Olet täällä

Saga Furs Oyj - 25.2.2021 10.46

Iltoja vain.

Strong demand and rising prices on mink skins

Kopenhagen Fur has concluded the sale of mink during the February auction, where skin prices, after some difficult years, saw great demand and a large increase in prices. The auction was originally scheduled to last 3 days, but due to very active buyers, the auction was extended by two additional days.

The auction marked the beginning of the sales season 2021. which has a total of four planned auctions and a total offering of 14 million mink skins this sales season, of which 2 million were sold during this February auction. The average skin price increased by 79 percent compared to comparable goods sold during the auction in September 2020 and the average price reached 255 kr.

- The fur trade is characterized by major cyclical fluctuations. The most recent price peak occurred in 2013, which was followed by a very large production of mink skins and a subsequent oversupply of mink skins. Now, production has experienced a global reduction, and supply has dropped below global demand. Combined with a very strong retail season in Asia and in North America and in parts of Europe, fur manufacturers are now experiencing increasing demand from consumers and fewer skins on the market, says CEO Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur.

It is well known that all Danish mink were euthanised in the autumn of 2020, and a large part of the production, which should have been put on the market in 2021, has been destroyed.

- The closure of Danish mink breeding is, all other things being equal, creating an upward price trend, which will probably become stronger as we sell the last Danish high-quality skins this year and the next. We have a unique product on our shelves, which is now unfortunately no longer being produced, says Jesper Lauge Christensen.

kaudella 2021/2022  minkin keskihinta on 100 eur lähettyvillä ja parhaimmista tuotteista maksetaan 150 eur. Tuotannon määrät tälle kaudelle on vain 15-18milj maailmassa. 

Sagan välitysmyynti nousee 21/22 kaudella 1200-1500 milj. minkeissä ja ketut päälle.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 23.2.2021 02.23

Päivää vain.

Köpiksen nousu % syksystä ja huutokaupan hinnat euroina. Myynti 100%.

Brown M 65,54 % 29,3
Brown Velvet M 81,58 % 41,4
Pearl Beige M 49,78 % 34,3
Pearl Beige Velv M 73,03 % 52,6
Pearl Beige F 109,92 % 25,4
Pearl Beige Velv F 65,93 % 30,2
White M 43,39 % 34,7
White Velvet M 88,41 % 52
White F 99,18 % 24,3
White Velvet F 91,02 % 31,9

Sagan joulukuun huutokaupasta hinnat on nousseet 20-35% lajista riippuen ja odotan Sagan maaliskuun huutokaupassa hintojen nousevan 20-30% köpiksestä.

Vuonna 2015 oli maailman tuotanto isoimmillaan ja huutokauppayhtiöitä oli 5-6 kpl. Minkkiä tuotettiin 90-100milj ja kettuja n. 20milj. Tämä nousukauden huuma alkoi noin 2010, jolloin minkin maailman tuotanto oli 50milj. Huuma taittui 2015 syksyllä, jolloin minkin hinta romahti.

Minkin maailman tuotanto on 2021 vain enään 15-18milj. Tällä kaudella markkinat saa vain n.25 milj. minkin nahkaa, josta syystä hinnat on jyrkässä nousussa. Oletettavasti ensikaudella minkin hinta nousee vielä merkittävästi, kun nahoista on markkinoilla huutava pula. Tätä markkina imua ei sotke edes Kiina, jonka oma tuotanto on minkin osalta mitätön. Kiinalaiset tuottajat ovat olleet nopeita mukautumaan markkinatilanteeseen, kuten ostamalla isosti Tanskasta minkki siitoseläimiä ja Suomesta Siniketun siitoseläimiä. Mutta nyt tämä ei ole mahdollista näin korona aikana. Siitoseläimet ei liiku rajojen yli ja Tanskassa ei löydy hengissä olevaa yksilöä.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 22.2.2021 05.02

 

 

Iinuppi kirjoitti:

Päivää vain. 

Huomenna klo 8 alkaa Köpiksen huutokauppa, jossa tarjolla 2 milj. nahkaa. Tämä huutokauppa on jo merkittävän suuri ja näyttää markkinatilanteen. Odotukset on korkealla ja Sagan osake on pyörinyt 12-13 välillä. Jos odotukset osuu kohdalle, niin osake saattaa nousta merkittävästi. Sagan huutokauppa on maaliskuun alussa, jossa tarjontaa on 2,6 milj. minkin osalta. 

 

Kiitokset tästä! Viikonlopun holdauksella pieni pikavoitto lunastettavissa.

Iltapäivää vain. 

Jos jaksat odottaa Sagan huutokauppaan asti, niin voittosi saattaa vielä nousta merkittävästi. 

Hinnat köpiksellä mukavassa nousussa, mutta merkillepantavaa on samojen laadullisesti ja kooltaan olevien lottien suuri hintaero. Kertoo ostajien kilpailutilanteesta.

Mutta mukavaa jos sait sopivan voiton viikonlopusta😀

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.2.2021 09.58

Iltoja vain.

Tämä edellinen postaus tuo minulle niiiin ison ilon ja näen jatkuvuuden säilyvän kettutyttöjen osalta. Anteeksi tämä vertaus, mutta historia toistaa itseään.

Köpiksen hintaralli näyttää tulevaisuuden uskomattomaan suoritukseen jatkossa, kun ostajat joutuvat jo nyt varautumaan tulevaan kauteen. Helmikuu on ollut aina huonoin hetki myydä tuotetta, kun Kiinan uusivuosi sattuu tähän aikaan. Tää netti myynti saattaa olla jatkossa niin iso askel, että on mietittävä, onko palattava entiseen käytäntöön. Huutokauppa yhtiöllekin merkittävä kustannussäästö.

Huomennna Sagaa ei saa enään 13 pintaan ja 25 odottaa tulevaa. 

Mutta Saga Fursin saaga on ohi? Millä perustelet tämän, kun yhtiö on ensivuonna ainoa yhtiö joka tarjoaa sertituotetta markkinoille. Onko perustelusi Suomen lakipykälät, jotka kieltävät tuotannon täällä. Sagan tuotto tulee jatkossa muualta kuin Suomen tuottajilta. Puolan asiakas tuottajat lisäävät tuotantoa valtion tuella merkittävästi. Ehkä täällä ei toimi, kun pitää ajatella vihreästi ja luoda esimerkillinen ympäristö, mistä Kiina ja Intia saattaa ottaa pallon kiinni.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.2.2021 10.37

Iltoja vain.

Köpiksen huutokauppa alkoi tänään ja hinnat nousivat n.30% joulukuusta. Syksyn hinnoista nousua oli parhaimmilla tuotteilla 110%. Köpis oli nostanut provisiota ostajilta 7,95%iin, mutta näköjään ei vaikutusta.Sagalla on 5% provikat ja asiaa käsitellään, jos 2% nousu olisi paikallaan. Sagan tulokseen merkittävä asia provikat nosto, jos myynti on 15 milj luokkaa minkeillä ensi kaudella. Minusta nyt kaikki näyttää niin hyvältä, että osake saattaa olla syksyllä 5 x pohjat.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.2.2021 03.16

Päivää vain. 

Huomenna klo 8 alkaa Köpiksen huutokauppa, jossa tarjolla 2 milj. nahkaa. Tämä huutokauppa on jo merkittävän suuri ja näyttää markkinatilanteen. Odotukset on korkealla ja Sagan osake on pyörinyt 12-13 välillä. Jos odotukset osuu kohdalle, niin osake saattaa nousta merkittävästi. Sagan huutokauppa on maaliskuun alussa, jossa tarjontaa on 2,6 milj. minkin osalta. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.1.2021 10.19

Iltoja vain.

Tuo ruattalaisten siirto on niin vihreän kyllästämä juttu kuin voi olla. Ruotsissa tuotettaan n.700K vuositasolla minkin nahkaa. Tämä määrä oli ennen 1/3 Sagalle ja nyt 3/3 tulevaisuudessa. Ruotsin valtio tukee tuottajia tämän ajan yli. Tietenkin osa lopettaa niistä muutamista kymmenistä tuottajista, mutta korvaavia naapurin tiloja on ostettu,  koska minkin nahan hinta saattaa kivuta historiallisesti huippuun ensikauden ajalla. Tuotantomäärä tipahtaa siellä jatkossa, kun elänkauppa on rajojen takia kielletty. 

Minkin hinta nousee köpiksen huutokaupan suhteen 20.2.2021 muutamalla kymmenellä % ja Sagan maaliskuun huutokaupan jatkaa samalla syötöllä. Sini seuraa maltillisemmalla nousulla perässä, mutta nyt näkymät on erittäin hyvät.

Kiinan vähittäismyynti on ollut loistavaa, koska kylmyys on tuottanut tulosta. Pitkästä aikaa erittäin kylmä jakso on vallinnut markkinoilla. 

Saga on saanut ketun osalta myyntimäärät kerättyä. Minkin osalta samaten, mutta odotettavissa on ensikaudelle isompaa myyntimäärä. Odotukset on 15milj. 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 17.1.2021 11.00

Iltoja vain.

Hieman alakuloinen olo tällä hetkellä karvojen suhteen. Ala ajettiin ehkä liian alas? Sagan tilanne rahoittajien suhteen pakotti myymään syksyllä ale hintaan minkkiä, vaikka tuottajat aavistivat tilanteen köpiksen suhteen ja näin kävi hinnat nousivat 50% joulukuun huutokaupassa. Tämä aiheutti Sagan tuottaja asiakkaissa närää ja tämä on lopputulos. Saga ei saa kerättyä kuin 9 milj ja siittä alaspäin, ehkäpä huomattavasti vähemmän? 

Rahoitukset on auki tuottajille Sagalla ja köpiksellä, joten miljoonia nahkoja myydään suoraan markkinoille huutokauppayhtiöitten ohi. Köpiksen sivuilta tuli yllätys. Pitävät 4 huutokauppaa ja 14 milj. tarjonta. Mistä ihmeestä ne saa nahkoja? Tuo määrä jos pitää yleensä paikkaansa pudottaa markkina imua ratkaisevasti. Aika näyttää mikä on huutokauppa yhtiöitten tarjontamäärä tänä vuonna.

Saga on taas lähestynyt tuottajia sinin osalta, kun tuottajat myyvät rahan puutteessa jopa joulukuun huutokaupan alle siniä. Tuottajat aiheuttavat täällä toiminnalla maaliskuun huutokaupan suhteen markkinakuopan, koska määrät  on suorakauppaa suhteen merkittäviä. Tämä taas johtuu tuottajien raha tilanteesta ja Sagan luototuksesta edellisen kauden täysistä luottomääristä. Tuottajien ja Sagan rahan tarve on tätä päivää ja Saga ei pysty reagoimaan varastomyynnillä, koska olettavat hintojen nousevan jatkossa ja varastossa on liian paljon kiinni. Tämä taas aiheuttaa suoran kaupan satojen tuhansien myynnit tuottajilta, koska leipää tarvitaan pöytään. 

Ala meni ehkä liian alas, kun pelivaraa ei näy mistään suunnasta.

Milenkiintoista on tulevaisuus Suomalaisen tuotannon osalta. Tämä rahoituksen niukkuus aiheuttaa ehkä ensi kaudelle sinin pentujen puolittumisen, joten mielestäni Saga pelaa jatkossa peliä lyhytkarvaisen suhteen, jossa sillä on vielä mahdollisuus voittaa pelin. Rahoittajat vain pitäisi antaa mahdollisuus Sagalle lukita luototuksella tulevat minkin nahat.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.1.2021 10.38

Iltoja vain.

Palaan vielä tähän Kiinalaisten nuorten ostaja käyttäytymiseen, joka oli minulle yllätys. Oletin asian olevan huuhaata, kun Sagakin on sitä mainostanut ennenkin. Maailma tietenkin menee eteenpäin tällä saralla, kun ennen roskat kärrättiin kaatopaikalle ja nyt on kierrätys in. Kaikki muuttuu. Tottakai onhan täällä perähikiällä vaikea tunnustella ison maailman asiaa, kun saaste ei ole ongelma vielä täällä päin. Mutta silti se kestävän kehityksen asia ei saa minulta täyttä ymmärrystä. Ehkä liian vanha käsittelemään tätä asiaa. Onko niin että väkirikkaimmat maat on nähnyt tämän toisen puolen kulutuksesta? Joet ja merenrannat rihkamaa täynnä. Silti ihmettelen nuorison kannanottoa asiasta, koska täällä päin asiaa käsitellään toisin.

Niinkuin pojanpoikani sanoi. Hän ei ymmärrä miksi eläin tapetaan nahan takia ja jos eläin tapetaan ruuan takia, sen hän ymmärtää.

Mutta miksi ihmisen pitää pukea päälle kultaa, timantti ja turkista? Tämä näyttämisen halu on rihkaman perusta.

Silti hyvä näin, jos tämä kestävän kehityksen idealogia ottaa tuulta alle Kiinassa, niin Sagalle kerroin vain paranee. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 11.1.2021 12.37

Päivää vain. 

Kauppalehdessä oli juttu Sagasta. Viikon osake. 

Jutussa oli maininta Kiinaisten nuorten ostokäyttäytymisestä, jonka on oltava kestävää kehitystä, eli luonnonmukaista. Olisiko sittenkin tämä lyömässä läpi isommassa mittakaavassa, mihin en itse uskonut. 

 

Näytä koko viesti