Olet täällä

Setä Sicin turinoita

Sivu:

Sivut

7.1.2015, 14:45
#1
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Sijoitushistoria:

1990-luvun lopulla, vielä niukasti alaikäisenä, tuli tutustuttua Kauppalehden virtuaalisijoituspelien kautta osakkeisiin. Lukioikäisenä tuli ahmittua Saariot, Puttoset ja pari muuta opusta kirjastosta. Rahaa ei ollut mutta kiinnostus kova.

2000-luvun puolivälissä ei ollut rahaa vieläkään, mutta isällä oli vähän ja neuvoin sijoituksissa. Eli yhdessä availtiin isälle arvo-osuustiliä ja mietittiin ostoja ja myyntejä jne. Tiesin enemmän, joten autoin.

2010 molemmin puolin omaa rahaa oli vähän ja tein itse parinkin eri välittäjän kautta kauppoja muutaman vuoden aikana.

Tilanne:

2015 Sijoitustiedon linkistä avattu tili juuri Saxo Bank:iin. Tunnuksia odotellaan, että pääsisi siirtämään almuja sinne ja saisi lunastettua sen kirjan. Ensi viikolla jos vaikka pääsisi kaupoille.

Lisäksi 2014 lopussa syntyneelle kummipojalle avattu oman vanhan Nordnet-salkun kylkeen oma salkku, johon menee lahjarahat jatkossa aina merkkipäivinä. Kohteena ainakin nykyehdoilla Nordnetin superrahastot, koska ne vaikutti sopivimmilta (nykyehdoillaan) tämän tyyppiseen 18 vuoden aikajakson piensijoittamiseen.

Tavoite:

2016 loppuun mennessä erääntyy ~4.5k myyntitappiot verotuksessa, eli pari vuotta olis aikaa jostain saada ainakin jostain positiosta tuon verran voittoja ettei menis vähennykset hukkaan.

Ploki:

Kirjoittelen tänne sijoituksistani todennäköisesti erittäin harvoin, koska tavoitteena aika pitkät osakkeiden pitoajat. Sen minkä tässä noin 15 vuodessa on oppinut osakesijoituksista on se, että yleensä "cut your losses and let your profits run" pitää paikkansa. Eli hyvät hepat kannattaa pitää, pitää ja pitää ja huonoista pitää osata päästää irti. Itellä yks huono oli toi Talvivuara, josta noi 2016 erääntyvät tappiotkin osittain syntyi. Myyntihinta oli sentään jotain 1.4 euron luokkaa osakkeelta tms. en tarkkaan enää muista. Yksi esimerkki tulee mieleen toisesta puolesta tuota ohjetta; Rautaruukkia suosittelin faijalle salkkuun joskus 2005 tienoilla. Osto hintaan noin 8 euroa. Nous niin kauhiasti että myytiin pois 18 euron kohdilla. Olis ehkä kannattanu holdata sinne 40-50 euron tietämille minne nousut jatkui kun mitään varsinaista syytä myynneille ei ollut, muuta kuin "se on jo noussut niin paljon". Oppirahat maksettu muiden rahoilla?

Nyt eilen ja tänään käyny vähän osakelistoja läpi, että mitä sitä ostelis ens viikolla. Vaikee paikka, kun nykyään pääsee niin monille markkinoille jo suht samoilla kaupankäyntihinnoilla. Liikaa läpikäymistä. Ehkä parempi vaan rajautua joihinkin pörsseihin tässä ja koittaa löytää niistä ne ~5 lappua mihin "hajauttaa".

Eli jatkuu joskus ensi viikolla kun ostot tehty niin voin kertoa mihin laitoin suhteellisen instana. Etukäteen en kerro mutta jos samana päivänä kun ostotarjous täytetty riittäis? Samalla voin avata miksi sijoitan johonkin yhtiöön yleisellä tasolla jonkin toisen sijaan.

6
+1
0
-1
6
0
10.1.2015, 13:37
+8503
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
5549

"Eli jatkuu joskus ensi viikolla kun ostot tehty niin voin kertoa mihin laitoin suhteellisen instana. Etukäteen en kerro mutta jos samana päivänä kun ostotarjous täytetty riittäis?"

Riittää hyvin, ja rauhallisempikin tahti. Ei ole mitään ohjeita siitä milloin "saa" tai "vielä voi" raportoida ostoistaan.

Ja tervetuloa Anssin sijoituspäiviksen veteraanille!

2
+1
2
-1
2
2
13.1.2015, 15:30
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Ensimmäinen sijoitus tässä kohtaa meni Suomeen, eli Aspoa tuli ostettua tänään @6.207. Saattaa olla ainoa Helsingissä listattu arvopaperi, mitä tulen ostamaan tässä "syklissä". Pitoaikatavoitteet on siis 1v+ kaikella mitä ostan. Tosin koskaanhan ei voi tietää ja esim. tuon verotussyyn takia saattaa olla järkevää myydä joku positio pois jossain kohtaa aiemminkin, ainakin hetkeksi. Mutta periaatteessa keskipitkään-pitkään salkkuun lappuja katsellaan.

Firmahan on kaikinpuolin hyvä ja tuttu varmasti kaikille, joten ei firmasta sen tarkemmin, mutta kaikenlaisia vastoinkäymisiä on ollut viime aikoina lähinnä Venäjä-Ukraina tilanteen takia. Arvostus on kuitenkin tällä hetkellä hyvin maltillinen ja fima tekee ihan hyvää tulosta, jossa kasvupotentiaalia + lappu sopii muihin alustaviin hajautussuunnitelmiin, joten salkkuun tupsahti ensimmäisenä.

 

Jatkuu lähipäivinä.

2
+1
0
-1
2
0
13.1.2015, 15:08
+4023
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
2188

Ei mulle ainakaan erikoisen tuttu ja tuskin monelle muullekaan niin syvällisesti, etteikö ostoperustelusi kiinnostaisi. Tämä siis toiveena/ajatuksena tulevaisuuden ostoistasi joita raportoit.

Tervetuloa+seurantaan.

2
+1
1
-1
2
1
13.1.2015, 18:59
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Toinen positio, mikä tuli täyteen: Laboratorios Farmaceuticos Rovi. Madridin pörssistä tämä. ~500miljoonan euron firma, joka nimensä mukaisesti toimii lääkebisneksessä ja terveydenhoitoon liittyvissä muissa laitteissa. Yritys on tehnyt kasvavaa tulosta ja osinko on kasvussa. Arvostus suht. maltillinen; E2014 P/E luokkaa 16 hieman laskutavasta riippuen. Kasvua pitäisi nykyennusteen mukaan tulla melkein 10% vuodessa tulokseen, joten tuo P/E laskettelee koko ajan alaspäin. Osinkoakin jaetaan pari prosenttia. Periaatteessa sisältää myös "one-time" potentiaalia tiettyjen lääkkeiden kehittämisen suhteen, mutta en ostaisi firmaa jos arvo ei olisi todellisessa tuloksentekokyvyssä jo olemassa.

Vaikutti hyvältä kohteelta kaikkinensa ja sopii kokonaiskuvaan - ostohinta oli @10.20.

 

Kolmas ostopositio ei täyttynyt tänään vielä kokonaan, joten siitä lisää huomenna, jos orderi täyttyy silloin kokonaisuudessan. Tämä siksi, että kyseessä on alle 50 miljoonan arvoinen firma, joten en viitsi huudella ennen kuin oma positio on valmis, koska minunkin mikkihiiriostot nostavat kurssia jo helposti prosentin luokkaa tuollaisessa puljussa.

0
+1
2
-1
0
2
16.1.2015, 15:32
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Pari autoteollisuuden alihankkijaa salkkuun:

Lingotes Especiales (Madrid) @4.333: ~40milj. euron pikkufirma, joka sopimusvalmistaa autoihin ja muihin ajoneuvoihin lähinnä jarrulevyjä sekä vähemmän muita metallivaluja muulle teollisuudelle. Pikkufirma, jonka tulos on vaihdellut vuosien saatossa mutta tällä hetkellä näyttää aikas kivalta, arvostuskertoimet mielestäni yllättävän matalat potentiaaliin ja tuloksentekokykyyn nähden, osinkoakin maksetaan pari pinnaa. ja markkinaosuuksia on saavutettavissa lisää jos hoitavat hommansa hyvin. Osake ei ole kovin likvidi näin pienessä firmassa eli vaikea ostaa edes low-5 figs summilla vaikuttamatta kurssiin. Jollekin voi olla pieni ongelma myös se, että osarit on vain Espanjaksi. En minäkään sitä osaa, mutta google translatella vedellään ja onneksi tilinpäätöskäytännöt on EU:ssa yhtenevät, joten niitä osaa aika hyvin tulkita väärälläkin kielellä.

Bulten (Tukholma) @66.75:  Sentään jo ~150milj. euron firma. Tekee nimensä mukaisesti kiinnikkeitä autoteollisuudelle. Aika sama tarina kuin yllä paitsi firmana tuoreempi. Pientä Venäjä-riskiä on, koska uusi tehdas Venäjällä just avattu. Tosin sen merkitys pitäisi olla vielä pieni. Tässä on jo kovempi arvostuskerroin, mutta E2014 alle 20 P/E kuitenkin.

Lisäksi ostettu:

Rottneros (Tukholma) @5.40: Paperiteollisuuden raaka-aineita Ruotsista. Pitäisi hyötyä suuresti Q4 valuutoista. Ei mitään ihmeellistä, pitkä historia, käänne parempaan viime aikoina. Omistus 51%:sti Arctic Paperin käsissä, joka myös listattu Tukholmassa.

1
+1
1
-1
1
1
16.1.2015, 23:41
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Ostettu:

Corticeira Amorim (Lissabon) @3.35: 445milj. euron firma - korkkituotteita, liikevaihdosta yli 50% tulee (viini)pullojen korkeista. Muut tuottet raakamateriaali, eristeet yms. Ihan naurettavan edullisesti hinnoiteltu mielestäni suhteessa siihen, että E2014 tuloksella treidaa abaut 11 kertoimella ja tulos on kasvussa melkein 10% trendissä. Lisäksi lisäosingon kanssa osinkotuotto 5.6% nykykurssilla 2014. Velkaa ei ole mitenkään älyttömästi, enkä löytänyt numeroista mitään muutakaan outoa, kuten goodwilliä taseesta mahdotonta määrää tms. kikkailua. Mielestäni ihan naurettavan halpa lappu edelleen, vaikka ~kolminkertaistunut toki muutaman vuoden takaisista pohjista. Kai tähän sitten vaikuttaa yleisesti se, että Lissabonin pörssi on melkein 5v pohjissa yleisesti(?)

Lisäks noi Q3 lopulla lanseeratut Helix-korkit on mun mielestä todella hyviä. Mulla on muutama viinipullo ollut noilla (ulkomailta ostettuja) ja noi on tosi hyviä. Näkisin kasvupotentiaalia hyvinkin.

Ehkä paras ostos omasta mielestä tällä hetkellä ostetuista. Osakkeista vapaassa liikkuvuudessa ei ole kuin abaut 11%, mutta mä en nää tota minään ongelmana kun omistajina (perustajien ja riskirahoittajien) sijoitusyhtiöt. Melkein tekis mieli ostaa enemmänkin, vaikka tästä tuli tällä hetkellä suurin omistus kassissa, mutta pitää vielä säästellä vähän nippuja kun on muutamia kokonaisia pörssejä läpikäymättä yhtiöitä.

0
+1
1
-1
0
1
19.1.2015, 15:06
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Ostettu:

Fyffes (Dublin) @1.12: ~333miljoonan firma, joka jakelee hedelmiä eri puolilla maailmaa. Banaanit tuo pääosan liikevaihdosta.

Firmalla on aika mielenkiintoinen lähihistoria. Chiquita yritti fuusioitua tämän kanssa 2014 alkupuolella, koska jenkeillä on (oli) tuo verokikkailu, että jos firma ostaa/fuusioituu toiseen alemman verotuksen maahan niin siirretään pääkonttori ja tadaa yhteisövero pienenee. Ilmeisesti Obama&co alkoi todenteolla kamppailemaan tätä "porsaanreikää" vastaan 2014 eli fuusioitumistarjouksen aikoihin ja Chiquitan osakkeenomistajat pelästyivät + Chiquita sai ostotarjouksen Etelä-Amerikasta -> koko tämä kuvio peruuntui Fyffesin osalta H2 puolivälissä. Nyt siis tämä uusi, isompi Chiquita tai mikä lie firman uusi nimi onkaan, onkin edelleen kilpailija (isompi kuin aiemmin, mikä tietty tavallaan negaa). Se mikä tässä on hyvää, niin fuusioituminen kaatui Chiquitan puolelta ja koska Chiquita ostettiin pois, saa Fyffes ~19 miljoonan kertaerän korvauksena, joka lisättäneen H2/2014 tulokseen (Fyffes raportoi vain puolivuosittain kuten Irlannissa sallittua).

Osakekurssi tietenkin tempoili ensin ylös ja sitten alas tämän fuusioitumiskuvion mukana 2014. Ehkä vähän sivummalle tässä on jäänyt se, että Fyffes on nyt kasvufirma, joka tekee kelpo tulosta ja jakaa hyvää osinkoa. TOSIN TÄRKEÄÄ: Fyffes kärsii dollarin vahvistumisesta euroa vastaan, koska hedelmät ostetaan dollareissa ja myydään euroissa (päämarkkina-alue, toki myös USA:ssa ja Aasiassa). Toisaalta öljyn halpeneminen karsii laivauskuluja mantereelta toiselle.

Laskeskelin tuossa, että kertaerän kanssa diluted EPS vois olla luokka 0.12€, eli treidaa tällä hetkellä ~10 P/E:llä, ilman kertaerää noin 13 kertaisella. Aika vähäinen voitolliselle kasvuosakkeelle IMO. Mitään erikoisen hämärää ei myöskään taseessa ole.

Ainoa huono puoli on, että Irlannissa on 1% leimavero osakeOSTOILLE (ei myynneille) ja lisäksi muutaman kympin kertamaksu ostoille, joiden arvo ylittää 12000 euroa tai jotain sinnepäin. Eli ostokulut on kovat, noin 1.1% siis. Eli ei ihan lyhyen tähtäimen pelipaperiksi kannata ostaa.

2
+1
0
-1
2
0
19.1.2015, 15:42
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Lingotes Especiales hyvässä nousussa tänään (ohuella vaihdolla toki, kuten aina näin pienessä puulaakissa). Reutersilta tuli perjantaina dataa, että Espanjassa henkilöautojen kysyntä noussut 18% year-to-year, mikä toki hyvä juttu mm.Lingotesille.

Autoalasta muuten - en halua ostaa autoteollisuuden osakkeita, mitkä ovat riippuvaisia tulevaisuuden moottoritekniikoiden suunnasta (sähkö- vai polttomoottori, siinä vasta pulma tulevaisuudessa). Mutta esim. jarrut on edelleen noissa molemmissa autoissa energiantuottotavasta riippumatta.

0
+1
1
-1
0
1
22.1.2015, 20:52
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Perskuta, kirjoitin wall of text ja sitten ilmeisesti suljin selaimen ennen lähettämistä.

Lyhyesti sama uusiksi:

Ostin lisää Rottnerosia, koska putosi ~8% tänään ja mitään syytä ei asialle löytynyt. Katoin vielä kaiken epäsuorankin datan mutta ei löytynyt syytä, ei edes Ruotsin Kauppalehdessä eli di.se:ssä ollut mitään.

Ostin pienen erän Dedicare (Tukholma) @27.32 pari päivää sitten. Yksityinen lääkäriasema.

Yksi keskikokoneinen bulletti vielä käyttämättä ja sitten holdataan ainakin vähän aikaa.

 

0
+1
0
-1
0
0
23.1.2015, 13:05
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Rottneros ottanut melkein koko eilisen pudotuksen takaisin, kuten "pitikin". Hyvä pikkutilin paikka oli tuossa.

1
+1
0
-1
1
0
26.1.2015, 17:54
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Ostin taas pikkuerän lisää Rottnerosia, kun tippunut taas noin 4.5% tänään. Nyt saa riittää, kun nousi jo 3. isoimmaksi positioksi salkussa. Keskihankintahinnaksi muodostui @5.17 tälle lapulle salkussa. Credit Suissella siellä joku dumppaa satoja tuhansia lappuja - vaihdot on ollut valtavia viimeisen kolmen pörssipäivän aikana noin pienen markkina-arvon osakkeelle.

Lingotes Especiales vaatimattomasti +11% tänään, ilmeisesti joku lukenut reilun viikon myöhässä uutisia.

En ole vieläkään löytänyt viimeiselle bulletille sopivaa osoitetta.

2
+1
0
-1
2
0
26.1.2015, 18:04
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Vielä sellainen vinkki tuli yleisesti mieleen, että vaikka ei hoitaisi treidejään Nordnetin kautta, niin kannattaa pitää siellä tiliä olemassa. Näkee ilmaiseksi päivän toteutuneet kaupat pohjoismaisilla osakkeilla, mitä ei esim. Saxo Bankin softalla näe mistään markkinasta (ainakaan ilman erillisiä maksuja).

1
+1
0
-1
1
0
2.3.2015, 18:37
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Viimeinen bulletti tältä erää lähti El.En. (Milano) @ 30.60.

Vaginoplastiaa ja muuta pientä laserkivaa tarjoavat joka lähtöön. Osakkeen hinta on noussut reilusti viime aikoina, koska ennustivat että 1.20 eur/usd kurssilla pystyvät A) tuplaamaan voiton viime vuodesta B) parantamaan kilpailukykyä tarjouskilpailuissa huomattavasti (eli ns. korkoa korolle).

Kasvufirma taas tämäkin, kannattava kasvu on aina mukava piirre yhtiössä. Tulevaisuus on aika auki että onko sitten loppupeleissä keskittyminen lasertuotteissa vain tuonne terveydenhoitopuolelle (=ulkonäön korjailu) vai nouseeko esim. teollisuuspuolelle lasertuotteita, joita on kehityksessä myös. Tällä hetkellä tuo kauneuslaserpuoli on isoin liikevaihdoltaan.

 

Jäädään holdaamaan seuraavalla salkulla (%-osuudet tämän hetken kurssilla pyöristettynä kahteen desimaaliin - ei ostohinnoilla):

Oli tarkoitus kirjoitella myös hieman osakevalinnan periaatteistani, mutta olen nyt vähän kipeänä, joten jätetään se teksti esim. ensi viikkoon.

 

Laittelen tähän vielä osittain itselleni muistutukseksi tulospäivät firmoista:

Aspo: 12.2

Bulten: 5.2

Corticeira Amorim: 19.2

Dedicare: 5.2

El. En.: 13.3

Fyffes: 27.2

Laboratories Farmaceuticos Rovi: 26.2

Lingotes Especiales: Auki (edellisinä vuosina tullut noin 26.2)

Rottneros: 12.2

0
+1
0
-1
0
0
5.2.2015, 14:55
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Tänään tuli ekat osarit mun salkussa. Dedicare +13% tänään, tulos oli odotetunlainen, liikevoitto% jopa hieman ennakoitua alempi Q4 kuin toivoin. Jättiosinko aiheutti kurssireaktion ja se, että osake oli yksinkertaisesti hinnoiteltu arvo-osakkeen kertoimella, vaikka kyseessä kasvuosake, jossa oli vaan välissä pieni notkahdus liikevoittoprosentissa muutaman kvartaalin ajan.

Bulten oli toinen ja osinko nousussa sielläkin (2.00SEK->3.00SEK). Tulos Q4 pieni pettymys, täytyy lukea tarkemmin mitä Venäjästä sanotaan. Näyttäis olevan nyt 20min tuloksen jälkeen +3.8% osake. Osinko selittää tuon nousun. Osake oli noussut tässä ostoni jälkeen jo ennen tätä päivää 20% kahdessa viikossa, eli mitään järisyttävää ei voinut odottaakaan.

 

Rottneros on salkun murheenkryyni, -9.5% tällä hetkellä. Joku tietää jotain tai sitten ei tiedä vaan kotiuttaa vaan isolla kädellä voittoja. Oisko sitten tuo Suomeenkin suunniteltu selluntuotannon lisäkapasiteetti se, mikä painaa kurssia. Mielestäni sieltä voisi kyllä hakea ainakin lyhytaikaista pikavoittoa viikon päästä tulevaan osariin nykykurssilla, koska sieltäkin voisi osinkoyllätystä tulla rönsyjen Q4 poismyynnin johdosta.
 

Koko salkku kolmen viikon sijoitusajalta nyt +4.4% eli aikalailla markkinan (Eurooppa) mukaisesti.

1
+1
0
-1
1
0
6.2.2015, 15:32
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Credit Suisse lopetti Rottneroksen osakkeiden dumppauksen. Ei myyntejä enää tänään ja kurssi +5.5% nyt.

0
+1
1
-1
0
1
12.2.2015, 10:05
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

On mukavaa olla oikeassa. Rottneros täräytti spekuloimani lisäosingon tehtaan myynnistä, joten osinkotuotto eilisen päätöskurssilla melkein 8%. Muuten tulos odotetunlainen. Jos joku nappasi viikko sitten vihjaamastani vinkistä Rottnerosia ~4.70 kurssitasolta niin voi onnitella itseään.

Aspo korotti myös osinkoaan, osinkotuotto vajaa 6% eilisen päätöksellä. Tulos odotetunlainen, Venäjä-Ukraina tilanne luo epävarmuutta mutta myös mahdollisuuksia jos tilanne lähtee suttaantumaan jossain vaiheessa.

Odotan positiivista kurssireaktiota molemmille tälle päivälle.

0
+1
0
-1
0
0
19.2.2015, 18:36
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Corticeira Amorim vuositulos tuli tänään ulos. Henkilökohtaisesti raportti (vain päänumerot englanniksi saatavilla tällä hetkellä) oli pieni pettymys. Tulosta saatiin kasvatettua hyvin, mutta liikevaihdon kasvulta olin odottanut enemmän kuin toteutunut 3.3% y2y. Myös osinko pieni pettymys, mutta ehkä perheyhtiössä tiedetään, että hyviä investointeja tiedossa ja enempää ei kannata jakaa ulos. Osasyy myös velkojen vähentäminen (nyt assets/debt 51%, joka parantunut koko ajan). Korothan ei ikuisesti pysy näin matalalla, joten velan vähentäminen ihan järkevää.

Osake näyttää päättävän päivän reilun 4% plussalle, mikä on mielestäni seurausta vain kroonisesta aliarvostuksesta, ei niinkään osarista. Aion kuitenkin holdata ainakin Q1/2015 tulokseen asti ja katsoa lähteekö loppuvuodesta lanseeratut uudet viini/muut juomat korkki-innovaatiot lentoon. Kuitenkin sellainen osake, jota seuraan kriittisesti, etenkin kun painoarvo salkussa suhteellisen iso.

Rottneros kärsii havusellun hinnan nopeasta pudotuksesta (930USD->900USD), mutta osinko% on niin hyvä, että holdaan edelleen.

Osavuosituloksia puuttuu vielä neljältä firmalta salkussa, joten "jännättävää" riittää vielä seuraavan ~kuukauden ajan. Etelä-Euroopassa ollaan vähän hitaampia näiden kanssa kuin täällä pohjolassa.

Salkun kokonaistilanne noin +12% ~kuukaudessa, mihin olen ihan tyytyväinen.

1
+1
0
-1
1
0
26.2.2015, 09:41
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Laboratories Farmaceuticos Rovin tulos tuli juuri ulos. Tulos oli kaikinpuolin odotusten mukainen. Myös tulevaisuuden ennusteet pysyivät ennallaan.

Nyt täytyy huomata, että ks.putiikin osake on noussut 35% reilussa kuukaudessa siitä kun itse lappua ostin. Samalla todellinen markkina-arvo on jo 700miljoonaa, 2014 tuloksen mukaisen P/E:n huidellessa noin 29:ssä. Eli alkaa olemaan jo aikalailla kalliimpaa kuin minun ostohetkellä. Tässä saattaa olla kevennyksen paikka esim. siinä yhteydessä kun tulee osingot keväällä tilille ja tästä + muiden osingoista voi sitten sijoittaa johonkin uuteen lappuseen.

Ennakoisin tälle päivälle jopa pientä pudotusta kurssiin tai ei ainakaan nousua. Katsotaan mihin hype esim. ennakoidusta skitsofrenialääkkeestä riittää.

Lingotes Especialesin tulos pitäisi tulla ulos myös näinä päivinä, mutta tuolla Espanjassa ei tällaisella 50 miljoonan firmalla ole niin tarkkaa vissiin kun esim. kalenterissa ei kotisivuilla lue vieläkään mitään päivää tuloksen ulostulemiselle :D. Se tulee sitten ulos kun tulee (ja vain espanjaksi). Seuraillaan google-kääntäjän kanssa, saattaa putkahtaa vaikka tänään, ehkä sen sitten pörssin aktiivisuudesta huomaan.

Fyffesin tulos tulee huomenna.

Rottneros sai (ensimmäisen) ison anaalin ostosuosituksen (eli pääsi jonkin ns. pankkiiriliikkeen "seurantaan"). No kurssihan otti 10% uppia parissa päivässä tästä. Ruotsalaiset eivät ole sen viisaampia kuin suomalaisetkaan tässä asiassa vissiin, heh.

1
+1
0
-1
1
0
27.2.2015, 09:20
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Fyffesin tulos tuli ulos.

EPS 0.1112€, mikä oli alle ennakoimani 0.12€ parista syystä. Chiquita kaupan valmistelusta niin paljon valmistelukuluja, että kertaerästä jäi käteen vain 4.3 miljoonaa ja seuraava ennakoimaton alaskirjaus:

"Following a strategic review of the Group’s pineapple operations, Fyffes wrote down the carrying valueof the assets of one of its pineapple farms, which has been underperforming compared to its other pineapple farms.

The impairment charges recognised in 2014 in writing down these assets amounted to €4.2m."

Eli sinne meni ne kertaerät.

 

Osake treidaa 11 P/E:llä, mutta 2015 ennakoitu tulos ei kasva, joten tuo ei ole mitenkään eirtyisen houkutteleva arvostus, joskaan ei kallis näillä korkotasoilla myöskään.

Harkitsen mitä teen, ehkä otan osingon ja myyn sitten irtoamisen jälkeen johonkin mielenkiintoisempaan kohteeseen. Täytyy katsella.

 

 

1
+1
0
-1
1
0
27.2.2015, 10:28
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Lingotes Especiales tulos pitäisi tulla ulos myös tänään, lähde: http://imarketreports.com/spain-calendar-of-corporate-events-month-ahead....

Ei ole heidän omilla nettisivuilla mitään infoa :D. Reutersilla oli joku toissapäivänä päivätty, ilmeisesti anaalien tekemä ennuste, en oikein saanut selvää. No seuraillaan...EDIT: Siis ne oli ilmoittanu 25.2 että 2014 tulos oli +5milj. Juuri paljoa muuta ei kai sitten oltu kerrottu. Kalenterien mukaan tulosjulkistus kuitenkin vasta tänään. Melkoista meininkiä tiedotuspuolella.

1
+1
0
-1
1
0
2.3.2015, 18:39
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Lingotes Especialesin tilinpäätös tuli saataville dokumentin muodossa. EPS koko vuonna oli 0.44€, kun se viime vuonna oli 0.26€, eli kehitys oli odotetunlaista. Tulevaisuudesta sanottiin että hyvältä näyttää kaikin puolin. Osinko sama 0.13€/osake kuin viime vuonnakin. Kurssi tänään +7% abaut. Holdissa pysyy kun P/E on tän hetken kurssilla, viime vuoden tuloksella edelleen vain reilu 11.

Viimeinen tulos salkusta tulee 13.3, El. En.

Salkku total nyt +18.7%.

1
+1
1
-1
1
1
16.3.2015, 09:27
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Lingotesilla tehty tänään poikkeuksellisen isoja kauppoja. Päivävaihto jo noin 10x normaaliin verrattuna. Ehkä joku isomman rollin kaverikin tajunnut, että jos P/E on alta 15 ja yhtiön tuloksen kasvu y2y oli vajaa 100 pinnaa, niin osake on suht. edullinen.

1
+1
0
-1
1
0
16.3.2015, 19:08
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

On muuten suht ärsyttävä ominaisuus tässä foorumisoftassa. Jos editoi viestiä, niin sen lähetyspäivämäärä muuttuu ja se tulkitaan uutena viestinä. Itse ainakin monesti kirjoitan suorilta ja lähetän, sitten luen ja usein editoin. Joskus päivienkin jälkeen, kuten tämän viestin yläpuolella olevaa viestiä, koska halusin siirtää siitä asian tähän erilliseen viestiin.

Noniin, mutta asiaan. El. En. ennakkotulosraportti tuli perjantaina kuitenkin. Ei mitään ihmeellistä, osinko 1 euro ja ennustivat että jos eur/usd pysyy alle 1.1 tasolla niin 2015 liikevaihto 200 megaa ja tulos 20 megaa. Toi tarkottais noin 4.50 euron epsiä. Siihen nähden osakkeen nykyinen hinta, 36.5 egeä, ei vaikuta pahalta. Holdataan...

EDIT: Nousi heti tänään 6.6%

1
+1
0
-1
1
0
19.3.2015, 11:42
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Kokonaissalkun arvon ensimmäinen numero nousi tänään yhden pykälän Laboratories Farmaceuticos Rovin jatkaessa tasaista nousuaan. Salkku nyt total +28% aloituksesta noin 1.5-2 kuukaudessa. Samaan aikaan esim. kohtuullinen vertailuindeksi STOXX® All Europe 800 on noussut 13%.

0
+1
0
-1
0
0
19.3.2015, 22:48
+73
Liittynyt:
5.8.2014, 09:50
Viestejä:
251

Kiitos blogista, hyvää settiä! Meidän menetelmissä täytyy olla jotain samaa kun useat mainitsemistasi yhtiöistä ovat nousseet esiin omissa screeneissä. Dedicaree on ollut jo jonkin aikaa ja El. Eniä olin jo ostamassa 30e pintaan, mutta seuraavana päivänä kun meinasin ostaa, oli noussut lähes 10% noin 33 euroon. Jäi sitten ostamatta ja kurssi onkin noussut sen jälkeen todella nopeasti johonkin 38 euroon. Se on vaan niin hankala ostaa tuollaisten nousujen jälkeen kun ei edes tiedä mistä noin suuri nousu johtuu. Tämä oli siis ennen osaria. Onko tullut vastaan yhtiö mevis medical holdings? Imo todella hyvät fundamentit ja laskutus lähes kokonaan dollareissa vaikka saksalainen firma. Kovin syvällistä analyysia en ole kyllä tehnyt

0
+1
1
-1
0
1
20.3.2015, 09:06
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

kaleeri kirjoitti:
Kiitos blogista, hyvää settiä! Meidän menetelmissä täytyy olla jotain samaa kun useat mainitsemistasi yhtiöistä ovat nousseet esiin omissa screeneissä. Dedicaree on ollut jo jonkin aikaa ja El. Eniä olin jo ostamassa 30e pintaan, mutta seuraavana päivänä kun meinasin ostaa, oli noussut lähes 10% noin 33 euroon. Jäi sitten ostamatta ja kurssi onkin noussut sen jälkeen todella nopeasti johonkin 38 euroon. Se on vaan niin hankala ostaa tuollaisten nousujen jälkeen kun ei edes tiedä mistä noin suuri nousu johtuu. Tämä oli siis ennen osaria. Onko tullut vastaan yhtiö mevis medical holdings? Imo todella hyvät fundamentit ja laskutus lähes kokonaan dollareissa vaikka saksalainen firma. Kovin syvällistä analyysia en ole kyllä tehnyt

Varmasti on yhteistä jos Euroopan tasolla pistää samoja yhtiöitä silmään.

En ole nyt tutkinut yhtiöitä viimeisen oston jälkeen vaan olen tässä itseasiassa kirjoittamassa raivoisasti diplomityötäni, jotta valmistun toukouussa vaatimattoman 13 vuoden "opiskelun" jälkeen (josta siis todellisuudessa 5 vuotta päätoimista opiskelua ja 8 vuotta rahapeleihin liittyviä hommia).

Teen varmaan pieniä järjestelyjä salkussa kun osinkoja alkaa tupsahtelemaan tilille, eli todennäköisesti luovun tai kevennän 1-2 positiota ja ostan yhtä firmaa niillä rahoilla + osingoilla. Sitten pitää tutkia taas yhtiöitä siis lisää. Pidetään tuo mainitsemasi mielessä siihen urakkaan liittyen.

 

Eilen oli ihan mielenkiintoinen päivä kun olin ensimmäisessä työhaastattelussa 9 vuoteen. Suoraan englanniksi natiivin kanssa koko haastattelu Skypessä. Eihän se ihan nappiin mennyt, mutta hyvää kokemusta tulevaisuutta silmällä pitäen. Jatkossa ei sitten jännitä enää tuollainenkaan tilanne varmasti samalla tavalla. Jos jollakulla on hyviä työpaikkoja tietojohtamisen dippainssille tarjolla niin voi ottaa yhteyttä :) On minulla tiettyjä varasuunnitelmia omien liiketoimien laajentamisen suhteen jos mielenkiintoista ja kohtuullisesti maksavaa työpaikkaa ei löydy.

0
+1
0
-1
0
0
25.3.2015, 10:16
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Hieman harmittaa, toisaalta ei

Mulla oli sijoitusvaihtoehtoina yhden salkun osakkeen kohdalla kolme realistista vaihtoehtoa. Fyffes, Mycronic ja Raute. Pyysin jo lisäämään Rauten SaxoBankin valikoimaankin kun se ei siellä alunperin ollut. Valitsin noista kolmesta Fyffesin, joka on tuottanut alle 5% arvonnousun ostohetkestä. Mycronic olisi noussut nyt samassa ajassa noin 80% ja Raute 76%. Noh, aina ei voi osua oikeaan. Muihin valintoihin olen tyytyväinen, koska nousuprosentit ovat kaikilla muilla osakkeille 19 ja 55 prosentin välissä.

Ainakin tästä voi tehdä jonkuntasoisen johtopäätöksen, että osakevalinnan menetelmät ovat suhteellisen toimivia.

0
+1
1
-1
0
1
25.3.2015, 10:25
+73
Liittynyt:
5.8.2014, 09:50
Viestejä:
251

Haluatko avata menetelmiäsi? Olisi kiinnostavaa kuulla

1
+1
1
-1
1
1
25.3.2015, 10:38
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Voin kirjoitella noista vaikka siinä yhteydessä, kun teen seuraavan ostopäätöksen noin kuukauden kuluttua (osinkojen tultua tilille).

1
+1
1
-1
1
1
2.4.2015, 14:09
+69
Liittynyt:
1.7.2014, 18:47
Viestejä:
106

Lingotesilta oli tullu yhtiökokouskutsu (espanjaksi) näkyviin firman kotisivuilla. Osinkoesitys onkin nyt kutsussa 0.35€/osake nettona. Kurssi on ollut upparissa.

2
+1
1
-1
2
1

Sivut