Neste -

Iltoja vain.

Vihreys!

Näytä koko viesti
KILPAILU: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024 -

HKScan A 0,833

Betolar 1,295

Saga Furs 8,92

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Huomenta vain.

https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/lintuinfluenssa-levi%C3%A4%C3%A4-edelleen-pohjalaiskuntien-turkistarhoilla-lopetusp%C3%A4%C3%A4t%C3%B6ksi%C3%A4-odotettavissa-ensi-viikolla

Pidän tätä merkittävänä riskinä alalle ja Sagalle. 

Näyttää ettei tämä jää paikalliseksi vaan leviää liian laajalle. Norjassa isoja ongelmia ja Puolasta odotan uutisia, joka ratkaisee kokonaisuuden Sagan osalta.

Tauti oli itsellenikin yllätys kuinka se vaikuttaa turkiseläimiin. Eläimiä kuolee merkittäviä määriä tarhoilla.

Toisaalta tämä voi olla monelle tuottajalle helpotus kurimuksesta, kun valtio korvaa jotain lopetetusta tarhasta.

Erittäin ikävä tilanne!

Näytä koko viesti
Nordea -

Iltoja vain.

Keväästä asti oltu kyydissä ja tänään viimeiset lisäykset.

Osake kohtainen tulos 0,68 ( 0,49 ). Toivotaan loppuvuodesta saman suuntaista.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Päivää vain.

https://www.sagafurs.com/fi/yritys/sijoittajille/porssitiedotteet/porssitiedote/

Ihan ok tulos puolelta vuodelta, jossa oli maaliskuun huutokauppa vain. 

Osakekohtainen tulos oli 0,43 (-0,85) euroa.

Kesäkuun ja syyskuun huutokauppojen vaikutus seuraavalle puolivuotisjaksolle nähdään sitten myöhemmin.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Iltoja vain.

Köpiksen huutokauppa menee erittäin huonosti. Myynti noin 50% ja hinnat alas 10-15%.

Olen omassa pääkopassa miettinyt syytä tähän, kun oma tajunta antaa toista suuntaa alalle. Mikä nyt mättää, kun kauppa ei käy. Jopa harkitsin oman osake määrän puolittamista eli laitaan myyntiä, mutta jokin sai minut vielä pidättymään tästä. Ja toisaalta kun katsoo osakkeen vaihtoa, niin joku ostaa myynti laidasta 100k ja joku luopuu 100k ja ostajia tai ostaja löytyy hetkessä. 

Tästä johtuen otin luurista kiinni ja aloitin selvitys työn. Ostajilla on luottamus pula köpiksen nahoista. Syystä kun pääsääntöisesti myytävät nahat on korona aikaa ennen nahoitettuja nahkoja joista on tullut muokkauksessa jossain suhteessa ongelmia. Eli nahat on liian vanhoja. Toinen ongelma on ostajien raha pula.Talven huutokaupoista ostetut nahat on muokkaamoissa, jolloin ostajien rahat on vielä kiinni niissä. 

Erittäin positiivisena pidän Sagan kesän huutokaupan ostaja määrää, joka on historiallisesti erittäin merkittävä ja odotan huutokaupasta isoa käännettä.

Toivottavasti omat ajatukseni on oikeat tulevasta. Kesän huutokauppa on ratkaiseva ja joko pelaan oikein tai ei.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Iltoja vain.

Expressen

 

LVHM on exclusiivisten tuotemerkkien, kuten louis vuittonin, christian diorin ja moet chandonin. Niiden myynti on kasvanut voimakkaasti vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Ryhmän suurin brändiryhmä, johon kuuluvat Dior ja Louis Vuitton, myytiin ensimmäisellä neljänneksellä 10 miljardilla eurolla, kirjoittaa AFT. Kasvua 18 prosenttia, kaksi kertaa odotettua enemmän. Kasvu tapahtuu ennen kaikkea Kiinassa sen jälkeen, kun maassa voimassa olleet vakavat pandemiarajoitukset on vapautettu. LVMH:n talousjohtaja Jean-Jacques Guiony on varma, että yritys on "erittäin optimistinen" Kiinan markkinoiden suhteen vuonna 2023

Sanoisin että osake ottaa nopean nousun ennen kesän loppua ja vakiintuu uudelle tasolla, kun Saga ottaa monopoli aseman markkinoilla. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Iltoja vain.

jos ja kun tämä alasajo tapahtuisi, niin minkin osalta riski on 5% luokkaa suomalaisen tuotannon osalta kokonaismyyntiin Sagalla koska suomalaisten tuotanto on vain muutama satatuhatta nykyään.

Kettujen osalta riski 100%.

Mutta kuten on tapahtunut niin Sagan tuotto tulee nykyään minkistä suurelta osin ja oletan tulevaisuudessa tämän vielä korostuvan. Tämän huutokaupan välitys myynti oli 147 milj ja ketun osa oli noin 20milj.

Leikitelläänpä vielä tällä alasajolla. Jos näin tapahtuisi tämän hetken päätöksellä, eli ensikaudella ei tuotettaisi mitään suomessa. Kävisikö köpiksesti, jolloin hinta lähtisi monin kertaiseksi nousemaan ketun osalta tulevaisuudessa, koska viimeisiä laadukkaita nahkoja vietäisiin markkinoilta.

Jos Suomesta kiellettäisiin tarhaus niin siirtymä aika olisi minusta vähintään 5 vuotta. Nämä viimeiset vuodet olisivat Sagalle kulta aikoja ketun osalta ja miksei minkin osalta kun köpis lopettaa tämän vuoden jälkeen myynnin.

Jos turkiksen myynti ja tarhaus kiellettäisiin niin mielestäni pakkolunastus korvaus olisi samaten miten Tanskan maalla, koska lopetetaan laillinen toiminta.

Nämä on vain minun omia mielipiteitä ja saatan olla hakuteillä asiassa.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Iltoja vain.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-furs-oyj-sisapiiritiet…

Sagan huutokauppa on nyt ohi. Myynti pelasi pienellä nousulla ja jopa tuottajat jaksavat uskoa kesän huutariin, jolloin odotetaan ketun ja minkin nousevan 30-40%. 

Kokonaisuutena Sagan puolelta huutokauppa oli loistava kun myynti pelasi 95% pitkäkarvaisella josta odotukset oli molli voittoset. Tällä hinta tasolla ja tulevien tarjonta määrien perusteella Sagan tulos tulee olemaan oman arvioinnin mukaan 3-4 Euron lähettyvillä, mutta jos odotukset pitävät paikkansa niin tulos on huomattavasti parempi. Aika näyttää.

Tänään Saga jopa nousi hivenen, mutta odotan kevät kesällä parempaa arvoa.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Iltoja vain.

Sisäpiiritieto: Saga Fursin huutokaupassa myytiin ennätysmäärä minkinnahkoja ja hintataso nousi

Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote 13.3.2023 klo 16.15

Saga Fursin tiistaina 7.3. alkaneen turkishuutokaupan minkinnahkamyynti päättyi tänään maanantaina 13.3. lupaavin tuloksin. Huutokauppaan osallistui 220 ostajaa, ja valtaosa myynnistä suuntautui yhtiön päämarkkinalle Kiinaan. Ostoja tehtiin myös Etelä-Koreaan, Turkkiin, Kreikkaan sekä tietyissä nahkatyypeissä myös eurooppalaiselle muotiteollisuudelle.

Huutokaupassa tarjolla olleista 5 miljoonasta minkinnahasta myytiin 85 %. Useimmissa nahkatyypeissä hintataso oli syyskuun huutokauppaa korkeammalla tasolla, nousun ollessa keskimäärin 10 %.

”Kiinalaiset asiakkaamme pääsivät vihdoinkin osallistumaan huutokauppaamme Vantaalla, ja salissa käytiin hyvää kilpailua nahoista koronaa edeltäneiden aikojen tapaan. Minkkihuutokauppa ylitti odotuksemme myyntimäärissä, mutta hintataso ei ole vielä tarhaajille riittävä taloudellisesti ankeiden pandemiavuosien jälkeen. Kysyntä oli jokaisessa nahkatyypissä hyvää, mikä viittaa siihen, että minkkimarkkina on elpymässä ja ostajat haluavat hankkia länsimaissa tuotettuja sertifioituja nahkoja”, sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Markus Gotthardt.    

”Sertifioinnin lisäksi länsimaiset muotibrändit edellyttävät turkiksen koko arvoketjulta läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä. Huutokaupan yhteydessä julkistimme Saga Trac -ratkaisun, joka on muotiteollisuudelle ensimmäinen, kaupallisesti valmis ja skaalautuva jäljitettävyysratkaisu.

Lisäksi minulta oma toteamus:

Tänään alkoi pitkäkarvaisen myynti finnraccoolla eli suomensupilla. Kaikki meni kaupaksi ja hinta nousi 40% syksystä.

Näytä koko viesti