Artikkelit

Käppyröiden kertomaa: osakeralli tältä erää ohi

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Stifel Institutionalin Barry Bannister, joka ennusti alkuvuoden 2023 osakerallin oikein, povaa nyt rallin olevan tältä erää ohi ja odottaa toisen vuosipuolikkaan olevan osakkeiden sahaamista sivuttaissuunnassa.

Alkuvuoden rallin syynä oli “ei taantumaa ensimmäisellä vuosipuolikkaalla”-teesi. Bannister odottaa S&P500-indeksin päätyvän 4 400 indeksipisteeseen, +/-2,5 prosenttia.

S&P500-indeksistä tuli äskettäin Bannister arvostuksien mukaan “liian kallis”. Hänen mukaansa paras tapa S&P500-arvostuksia on CAPE, joka hyödyntää operatiivista EPS:a.

Riskit ensi vuodelle Bannisterin mukaan:

  1. H2 2023 noudattaa Bannisterin konsensusodotusta parempaa taloudellista näkemystä (mutta se vain viivästyttää järjestelmän nollausta)
  2. Vanha kolmen prosentin inflaatiokatto voi olla seuraavan inflaatiosyklin uusi pohja. (Fed liputtanee tämän riskin Jackson Hole-kokouksessaan)
  3. Vuoden lopuksi Bannister saattaa tehdä rotaation syklisistä osakkeista defensiivisiin ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.
  4. Miksi? Osakkeiden treidatessa rangessa vuoden 2023 toisen puoliskon, näemme merkkejä taantumasta. Oli taantuma miten mieto tahansa, odottaa Bannister sen saapuvaksi ensi vuoden ensimmäisellä kvartaalilla.

Stifel ei odota merkittävää EPS-kasvua. S&P500-indeksin trailaava P/E vaatii EPS:n selkeää nousua ensi vuonna, mutta Bannister ei odota juuri minkäänlaista kasvua. S&P500 P/E-lukua on US FCI-indeksiin verrattuna liian korkealla tällä hetkellä.

Bannister uskoo CPI-inflaation olevan vuodenvaihteessa noin 3,5 prosenttia .

Keskuspankkien kokonaistaseiden odotetaan laskevan tulevien muutaman vuoden aikana.

Vain Japanin keskuspankin taseen odotetaan hieman kasvavan.