Artikkelit

Kylmyyttä pimeyden keskellä

Jaa Twiittaa

Syksyt ovat usein hieman raskasta aikaa, ja marraskuu ei tietenkään poikennut aiemmasta ainakaan positiivisella tavalla. Kylmyys pureutuu luihin ja ytimiin, pimeys sieluun asti. Paljon toki löytyy valonpilkahduksia pimeyden keskeltä. Oma luonne ajaa siihen, että päällimmäisenä mieleen jäävät täysin muut asiat.

Ainakin itselläni treidipäiväkirja on auttanut siihen, että kuun lopussa voi palata myös niihin hyviin asioihin. Luonnollisesti toimivia asioita pitää tehdä enemmän, ja karsia ne vähemmän toimivat minimiin. Kun omia ajatuksia ja kauppoja on kirjannut ylös, on taas askeleen lähempänä.

Jos suuntautuu suorittamaan, on keskittyminen vain saavuttamisessa. Suorittamisen hetkellä on vaikeaa miettiä, että kaikkea ei tarvitse saavuttaa heti. Aina toki tekemisen keskellä ei tunnu siltä, että juuri tästä saa paljoakaan irti. Pessimisti ei pety, mutta yleensä edes lievä optimismi helpottaa arkea kummasti.

Jälkiviisaana voi taas pohtia, kannattaako väsyneenä kovin aktiivisesti ruudulla päivystää. Jos vireystila on mitä on, olisi fiksumpaa palata asiaan virkeämpänä. Jälkiviisaus lienee viisauden ylimpiä muotoja, mutta jossittelulla harvoin pääsee kovin pitkälle. Aurinko nousee huomennakin, ja valoisa aika on taas hieman lähempänä.

Marraskuu paketoituna

Perustekemisen osalta ihan järkevää suorittamista. Toki heti marraskuun alkuun tuli otettua Sinchillä hieman hilpeämmät kurat. Hyvä tekeminen loppukuun osalta ei paljoa lohduta, jos päämääränä on ensimmäisten päivien aikana kaivetun kuopan täyttäminen.

Yksittäisistä hyvin toimineista osakkeista mainittakoon Anora, jolla tuli tehtyä muutamia kymmeniä kauppoja. Reilua myyntiä yhden välittäjän kautta, ja useampia nousupiikkejä näiden perään. Pientä liikettä toki päivänsisäisesti, mutta kyllä nämäkin kelpaavat.

Investorin spreadia on tullut askarreltua muutamina päivinä. Osakesarjojen välinen erotus on levinnyt lievästi sanottuna melko villiksi A-osakkeen indeksiin lisäämisen jälkeen. Vaikka spread on huomattavasti ”normaalia” leveämpi, en ole haaroja jättänyt pidemmäksi aikaa auki, vaikka tässä voisikin ideaa olla.

[[{"fid":"10762","view_mode":"default","attributes":{"height":"642","width":"1168","class":"media-element file-default"},"fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":""},"type":"media"}]]

Kirkkain valonpilkahdus pimeyden keskellä lienee se, että shortit ovat toimineet aiempaa paremmin. Mitään ihmeempää taikaa ei näiden suhteen ole löytynyt, eikä toisaalta tarvitsekaan löytyä. Lähinnä olen myynyt avauksen jälkeisiä piikkejä, ja tämä on toiminut suhteellisen hyvin.

Sijoitukset

Sijoitusten suhteen ei juuri muutoksia kuluneen kuukauden aikana. Suurimmat omistukset ovat edelleen Avidly ja Swedish Match, joita molempia olen lisännyt marginaalisesti. Molemmissa viimeisen kuukauden kehitys reilusti yli 10 % pakkasella, joten varsinaisia riemunkiljahduksia ei Pähkinärinteen deskistä ole kuulunut.

Uutena tulokkaana EAB, jota ostin pienen spekulatiivisen erän. Painotankin sanaa spekulatiivinen, mitään vuosikymmenen rakkaustarinaa tästä tuskin tulee. Alexandrian ostaman 8,03 % osuuden kohtalo on toki edelleen auki, mutta pieni spekulointi pitää mielen valoisana pimeyden keskellä.

Disclaimer:

Teksti sisältää mielipiteitä ja tietoa kirjoittajan sijoituksista, jotka voivat vaihdella päivittäin. Teksti ei sisällä sijoitussuosituksia, eikä tekstiä pidä tulkita kehotuksena ostaa tai myydä arvopapereita. Kirjoittaja käy osakekauppaa päivittäin.

Jarkko Aho & Nina Nordlund: Taloudellinen vapaus osakkeilla -valmennus
Artikkelit
Almanakka - Seurantalistapäivitys: Marimekko
Syöksylaskija tyynenä
Artikkelit
Osavuosikatsauskalenteri Q4/2023