kanssaan. Lisäki olen seurannut yhteiskuntia tarkasti 25 vuotta. Tältä pohjalta näen Trumpin olevan parasta, mitä politiikassa on tapahtunut Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Vahva länsiarvopohjainen johtaja, joka pitää keskiluokan puolta, on tyttölapsieni tulevaisuuden kannalta paras. Sekä arvomaailman vahvana puolustajana että tuotannon kasvattajana. Vaihtoehdot, kuten naiivi suvaitseva vihreys, ovat taas tyttölasteni tulevaisuuden uhka, mikä jo näkyy mm. seksuaalirikostilastoissa Suomessakin.

Anni Sinnemäki on muuten vihreiden keulakuva, koska on nuorehko nainen. Hänet valittiin kaupunkisuunnitteluviraston johtajaksi ohi paljon pätevämmän Osmo Soininvaaran. Ode (ja hänen pitkäaikainen taisteluparinsa Tuija Brax) saivat tarpeekseen ja lopettivat käytännössä politiikan. Naiset ampuvat itseään jalkaan tällaisella feminismillä, mitä vihervasemmisto suoraan edustaa.

Olen itse ollut 8 vuotta koti-isä ja tehnyt kaikki kotityöt ja hoitanut pääosan lapsiin liitttvistä asioista. Vaimoni on tehnyt palkkatöitä ja saanut hienon uran. IMO tämä on todellista fiksua tasa-arvoa ja aitoa sellaista. Siihen ei ole tarvittu tippakaan valtion puuttumista asiaan.

Parasta mitä nainen voi tehdä tasa-arvoisen parisuhteen puolesta, on tehdä itsestään niin haluttavan, että valinnanvaraa miehissä riittää. Parasta mitä nainen voi työelämässä tehdä tasa-arvoisen työn puolesta, on pysyä hyvin tuottavana työntekijänä ja välttää energian tuhlaamista turhaan. Naiset luultavasti kokevat monet työ- ja perhe-elämän pettymykset ja epäkohdat sukupuoleensa liittyviksi, kiitos feministipropagandan, kun ne oikeasti johtuvat jostain ihan muusta. Ei tiedätkö miehilläkään ole kovin helppoa saada hyvää naista tai työtä. Eivät vain näe sitä sukupuolensa syynä.

IMO pahinta mitä naisten tasa-arvon eteen voi tehdä, on ylentää naisia sukupuolensa perusteella, kuten Anni Sinnemäki tai Sinikka Salo. Heidän epäpätevyytensä herättää aiheelliata vitutusta kaikissa asianomaisissa jopa vuosikymmeniä. Samaten suuri ongelma on olettaa, että suomalainen tasa-arvokäsitys olisi muiden kulttuurien edustajien puolesta kovinkaan haluttava ja että nämä kunnioittaisivat meidän arvomaailmaamme tänne tullessaan itsestään. Meillä Suomessa on todella pitkälle kehitthnyt naisten tasa-arvo ja naisten kunnioitus. Sitä ei kannata pilata naiiviudella ja ideologisilla harhoilla.

2
+1
0
-1
2
0
5.2.2017, 20:50
+10
Liittynyt:
31.1.2017, 13:40
Viestejä:
250

Feminiinistä miehestä Pekka Saurista tuli seuraava feministien uhri. Sauri lopettaa politiikan, koska Anni Sinnemäki valittiin vihreiden pormestariehdokkaasi. Lol. Kyllä ne siellä tietää, miten hirveä Sinnemäki on ja miksi sitä nosteaan. Soininvaara ja Brax ottivat vihreistä hatkat, kun Sinnemäki valittiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi (sic) ja nyt Sauri, kun sama porukka jyräsi Sinnemäen pelkästään tämän sukupuolen takia.

Sauri jäättää komeat rauniot jälkeensä. Tuhoisa päätös metron automatisoinnista tuhosi metron kapasiteetin, estää Sipoon rakentamisen, pakottaa rakentamaan 300me ratikkasillan Laajasaloon ja tulee vähentämään olemassaolevan metron käyttöä merkittävästi, jahka espoolaiset pääsevät odottamaan samoja lyhyitä junia. Voisi sanoa, että Pekka Sauri pääsi jaardikerhoon: tuhosi julkista varallisuutta reilusti yli miljardilla eurolla. No, Anni pistää aivan varmasti paremmaksi.

 

 

0
+1
0
-1
0
0
6.2.2017, 12:55
+49
Liittynyt:
26.5.2016, 12:00
Viestejä:
90

Soininvaara ja Brax ottivat vihreistä hatkat, kun Sinnemäki valittiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi (sic) ja nyt Sauri, kun sama porukka jyräsi Sinnemäen pelkästään tämän sukupuolen takia.

En nyt muuten haluaisi olla kielipoliisi, mutta olen ristiretkellä sic -sanan väärinkäyttäjiä vastaan. Eräskin some-vaikuttaja on sitä mieltä, että se on vaan k00listi kirjoitettu sick josta on k pudonnut pois ja tässä tuo käyttö kuulostaa ihan samalta, vai oliko tässä sicittelyssä joku muu pointti takana jonka missasin?

 

0
+1
0
-1
0
0
6.2.2017, 13:00
+10
Liittynyt:
31.1.2017, 13:40
Viestejä:
250

Peltinen kirjoitti:

Soininvaara ja Brax ottivat vihreistä hatkat, kun Sinnemäki valittiin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi (sic) ja nyt Sauri, kun sama porukka jyräsi Sinnemäen pelkästään tämän sukupuolen takia.

En nyt muuten haluaisi olla kielipoliisi, mutta olen ristiretkellä sic -sanan väärinkäyttäjiä vastaan. Eräskin some-vaikuttaja on sitä mieltä, että se on vaan k00listi kirjoitettu sick josta on k pudonnut pois ja tässä tuo käyttö kuulostaa ihan samalta, vai oliko tässä sicittelyssä joku muu pointti takana jonka missasin?

 

Sic est scriptum. Annista kaavoituspäällikkö on paradoksi. Suomeksi siis: Luit oikein, vaikka ilmeinen virhe.

0
+1
0
-1
0
0
6.2.2017, 14:02
+49
Liittynyt:
26.5.2016, 12:00
Viestejä:
90

Ok, eli käytät sitä yhtä lailla päin vittua kuin Esko Seppänenkin. Paitsi se on tainnut lopettaa sen? Lopeta sinäkin.

 

0
+1
0
-1
0
0
6.2.2017, 14:08
+10
Liittynyt:
31.1.2017, 13:40
Viestejä:
250

Tiedän kyllä, miten sitä tavataan käyttää. Tyypillisesti lainauksissa, joissa on selkeä kirjoitusvirhe tai muu ilmeinen virhe. Minun huumorini on vähän enemmän 2nd leveliä eli käytän sic-viittausta esim. juurikin Annin tapauksissa yhteyksissä: Anni Sinnemäki, kaupunginsuunnittelusta vastaava apulaiskaupunginjohtaja (sic). Tai: Pekka Pukki, kaalimaanvartija (sic).

0
+1
0
-1
0
0