Olet täällä

Artikkelit

Sijoita vesienergian aallonharjalle – Wello Oy

Ilmastonmuutos on ollut kuuma peruna jo pitkän aikaa ja innovatiiviset yritykset etsivät kuumeisesti ratkaisuja energiaongelmiin. Tällä hetkellä suurin osa, yli 60%, maapallon käytetystä sähköstä tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla, jotka aiheuttavat valtaosan ihmisten tuottamista hiilidioksidipäästöistä. Maailman väestö kasvaa jatkuvasti ja energiantarve tulee vain entisestään kasvamaan tulevaisuudessa, joten kestäviä ratkaisuja on löydettävä. Luonnonvoimia on valjastettu ihmisen uusiutuviin energiatarpeisiin auringon ja tuulen avulla, uutena vaihtoehtona esittäytyy aaltojen tuottaman energian hyödäntäminen sähköntuotannossa. Vesivoimaa muunnetaan tällä hetkellä energiaksi aaltovoiman ohella vuoroveden, merivirran ja vesiputousten avulla.

Aaltoenergian potentiaali on mittava, sillä 75% maapallon pinnasta on veden peitossa. Valtamerien valtavat vesimassat sisältävät yllinkyllin energiaa, mutta sen hyödyntäminen sähköntuotantoon on ollut hankalaa. Aaltovoimalat ovat rikkoutuneet myrskyissä ja energiantuotantoon parhaiten sopivat alueet ovat usein hankalia voimaloiden rakentamiselle. Ensimmäinen patentti aaltovoimalle myönnettiin jo vuonna 1799 mutta ala on päässyt vauhtiin vasta viime vuosikymmeninä.

Wello on suomalainen yritys, joka on kehittänyt Wello Pingviini-aaltovoimalan pitkäjänteisen ja intohimoisen kehitystyön tuloksena. Wello Oy:n perustajan, Heikki Paakkisen, intohimo mereen, veneilyyn ja aaltoihin on syntynyt jo nuorella iällä. Tämä intohimo on luonut perustan innovatiiviselle kehitystyölle, jonka tuloksena Wello Pingviini tuottaa puhdasta energiaa ympäristöä vahigoittamatta. Wello Pingviiniä on kehitetty ja testattu kymmenen vuoden ajan Skotlannin myrskyisillä Atlannin aalloilla ja se on kestänyt jopa 18 metrin korkuisissa aalloissa. Wello Pingviini on nyt valmis kaupallistettavaksi, ja Invesdorin kautta sijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa Wellon uuteen puhtaan energian teknologiaan.

Wello Pingviini aaltovoimala muuttaa aaltojen kineettisen energian uudistuvaksi sähköenergiaksi. Wello Pingviini-yksiköistä voidaan rakentaa aaltoenergiapuisto joka koostuu useasta laitteesta. Voimalan toimintatapa on yksinkertainen, mikä on yrityksen innovatiivisuuden ja käytännönläheisen suunnittelun tulosta. Wello Pingviini-voimala voidaan sijoittaa käytännössä kaikkien valtamerien rannikoille, joten markkina on globaali. Globaali aaltovoimamarkkina on vielä toistaiseksi hyödyntämätön. Valtamerien aallot pauhaavat lähes taukoamatta, joten Wello Pingviini tarjoaa oivan ratkaisun loputtoman puhtaan ja uudistuvan energian tuottamiseen. Aaltoenergiaan tarvittava teknologia on suunniteltu valmiiksi ja sarjatuotannon aloittamisen myötä kustannukset putoavat merituulienergian tasolle ja jopa alle.

Wello Pingviini toimii harmoniassa ympäristön kanssa. Se täydentää jo olemassaolevia uusiutuvan energian lähteitä, kuten aurinkoenergiaa, koska se on tasaisempaa, se ei aiheuta melusaastetta tai maisemahaittoja. Wello Pingviinin valttikortteina ovat voimalan yksinkertaisuus, kestävyys ja helppohoitoisuus. Kaikki liikkuvat komponentit ovat aluksen sisällä eivätkä ne ole kosketuksissa meriveteen.

Wello Pingviinin ominaisuuksia

 • Jatkuva pyörimisliike syntyy suoraan aaltojen liikkeestä
 • Liikkeen synnyttää rungon muoto, ei mekanismi 
 • Kaikki liikkuvat osat ovat rungon sisällä suojassa syövyttävältä merivedeltä
 • Kestävä ja helppohuoltoinen
 • Monitorointi ja kontrollointi suoritetaan etänä
 • Alhaiset rakentamis-, asennus- ja käyttökustannukset
 • Suoran voimansiirron ansioista ei tehohäviöitä
 • Voidaan käyttää sähköntuotantoon myös laivoilla ja kelluvilla aluksilla
 • Skaalautuva ja kestävä ratkaisu, vakaa uusiutuvan energian lähde

Wello hakee osakeannin kautta 1-2 miljoonaa euroa pääomaa, joten omistusosuutta on jaossa 4,98-9,49%. Tätä kirjoitettaessa sijoituksia on tehty jo 1 230 389 euron edestä. Minimimäärä on jo saavutettu joten anti tulee varmasti toteutumaan. Osakeanti päättyy ystävänpäivänä 14.2.2018 keskiyöllä, joten vielä ehtii sijoittaa aaltovoimateknologian tulevaisuuteen.

Miksi sijoittaa Welloon?

 • Tarve vakaille uusiutuvan energian lähteille on megatrendi, joka edesauttaa kysyntää Wellon ratkaisuille
 • Aaltoenergiamarkkinan potentiaalia ei ole toistaiseksi hyödynnetty. Sen kooksi on arvioity 74 miljardia euroa globaalisti
 • Wello Pingviini -aaltoenergiakonvertteri on koeteltu ja testattu ainutlaatuinen ratkaisu
 • Teknologia on suojattu lukuisin patentein
 • Wello on saanut ensimmäisen kaupallisen tilauksen Wello Penguin -energiapuiston toimittamiseksi ja ratkaisu on nyt valmis kaupallistettavaksi
 • Konvertteria voidaan käyttää myös sähköntuottamiseen aluksilla
 • Ammattitaitoista ja innovatiivista Wello-tiimiä tukevat kokeneet sijoittajat yrityksen hallituksessa

Tutustu Welloon ja Wello Pingviinin tarkemmin Invesdorin osakeantisivun kautta.

Tietoisku osakeannista
 

Sijoittajana voit osallistua joukkorahoitusantiin Invesdorin kautta. Invesdor on sijoittajien ja Euroopan talousalueella toimivien yritysten kohtaamispaikka.

Keskustele Wellosta.

 • Kaupallinen yhteistyö
Säästä fiksummin ja helpommin bitcoiniin, litecoiniin, ethereumiin, rippleen ja stellariin. Liity yli 100 000 asiakkaan joukkoon
Liity Sijoitustiedon jäseneksi