Olet täällä

Artikkelit

Nomura pelkää inflaation nousevan uudelleen tänä vuonna

 

Nomuran Charlie McElligott varoitti lukijoitaan Fedin korkopäätöstä seuranneen innokkuuden jälkeen.

Fedin pääjohtaja Jay Powell nostatti osakemarkkinoiden tunnelmia keskiviikkona. Keskuspankki nosti ohjauskorkoa 25 korkopisteellä, eli 0,25 prosenttiyksiköllä, mutta syvä haukkamaisuus puuttui miehen kommenteista tällä kertaa.

Nasdaq100-indeksi on noussut joulukuun pohjiltaan yli 20 prosenttia, mikä teoreettisesti merkitsee härkämarkkinaa tekno-osakkeissa.

McElligott varoitti “Tauko koronnostoista, sen jälkeen lisää nostoja”-teesinsä saaneen lisää virettä purjeisiinsa Fedin keskiviikkoisen kokouksen jälkeen.

Nomuran analyysin mukaan sallimalla US rahoitustilanteen löysentymisen, Powell kylvää siemeniä “Animal Spirits”-skenaariolle, jossa Fed pysäyttää koronnostot, mutta joutuu myöhemmin jatkamaan korkoruuvin kiristämistä.

Goldman Sachsin “US Financial Conditions”-indeksi jatkaa matkaansa alaspäin ohjauskoron noustessa.

Nomura uskoo Burns-maisen (Fedin pääjohtaja 70-luvulla oli Arthur F. Burns) liian aikaisen rahoitustilanteen helpottamisen johtavan “Löysä rahoitustilanne > “Animal Spirits” > “varallisuusefekti”-tunneliin, joka luo potentiaaliset olosuhteet inflaation kiihtymiselle uudelleen tämän vuoden aikana.

Markkinoiden reaktio Fedin keskiviikkoisen kokouksen antiin oli voimakas.

McElligott huomauttaa Nomuran “Futures Trade Imbalance Monitorin” S&P500-futuureille näyttää yhdeksänneksi suurinta ostopainetta sitten vuoden 2019, jolloin seuranta aloitettiin.

Aiemmissa tapauksissa vastaava tilanne on johtanut lyhyen aikavälin osakemarkkinoiden dippiin.

Tämän lisäksi Nasdaq-optiomarkkinoiden delta on äärimmäisessä Long-tilanteessa ja potentiaali riskin purkautumiselle dippiin kasvaa.

Deltan ollessa näin korkealla, McElligott huomauttaa Nasdaq100-indeksin tuotto-odotusten olevan vähintään huomionarvoisia seuraavan vuoden ajalle.

Nomuran analyytikko summaa ajatuksensa markkinoista seuraavasti:

Powell antoi kommenteillaan vihreää valoa osakkeiden ostopaniikille, mutta tämä ei ole kuuhun johtava liike. Vastaavat liikkeet ovat viime aikoina johtaneet myyntipaineeseen ja nopeasti saavutetut tuotot on annettu takaisin markkinoille. Samalla nykytilanne nostaa inflaation uudelleen kohoamisen riskiä johtuen dramaattisesti löysentyneestä rahoitustilanteesta ja Kiinan markkinoiden avautumisesta. Tämä puolestaan voi johtaa Burns-maiseen virheeseen ja markkinoita shokeeraavaan korkojen kiristämiseen.

Kysymys kuuluu: miten pitkä on ikkuna tämän hetken “osta, osta, osta” ja huomisen “nosta, nosta, nosta” välillä?

Spotgamman visuaalinen kartta markkinatilanteesta ja eri skenaarioista.

Härkämäinen suhdanne jatkuu niin kauan kuin S&P500 pitää pintansa 4 100 indeksipisteen yläpuolella. Tämä antaa signaalia osto-optiopossien lisäämisestä ja implisiittisen volatiliteetin laskemisesta. Optiomarkkinoiden gamma on kasaantumassa 4 150 indeksipisteen hujakoille.

Härkämäinen momentum ottaisi kolauksen indeksin pudotessa 4 100 alapuolelle ja seuraava targetti olisi Nomuran mukaan 4 000.

Keskustele markkinoiden tilanteesta Sijoitustiedon foorumilla.

Uusin osavuosikatsauskalenteri
Liity Sijoitustiedon jäseneksi