Olet täällä

Artikkelit

Mitä maailman suurimmat pankit ja varainhoitajat odottavat osakemarkkinoilta vuonna 2019?

Onko vihdoin aika eurooppalaisten osakkeiden yliperformoinnille amerikkalaisiin osakkeisiin verrattuna? Entä ovatko voimakkaita kasvumahdollisuuksia, mutta myös valtavia (hinnoiteltuja) odotuksia omaavat teknologia- ja terveyssektorin yritykset uhka vai mahdollisuus? Mitä maailman suurimmat pankit ja varainhoitajat odottavat osakemarkkinoilta vuonna 2019? 

Bloombergin tekemät tiivistelmät Wall Streetin pankkien ja varainhoitajien sijoituskatsauksista ja yli 200 markkinateemasta löydät täältä.

Alla muutamia poimintoja talojen osakemarkkinanäkemyksistä:

BlackRock

Vältämme alueita rajatulla nousupotentiaalilla mutta merkittävällä downsideriskillä, kuten eurooppalaisia osakkeita.

BNP Paribas

Osakemarkkinoilla uskomme fokuksen siirtyvän korkopeloista hitaampaan kasvuun, heikentyviin katteisiin sekä heikentyviin tuloksiin. Uskomme korkeiden markkina-arvostusten tulevan haastetuiksi. Osakemarkkoiden härkämarkkinan loppuessa saatamme vihdoin nähdä parempaa kehitystä Euroopasta, sillä valuaatiot eivät ole niin venytettyjä.

Brooks Macdonald

Osakkeissa suosimme erityisesti teknologia ja terveydenhuoltosektorille linkittyviä kasvuosakkeita arvo-osakkeiden yli.

Credit Suisse

Teknologia ja terveydenhuolto ovat avainmarkkina-ajureita, tai riskejä. Tärkeä kysymys sijoittajille on, tuleeko teknologiasektorin kasvu jatkumaan vahvana virtuaalitodellisuuden ja tekoälyn alueiden noustessa. Toinen osakemarkkinoiden kohtalon määräävä sektori on terveydenhuolto, sijoittajien silmäillessä geeniterapiaa ja muita innovatiivisia hoitoja.

Goldman Sachs

Sijoitusrahastot, eläkerahastot ja kotitaloudet pysyvät osakkeiden nettomyyjinä. Sijoittajavuoto aktiivisista rahastoista jatkaa rahastopohjaisen osakekysynnän painamista. Eläkerahastot ja kotitaloudet yleisesti myyvät osakkeita nousevien korkojen aikoina, sekä laskevan talouden aikoina.

JPMorgan

Yhdysvaltojen/globaali taantuma ei ole väistämätön seuraavan parin vuoden aikana, eikä osakkeissa ole jäljellä pelkästään downsidea. Ennen kuin sykli päättyy, osakkeet saattavat yhä tarjota yliperformoinnin aikoja korkoihin verrattuna.

Macquarie

Globaalit osakemarkkinat pysyvät todennäköisesti pomppuisina, mutta päättävät vuoden 2019 hieman korkeammalle.

Morgan Stanley

Osakkeissa kehittyvät markkinat ja Japani ovat suosiossamme ja Yhdysvallat vähiten suosiossa.

Russell Investments

Olemme positiivisia kehittyneiden maiden osakkeisiin, pois lukien Yhdysvallat. Valuaatiot Japanissa ja Euroopassa ovat kohtuullisia, ja syklin tulisi tarjota myötätuulta uskoessamme alan konsensusodotusten olevan liian pessimistisiä.

Societe Generale

Lyhyen aikavälin rebound euroalueen taloudessa useiden pettymysten jälkeen saattaisi muodostua tueksi euroalueen indekseille. Joka tapauksessa näemme osakkeissa vain rajatuttua upsidea sillä uskomme tulosennusteita hilattavan alaspäin. Toisella vuosipuoliskolla euroalueen sijoittajat keskittyvät todennäköisesti EKP:n koronnostoihin (uskomme syyskuun koronnostoon) ja USA:n syklihuoliin.

UBS

Ole valikoiva. Laskevan tuloskasvun vallitessa sijoittajien tulisi keskittyä yhtiöihin joita pitkä-aikaiset trendit tukevat ja joihin on jo hinnoiteltu epäsuotuisaa kehitystä, tai niihin joiden track record osoittaa hyvää laskumarkkinan hallintaa.

Ennustukset vuodelle 2019 - keskusteluketju

Jarkko "Random Walker" Aho: Mikä on sijoitussalkun sopiva osakepaino?
Liity Sijoitustiedon jäseneksi