Olet täällä

Artikkelit

Tuloskauden kiinnostavin: Outokumpu

Ensi viikolla alkavan Q2-tuloskauden kiinnostavimpiin julkaisijoihin lukeutuu teräsvalmistaja Outokumpu. Outokummun osake on laskenut voimakkaasti tuloksellisesti vahvan Q1-osavuosikatsauksen jälkeen, osakekurssin heikkenemisestä on syytetty hieman avoimeksi jäänyttä ohjeistusta sekä metallien hintojen heilahteluja. Suomalaiset piensijoittajat ovatkin tankanneet osaketta kaksin käsin, hallintarekisteröityjen omistajien osuus sen sijaan on laskenut toukokuun alun 43 prosentista 34 prosenttiin. Suomalaisten analyytikoiden tavoitehintojen ja osakekurssin ero on poikkeuksellisen suuri, Sijoitustieto koosti tuloskauden kynnyksellä yhtiölle asetettuja tavoitehintoja sekä näkemyksiä.

Inderes nosti Outokummun lyhyen tähtäimen kiinnostavimpien yhtiöiden TOP3-listalleen toukokuussa. Inderes näkee markkinoiden ylireagoineen avoimeksi jääneeseen Q2-ohjeistukseen sekä odottaa osakkeen arvostuksen korjantuvan arvostuskertoimien normalisoituessa ja kun yhtiöltä saadaan lisää näyttöjä vahvasta tuloskehityksestä. Inderesin tavoitehinta yhtiölle on 9.50€.

Outokumpu löytyy myös OPn tuoreelta Parhaat -listauksesta. OP uskoo erittäin vahvan tuloskehityksen jatkuvan toisella vuosineljänneksellä ruostumattoman teräksen ja ferrokromin hintatasojen ollessa nousussa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.  OP:n tavoitehinta osakkeelle on 10.5€.

FIMin tavoitehinta osakkeelle asettuu 9.50 euroon. Outokumpu listataan myös pankin aamukatsauksesta löytyvälle TOP-5 Suomi-osakkeet listalle. FIM näkee suhdanteen suosivan perusteollisuutta sekä osakkeen tuotto/riski -suhteen olevan erinomainen, toisaalta yhtiö on rankattu myös kaikkein riskisimpien joukkoon toisen kvartaalin korkeiden tulosodostusten osalta.

Pessimistisempää näkemystä edustaa osakestrategi Jukka Oksaharju. Oksaharju näkee pörssissä käytävän tällä hetkellä roskarallia, ja nostaa kepin nenään nimenomaan Outokummun. Outokumpu on hänen mukaansa esimerkki huonosta sijoituskohteesta:

"Outokumpuhan oli suhdanteellisesti hyvä osake hetken aikaan. Itse ajattelevalle kriittiselle sijoittajalle laskussa ei pitäisi olla mitään uutta. Yhtiön rakenteellinen kilpailuasema on korkeintaan keskinkertainen."

Ennen tulosjulkaisua Outokumpua seuraavista analyytikoista (16) suurimmalla osalla (14) on myönteinen näkemys yhtiöstä. Negatiivisia näkemyksiä ei yhtiön sivuilta löytyvän seurannan mukaan ole yhtään. Osakkeen konsensustavoitehinnan (10.51€) ja nykykurssin (7.39€) ero on merkittävä.

Seuraavan osavuosikatsauksen (25.7) yhteydessä saadaankin viitteitä kumpi leireistä on yhtiön osalta oikeassa. Analyytikot vai keskustelupalstojen mystiset ulkomaiset ANO-peikot.

Outokumpu osavuosiselvitys Q1-2017
Sijoitustiedon Outokumpu-keskustelu

Osavuosikatsauskalenteri Q2/2020
Liity Sijoitustiedon jäseneksi