Olet täällä

Iinuppi

Iinuppi

  • Liittynyt 30.11.2016
  • 83 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Saga Furs Oyj - 30.3.2019 7.53

Huomenta!

Köpiksen huutokauppa päättyi 100% myynnillä. Hinnat nousi osalla minkki tyypeillä merkittävästi. Myynnin ja hintojen piristyminen johtunee tuotannon jyrkästä laskusta. Tuotanto oli muutama vuosi sitten n.90 milj. Nyt tuotannon oletetaan olevan n.35 milj. Hinnat on edelleen, niin huonot että tuotannon uskotaan tipahtavan edelleen, koska riskirahoitus on Tanskan maalla jäissä. Sagan tuottajat on taas monituottajia, joten eivät ole yhden kortin varassa ja kun nyt pitkäkarvainen piristyi, niin epäilen että minkin tuotannon laskua ei tapahdu Sagalla niin jyrkästi kuin Tanskassa.

Köpiksen huutokaupassa oli merkittävä ostaja volyymi Venäjä, joka saa jatkossa ostaa suoraan köpiksestä. Venäjä on tullut mukaan pitkästä aikaan markkinoille näin isolla volyymilla.

Minkin markkinatilanteen jatkosta näemme köpiksen seuraavassa huutokaupassa.

Sagan hintakin on hieman piristynyt ja pyörii 11 pinnassa. Hinta saattaa hakea 13 arvoja, ennen kesää. Eräänlainen odotusarvo, kun nahkamarkkinat on tässä tilassa.Tämän kauden tuloksesta en osaa sanoa, koska tulevat huutokaupat määrittävät tuloksen. Se mikä on mielestäni merkittävä asia on viimekaudelta myymättä jääneet minkin n.1 milj ja siniketun n.200 000 nahkaa. Näitten nahkojen kulut on viimekaudelle ja jos myynti jatkossa pelaa, niin tuotto on merkittävä tälle kaudelle.

Tuottajilta sain tietoa, että lunastustahti on ollut loistava siniketulla Maaliskuun huutokaupasta. Tuote on muodissa ja tarve välitön. 

 

Saga Furs Oyj - 21.3.2019 21.54

Iltoja!

 

Köpiksen huutokauppa alkoi yllättävän hyvin. Eka päivänä hinnat nousi n. 20% ja myynti oli 100%.Tänään myynti oli 99% hinnat nousevia. Haastavimman tuotteen myynti oli loistava tänä päivänä, kun miettii mitä lähi kaupat on. 

Tämä myynnin aktiivisuus yllätti ainakin minut, kun odotin myynnin piristyvän hinnan varjolla. Toisin kävi. En löydä muuta syytä hintojen ja myynnin parantumiseen kuin tuotannon raju pudotus maailmassa. Tästä on hyvä jatkaa ja osake on tuskin kympin yläpuolella kovin kauan. 0,5 eur saga maksaa lähiaikoina ulos ja jos tulevaisuus on kohtuu hyvä niin osinko palautuu normitasolle. Hyvä tuotto vuodelle, joka uskoo alaan.

Saga Furs Oyj - 14.3.2019 22.40

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-turkishuutokaupass...

Iltoja.

Sagan huutokauppa antoi minkin puolelta toivon, minkä kirjoitin viimeksi tänne. Myynti 75% noin minkillä. Tämä myynti oli loistava, kun huomio mitä viimeiset huutokaupat on ollut markkinoilla. Saga saa jatkossa markkinoilta köpiksen tarhaajia itselleen, koska Venäjä on tullut merkittävän isolla volyymilla mukaan. Venäläisten on ilman rajoitusta nätimpi ostaa Sagalta, kun köpiksen ostot on kierrätettävä ja se maksaa. Puolan tuottajat on kääntynyt kanssa Sagalle, kun Venäjästä odotetaan nousevaa ostaja maata. Rapakon takaa on lisääntyvää minkin myyntiä jatkossa Sagalle. Mikä huvittavaa on Tanskan tuottajien mukaan tulo Sagan huutokauppaan jatkossa, kun yhdistelmä toimii näin vaikeina aikoina. Sagan minkin määrät tulevat jatkumaan nousevalla tahdilla ja toivottavasti niistä jotain jää käteen. Saga ei ole luotottamassa näitä uusi myyntejä. Puhtaasti tuottajat hakevat parempia myyntireittejä nahoille.

Köpis on vaikeassa tilanteessa jatkossa, kun velkaiset tuottajat on hätää kärsimässä. Oletetaan n.300 tarhan jäävän vasaran alle ja tuotanto tipahtaa 40-50%.

Tämä ero on Tanskan ja Sagan tuottajilla merkittävä. Sagan suomalaiset tuottajat on miltein järkeään moni tuottajia, eli on pitkäkarvaista. Köpiksen tuottajat on yhden kortin varassa ja ne hakee Sagalta myyntiä, kun köpis pettää. Köpiksen luotottaja oli ilmoittanut näin. Seuraavassa huutokaupassa on oltava myyntiä, mutta kun on taas ennakoita maksettu nahasta n.20 Eur niin on siinä vaikea tilanne. Viime huutokaupan keskihinta oli n. 21,5 eur, eli jos kauppaa pitäis tehdä niin ei oikein pelivaraa ole.

Ketunnahkojen yllättävän pienet varastot Kiinassa ja pitkäkarvaisen muodikkuus antoivat lähtölaukaisun myynnille. Kentän tapahtumat on saman kaltaisia, kun 2016 loppuvuonna milloin ostajat ostivat suoria ostoja nousevilla hinnoilla. Nyt kentältä on ostettu huutokaupan hintaan normi laatua, mutta parhaimmista laadusta on maksettu huomattavasti parempaa hintaa. Sinikettu nousee Kesällä merkittävästi huutokaupassa. 

 

 

Saga Furs Oyj - 7.3.2019 21.32

Iltoja.

Nafan huutokauppa meni kohtalaisen hyvin, kun tilanne on minkin puolella mikä on. Huutokauppa antoi toivon paremmasta, mutta tulevat huutokaupat on haasteellisia jatkossa tänä vuonna. Se mikä on mielestäni toivon lähde on tuotannon raju tipahtaminen, jopa 40% tänä vuonna. 

Näin iso tuotannon vähentyminen on näköjään vaikuttanut ostajiin. Hinta oli huomattavan aleneva isommissa luokissa, mutta oli tuotteita jotka piti syksyn tason. Hinta taso on niin alhainen, että tuotanto on jatkossa vielä aleneva, mutta ostaja puolella volyymin pienentyminen aiheuttaa jatkossa harmaita hiuksia.

Toivottavasti huomenna alkava Sagan huutokauppa saa jatkoa Nafasta ja Venäjä antaa lisä mausteen minkin osalta.

 

Pitkäkarvaisen odotukset on taas yllättävän hyvät tulevassa Sagan huutokaupassa. Ostajia on noin 600 ja mikä on mielestäni merkittävä on uusien ostajien määrä n.60 Kiinasta. Nämä uudet ostajat saattavat sekoittaa pakan. Veikkaan tulevan huutokaupan pitkäkarvaisen hinnan nousevan 20% lähettyville, kun kentältä on ostoja tehty vähintään 60 000kpl yli 15% Joulukuun tason kauppoja.

Aika näyttää mihin tämä ala menee, mutta nyt on jotain toivoa paremmasta.

 

 

Saga Furs Oyj - 21.2.2019 22.13

 

Kyllä se sykli sieltä vielä kääntyy, aina on kääntynyt. Kurssikin jämähtänyt tuohon 8.50 paikkeille, joten mikäs tässä odotellessa. Toki odottavan aikahan on pitkä.

iltoja!

Saat kyllä odottaa lyhytkarvaisen (minkki) syklin käännettä pitkään. Ja odottavan aika tulee kalliiksi näillä tulevilla vuosilla. Sagan hinta on ylihinnoiteltu, koska historia pitää otetta markkina hinnoittelussa.

Muutoksen tuulet muuttaa alaa. Pitkäkarvainen tuote on suosittu nykyään parka takin kauluksessa ja menekki on hyvä. Tuotteena takki on halpa ja turkis ( Sini/hopea/supi) hinta on oltava edullinen. Pitkäkarvaisen tuotteen tarjonta on suuntautunut somisteisiin ja on ostaja ryhmälle suunnattu kansan takkina, jos näin voi ilmaista. Pitkäkarvainen tuote on tulevissa huutokaupoissa myyvä ja hinta on nouseva 5-8%

Sitten lyhytkarvaisen myynti. Kiinan markkinat on niin tukossa, että pukineita myydään erittäin suurella tappiolla. Köpiksen huutokauppa näytti tämän ja Nafan huutokauppa tämän kuun lopulla toivottavasti luo myyntihinnan nahalle. Ostajilla on parin vuoden tappiot niskassa, joten halvalla mennään. Pahin kuva on 50% myynti Sagalla tänä vuonna ja jos tämä toteutuu, niin Sagan hinta on 6 eur yläpuolella.

Ongelma on minkki, kun ei pukineet käy kaupaksi Kiinassa/Venäjällä. Tuotanto laskee 30-40% maailmassa, mutta isot varastot eri portaissa on merkittäviä ja purku suunnitelmaa ei tähän löydy. Kiinassa pukine kauppa on ollut laskeva 30% viimevuonna ja tänä talvena.

Toki 0,5 euron osinko, joka oli maksettava liiton näyttö kuluihin on merkittävä koho, joka pitää pinnalla. Mutta jos suuntaus on karvaton, niin Sagan hinta jatkossa aleneva.

Saga Furs Oyj - 7.12.2018 22.06

Iltoja!

Kun joskus kirjoittelen tänne, niin hiljaista on, eipä oo vastakaikua. Tykkäisin, että edes,

joku kommentoisi kirjoituksia.

Täällä on kommentoitu, miten yritän kirjoituksillani vaikuttamaan hintaan, mutta miten on.

Saga on 8,5 luokkaa tällä hetkellä ja luulettako, että minä olen kirjoituksillani vaikuttanut hintaan.

Olen kertonut Foxstocista ja muista riskeistä mitkä on nyt tapetilla. Nyt tämä näkyy hinnassa.

Eikö muutako ostamaan 12% tuotolla osaketta, kun on niin edullista. 

 

 

 

 

Saga Furs Oyj - 22.9.2018 22.12

Akille onnittelut!

Sagan tilanne on mielenkiintoinen, koska osake on laskenut niin alas näinä pv.

Ite oon vielä odottavalla kannalla, koska Kiinassa on minkki niin solmussa.

Minkin suhteen puhutaan 2-3 vuoden odottelua, koska tarve on 30-40 milj. tällä hetkellä ja 

maailman tuotanto on n. 50-55 milj. Pukineissa ja varastoissa nahkoja on jemmassa 140-150 milj.

Lisäksi köpiksellä on 30 milj. Jäissä nahkaa.

Sinikettu taas on Kiinassa suuressa huudossa, koska maa tuottaa ainakin 14 milj. tällä hetkellä ja 

on painanut Sagan hintaa 50 yläpuolelle. Tämä on nyt sellainen hinta Sagan huutokaupassa,

jolla ratkaistaan suomalaisen tuottajan tulevaisuus.

Kiinassa minkin tuotanto on laskenut näinä pv, mutta Sini lisääntynyt. Yksi merkittävä asia on 

sini uroksien myynti Suomesta 2000-3000kpl myynti, joka vuosi Kiinaan, jolla on merkittävä asia nahan koko ja laatu 

puolelle. 

Eli en odota tällä hetkellä mitään isompaa muutosta alalle, muutako lisääntyvää kurjuutta. 

Mutta taas minusta Venäjä on viimeisissä huutokaupoissa antanut heräämisen merkkejä ja

ehkä odottaa  tulevaisuutta. Onko öljyn hintataso dollareissa ja ruplan poljenta tuottanut hedelmää.

Odotan Venäjältä paljon, sitten kun se aika koittaa.

Saga Furs Oyj - 11.7.2018 21.55

kuinka alas Saga laskee kesällä.  Ite veikkaan 10-12 väliin, jos ei tuo osinko kiima sitten syty.

Tähän on tultu. Kolkuttaako jo 11-12 hintaa lähipäivinä. Pari pv on typerimmät laittaneet osto puolelle isoimpia määriä ja 

tuottajat, jotka on hereillä on kiittäneet.

Ite oon osto puolella vasta 10 alapuolella, jos siihen laskee. Voihan tilanne muuttua sitä ennen ja voin olla väärässä.

En jaksa nyt perustella asiaa, mutta KL palstalla oon jaksanut kohta vuoden jos toisenkin kertoa tilanteesta.

Saga Furs Oyj - 29.3.2018 21.54

Saga antoi pörssitiedotteen ja osake laski 14 alle, pienellä vaihdolla kylläkin. Osinko esitys on 1 euroa, joka huhtikuun 20 pv laukeaa tilille. Odotin pientä nostetta osingon suhteen, mutta onko Kiina niin tukossa pukineitten puolesta mitä kentällä kuulee? Kesän huutarit paljastavat tämän,koska tilanteesta johtuen markkinoille tarjotaan isoa erää ( 15 milj. Minkin nahkaa ) touko-kesäkuun aikana. 

Itse olen pidättynyt ostoista vaikka hinta on ok. Mutta jokin tässä ei täsmää. Ostaja tuttuni väitti, että Köpis menisi penkin alle, mutta kohtuullisesti se minusta meni, kun miettii markkinoita. 

Tuottajat puhuvat 2-3 vuoden paasto aikaa, koska maailman tuotanto on pysynyt samana ja tuon ajan jälkeen mukamas tuotanto laskee, jolloin nahka taas maksaa. 

Olen vähän hämillään nyky hinnasta, koska Saga maksaa ok osinkoa vuosittain. Vai onko turkispukineet Kiinassa muodista nykyään ja paremmasta ei ole tietoa. 

Ostajillakin on ongelmia rahoituksen suhteen, mistä Sagakin mainitsi. Vielä ne on ainakin ostaneet alle tuotantokustannuksen hinnoilla varastoon, mutta kesällä sen näkee mikä on malli. Nafa aloittaa tämä pelin Toukokuussa.

kuinka alas Saga laskee kesällä.  Ite veikkaan 10-12 väliin, jos ei tuo osinko kiima sitten syty. 

Pääsiäistä!

Saga Furs Oyj - 21.12.2017 14.43

Kiinan ongelmat tulivat esille tänään huutokaupassa. Sininahkojen myynti 55% ja keskihinta 66eur.

Tähän vielä Maaliskuun huutokaupan pettymys, niin voidaan kolkutella 10 hintoja Sagassa.

Ostaja saamisia on Kesäkuulta ja Syyskuulta, mutta kuinka paljon. Senpä näkee sitten Tammikuussa. Tarhaaja saamisia on ainakin, koska Saga harkitsee kenelle tuottajalle jatkossa rahoitusta annetaan. 

Taseessa oli ainakin ennen 20% myyntikoju, ostajasaamiset 40% ja tarhaajasaamiset 20%. Alkuvuosi oli vain liian hyvä ja se voi " harhauttaa " sijoittajia. 

Hyvää Joulua!