Olet täällä

Haastattelussa Lauri Salovaara: Miljonääriksi 500 päivässä

Jaa Twiittaa

Lauri Salovaara on lähes nelikymppinen suomalainen mies. Kriittinen rajapyykki täyttyy 09.07.2018, ja tätä ennen mies tahtoo saada kasaan miljoona euroa. Miljonääriksi 500 päivässä on projekti jonka ideana on todistaa ennenkaikkea, että se on mahdollista. Lauri on tahtonut lähteä projektiin nollasta, eli aiemmin kertynyttä varallisuutta ei käytetä hyödyksi. Lauri tahtoo todistaa, että mikäli hän onnistuu, kuka tahansa voi onnistua. Projekti käynnistyi helmikuussa 2017 ja jäljellä on haastattelua tehtäessä vielä lähes 160 päivää. Sijoitustiedon haastattelussa mies kertoo projektin lähtökohdista ja sen etenemisestä.

Lauri, millainen on taustasi, ja miksi lähdit projektiin?

Olen toiminut median ja viihdemaailman parissa vuodesta 1996. Yrittäjäksi ryhdyin vuonna 2004, jonka jälkeen olen perustanut viisi yritystä. Yhden olen sössinyt, yhdestä myynyt viidenneksen osuuteni ja muut toimivat edelleen. Tähän kylkeen kun pannaan vielä laajat kontaktiverkostot ja osaaminen markkinoinnista ja brändäyksestä kansainvälisellläkin tasolla vuodesta 2010, niin ajattelin exitin jälkeen, että tällä osaamisella voisi olla jotain käyttöä muillekin.

Kerro projektisi alkutaipaleesta, mistä lähdit liikkeelle ja mitä kaikkea matkalla on tapahtunut?

Navetasta. Idea tuli päähäni toissa uutenavuotena navettaani järjestetyssä salakapakassa, jonka jälkeen otin yhteyttä ystävääni Teemu Hostikkaan. Työnimi oli miljonääriksi alle 40-vuotiaana. Teemu pyysi, että siirtäisin aloitusta hieman, jotta he pääsisivät tuotantoyhtiönä mukaan, jonka myötä keksin että 24.2.2017 nelikymppisille olisi 500 päivää, joten mennään sitten teemalla Miljonääriksi 500 päivässä. Aloituksen jälkeen olen saanut yli 400 yhteydenottoa yrittäjiltä, jotka halusivat minut osakkaaksi osaamistani vastaan. Olen tiimini (laskentatoimen professori Juha-Pekka Kallunki, teollisuusneuvos Jorma Terentjeff, huippukonsultti Marjukka Kärki, tv-tuottaja Teemu Hostikka ja somekuningas Sampo Kaulanen) kanssa valinnut näistä vain kahdeksan.

Sivustollasi on laskuri joka laskee päiviä ja saavutettuja euroja. Näyttää että projektisi onnistuu.

Omistusten arvo näissä yrityksissä on nyt n. 700 000€. En siis ole saanut sitä kasaan sijoittamalla rahaa, vaan osaamista. Tärkeintä on, että yritysten arvo nousee mukanaoloni myötä, silloin onnistuminen tuntuu parhaalta. Ei tämä silti helppoa ole ollut ja kyllä monet itkut on matkan varrella itketty. Minulta on kysytty usein, entä jos et onnistu. En osaa sanoa siihen mitään, sillä en ole pitänyt sitä vaihtoehtona. Ainoa tavoite on ollut kirkkaana mielessä alusta lähtien ja sitä kohti teen töitä loppuun saakka.

Projektista jää käteen varmasti muuta kuin rahaa ja tunnettuutta. Mitä 40 täyttänyt mies aikoo tehdä projektin jälkeen miljoona euroa rikkaampana?

Kyllä jonkinlainen pieni breikki on otettava. Vaikka tämä hirmuisen mukavaa onkin, niin lepo lisää luovuutta, joten loman kautta kirjan promoamiskiertueelle ja yrityksissähän jatkamme omistajina yritykseni 7Figures Oy:n kautta.

Tulet kertomaan tarinasi heinäkuussa julkaistavassa kirjassa ’Miljonääriksi 500 päivässä’. Kirja kertoo kuinka tehdä perässä?

Kyllä juuri näin. Ja kuinka ei tehdä missäkin tilanteessa. On tässä turpiin otettu monet kerrat tämänkin projektin aikana. Olen toivonut kirjailija Juha Virranniemeltä, että on säälimätön minua kohtaan. Rehellisyydestä ja suoruudesta saa ammennettua parhaat opit.

Projektissasi hyödyit varmasti olemassa olevasta kokemuksestasi yrittäjänä, sekä kontakteistasi. Mitkä ovat tärkeimmät vinkkisi heikommista asetelmista vastaavaa yrittäville?

Tärkein kaikesta on aloittaminen. Suuria tekoja tehdään harvoin kerralla, vaan suuret teot ovat sarja pienempiä, joita tehdään jatkuvasti. Kyllä puhujia riittää, tekijöitä vähemmän. Ole tekijä.

Suhteesi sijoittamiseen?

Neuvonantajani ja yhtiökumppanini Juha-Pekka Kallungin sanoin: sijoittaminen olisi otettava velvollisuutena. Jokaisen tulisi ottaa vastuuta omasta vaurastumisesta ja lopettaa rahojen makuuttaminen pankkitilillä. Osakesijoittamista vasta harjoittelen, kiinteistöpuolella minulla on sijoitusasunto lomailijoille Iso-Syötteen huipulla ja yrityksille kokous- ja virkistystila Oulujoen varrella Oulussa.

Loppuspiikkisi motivaatiosta ja uskalluksesta Sijoitustiedon lukijoille.

Tieto lisää valtaa, mutta jossain määrin myös tuskaa. Asioiden ei tarvitse olla täydellisen valmiita aloittaakseen, riittävän hyvä riittää. Aika on joko meidän sijoittajien puolella tai meitä vastaan. Silloin se on meitä vastaan, kun emme uskalla aloittaa, mutta heti kun olemme aloittaneet, se siirtyy puolellemme. Niin yksinkertaista se on.

Samanlaista sisältöä

Haastattelut

Haastattelussa JOM Rahastoyhtiön Juuso Mykkänen: Salkunhoitoa kehittyvillä markkinoilla

Kaupallinen yhteistyö | JOM Rahastoyhtiö - 9.10.2018
Artikkelit, Haastattelut

Sijoitustiedon #Teerenpelit: 5. Aki Pyysingin vieraana Marko Erola

Sijoitustieto - 17.8.2018
Artikkelit, Haastattelut

Sijoitustiedon #Teerenpelit: 4. Aki Pyysingin vieraana Kimmo Matikainen

Sijoitustieto - 5.7.2018

Sisältöä muualta

Artikkelit & kolumnit

Kolumnit

Muutama tärppi sijoittajalle ja monelle ajattelemisen aihetta

Matias Savolainen - 18.12.2018
Artikkelit

Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2018 (Miten kävi? Päivitetty 12/2018)

Sijoitustieto - 17.12.2018
Kolumnit

Harakat haluavat köyhien pysyvän köyhinä

Aki Pyysing - 16.12.2018
Artikkelit

Somepoiminnat: #Gardell #Nokia #MetsäBoard #negarit

Sijoitustieto - 14.12.2018
Kolumnit

Mitä markkinoiden voittamiseen tarvitaan?

Daytrader - 12.12.2018
Kolumnit

Korjaus, josta saattaa tulla karhu

Juhani Huopainen - 11.12.2018
Kolumnit

Paniikkihuoneen etsijät

Aki Pyysing - 9.12.2018
Artikkelit

Somepoiminnat: #AmerSports #Nokia #Osakesäästötili #Basware

Sijoitustieto - 7.12.2018

Aktiivinen keskustelu

Uusin viesti: petteri, 19.12. 01:27
Uusin viesti: Acumen, 18.12. 16:54
Uusin viesti: Juha, 18.12. 16:28
Uusin viesti: Michael Scofield, 18.12. 15:44
Uusin viesti: Lehtopöllö, 18.12. 15:27
Uusin viesti: Jytky, 18.12. 15:12
Uusin viesti: Juha, 18.12. 15:01
Uusin viesti: Acumen, 18.12. 10:23
Uusin viesti: Juha, 17.12. 18:27

Seuraa Sijoitustietoa