Olet täällä

Saga Furs Oyj - 27.9.2019 07.28

Huomenta.

Samaisessa lehtijutussa oli maininta Sagan sertifioidusta nahoista. Kiinalaiset joutuvat ostamaan länsimarkkinoille Sagalta tätä tuotetta. Sekoittavat omaa tuotetta minkä pystyvät sekaan. Eikö tuotteeseen löydy halpaa merkintäjärjestelmää, jonka loppukuluttaja pysyisi lukemaan. Minusta järjestelmä ei ole aukoton tällä hetkellä. Vai onko asia mietitty valmiiksi Kiinan ostajien suhteen, jolloin merkkaus aiheuttaisi negaa myynnille.

https://www.kopenhagenfur.com/media/319785/offering-of-skins-2020.pdf

Tässä köpiksen tarjontamäärä ensikaudelle. Tarjonta vähenee jyrkästi. Sagalle positiivinen uutinen minkin suhteen. Kuinka paljon köpiksestä on siirtynyt Sagalle olisi mielenkiintoista tietää. 

Saga tiedottaa yleensä lokakuussa ensikauden tarjontamäärän.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.9.2019 08.07

Sagan hallituksen puheenjohtaja mainitsi lehtijutussa Kiinan sikarutosta.
Kiinan turkistuotanto ongelmissa tästä johtuen.
Sika tuotannosta, jopa puolet on jouduttu hävittämään. 
Turkistuotanto Kiinassa saattaa tipahtaa ensikaudella jyrkästi, 
kun lihan saatavuus/hinta on ongelma. 
Tämä olisi Sagalle todella positiivinen asia.

Vanha juttu sikarutosta.
https://yle.fi/uutiset/3-10768178

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.9.2019 07.36

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-fursin-syyskuun-huutokaup...

Pitkästä aikaa positiivinen pörssitiedote, sekä minkin että ketun osalta.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.9.2019 03.17

Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen. Minkin suhteen peli menee mielenkiintoiseksi, kun Sagalla myyntimäärä vain nousee tästä kaudesta ja kilpailijoilla myyntimäärät tipahtavat miltein puoleen. Sagan myyntimäärä on ollut 15% luokkaa maailman myynnistä, kun ensi kaudella se on jotain 30%.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.9.2019 10.18

Sinikettu 6-0, 5-0 ja 4-0 norminahat nyt myyty ja hinta nousi 7-9%. 100% myynti.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 17.9.2019 09.59

Sagan huutokaupassa minkit nyt myyty. Tarjonta 96% ja myynti 94%. Hintataso oli kesän tasoa. Muutama tuote 5% nousulla kesästä. Venäjän paino oli huomattavan suuri huutokaupassa ja odotukset on Venäjän markkinoitten piristyminen tulevalla kaudella. 

Huomenna alkaa pitkäkarvaisen myynti ja sinistä odotetaan nousevaa hintaa. Sini myydään Perjantaina.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.9.2019 09.58

Köpiksen huutokauppa todisti, missä mennään. Hinta laski hieman, mutta myynti pelasi. Huutokauppa on vielä kesken, mutta hintataso on laskeva. Markkinat ei vielä vedä tätä määrää, mutta ens kaudelle köpis on myymässä vain 18,5 milj nahkaa, kun viimevuosina myyntimäärä on ollut 32-34 milj köpiksellä. Tuleva kausi muuttaa kaiken ja Saga pitää myynti määrän samana. 

Sinissä on odotukset korkealla, mutta talven huutokaupat näyttävät totuuden.

Mielenkiintoista on nähdä Sagan myyntipolitiikka tulevassa huutokaupassa. Puolustetaanko minkin hintaa, joka on halvempi kuin keväällä. Vai olisiko pitänyt myydä silloin kuten kilpailevat yhtiöt teki. Jos Saga vielä puolustaa, niin on oltava tietoa tulevaisuudesta. Vai oliko köpiksellä tilanne keväällä hanskassa ja myi mitä pystyi kevät kesällä ja Saga himmas. Aika näyttää.

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.8.2019 02.02

50 milj. tarve markkinoille voi olla yläkanttiin. Totuus on, ettei Saga/tuottajat tiedä määrää. Arviota vain. Tuo 1 milj. sijoitus rapakon taakse oli minustakin virhe, ainakin näillä markkinoilla. Se on minusta merkittävä asia, kun Eurooppalaiset tuottajat on kääntynyt Sagalle, eli Nafalta pois. Sagalla näissä mitätön riski, kun ennakot on painettu alas.

suoramyyntiä on ollut aina ja on nyt ja tulevaisuudessa. Ostajat hakevat tuottoa, kun on tiedossa hinnan piristyminen. Näissä suorissa kaupoissa ( puhutaan isommasta määrästä ) on tullut esille yksi ongelma, kun tuote ei ole ollut laadullisesti sitä millä myyjä on tuotetta kaupannut. Näistä kaupoista on syntynyt luottamuspula ja huutokauppayhtiön osaaminen on noussut esille laadun osalta. 

Nafan huutokauppa meni kohtuu hyvin. Lähes 100% myynti. Lähipäivinä alkaa köpiksen huutokauppa ja siellä nähdään, onko isommassa määrässä imua markkinoille?

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 19.8.2019 10.44

Nafan huutokauppa alkaa lähipäivinä, jossa näemme miten markkinat ottavat vastaan minkinnahkojen kurimuksen. Odotukset on positiiviset, mutta portaitten varastot on iso kymysys. Nafa ei luotota Eurooppalaisia tuottajia jatkossa   ,koska omien minkintuottajien tulevaisuus on veitsenterällä tässä kurimuksessa. Saga onkin saanut uusia tuottajia Nafalta, kun peli on kilpajuoksua onnelaan. Sagan uudet tuottajat eivät pääse nauttimaan samaa luottamusta,kun kasvatus- ja nahkaennakkoja on ruuvattu alemmas luonnollisesti. Jos vaihtaa puolta, niin luottamus on pelin takia hieman vaikea. Huutokauppayhtiöt pelaavat omistajien pussiin jatkossa ja näyttää vain Saga ottavan uusia asiakkaita, kun on varaa. Pääoma ja pitkäkarvaisen kysyntä on Sagan pelastus.

Sagan 100 isoimmat omistajat oli päivitetty Toukokuussa ja Nordea pankki oli nousut merkittäväksi omistajaksi ja uusi toinen yrittäjä oli Zeroman Oy. Muuten osakasluettolo oli minusta sama mitä viimeksi. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 3.7.2019 11.05

Iltoja!

Veikkaan, että olemme käänne kohdassa Sagan suhteen. Tilanne markkinoilla on pudotuspelin omainen. Kuka jaksaa voittajaksi? Kun varastot loppuvat, niin peli on yllättävän nopeaa.

Tämän hetken tilanne on. 50 milj. minkin nahan imu markkinoilla. Tuotanto laskee alle 30 milj. näillä näkymin. Köpiksen ja rapakon takana pudotus on rajuin. Pelin suola on Puola, jossa helle eli kuumuus vaivaa tuottajia. Merkittävä määrä on menetetty tuotannosta siellä. Vaikuttaa tietenkin Sagan myynti määrään jatkossa, mutta ostajat on huolissaan jatkosta. Tuotanto tipahtaa liian nopeasti ja joka näkyy Syksyn huutokaupoissa ja ensi talvena. 

Kun hinta korjaantuu 30-50% yhdessä huutokaupassa. ( Hinta tulee korjaantumaan yllättävän nopeasti, joka tulee yllättämään ) niin on tulevasta kahta versiota. Hinnan korjauksen jälkeen löytyy varastoja, jotka hillitsevät nousua. Toinen vaihtoehto on, kun varastot on ostettu liian korkealla hintaa, niin tapahtuu hidas myynti markkinoille.

 

 

 

Näytä koko viesti