Olet täällä

Saga Furs Oyj - 25.3.2020 10.45

Iltoja!

Sagan nettihuutokauppa pitkäkarvaisen osalta on 81% tarjonta ja myynti 15%. Huomenna jatkuu tämä kaaos, joka tiputtaa myynnin lähemmäksi 10% . Köpiksen varasto myynnin tasolla mennään. Lyhytkarvaisen myynti alkaa tämän jälkeen ja auta armiasta, jos Saga on luotottamassa Nafan tuottajia jatkossa! Olipa täydellinen peliliike Sagalta. Tuli mieleen Suomalaisen puhelinyhtiön ostot Saksan maalta. No ylihuomenna se nähdään miten asiat  makaa.

Tuottajat on pistämässä tuotantoa jäihin. Vakavaraisimmat tuottajat jättävät ensikauden tuotannon 0:aan. Osat tuottajat vähentävät tuotantoa 50%. Veitsen terällä olevat tuottajat ajautuvat lopetukseen. Tuotannon odotetaan tipahtavan 40-50% ensi kaudelle. No ei eipä tule riskirahoitusta Sagalla jatkossa entiseen malliin.

Tämän tilanteen summa on korona ja ylituotanto Kiinan tuotannossa.

Sagan osake on ollut 7 euron lähettyvillä, mutta odotan tuottajien peliliikettä realisoida omaisuutta, joten saattaa osake ottaa iskuja, eikä 5 euron hinta mikään mahdottumuus olisi.

Tällä hetkellä on vaikea luottaa tulevaisuuteen.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 13.3.2020 08.48

Huomenta.

Saga heitti eilen pörssitiedotteen. Osinko jäihin ja tulevaisuus harmaata, näkyvyys nolla. Tuottajien osalta erittäin vaikea tilanne, mitä tuottaa ja millä volyymilla jos yleensä pystyy tuottamaan rahoituksen suhteen. Tuotanto tipahtaa pakostakin vähintään 20-30%. 

Tuleva huutokauppa huhtikuun alussa on vielä avoin, josta Saga ilmoittaa näinä pv. Etähuutokaupaksi pakostakin menee jos pidetään ollenkaan. Tarve nahoille saattaa olla minimaalinen, kuten köpiksen varastomyynti näytti.

Sagan osake tipahtanut alle 7 euron ja tuskin elpyy lähiaikoina. Riskit kasvaneet alalla markkinoitten suhteen kirkkaan punaiseksi.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 2.3.2020 11.29

Päivää vain.

Köpikselle tuli tarve aloittaa varastomyynti, kun ostajilla oli pikaista tarvetta nahoille. Köpis avasi varastomyynnin 600 000kpl normi tuotteella. Tästä meni myyntiin 2019 syksyn hinnalla alle 10%. Tämä myyntimäärä näytti minkin markkinoitten tilanteen. Tätä ennen ei huutokauppoja ole pidetty tänä vuonna ja tarve oli tämä.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.2.2020 12.14

Päivää vain.

 

Venäjä,Turkki ja "itäblokin" maiden ostajat ovat kääntäneet ostot suomalaisilta, kun Kiina on ollut suljettu maa. Kiinassa ei kauppa käy ulos, eikä sisäisesti.Mitä pitempää rajoitukset siellä on, sitä vaikeammaksi tulee Kiinan tuottajan olo. Jos tilanne jatkuu, niin odotettavissa on Kiinalaisen tuotannon raju leikkaus. Jollain tapaa positiivinen asia pitemmällä juoksulla.

Tämä ei tietenkään auta tämän hetken tilanteeseen, kun Saga tarvitsee Kiinan markkinoita tulevissa huutokaupoissa. Minusta on ratkaisevaa Sagan kannalta, että suomalaiset tuottajat saavat rahoituksen kuntoon, jos tuleva huutokauppa epäonnistuu totaalisesti. Tässä tapauksessa Sagan osinko saattaa olla tapetilla. Omistajat voivat muuttaa hallituksen esitystä, joka oli 0,5 eur. Hallituksen ajankohta oli esitykselle silloisen tilanteen omaava, mutta tilanne on nyt mikä on. Mutu tuntuma 50%, että näin kävisi, mitä on kentällä ollut keskusteluja asiasta.

Huhtikuun huutokaupan merkitys on erittäin suuri, koska jos rahoitus asia on epäselvä, pahimmassa tapauksessa tuottajat joutuvat katkaisemaan siniketun tuotannon, joka vaikuttaisi pentutulokseen merkittävästi.

Minkin suhteen on nyt mentävä laput silmillä, kun huutokauppa siirrettiin. Minkin tuottajat ovat olleet niin syvällä suossa jo pitemmän ajan, ettei niillä ole muuta mahdollisuutta kuin tuottaa ja toivoa paremmasta.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 14.2.2020 10.39

Iltoja.

Saga ilmoitti siirtävänsä huutokaupan Huhtikuun alkuun,
koska halutaan antaa mahdollisuus Kiinalaisille osallistua 
tilaisuuteen. Tilanne on tietenkin aivan toinen Huhtikuussa.
Kiinalaiset on tervehtyneet koronasta ja kauppa käy. 
Tehtaat pyörii ja muokkaamot sylkevät nahkoja ulos kiivastuvaan 
tahtiin, kun Kiinan kaduilla pukine-ja somistekauppa on 
Ylikuumentunut. Täällä tuottajat ovat tuskissaan, kun suorat 
ostajat Kiinasta kiusaavat jatkuvalla yhteydenotoilla halulla 
ostaa sinin nahkoja huippuhinnoin. 

Huutokauppasalissa taitaa olla melko hiljaista Huhtikuussa!

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 9.2.2020 10.59

Iltoja.

Farseerilta hyviä kysymyksiä. 

Sagan suhteen on vaikea vastata, kun omistaja pohja on mikä on. Mielestäni Sagan tilanne on kriittinen tulevaisuuden suhteen, mutta ei vielä tällä hetkellä. Minun on erittäin vaikea ilmaista asiaa.Eli annan pari vaihtoehtoa, jotka on ehkä tulevaisuutta.

Edellisen postaukseni mukaan korona ja markkinatilanne ( Kiinan ylituotanto ) vaikuttaa sinin, joka on päätuote Sagalla tulevien kauppojen merkkitävällä hinnan laskulla tai myynnin hidastumisella tulevissa huutokaupoissa. Minkin kohtalo on vielä pahempi, kun pukineitten myynti ja valmistus on miltein loppunut. Pahin skenaario on sinin puolittuminen Sagan tuottajilla 2021 ja minkin jähmettyminen somistepuolelle tähän hinta tasoon, jolloin Sagan tilanne olisi vaakalaudalla.

Toinen vaihtoehto on tulevan huutokaupan epäonnistuminen ja Koronan tilanteen selkiytyminen kesä/syksy menneessä ja minkin maailman tuotannon vähentyminen hinnan suhteen positiiviseksi. Sini alkaisi myymään kesällä ja tilanne normalisoituisi, koska oikeasti turkis on muodissa Kiinassa ja Kiinan omaatuotantoa ei riittäisi markkinoille tai muoti suosisi laadukkaampaa tuotetta.

Saga on mielenkiintoinen osake, kun nytkin maksaa ehkä 0,5 eur ulos, vaikka tilanne on katastrofaalinen.

Luin kirjoittamani ja totesin, et tiedä tulevasta mitään ja siistä syystä olen pelistä ulkona.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 7.2.2020 10.57

Iltoja.

Sijoitustiedossa on koronan tilannetta puitu perusteellisesti. Sagan tilanteeseen tämä tulee vaikuttamaan lyhyellä periodilla merkittävästi, koska tulevan huutokaupan tila on auki. Saga päättää 14.2 viimeistään pidetäänkö tilaisuutta vai ei. 

Jos huutokauppa pidetään, niin pääseekö ja tuleeko kinuskit ja millä volyymilla. Mitä se vaikuttaa muihin ostaja ryhmiin? Tapetilla on ollut netin kautta oleva tilaisuus, mutta viive on saliin muutama sekunti joka ei toimisi. Odotukset on hinnan aleneminen 20-30%, jos ei vedetä hinnan puolustamisen takia osaa pois. Tämä taas vaikeuttaisi tuottajien tuskaa, kun kesällä vasta ennakot tulee tilille.

Tilanne on mielenkiintoinen, kun on negatiivinen markkinatilanne ja korona. Lisäksi kinuskit poikotoivat tulevaa huutokauppaa siitoseläinkaupan epäonnistumisen takia. Ei voisi huonommin enään mennä.

Huutokaupan perumisen suhteen tuottajat tarvitsevat osalle rahoitusta n.10 milj. kesään asti.

Omistukseni Sagasta on nyt myyty tilanteen takia ja palaan kun tilanne selkiytyy.

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.1.2020 10.19

Tilanne muuttui hetkessä huonommaksi koronaviruksen takia.

Köpis on perunut Helmikuun huutokaupan ja Saga miettii ratkaisua Maaliskuun osalta. Minkin osalta odotukset oli jo huonot ennen tätä, mutta sinin kauppaa tilanne vaikeuttaa huomattavasti, koska Kiinan markkinat yski jo ennen tätä virusta. 

Aika näyttää, miten tästäkin tuottajat selviävät?

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 23.12.2019 02.59

 

Osake lasketellut viikossa 10 tasoihin. Tankkaisko lisää vai holdaisko vain..

 

Siinäpä kysymys! 

Itse odottavalla kannalla. Mutu tuntumalla katson vaikuttaako ulos maksettavaan osinko määrään Nafan rahoittaminen. Tammikuun loppupuolella hallitus esittää jotain summaa vai katsotaanko Sagalla, miten minkin myynti lähtee ensin käyntiin talvenhuutokaupoissa ja sen pohjalta tehdään päätös. En muista, että näin olisi toimittu. Minkin markkinat on vain niin kriittisellä tilassa, jos uskoo ostajien puheita. Pukinekauppa on täysin tukossa Kiinassa. Somistepuolelle rimpsu sinne tänne kyllä pelaa, mutta silloin minkki kilpailee korvaavien tuotteiden kanssa ja tarkoittaa, että nahka ei saa maksaa liikaa. Tähän olemme kyllä tottuneet hinnan puolesta viimeaikoina. Köpis aloittaa myynnin Helmikuussa pienellä huutokaupalla, mutta onko sekin liian aikainen ajankohta myynnille, kun nahka menee seuraavalle kaudelle loppukuluttajalle. Ostajat toimivat tilauksien mukaan nykyaikana. Veikkaanpa, että tämä oli viimeinen Sagan Joulukuun huutokauppa. Sagalle liian kallis, kun ostaja käyttäytyminen on näin kädestä suuhun elämistä.

Maaliskuun huutokauppa näyttää sitten oikeasti missä mennään sinin osalta. Tämän hetkinen tilanne ei näytä hyvältä, kun Kiinan omantuotannon sini on laskevassa hinnassa. Kiinan tuottajat ei jarruttele myyntiä hinnan puolesta. 

Mutta, tilanne voi muuttua hetkessä paremmaksi ja toivon todella alkutalven minkinmyynnille nostetta!

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 17.12.2019 10.18

Iltoja.

Joulukuun huutokauppa alkaa 19.12. Idän pojat on pienemmällä porukalla mukana casinossa pelaamassa. Huutokauppaan odotetaan miltei 200 ostajaa. Kiinan merkitys tässä huutokaupassa pienenee. Toivon korvaavaa ostajaryhmää Venäjältä ja Euroopasta. 

Lämmin jakso Kiinassa markkinoilla on yksi tekijä. Kiinan oman tuotannon sini hinta on tullut näinä pv hieman alas, mutta johtuuko se mistä? 

Olen pienentänyt viime pv omistustani Sagasta huomattavasti ja toivottavasti olen väärässä tilanteesta, koska painoarvo on liikaa tälle alueelle. 

Näytä koko viesti