Olet täällä

Sijoitusasunto korkean inflaation ja korkojen aikana. Suomen Asuntoneuvoja avuksi?

Vuoden 2022 alkupuolisko on tuonut isoja muutoksia, kun hyödykkeiden ja palveluiden hintojen nousu ja rahan ostovoiman lasku ovat olleet silmiinpistäviä. Inflaatio on ollut ennätyksellisen korkea ja vaihdellut vuoden 2022 aikana kuukausittain jopa 5-8% välillä. Syyskuussa 12kk Euribor-korotkin hipovat jo kahta prosenttia nostaen asuntolainojen korkokustannuksia pitkään koettujen nollatasojen yläpuolelle.

Miten tämä kaikki on vaikuttanut sijoitusasuntomarkkinaan?

"Kun inflaatio nostaa korkotasoa, rahan lainaaminen pankista tulee myös kalliimmaksi. Tämä puolestaan hillitsee asuntojen kysyntää, kun yhä vähemmän otetaan pankkilainaa ja ostetaan asuntoja.

Jossain täytyy kuitenkin asua, joten tämä saattaa vastaavasti nostaa vuokra-asuntojen kysyntää, kun ei uskalleta ostaa omaa asuntoa vaan mennäänkin vuokralle.

Sijoittajille asuntojen laskenut kysyntä tuo mahdollisuuksia löytää hyviä ostodiilejä."

- kirjoittaa Suomen Asuntoneuvojan Nina Nordlund tuoreessa (9/2022) tekstissään avaten nykytilannetta asuntosijoittajalle. (Lue kirjoitus tästä)

Kannattaako juuri nyt ostaa sijoituasunto? Suomen Asuntoneuvoja lupaa asuntosijoittamista avaimet käteen -mallilla, johon sisältyy myös ajankohtaisen markkinatiedon analysointi hinnoista kuluttajakäyttäymisen muutoksiin.

"Kun ostat meiltä sijoitusasunnon, pidämme huolen siitä, että kohde on etukäteen tutkittu ja tiedot ovat läpinäkyvästi saatavillasi.

Analysoimme kohteet puolestasi käyttämällä tietolähteinä mm. Tilastokeskusta, kaavoitustietoja, asuntojen hintaseurantapalvelua sekä muuta markkinatietoa kerääviä tietokantoja."

Etu Sijoitustiedon lukijoille

  • Liity postituslistalle, niin lähetämme sinulle Suomen Asuntoneuvojan valikoimat kiinnostavimmat asuntosijoituskohteet tällä hetkellä.
  • Saat tietää miksi kyseiset alueet ja mikrosijainnit sopivat erityisen hyvin asuntosijoittajalle. 
  • Liittymällä listalle saat jatkossa kuulla kohteista, jotka eivät tule julkisille markkinoille, saat myös kutsuja kiinnostaviin asiantuntijawebinaareihiin.  

"Halusimme helpottaa sijoittajan arkea tarjoamalla kokonaisvaltaista pakettia asuntosijoittamiseen. Tarjoamme kaikki asuntosijoittamiseen liittyvät palvelut, joilla mahdollistamme tuottoa sijoituksellesi. Toimintamme lähtökohtana on auttaa sinua menestymään asuntosijoittamisen avulla." -Suomen Asuntoneuvoja

Keskustele asuntosijoittamisesta

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava
Liity Sijoitustiedon jäseneksi