Kaupallinen yhteistyö, Kumppaniblogit

3 syytä turvata salkku pörssin heilahteluilta vaihtoehtoisrahoituksella

Estateguru |
Jaa Twiittaa

Osakemarkkinoiden hienous ja heikkous on niiden alttiudessa maailman tapahtumien heittelylle. Viime viikolla moni saattoi todistaa osakesalkkunsa huiman kasvun, kun maailmalta kantautui positiivisia uutisia koronarokotteesta. Yhtä yllättäen voi pörssissä tapahtua käänne myös alaspäin. Kuluva vuosi antoi sijoittajille unohtumattoman muistutuksen siitä, että globaalit voimat voivat viedä turvallisinakin pidetyt osakkeet yllättäen kriisin partaalle.

Vaikka koronakriisiä ja sen aiheuttamia merkittäviä talouden heilahteluja tuskin kukaan osasi ennustaa, valtaosa osakesijoittajista tiedostaa pörssin arvaamattomuuden sijoituskohteena. Viisas sijoittaja hajauttaakin salkkuaan myös pörssin ulkopuolelle, missä volatiliteetti ja siten tuottomahdollisuudetkin ovat maltillisempia, mutta tasaisempia ja luotettavampia. Seuraavassa esittelemme kolme painavaa syytä hajauttaa salkkua vaihtoehtoisrahoituksen avulla.

1. Matala korrelaatio markkinavoimien kanssa

Kun pörssi reagoi voimakkaasti ja usein jopa maailmantaloutta tai esimerkiksi poliittisia tapahtumia ennakoiden, eivät nämä heijastu vaihtoehtoisrahoitukseen, kuten joukkorahoitettuihin lainoihin, juuri lainkaan. Rokoteuutiset tai vaalitulokset eivät tehtyä lainasopimusta liikauta – suuntaan eikä toiseen.

Jotta esimerkiksi kiinteistövakuudellisiin lainoihin sijoittanut menettää rahansa, on sekä lainan ottaneen yrityksen ajauduttava maksuvaikeuksiin, että kiinteistömarkkinan koettava huomattava syöksy, jotta vakuuskiinteistön realisoinnista saatava hinta ei kattaisi lainapääomaa. Hajauttamalla sijoituksia lukuisiin eri lainoihin ja mielellään myös eri maissa, kuten esimerkiksi EstateGurun vaihtoehtoisrahoitusalustalla on mahdollista, on salkun menestys hyvin turvattu.

2. Varmemmat ja säännölliset tuotot

Sijoittamalla lainoihin, ei tuottosi riipu siitä, miten sijoituskohteella menee. Osakemarkkinoilla osakkeen eli pääosin yrityksen menestys on määrittelevä tekijä sille, mitä sijoittamallesi pääomalle tapahtuu: kasvaako se rajatta vai katoaako se olemattomiin. Tällä hetkellä, kun koronatunnelin päässä pilkahtelee valoa, pörssimarkkinat vaikuttavat houkuttelevalta sijoituskohteelta. Samanaikaisesti useiden koronakriisistä hyötyneiden yritysten kurssi on kuitenkin laskussa. Ja kuten aina pörssissä: kurssien kehitys on vain yhden uutisen päässä suunnanmuutoksesta.

Sijoittamalla vaihtoehtoisrahoitukseen et joudu jännittämään varallisuutesi kehitystä. Tiedät etukäteen ansaitsemasi koron määrän, sijoituksen keston ja turvallisuuden. Uhkapelaaminen pörssissä voi kiehtoa, mutta se on paljon mukavampaa tietäen, että samanaikaisesti osa varoista kasvaa hallitusti muualla.

3. Sijoittamisen helppous ja matala kynnys aloittamiseen

Pörssissä menestyäkseen on asiaan perehtyneisyys ja aktiivinen kurssien seuraaminen elinehto: joko näet itse vaivaa tai maksat jollekin toiselle siitä. Vaihtoehtoisrahoitukseen sijoittaessa et tarvitse rahoitusalan tutkintoa tai rahastonhoitajaa välikätenä. Sijoittamiseen on matala kynnys ja parhailla alustoilla voit halutessasi valita itse jokaisen yksittäisen sijoituskohteen. Riskin ja tuoton kumuloitumisen arviointiin tarvitset vain muutaman avainsanan: lainoitusaste LTV:n, laina-ajan ja sovitun koron.

Viisas sijoittaja sisällyttää salkkuunsa eri riski- ja tuottotasojen kohteita. Kun maailmantalouden heilahteluilta on suojauduttu vakauttamalla tuotto-odotukset luotettavilla sijoituksilla vaihtoehtoisrahoitukseen, uskaltaa riskisiin pörssikohteisiin hypätä hakemaan kovempia, mutta epävarmempia voittoja. EstateGuru tarjoaa kiinteistövakuudellisia sijoituksia, joiden tuottoja pääset keräämään keskimäärin jo 12 kuukaudessa. Voit valita sijoituskohteen itse tai antaa Auto Invest -ominaisuuden sijoittaa puolestasi kansainvälisellä alustalla. Rekisteröidy EstateGurun sijoittajaksi ja aloita sijoittaminen jo 50 eurolla.

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Exel jakoi oikein

Aki Pyysing
16.6.2024
east Lue lisää

Autopaikkojen vuokrista

Miika Vuorensola
16.6.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Ostopaikka kuluttajatuoteyhtiöissä?

Pentti Jokinen
14.6.2024
east Lue lisää