Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

Kuinka sijoittajan tulisi tehdä valinta eri sijoitusalustojen välillä?

Estateguru |
Jaa Twiittaa

Finanssiteknologian ja vaihtoehtoisen rahoituksen viimeaikainen kehitys on avannut joukon uusia sijoitusmahdollisuuksia, jotka vetoavat sekä arkisijoittajiin että kokeneempiin tekijöihin. Sijoittaminen on tasapainottelua optimaalisen tuoton etsimisen ja riskien minimoimisen välillä. Kuinka sijoittajan tulisi päättää, mihin alustoihin voi luottaa, kun markkinat kasvavat niin nopeasti? Voit alottaa näistä kysymyksistä.

Millainen on alustan historia?

Vaikka aiempi suoritus ei ole tae tulevaisuuden potentiaalista, on alustan historian tarkistaminen järkevä alku vaihtoehtojen arvioimiseksi.

Et varmaankaan löydä vuosikymmenten edestä sijoittajien arkistoituja tuottotietoja – vaihtoehtoisista rahoitusalustoista vakiintuneimmatkin ovat melko nuoria – mutta läpinäkyvää ja perinpohjaista raportointia sijoittajille tarjoava alusta on hyvä alku.

Millainen on keskeisten päätöksentekijöiden tietopohja?

Sijoittajat lyövät jokaisen nousevan yrityksen kohdalla vetoa liiketoimintamallista ja keskeisten päätöksentekijöiden kokemuksesta, taidoista ja motivaatiosta. Logiikan tulisi olla sama online-alustaa valittaessa. Onko yrityksen henkilökunta ammattitaitoista ja osoittaako heidän saavutuksensa, että he ovat luottamuksesi arvoisia? Voit lukea lisää Estategurun keskeisimmistä ihmisistä täältä.

Kuinka sijoitukset on turvattu?

Vertaislainaus eri muodoissaan on vaihtoehtoisten rahoitusmarkkinoiden vakiintunein segmentti. Alustat tarjoavat mahdollisuuden sijoittaa yrityksille tai yksityishenkilöille annettaviin lainoihin, jotka voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia. Ennen sijoittamista on ymmärrettävä alustan riskienhallintatapa. Henkilökohtaisissa kulutusluotoissa ­– jotka yleensä ovat vakuudettomia – tämä perustuu lainanottajan luottotarkastukseen. Kaikkien Estategurun lainojen vakuutena on kiinteistön tai maa-alueen kiinnitys. Estategurun kiinteistövakuudelliset lainat arvioi aina yksi tai kaksi vakuuden sijaintialueen markkinoiden johtavista arviointiyrityksistä.

Paikallinen osaaminen on ratkaisevan tärkeää vakuuksia koskevassa päätöksenteossa, ja Estateguru on rakentanut luotettavien yhteistyökumppanien verkoston kaikkien kiinteistölaina-alueidensa markkinoille.  Yhtä tärkeää on myös se, että kiinnitystä tai vakuutta pitää sijoittajien puolesta hallussaan riippumaton taho sen pitämiseksi erillään alustan tileistä. Tämä tarjoaa parhaan mahdollisen suojan sijoittajillemme.

Millainen on riskin ja tuoton välinen suhde (ja sopiiko se tarpeisiini)?

Kaikkiin sijoituksiin liittyy potentiaalinen riski, ja ymmärrys tuottojen maksimoinnista ja riskien minimoinnista on osa jokaisen sijoittajan matkaa. Ennen vaihtoehtoiseen rahoitusalustaan sitoutumista sijoittajan tulee ymmärtää oma henkilökohtainen riskiprofiilinsa, ja kuinka erilaiset sijoitusvaihtoehdot voisivat sopia hänelle.

Alustat, jotka tarjoavat yksinkertaisia tapoja hajauttaa sijoittamalla pienempiä summia useisiin projekteihin, ovat houkuttelevia vaihtoehtoja, sillä hajautus nähdään yleensä parhaana tapana pienentää sijoitusriskiä.

Oikean sijoitusalustan valitseminen on tärkeä päätös, jonka tehdäkseen on tehtävä tutkimusta. Olemme Estategurulla iloisia siitä, että olemme sekä monien aloittelevien sijoittajien että kokeneiden ammattilaisten suosima valinta.

Toivomme, että sinäkin päätät liittyä joukkoomme. Ota selvää, kuinka voit aloittaa sijoittamisen Estategurulla.

Sijoitustiedon erikoistarjous | Kaupallinen yhteistyö:
Sijoita kiinteistövakuudellisiin lainoihin 50 eurosta alkaen ja ansaitse 0,5% extraa kolmen ensimmäisen kuukauden ajan.

Yhteistyökumppanit ja tarjoukset: Mandatum Trader

Poimi pala Pohjoismaita sijoitussalkkuun. Kaupankäynti nyt alkaen 0,01 % tai min. 1 €.

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää