Olet täällä

Kolumnit

Kolumni: Totta kai opettajat aivopesevät lapsia

Eduskuntavaaleihin on enää niin vähän aikaa, että järkeen vetoava poliittinen argumentointi on kannattamattomana enimmäkseen lopetettu. Rationaalisilla perusteilla äänestyspäätöksiä tekevät kun ovat puoluevalintansa tehneet jo kauan sitten.

Köyhät kyykkyyn haluavat ovat valinneet kokoomuksen jo platinalusikka perseessään syntyessään.

Pimeitä töitä tekevän ja ansiosidonnaista samaan aikaan nostavan olisi omien taloudellisten etujensa vastaista äänestää mitään muuta kuin demareita.

Kun arktisilla alueilla maataloustukiaisten maksimointi on lompakkoa lähimpänä, on odotusarvomielessä kallista olla äänestämättä kepua.

Jos haluaa nähdä mustia miehiä vain Super Bowlissa, eli ei telkkaria lähempää, on tämän tavoitteen edistämiseen hankala keksiä varmempaa valintaa kuin persut.

Jos demareiden esittämät verojen ja eläkkeiden korotukset ovat aina vaikuttaneet aivan liian alhaisilta ja markkinatalous epäonnistuneelta kokeilulta, on vasemmistoliiton äänestäminen vaaleista toiseen täysin rationaalista.

Kuudessa päivässä maapallon luoneeseen, abortin ja esiaviollisen seksin vastaiseen Jumalaan, ja tämän lepopäivänä fossiilit maaperään piilottaneisiin ilkikurisiin enkeleihin uskovat äänestävät sisukkaasti kristillisiä. Vaikka Päivi Räsänen limuviinakeskustelun yhteydessä kertoikin olleensa kännissä ensimmäisen kerran 12-vuotiaana.

Jos Kuhmossa on mielestäsi välttämätöntä turvata ruotsinkielinen palvelu, ei vaaleissa tarvitse kuin etsiä RKP:n listalta sopiva ehdokas.

Rationaalisilla perusteilla vihreiden äänestäminen on vähän hankalaa, koska nämä ortodoksisesti vastustavat sekä ydinvoimaa että ilmaston lämpenemistä. Ellei nyt sitten usko Antero Vartian ja Osmo Soininvaaran vielä kaappaavan vallan puolueessa. Toki jos seksuaalivähemmistöjen asia on tärkein äänestysperuste, luottaisin enemmän vihreisiin kuin entisten julkikommunistien suvaitsevaisuuteen.

Toissapäivän Sannikka & Ukkola oli hilpeä episodi. Ennen ohjelmaa koko vihervasemmisto kriisiytyi, koska opettajia oppilaiden aivopesusta syyttänyt persujen Laura Huhtasaari kutsuttiin ohjelmaan. Pohjanaan väitteelleen Lauralla oli oppilaiden tekemä kuva, jossa annettiin ymmärtää Lauran muka olevan maahanmuuttovastainen. Marja Sannikan ammattitaitoisen ristikuulustelun jälkeen taas sitten persut löivät puita ristiin poltettavaksi Sannikan kotiovella.

Ohjelma antoi uskoa suomalaiseen toimittamiseen. Huhtasaari ei tainnut kertaakaan vastata kysymykseen, joten Sannikka keskeytti ja toisti ja toisti ja lopulta veti oikean johtopäätöksen kansanedustajan vastaushaluttomuudesta. Jos et halua valehdella, etkä kertoa totuutta, onkin parempi puhua jostakin ihan muusta kuin kysyttävästä asiasta.

Evoluutioteorian kyseenalaistava erityisopettaja olisi voinut helposti kerätä sympatiapisteitä pahoittelemalla tekemäänsä lasten maalittamista. Tilanne oli realistisuudessaan Kauniista ja rohkeista, kun Huhtasaari teeskenteli, että hänen mielestään ei ole mitään eroa jakaako kansanedustajan kuvan Twitterissä 12.000 fanaattiselle seuraajalleen vai koulu Instagramissa kuvan, joka ei kiinnosta kuin ”taiteilijoiden” äitejä ja mummoja. Toisaalta Porin persuäänestäjät eivät olisi pehmoilusta antaneet yhtään sympatiaääntä, joten ihan hyvin se siinä mielessä meni.

Tuli myös ilmi, että Huhtasaarella ei ole mitään näyttöä opettajien harjoittamasta lapsien aivopesusta. Tälläkään ei ole mitään merkitystä persujen potentiaalisille äänestäjille. Jos kannatat rajojen sulkemista hinnalla millä hyvänsä, olet äänestämiskelpoinen, loppu on turhaa semantiikkaa. Lisäksi eristäytyjät tietävät hyvin, että opettajat aivopesevät lapsista vihervasemmistolaisia, mitään lisänäyttöjä ei tarvita.

Ohjelmassa siis ”todistettiin”, että eivät ne opettajat mitään lapsia aivopese. Tämä on sinänsä absurdi väite, jonka kaikki koulua käyneet ja opettajia tarkkailleet tietävät vääräksi. Mitä ilmeisimmin lähes kaikki nykyopettajat osaavat tehdä sen kuitenkin niin taitavasti, ettei irtisanomisperustetta synny. Minun kuudennen luokan kommunistiluokanopettajani ei olisi virassa kännykkäkamera-aikana pysynyt kovin kauaa sen enempää kuin kahdeksannen luokan oikeistolainen luokanvalvojanikaan.

Jos mie olisin opettaja, yrittäisin toki aivopestä lapsista niin markkinatalousmyönteisiä ja liberaaleja osakesijoittajia kuin mahdollista. Jopa niin liberaaleja, että suvaitsisivat myös persuja yleensä ja Laura Huhtasaarta erikseen.

Totta kai opettajat aivopesevät oppilailleen omia ideologioitaan, vähintään tiedostamattaan. Äänekkäimmin Sannikka & Ukkolan ohjelman NÄKEMÄTTÄ tuomitsivat vihreät tai ainakin vihertävät opettajat. Jos olettaa tällaisten etukäteen tuomitsijoiden olevan välittämättä mitään ennakkoluulojaan oppilailleen, kannattaa muuten pysytellä indeksisijoituksissa.

Jos olisin ollut Laura Huhtasaari, olisin valmistautunut ohjelmaan selvittämällä olikohan sille vartijalle Lauran maalittamassa koulussa oikeasti tarvetta. Jos nimittäin olisin ollut kyseisen koulun rehtori, olisin tilannut paikalle vartijan vaikka hakkerikaverini lähettämän anonyymin sähköpostin perusteella, ellei muuta syytä olisi löytynyt.

Mie olin toki vetänyt omat johtopäätökseni jo ennen ohjelmaa. Tietenkin koulu oli aivopessyt oppilaitaan maahanmuuttomyönteisempään suuntaan kuin Laura haluaisi. Muu olisikin lähes mahdotonta. Huhtasaaren kuvan jakaminen taas oli täysin edesvastuutonta. Poikakolmikolla nimittäin käy yläasteella Tampereella aika paljon parempi flaksi kuin miulla aikoinaan Lauritsalassa ja siinä jäävät suojaikärajat kokonaan huomiotta.

Tämä oli vain yksi arvoton episodi muiden joukossa, missä ihmiset poliittista agendaansa ajaessaan tulevat paljastaneeksi oman typeryytensä. Nopeat johtopäätökset tehdään tunnepohjalta ja ilman turhaa harkintaa. Minulle ohjelman ja sen aiheuttaman media- ja somekohun seuraaminen toi vielä entistä enemmän uskoa suoraan osakesijoittamiseen. Kyllä näitä koohkaajia tulee vastaan vielä osakemarkkinoillakin.

Keskustele kolumnista Eduskuntavaalit 2019 -ketjussa

Jakso 4: Sannikka & Ukkola: Lietsoiko poliitikko vihaa lapsia kohtaan? Studiossa Laura Huhtasaari. #sannikkaukkola

Uusin osavuosikatsauskalenteri