Uskontotieteen väitöstutkimus sijoittajien rahaa, sijoittamista ja markkinoiden toimintaa koskevista käsityksistä -

That's fake news.

Näytä koko viesti
Uskontotieteen väitöstutkimus sijoittajien rahaa, sijoittamista ja markkinoiden toimintaa koskevista käsityksistä -

Kannattaisi varmaan lukea joku taloustieteen peruskurssi, jotta rahan rajahyöty tulisi tutuksi.

Juttusi on pahkasikaa. Suomen yliopisto.

EDIT. meninkö nyt johonkin vitsiin? Coca-colan osakkeen hinta on eri kuin Nokian? My bad jos näin. Rololol. Jos tämä ei ole vitsi, niin huh huh.

Näytä koko viesti
Uskontotieteen väitöstutkimus sijoittajien rahaa, sijoittamista ja markkinoiden toimintaa koskevista käsityksistä -

Rahalla tai sijoittamisella ei ole kuitenkaan universaalia merkitystä, vaan ne ovat olemassa tietyssä historiallisessa ajassa ja kulttuurisessa kontekstissa, jossa niitä ja markkinoita koskevat arvot, asenteet sekä uskomukset ovat muuttuvia. 

Resursseilla ja taistelulla niistä ei ole universaalia merkitystä? Mitä nyt sellainen 3.7 mrd vuoden evoluutiohistoria. Oksettaa, että tähän menee Suomen rahat ja sataantuhanteen muuhun yhtä tarpeelliseen. Suomen yliopistojärjestelmä kannattaisi reformoida rajulla kädellä asap.

Tiedätkö, työstäsi on vain haittaa. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Philadelhphia FED indeksi ATH since 1984. Näin se Trump tuhosi USA:n ja maailmantalouden, mutta jostain syystä luottamusindikaattorit ovat taivaissa...

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Suomi haluaa osaksi Ukrainan ja Syyrian sotaa. Mikään pakko ei olisi, mutta poliitikoista asiaa vastustaa vain Paavo Väyrynen.

Sinä hetkenä kun EU hakee WTO:lta rankaisutulleja USA:lle border adjustment taxin takia, Trump määrää USA:n Euroopan joukot kotiin. Ei USA:lla ole mitään velvollisuutta puolustaa Eurooppaa. NATO:n viides artikla koskee niin Macedoniaa kuin USA:kin. Vastuut sovitaan tilanteen mukaan. Siinähän sitten alkavat käyttää edes minimiä omaan puolustukseensa, jonka USA on maksanut 101 vuotta.

Kun britit halusivat tappaa Gaddafin kostoksi IRA:n tukemisesta, USA joutui tankkaamaan näiden koneet ja tiedustelamaan kohteet. Pommitukset kestivät 8 kuukautta. Ja britit sentään ovat EU:n edistyksellisimpiä puolustuksessa. Saksa ei voisi pysäyttää edes tinasotilaita.

Näytä koko viesti
Amatööristä "ammattilaiseksi"; kokemuksia, kommelluksia ja oppimista asuntosijoittamisesta -

Tuosta em. jutusta vielä:

Esimerkki. Kaupungin vuokratontilla Itä-Helsingissä oleva iso rivitaloyhtiö, jonka asunnoissa on yhteensä 8400 neliötä. Nykyinen tontin vuokra on runsaat 35 000 euroa, vajaat 11 prosenttia kaikista kiinteistön hoitokuluista. Kaupungin uusien linjausten mukaan vuonna 2030 vastaavalla alueella tontin vuokran pitäisi olla 1,77 euroa neliöltä kuukaudessa, eli 178 416 euroa tontilta koko vuoden aikana. Eli uusien sääntöjen mukaan tuonkin tontin vuokra yli viisinkertaistuisi, vaikka tässä tapauksessa ei olekaan kyse ikivanhasta sopimuksesta ja siten hullunhalvasta tontin vuokrasta.

Tonttivuokra olisi tämän uuden vuokran aikana 21,24 e/asuinneliö. 4 % korkokannalla se antaisi ko. tontin arvoksi 531 e/m2, mikä on alle puolet uusien tonttien hinnasta Helsingissä. Jos kyseessä on huono Itä-Helsingin tontti, voi tämä uusi "sikakova" vuokra olla aika lähellä markkinahintaa.

Mikä tahansa tämän alle, on suoraa tukea ko. rivitalon omistajille verovaroista.

Ullattaen toimittajalla olikin huoli omista rahoistaan, eikä "yleisestä hyvästä":

Kaupungin uuden maanvuokramallin kehittäneet lakimiehet ja -naiset taitavat asua itse kantakaupungissa, jossa valtaosa taloista seisoo omalla tontillaan. Me muut voimme lähteä vaikka Nurmijärvelle.

Näytä koko viesti
Päivän lööppi -

Asumistuissa taas ennätysvuosi – Kela maksoi tukia lähes kahden miljardin euron edestä

Asumistukien piirissä on jo lähes miljoona ihmistä. Yleistä asumistukea maksettiin viime vuonna melkein viidennes enemmän kuin vuonna 2015.

Oikea luku on 700me suurempi, koska toimeentuella maksetaan asumismenoja tuon verran, mutta niitä ei kirjata asumistukiin.

Suomi on kovaa vauhtia menossa yhteiskuntaan, jossa lähes jokainen asuu alle markkinahintaisessa asunnossa. Sitten vain pitäisi löytää maksaja? No mutta asunto, se on varma sijoitus se. Rololol.

 

Näytä koko viesti
Amatööristä "ammattilaiseksi"; kokemuksia, kommelluksia ja oppimista asuntosijoittamisesta -

Helsingin kaupunki omistaa suuren osan Helsingin maa-alasta. Se on vuokrannut tontteja asumiseen hyvin halvalla yleensä 50 vuoden sopimuksella. Sopimuksissa lukee, että vuokra-ajan jälkeen tontti on palautettava Helsingin kaupungille siivottuna, jos uutta vuokrasopimusta ei tehdä. Sosiaalipummien eturyhmät ovat onnistuneet estämään vuokrien noston sopimuskauden vaihtuessa edes lähelle markkinahintaa. Jokainen sentti alehintaista tonttia, on tulonsiirto veronmaksajilta ko. tontin hallintaoikeuden omaavalle.

Mutta ei tämä toki ole mitenkään vihervasemmiston yksinoikeus. Kokoomus ja Keskusta, RKP ja muut kuppaavat itselleen, mutta toista kautta. Hyvinvoitiyhteiskunta tarkoittaa käytännössä tätä. 

Näytä koko viesti
Yksi numero nettovarallisuuteen lisää -
ScatterBrain kirjoitti:

 

Viiden prosentin merkintäpalkkio on korkea. Hallinnnointipalkkio on vain 1,01%, ja HWM periaatteella tuotoista menee 12%

Lisäksi lunastukset ja merkinnät on kerran kuussa. Hetki vielä aikaa miettiä vaihtoehtoja. Vähän toi ETF himottais.

 

Rahastolla menee viisi prossaa jo siihen, että pääsee käymään tehtailla. Jne. IMO ei kannata sijoittaa kehittyville markkinoille suoraan, vaan länsifirmojen kautta, jotka toimivat niissä. Ne ovat saaneet kilpailutettua lahjukset ja muut haitat kohtuullisiksi. Ei tosin nekään aina: Stockan Pietarin tavaratalosta katkaistiin aikanaan sähköt ja Stocka joutui myymään koko tavaratalon.

Hanoissa autot piti katsastaa kaksi kertaa vuodessa. Ajettiin sellaisen pienen liukuhinan tapaisen alueen läpi, jossa oli tiskejä parin auton välein. Keksivät aina jonkun vian, josta maksettiin sille tiskille. Kerran autokuljettajani vei minut Hanoin tulliin. Huoneessa oli kymmenkunta naista naama samaan suuntaan tekemässä "töitä". Menin yhden eteen ja autonkuljettaja selitti, että tässä maksetaan naiselle, jotta hän alentaa auton tuontitullia. No minun ei tarvinnut, mutta muiden kyllä.

Myimme automme lähtiessämme ja saimme rahat 1,5 vuotta myöhemmin, kun viranomaiset olivat hyväksyneet kaupan. Ostaja oli vähän nuuka noiden lahjusten suhteen.

Näytä koko viesti
Päivän lööppi -

Sipilä ja Orpo: Vene- ja moottoripyöräveroa ei tule

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/sipila-vene--ja-moottoripyoraveroa-ei…

Tällä hallituksella ei ole enää mitään uskottavuutta.

Näytä koko viesti