Olet täällä

Aurinkopanelit sijoituksena - 2.10.2022 08.31

Iltaa vain.

Fingridin sivuilta löytyy miten siirtoverkkoja rakennetaan tulevaisuudessa. Näytti Viroon valmistuvan uusi yhteys 2023 keväällä. Ajattelin vain et sillä olisi jotain merkitystä?

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 24.9.2022 02.16

Viikonloppuja vain. 

Saga myi 4,3 milj minkin nahkaa Kiinalaisille ja köpiskin heräsi kun tarjosi 100% myynnillä 3,5 milj nahkaa. Eli miltein 8 milj minkin nahkaa myytiin pääsääntöisesti Kiinan markkinoille kahden kolmen viikon sisällä. Kiinalaiset ostajat saivat tilauksia alkukesästä ja kesän huutokaupassa näkyi tämä käänne. Huutokaupan jälkeen lunastus tahti oli Sagalla erittäin hyvä ja nyt syksyn huutokaupan jälkeen lunastus tahti on ollut loistava, jopa historian nopeinta. Tämä lunastus tahti tarkoittaa, että ostajilla on tilauksia eikä osteta varastoon. Hintakin on ollut nouseva kesästä ja köpiksen huutokaupassa joistakin nahoista maksettiin jo huippuhintoja. Köpiksen tarjonta oli huono arvoista yli kolmanneksen kun nahat on loppumassa varastosta. Köpiksen viimeinen huutokauppa pidetään ensi vuonna, jolloin Sagalla alkaa monopoli asema. Odotan Sagan nostavan provikkaa merkittävästi minkin nahkojen suhteen, joka vaikuttaisi tulokseen positiivisesti.

Maailman tuotanto on nyt minkin osalta miltein sama kuin mitä nyt myytiin näissä Sagan ja köpiksen huutokaupoissa syksyllä. Tuotanto on ensi kaudella nousemassa muutamalla milj. ja Sagalla on varastoja 5-7 milj ( oma veikkaus ). 

Aika näyttää mihin ala menee, mutta nyt näyttää erittäin hyvältä kun kysyntä palautui Kiinan osalta. Nahka määrät ovat erittäin pieniä, jolloin hinta paineita voi syntyä jatkossa.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.9.2022 10.10

Huomenta vain.

Nyt kyllä pääsi huutokauppa yllättämään positiivisesti!

Ala oli kesällä vielä tappiollista Sagalle, mutta nyt tapahtui käänne ja isosti. Minkin tarjontaa lisättiin tähän syksyn huutokauppaan ja tarjonta määrä nousi 4,5 milj. Huutokauppa on vielä kesken, mutta lähestulkoon 100% myynnillä mennään ja nousevilla hinnoilla. Tämä tilanne aiheuttaa minusta Sagan tulokseen positiivista virettä, jolloin kausi saattaa mennä reippaasti plussalle. 

Tähän kokonais tilanteeseen on minusta vain kaksi tekijää. Tämän kauden myyntimäärät ovat olleet vain muutama miljoona kpl maailman laajuisesti ja nyt tilanne purkautui Sagan hyväksi. Köpis on ollut hiljaa jo pidemmän aikaa ja huhujen mukaan Tanskalaiset entiset tuottajat on siirtäneet isoja määriä nahkoja Sagalle myyntiin.

Toinen tekijä on Kiinan tilanne nahkavarastojen suhteen minkissä. Varastot on erittäin pienet ja tarvetta nahalle on.

Tulevan talven vähittäismyynti Kiinassa on tietenkin ratkaiseva, mihin ala menee lähitulevaisuudessa, mutta nahkamäärät on niin pieniä että en odota ongelmia vähittäismyynnistä. 

Jos ja kun kaikki menisi nappiin, niin Sagan monopoli asema markkinoilla saisi potkua merkittävästi. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 29.6.2022 09.51

Iltoja vain.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saga-fursin-tulos-romahti-tappiolle-o...

En saanut näin vanhana kääpänä Sagan sivuilta kopioitua puolivuotis raporttia ja pistin tämän kun en parempaan pystynyt. Ketä kiinnostaa niin kahtokaa ihte Sagan sivuilta missä mennään. Äkkiseltään kuluja oli siirretty syksylle ja pankki toiminta oli todella hiipunut. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 26.6.2022 09.48

Iltoja vain.

Sagan huutokauppa meni minusta odotuksien yli, koska hintoja laskettiin kesken huutokauppaa ja ostajat tarttuivat syötiin kiinni. Kettujen osalta hinta painettiin niin alas, että en muista noin laadukasta tasoa tarjottavan näin ale hintaan.

Mut kokonaisuudessa yli puolet myyntiin normi tai ale hintaan. Köpiksen huutokauppa taas hinnoitteli nahan talven ja viime kesän hintojen mukaan jolloin myynti oli miltein 0. Köpiksen huutokauppa alkoi välittömästi Sagan jälkeen.

En muista kymmenien vuosien aikana että tälläinen tilanne olisi markkinoilla. Toinen yhtiö myy puolet ja toinen ei mitään. Köpiksen tilanne on taas sinänsä parempi kun eivät tarvi liikevaihtoa kun ei ole tuottajia hengissä. Joten voivat odottaa ja kokeilla. Vielä oli ainakin liian aikaista. Noita nahkoja taas ei voi varastoida ikuisuuksia ja ostajat tietävät tilanteen. Uskomaton pieni määrä on mennyt markkinoille kun puhutaan muutamasta milj minkin nahasta. Markkinat on erittäin sekaisin Kiinassa ja kysymys kuuluukin onko se pysyvää? 

Sagan tuotanto tuottajilla laskee ketuissa n. 600 k kun normi on 2 milj. Tuottajia tippuu joka pv tilanteen takia, kun rahoittajat vetävät liinat kiinni. Minkin osalta en osaa sanoa kuinka alas maailman tuotanto tipahtaa. 

Sagan hinta on näinä päivinä ollut 11 EUR pinnassa ja nyt täytyy sanoa etten tiedä mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Kaikki tuntuu olevan niin sekaisin.

Lisäksi maailman tilanne energian, viljan osalta menossa erittäin huonoon suuntaan, joka vaikuttaa tuotannon kustannuksiin merkittävästi.

Kiina on kaiken ratkaisija. Yhden kortin varassa ollaan ja joko se hiipuu tai sitten nousee uuteen kukoistukseen jolloin hinnat nousee viime kesän tasolle. Eli vähittäismyynti ratkaisee asian ja se ei riitä että karvat menevät somiste puolelle, koska siellä löytyy korvaavia tuotteita.

Ensi keväänä näemme mihin ala nousi tai kuoli. Aikaa on erittäin vähän.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.5.2022 10.25

Iltoja vain.

Varokaa näitä edeltävän postauksen juttuja. 

Nää on nyt tullut tapetille ko isohko uusi omistajaryhmä on ottanut ison riskin vähäpätöisen vaihdon omaavan sagan omistuksessa. Tuo jutun erikoisin piirre on myynnin kpl määrän enustaminen joka tarkoittaisi tulevien huutokauppoja 100% myynnillä tässä tilanteessa kun kaikki markkinat on kaput. 

Tämä on vain minun mielipiteeni ja saatan olla väärässä.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.5.2022 11.52

Päivää vain.

Saga on elänyt mielenkiintoisia aikoja lähiaikoina. Viime kauden tulos oli erittäin kova ja osinko esitys hallitukselta 1,28 EUR C osakkeelle. Yhtiökokouksessa vähemmistö osinko meni läpi ja osingon määrä nousi 1,99 EUR. Tästä johtuen osake seilasi 13-17 EUR välissä ennen osingon irtoamista. 

Sagan ja alan näkymät on taas historiallisen huonot tällä hetkellä. Venäjän sota ja Kiinan sulut on pääsyyllisiä tähän tilanteeseen. Venäjän ja "itäblokin" maissa nahan jatkokäsittely on loppunut ja samaten vähittäismarkkinat. Kiinassa markkinat täysin loppuneet sulkujen takia ja ihmisten ostokäyttäytymisen johdosta. Pelätään huomista liikaa.

Köpis perui huhtikuun huutokaupan ja silti Saga ei saanut myytyä kuin 160k minkin nahkoja. Sagan puolivuotis välitysmyynti on vain n. 42milj kun se vuosi sitten oli 144 milj. Normi kulut juoksee kk:ssa 3 milj lähettyvillä ja tuotto on myynnistä vain 6 kk:lta jotain 3,5 milj luokkaa. Erittäin vaikea tilanne. Saga antoikin tulosvaroituksen tuloksen menevän tappiolliseksi. Kysymys kuuluukin, tuleeko historian suurin tappio. Tähän tilanteeseen vaikuttaa erittäin huono myynti ja kulujen lisääntyminen lajittelun suhteen nahka määrien nousun suhteen. Lisäksi rahoitustoiminnan pienentyminen merkittävästi.

Viime päivinä on tullut vielä ilmi Kiinan oman tuotannon vaikeudet ketun suhteen. Omatuotanto on myymättä kotimarkkinoille. Kauppaa on kuulema tehty polkuhinnoilla kun markkinoita ei ole. 

Tähän päälle vielä logistiikka ongelmat laivarahdin osalta ja ajallisesti rahti kestää tuplasti kauemmin kuin ennen. Lentorahti on taas noussut nelinkertaiseksi hinnan suhteen.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.3.2022 01.30

Päivää vain.

KOPENHAGEN FUR PERUUTTAA HUHTIKUUN HUUTOKAUPAN

Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​ja viimeisimmät covid-19-tapaukset Kiinassa ovat johtaneet Kopenhagen Furin huhtikuussa suunnitellun huutokaupan peruuttamiseen. Kopenhagen Fur avasi vuoden 2022 myyntikauden vaikealla helmikuun huutokaupalla, ja äskettäinen huutokauppa Suomessa näytti saman kuvan. Kopenhagen Fur on arvioinut, että markkinaolosuhteet eivät juuri muutu ennen huhtikuuta.

 

Helmikuun huutokauppa alkoi samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sekä Ukraina että Venäjä ovat käyneet kauppaa Kopenhagen Furilla suoraan ja välillisesti. EU on määrännyt Venäjälle laajat pakotteet rahansiirrot lopettamalla ja luksustavaroiden, mukaan lukien turkisten, vientikieltoa Venäjälle. Se haastaa turkiskaupan tässä ja nyt. Miten se muuten vaikuttaa kauppaan pitkällä aikavälillä, on tällä hetkellä hyvin epävarmaa.

 

Koronapandemia on jo asettanut turkiskaupan vaikeaan tilanteeseen. Covid-19 on jälleen leimahtanut Kiinassa, joka ylläpitää nollatoleranssipolitiikkaa Covid-19:ää kohtaan. Siksi maahan kohdistuu edelleen massiivisia matkustusrajoituksia ja kokonaisten kaupunkien sulkemisia. Seisokit vaikuttavat miljooniin ihmisiin, joilla on siksi suuri vaikutus taloudelliseen toimintaan, myös vähittäiskaupan tasolla. Epävarmuus estää kiinalaisia ​​turkiskauppiaita aloittamasta kauppaa tällä hetkellä.

 

Kopenhagen Fur toivoo voivansa järjestää fyysisen huutokaupan kesäkuussa, vaihtoehtoisesti digitaalisen

Lisäksi:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/omikronvariantti-uhkaa-jalleen-kiinan...

Sanoisin, ettei näin huonoa tilannetta ole ollut 30v sisällä. Lisäksi Putinin seikkailut.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.3.2022 09.26

Iltoja taas.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-fursin-huutokaupan-tulo...

Viime vuonna tilanne oli tällä hetkellä n.140 milj.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-furs-oyjn-toimitusjohta...

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.3.2022 09.38

Iltoja vain.

Tähän maailman tilanteeseen kirjoittelu tänne on jotenkin vaikeaa. Ei löydy sitä paloa/innostusta mitä oli ennen. Vuoden alussa kirjoittamani postaus näköjään toteutuu, mutta mitä sitten. Kun siitä ei ole mitään hyötyä.

Minusta maailma on vain niin sekaisin kun vain voi olla. Mihinkään ei ole luottamista. Sota, vihreys, energia ja pallon pelastaminen tällä pienellä valtiolla. Kun isoimmat valtiot päättävät aivan omia kuvioita ja eivät hidasta päätöksillä omaa etua. Meillä taas päätä lyödään Karjalan mäntyyn oikein kunnolla. Anteeksi meni aiheen ohi.

Mutta yritetään vielä karvoista kirjoitella. Elikkä minkin markkinat pallolla on 10 milj luokkaa ja tarjonta on 25 milj paikkeilla tänä vuonna. Kauppa ei käy isolla volyymin tasolla muutako tilauksien mukaan. Sagan myynti minkissä jäi 20% tarjonnasta. Kettu on jotain samaa luokkaa 20-25 % luokkaa, vaikka huomenna myydään päätuote sinikettu joten veän hieman riskillä tämänkin ennusteen.

Ei vain nyt jaksa. Palataan myöhemmin jos tästä piristyis.

Näytä koko viesti