Olet täällä

Saga Furs Oyj - 16.9.2020 09.54

Huomenta.

Sagan siniketun myynti on nyt päättymäisillään. Normilaadusta myytiin 10% ja kokonaismyynti jää 14-15% ala-arvoisten kanssa. 

Pitkäkarvaisen myynti kokonaisuutena 15%, kun on tarjottu 88% tarjonnasta.

Surkeaa ja tämä oli tulevan kauden vähittäismyynnin tuotantoa. Ei tullut tukea tuottajille tästä lyhytkarvaisen tuotantoon. Ainoa tapa on pistää omiaan peliin, kun ei rahoitusta mistään saa. 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 14.9.2020 10.25

Iltoja!

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-huutokaupassa-myyt...

Hyvää ja huonoa.

Huomenna ja ylihuomenna tarjotaan pitkäkarvaisen tuotantoa. Tämä parinpäivän tapahtuma ratkaisee yllättävän paljon tulevan Suomalaisen kokonaistuotannon jatkosta. Myynti on oltava 70% luokkaa, että uskottavuus säilyisi jatkoa ajatellen. Jos myynti jää 20-30%, niin tuotanto tipahtaa tulevalla kaudella merkittävästi lyhytkarvaisen ja pitkäkarvaisen osalta. 

Tuotanto tipahtaa minkin osalta jatkossa Tanskassa 70%. Puolassa jää näillä näkymin yksi iso tuottaja kellumaan veitsen terällä jatkossa. Vanhat Nafan tuottajat rapakon takana vähenevät merkittävästi. 

Jos ja kun muualla tuotanto loppuu, nin tämä pitkäkarvaisen tuki suomalaisen kokonaistuotantoon on erittäin merkittävä. 

Sagalle hieno suoritus lyhytkarvaisen osalta myynnin osalta. Yllättävän iso myynti, kun köpis aloittaa myynnin tämän huutokaupan jälkeen.  

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 9.9.2020 05.13

Päivää vain. 

Sagan huutokauppa alkoi hyvällä myynnillä minkin suhteen. Hinnat edelleen surkeat tuottajille, mutta Sagalle myynnin paraneminen antaa mahdollisuuden jatkoa ajatellen. Tähän vielä ketun myynnin piristyminen,  niin tästä voi tullakin jotain. 

Ketun osalta odotukset on kaksijakoisia. Viimeinen mahdollisuus tulevalle kaudelle vähittäismyynnin osalta, jos tarvetta on Sagan tuotteelle. Kiinan ostaja piti mahdollisena, että myynti piristyisi. Aika näyttää miten Sinin myynti pelaa. Itse odotan myynnin paranevan, koska Kiinan pojat tarvii jatkossa Sagan tuotantoa ulkopuoliseen kauppaan ja saavat sekoittaa omaa tuotantoa mukaan. Kannattaako lypsävää lehmää laittaa lihoiksi?

Köpis aloittaa huutokaupan heti Sagan jälkeen, niin yllättävän hyvin käy minkki kaupaksi. Näköjään markkinat imee, kun hintataso löytyy. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.8.2020 09.25

Iltoja.

Halu olisi ostaa lisää, mutta todellisuus lyö päin pläsiä, kun markkinat lyö alas karvojen hintaa, että myynti pelaisi. Köpiksen myynti paras tämän vuoden huutareista myynnin osalta, mutta hinta on ylituotannon osalta tuottamaton.

Sagat myyty pienellä tappiolla pois. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 25.8.2020 10.33

Iltoja!

Köpiksen huutokauppa on tähän hetkeen mennyt yllättävän positiivisesti. Myynti on paikoin ollut erinomainen ja hintakin on ollut hieman nouseva joillakin tuotteilla. Tästä johtuen olen palannut Sagan omistajaksi pienellä määrällä. Idän pojat on mukana n.50 ostajalla ja huutokauppasalissa oli jopa vanhan ajan meininkiä, kun kilpailtiin minkin nahoista. Huomenna myyntiin tulee suurempi erä normituotetta, joka näyttää oikean suunnan huutokaupasta ja markkinoista.

Toivottavasti vire jatkuu Sagan huutokauppaan minkin osalta. Sini on taas arvoitus mitenkä myynti pelaa ja odotukset on huonot tällä hetkellä.

Ostajat saattavat päästä tällä volyymilla idästä Sagan huutokauppaan. Ehkä?

Aika näyttää tuliko tästä minkin osalta käänne kohta markkinoilla?

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.8.2020 10.12

Iltoja.

Saga on 6 pinnan yläpuolelle näinä aikoina ja ei sukeltaltanut vielä uusille lukemille. Aika näyttää.Tulevan huutokaupan malli on sama mihin olemme totuttuneet nykyaikoina. Kiinalaiset on pois pelistä tästäkin tilaisuudesta ja markkinat lyö päin pläsiä, että tuntuu. Sagan jatkohuutarissa minkkiä on myyty muutama satatuhatta tappiolliseen hintaan, mutta sinin myynti on ollut myrkkyä. Sagan pojat oli fiksuja, kun tiesivät tämän jo keväällä mihin ala menee, kun vähensivät ennakot sinillä ja lopuksi lopettivat kokonaan.

Keskihintaa on sijoittajat tiputtaneet alemmaksi näillä Sagan ostoilla ja hyvä näin, jos uskoo tulevaisuuteen.

Itse olen odottavalla kannalla osakkeettomana seuraamassa mihin turkiskurimus ajautuu. 

Jos tämä syksy ja tuleva alkukausi jatkuu samalla kaavalla, niin ihmettelen kuinka kauan Saga on hengissä. Tuottamaton tuotanto käy vähiin Suomen maassa ja tuskin missään ala kantaa kustannuksia.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 13.7.2020 10.50

Iltoja.

Sagaa olisi saanut 5,76 tänä iltana 2K myyntipuolelta, mutta eipä kiinnostanut ketään riskisijoittajaa. Köpiksen huutokauppa on loppupuolella ja myynti lahaa muutamassa prosentissa regulaari tuotteella. Laadullisesti huonommat tuotteet menee vähän paremmin kaupaksi, eli välitön tarve on somistepuolelle, jopa yllättävän vähäistä. 

Mielestäni Sagan osake ottaa osumaa jatkossa ja tippuu hitaasti senttiosakkeeksi, jos ei vähittäismyynti ala alkutalvesta muuttumaan. Ostajat ostavat vain tilauksien mukaan tällä hetkellä ja erittäin pientä on tarve. Ala on katastrofin partaalla. 

Isoimmat tuottajat hakevat suoria väyliä markkinoille ja ohittavat Sagan, koska epäilys on hintojen romahtaminen jatkossa. Ostajat eivät osta varastoon tästä syystä, kun varaston arvo laskee ja vakuuksia tarvitaan lisää. Tuottajat taas eivät riskeeraa tulevaa tuotantoa Sagalle, kun Sagalla on mahdollisuus tiputtaa myyntihintaa jatkossa, koska ennakoita tuleville tuotteille ei ole annettu. Melkoinen oravanpyörä tästä alasta tuli, kun luottamus on veitsenterällä.Mielenkiintoista on nähdä näin osakkeettomana, milloin tämä luotottomien tuotteiden ale alkaa?

Näytä koko viesti
Orion - 12.7.2020 12.14

Iltoja.

Tämä on ollut paras sijoitus 2000 vaihteen osalta. 

Mielestäni tämä sijoittamisessa on ratkaisevin tekijä on aika, kuinka ajoissa olet sijoittanut osakkeeseen.

Millään muulla ei ole merkitystä. On tuulahduksia huonompaan suuntaan, mutta aika korjaa asian. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.7.2020 10.56

Iltoja.

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-huutokaupan-tulos-...

Huutokauppa on nyt ohi. Ketut alle 10% myynti ja minkit 16% tietämillä.

Hupaisinta oli tiedotteen myydyistä 1/3 minkeistä oli jo lähetetty asiakkaille, josta piti mainita positiivisena asiana. Alle 300K oli siis välitön tarve!  Normisti markkinat olisivat kuluttaneet monia miljoonia nahkoja tulevaan vähittäismyyntiin.

Tämän päivän trendi on suoramyynti markkinoille. Saga hinnoittelee nahan ja isoimmat tuottajat tekevät suoran kaupan Kiinaan ja Venäjälle Sagan huutokauppahinnan mukaan. Miksi näin? Saga ottaa 10% välistä normisti, mutta nyt tämä kate on liian kallis ostajille ja tuottajille. Sääliksi käy perhetuottajia, kun ei ole väyliä suoraan kauppaan. Ala puhdistuu muutamassa vuodessa, sekä täällä, että Kiinassa. 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.7.2020 09.41

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1134746

Sanoisin, että viikko on aikaa!

Näytä koko viesti