9.7.2021 - 10:54 #72136

JP

+387
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
240

Huomionarvoista että tuo 10,12 eur/osake oli laskettu 31.10.2020 tilanteesta. Tässä välissä ehti tulla puolivuosikatsaus, jossa oli 3,9 miljoonaa euroa liiketulosta. Tuohon puolivuotiseen sisältyi 104 miljoonan euron välitysmyynti, josta tiedotettiin 10.3.2021.

Puolivuotisen jälkeiselle ajalle on tullut tiedote 188 miljoonan euron välitysmyynnistä 17.6.2021. Nykytilanne pitäisi olla siis huomattavasti enemmän kuin kymppi, mutta ei välttämättä ihan tuota 5,68 eur/osake odottamaa.

0
0
14.12.2021 - 22:37 #78656

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Tänään aloitti Sagan joulukuun huutokauppa. Kauppa alkoi minkillä, joka aloitti matalaliidon kaupoissa. Myynti jäi tasolle 10-30%. Epäilen näin. Yllättävää oli huutokaupan alkupuolella Sagan auction monitorin pettäminen ja mitä YouTube näki, niin passetia näyttö huusi pääsääntöisesti. Sagan sivuilla myyntitulokset näyttää no data.

No. Huomenna jatkuu tämä Kiinan poissa olo kaupoista ja myynti on vielä huonompi jos tuosta nyt voi huonommasti mennä. 

Siniketun tarjonta on taas niin huonoa ( laadullisesti ja ennenkaikkea tumman värin suhteen ), että epäilen pienessä pääkopassa Sagan vetävän hinnan niin alas että suorakauppa pienentyisi.

Osake on vielä 13 yläpuolella, mutta epäilen tämän huutokaupan jälkeen tilanteen olevan matalampi.

Saga vierittää syyn huonosta kaupoista koronan syyksi Kiinassa ja tottakai se osittain onkin, mutta jostakin syystä karva kauppa takkuaa perinteisilläkin ostopäivillä Kiinassa.

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-joulukuun-huutoka…

 

0
0
15.12.2021 - 01:06 #78660

Vetohommia

-35
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
42

Karmeeta, meiilä Thaimaassa karvat on ihan no no. Joskus sai 1 bitchcoinilla hönöt ja kylkeen kiitoradan, mutta f¤/%#ing korona taputteli senkin. Kiinassa viä ymmärretään ryijyn päälle, toistaiseks.

0
0
13.1.2022 - 22:57 #80066

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Sagan osake on pyörinyt 12-13 välillä. Tänään oli jopa myynti puolella isommasti tarjolla. Mut kuitenkin markkina tilanne on hieman vaikea, vaikka Sagan viime vuoden tulos tulee olemaan hyvä. 

Jos katsoo historia, niin tilanne on saman kaltainen kuin 2015 noin. Tulosta syntyy mut jostain syystä osake himmaa ja laskee pienin erin. On markkina häiriö ja kuinka kauan se kestää? Tämä vuosi tai toinen? 

Kiina on tämän hetken valossa kaput ja kun tämä markkina pettää, niin se tuntuu. Näillä näkymin maaliskuun kauppa menee penkin alle ja toivoa on kesän kauppojen normalisoitumisesta. Jos näin menee, niin tuottajien tarjonta vähenee. 

Tällä.hetkellä suorakauppa pelaa vain turkin ostajien kautta ja odotettavissa on tämän markkina raon loppuvan ennen Sagan maaliskuun huutaria. Sagan provikka on vain liian kallis tähän markkinatilanteeseen.

Tämä kaikki oli siis ketun osalta. Minkki on taas niin syvällä suossa, ettei se liiku markkinoilla Kiinan tilanteen takia.

Yhden kortin varassa ollaan ja näköjään nyt se pettää!

 

0
0
10.3.2022 - 21:38 #83291

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Tähän maailman tilanteeseen kirjoittelu tänne on jotenkin vaikeaa. Ei löydy sitä paloa/innostusta mitä oli ennen. Vuoden alussa kirjoittamani postaus näköjään toteutuu, mutta mitä sitten. Kun siitä ei ole mitään hyötyä.

Minusta maailma on vain niin sekaisin kun vain voi olla. Mihinkään ei ole luottamista. Sota, vihreys, energia ja pallon pelastaminen tällä pienellä valtiolla. Kun isoimmat valtiot päättävät aivan omia kuvioita ja eivät hidasta päätöksillä omaa etua. Meillä taas päätä lyödään Karjalan mäntyyn oikein kunnolla. Anteeksi meni aiheen ohi.

Mutta yritetään vielä karvoista kirjoitella. Elikkä minkin markkinat pallolla on 10 milj luokkaa ja tarjonta on 25 milj paikkeilla tänä vuonna. Kauppa ei käy isolla volyymin tasolla muutako tilauksien mukaan. Sagan myynti minkissä jäi 20% tarjonnasta. Kettu on jotain samaa luokkaa 20-25 % luokkaa, vaikka huomenna myydään päätuote sinikettu joten veän hieman riskillä tämänkin ennusteen.

Ei vain nyt jaksa. Palataan myöhemmin jos tästä piristyis.

0
0
30.3.2022 - 13:30 #84540

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

KOPENHAGEN FUR PERUUTTAA HUHTIKUUN HUUTOKAUPAN

Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​ja viimeisimmät covid-19-tapaukset Kiinassa ovat johtaneet Kopenhagen Furin huhtikuussa suunnitellun huutokaupan peruuttamiseen. Kopenhagen Fur avasi vuoden 2022 myyntikauden vaikealla helmikuun huutokaupalla, ja äskettäinen huutokauppa Suomessa näytti saman kuvan. Kopenhagen Fur on arvioinut, että markkinaolosuhteet eivät juuri muutu ennen huhtikuuta.

 

Helmikuun huutokauppa alkoi samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sekä Ukraina että Venäjä ovat käyneet kauppaa Kopenhagen Furilla suoraan ja välillisesti. EU on määrännyt Venäjälle laajat pakotteet rahansiirrot lopettamalla ja luksustavaroiden, mukaan lukien turkisten, vientikieltoa Venäjälle. Se haastaa turkiskaupan tässä ja nyt. Miten se muuten vaikuttaa kauppaan pitkällä aikavälillä, on tällä hetkellä hyvin epävarmaa.

 

Koronapandemia on jo asettanut turkiskaupan vaikeaan tilanteeseen. Covid-19 on jälleen leimahtanut Kiinassa, joka ylläpitää nollatoleranssipolitiikkaa Covid-19:ää kohtaan. Siksi maahan kohdistuu edelleen massiivisia matkustusrajoituksia ja kokonaisten kaupunkien sulkemisia. Seisokit vaikuttavat miljooniin ihmisiin, joilla on siksi suuri vaikutus taloudelliseen toimintaan, myös vähittäiskaupan tasolla. Epävarmuus estää kiinalaisia ​​turkiskauppiaita aloittamasta kauppaa tällä hetkellä.

 

Kopenhagen Fur toivoo voivansa järjestää fyysisen huutokaupan kesäkuussa, vaihtoehtoisesti digitaalisen

Lisäksi:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/omikronvariantti-uhkaa-jalleen-kiina…

Sanoisin, ettei näin huonoa tilannetta ole ollut 30v sisällä. Lisäksi Putinin seikkailut.

 

 

 

 

0
0
5.5.2022 - 11:52 #85760

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

Saga on elänyt mielenkiintoisia aikoja lähiaikoina. Viime kauden tulos oli erittäin kova ja osinko esitys hallitukselta 1,28 EUR C osakkeelle. Yhtiökokouksessa vähemmistö osinko meni läpi ja osingon määrä nousi 1,99 EUR. Tästä johtuen osake seilasi 13-17 EUR välissä ennen osingon irtoamista. 

Sagan ja alan näkymät on taas historiallisen huonot tällä hetkellä. Venäjän sota ja Kiinan sulut on pääsyyllisiä tähän tilanteeseen. Venäjän ja "itäblokin" maissa nahan jatkokäsittely on loppunut ja samaten vähittäismarkkinat. Kiinassa markkinat täysin loppuneet sulkujen takia ja ihmisten ostokäyttäytymisen johdosta. Pelätään huomista liikaa.

Köpis perui huhtikuun huutokaupan ja silti Saga ei saanut myytyä kuin 160k minkin nahkoja. Sagan puolivuotis välitysmyynti on vain n. 42milj kun se vuosi sitten oli 144 milj. Normi kulut juoksee kk:ssa 3 milj lähettyvillä ja tuotto on myynnistä vain 6 kk:lta jotain 3,5 milj luokkaa. Erittäin vaikea tilanne. Saga antoikin tulosvaroituksen tuloksen menevän tappiolliseksi. Kysymys kuuluukin, tuleeko historian suurin tappio. Tähän tilanteeseen vaikuttaa erittäin huono myynti ja kulujen lisääntyminen lajittelun suhteen nahka määrien nousun suhteen. Lisäksi rahoitustoiminnan pienentyminen merkittävästi.

Viime päivinä on tullut vielä ilmi Kiinan oman tuotannon vaikeudet ketun suhteen. Omatuotanto on myymättä kotimarkkinoille. Kauppaa on kuulema tehty polkuhinnoilla kun markkinoita ei ole. 

Tähän päälle vielä logistiikka ongelmat laivarahdin osalta ja ajallisesti rahti kestää tuplasti kauemmin kuin ennen. Lentorahti on taas noussut nelinkertaiseksi hinnan suhteen.

 

 

0
0
19.5.2022 - 22:25 #86432

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Varokaa näitä edeltävän postauksen juttuja. 

Nää on nyt tullut tapetille ko isohko uusi omistajaryhmä on ottanut ison riskin vähäpätöisen vaihdon omaavan sagan omistuksessa. Tuo jutun erikoisin piirre on myynnin kpl määrän enustaminen joka tarkoittaisi tulevien huutokauppoja 100% myynnillä tässä tilanteessa kun kaikki markkinat on kaput. 

Tämä on vain minun mielipiteeni ja saatan olla väärässä.

 

 

0
0
26.6.2022 - 21:48 #87978

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Sagan huutokauppa meni minusta odotuksien yli, koska hintoja laskettiin kesken huutokauppaa ja ostajat tarttuivat syötiin kiinni. Kettujen osalta hinta painettiin niin alas, että en muista noin laadukasta tasoa tarjottavan näin ale hintaan.

Mut kokonaisuudessa yli puolet myyntiin normi tai ale hintaan. Köpiksen huutokauppa taas hinnoitteli nahan talven ja viime kesän hintojen mukaan jolloin myynti oli miltein 0. Köpiksen huutokauppa alkoi välittömästi Sagan jälkeen.

En muista kymmenien vuosien aikana että tälläinen tilanne olisi markkinoilla. Toinen yhtiö myy puolet ja toinen ei mitään. Köpiksen tilanne on taas sinänsä parempi kun eivät tarvi liikevaihtoa kun ei ole tuottajia hengissä. Joten voivat odottaa ja kokeilla. Vielä oli ainakin liian aikaista. Noita nahkoja taas ei voi varastoida ikuisuuksia ja ostajat tietävät tilanteen. Uskomaton pieni määrä on mennyt markkinoille kun puhutaan muutamasta milj minkin nahasta. Markkinat on erittäin sekaisin Kiinassa ja kysymys kuuluukin onko se pysyvää? 

Sagan tuotanto tuottajilla laskee ketuissa n. 600 k kun normi on 2 milj. Tuottajia tippuu joka pv tilanteen takia, kun rahoittajat vetävät liinat kiinni. Minkin osalta en osaa sanoa kuinka alas maailman tuotanto tipahtaa. 

Sagan hinta on näinä päivinä ollut 11 EUR pinnassa ja nyt täytyy sanoa etten tiedä mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Kaikki tuntuu olevan niin sekaisin.

Lisäksi maailman tilanne energian, viljan osalta menossa erittäin huonoon suuntaan, joka vaikuttaa tuotannon kustannuksiin merkittävästi.

Kiina on kaiken ratkaisija. Yhden kortin varassa ollaan ja joko se hiipuu tai sitten nousee uuteen kukoistukseen jolloin hinnat nousee viime kesän tasolle. Eli vähittäismyynti ratkaisee asian ja se ei riitä että karvat menevät somiste puolelle, koska siellä löytyy korvaavia tuotteita.

Ensi keväänä näemme mihin ala nousi tai kuoli. Aikaa on erittäin vähän.

 

 

0
0
11.9.2022 - 10:10 #90496

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Huomenta vain.

Nyt kyllä pääsi huutokauppa yllättämään positiivisesti!

Ala oli kesällä vielä tappiollista Sagalle, mutta nyt tapahtui käänne ja isosti. Minkin tarjontaa lisättiin tähän syksyn huutokauppaan ja tarjonta määrä nousi 4,5 milj. Huutokauppa on vielä kesken, mutta lähestulkoon 100% myynnillä mennään ja nousevilla hinnoilla. Tämä tilanne aiheuttaa minusta Sagan tulokseen positiivista virettä, jolloin kausi saattaa mennä reippaasti plussalle. 

Tähän kokonais tilanteeseen on minusta vain kaksi tekijää. Tämän kauden myyntimäärät ovat olleet vain muutama miljoona kpl maailman laajuisesti ja nyt tilanne purkautui Sagan hyväksi. Köpis on ollut hiljaa jo pidemmän aikaa ja huhujen mukaan Tanskalaiset entiset tuottajat on siirtäneet isoja määriä nahkoja Sagalle myyntiin.

Toinen tekijä on Kiinan tilanne nahkavarastojen suhteen minkissä. Varastot on erittäin pienet ja tarvetta nahalle on.

Tulevan talven vähittäismyynti Kiinassa on tietenkin ratkaiseva, mihin ala menee lähitulevaisuudessa, mutta nahkamäärät on niin pieniä että en odota ongelmia vähittäismyynnistä. 

Jos ja kun kaikki menisi nappiin, niin Sagan monopoli asema markkinoilla saisi potkua merkittävästi. 

0
0
24.9.2022 - 14:16 #91004

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Viikonloppuja vain. 

Saga myi 4,3 milj minkin nahkaa Kiinalaisille ja köpiskin heräsi kun tarjosi 100% myynnillä 3,5 milj nahkaa. Eli miltein 8 milj minkin nahkaa myytiin pääsääntöisesti Kiinan markkinoille kahden kolmen viikon sisällä. Kiinalaiset ostajat saivat tilauksia alkukesästä ja kesän huutokaupassa näkyi tämä käänne. Huutokaupan jälkeen lunastus tahti oli Sagalla erittäin hyvä ja nyt syksyn huutokaupan jälkeen lunastus tahti on ollut loistava, jopa historian nopeinta. Tämä lunastus tahti tarkoittaa, että ostajilla on tilauksia eikä osteta varastoon. Hintakin on ollut nouseva kesästä ja köpiksen huutokaupassa joistakin nahoista maksettiin jo huippuhintoja. Köpiksen tarjonta oli huono arvoista yli kolmanneksen kun nahat on loppumassa varastosta. Köpiksen viimeinen huutokauppa pidetään ensi vuonna, jolloin Sagalla alkaa monopoli asema. Odotan Sagan nostavan provikkaa merkittävästi minkin nahkojen suhteen, joka vaikuttaisi tulokseen positiivisesti.

Maailman tuotanto on nyt minkin osalta miltein sama kuin mitä nyt myytiin näissä Sagan ja köpiksen huutokaupoissa syksyllä. Tuotanto on ensi kaudella nousemassa muutamalla milj. ja Sagalla on varastoja 5-7 milj ( oma veikkaus ). 

Aika näyttää mihin ala menee, mutta nyt näyttää erittäin hyvältä kun kysyntä palautui Kiinan osalta. Nahka määrät ovat erittäin pieniä, jolloin hinta paineita voi syntyä jatkossa.

 

0
0
15.10.2022 - 16:18 #92062

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

Saga vähensi huutokauppoja ensikaudelle. Joulukuun huutokauppaa ei jostain syystä pidetä. Syitä vain voi arvailla. Pitkä- ja lyhytkarvaisen markkinatilanne tai nahkojen saatavuus tuottajilta, eli vähentynyt tarjonta määrä. Sitten köpis vielä ilmoitti pitävänsä neljä huutokauppaa, jolta piti loppua tarjonta ensikaudelle. Huutokauppa päiviä oli jopa 30pv, joka tarkoittaa yli 20milj tarjontaa live huutokaupassa. Etänä pidettävät huutokaupat vähentäisivät tarjonta määrää huomattavasti hitauden takia. Saga ja köpis ei ole antanut tarkempaa tarjonta määrää tulevasta kaudesta. 

Saga ei ole ilmoittanut tuloksen muutoksesta, jota itse toivoin. Eli tästä kaudesta näyttää tulevan tappiollinen, mikä ilmoitettiin keväällä.

Syksyn huutokaupat onnistuivat hyvin ja lunastus tahti oli loistava, mutta viimeiset tiedot tämän hetken tilanteesta Kiinassa ei lupaa karva markkinoille hyvää. Tilanne voi tietenkin muuttua nopeasti jos rajoitukset Kiinassa helpottuisi. Käännettä korona politiikasta on jo odotettu tovin. Pahimpana pidän sitä, jos ei syksyn huutokaupoista n.8 milj nahkaa edes löydä vähittäismarkkinoita. 

Suomen tuotanto on erittäin suurissa vaikeuksissa ketun osalta ja tuotannon vähennys on dramaattinen. Minkki taas on jotenkin sieraimet pinnalla, mutta sähkö energian hinnan takia kulujen pelätään kasvavan taivaisiin ensi talvena. 

Keväällä helmikuussa näemme mihin markkinat ovat kallistuneet, kun köpis aloittaa kauden.

0
0
16.10.2022 - 20:19 #92082

TL

+1089
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
848
Iinuppi kirjoitti:

Iltaa vain.

https://yle.fi/uutiset/3-12660616

Ei näytä hyvältä:(

Kun valta keskittyy ja sama heppu jatkaa vuodesta toiseen seuraa hyvin hyvin harvoin mitään positiivista. Pelkästään se että sama naama valitaan, oli valintamenetelmä mikä tahansa, kertoo isoista ongelmista systeemissä. Neljä vuotta jotain Trumppia menee vielä siedettävillä vaurioilla mutta 10+ on liikaa lähes tyypistä riippumatta. Lyhyempiin kausiin liittyvä tempoilevuus on todella paljon pienempi paha kuin pitkien kausien ongelmat.

 

0
0
2.11.2022 - 21:11 #92603

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228
Iinuppi kirjoitti:

Päivää vain.

Saga vähensi huutokauppoja ensikaudelle. Joulukuun huutokauppaa ei jostain syystä pidetä. Syitä vain voi arvailla. Pitkä- ja lyhytkarvaisen markkinatilanne tai nahkojen saatavuus tuottajilta, eli vähentynyt tarjonta määrä. Sitten köpis vielä ilmoitti pitävänsä neljä huutokauppaa, jolta piti loppua tarjonta ensikaudelle. Huutokauppa päiviä oli jopa 30pv, joka tarkoittaa yli 20milj tarjontaa live huutokaupassa. Etänä pidettävät huutokaupat vähentäisivät tarjonta määrää huomattavasti hitauden takia. Saga ja köpis ei ole antanut tarkempaa tarjonta määrää tulevasta kaudesta. 

Iltoja vain.

Tähän edelliseen liittyen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tanskan_kansank%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4vaalit…

Elikkä pohdin Sagan tulevaa myyntiä josta ens kaudella on joulukuu pois ja köpiksen normi yli 20 milj nahan tarjonta, joka on erittäin suuri muutos tähän kauteen verrattuna edelliseen.

Huhuja liikkuu Tanskan maalta sillä tapaa, että valtio ei korvaisi 2020 koronan takia tapettuja minkkejä. Tämä taas tarkoittaa että velkojat ei anna jatkossa lisä aikaa vaan haluavat omat pois. 

Tästä syystä tarjonta määrä on noussut noin merkittävästi, koska tuottajat on helisemässä velkojien suhteen. Myyntiä on oltava vaikka hinta olisi erittäin matala. Hinnan suhteen ei ole odotettavissa parannusta koska Kiina jatkaa korona politiikan suhteen 0 linjaa. 

Tällä kaudella jo tarjottu reipas 10 milj minkin nahkaa ei nostanut hintoja merkittävästi ja nyt köpis tykittää yli 20 milj markkinoille ja Saga alta 10 milj. Jos tämä huhu pitää paikkansa ja omat ajatelmat niin ensi kausi tulee olemaan taas erittäin vaikea Sagalle ja tuottajille.

 

 

 

0
0
20.1.2023 - 16:18 #94809

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

Kiinan avautuminen avasi pukine kaupan merkittävällä kaupan piristymisellä. Kiinassa alueellisesti myyntiin pukineita muutamassa päivässä, mitä myynti oli koko viime kaudella. Hinta oli syksyn 2022 tason yläpuolella. Minkin nahkojen hinnan odotetaan nousevan ennen kesää 30%. Köpis aloittaa helmikuun lopulla tämän kauden huutokaupat ja siellä pitäisi näkyä jo merkittävää nousua hintoihin.

Saga sai kun saikin tehtyä viime kaudesta voitollisen, joka ilmoitetaan ensi viikon torstaina. Saga ilmoitti tälle kaudelle tarjoavan 14 milj minkin nahkaa, joka on historiallisen suuri verrattuna viime kausiin. Jo tuolla määrällä Saga tekee kovan tuloksen, mutta jos hinnat nousee merkittävästi niin tulos tulee olemaan erittäin kova ja osinko sen mukainen.Osingon määrää nykyään muut omistajat kuin liitot, niin kuin 2020-2021 kävi joka oli 1,99 euroa. Tämä Suomen turkis liitto, joka omistaa Sagasta suurimman osan on ennen määrännyt osingon, mutta omistuspohja on muuttunut kun ulkomaalaiset omistajat ovat kahmineet osaketta.

Ketun, eli siniketun osalta Kiinan tilanne on kanssa saanut vauhtia ainakin siltä osin kun suorilla ostajilla on tullut kiire tehdä kauppoja täällä suomessa. Maaliskuussa Saga tarjoaa Sinikettua, jonka odotetaan menevän kaupaksi pienellä nousulla. Minkkiä Saga tarjoaa 5 milj tässä samassa huutokaupassa.

Nopeasti tilanne muuttui, kun Kiina avautui. Nyt näyttää erittäin hyvältä, mutta niinkuin on opittu nahkamarkkinoissa käänteet on nopeita ylös ja alaspäin.

0
0
1.3.2023 - 21:20 #96142

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Köpiksen huutokauppa on nyt viimeistä päivää valmista.

Tähän asti on myyty lajit 100% myynnillä ja nousevin hinnoin vs syksyn 2022. Se mikä tekee tästä merkittävän on ostajien halu ostaa nyt kaikki vaikka tuote menee vasta ensi vuoden tarpeeseen. Osa ostaa varastoon ja nostaa varaston arvoa jatkossa. Osa ostaa nyt ja myy kesällä kovempaan hintaan.

Se mikä tekee oikeasti tästä tilanteesta mielenkiintoisen on kun nyt jo ostajat ostavat pienellä nousulla vaikka tarjontaa on yli 20milj tällä kaudella. Tietenkin syy saattaa olla kun markkinoille tulee vain 8 milj uutta minkin nahkaa vain tällä kaudella.

Saga aloittaa ensi viikon alussa oman huutokaupan, jossa on tarjolla 5 milj minkin nahkaa. Tarjonta on tänä vuonna ennätyksellinen 14 milj, josta 5 milj on jo lajiteltu eli kulut jäi näistä viime kaudella.

Mielenkiintoisia aikoja kun tuotanto on min ja maailma vetää 2-3 kertaa tuotannosta markkinoille. 

 

0
0
8.3.2023 - 22:00 #96484

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Sagan huutokauppa on nyt meneillään. 25% noin on tarjottu ja myynti olisiko jotain 95% luokassa. Hinnat on nousevia 8-15% ja huutokaupassa on noin 200 ostajaa. Kiina ja parempi korea ja jopa turkki on ollut aktiivisia ostajia. 

Tämän hetkinen tilanne näyttää erittäin hyvältä kun vertaa vuoden 2021 huutokauppoihin. Vuonna 2021 kun hinnat nousi voimakkaasti niin Saga teki kovan tuloksen ja osinko oli 2 EUR. Silloin 2021 maaliskuun huutokaupan välitys myynti oli noin 100 milj. Nyt tässä huutokaupassa välitys myynti voi jopa olla 165milj. Aika näyttää.

Tämän huutokaupan lajittelu kulut noin 5 milj nahkaa minkisså on viime kauden kuluissa. Joten merkittävä tuloksen tekijä on tämä huutokauppa. 

Ketun odotukset on mollivoittoset, mutta Sagan tulokseen tämä laji on hiipuva kun minkki valtaa tuloksesta isoimman osan. Toisaalta kettu seuraa perässä jos minkki on nouseva hinnaltaan.

Sagan hinta on minusta vielä halpa kun on alle 15 EUR, mutta tämän osakkeen hinnoittelussa olenkin ollut monesti väärässä.

0
0
8.3.2023 - 22:52 #96488

TL

+1089
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
848

Iltaa. Nopeasti kommentoin, että juttujasi on oikein mielenkiintoista lukea vaikka minulla ei niihin mitään kommentoitavaa olekaan.

0
0
13.3.2023 - 17:42 #96653

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Sisäpiiritieto: Saga Fursin huutokaupassa myytiin ennätysmäärä minkinnahkoja ja hintataso nousi

Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote 13.3.2023 klo 16.15

Saga Fursin tiistaina 7.3. alkaneen turkishuutokaupan minkinnahkamyynti päättyi tänään maanantaina 13.3. lupaavin tuloksin. Huutokauppaan osallistui 220 ostajaa, ja valtaosa myynnistä suuntautui yhtiön päämarkkinalle Kiinaan. Ostoja tehtiin myös Etelä-Koreaan, Turkkiin, Kreikkaan sekä tietyissä nahkatyypeissä myös eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Huutokaupassa tarjolla olleista 5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 85 %. Useimmissa nahkatyypeissä hintataso oli syyskuun huutokauppaa korkeammalla tasolla, nousun ollessa keskimäärin 10 %.

”Kiinalaiset asiakkaamme pääsivät vihdoinkin osallistumaan huutokauppaamme Vantaalla, ja salissa käytiin hyvää kilpailua nahoista koronaa edeltäneiden aikojen tapaan. Minkkihuutokauppa ylitti odotuksemme myyntimäärissä, mutta hintataso ei ole vielä tarhaajille riittävä taloudellisesti ankeiden pandemiavuosien jälkeen. Kysyntä oli jokaisessa nahkatyypissä hyvää, mikä viittaa siihen, että minkkimarkkina on elpymässä ja ostajat haluavat hankkia länsimaissa tuotettuja sertifioituja nahkoja”, sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt.    

”Sertifioinnin lisäksi länsimaiset muotibrändit edellyttävät turkiksen koko arvoketjulta läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä. Huutokaupan yhteydessä julkistimme Saga Trac -ratkaisun, joka on muotiteollisuudelle ensimmäinen, kaupallisesti valmis ja skaalautuva jäljitettävyysratkaisu.

Lisäksi minulta oma toteamus:

Tänään alkoi pitkäkarvaisen myynti finnraccoolla eli suomensupilla. Kaikki meni kaupaksi ja hinta nousi 40% syksystä.

0
0
15.3.2023 - 21:57 #96728

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-furs-oyj-sisapiiritiet…

Sagan huutokauppa on nyt ohi. Myynti pelasi pienellä nousulla ja jopa tuottajat jaksavat uskoa kesän huutariin, jolloin odotetaan ketun ja minkin nousevan 30-40%. 

Kokonaisuutena Sagan puolelta huutokauppa oli loistava kun myynti pelasi 95% pitkäkarvaisella josta odotukset oli molli voittoset. Tällä hinta tasolla ja tulevien tarjonta määrien perusteella Sagan tulos tulee olemaan oman arvioinnin mukaan 3-4 Euron lähettyvillä, mutta jos odotukset pitävät paikkansa niin tulos on huomattavasti parempi. Aika näyttää.

Tänään Saga jopa nousi hivenen, mutta odotan kevät kesällä parempaa arvoa.

0
0
15.3.2023 - 23:45 #96731

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Onko sulla näkemystä milloin koko ala lopetetaan Suomessa ja mitä Sagalle tapahtuu siinä kohti? 

0
0
16.3.2023 - 23:57 #96765

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

jos ja kun tämä alasajo tapahtuisi, niin minkin osalta riski on 5% luokkaa suomalaisen tuotannon osalta kokonaismyyntiin Sagalla koska suomalaisten tuotanto on vain muutama satatuhatta nykyään.

Kettujen osalta riski 100%.

Mutta kuten on tapahtunut niin Sagan tuotto tulee nykyään minkistä suurelta osin ja oletan tulevaisuudessa tämän vielä korostuvan. Tämän huutokaupan välitys myynti oli 147 milj ja ketun osa oli noin 20milj.

Leikitelläänpä vielä tällä alasajolla. Jos näin tapahtuisi tämän hetken päätöksellä, eli ensikaudella ei tuotettaisi mitään suomessa. Kävisikö köpiksesti, jolloin hinta lähtisi monin kertaiseksi nousemaan ketun osalta tulevaisuudessa, koska viimeisiä laadukkaita nahkoja vietäisiin markkinoilta.

Jos Suomesta kiellettäisiin tarhaus niin siirtymä aika olisi minusta vähintään 5 vuotta. Nämä viimeiset vuodet olisivat Sagalle kulta aikoja ketun osalta ja miksei minkin osalta kun köpis lopettaa tämän vuoden jälkeen myynnin.

Jos turkiksen myynti ja tarhaus kiellettäisiin niin mielestäni pakkolunastus korvaus olisi samaten miten Tanskan maalla, koska lopetetaan laillinen toiminta.

Nämä on vain minun omia mielipiteitä ja saatan olla hakuteillä asiassa.

0
0
18.4.2023 - 22:40 #97770

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Expressen

 

LVHM on exclusiivisten tuotemerkkien, kuten louis vuittonin, christian diorin ja moet chandonin. Niiden myynti on kasvanut voimakkaasti vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Ryhmän suurin brändiryhmä, johon kuuluvat Dior ja Louis Vuitton, myytiin ensimmäisellä neljänneksellä 10 miljardilla eurolla, kirjoittaa AFT. Kasvua 18 prosenttia, kaksi kertaa odotettua enemmän. Kasvu tapahtuu ennen kaikkea Kiinassa sen jälkeen, kun maassa voimassa olleet vakavat pandemiarajoitukset on vapautettu. LVMH:n talousjohtaja Jean-Jacques Guiony on varma, että yritys on "erittäin optimistinen" Kiinan markkinoiden suhteen vuonna 2023

Sanoisin että osake ottaa nopean nousun ennen kesän loppua ja vakiintuu uudelle tasolla, kun Saga ottaa monopoli aseman markkinoilla. 

 

 

 

0
0
26.4.2023 - 22:20 #98000

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja vain.

Köpiksen huutokauppa menee erittäin huonosti. Myynti noin 50% ja hinnat alas 10-15%.

Olen omassa pääkopassa miettinyt syytä tähän, kun oma tajunta antaa toista suuntaa alalle. Mikä nyt mättää, kun kauppa ei käy. Jopa harkitsin oman osake määrän puolittamista eli laitaan myyntiä, mutta jokin sai minut vielä pidättymään tästä. Ja toisaalta kun katsoo osakkeen vaihtoa, niin joku ostaa myynti laidasta 100k ja joku luopuu 100k ja ostajia tai ostaja löytyy hetkessä. 

Tästä johtuen otin luurista kiinni ja aloitin selvitys työn. Ostajilla on luottamus pula köpiksen nahoista. Syystä kun pääsääntöisesti myytävät nahat on korona aikaa ennen nahoitettuja nahkoja joista on tullut muokkauksessa jossain suhteessa ongelmia. Eli nahat on liian vanhoja. Toinen ongelma on ostajien raha pula.Talven huutokaupoista ostetut nahat on muokkaamoissa, jolloin ostajien rahat on vielä kiinni niissä. 

Erittäin positiivisena pidän Sagan kesän huutokaupan ostaja määrää, joka on historiallisesti erittäin merkittävä ja odotan huutokaupasta isoa käännettä.

Toivottavasti omat ajatukseni on oikeat tulevasta. Kesän huutokauppa on ratkaiseva ja joko pelaan oikein tai ei.

0
0