Kaupallinen yhteistyö

Netflix tuo mainosteknologian omaan taloon

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Mainos: Vontobel

Suoratoistoviihteen saralla Netflix jatkaa ykkösenä, mutta kilpailu suurimpien kilpailijoiden, Amazon Primen ja Disney+:n välillä on tiukkaa. Netflixin markkinaosuus on 24 prosenttia, Primen 23 ja Disney+:n 18 prosenttia.

Netflixin osake teki huippunsa pandemian aikana ihmisten viettäessä aikaa ja työskennellessä aiempaa enemmän kotona. Osakkeen hinta ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kovinkaan kaukana uusista huipuista sen trendatessa tasaisesti ylöspäin ja treidatessa noin 675 dollarissa.

Lähde: Investing.com. Hinta USA:n dollareissa. Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Aiemmin suoratoistoviihdettä tarjoavat palvelut houkuttelivat potentiaalisia asiakkaitaan mainoksettomalla elämyksellä. Viime vuosina kaikki suuret yhtiöt kuten Netflix, Amazon ja Disney ovat korottaneet hintojaan ja tehneet mainoksellisesta vaihtoehdosta huomattavasti huokeamman.

Aiemmin Netflixin onlinemainostaminen hoidettiin Microsoftin toimesta, mutta nyt yhtiön tavoitteena on tuona mainosteknologia omaan taloon.

Yhtiön suurimmalla markkinalla Yhdysvalloissa sen tarjoamalla seitsemän dollarin kuukausimaksun mainoksellisella vaihtoehdolla on 40 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Marraskuussa yhtiön mainoksellisella palvelulla oli 15 miljoonaa käyttäjää ja vuosi sitten 5 miljoonaa.

Netflix on aiemmin tukeutunut vahvasti Microsoftin apuun mainoksissa ja myynnissä yhtiöiden aloitettua yhteistyön vuonna 2022. Microsoft ei tule olemaan Netflixin ainoa mainoskumppani jatkossa sen solmiessa yhteistyösopimukset myös Google Display & Video 360:n ja The Trade Deskin kanssa myöhemmin kesällä.

Wall Streetin analyytikot ovat härkämäisinä Netflixin tulevaisuuden suhteen. Morgan Stanleyn analyytikko Benjamin Swinburne näkee 30 prosentin potentiaalisen tuoton osakkeen nykyiseltä tasolta yhtiön ollessa sekä alan sekasorron (disruption) ajuri että edunsaaja. Swinburne uskoo Netflixin osakkeeseen ja antaa sille “Ylipainota”-suosituksen. Analyytikon 850 dollarin tavoitehinta olettaa 30 miljoonan nettotilaajan kasvua tälle vuodelle ja liikevaihdon yli kymmenen prosentin kasvua ensi vuodelle. Swinburne odottaa liikevaihdon kasvavan mainoksellisen katseluvaihtoehdon myötä, yhtiön samalla jatkaessa salasanan jakamisen estämistä entistä tehokkaammin.

Marketwatchin analyytikot kollektiivisesti antavat Netflixin osakkeelle “Ylipainota”-suosituksen tavoitehinnalla 656,80 dollaria. Analyytikkojen EPS-ennuste (Earnings Per Share, tulos per osake) vuodelle 2024 on 18,40 dollaria.

Treidaaja voi ottaa position Netflixin osakkeen hintaliikkeisiin Vontobelin viputuotteilla Suomessa toimivien välittäjien kautta.

Vontobelin BULL NFLX X2V2-sertifikaatti tarjoaa viputuotteen tuoton tavoitteluun Netflixin osakkeen nousevaan kurssiin. Sertifikaatin vipu on kaksinkertainen, mikä vastaa viputuotteen kahden prosentin tuottoa osakkeen hinnan noustessa päivänsisäisesti prosentilla. Jos osakkeen hinta vastoin odotuksia laskee prosentilla, aiheutuu viputuotteelle kahden prosentin tappio.

Vontobelin viputuotteilla voi tavoitella tuottoa myös Netflixin osakkeen laskevaan hintaan. BEAR NFLX X5V6-sertifikaatti tarjoaa 5-kertaisen vivun Netflixin osakkeen laskevaan kurssiin. Mikäli osakkeen hinta laskee prosentilla, tuottaa viputuote viisi prosenttia voittoa. Sertifikaatin arvo puolestaan laskee viidellä prosentilla, mikäli Netflixin osakkeen hinta nousee prosentilla.

Vontobelin sijoitustuotteilla voi käydä kauppaa Helsingin pörssin aukioloaikoina. Viputuotteita treidatessa tappioriski kasvaa. Koko sijoitetun pääoman menettäminen on mahdollista. Kohde-etuutena oleva Netflixin osake noteerataan USA:n dollareissa, joten viputuotteen tuotto riippuu myös EUR/USD-valuuttaparin hintamuutoksista. Sijoittajat kantavat Vontobelin luottoriskin sijoittaessaan Vontobelin tuotteisiin.

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

YouTube

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava

Kaupallinen yhteistyö

Microsoft panostaa voimakkaasti tekoälyyn

Johannes Ankelo
10.7.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Admicom Q2/24 Seurantalista: Pelättyä parempi heikossa markkinassa

Almanakka
10.7.2024
east Lue lisää
Kaupallinen yhteistyö

Tekoälybuumi tukee myös maakaasun hintaa

Johannes Ankelo
8.7.2024
east Lue lisää