Olet täällä

Saga Furs Oyj - 20.1.2023 04.18

Päivää vain.

Kiinan avautuminen avasi pukine kaupan merkittävällä kaupan piristymisellä. Kiinassa alueellisesti myyntiin pukineita muutamassa päivässä, mitä myynti oli koko viime kaudella. Hinta oli syksyn 2022 tason yläpuolella. Minkin nahkojen hinnan odotetaan nousevan ennen kesää 30%. Köpis aloittaa helmikuun lopulla tämän kauden huutokaupat ja siellä pitäisi näkyä jo merkittävää nousua hintoihin.

Saga sai kun saikin tehtyä viime kaudesta voitollisen, joka ilmoitetaan ensi viikon torstaina. Saga ilmoitti tälle kaudelle tarjoavan 14 milj minkin nahkaa, joka on historiallisen suuri verrattuna viime kausiin. Jo tuolla määrällä Saga tekee kovan tuloksen, mutta jos hinnat nousee merkittävästi niin tulos tulee olemaan erittäin kova ja osinko sen mukainen.Osingon määrää nykyään muut omistajat kuin liitot, niin kuin 2020-2021 kävi joka oli 1,99 euroa. Tämä Suomen turkis liitto, joka omistaa Sagasta suurimman osan on ennen määrännyt osingon, mutta omistuspohja on muuttunut kun ulkomaalaiset omistajat ovat kahmineet osaketta.

Ketun, eli siniketun osalta Kiinan tilanne on kanssa saanut vauhtia ainakin siltä osin kun suorilla ostajilla on tullut kiire tehdä kauppoja täällä suomessa. Maaliskuussa Saga tarjoaa Sinikettua, jonka odotetaan menevän kaupaksi pienellä nousulla. Minkkiä Saga tarjoaa 5 milj tässä samassa huutokaupassa.

Nopeasti tilanne muuttui, kun Kiina avautui. Nyt näyttää erittäin hyvältä, mutta niinkuin on opittu nahkamarkkinoissa käänteet on nopeita ylös ja alaspäin.

Näytä koko viesti
Kempower - 9.11.2022 09.32

Iltoja vain.

Nyt se huutaa jo 25 EUR paikkeilla ja uutisia tulee töötistä sin sun tätä! Ite oon niin pihalla tässä vihreässä kuplassa ja oon vain mukana että kipeää tekee. Pitäis pysyä karvoissa ko siitä jotain ymmärrän. Nyt oon pulkassa mukana liian isolla potilla ja äimän käkenä mitä tekisin?  

En oo sillään mitenkään alan ihminen mutta eikö ne kinuskit osaa tehdä suur teholatureita, vai onko laadulla tai jollain muulla tekijöillä jokin iso merkitys että Kemppi on tällä tasolla? Sinänsä positiivinen ongelma, mutta en tykkää olla mukana vain matkustajana. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 2.11.2022 09.11

[quote=Iinuppi]

Päivää vain.

Saga vähensi huutokauppoja ensikaudelle. Joulukuun huutokauppaa ei jostain syystä pidetä. Syitä vain voi arvailla. Pitkä- ja lyhytkarvaisen markkinatilanne tai nahkojen saatavuus tuottajilta, eli vähentynyt tarjonta määrä. Sitten köpis vielä ilmoitti pitävänsä neljä huutokauppaa, jolta piti loppua tarjonta ensikaudelle. Huutokauppa päiviä oli jopa 30pv, joka tarkoittaa yli 20milj tarjontaa live huutokaupassa. Etänä pidettävät huutokaupat vähentäisivät tarjonta määrää huomattavasti hitauden takia. Saga ja köpis ei ole antanut tarkempaa tarjonta määrää tulevasta kaudesta. 

Iltoja vain.

Tähän edelliseen liittyen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tanskan_kansank%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4vaalit_...

Elikkä pohdin Sagan tulevaa myyntiä josta ens kaudella on joulukuu pois ja köpiksen normi yli 20 milj nahan tarjonta, joka on erittäin suuri muutos tähän kauteen verrattuna edelliseen.

Huhuja liikkuu Tanskan maalta sillä tapaa, että valtio ei korvaisi 2020 koronan takia tapettuja minkkejä. Tämä taas tarkoittaa että velkojat ei anna jatkossa lisä aikaa vaan haluavat omat pois. 

Tästä syystä tarjonta määrä on noussut noin merkittävästi, koska tuottajat on helisemässä velkojien suhteen. Myyntiä on oltava vaikka hinta olisi erittäin matala. Hinnan suhteen ei ole odotettavissa parannusta koska Kiina jatkaa korona politiikan suhteen 0 linjaa. 

Tällä kaudella jo tarjottu reipas 10 milj minkin nahkaa ei nostanut hintoja merkittävästi ja nyt köpis tykittää yli 20 milj markkinoille ja Saga alta 10 milj. Jos tämä huhu pitää paikkansa ja omat ajatelmat niin ensi kausi tulee olemaan taas erittäin vaikea Sagalle ja tuottajille.

 

 

 

Näytä koko viesti
Kempower - 28.10.2022 12.34

Päivää vain.

Kempower Oyj, Yhtiötiedote, 28.10.2022 klo 9:30

Kempower Oyj liiketoimintakatsaus, 1.1.2022–30.9.2022 (tilintarkastamaton): Vahva vuosineljännes korkean kysynnän vetämänä kaikissa asiakasryhmissä

Heinäkuu-syyskuu 2022 lyhyesti, IFRS (vertailuluvut suluissa heinä-syyskuu 2021)
Tilauskertymä kasvoi 65,4 milj. euroon (5,8 milj. euroa)
Liikevaihto kasvoi 227% 32,7 milj. euroon (10,0 milj. euroa)
Myyntikatemarginaali oli 46% (49%)
Operatiivinen liiketulos kasvoi 2,4 milj. euroon (2,1 milj. euroa), 7% liikevaihdosta (21%)
Kauden tulos oli 1,6 milj. euroa (1,2 milj. euroa)
Liiketoiminnan rahavirta oli 6,7 milj. euroa (-0,6 milj. euroa)
Henkilöstön lukumäärä kasvoi 307 henkilöön (103) kauden lopussa

Tammikuu-syyskuu 2022 lyhyesti, IFRS (vertailuluvut suluissa tammi-syyskuu 2021)
Tilauskanta* kasvoi 95,1 milj. euroon (10,6 milj. euroa) kolmannen neljänneksen lopussa
Tilauskertymä kasvoi 147,2 milj. euroon (25,9 milj. euroa)
Liikevaihto kasvoi 247% 65,8 milj. euroon (19,0 milj. euroa)
Myyntikatemarginaali oli 46% (47%)
Operatiivinen liiketulos kasvoi 3,2 milj. euroon (2,3 milj. euroa), 5% liikevaihdosta (12%)
Kauden tulos oli 1,0 milj. euroa (0,9 milj. euroa)
Liiketoiminnan rahavirta oli 3,0 milj. euroa (-4,6 milj. euroa)

Ihan ok. Osake pyörii jo Kahen kympin tuntumassa. 

Alusta lähtien mukana ja lisätty silloin tällöin. Tiedä mihin tämä sitten päättyy, mutta ollaan ainakin vielä mukana.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 16.10.2022 06.50

Iltaa vain.

https://yle.fi/uutiset/3-12660616

Ei näytä hyvältä:(

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 15.10.2022 04.18

Päivää vain.

Saga vähensi huutokauppoja ensikaudelle. Joulukuun huutokauppaa ei jostain syystä pidetä. Syitä vain voi arvailla. Pitkä- ja lyhytkarvaisen markkinatilanne tai nahkojen saatavuus tuottajilta, eli vähentynyt tarjonta määrä. Sitten köpis vielä ilmoitti pitävänsä neljä huutokauppaa, jolta piti loppua tarjonta ensikaudelle. Huutokauppa päiviä oli jopa 30pv, joka tarkoittaa yli 20milj tarjontaa live huutokaupassa. Etänä pidettävät huutokaupat vähentäisivät tarjonta määrää huomattavasti hitauden takia. Saga ja köpis ei ole antanut tarkempaa tarjonta määrää tulevasta kaudesta. 

Saga ei ole ilmoittanut tuloksen muutoksesta, jota itse toivoin. Eli tästä kaudesta näyttää tulevan tappiollinen, mikä ilmoitettiin keväällä.

Syksyn huutokaupat onnistuivat hyvin ja lunastus tahti oli loistava, mutta viimeiset tiedot tämän hetken tilanteesta Kiinassa ei lupaa karva markkinoille hyvää. Tilanne voi tietenkin muuttua nopeasti jos rajoitukset Kiinassa helpottuisi. Käännettä korona politiikasta on jo odotettu tovin. Pahimpana pidän sitä, jos ei syksyn huutokaupoista n.8 milj nahkaa edes löydä vähittäismarkkinoita. 

Suomen tuotanto on erittäin suurissa vaikeuksissa ketun osalta ja tuotannon vähennys on dramaattinen. Minkki taas on jotenkin sieraimet pinnalla, mutta sähkö energian hinnan takia kulujen pelätään kasvavan taivaisiin ensi talvena. 

Keväällä helmikuussa näemme mihin markkinat ovat kallistuneet, kun köpis aloittaa kauden.

Näytä koko viesti
Aurinkopanelit sijoituksena - 2.10.2022 08.31

Iltaa vain.

Fingridin sivuilta löytyy miten siirtoverkkoja rakennetaan tulevaisuudessa. Näytti Viroon valmistuvan uusi yhteys 2023 keväällä. Ajattelin vain et sillä olisi jotain merkitystä?

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 24.9.2022 02.16

Viikonloppuja vain. 

Saga myi 4,3 milj minkin nahkaa Kiinalaisille ja köpiskin heräsi kun tarjosi 100% myynnillä 3,5 milj nahkaa. Eli miltein 8 milj minkin nahkaa myytiin pääsääntöisesti Kiinan markkinoille kahden kolmen viikon sisällä. Kiinalaiset ostajat saivat tilauksia alkukesästä ja kesän huutokaupassa näkyi tämä käänne. Huutokaupan jälkeen lunastus tahti oli Sagalla erittäin hyvä ja nyt syksyn huutokaupan jälkeen lunastus tahti on ollut loistava, jopa historian nopeinta. Tämä lunastus tahti tarkoittaa, että ostajilla on tilauksia eikä osteta varastoon. Hintakin on ollut nouseva kesästä ja köpiksen huutokaupassa joistakin nahoista maksettiin jo huippuhintoja. Köpiksen tarjonta oli huono arvoista yli kolmanneksen kun nahat on loppumassa varastosta. Köpiksen viimeinen huutokauppa pidetään ensi vuonna, jolloin Sagalla alkaa monopoli asema. Odotan Sagan nostavan provikkaa merkittävästi minkin nahkojen suhteen, joka vaikuttaisi tulokseen positiivisesti.

Maailman tuotanto on nyt minkin osalta miltein sama kuin mitä nyt myytiin näissä Sagan ja köpiksen huutokaupoissa syksyllä. Tuotanto on ensi kaudella nousemassa muutamalla milj. ja Sagalla on varastoja 5-7 milj ( oma veikkaus ). 

Aika näyttää mihin ala menee, mutta nyt näyttää erittäin hyvältä kun kysyntä palautui Kiinan osalta. Nahka määrät ovat erittäin pieniä, jolloin hinta paineita voi syntyä jatkossa.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.9.2022 10.10

Huomenta vain.

Nyt kyllä pääsi huutokauppa yllättämään positiivisesti!

Ala oli kesällä vielä tappiollista Sagalle, mutta nyt tapahtui käänne ja isosti. Minkin tarjontaa lisättiin tähän syksyn huutokauppaan ja tarjonta määrä nousi 4,5 milj. Huutokauppa on vielä kesken, mutta lähestulkoon 100% myynnillä mennään ja nousevilla hinnoilla. Tämä tilanne aiheuttaa minusta Sagan tulokseen positiivista virettä, jolloin kausi saattaa mennä reippaasti plussalle. 

Tähän kokonais tilanteeseen on minusta vain kaksi tekijää. Tämän kauden myyntimäärät ovat olleet vain muutama miljoona kpl maailman laajuisesti ja nyt tilanne purkautui Sagan hyväksi. Köpis on ollut hiljaa jo pidemmän aikaa ja huhujen mukaan Tanskalaiset entiset tuottajat on siirtäneet isoja määriä nahkoja Sagalle myyntiin.

Toinen tekijä on Kiinan tilanne nahkavarastojen suhteen minkissä. Varastot on erittäin pienet ja tarvetta nahalle on.

Tulevan talven vähittäismyynti Kiinassa on tietenkin ratkaiseva, mihin ala menee lähitulevaisuudessa, mutta nahkamäärät on niin pieniä että en odota ongelmia vähittäismyynnistä. 

Jos ja kun kaikki menisi nappiin, niin Sagan monopoli asema markkinoilla saisi potkua merkittävästi. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 29.6.2022 09.51

Iltoja vain.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/saga-fursin-tulos-romahti-tappiolle-o...

En saanut näin vanhana kääpänä Sagan sivuilta kopioitua puolivuotis raporttia ja pistin tämän kun en parempaan pystynyt. Ketä kiinnostaa niin kahtokaa ihte Sagan sivuilta missä mennään. Äkkiseltään kuluja oli siirretty syksylle ja pankki toiminta oli todella hiipunut. 

Näytä koko viesti