8.6.2019 - 18:10 #26242

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Ylihuomenna alkaa Sagan huutokauppa. Venäläisiä ostajia on paikalla n.80, eli suunnilleen sama määrä kuin viimeksi. Mielestäni Venäläiset on Sagan tuotemerkin perässä ja saattavat yllättää positiivisesti lyhytkarvaisen apeaa kauppaa. Minkki on vielä ongelma, mutta veli venäjä voi antaa piristysruiskeen lyhyt sekä pitkäkarvaisen myyntiin. Odotan Venäjältä paljon, koska tämä maa voi nostaa kaupat uudelle tasolle. 

Kiinan ostajat on yllättävän isolla volyymilla tulevassa huutokaupassa. 20% lisäys viimeisestä Maaliskuun huutokaupasta. Uudet ostajat antavat lisä mausteen myynnille. 

Mielenkiintoinen huutokauppa tulossa.

 

0
0
8.6.2019 - 19:37 #26243

Bigbarabum

+10
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
13

Tervehdys! 

Mukava kuulla. Tässä tullut lisäiltyä siihen malliin, että kh pysyy alle 10€. Uskotaan, että nousuun lähdetään pikkuhiljaa.

0
0
26.6.2019 - 22:47 #26522

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja!

Huutokauppa oli pettymys. Sinin odotettiin nousevan 10%, mutta jäi viime huutokaupan hintoihin. Jos jotain positiivista hakee, niin viime vuoden nähden kh oli 10% korkeampi. Laadullisesti huippunahat jäivät hinnaltaan liian matalalle tasolle ja keskitason/alemmat tason hinnat olivat hieman korkeammat. Kentällä on ollut keskustelua, että pedattiinko Kiinan tuottamilleen nahoille parempi hinta.

Minkki oli taas pettymys myynti % suhteen, koska Saga pystyy puolustamaan hintaa verrattuna köpiksen "yhtiöön". Myynti onkin näinä päivinä ollut parempi köpiksen huutokaupassa. 

Saga on taas tällä hetkellä ja tällä hinnalla sinänsä hyvä sijoitus, kun liitto tarvii vähintään toimintaan jatkossa 0,5 eur Sagalta. Omistajan tarve liiton puolelta on merkittävä, kun norski luopui karvoista. Norjan lähtö nahkamarkkinoilta on taas mielestäni mitätön, jos ei politiikkaa oteta huomioon.

Tulos Sagalla on tietenkin tappiollinen, mutta mitä sitten, kun näytöt maksaa. Toivottavasti rapakon takana kerjuu yrityksistä luovuttaisiin ja pysyttäisiin tutuissa lähimaissa, joista saa nahkaa järki hintaan. Näillä lyhytkarvaisen hinnoilla on parempi olla riskittömällä maaperällä.

Mielestäni minkin suhteen tuotannon jyrkkä lasku tulee näkymään ensi talvena ja Saga hinta on silloin jotain muutako 10 lähettyvillä. 

 

 

0
0
27.6.2019 - 22:05 #26527

Hairyman

Liittynyt:
27.6.2019
Viestejä:
1

 

Muutama kysymys pohdittavaksi sijoitusta harkittaessa:

Miksi kurssi nousisi, jos yritys tekee tappiota? Miten tappiokierre voisi loppua, kun nahan hintojen nousua ei oikein mikään makrotason tekijä tue ja mitään merkittäviä säästötoimia ei ole tehty?

Miten tuottajien omistama yritys voisi tehdä voittoa, kun koko toimiala on kriisiytynyt ja supistumassa nopeaa vauhtia? Saga Furin kohtalo on sidottu suomalaisen tuotannon kohtaloon kun suomalaiset tuottajat ovat suurin omistaja äänivallalla laskettuna.

Kun hinnat alkavat nousta muutamien vuosien päästä, mikä on suomalaisen tuotannon markkinaosuus?

Miksi suomalaisten tuottajien osuus kasvaisi, kun tuotanto on selkeästi kilpailukyvytöntä kun verrataan ketun osalta Kiinaan ja minkin osalta ihan mihin tahansa?

Mikä on elinkeinon tulevaisuus Suomessa, jos vuosittain tuottajien määrä tippuu 15 %? Kuinka alas tuottajien määrä voi laskea ennen kuin poliittinen uskottavuus vaarantuu?

Miten Saga Fur voisi selvitä muun turkisalan kuihtuessa ja ehkä päätyessä kiellettäväksi jo 2023 eduskuntavaalien yhteydessä?

Miksi Saga Fur olisi hyvä sijoituskohde, jos pääomistaja antaa yritykset tehdä tappiota ja polttaa sinänsä suuret säästöt? Vaatimatta mitään merkittäviä säästöjä? Vastuullista omaisuudenhoitoa pääomistajana?

Miten se olisi hyvä sijoituskohde, jos tappiota tuottava yritys imetään tyhjäksi osingoilla vain sen vuoksi että jonkin järjestön virkamieskunta voi elellä mukavasti? 

 

 

 

 

 

 

0
0
28.6.2019 - 13:31 #26532

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Päivää vain.

Hyviä kysymyksiä liuta.

Mielestäni tappio johtuu suuresti myymättömistä minkin nahoista. Jos omistajat haluaisivat Sagalle tulosta, niin nahat myytäisiin puolustamatta hintaa. Omistajien tarve on ensisijainen. 

Minkin tuotannon raju vähennys nostaa hintaa ja parantaa myynti jatkossa, mutta milloin? Köpiksen huutokaupassa myynti% on jo parantunut näköjään.

Sagan kohtalo suuresti suomalaisten kettutuottajien varassa, mutta minkin osalta suomen tuotanto on n.2 milj ja Sagan kautta myydään n.10 milj nahkaa. Ketun tuottajat näillä hinnoilla pyörittävät tarhaa, kun ei investoi suuresti. Minkki on taas tappiollista, mutta pääsääntöisesti tuottajat on monituottajia, eli on pitkäkarvaista.

Suomalaisten tuottajien määrä on vähentynyt, mutta yleensä naapurituottaja ostaa tilan, varsinkin kun hinnat nousevat. 

Ketun osalta suomalaisten laatu on ainakin tähän päiviin riittänyt, että Kiinan ostot Sagalta on isoin tekijä. Siitoseläinten myynti oli virhe, mutta viime talven jälkeen asiaan puututtiin, vähän liiankin kovin ottein.

Poliittinen peli on sitten erikseen, jota on vaikea ennustaa. Jos pahin tapahtuisi, niin siirtymäaika 5-10v.

Saga on mielestäni siksi hyvä sijoituskohde, koska huonoinakin aikoina osinko on kohtuu hyvä. Hyvänä aikana maksetaan maltillista osinkoa, voiko sitä sitten pitää negatiivisena. Tällä pääomalla taitaa olla puolet osakekohtaisesta tuloksesta. 

Usein uudet sijoittajat katsovat yhtiön kassaa ja ihmettevät miksi osake laskee. Mielestäni tämä johtuu Sagan pääomasta, joka on sidottu tuottajien nahkoihin. On kasvatusennakkoa/nahkaennakkoa ja rahoittavat ostajia. Tämän takia Sagan osake laskee tai nousee, kuinka myynti pelaa huutokaupoissa. Minusta on mielenkiintoista seurata näitä asioita ja on joskus jopa vähän jyvälläkin myynnistä.

Nämä asiat oli vain minun mielipiteitä ja voivat olla lähellä tai kaukana totuutta.

 

0
0
3.7.2019 - 23:05 #26603

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja!

Veikkaan, että olemme käänne kohdassa Sagan suhteen. Tilanne markkinoilla on pudotuspelin omainen. Kuka jaksaa voittajaksi? Kun varastot loppuvat, niin peli on yllättävän nopeaa.

Tämän hetken tilanne on. 50 milj. minkin nahan imu markkinoilla. Tuotanto laskee alle 30 milj. näillä näkymin. Köpiksen ja rapakon takana pudotus on rajuin. Pelin suola on Puola, jossa helle eli kuumuus vaivaa tuottajia. Merkittävä määrä on menetetty tuotannosta siellä. Vaikuttaa tietenkin Sagan myynti määrään jatkossa, mutta ostajat on huolissaan jatkosta. Tuotanto tipahtaa liian nopeasti ja joka näkyy Syksyn huutokaupoissa ja ensi talvena. 

Kun hinta korjaantuu 30-50% yhdessä huutokaupassa. ( Hinta tulee korjaantumaan yllättävän nopeasti, joka tulee yllättämään ) niin on tulevasta kahta versiota. Hinnan korjauksen jälkeen löytyy varastoja, jotka hillitsevät nousua. Toinen vaihtoehto on, kun varastot on ostettu liian korkealla hintaa, niin tapahtuu hidas myynti markkinoille.

 

 

 

0
0
19.8.2019 - 22:44 #27396

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Nafan huutokauppa alkaa lähipäivinä, jossa näemme miten markkinat ottavat vastaan minkinnahkojen kurimuksen. Odotukset on positiiviset, mutta portaitten varastot on iso kymysys. Nafa ei luotota Eurooppalaisia tuottajia jatkossa   ,koska omien minkintuottajien tulevaisuus on veitsenterällä tässä kurimuksessa. Saga onkin saanut uusia tuottajia Nafalta, kun peli on kilpajuoksua onnelaan. Sagan uudet tuottajat eivät pääse nauttimaan samaa luottamusta,kun kasvatus- ja nahkaennakkoja on ruuvattu alemmas luonnollisesti. Jos vaihtaa puolta, niin luottamus on pelin takia hieman vaikea. Huutokauppayhtiöt pelaavat omistajien pussiin jatkossa ja näyttää vain Saga ottavan uusia asiakkaita, kun on varaa. Pääoma ja pitkäkarvaisen kysyntä on Sagan pelastus.

Sagan 100 isoimmat omistajat oli päivitetty Toukokuussa ja Nordea pankki oli nousut merkittäväksi omistajaksi ja uusi toinen yrittäjä oli Zeroman Oy. Muuten osakasluettolo oli minusta sama mitä viimeksi. 

 

 

 

0
0
29.8.2019 - 20:18 #27671

LauriH

+1
Liittynyt:
29.8.2019
Viestejä:
1

Mihin tuo näkemys perustuus "Tämän hetken tilanne on. 50 milj. minkin nahan imu markkinoilla" ? Sagan jossain kertomaan varmaan, mutta kaikella kunnioituksella, vaikea uskoa tuota tasoa. Taloussodan kiihtyessä voidaan jäädä tuosta helposti 40 prosenttia.Puolan ongelmat eivät myöskään kokonaisuudessa paljoa paina, puhutaan yli kasvatuskauden sijoituksista. USA tuotanto tippuu, mutta ei se oikeastaan mitään auta, päinvastoin. Saga kerää sieltä pienen määrän minkkejä (500-700 tuhatta), joiden kate on hyvin pieni ellei negatiivinen, lisäksi sinne tehtiin miljoonan sijoitus nahkontakeskukseen. USA nahoissa on lähinnä riskipremio eli Kiinan vientitullit saattavat alkaa koskea niiden lisäksi muitakin nahkoja, ellei alkuperään uskota.

Jos ketun kasvatus on +- 0 kauppaa niin minkin siinä ohessa pitäminen syö kannattavuutta tiloilta, mikä edelleen vähentää tuottajien määrää. Tilojen määrällä ei ole merkitystä, 30 varjotaloa 4 tilalla on kalliimpaa kuin 30 varjotaloa yhdellä, Eli itseasiassa vanhojen hajautettujen tilojen käyttö haittaa alaa.

Tiputuspelistä varmaan on kyse, mutta kyse on myös siitä, onko perinteisille huutokaupoille paljonkin käyttöä. Kun turkisvalmistus siirtyy yhä enemmän Kiinan sisäiseksi kaupaksi, ulkomaisten huutokauppojen rooli pienenee. Samaan aikaan suoramyynti tiloilta saattaa kasvaa.

Mutta ei tässä tarhauksesta pitänyt puhua kuin Sagasta ja puuttuvista säästötoimista. Jos Saga tekee noita tappiovuosia enemmänkin, sen asema lainaneuvotteluissa heikkenee. Vaikka rahaa on saatavilla, se saatetaan hinnoitella kalliimmaksi ja siinä on iso riski. Erittäin iso. Silloin alkaa yhdistyä tappiollinen pörssiyhtiö, vakavasti kriisiytynyt toimiala, poliittinen riski ja uskottavuusriski. Uskottavuusriski siis tulee siitä, ettei ongelmien korjaamiseksi tehdä tarpeeksi, ei ole sen vuoksi uskoa yrityksen kykyyn korjata toimintaansa. Sama tietysti on toimialatasolla, uskottavuudesta korjata toimintaa.Rahan kallistuminen taas tietysti vaikeuttaa tuottajien ja ostajien rahoitusta, joka taas nostaa tuotantokustannuksia jne.

Hintatasot jossain vaiheessa nousevat, mutta suuri kysymy on myös että kuinka korkealle. Seitsemän vuoden takaisten kuplavuosien hintoja saa odottaa yhtä kauan kuin tulppaanikuplan hintojen paluuta.

Nyt olisi ehdottomasta viimeinen hetki (tai saattoi mennäkin jo) karsia kaikki kannattamattomat rimpsut pois ja hyvin kriittisesti katsoa kaikkea, jonka tulosta ei voi aidosti mitata.

Itse en hinnoittelisi osakkeeseen alan ja Sagan tämänhetkisessä tilanteessa yhtään premiota. Kun kyse on hitaasti toimivasta yrityksestä/alasta, ei arvo voi olla edes substanssiomaisuutta vastaava osuus. Lopettamispäätöstä ei synny ja vaikka syntyisi, rahaa palaisia odotellessa paljon. Hinnoittelun pohjana voisi olla ennemminkin muutaman vuoden osingot, koska Saga maksaa osinkoja joka tapauksessa. Silloin osakkeen arvo olisi ehkä jossain 3-4 euron välillä.Nuo vuosien 2011-2013 osinkotasot saa kyllä ihan pysyvästi unohtaa.

 

 

 

 

0
0
30.8.2019 - 14:02 #27689

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

50 milj. tarve markkinoille voi olla yläkanttiin. Totuus on, ettei Saga/tuottajat tiedä määrää. Arviota vain. Tuo 1 milj. sijoitus rapakon taakse oli minustakin virhe, ainakin näillä markkinoilla. Se on minusta merkittävä asia, kun Eurooppalaiset tuottajat on kääntynyt Sagalle, eli Nafalta pois. Sagalla näissä mitätön riski, kun ennakot on painettu alas.

suoramyyntiä on ollut aina ja on nyt ja tulevaisuudessa. Ostajat hakevat tuottoa, kun on tiedossa hinnan piristyminen. Näissä suorissa kaupoissa ( puhutaan isommasta määrästä ) on tullut esille yksi ongelma, kun tuote ei ole ollut laadullisesti sitä millä myyjä on tuotetta kaupannut. Näistä kaupoista on syntynyt luottamuspula ja huutokauppayhtiön osaaminen on noussut esille laadun osalta. 

Nafan huutokauppa meni kohtuu hyvin. Lähes 100% myynti. Lähipäivinä alkaa köpiksen huutokauppa ja siellä nähdään, onko isommassa määrässä imua markkinoille?

0
0
7.9.2019 - 21:58 #27900

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Köpiksen huutokauppa todisti, missä mennään. Hinta laski hieman, mutta myynti pelasi. Huutokauppa on vielä kesken, mutta hintataso on laskeva. Markkinat ei vielä vedä tätä määrää, mutta ens kaudelle köpis on myymässä vain 18,5 milj nahkaa, kun viimevuosina myyntimäärä on ollut 32-34 milj köpiksellä. Tuleva kausi muuttaa kaiken ja Saga pitää myynti määrän samana. 

Sinissä on odotukset korkealla, mutta talven huutokaupat näyttävät totuuden.

Mielenkiintoista on nähdä Sagan myyntipolitiikka tulevassa huutokaupassa. Puolustetaanko minkin hintaa, joka on halvempi kuin keväällä. Vai olisiko pitänyt myydä silloin kuten kilpailevat yhtiöt teki. Jos Saga vielä puolustaa, niin on oltava tietoa tulevaisuudesta. Vai oliko köpiksellä tilanne keväällä hanskassa ja myi mitä pystyi kevät kesällä ja Saga himmas. Aika näyttää.

 

 

 

0
0
17.9.2019 - 21:59 #28052

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Sagan huutokaupassa minkit nyt myyty. Tarjonta 96% ja myynti 94%. Hintataso oli kesän tasoa. Muutama tuote 5% nousulla kesästä. Venäjän paino oli huomattavan suuri huutokaupassa ja odotukset on Venäjän markkinoitten piristyminen tulevalla kaudella. 

Huomenna alkaa pitkäkarvaisen myynti ja sinistä odotetaan nousevaa hintaa. Sini myydään Perjantaina.

 

0
0
20.9.2019 - 10:18 #28094

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Sinikettu 6-0, 5-0 ja 4-0 norminahat nyt myyty ja hinta nousi 7-9%. 100% myynti.

0
0
20.9.2019 - 14:08 #28102

Bigbarabum

+10
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
13

Ihan hyvältähän tuo vaikuttaa. Pelkäsin kyllä alhaisempaa hintatasoa/myynti%a. Jatkan siis  kasan päällä istumista, mutta nyt hieman rauhallisemmalla mielellä.

0
0
20.9.2019 - 15:17 #28103

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen. Minkin suhteen peli menee mielenkiintoiseksi, kun Sagalla myyntimäärä vain nousee tästä kaudesta ja kilpailijoilla myyntimäärät tipahtavat miltein puoleen. Sagan myyntimäärä on ollut 15% luokkaa maailman myynnistä, kun ensi kaudella se on jotain 30%.

0
0
21.9.2019 - 20:07 #28122

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Sagan hallituksen puheenjohtaja mainitsi lehtijutussa Kiinan sikarutosta.
Kiinan turkistuotanto ongelmissa tästä johtuen.
Sika tuotannosta, jopa puolet on jouduttu hävittämään. 
Turkistuotanto Kiinassa saattaa tipahtaa ensikaudella jyrkästi, 
kun lihan saatavuus/hinta on ongelma. 
Tämä olisi Sagalle todella positiivinen asia.

Vanha juttu sikarutosta.
https://yle.fi/uutiset/3-10768178

 

0
0
27.9.2019 - 07:28 #28183

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Huomenta.

Samaisessa lehtijutussa oli maininta Sagan sertifioidusta nahoista. Kiinalaiset joutuvat ostamaan länsimarkkinoille Sagalta tätä tuotetta. Sekoittavat omaa tuotetta minkä pystyvät sekaan. Eikö tuotteeseen löydy halpaa merkintäjärjestelmää, jonka loppukuluttaja pysyisi lukemaan. Minusta järjestelmä ei ole aukoton tällä hetkellä. Vai onko asia mietitty valmiiksi Kiinan ostajien suhteen, jolloin merkkaus aiheuttaisi negaa myynnille.

https://www.kopenhagenfur.com/media/319785/offering-of-skins-2020.pdf

Tässä köpiksen tarjontamäärä ensikaudelle. Tarjonta vähenee jyrkästi. Sagalle positiivinen uutinen minkin suhteen. Kuinka paljon köpiksestä on siirtynyt Sagalle olisi mielenkiintoista tietää. 

Saga tiedottaa yleensä lokakuussa ensikauden tarjontamäärän.

0
0
24.10.2019 - 11:37 #28591

Aki Pyysing

+11689
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6540

"Saga Furs Oyj ja pohjoisamerikkalainen North American Fur Auctions Inc (NAFA) -huutokauppayhtiö ovat tänään (=eilen) päässeet sopimukseen, jolla varmistetaan vahva myyntikanava NAFA:n tuottaja-asiakkaille sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Saga Fursin terve taserakenne mahdollistaa sen, että NAFA:n tuottaja-asiakkaita aletaan siirtää välittömästi Saga Fursin asiakkaiksi. Sopimuksella Saga Furs ja NAFA pyrkivät hälventämään viimeaikaista NAFA:an liittynyttä epävarmuutta ja tarjoamaan tuottajille mahdollisuuden myydä vuoden 2019 tuotantonsa Saga Fursin huutokaupoissa. Tarjonnat yhdistämällä luodaan kansainvälisille markkinoille monipuolinen erilaisten turkisnahkojen valikoima. Sopimuksen odotetaan lisäävän merkittävästi Saga Fursin markkinaosuutta korkealaatuisista minkinnahoista jo tulevalla tilikaudella."

Tämän luulisi olevan Sagalle positiivinen uutinen.

Turkistuotantoa Suomessa en näe kiellettäväksi ainakaan tällä enkä seuraavalla vaalikaudella. Keskusta ei suostu koskaan ja Pohjanmaan kokoomuslaiset tai persut yhtä innokkaasti. Joku näistä, kaksi kolmesta tai vaikka kaikki on tässä ja seuraavassa hallituksessa.

Enkä kyllä näe kieltämisessä mitään järkeäkään. Tuotannon tiukassa valvonnassa ja reguloinnissa ja kulutuksen verottamisessa kyllä. Jos turkistuotanto olisi globaalisti kiellettävissä ja miun käsissä, kieltäisin heti. Mutta turkistuotannon siirtäminen Kiinaan olisi pään pistämistä paskakasaan. Lämmittää kyllä, mutta ei kovin hyvänhajuista.

En ole turkin turkkia ostanut enkä osta. Saga Fursia olen ostanut ja joitain kuraeriä on vielä hallussakincrying. Yhtään en ole muuten turkistuotantoa tukenut, vaikka huutokauppayhtiön osakkeilla olen ottanutkin minkkiä uikkareihin.

0
0
24.10.2019 - 11:57 #28592

Marraskuu

+794
Liittynyt:
26.11.2018
Viestejä:
881

En kuulu turkisten kuluttajiin itsekään, mutta näin nimerkin takaa uskallan kyseenalaistaa turkisalan mustamaalaamista. 

Yleisesti olemme kovin paheksuvia turkiseläinten kohtelusta ja samaan aikaan lihan tuotantoa varten kasvatetun karjan osalta olemme huolissamme lähinnä hiilijalanjäljestä. Turkis on kuitenkin käyttöiältään monesti vuosia, kun länsimaisen kuluttajan käyttämästä naudanlihasta 50% menee läskin kasvatukseen ja toinen puoli menee buffeeruokalan roskiin.

0
0
24.10.2019 - 12:26 #28596

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

https://www.sagafurs.com/fi/yhtio/uutiset/saga-furs-ja-pohjoisamerikkalainen-turkishuutokauppayhtio-nafa-sopimukseen/

Nafa ei saanut rahoitusta, joten oli pakotettu sopimukseen Sagan 
kanssa. Sagallekin oletan sopimuksen olevan hyvä, kun myynti jatkuu
vähäisenä rapakon takana. Yleisen mielipiteen takia.
Sagan myyntimäärä nousee minkillä 2-3 milj, kun Saga ottaa tuottajia
haltuun Nafalta, eli rahoittaa. 
Sagasta tulee isoin huutokauppayhtiö ja tuotto on jatkosta kiinni, 
kuinka myynti pelaa ja millä hinnalla. 
Erittäin kova veto Sagalta ja oletan tietoa löytyvän tulevaisuudesta,
kun tähän lähtivät.
Sanoisin, että tähän peliin oli taseessa varaa, mutta köpis on omillaan ja 
odotan uutisia milloin tämä yhtiö kaatuu.

0
0
22.11.2019 - 15:55 #29231

Bigbarabum

+10
Liittynyt:
31.5.2018
Viestejä:
13

Tervehdys! 
 

Positiivisempaa tunnelmaa on pitkästä aikaa ilmoilla. Mieli tekisi lisäillä vieläkin, mutta sen verran karvoja jo kasassa, että istuskellaan ja odotellaan.

Kiitos vielä Iinupille, että jaksat kirjoitella Sagasta. Itse lähinnä tuottajien kanssa keskustellut ja hyvä, kun joku vielä viitsii kirjoittaa palstoillekkin. 

0
0
22.11.2019 - 17:38 #29239

Traveller

+11
Liittynyt:
29.11.2018
Viestejä:
20

Sama homma täällä eli iso kiitos Iinupille kun jaksat kirjotella. Tuottaja ystävän kautta itsekkin alaa seurailen, pieni positio vain minulla.

0
0
4.12.2019 - 12:26 #29455

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Saga Furs is proud to announce the increased mink offering for the season 2019–2020. The offering consists of 12 million Saga® Mink, including appr. 2 million North American mink pelts. Our unique offering is completed with 2 million Saga® Fox and 160.000 Saga® Finnraccoon pelts.

 

Tarkentunut tarjontamäärä. 8,5 milj -> 12milj.

0
0
17.12.2019 - 22:18 #29675

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Iltoja.

Joulukuun huutokauppa alkaa 19.12. Idän pojat on pienemmällä porukalla mukana casinossa pelaamassa. Huutokauppaan odotetaan miltei 200 ostajaa. Kiinan merkitys tässä huutokaupassa pienenee. Toivon korvaavaa ostajaryhmää Venäjältä ja Euroopasta. 

Lämmin jakso Kiinassa markkinoilla on yksi tekijä. Kiinan oman tuotannon sini hinta on tullut näinä pv hieman alas, mutta johtuuko se mistä? 

Olen pienentänyt viime pv omistustani Sagasta huomattavasti ja toivottavasti olen väärässä tilanteesta, koska painoarvo on liikaa tälle alueelle. 

0
0
20.12.2019 - 18:24 #29759

Traveller

+11
Liittynyt:
29.11.2018
Viestejä:
20

Tilikauden 1.11.2019–31.10.2020 ensimmäinen huutokauppa päättyi tänään. Ketunnahoista myytiin noin puolet ja nahkojen hintataso laski keskimäärin reilut 5 prosenttia syyskuun huutokaupasta. 

”Euroopan muotiteollisuuden ja Korean aktiivisuus oli positiivista ja kertoo vastuullisesti tuotettujen suomalaisten ketunnahkojen asemasta muodissa. Kiinassa, siniketun päämarkkinalla, lämmin alkutalvi ja talouskasvun hidastuminen vaikuttivat huutokaupan myyntiin. Siniketunnahkojen välitön tarve oli rajallinen, ja todellinen markkinatilanne selviää vasta kauden seuraavassa huutokaupassa”, toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo.

Osake lasketellut viikossa 10 tasoihin. Tankkaisko lisää vai holdaisko vain..

0
0
23.12.2019 - 14:59 #29786

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

 

Osake lasketellut viikossa 10 tasoihin. Tankkaisko lisää vai holdaisko vain..

 

Siinäpä kysymys! 

Itse odottavalla kannalla. Mutu tuntumalla katson vaikuttaako ulos maksettavaan osinko määrään Nafan rahoittaminen. Tammikuun loppupuolella hallitus esittää jotain summaa vai katsotaanko Sagalla, miten minkin myynti lähtee ensin käyntiin talvenhuutokaupoissa ja sen pohjalta tehdään päätös. En muista, että näin olisi toimittu. Minkin markkinat on vain niin kriittisellä tilassa, jos uskoo ostajien puheita. Pukinekauppa on täysin tukossa Kiinassa. Somistepuolelle rimpsu sinne tänne kyllä pelaa, mutta silloin minkki kilpailee korvaavien tuotteiden kanssa ja tarkoittaa, että nahka ei saa maksaa liikaa. Tähän olemme kyllä tottuneet hinnan puolesta viimeaikoina. Köpis aloittaa myynnin Helmikuussa pienellä huutokaupalla, mutta onko sekin liian aikainen ajankohta myynnille, kun nahka menee seuraavalle kaudelle loppukuluttajalle. Ostajat toimivat tilauksien mukaan nykyaikana. Veikkaanpa, että tämä oli viimeinen Sagan Joulukuun huutokauppa. Sagalle liian kallis, kun ostaja käyttäytyminen on näin kädestä suuhun elämistä.

Maaliskuun huutokauppa näyttää sitten oikeasti missä mennään sinin osalta. Tämän hetkinen tilanne ei näytä hyvältä, kun Kiinan omantuotannon sini on laskevassa hinnassa. Kiinan tuottajat ei jarruttele myyntiä hinnan puolesta. 

Mutta, tilanne voi muuttua hetkessä paremmaksi ja toivon todella alkutalven minkinmyynnille nostetta!

0
0
30.1.2020 - 10:19 #30646

Iinuppi

+298
Liittynyt:
30.11.2016
Viestejä:
228

Tilanne muuttui hetkessä huonommaksi koronaviruksen takia.

Köpis on perunut Helmikuun huutokaupan ja Saga miettii ratkaisua Maaliskuun osalta. Minkin osalta odotukset oli jo huonot ennen tätä, mutta sinin kauppaa tilanne vaikeuttaa huomattavasti, koska Kiinan markkinat yski jo ennen tätä virusta. 

Aika näyttää, miten tästäkin tuottajat selviävät?

0
0
30.1.2020 - 16:41 #30656

Traveller

+11
Liittynyt:
29.11.2018
Viestejä:
20

Kuulostaa heikolta ja kentällä ei paljoa naurata.

Tilinpäätöstiedote tupsahti, jossa vähän pohdittiin tulevaisuuden kehitysnäkymiä. Osa tuottajista selviää, osa katkeaa. Näin pitkään jatkunut heikkous tuo tarvetta lisälainoihin, jotta edes toimintaa voisi jatkaa. Riskit kasvaa.

Toivo ei ole strategia, mutta pientä betsiä laitan lisää jos näkymät jostain syystä paranisi, tuskin tänä vuonna vielä. Kurjalta näyttää lyhyellä aikavälillä. 

Tsemppiä kaikille kyydissä oleville!

 

0
0