Artikkelit

Öljyn hinta sakkaa

Jaa Twiittaa

Öljyn hinnan romahtaminen on tullut monelle yllätyksenä, Brent-öljyn treidaa 80 taalan alapuolella ja WTI-öljyn hinta on selkeästi alempana kuin  Israel-Gaza-konfliktin alkaessa. Öljyn hintataso on nyt neljän kuukauden pohijlla.

Mikä on johtanut tähän tilanteeseen monien odotuksien vastaisesti?

Teknistä kuvaa katsottaessa treiderit ajoivat stopeista läpi, pyyhkäisten öljyn hinnan “sotapreemion” pois kokonaisuudessaan.

Edelleen teknisestä vinkkelistä katsottuna, WTI-öljyn hinta breikkasi 200 päivän liukuvan keskiarvon alapuolelle ensimmäistä kertaa sitten elokuun 2022.

Öljyn basis (eli fyysisen öljyn ja öljyfutuurien hinnan erotus) on romahtanut totutuille tasoille. Tämä kertoo fyysisen öljyn niukkuuden puutteesta.

Massiivinen tiukentuminen taloudellisessa tilanteessa voi osaltaan  myös vaikuttaa öljyn hinnan muutokseen viime aikoina.

Positiointia tutkittaessa havaitaan Managed Money-nettolongiposition öljyssä pudonneen terävästi.

Fundamenttipuolella Kiinan öljyn tuonti kertoo kysynnän olevan odotettua heikompaa, jalostuskäyttöasteen samalla kompuillessa. Maailman suurimmalle öljyn tuojalle jalostuskatteet ovat kutistumassa, öljyn ja polttoaineen varastot pullistelevat ja lentoliikenne ei ole vielä palautunut terävästi.

Epätavallisen lämpimät kelit vähentävät kysyntää.

USA:n öljyn tuotanto on jatkanut nousemistaan.

OPECin vientiennusteet ovat edelleen verraten korkeat, Venäjän tuotannon ollessa lähes neljän kuukauden huipussaan.

Öljyhärille on kuitenkin toivoa, sillä Goldman ennustaa kaupallisten öljyvarastojen romahtavan seuraavan muutaman kuukauden aikana.

Oletko bullish vai bearish öljyn hinnan suhteen seuraavan kuuden kuukauden aikana? Jaa mielipiteesi Sijoitustiedon foorumilla.

Näkyvyys Sijoitustiedossa, ota yhteyttä!
Kaupallinen yhteistyö
Kvarn X tarjoaa laajan valikoiman kryptoja ammattimaiseen treidaamiseen
Artikkelit
Almanakka: Seurantalista-aloitus – Fondia
Kolumnit
”Sähköllä ei ole hintajoustoa”