Olet täällä

Saga Furs Oyj - 26.6.2022 09.48

Iltoja vain.

Sagan huutokauppa meni minusta odotuksien yli, koska hintoja laskettiin kesken huutokauppaa ja ostajat tarttuivat syötiin kiinni. Kettujen osalta hinta painettiin niin alas, että en muista noin laadukasta tasoa tarjottavan näin ale hintaan.

Mut kokonaisuudessa yli puolet myyntiin normi tai ale hintaan. Köpiksen huutokauppa taas hinnoitteli nahan talven ja viime kesän hintojen mukaan jolloin myynti oli miltein 0. Köpiksen huutokauppa alkoi välittömästi Sagan jälkeen.

En muista kymmenien vuosien aikana että tälläinen tilanne olisi markkinoilla. Toinen yhtiö myy puolet ja toinen ei mitään. Köpiksen tilanne on taas sinänsä parempi kun eivät tarvi liikevaihtoa kun ei ole tuottajia hengissä. Joten voivat odottaa ja kokeilla. Vielä oli ainakin liian aikaista. Noita nahkoja taas ei voi varastoida ikuisuuksia ja ostajat tietävät tilanteen. Uskomaton pieni määrä on mennyt markkinoille kun puhutaan muutamasta milj minkin nahasta. Markkinat on erittäin sekaisin Kiinassa ja kysymys kuuluukin onko se pysyvää? 

Sagan tuotanto tuottajilla laskee ketuissa n. 600 k kun normi on 2 milj. Tuottajia tippuu joka pv tilanteen takia, kun rahoittajat vetävät liinat kiinni. Minkin osalta en osaa sanoa kuinka alas maailman tuotanto tipahtaa. 

Sagan hinta on näinä päivinä ollut 11 EUR pinnassa ja nyt täytyy sanoa etten tiedä mitä tapahtuu lähitulevaisuudessa. Kaikki tuntuu olevan niin sekaisin.

Lisäksi maailman tilanne energian, viljan osalta menossa erittäin huonoon suuntaan, joka vaikuttaa tuotannon kustannuksiin merkittävästi.

Kiina on kaiken ratkaisija. Yhden kortin varassa ollaan ja joko se hiipuu tai sitten nousee uuteen kukoistukseen jolloin hinnat nousee viime kesän tasolle. Eli vähittäismyynti ratkaisee asian ja se ei riitä että karvat menevät somiste puolelle, koska siellä löytyy korvaavia tuotteita.

Ensi keväänä näemme mihin ala nousi tai kuoli. Aikaa on erittäin vähän.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.5.2022 10.25

Iltoja vain.

Varokaa näitä edeltävän postauksen juttuja. 

Nää on nyt tullut tapetille ko isohko uusi omistajaryhmä on ottanut ison riskin vähäpätöisen vaihdon omaavan sagan omistuksessa. Tuo jutun erikoisin piirre on myynnin kpl määrän enustaminen joka tarkoittaisi tulevien huutokauppoja 100% myynnillä tässä tilanteessa kun kaikki markkinat on kaput. 

Tämä on vain minun mielipiteeni ja saatan olla väärässä.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.5.2022 11.52

Päivää vain.

Saga on elänyt mielenkiintoisia aikoja lähiaikoina. Viime kauden tulos oli erittäin kova ja osinko esitys hallitukselta 1,28 EUR C osakkeelle. Yhtiökokouksessa vähemmistö osinko meni läpi ja osingon määrä nousi 1,99 EUR. Tästä johtuen osake seilasi 13-17 EUR välissä ennen osingon irtoamista. 

Sagan ja alan näkymät on taas historiallisen huonot tällä hetkellä. Venäjän sota ja Kiinan sulut on pääsyyllisiä tähän tilanteeseen. Venäjän ja "itäblokin" maissa nahan jatkokäsittely on loppunut ja samaten vähittäismarkkinat. Kiinassa markkinat täysin loppuneet sulkujen takia ja ihmisten ostokäyttäytymisen johdosta. Pelätään huomista liikaa.

Köpis perui huhtikuun huutokaupan ja silti Saga ei saanut myytyä kuin 160k minkin nahkoja. Sagan puolivuotis välitysmyynti on vain n. 42milj kun se vuosi sitten oli 144 milj. Normi kulut juoksee kk:ssa 3 milj lähettyvillä ja tuotto on myynnistä vain 6 kk:lta jotain 3,5 milj luokkaa. Erittäin vaikea tilanne. Saga antoikin tulosvaroituksen tuloksen menevän tappiolliseksi. Kysymys kuuluukin, tuleeko historian suurin tappio. Tähän tilanteeseen vaikuttaa erittäin huono myynti ja kulujen lisääntyminen lajittelun suhteen nahka määrien nousun suhteen. Lisäksi rahoitustoiminnan pienentyminen merkittävästi.

Viime päivinä on tullut vielä ilmi Kiinan oman tuotannon vaikeudet ketun suhteen. Omatuotanto on myymättä kotimarkkinoille. Kauppaa on kuulema tehty polkuhinnoilla kun markkinoita ei ole. 

Tähän päälle vielä logistiikka ongelmat laivarahdin osalta ja ajallisesti rahti kestää tuplasti kauemmin kuin ennen. Lentorahti on taas noussut nelinkertaiseksi hinnan suhteen.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.3.2022 01.30

Päivää vain.

KOPENHAGEN FUR PERUUTTAA HUHTIKUUN HUUTOKAUPAN

Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​ja viimeisimmät covid-19-tapaukset Kiinassa ovat johtaneet Kopenhagen Furin huhtikuussa suunnitellun huutokaupan peruuttamiseen. Kopenhagen Fur avasi vuoden 2022 myyntikauden vaikealla helmikuun huutokaupalla, ja äskettäinen huutokauppa Suomessa näytti saman kuvan. Kopenhagen Fur on arvioinut, että markkinaolosuhteet eivät juuri muutu ennen huhtikuuta.

 

Helmikuun huutokauppa alkoi samana päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sekä Ukraina että Venäjä ovat käyneet kauppaa Kopenhagen Furilla suoraan ja välillisesti. EU on määrännyt Venäjälle laajat pakotteet rahansiirrot lopettamalla ja luksustavaroiden, mukaan lukien turkisten, vientikieltoa Venäjälle. Se haastaa turkiskaupan tässä ja nyt. Miten se muuten vaikuttaa kauppaan pitkällä aikavälillä, on tällä hetkellä hyvin epävarmaa.

 

Koronapandemia on jo asettanut turkiskaupan vaikeaan tilanteeseen. Covid-19 on jälleen leimahtanut Kiinassa, joka ylläpitää nollatoleranssipolitiikkaa Covid-19:ää kohtaan. Siksi maahan kohdistuu edelleen massiivisia matkustusrajoituksia ja kokonaisten kaupunkien sulkemisia. Seisokit vaikuttavat miljooniin ihmisiin, joilla on siksi suuri vaikutus taloudelliseen toimintaan, myös vähittäiskaupan tasolla. Epävarmuus estää kiinalaisia ​​turkiskauppiaita aloittamasta kauppaa tällä hetkellä.

 

Kopenhagen Fur toivoo voivansa järjestää fyysisen huutokaupan kesäkuussa, vaihtoehtoisesti digitaalisen

Lisäksi:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/omikronvariantti-uhkaa-jalleen-kiinan...

Sanoisin, ettei näin huonoa tilannetta ole ollut 30v sisällä. Lisäksi Putinin seikkailut.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.3.2022 09.26

Iltoja taas.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-fursin-huutokaupan-tulo...

Viime vuonna tilanne oli tällä hetkellä n.140 milj.

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-furs-oyjn-toimitusjohta...

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.3.2022 09.38

Iltoja vain.

Tähän maailman tilanteeseen kirjoittelu tänne on jotenkin vaikeaa. Ei löydy sitä paloa/innostusta mitä oli ennen. Vuoden alussa kirjoittamani postaus näköjään toteutuu, mutta mitä sitten. Kun siitä ei ole mitään hyötyä.

Minusta maailma on vain niin sekaisin kun vain voi olla. Mihinkään ei ole luottamista. Sota, vihreys, energia ja pallon pelastaminen tällä pienellä valtiolla. Kun isoimmat valtiot päättävät aivan omia kuvioita ja eivät hidasta päätöksillä omaa etua. Meillä taas päätä lyödään Karjalan mäntyyn oikein kunnolla. Anteeksi meni aiheen ohi.

Mutta yritetään vielä karvoista kirjoitella. Elikkä minkin markkinat pallolla on 10 milj luokkaa ja tarjonta on 25 milj paikkeilla tänä vuonna. Kauppa ei käy isolla volyymin tasolla muutako tilauksien mukaan. Sagan myynti minkissä jäi 20% tarjonnasta. Kettu on jotain samaa luokkaa 20-25 % luokkaa, vaikka huomenna myydään päätuote sinikettu joten veän hieman riskillä tämänkin ennusteen.

Ei vain nyt jaksa. Palataan myöhemmin jos tästä piristyis.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 13.1.2022 10.57

Iltoja vain.

Sagan osake on pyörinyt 12-13 välillä. Tänään oli jopa myynti puolella isommasti tarjolla. Mut kuitenkin markkina tilanne on hieman vaikea, vaikka Sagan viime vuoden tulos tulee olemaan hyvä. 

Jos katsoo historia, niin tilanne on saman kaltainen kuin 2015 noin. Tulosta syntyy mut jostain syystä osake himmaa ja laskee pienin erin. On markkina häiriö ja kuinka kauan se kestää? Tämä vuosi tai toinen? 

Kiina on tämän hetken valossa kaput ja kun tämä markkina pettää, niin se tuntuu. Näillä näkymin maaliskuun kauppa menee penkin alle ja toivoa on kesän kauppojen normalisoitumisesta. Jos näin menee, niin tuottajien tarjonta vähenee. 

Tällä.hetkellä suorakauppa pelaa vain turkin ostajien kautta ja odotettavissa on tämän markkina raon loppuvan ennen Sagan maaliskuun huutaria. Sagan provikka on vain liian kallis tähän markkinatilanteeseen.

Tämä kaikki oli siis ketun osalta. Minkki on taas niin syvällä suossa, ettei se liiku markkinoilla Kiinan tilanteen takia.

Yhden kortin varassa ollaan ja näköjään nyt se pettää!

 

Näytä koko viesti
Kempower - 23.12.2021 11.42

Päivää vain.

Milloin tästä vihreästä kuplasta irtautuisi? Osake nousee päivittäin toistakymmentä %🤔

Näytä koko viesti
Kempower - 21.12.2021 12.19

Päivää vain.

5 miljoonan euron diili Vattenfallille!

Näin se lähtee vihreys kukoistamaan tälläkin saralla😊

Lisätty näihin päiviin asti isolla kädellä. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 14.12.2021 10.37

Iltoja vain.

Tänään aloitti Sagan joulukuun huutokauppa. Kauppa alkoi minkillä, joka aloitti matalaliidon kaupoissa. Myynti jäi tasolle 10-30%. Epäilen näin. Yllättävää oli huutokaupan alkupuolella Sagan auction monitorin pettäminen ja mitä YouTube näki, niin passetia näyttö huusi pääsääntöisesti. Sagan sivuilla myyntitulokset näyttää no data.

No. Huomenna jatkuu tämä Kiinan poissa olo kaupoista ja myynti on vielä huonompi jos tuosta nyt voi huonommasti mennä. 

Siniketun tarjonta on taas niin huonoa ( laadullisesti ja ennenkaikkea tumman värin suhteen ), että epäilen pienessä pääkopassa Sagan vetävän hinnan niin alas että suorakauppa pienentyisi.

Osake on vielä 13 yläpuolella, mutta epäilen tämän huutokaupan jälkeen tilanteen olevan matalampi.

Saga vierittää syyn huonosta kaupoista koronan syyksi Kiinassa ja tottakai se osittain onkin, mutta jostakin syystä karva kauppa takkuaa perinteisilläkin ostopäivillä Kiinassa.

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-joulukuun-huutokau...

 

Näytä koko viesti