Olet täällä

Saga Furs Oyj - 9.7.2021 09.42

Päivää vain. 

Erittäin isot kiitokset sinulle Bingo53, asian selventämisestä. 

Hyvää kesän jatkoa. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 8.7.2021 10.56

Iltoja vain.

Hs uutinen painoi jo tämän karvakasan 16 alle. Huomenna meno jatkuu, mutta tänään osake tipahti vain n. 3% , kun edellisinä päivinä hinta tippui 5% per päivä. Milloin pohjat löytyy? 

Niin sekaisten on ala tällä hetkellä ja tulee mieleen syksy 2020, kun köpis löi lankulle 17 milj. Minkkiä. Onko nyt samat mahdollisuudet kuin silloin? En osaa vastata.

Saga vähensi milj minkkiä tarjonnasta äsken jostain syystä. Ensteks oli 11 milj tälle kaudelle, mut lähti milj. pois. Olisiko köpiksen myyntipolitiikka varjona tähän päätökseen, kun jatkavat myyntiä syyskuulle asti varastomyynnillä. Vedettiinkö normi eli regulaari tuote pois syksystä vai mikä on? Ostajilla täytyy olla riskin sieto kyky nyt herkällä, kun vähittäis myynti ratkaisee Kiinassa ensitalvena pelin.

Pyytäisin apua sijoitustiedon väeltä tässä asiassa. Jos ja kun Sagan pääoma nousisi turkistauksen kiellosta johtuen siirtymäajan aikana merkittävästi. ( kävisi köpiksesti ) Silloin Saga irtautuisi pörssistä ja Saga laitettaisiin lihoiksi pääomistajien tahdosta. Niin nyt kysymys. Miten vähemmistö ( C osake ) osakkeiden omistuksen kävisi.olisiko korvaus osakkeesta osake pääoman mukainen pörssistä irtaumiselle? Vai voiko pääomistaja määritellä hinnan? 

En tiedä osasinko kysyä asiaa, et ymmärtäisitte, mutta voisiko joku neuvoa asiassa. Onko historiassa tämän tapaista tilannetta?

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 5.7.2021 10.13

Iltoja vain.

Kehoitin varovaisuuteen tämän kanssa. 19,50 huiput ja nyt 17 pinnassa. Tää on raastava osake. Hinta poukkoilee sinne tänne ja oon ainakin ite niin väsynyt tähän. Ensteks Sagan huutokauppa mahtava pläjäys. Sitte köpiksen huutari 50% myynnillä seuraavalla viikolla. Köpis lupasi varasto myynnin jatkuvan syyskuulle asti huutokaupan lähtöhinnoilla. Miksi? Onko ostajilla rahat loppu ja haluavat maksuaikaa? Vai onko tämä yhteiskumppanin kädenpuristus pitkästä yhteisestä ajasta? Ensimmäinen kerta jos näin on kun raha on kyseessä.

Sitten tuli tämä EU alustava häkki paska, jonka hyväksyi miltein kaikki maat alustavasti. No Ranska oli pupujen puolella ja veti välistä. Joku itäblokin maa oli vastaan asiassa ja Puola oli hyväksymässä tämän, miksi?

No, viime viikolla kuulemma on Puolasta löytynyt pari tarhaa, josta taas koronaviruksen minkkituottajaa on pistänyt eläimet kuoppaan. Tää Puolan vaikutus on Sagalle iso tekijä. Sitä en tiiä onko nää tarhat minkä kokoisia, mutta jos osuu erittäin isoon tarhaan niin vaikutus on iso poliittisesti ja paskan reallistinen asia. Minkin hinta kyllä nousee, mutta tulevaisuuden tuotanto on kohta niin minimissä, että kipeää käy! 

Ooppa taas Sagan omistaja ja katso kauas tulevaisuuteen!

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 30.6.2021 10.02

Iltoja vain.

 

Kopsasin tämän KL palstalta, joka on minusta tärkeä pointti.

"On hieno omistaa yhtiötä mikä nousee ensin myynnin kasvaessa ja vielä ottaa uuden spurtin kun katsotaan peräpeiliin ja todetaan että jäikin kassaan näin reilusti. Sagan kurssikäyttäytyminen on hyvin simppeliä. Ja tähän ehtii hyvin aina mukaan. Ei yleensä hinnoitella odotuksia kurssiin vaan ihan realismia. Harvinainen osake nykyään. Mukava eps. Sitä on kiva vertailla muihin omistuksiin."

144 milj myynnillä osakekohtainen tulos 1,73 eur. Kesäkuun myynti 188milj, joka ei ole tässä tuloksessa. Syksyn myynti odotukset on n.200milj. Eps voi olla jotain 4-5 eur luokkaa. Kulut oli laskeneet merkittävästi ja toivottavasti loppukausi menee samalla kaavalla kulujen suhteen,

Saga on sinänsä erikoinen yhtiö, jonka käppyrät on monimuotoisia näin historiaan lukien. Tämän yhtiön suunta on nykyään mielestäni pörssiyhtiön mukainen ja hakee ulkomaista omistusta jatkossa. Tämän kauden talvesta on kiinnostusta tullut Suomen ulkopuolelta ja suuntaus jatkuu. Jos ja kun kaikki menee nappiin niin osake on monopoliasemassa erittäin kiinnostava osake jatkossa. 

Jos ja kun osake nostaisi päätään, niin odotan osakkeen monistamista jatkossa. Tämän on vain minun mielipiteeni asiasta ja kehoitan varovaisuuteen osakkeen suhteen, kun markkinat saattavat tehdä nopeita liikkeitä suuntaan jos toiseen. Hyvää illanjatkoa.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 29.6.2021 05.38

Iltapäivää vain.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bdc093014e3cf3a5ae9794741ed7d2b2...

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 21.6.2021 10.19

Iltoja vain. 

Tänään pearl velvet M uudet huiput 110 taalaa köpiksen huutarissa. Se pakosta nostaa kokonaisuutta jatkossa ja keskituotteen nahat on paineen alla jatkossa.

Toisaalta turha postas monen mielestä, mutta minulle erittäin iso tekijä kärjen hintamuutos. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 20.6.2021 12.53

Öitä vain.

Sagan minkin tarjonta nousi jo 11 milj, kun lisäsivät 1milj taas syksyn huutokauppaan. Kettua tuli 50k lisää. Näin ne varastot aukeavat kun markkinat kohtaavat tulevaisuuden. Saattaa vielä lisäystä tulla jatkossa kun tuottajat hakevat nopeaa rahaa. 

Peli näyttää nyt aukeavan isommasti. 

 

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 17.6.2021 11.22

17 kesä 2021
Saga Fursin huutokaupan välitysmyynti lähes 190 miljoonaa

Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote, 17.6.2021 klo 21.15

Saga Fursin verkossa järjestetty turkishuutokauppa päättyi tänään. Huutokaupassa myytiin lähes 3,6 miljoonaa minkinnahkaa. Tarjotuista 590 000 sertifioidusta Saga®-ketun- ja suomensupinnahasta myytiin noin 95 %. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 188 miljoonaa euroa, mikä on selvästi enemmän kuin koko viime kauden myynti yhteensä (157 miljoonaa euroa). Myynti suuntautui pääosin Kiinaan, mutta nahkoja myytiin myös muille päämarkkinoille.

”Turkiskauppa on palannut kannattavalle tasolle. Minkinnahkojen kysyntä ylittää tällä hetkellä selvästi tarjonnan, mikä näkyy voimakkaasti nousseina hintoina. Kettujen osalta tilanne ei ole vielä yhtä hyvä. Vaikka tällä kaudella onkin jo myyty enemmän nahkoja kuin mitä viime vuonna tuotettiin, silti pandemian seurauksena on vielä myymättä ketunnahkoja edelliseltä kaudelta”, sanoo Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung.

Iltoja vain.

Sini nousi 26% ja antoi myrskyvaroituksen tulevasta. Vaikka Sinikettua on myyty 300-400K suoraan maaliskuun jälkeen niin markkinat imee nousevalla hinnalla. Siniketun markkinat sertin puolelta on kiihtynyt Kiinassa ja vielä mahdollistaa suorat ostot täältä jolloin luottamus ja sekoitus Kiinan omaa tuotantoa vastaan pelaa.

Tähän on tulossa muutos, jolloin suorat ostot eivät ole Sagan sertin alla. Sirutekniikka nahassa antaa ostajalle kestävän kehityksen nahan jatkossa markkinoille ja sitä ei löydy suorien ostajien kautta. Miten tekniikkaa voi pettää siihen en osaa vastata. Kuitenkin jos tähän on panostettu niin odotan tämän toimivan.

Minkin huutokauppa alkaa köpiksellä 5 milj myynnillä ens maanantaina ja parhaimmat tuotteet nousee taas 20% eli velvetit. Normituote nousee maltillisemmin. 

Niin tuohon 5 x pohjat on vain minun heitto eli pohjat on viime syksyn Sagan hinta joka oli 5 eur hujakoilla.

Silloin muuten Saga teki isoimman virheen, ehkä pakosta rahoittajien rauhoittaminen oli teemana kun myytiin 4-5 milj minkin nahkaa markkinoille ale hintaan vaikka köpiksen korona ongelmat oli jo tapetilla.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 12.6.2021 09.44

Iltoja vain. 

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/ruskeille-urosminkinnahoille-h...

Aika uusi alkaa Kiinassa ja tuo kestävän kehityksen aallot tulevaisuuteen.

Miltei 30% nousu tänään ja matka jatkuu uuteen käsitykseen, mikä on kehityksen suunta ja mistä suunnasta se tulee.

Saga hinta nousi jo 17 eur. Matka jatkuu eteenpäin ja vielä 5 x pohjat tämän tulevan syksyn aikana on mahdollista. Tähän lisään uuden päätepysäkin ensikauden jälkeen joka on 10 x pohjat tulevaisuudessa.

Tähän yltiöpäisyyden omaan huumaan pitää kaikki mennä nappiin. Saga saa lukittua asiakkaat ja Sinin on nyt noustava 25% josta matka jatkuu. Aika näyttää mihin osake vie itseään, mutta sanoisin että tämä on mahdollisuuksien äiti. 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.6.2021 07.29

Saga Fursin kesäkuun huutokaupan avaus ylitti odotukset
10.06.2021
Saga Fursin hartaasti odotettu verkkohuutokauppa käynnistyi tänään. Siihen osallistui yli sata ostajaa kaikilta päämarkkina-alueilta ja minkinnahkamyynnin tulokset olivat äärimmäisen rohkaisevia. Saga Fursin suurin minkinnahkatarjonta tällä kaudella koostuu isokokoisista nahoista ja huippulaadusta. Kaikkiaan minkinnahkoja on tarjolla 3,8 miljoonaa, niin Euroopasta kuin Pohjois-Amerikasta.

Tänään tarjolla oli 712 000 valkoista, Pearl- and Palomino-minkinnahkaa. Ne myytiin yli 90-prosenttisesti ja urosminkinnahoista myytiin kaikki. Kiina oli selvästi dominoivin markkina ja ostoja tehtiin myös Koreaan, Italiaan sekä Venäjälle.

Hinnat nousivat tuntuvasti kauden tuoreimpiin tuloksiin verrattuna, mikä selvästi kertoo Saga Fursiin kohdistuvasta luottamuksesta. Valkoisten ja Pearl-minkinnahkojen hinnat ovat yli kaksinkertaistuneet syyskuusta 2020.

”Tämä päivän tulos vahvistaa joulukuun huutokaupastamme käynnistyneen trendin. Johtavana huutokauppatalona meille tämä kertoo siitä, että tuottajat ja turkiskauppa voivat katsoa luottavaisina tulevaisuuteen”, sanoo Saga Fursin myyntijohtaja Mikko Hovén.

 

 

Näytä koko viesti