Olet täällä

Saga Furs Oyj - 4.5.2021 10.09

Iltoja vain.

Tuo Sagan oleminen pörssissä on minuakin ihmetyttänyt jo pitempään aikaan. No silloin joskus haettiin kassaa kuten on tapana. Oletan kulujakin olevan tällä saralla. Taas tässä tilanteessa on onni kun Saga on pörssissä.

Saga saa monopoli aseman ens kaudella ja määrittelee provikan ostajapuolelle ( tuottajiin ei kosketa omistajapolitiikan takia🙄 ) kun köpiskin nosti provikat 7,95% ja myyntiin sillä ei ollut merkitystä negatiivisesti. Hinnat nousivat huomattavasti. Sagalla provikka on n. 6% luokkaa ja odotan ilmoitusta milloin 8% mennään tulevaisuuteen. Tämä nosto toisi minkin puolella tulosta 6-8 milj. jatkossa ja kulurakenteeseen on saatu huomattavia säästöjä ja oletan normi yli 40 milj rakenteesta kulujen tipahtavan alle 30milj. Tämä johtuu päällekkäisyyksien karsimisesta ja nahkojen lajittelu kustannuksien jäämisestä viime kaudelle. 

Sagan eps saattaa yllättää monet sijoittajat ja rakettimainen nousu odottaa tulevaa. Tähän päälle vielä kinuskien osto halu ennen kesän huutokauppoja. Tuottajien osalta Puolasta ja Hollannista myynti halukkuus on vain pois, kun odotuksiin on niin isoimmat tekijät jota historia ei ole nähnyt. Hinta saattaa nousta järjettömyyksiin jatkossa, mutta kyllähän maailmasta rahaa löytyy.

Tämä kentän järjettömyys ostaja puolelta antaa kyllä odottaa jotain suurempaa markkinoilta lähiaikoina. Aika näyttää, nouseeko hinnat liian rajusti ylös ja vähittäismyynti ei ota siipien alle hinnan korotusta. Vai onko määrät menneet niin alas maailman tuotannossa ettei millään ole väliä?

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 24.4.2021 09.39

Huomenta vain. 

Laitamiehen kirjoitukseen ei ole asiasta paljon lisättävää. Asiallinen kannanotto.

Pieni huomio, jos ja kun tämä alasajo tapahtuisi, niin minkin osalta riski on 5-8% luokkaa suomalaisen tuotannon osalta kokonaismyyntiin Sagalla. Ensi kaudella % olisi vielä pienempi.

Kettujen osalta riski 100%.

Leikitelläänpä vielä tällä alasajolla. Jos näin tapahtuisi tämän hetken päätöksellä, eli ensikaudella ei tuotettaisi kettuja. Kävisikö köpiksesti, jolloin hinta lähtisi monin kertaiseksi nousemaan tulevaisuudessa. Kiinakaan ei tätä sotkisi omalla tuotannolla, kun siitoseläimet on koronan takia omissa oloissaan. Eli siitoseläin kauppa on nyt ja veikkaan muutaman vuoden kiellettyä pallolla. Siirtymäaika tasoittaisi tätä, mutta vaikutukset olisivat merkittävät. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 22.4.2021 11.17

Iltoja vain.

Tämä minun tulevaisuuden kuva 5 x pohjat sai uutta potkua köpiksen huutokaupan hinnoista. Huutokauppa on pahasti vielä kesken, mutta minkin keskihinta kaikilla tuotteilla on 2015 tasoa jolloin maksettiin yli 100 taalaa  parhaimmista tuotteista. 

Saga tarjoaa historiallisesti isoimman määrän markkinoille tänä vuonna. Aluksi määrä oli 9 milj, mutta pari viikkoa sitten määrä nousi 10 milj. Mahdollisesti määrä saattaa nousta vielä tästä, kun paukutellaan köpiksen huutarissa 20-50% nousulla tuotteita. Tuottajilla on tällä hetkellä positiivinen hätä saada nahkaa tarjolle, kun hinta karkasi jo nyt ensivuoden tulevaisuuden suunnitelman tasolle. 

Tälle kaiken nopean huipun hinnan korotukselle on käänne puoli, miten minkkiä korvataan jatkossa, mutta muotiteollisuus pönkittää tätä minkin käyttöä. Vain hyvätuloiset on lähitulevaisuudessa Kiinassa mahdollista näyttää uuden kestävän kehityksen aallon. Tähän on yllättävä käänne nuorison puolelta, joka hakee mukamas tulevaisuuden suuntia.

Saga on tämän käänteen alkumetreillä, kun kesäkuun huutari antaa osakkeelle potkua ylöspäin. Saga on yllättävän halpa vielä ja 5 x pohjat odottaa ehkä ensi syksyä.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.3.2021 10.55

Iltoja vain.

Olikohan taas seitsemäs postaus perään ja ei mitään vastausta. Oon huomannut itsestäni etten oikein jaksakaan kirjoitella tänne mitään, kun vertaan KL sivuille. Siellä on kummiinkin toimintaa aikalailla. Ymmärrän jos ei ole mitään annettavaa niin on ehkä parempi olla hiljaa. Mutta miettikää mitä tämä sivusto antaa minulle? Yksinkirjoittelua päivästä toiseen tai viikkoon. Se syö kyllä miestä. Mietin pidättekö minua tyhmänä vai onko tämä ala näin aliarvostettua ettei nykyaikana ole viisasta ottaa kantaa. No, Kiinasta ja muotiteollisuudesta puhaltaa uudet  tuulet, joka voi muuttaa mielipiteitä ehkä täälläkin. 

Olen ennenkin valittanut tästä ja minulle ei riitä, että mielellään luetaan postauksia ja sitä rataa. Luulisi nyt tästäkin joukosta jokin omistavan Sagaa tai on ainakin joskus omistanut.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.3.2021 06.16

Iltoja vain.

 

"07.03.2021
Saga Fursin maaliskuun verkkohuutokauppa jatkui viikonloppuna ruskeiden sekä mustien minkinnahkojen myynnillä. Nousevien myyntiprosenttien ja hintojen trendi vahvistui edelleen. Eniten ostoja tekivät jälleen kiinalaiset, mutta ostajia oli myös Euroopasta, Etelä-Koreasta ja Venäjältä.

Kahden viime päivän aikana tarjolla oli 1,1 miljoonaa minkinnahkaa, jotka käytännössä kaikki myytiin kohoavin hinnoin. Kun minkinnahkojen osalta huutokauppaa on jäljellä enää yksi päivä, voimme jo todeta sen olleen onnistunut. Tämä tulee lujittamaan luottamusta turkiskaupan kaikilla tasoilla."

 

Ylihuomenna alkaa pitkäkarvasten myynti ja odotuksissa on päätuotteiden nousevat hinnat. Huutokauppa loppuu siniketun myyntiin keskiviikkona.

Tästä minkin myynnin erinomaisesta onnistumisesta pidän merkittävänä asiana köpiksen huutokaupan läheisyyttä. Huutokauppojen väli ajallisesti oli vain muutama pv. Silti Saga sai myytyä useampia tuotteita köpiksen hintojen yli.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 6.3.2021 03.17

 

Kova kilpailu jatkuu Saga Fursin huutokaupassa

05.03.2021

Saga Fursin verkkohuutokauppa jatkui torstaina ja perjantaina Silverblue-, Sapphire-, Palomino- ja pohjoisamerikkalaisten muunnosminkinnahkojen tarjonnalla. Toinen huutokauppapäivä seurasi keskiviikon kaavaa myyntiprosenttien ja hintakehityksen osalta. Eilen tarjolla oli 374 000 Silverblue-minkinnahkaa, jotka kaikki myytiin merkittävästi kohonnein hinnoin. Tarjolla oli suhteellisen pieni määrä Sapphire- ja Palomino-minkinnahkoja, joiden kohdalla selvästi näkyi, että kysyntä ylittää tarjonnan. Kiina hallitsi ostoja jälleen, mutta niitä tekivät myös muotiteollisuus, Korea, Kreikka ja Venäjä.

Tänään huutokauppa jatkui 216 000 pohjoisamerikkalaisten mustien minkinnahkojen ja Sagan yksinoikeudella myymän BLACKGLAMAn tarjonnalla, josta kaikki urosnahat myytiin tiukan kilpailun vallitessa. Saga-kokoelman 197 000 ruskeaa urosminkinnahkaa myytiin kaikki nousevin hinnoin. Saga Fursin huutokaupan kolme ensimmäistä päivää osoittavat, että alan liiketoiminta kulkee kohti kannattavuutta.

Huutokauppa jatkuu viikonloppuna, jolloin myydään ruskeita ja eurooppalaisia mustia minkinnahkoja. Seuraava raportti julkaistaan sunnuntaina 7. maaliskuuta.

 

Päivää vain.

Kiinan tahdissa mennään, mutta merkittävää on muotiteollisuuden tulo takaisin markkinoille isommalla volyymilla, joka tuo jatkuvuutta tähän nousukauteen. Tämän asian käänne on ykkösuutinen alan piireissä.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 4.3.2021 11.18

Iltoja vain.

Sagan hinta kävi jo 16.5 ja on nyt 15 pinnassa. Vanha pelipaketti näytti taas omansa. Vaikea rakentaa kestävää kehitystä osakkeelle. Osake huitelee sysäyksistä ylös ja alas. Yllätys voi tulla ensikaudella, jolloin pitkän kaavan  omaavat pelaajat voivat saada monikertaisena tuoton. Vai pitääkö olla tyytyväinen 3 kertaiseen voittoon, vaikka ennustin 5 * pohjat ? 

Tänään huutokauppa jatkui ja hinnat nousivat köpiksestä 5-10% , jota pidän erittäin hyvänä merkkinä mitä olen ennustanut tulevaisuudesta karvoista. 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 4.3.2021 11.47

Päivää vain.

 

Saga Fursin maaliskuun huutokauppa alkoi onnistuneesti

03.03.2021

Saga Fursin odotettu maaliskuun huutokauppa käynnistyi tänään. Minkinnahkamyynnistä saatiin rohkaisevia tuloksia yli sadan kaikkia päämarkkinoita edustavan ostajan aktiivisesti osallistuessa verkkohuutokauppaan. Tarjolla oli yli 390 000 valkoista ja Pearl-minkinnahkaa, jotka käytännössä myytiin kaikki. Kiinan markkina hallitsi ostoja ja niitä tehtiin myös Eurooppaan ja Koreaan. Huutokauppa järjestettiin verkossa koronapandemian ja matkustusrajoitusten jatkuessa.

Hinnat nousivat selvästi kauden tuoreimpiin tuloksiin verrattuna, mikä kertoo Saga Fursiin kohdistuvasta luottamuksesta. Valkoisten ja Pearl-minkinnahkojen hinnat ovat lähes kaksinkertaistuneet syyskuun huutokauppaan verrattuna.

“Tänään saavuttamamme tulos vahvistaa kehityskaaren, joka käynnistyi joulukuun huutokaupassamme. Kasvavat myyntiluvut ja odotettu hintojen nousu kertovat markkinoiden luottamuksesta. Johtavana turkishuutokauppana iloitsemme siitä, että koronan kurittama alamme osoittaa toipumisen merkkejä”, sanoo Saga Fursin myyntijohtaja Mikko Hovén.

Verkkohuutokauppa jatkuu huomenna Silverblue-, Sapphire- ja Palomino-minkinnahkojen myynnillä.

Julkaisemme seuraavat raportit minkinnahkamyynnistä perjantaina 5.3. ja sunnuntaina 7.3. Koko minkinnahkamyyntiä koskeva raportti julkaistaan maanantaina 8.3. ja tätä huutokauppaa koskeva raportti keskiviikkona 10.3., samoin kuin yhtiön pörssitiedotteet suomeksi ja ruotsiksi.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 25.2.2021 10.46

Iltoja vain.

Strong demand and rising prices on mink skins

Kopenhagen Fur has concluded the sale of mink during the February auction, where skin prices, after some difficult years, saw great demand and a large increase in prices. The auction was originally scheduled to last 3 days, but due to very active buyers, the auction was extended by two additional days.

The auction marked the beginning of the sales season 2021. which has a total of four planned auctions and a total offering of 14 million mink skins this sales season, of which 2 million were sold during this February auction. The average skin price increased by 79 percent compared to comparable goods sold during the auction in September 2020 and the average price reached 255 kr.

- The fur trade is characterized by major cyclical fluctuations. The most recent price peak occurred in 2013, which was followed by a very large production of mink skins and a subsequent oversupply of mink skins. Now, production has experienced a global reduction, and supply has dropped below global demand. Combined with a very strong retail season in Asia and in North America and in parts of Europe, fur manufacturers are now experiencing increasing demand from consumers and fewer skins on the market, says CEO Jesper Lauge Christensen, Kopenhagen Fur.

It is well known that all Danish mink were euthanised in the autumn of 2020, and a large part of the production, which should have been put on the market in 2021, has been destroyed.

- The closure of Danish mink breeding is, all other things being equal, creating an upward price trend, which will probably become stronger as we sell the last Danish high-quality skins this year and the next. We have a unique product on our shelves, which is now unfortunately no longer being produced, says Jesper Lauge Christensen.

kaudella 2021/2022  minkin keskihinta on 100 eur lähettyvillä ja parhaimmista tuotteista maksetaan 150 eur. Tuotannon määrät tälle kaudelle on vain 15-18milj maailmassa. 

Sagan välitysmyynti nousee 21/22 kaudella 1200-1500 milj. minkeissä ja ketut päälle.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 23.2.2021 02.23

Päivää vain.

Köpiksen nousu % syksystä ja huutokaupan hinnat euroina. Myynti 100%.

Brown M 65,54 % 29,3
Brown Velvet M 81,58 % 41,4
Pearl Beige M 49,78 % 34,3
Pearl Beige Velv M 73,03 % 52,6
Pearl Beige F 109,92 % 25,4
Pearl Beige Velv F 65,93 % 30,2
White M 43,39 % 34,7
White Velvet M 88,41 % 52
White F 99,18 % 24,3
White Velvet F 91,02 % 31,9

Sagan joulukuun huutokaupasta hinnat on nousseet 20-35% lajista riippuen ja odotan Sagan maaliskuun huutokaupassa hintojen nousevan 20-30% köpiksestä.

Vuonna 2015 oli maailman tuotanto isoimmillaan ja huutokauppayhtiöitä oli 5-6 kpl. Minkkiä tuotettiin 90-100milj ja kettuja n. 20milj. Tämä nousukauden huuma alkoi noin 2010, jolloin minkin maailman tuotanto oli 50milj. Huuma taittui 2015 syksyllä, jolloin minkin hinta romahti.

Minkin maailman tuotanto on 2021 vain enään 15-18milj. Tällä kaudella markkinat saa vain n.25 milj. minkin nahkaa, josta syystä hinnat on jyrkässä nousussa. Oletettavasti ensikaudella minkin hinta nousee vielä merkittävästi, kun nahoista on markkinoilla huutava pula. Tätä markkina imua ei sotke edes Kiina, jonka oma tuotanto on minkin osalta mitätön. Kiinalaiset tuottajat ovat olleet nopeita mukautumaan markkinatilanteeseen, kuten ostamalla isosti Tanskasta minkki siitoseläimiä ja Suomesta Siniketun siitoseläimiä. Mutta nyt tämä ei ole mahdollista näin korona aikana. Siitoseläimet ei liiku rajojen yli ja Tanskassa ei löydy hengissä olevaa yksilöä.

Näytä koko viesti