Kaupallinen yhteistyö

Ennätyksellinen teollinen kysyntä tukee hopean hintaa

Johannes Ankelo |
Jaa Twiittaa

Mainos: Vontobel

Hopean tehtyä kaikkien aikojen huippunsa 49,51 dollarin unssihinnalla huhtikuussa 2011, on sen hinta pudonnut noin puoleen eikä se ole sieltä onnistunut pomppaamaan kohti uusia huippuja. Kullan hinta sen sijaan on rikkonut ennätyksensä tämän vuoden aikana.

Hopean hinta on pandemian jälkeen tarjonnut treidaajille mukavasti volaa sen treidatessa 20 ja 30 dollarin välisessä rangessa. Tällä hetkellä hopean hinta on yli 32 dollarissa sen breikattua läpi 30 dollarin vastustustason.

Lähde: Investing.com. Hinta USA:n dollareissa. Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Hopeasta puhutaan usein köyhän miehen kultana, johtuen sen edullisemmasta hinnasta. Hopea tarjoaa sijoittajille vaihtoehtoisen sijoituskohteen sen toimiessa suojana inflaatiota vastaan historiallisen arvon säilymisominaisuutensa ansiosta.

Hopeaa käytetään aktiivisesti teollisuudessa, kuten kodinkoneissa ja uusiutuvassa energiassa, joiden ansiosta se on hyvin asemoitunut hyötymään teollisen kysynnän kasvusta.

Kuten kaikkien sijoituskohteiden, myös hopean hintaan vaikuttaa USA:n keskuspankin Fedin rahapoliittiset toimenpiteet. Korkojen noustessa ja likviditeetin heikentyessä raha tyypillisesti virtaa riskisimmistä sijoituksista turvallisempiin sijoituskohteisiin, kuten esimerkiksi jenkkibondeihin, jotka tarjoavat tällä hetkellä kelpoa, noin viiden prosentin korkoa. Mikäli Fed kuitenkin laskee ohjauskorkoa ja likviditeetti markkinoilla paranee, voi rahavirta kääntyä päinvastaiseksi ja tämä voi tukea myös hopean hintaa.

Tällä hetkellä markkinat hinnoittelevat Fedin ohjauskoron laskua aikaisintaan syyskuulle. Bank of American ekonomistien mukaan on olemassa todellinen riski siitä, ettei Fed laske korkotasoaan ennen maaliskuuta 2025.

The Silver Instituten viimeisimmän tutkimusraportin mukaan hopean hintaa tukee tänä vuonna vakaa kysyntä, jonka odotetaan jatkuvan tarjontaa korkeampana.

Raportin mukaan teollisuuskysyntä dominoi hopeamarkkinaa ja sen odotetaan saavuttavan jälleen uuden ennätyksensä kuluvan vuoden aikana yhdeksän prosentin kasvulla. Ennätyksellinen kysyntäarvio vastaa 710,9 miljoonaa unssia ja kasvun suurimpana ajurina toimii kysyntä aurinkopaneelien valmistamiseen, jonka odotetaan kasvavan 20 prosentilla 232 miljoonaan unssiin.

Raportti ennakoi hopean korukysynnän kasvavan neljällä prosentilla ja pöytähopeakysynnän nousevan seitsemällä prosentilla tämän vuoden aikana, mutta samalla sijoituskysynnän fyysiselle hopealle odotetaan laskevan 13 prosenttia.

Treidaaja voi ottaa position hopeafutuurin hintaliikkeisiin Vontobelin viputuotteilla Suomessa toimivien välittäjien kautta.

Vontobelin TLNG HOPE V386-turbo tarjoaa viputuotteen tuoton tavoitteluun hopeafutuurin nousevaan kurssiin. Kirjoitushetkellä tuotteen vipu on 3,5-kertainen, mikä vastaa viputuotteen 3,5 prosentin tuottoa hopeafutuurin hinnan noustessa prosentilla. Jos futuurin hinta vastoin odotuksia laskee prosentilla, aiheutuu viputuotteelle 3,5 prosentin tappio.

Vontobelin viputuotteilla voi tavoitella tuottoa myös hopeafutuurin laskevaan hintaan. TSRT HOPE V152-turbo tarjoaa kirjoitushetkellä 9,25-kertaisen vivun hopeafutuurin tuottoon. Mikäli futuurin hinta laskee prosentilla, tuottaa viputuote 9,25 prosenttia voittoa. Turbon arvo puolestaan laskee 9,25 prosentilla, mikäli hopeafutuurin hinta nousee prosentilla.

Vontobelin sijoitustuotteilla voi käydä kauppaa Helsingin pörssin aukioloaikoina. Viputuotteita treidatessa tappioriski kasvaa. Koko sijoitetun pääoman menettäminen on mahdollista. Kohde-etuutena oleva hopeafutuuri noteerataan USA:n dollareissa, joten viputuotteen tuotto riippuu myös EUR/USD-valuuttaparin hintamuutoksista. Sijoittajat kantavat Vontobelin luottoriskin sijoittaessaan Vontobelin tuotteisiin.

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Tiedoissa viitataan simuloidun aiemman tuotto- tai arvonkehityksen numerotietoihin tai ne sisältävät numerotietoja tällaisesta tuotto- tai arvonkehityksestä. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Kolumnit

Laillinen turnauspokeri olisi pelastettavissa

Aki Pyysing
9.6.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Analyysissa Nokian Renkaat: Entisen laatuyhtiön testitulokset eivät riitä Seurantalistalle

Almanakka
7.6.2024
east Lue lisää
Haastattelut

Haastattelussa Jyrki Uurasmaa: ”Suomelle olisi parasta ajaa täysillä päin seinää.”

Juha Europaeus
6.6.2024
east Lue lisää