Olet täällä

Orion - 12.7.2020 12.14

Iltoja.

Tämä on ollut paras sijoitus 2000 vaihteen osalta. 

Mielestäni tämä sijoittamisessa on ratkaisevin tekijä on aika, kuinka ajoissa olet sijoittanut osakkeeseen.

Millään muulla ei ole merkitystä. On tuulahduksia huonompaan suuntaan, mutta aika korjaa asian. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.7.2020 10.56

Iltoja.

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-huutokaupan-tulos-...

Huutokauppa on nyt ohi. Ketut alle 10% myynti ja minkit 16% tietämillä.

Hupaisinta oli tiedotteen myydyistä 1/3 minkeistä oli jo lähetetty asiakkaille, josta piti mainita positiivisena asiana. Alle 300K oli siis välitön tarve!  Normisti markkinat olisivat kuluttaneet monia miljoonia nahkoja tulevaan vähittäismyyntiin.

Tämän päivän trendi on suoramyynti markkinoille. Saga hinnoittelee nahan ja isoimmat tuottajat tekevät suoran kaupan Kiinaan ja Venäjälle Sagan huutokauppahinnan mukaan. Miksi näin? Saga ottaa 10% välistä normisti, mutta nyt tämä kate on liian kallis ostajille ja tuottajille. Sääliksi käy perhetuottajia, kun ei ole väyliä suoraan kauppaan. Ala puhdistuu muutamassa vuodessa, sekä täällä, että Kiinassa. 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.7.2020 09.41

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1134746

Sanoisin, että viikko on aikaa!

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 2.7.2020 10.09

Iltoja taas.

Sagan tilanne on kriittinen, kun osakkeen arvo on menettänyt arvonsa
tämän tilanteen takia. Paikalliset pankit ei hyväksy liiton puolelta vakuuksia Sagan osakkeelta ja ovat purkaneet sopimukset tästä johtuen. Elikkä Sagan osake on pankkien puolelta mitätön.
Tämä johtuu Sagan kiinteistön arvon yli mitätöimisestä. Velkaa on Kiinteistön arvon suhteen 4 kertainen määrä mikä on kiinteistön arvo.
Ei ihme kun rahoittajat alkavat heräilemään. Nyt vielä annettiin Nafan
pumpata Sagalta ennakot huippuun ja sitten vasta Saga heräsi ja lopetti ennakot.
Mistä tämä johtuu? Sagan johtoportaasta, jossa bonukset himmensi aivot. Mitä enemmän myyntiä sitä isommat BONUKSET johtoportaalle.
Kuka maksaa tämän leikin? Suomalaiset TUOTTAJAT, jotka on nyt helisemässä, kun otettiin ennakot pois ja lopetusuhalla on koko ala
tästä johtuen suomesta. Hillo on loppunut ja se valui omistajien ohi.

Kuka vastaa on tilanteesta, kun annettiin tämän tapahtuvan?
Entinen toimitusjohtaja ja Sagan ylinjohto. PASKAT, hallitus vastaa
KAIKESTA ja omistajien ei saa antaa jatkossa vastuuvapautta hallitukselle. Pitäis ymmärtää mikä hallituksen vastuu on asiassa.

Ja huvittaa tämä Sagan osakekauppa, kun 6 euron pinta on kiinteistön
arvo. Sagan osakkeen arvo on jatkossa sama kuin Finskin lento, joka
on jotain alle euron.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 1.7.2020 10.33

Iltoja.

Ja sama kaava jatkuu Sagan huutokaupassa.

Nostan Sagalle hattua, kun ilmoittivat ensimmäisen päivän surkuhupaisen myynnin sivuilla myyntitilaston. Sitä ei ole köpiksellä ja Sagalla näinä aikoina tapahtunut. Tänään piti tulla uusi tilannekatsaus, joka luvattiin toissapäivänä, mutta eipä ole tällä hetkellä saapunut sivuille. Ymmärrän yskän, kun tilanne on näin toivoton.

Liitto varautuu järjestelyssä hakevan lopetusrahoitusta alalle valtion puolelta. Jos tämä tapahtuu näinä aikoina, niin tuskin nyky hallitus vastaan panee. Oikeasti monelle tuottajalle se toisi helpotuksen tästä kurimuksesta ja toivon rippeen elämästä.

Saga on taas niin kusessa, kun ottivat Nafan tuottajat siiven alle. Kevät kesällä oli jo 160 milj. ennakoita maksettu ulos tuottajille. Tämän jälkeen Saga vihelsi pelin poikki ja ennakot jäihin. Liian myöhäistä tällä myynnillä, kun Idän pojat on pois markkinoilta. Myynti jää 20% alle koko huutokaupassa ja peli on selvä. Sagan luokitus muuttui rahoittajien suhteen ja raha maksaa nyt enemmän. Sagan kassa on luottamuspulassa ja pääoma on varastossa, joka ei liiku.Ei siinä yt paljon auta. 

Elikkä tällä myynnillä tuottajat ei saa lisärahoitusta ja pelkäänpä tuottajien pelin olevan loppu. vakavaraisemmatkin tuottajat lopettavat ja laittavat tulevan tuotannon pakkaseen odottamaan muutosta.

Mielenkiintoista miten Saga hakee tähän tilanteeseen jatkorahoitusta on minulle epäselvä. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 29.6.2020 10.44

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/saga-furs-oyjn-puolivuosikat...

iltoja.

Jostain syystä en saanut Sagan sivuilta kopioitua, niin tuli nyt täältä. Karua luettavaa ja tilanne erittäin ikävä.

 

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/markkinoiden-epavarmuus-heijas...

Sagan "normi" huutokauppa alkoi tänään ja myynti laahasi 5-15% paikkeilla. Myynti alkoi lyhytkarvaisella ja jatkuu lähipäivinä samalla kaavalla. Brokerit on Kiinan ja Etelä-korean markkinoilta huutokaupassa, jotka välittävät tuotetta, mutta ei riitä kysyntä tällä hetkellä.

Jos ajatellaan markkinoita ostajien kannalta, niin minusta huutokauppoja on nykyään liian tiheään. Köpis pitää parhaimmillaan pari huutaria kuukaudessa ja Saga siinä välissä. Ostajien ongelma on tämä, kun ei ole välitöntä tarvetta tuotteelle, niin varastoon ei haluta riskillä ostaa tuotetta, koska parin viikon päästä on taas huutari. Jos ostat varastoon tuotetta, niin silloin on pelko varaston arvon laskusta, jolloin tarvit vakuuksia taas lisää. Huutokauppayhtiöitten välillä on hiljainen sopimus, ettei myyntihintaa laskettaisi isoisti, mutta ostajat pelkäävät tämän tapahtuvan jolloin aikataululla. Siinä tapauksessa ostajien varastot olisivat lisävakuuksien taholla.

Tilanne on vaikea, kun ei ole välitöntä tarvetta ja ostajat ei riskeeraa varastoon pääomia. Tähän vielä lisäksi ostajien rahoittajat on pidätyttäneet alasta, kun riskit näyttävät liian suurelta. 

Mitäpä tähän vielä lisäisi?

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 22.6.2020 11.25

Iltoja.

Heinäkuun alussa Saga pitänee normi huutokaupan, jossa tarjontaa on isosti myymättömiä tuotteita. Huutokaupan onnistuminen on Kiinan varassa, joka nyt näyttää huonolta hapelta. Kiina ei ole palautunut ennalleen, kun uutiset paukuttavat toista aaltoa koronan suhteen. Näillä näkymin Kiinalaiset ja korealaiset on pois tilaisuudesta.

Jos ja kun, huutokauppa epäonnistuu jälleen totaalisesti Kiinan pois olosta, vaikka tapetilla on ollut ostajien palkkaaminen tilaisuuteen Kiinan markkinoitten suhteen. Tässä on liian monta muuttujaa, että olisi varmaa tietoa tulevasta. Heinäkuun alussa on ostaja käyttäytyminen, ehkä selvillä?

Tämä tuleva huutokauppa ratkaisee tuottajien ja Sagan aseman. Jos myynti jää alle 20%, niin Sagan tilanne olisi kriittinen. Jos myynti onnistuu 50%, niin tuottajat saavat osan ennakoista takaisin. Taas 70% myynti nostaisi ennakoita lähemmäksi kevään tasoa. Syyskuun huutokaupan normisoituminen olisi jo liian myöhäistä tuottajille. Eli veitsenterällä on koko alan tulevaisuus!

ihmettelen suuresti osakkeen ostopuolen hintatarjontaa, kun en oikeasti tällä hintatasolla haluaisi omistaa yhtiötä ja milloin alkaa heräilemään isoimmat omistajat, jotka ei kuulu liittoon. Aika näyttää.

Tämä Sagan ja tuottajien tilanne on minun mielipiteeni ja se voi olla virheellistä tietoa.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.5.2020 10.40

 

Edellisen postaukseni mukaan korona ja markkinatilanne ( Kiinan ylituotanto ) vaikuttaa sinin, joka on päätuote Sagalla tulevien kauppojen merkkitävällä hinnan laskulla tai myynnin hidastumisella tulevissa huutokaupoissa. Minkin kohtalo on vielä pahempi, kun pukineitten myynti ja valmistus on miltein loppunut. Pahin skenaario on sinin puolittuminen Sagan tuottajilla 2021 ja minkin jähmettyminen somistepuolelle tähän hinta tasoon, jolloin Sagan tilanne olisi vaakalaudalla.

iltoja.

Tämä alkuvuoden postaus taitaa toteutua, jolloin annoin kaksi vaihtoehtoa. Ikävää kylläkin, kun korona vei loputkin hapen lähitulevaisuudesta. Moni ajattelee, mitä sitten jos nyt ei myynti pelaa, niin ala palautuu kun Kiinan markkinat normisoituvat. Tottakai ne jossain vaiheessa palaavat normitasolle, mutta tuottajilla on pelimerkit loppu. Moni vakavarainen tuottaja miettii, ottaako pakkasesta monivuotisen tuotannon myyntiin jos saisi liikevaihtoa. Onko jatkettava tarhausta, jolloin liikevaihto on tärkeää vai lopettaako ja jättää nahat pakkaseen. Arvoitus kaikille.

Tämä on minun näkemys asiaan ja se voi olla virheellistä tietoa.

Turkisala menee sykleissä. On nousukautta ja laskukautta. Tuote joka myy ja josta saa voittoa,sen tuottokäyrä on nouseva ja nopeasti laskeva. Tuotanto taas kulkee siten, että kun tuotannosta saa voittoa,niin lisäys markkinoilla on nopea ja vaikka tuotannosta saava voitto hiipuu, niin tuotanto puskee uutta tuotantoa päälle. Tämä on ollut turkistuotannon vitsaus mitä muistan. Tuotanto on aina jälkijunassa, kun markkinat tarvitsevat tuotantoa tai markkinat on tukossa tuotannosta, joka sylkee uutta ylituotantoa. Tämä taas aiheuttaa hinnan nopean nousun ja laskun. Esim. Siniketun tuotanto Kiinassa on nostanut tuotannon, jopa 18 milj kun suomalaiset on ruokkinut siitoseläintä miltein kymmenenvuotta sinne. Tuotanto kasvaa kasvamista ja kun kulutus markkinoilla hiipuu, niin tuotanto puskee ylituotantoa 1-3 vuotta markkinoille. 

Nyt lupaan olla kirjoittamatta vähään aikaan tänne, kun koen hieman turhaksi nämä kirjoitukseni.. Ehkä hieman vanhanaikaista tämä ala ja ymmärrän hienosäädön asiassa.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 18.5.2020 10.15

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-uudet-huutokauppa-...

 

Iltoja.

En panisi nyt isoja odotuksia tulevaan. Jos huutokaupan järjestäminen onnistuu perinteisesti, niin tottakai sillä on merkitys kaupan lisääntymiseen. Minusta Sagalla on, niin pelissä rahoittajien luottamus ja tulevaisuus nyky maailmassa. Tämä kesä ja syksy näyttää mihin ala menee. 

Nyt on paikka sijoittaa Sagaan, jos uskoo yhtiön tulevaisuuteen. Hinta on niin matala ja jos myynti palaisi normitasolle Saga olisi 10 luokkaa vähintään. Itse en tähän usko ja olen pelistä ulkona, koska näen riskien olevan alalla suuri. Toivon alalle pikaista toipumista, kun vaikutukset näkyy tänne merkittävästi, niin pahassa kuin hyvässä.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 15.5.2020 10.57

Sagan minkit, myynti 1%

Nafan minkit, myynti 1%

Sinikettu tarjottu nyt 75%, myynti 1%

Ja sama kaava jatkuu läpi huutokaupan.

En ymmärrä Sagan myyntipolitiikkaa! Miksi puolustetaan hintoja? Köpis alentaa hintatasoa, vaikka kesken huutokaupan. Onko syy ostajien varastojen arvonlasku, jos myyntihintaa lasketaan. Jos näin on, niin silloin suojellaan ostajien tulevaisuutta, eikä tuottajien. Varsinkin kun Saga ilmoitti lopettavansa ennakoiden maksamisen tuottajille ja perivän vanhoista ennakoista kunnon % tuoton. 

Minusta ostajia tulee uusia markkinoille, kun joku tekee konkan. Mutta tuottajia on vaikeampi korvata uusilla.

Sagan osake jo hipoo 6 pintaa ja mielenkiintoista seurata, milloin alkaa paniikkimyynti. Vai suojaako haiseva kiinteistö arvonlaskua?

Näytä koko viesti