Olet täällä

Saga Furs Oyj - 24.11.2020 10.44

Iltoja vain.

Tätä en osannut odottaa, että tilanne menisi tähän suuntaan. Näin jälkeen päin pidän itseäni tyhmänä, kun en tiedostanut tätä.

Koronan vaikutukset kokonaisuuteen. Italiasta ja Puolasta on nyt löytynyt minkeistä koronaa. Italia lopetettaa tarhaukseen 2021 Helmikuun loppuun ja Puolan asia on kesken. Vihreä aate sai Puolan tuottajista otteen ja parin pv päästä tiedetään maan lopullisesta päätöksestä, mitä maan tuotannolle tehdään. Sagalle merkittävä asia.

Tähän vielä Pohjois-Irlannin päätös lopettaa minkin tuotanto ilman korona ongelmia saa miettimään EU:n kannanottoa minkin tarhaukseen. 

Mikä on rapakon takana tilanne? Nafan tuottajista minulla ei ole mitään tietoa. Mikä ongelma taso on.

Minusta nämä ongelmat tuovat painetta minkin markkina hintaan jatkossa lähitulevaisuudessa, mutta pitemmällä jaksolla riski on nahkamäärien väheneminen Sagalla merkittävästi.

Minkin raakanahkojen hinnan noususta on kahta mieltä Kiinassa. Pukinekauppa ottaa vastaan hinnan korotuksen ja alueita joissa vähittäismyynti tökkii hinnan nostosta. Minusta markkinat nostavat hintoja jatkossa pitemmällä juoksulla.

Ainut kysymys on. Onko Sagalla hetken päästä myyntimäärät jyrkästi laskeva? Aika näyttää ja onhan tämä sitä Isoa riskiä. Itsellä vähän sekaisten pää, kun en välttämättä ymmärrä kokonaisuutta. 

Ooppa sitten rauhallinen Sagan omistaja ja katsot tulevaisuuteen. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.11.2020 10.36

Iltoja vain.

Kiitokset kaikille positiivisesta kannanotoista kirjoituksistani Sagan osalta. 

Mutta, ettei peli mene liian helpoksi niin tuleva huutokauppa järjestetään etänä. Korona tilanne muutti huutokaupan kulun. Huutokaupan tilanteen takia vaikutukset on sinissä merkittävät, mutta minkeissä mitätön. Sinin odotetaan menevän kaupaksi, mutta hinta on vielä nykypäivän mukainen. 

Minkin hinta on noussut hetkellisesti Kiinassa 100%, mutta vähittäismyynti hakee paikkaa hinnankorotukselle. 

Mielestäni vähittäismyynti hakee aloitusta nyky tilanteessa, jolloin tuleva huutokaupan minkin hinta on nouseva n.40-50%, koska kentällä on tarjottu 30% nousua. Jos näin käy tällä nostolla, niin vähittäismyynti hyväksyy hinnan noston ja tulevana aikana hinta kipuaa vähittäismyynnissä yhä ylemmäksi. Jolloin vasara hinta huutokaupassa jatkaa nousua muutaman vuoden. Tämä on oikeastaan kopio vanhasta ajasta ja mikä markkinataloutta olisi näinä pv muuttanut.

Elikkä Sini on vielä ongelma, mutta tilanne voi muuttua erittäin kylmän jakson, joka on näillä näkymin kattaa jopa kuukauden eteenpäin. Ilman lämpötilalla on erittäin merkittävä merkitys vähittäismyyntiin pohjois Kiinassa.

Mielestäni Saga voi olla hetken päästä 13 lappu ja mikään kilpailu ei rajoita nousua tulevina vuosina, jolloin hinta voi nousta vielä vanhoihin hyviin aikoihin. Aika näyttää.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.11.2020 10.46

Huomenta vain.

Sagan uusi toimitusjohtaja on mielestäni ollut aiempaa toimitusjohtajaa enempi esillä ja näkyvyys on nykypäivää. Ennen Magnusta asioita ei haluttu tai osattu tuoda esille? Toivon nykyisen linjan jatkuvan tulevaisuudessa.

Sagan hinta on pyörinyt 10 lähettyvillä näinä pv ja odottaa realista markkinatietoa minkin nahan kehityksestä. Minusta seuraava askel on Joulukuun huutokaupan hinnat, jotka on mentävä rajusti ylöspäin. Sagan hinnan sekä tuottajien puolesta. Vanhoilla hinnoilla ei ole jatkuvuutta tuotannon puolesta. Keskihinta minkillä on noustava 30eur. lähettyville.

Suomalaisten tuottajien riskit pienenevät päivä päivältä, kun tuotanto on nahoitettu lähipäivinä minkin osalta. Sagalle niin suurta merkitystä, mutta yksityiselle tuottajalle erittäin iso asia. Pistetäänkö minkit kuoppaan vai myydäänkö tupla hinnalla Sagalla. 

Kiinan vähittäismyynti on ratkaisevassa asemassa, miten hinta kehittyy jatkossa. Viimevuoden ongelma oli lämmin alkutalvi ja Joulukuun huutokauppa näytti tämän. Myynti oli surkeaa. Nyt viikon ennuste Kiinan päämarkkina-alueen lämpötiloihin on erittäin kylmä jakso. Pekingissäkin muutama aste pakkasta ja siittä pohjoisempaan kovaa pakkasta. Toivotaan tästä pitempi jaksoista ilmiötä. 

Toivottavasti, ette kyllästy näihin jatkuviin postauksiin. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 18.11.2020 02.31

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1243986

Päivää vain.

Samoilla linjoilla Magnuksen kanssa köpiksen alasajosta ja viimeinen vuosi on 2021. Myyvät varastot ja se on sitten siinä. Erittäin hyvänä näen, jos Tanskasta siirtyy Tuottajat tuolla volyymilla näihin maihin, mitä lehtijutussa oli. Sagan välittämä nahka määrä vain kasvaa jatkossa.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 16.11.2020 10.15

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/monivuotinen-sopimus-blackglam...

Iltoja vain.

Saga otti tänään loikan uuteen asemaan ja odottaa minkin hintojen realisoituvan seuraavassa huutokaupassa. Nafa on jatkossa Sagalla ja itäblokin maat tuovat uusia milj. nahkaa tarjolle. 2021 jälkeen on vain Saga, kun köpis saa myytyä varastot pois. Vai voisiko sanoa, että pesän työstäjät hoitavat työn. Ehkä?

20 milj. minkin nahkaa on tulevaisuudesta pois pelistä. Hollanti ja Tanska. Tämä nostaa nyky kurssia ja jos Kiinan lukemat pitävät kutinsa, niin Sagalla tällä hetkellä värisuoran kortit kädessään. Tämä ongelma ja mahdollisuus antaa toiselle Pekan käteen ja toiselle voittokortit. 

Riskit on vielä olemassa Koronan suhteen. Jos ja kun täältä löytyy minkeistä koronaa, niin lehdistö painaa otsikoihin raakaa aineistoa. Sagan hinta tipahtaa, mutta silloin olen ainakin osto puolella. Saga kerää Suomesta n. 600k-800k minkin nahkaa, joten 10-15milj myynti määrässä sillä ei ole paljon merkitystä. Tämän kirjoitukseni pointti on että, Saga on noussut globaalisesti isoksi yhtiöksi jolloin Suomen tuotannolla ei ole niin suurta merkitystä kokonaisuuteen.

Minkin tuotanto aloittaa nyt 5 vuoden kasvu jakson, jolloin hinta kehittyy aluksi korkeaksi, mutta muutaman vuoden jälkeen tasoittuu.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 13.11.2020 11.03

https://www.kopenhagenfur.com/en/news/2020/november/kopenhagen-fur-looks...

Huomenta vain.

Köpiksen osuuskunta ajetaan "hallitusti" alas. Omistuspohjalta vedettiin matto alta. 6 milj nahkoja varastossa ja muutama milj. kentältä terveeltä alueelta saadaan näillä näkymin kerättyä, loput kuopataan. Tilanne elää ja vaikeutuu kentällä koko ajan, että voivat saada kerättyä vain osan määrästä. Epäilenpä 2021 kauden jälkeen, sen olevan sitten siinä. Köpikselle ei kukaan tervejärkinen lähetä nahan nahkaa. Tämä taas tuo Nafan ja Puolan tuottajat Sagalle varastoineen,  joista Puolan isot yksiköt merkittävin.

Nyky maailman menolla Tanskan tuottajat näyttävät olevan tuottajina eläneen. Velkaa rahoittajilta ja ennakot täysillä, mitä irti saa. Tanskan maksamat korvaukset riittävät keskimäärin rahoituslaitoksille, mutta osuuskunta jää nuolemaan näppejään ennakoitten perinnän osalta. Perittävät pääomat on kuopattu tai poltettu, miten nyt hävittävätkin koko tuotannon.

Täällä taas tuottajien suunnitelmat lopettaa tai vähentää on heittänyt häränpyllyä. Useat tuottajat lisäävät mitä rahkeista löytyy.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 12.11.2020 12.23

Päivää vain.

Sinit on nyt myyty Sagalla ja myynti nousi 65%. Oliko se nyt syksyllä jotain 10% luokkaa. Hinta nousi muutama%

Merkittävintä oli myynnin onnistuminen, kun nämä nahat eivät kelvanneet markkinoille ennen. Vaaleaapäätä oli tuskin olleenkaan tarjonnassa. Jos olisi ollut " normi " tarjonta, myynti ja hinta % olisi nousut vielä merkittävästi.

Suunta on nyt oikea ja vielä kun saadaan minkit Joulukuun huutokauppaan, niin Sagankin hinta voi olla yli 10.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.11.2020 12.48

Tuplat poistettu.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.11.2020 12.30

Päivää vain.

Tämän hetkinen tilanne on että Tanskassa lopetetaan kaikki minkit nopealla aikataululla ja rehun toimitus loppuu lähipäivinä rehukeittiöltä. Erittäin kova veto. Itse vähän pettynyt tähän lopputulokseen. Tämä oli köpiksen loppu.

 

No, mitäs markkinat tähän sanoo. Kiinassa minkinnahan hinta tuplaantunut ja vaaleammasta nahoista vielä 20-30% päälle. Tämän pitäisi vaikuttaa huomisen alkavaan huutokauppaan ketunkin osalta Sagalla, että myynti ja hinta nousisi. Muutaman euron nousu näin aluksi.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.11.2020 10.07

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1236308

Kaikki on niin sekaisten, kuin vai voi olla!

Näytä koko viesti