+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Tervehdys!

Sijoitustiedossa ei paljon kryptotreidaajien blogeja taida olla. Pitää siis avata sellainen!

Itse olen lukenut Sijoitustietoa aikalailla alusta asti, mutta vasta muutama pv sitten sain aikaiseksi avata tili tänne. Piti alkaa heti kirjoittamaan blogia, mutten jaksanutkaan. Laiska minä. Tutuimmat jantterit täällä ovat Jens ja Aki. Pokeritiedosta lähtien olen mm. heidän touhuja seurannut. Arvostan suuresti kumpaakin. Sijoitustieto on hyvä ja hyödyllinen sivusto. Ehkä minullakin on joskus sen verran paljon rahaa, että voin alkaa käyttää erilaisia vinkkejä enemmänkin hyödyksi. 

Olen 47v vanha äijä ja silti jaksan istua kotona koneen äärellä tuntitolkulla, vähän niinkuin teinit kaiketi nykyään. Voin olla vaikka kalsarit jalassa treidaamassa ja kiirettä ei mihinkään ole. Introvertin etuja! Siksi treidaaminen on varsin mukavaa touhua. Sama kuin pokeria pelatessa. Pelaan edelleen pokeria, mikroissa, vaikken koko "pokeriuraa" ajatellen siinä ole voittava pelaaja ollut, paitsi turnauksissa, joka taitaakin olla ainoa pokerin laji, jossa olen varmasti plussalla. 

Sijoittamisesta ja treidaamisesta kokemusta on yht. noin 10 vuotta. IT-kupla oli hurjinta aikaa. Silloin treidasin paljon ja poltin myös näppini siinä pelissä kunnolla. Opin treidaamisesta paljon, vaikka teinkin treidatessa varmaan kaikki mahdolliset virheet. Siihen aikaan en riskejä pelännyt ja olin juuri löytänyt warrantit ja niiden kanssa pelatessa menetin kaiken. Paitsi kämpän (vuokra), vaikka ei sekään kaukana ollut. Äärimmäisen opettava kokemus kyllä oli tuo ajanjakso.

Meni jotain 15 vuotta noista leikeistä, eli tullaan syyskuuhun vuonna 2017. Olin jo tuota ennen kuullut Bitcoinista, mutten kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. Kuulin vain tarinan jostain tyypistä, joka oli ostanut pizzan tyyliin 10 000 bitcoinilla tms. Sen arvosta, saati mistään muustakaan en tiennyt mitään, eikä kiinnostanut, vielä. Syyskuussa 17 kuulin bitcoinista uudelleen. Sitten törmäsin johonkin videoon, jossa kerrottiin kryptoista yleisemmin. Tässä vaiheessa alkoi kiinnostamaan kryptot sen verran, että piti tutkia mistä niissä on on oikein kyse.

Siinä tutkiessa asiaa tuli nopeasti tietoon erilaiset kryptopörssit, notta sellaisiakin on ylipäänsä olemassa. Sekin yllätti, että niitä kryptoja oli niin paljon erilaisia. Äkkiä siinä heräsi ajatus, että voisinko jopa alkaa uudestaan sijoittamaan ja varsinkin treidaamaan. Se vähän pelotti, ettei kryptopörssit ole mitään tavanomaisia pörssejä ja infoa hakiessa törmäsin myös erilaisiin tarinoihin kaikenmaailman skämmeistä kryptomaailmassa. Päätin silti uskaltaa.

Jo sitä ennen aloin etsimään nimenomaan treidaamiseen sopivaa oppimateriaalia ja sitähän löytyi mukavasti. Menneestä oppineena halusin ehdottomasti olla paremmin kartalla siitä miten oikeasti treidataan. Edelleenkin katson paljon treidivideoita. Lokakuusta joulukuun alkupuolelle 2017 sain pienituloisena raavittua $500 alkukassaksi. Joulukuu 17 oli kryptopuolella todella kuumaa aikaa ja sain kassan kasvatettua kuukaudessa viisinkertaiseksi.

Treidaaminen on jatkunut edelleen siitä eteenpäin. Tosin verottajan ratkaisu joskus kesällä 2018 keskeytti homman muutamaksi kuukaudeksi, mutta ratkaisin ongelman muutaman kuukauden tutkimisen jlk marraskuussa 18. Myöhemmin, olikos se KHH, teki helpottavan ratkaisupäätöksen verotustulkintaan ja pääsin taas treidaamaan normaalisti, tosin ainoastaan krypto vs EUR parilla. Krypto vs. krypto treideissä mennään käsittääkseni edelleen siten, ettei tappioita voi verotuksesa vähentää. Korjatka ehdottomasti, jos olen väärässä. Toisaalta sillä ei ole väliä, koska kuten kerroin, olen ratkaissut ongelmat ja voin treidata krypto vs. krypto edelleen.

Viime vuoden lopulla minulla oli kryptoissa rahaa jäljellä vähän reilu $800. Koko tämän parin vuoden ajan kun olen treidannut, on ollut pakko nostaa rahaa muuhun käyttöön. Nyt viimeinkin olen siinä tilanteessa, ettei ole mitään tarvetta nostella rahoja, ellei jotain todella yllättävää tilannetta tule eteen. Siksi päätin aloittaa pari projektia tammikuun alusta alkaen. Tavoitteena on tienata treidaamalla niin paljon rahaa, että voin tehdä tätä ammatiksi. Saa nähdä kauanko menee, vai saavutanko tavoitetta ikinä. Jaoin tuon reilu $800 kahteen osaan. Ensimmäiseen salkkuun meni 300€ ja toiseen tasan $500. Jos on varaa, saan depota lisääkin, koska turha rajoitella sitä, kun isoa kasaa rahaa tavoitellaan. Eri asia on, että tarvitseeko niin tehdä.

Ekalla salkulla on tarkoitus daytreidata ns. normaalisti. Toisella salkulla siten kuin sen verottajan linjauksen takia on ainoa mahdollisuus treidata ktypto vs. krypto parilla. Siis treidata ilman yhtään tappiollista treidiä. Annetaanpa salkuille omat nimet. Eka on TAVISTRADE (TT) ja toinen salkku on KINGTRADE (KT).

KT on varsin mielenkiintoinen tapa treidata. Treidejä tulee paljon ja kaikki voitollisia käytännössä. Näette eron vs TT kun laitan alemmas vertailut TT;n ja KT;n välillä. Tosin itselle tuli vuonna 18 yksi tappiollinen treidi, mutta se tuli inhimillisen virheen takia. Se on ainoa tappio, muuten winrate olisikin KT;ssa täydet 100%. Harmittaa pienesti.

Kun keksin KT;n, niin olen käyttänyt sitä aika vähän. Kun etsin ratkaisua verottajan linjaukseen daytreidaamisen jatkamisesksi, niin jo ennen oikean rahan treidejä simulaatiossa huomasin KT;n ainoan ns. ongelman. Tuotto/trade oli valtavan pieni. Siksi en käyttänyt sitä kovinkaan paljon sen jälkeen kun tavis daytreidaaminen tuli enemmän mahdolliseksi. Käytännössä KT loppui.

Kun päätin alkaa vuoden alusta proggikset, niin piti keksiä säännöt. TT;llä ei ole muuta tavoitetta kuin tienata mahdollisimman paljon rahaa. KT;lla sen sijaan tavoite oli tienata vuodessa vain 7% voittoa, koska muistaakseni tuo taitaa olla osakemarkkinoilla keskimääräinen totto-odotus. Se on nyt peruttu, sillä tavoite tuli täyteen jo tammikuussa. Oli täysi yllätys minulle. Aiemmat laskelmat ja simulaatiot antoi olettaa muuta. Olen näemmä ollut liian pessimistinen, ehkä. En todellakaan valita. Lisäksi alunperin oli KT;ssa tarkoitus olla uudelleensijoittamatta voittoja koko vuonna, mutta kun se alkuperäinen tavoite tuli täyteen nyt jo, niin päätin, että voin jatkossa uudelleensijoittaa. Mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa helmikuun tuloksiin.

KT;lle piti antaa uusi tavoite. Jukka Lepikkö taisi mainita jossain Nordnetin videossa, että daytreidaajat tekee keskimäärin, muistaakseni, jotain 20% voittoa vuodessa. Voi olla , että oli enemmänkin. Itse asetan uudeksi tavoitteeksi tehdä KT;lla 50% voittoa vuonna 2020. Haastetta olla pitää.

Laitan tarkemmin TT vs. KT tulokset vain tämän vuoden. Sen jälkeen kertoilen treideistä noin muuten.

TAMMIKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 29 kpl.

Tappiolliset treidit: 10 kpl.

Tuotto%: 45,2

KT:

Treidit: 168 kpl

Tappiolliset treidit: 0 kpl

Tuotto%: 8,07

Noista tuloksista näkee, että KT;n keskimääräinen tuotto%/trade on varsin pieni, eikä se 500 alkukassalla ole paljon. Toisaalta jos rahaa olisi jossain vaiheessa edes 500 000 EUR, niin sehän riittäisi silti mainiosti leivän tuojaksi. Mutta se on kryptopuolella. KT toimii varmasti myös tavispörsseissä, mutta en usko samanlaisiin tuottomahdollisuuksiin. En tosin enää tiedä, millä kaikilla tavoilla voi voi tavispörsseissä treidata ja kuinka kallista se on nykyään kaikkine kuluineen. Kryptopörsseissä voi sentään treidaa 24/7/365 ja kulut taitaa olla paljon pienemmät vs tavispörssit, siksi kryptoissa tuottomahdollisuudet lienee paljon paremmat.

Tavispörssit on jotenkin niin vanhanaikaisia. Miksei ne voi olla 24/7/365 jos kerran kryptopörssit voi? Lisäksi kryptopuolella voi aloittaa kannattavasti treidaamisen jo pienellä summalla, tyyliin satasella, jopa pienemmällä, koska kulut ei syö niitä rahoja aktiivisellakaan treidaamisilla.

Palataan asiaan viimeistään maaliskuun alussa kun helmikuun tulokset on tiedossa. Muistakaa, että sijoittaminen kannattaa aina! smiley

10.2.2020 - 01:28
#31334
+4159
Liittynyt:
4.3.2016 - 20:21
Viestejä:
Viestejä: 1639

Krypto-krypto treideistä maksetaan voitoista verot ja tappiot voi vähentää. Kurssit lasketaan sen hetkisten kurssien mukaan, kun kaupat on tehty. Euroissa siis.

10.2.2020 - 17:39
#31396
+3
Liittynyt:
19.1.2020 - 15:40
Viestejä:
Viestejä: 14

Missä pörsseissä treidaat? Voitko esitellä vähän noita kuluja?

11.2.2020 - 05:19
#31442
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51
JoelH kirjoitti:

Missä pörsseissä treidaat? Voitko esitellä vähän noita kuluja?

Nyt treidaan pelkästään Binancessa niin kerron sen kulut. 

Kuluja ei ole muita kuin depo ja withdrawkulut, sekä feet kun treidaa. Visaa kun käyttää depotessa niin siitä veloitetaan joko 3,5% tai 10USD. Jos depoo kryptoja niin ne on ilmaisia. En tiedä, että voiko Binanceen depoo tilisiirrolla, mutta jos, niin se lienee ilmainen myös. Withdrawissa veloitetaan kryptosta riippuen pieni määrä kyseistä kryptoa. Sitten treidatessa minulla on sekä osto- että myynti feet 0,075%. Jos treidaa enemmän niin feet pienenee vielä tuostakin.

Siinä kaikki.  Ei ole mitään kuukausimaksuja, säilytyskuluja tai muitakaan piilokuluja. smiley

 

 

 

 

 

 

15.2.2020 - 13:41
#31819
+61
Liittynyt:
2.1.2016 - 17:48
Viestejä:
Viestejä: 64
kryptotrader kirjoitti:

Nyt treidaan pelkästään Binancessa niin kerron sen kulut. 

Kuluja ei ole muita kuin depo ja withdrawkulut, sekä feet kun treidaa. Visaa kun käyttää depotessa niin siitä veloitetaan joko 3,5% tai 10USD. Jos depoo kryptoja niin ne on ilmaisia.

Osaatko sanoa miten Binancen tapauksessa eri treidausmahdollisuuksien (Spot, Margin, Futures) verotus menee? Onko riskiä että joku tuote luokitellaan CFD-hinnanerosopimukseksi ja tappioita ei saisi vähentää voitoista?

15.2.2020 - 16:44
#31826
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51
EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

 

Osaatko sanoa miten Binancen tapauksessa eri treidausmahdollisuuksien (Spot, Margin, Futures) verotus menee? Onko riskiä että joku tuote luokitellaan CFD-hinnanerosopimukseksi ja tappioita ei saisi vähentää voitoista?

Mielestäni ei luokitella. Olen ilmoittanut verottajalle vain pääomatulot, enkä ole erotellut margineita tai futureita tavallisista treideistä. Verottaja ei ole sen tarkemmin tuloista kysynyt koskaan, niin en silti vanno asiaa. 

16.2.2020 - 03:51
#31835
Jack Torrance
-64
Liittynyt:
14.4.2015 - 18:55
Viestejä:
Viestejä: 257

Terve, en treidaa, mutta eikö nämä kuukausi/vuositavoitteet rahassa tai tuotto % ole sarjassamme "tuuli huulia heiluttaa" juttuja? Miten voit niihin itse vaikuttaa? 

Pisti vain silmään tuo että harmittelit jotain yhtä virhettä ja toisen salkun treidien pitäisi voittaa 100% ajasta, kiinnostaisi kuulla lisää tästä.

Luin alkuun vähän huonosti siksi piti vähän editoida kysymystä.

Onnea matkaan!

16.2.2020 - 22:44
#31863
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51
Jack Torrance kirjoitti:

Terve, en treidaa, mutta eikö nämä kuukausi/vuositavoitteet rahassa tai tuotto % ole sarjassamme "tuuli huulia heiluttaa" juttuja? Miten voit niihin itse vaikuttaa?

Terve! Onhan ne, koska markkinat. Aina voi kuitenkin tehdä suuntaa-antavia tuottoarvioita ja sen mukaan tuottotavoitteita. Esim. KT;n kanssa oletin sen tuottohistorian perusteella, että vuodessa sillä voisi tienata tyyliin sen 7 pinnaa, mutta olin positiivisessa mielessä selkeästi väärässä, koska se tavoite tuli täyteen heti tammikuussa. 

Jack Torrance kirjoitti:

Pisti vain silmään tuo että harmittelit jotain yhtä virhettä ja toisen salkun treidien pitäisi voittaa 100% ajasta, kiinnostaisi kuulla lisää tästä.

Itseasiassa noissa kyse on samasta treidisalkusta( KT= kingtrade salkku).  Harmittelin, koska kun tein sen yhden treidivirheen niin se osoitti ettei se olekaan sataprosenttinen, koska sen inhimillisen virheen mahdollisuus. Muuten olisikin KT treidien onnistumisprosentit ollut tähän mennessä täydet 100%. Mutta siksi sanoinkin aloituspostauksessa, että KT;lla voittaa KÄYTÄNNÖSSÄ 100% ajasta. Hehe!

Olen kertonut siitä KT;sta aloituspostauksessa oikeastaan sen minkä haluan siitä kertoa. Tietenkin kerron tähän blogiin pitkin vuotta KT;n tulokset ja treidimäärät*. Sen toimintaperiaatteet ja kaikki muut tiedot siitä saa rahalla, eli ilmaiseksi sitä en aio kertoa, vaikken olekaan tietoja varsinaisesti myymässä. Jos joskus yllättäen tulisi kaupat tehtyä, niin dokumentit treideistä löytyy suoraan kryptopörssistä ( Binance), josta ne voi tarvittaessa ladata ja joilla voin todistaa ne treidit aidoiksi.

*Tänne blogiin laitan seurantatulokset kuukausittain ja koosteen tämän vuoden lopulla, koska haluan itse nähdä, sekä näyttää muille KT;n tuottopotentiaalin sekä sen, että odotettavissa on treidien onnistumisprosentiksi täydet 100%. Toivottavasti en tee vahingossa niitä inhimillisiä treidivirheitä. Lisäksi haluan näyttää ettei niitä onnistuneita KT treidejä tule sitten vain 1 tai 10, vaan satoja tai 4figs määrä.

Sinänsä tuolla, että onko KT treidien onnistumis% 100 vai ei, ei ole enää väliä, koska jos kerran krypto vs krypto treideistä voi taas nykyään tappiot vähentää verotuksessa, niin pystyn treidaamaan normaalisti muutenkin eikä tarvii treidaa noin, mikäli tuotot osoittautuu liian pieneksi. Onneksi näyttää siltä, että ainakin vuosituotto tulee olemaan ihan hyvä. Joka tapauksessa KT lienee sellainen tapa treidata jolla kokemattomasta- tai tappiollisesta treidaajasta tulee samantien voitollinen sellainen, jos vaan käyttää oikein ja ymmärtää KT konseptin kokonaisuudessaan. 

Jack Torrance kirjoitti:
Onnea matkaan! [/Quote]

Kiitos samoin! smiley

1.3.2020 - 21:44
#32696
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

No niin, tervehdys kaikille! Kuukausi vaihtui, joten laitetaan helmikuun tuloksia ja ehkä vähän muutakin!

Voiko täällä jotenkin laittaa liitteitä postauksiin? En ainakaan löytänyt sellaista vaihtoehtoa, joten graafikäbbyrät pitää laittaa imgurin kautta.

Tuossa aloituspostauksessa oli vahingossa mennyt TT salkun tammikuun tulokset vähän väärin, mutten voinut enää muokata viestiä, joten korjataan ne tähän. Elikkäs. TT salkun treidimäärä oli 29 sijaan 28kpl. Tappiollisia treidejä oli 10 sijaan 9 ja tuotto% 45,2 sijaan 49,19%

Kryptomarkkinat oli taas kerran heron näkökulmasta hyvät. Kuun alusta katsottuna bitcoinin kurssi nousi  ensin. 12%. Se tarkoitti sitä, että altcoinit nousi prosentuaalisesti sitäkin paremmin bitcoinin vanavedessä. Se sitten taas tarkoitti herolle lisää rahaa. Kuun huippu oli bitcoinilla 13 pv josta sitten lähdettiinkin laskettelemaan kuun loppuun mennessä sellaiset mukavat melkein -20%. Kurssit katsottu Binancesta.  

Pitemmällä aikavälillä olenkin jo odottanut viimeisimmän nousun korjausliikettä bitcoinilla ja nyt se tuli. Viime päivät kurssi on heilunut fibonaccin (retracement)50% tienoilla ja minusta on fiftysixty testataanko vielä ainakin fibon golden zonea (61,8%-65%), vai olisiko korjausliike pikkuhiljaa tässä. 

Omat treidit meni helmikuussa ihan hyvin taas ja olen ihan tyytyväinen tuloksiin. Vaikka kuukausi oli tammikuuta lyhyempi, niin KT;n puolella treidejä tuli hieman yllättäin tammikuuta enemmän

Tein yhden depon TT salkkuun, kun oli reilu $300 ylimääräistä kertynynt jostain tilille. Pitihän se laittaa heti tuottamaan. Depon, sekä voittoisien treidien avulla TT salkku onkin jo yli $1000, mikä on tietenkin mukavaa. Ei muuta kuin kohti seuraavaa etappia, eli $10K. Kun tammi- ja helmikuun graafeja vertaa, niin näkee hyvin miten depolla oli heti vaikutusta. Voitot kasvoi mukavasti vs tammikuu. Tietenkin osaltaan vaikuttaa se korkoa korolle efekti kun saan sijoittaa voitot heti uudelleen, koska ei ole tavinnut nostaa rahaa ulos yhtään. 

KT- salkku, meikäläisen lempilapsi. Ai että. Tämä kingtradettaminen jaksaa yllättää. Nyt ainakin huomaa, mikä ero tuotoissa on kun saa sijoittaa voitot uudelleen. Korkoa korolle efekti on tosiaan hyvä ja vahva. Tammikuussahan pidin voitot rahana, enkä sijoittanut niitä uudelleen, koska halusin alunperin nähdä, että paljonko tuottoa tulee sillain. Nyt helmikuun alusta aloin sijoittamaan voitot takaisin ja kyllähän sen huomasi tuotoissa. Olen aikalailla varma siitä, että se vuotuinen 50% tuottotavoite tulee ylittymään. Pitää tapahtua kummia, jos ei ylity, koska ollaan jo melko lähellä sitä. Katsokaa vaikka graafia. smiley Paljonko, niin se on sentään mysteeri. Odotetusti yhtään tappiollista treidiä en ole tehnyt KT;lla. 

Saa nähdä millainen maaliskuu tulee olemaan. Jos bitcoin, tai altit ei liiku juuri mihinkään, niin se ei ole treidien kannalta tietenkään hyvä. Annan nimittäin hattuarviolta pienen 10% mahdollisuuden siihen, että tosiaan ns levätään jonkin aikaa ennenkuin lähdetään taas ylöspäin. Olen siis kryptomarkkinoiden osalta bullish kokonaisuudessaan ja en usko ainakaan kovin suureen laskuun enää. 

Noin, sitten vielä helmikuun tulokset. 

HELMIKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 28 kpl

Tappiolliset treidit: 4 kpl

Tuotto %: 46,5

KT:

Treidit: 243 kpl

Tappiolliset treidit: 0

Tuotto%: 28,5

Olikohan tuossa tärkeimmät. Jos ei ollut niin jatketaan uudella postauksella. Noin muuten palataan taas viimeistään kuukauden kuluttua asiaan.

Muistakaa, että sijoittaminen kannattaa aina! smiley

 

1.3.2020 - 23:27
#32703
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Korjataas taas vähän. laugh

 

KT;n treidejä on vain 189 kpl, eikä 243. Katsoin kirjanpidosta väärää lukua. 

Huono kun näitä ei voi enää muokata ja korjata jälkeenpäin. 

12.3.2020 - 16:59
#33527
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Onhan mielenkiintoiset ajat. 

Tällä hetkellä kryptotreidit on jäissä. Nimittäin viimeisin lasku oli niin nopea, että TT salkussa meikäläisellä stoploss ei realisoitunut, vaan meni sen ohi ja nyt olen sitten stuck. Turhaa myydä enää kun salkku on n 30% pakkasella. Liian myöhäistä jo. KT;n puolella niin ikään treidit jäissä. Joten treidit jatkuu sitten kun ollaan palattu sen muutaman kymmenen prosenttia ylös tältä tasolta. Toivottavasti ei mene mahdottoman kauaa, mutta saa nähdä, koska tilanne on uusi. Tämä on mielestäni eka kunnon stressitesti kryptomarkkinoille, vaikka aiemminkin on kyllä ollut isoja laskuja. 

No, minulla on pikkuhiljaa kerättynä uusi muutaman sadan euron ammus markkinoille, mutta oikeaa hetkeä mennä sisään voi joutua odottamaan kauankin, tai  sitten ei. En nimittäin usko, että tämä mikään kryptomarkkinoiden loppu ole, vaan palaudutaan ja noustaan uudestaan jossain vaiheessa kuitenkin. 

Jos ei voi treidata, niin onneksi aina voi pelata pokeria tässä odotellessa "töihin" paluuta. wink

 

1.4.2020 - 17:57
#36288
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Olipa yllättävä maaliskuu! 

Koronaa ja kurssisyöksyä. Siinä maaliskuun trendit kaikessa lyhykäisyydessään. Kryptomarkkinoilla, kuten muillakin markkinoilla todella kovaa ja nopeaa laskua. Bitcoin laski paljon odotettua alemmas ja uskoisin, että itseni lisäksi sen laskun voimakkuus yllätti monet muutkin. No, sinänsä se, että kryptoissa kurssit tai yksittäisen krypton kurssi voi laskea helposti ja nopeasti kymmeniä prosentteja, ei ole mitään uutta. Bitcoinilla sen sijaan se on vähän harvinaisempaa. 

Täälä hetkellä kutina on semmoinen, että kryptoissa on tulossa vielä ainakin yksi isompi lasku. Sen aika voi olla muuten jo viikon sisällä. Tällä hetkellä bitcoin laskettelee kevyesti siihen malliin, että ennakoi vähän sitä toisen isomman laskun alkua, mutta saa nähdä. Voin hyvinkin olla väärässä tästä ja laskusta tulee pitkä ja loivempi. En nimittäin todellakaan usko, että se pohja on vielä tässä. Mielestäni tulee joko double bottom, tai sitten bitcoin laskettelee jopa tuonne 2K tai vähän alle tasoille. Aika näyttää sitten kuinka oikeassa olen. 

 

Meikäläisen TT salkku otti isoa osumaa. Ensimmäinen isompi tappio tuli kun stop loss ei filled,  vaan kurssi syöksyi stopppitason ohi liian nopeasti. Ajattelin ensin, kuten viime postauksessa mainitsin, että istun vaan käsien päällä ja odotan, että kurssi joskus nousee takaisin entisille tasoille. Pelaan vaan pokeria sen aikaa ja jatkan treidejä sitten taas. No, samana päivänä kun kirjoitin viime postauksen niin realisoin sittenkin tappiot.  Ehdin pelaa hetken pokeria, kun ajattelin vilkaista kursseja ja huomasin kun ekan syöksyn jälkeen päällänsä oli dead cat bounce. Kurssi oli noussut pohjasta jonkun kymmenen prosenttia. Tein nopean analyysin ja mielestäni näytti siltä, että kyseessä on todellakin vain se DCB. Siispä kryptot myyntiin ja satojen taalojen tappiot siitä kirjanpitoon. 

Olin oikeassa ja kurssi todellakin putosi vielä ekan syöksyn alapuolelle. Putosi myyntiajakohdasta vielä sellaiset mukavat vajaa 50%. Siispä treidit on jatkuneet. Alkuun sain paikattua tappioita ihan hyvin, mutta sitten töppäsin itse ja hävisin sellaiset pari sataa omaa hölmöyttäni. Jäi laittamatta väsyneenä se kuuluisa stoploss kokonaan ja totesin vaan huomattuani sen, että hups. Hah!  Sitten vaan realisoin senkin tappion kylmästi pois, koska odotan sitä toista syöksyä. No omasta typeryydestä kärsii oma lompakko. Toisaalta vielä TT salkussa on reilu purppura rahaa, niin sillä voi vielä tehdä jänniä juttuja. Kunhan nyt olisin huolellisempi asioiden kanssa, niin hyvä tulee. 

 

TT salkku:

KT salkussa meno paljon rauhallisempaa. Kaikki treidit edelleen voitollisia, mutta tällä kertaa itse pääoma on isosta laskusta johtuen tappiolla. Kingtradetyylillä treidatessa siinä otetaan huomioon suht isokin kurssipudotus, mutta tämänlaisesta laskusta se ei pysty järkevästi "selviämään" eikä sitä pääse enää hyödyntämään, ainakaan jos meinaa tappiotta treidata, tai tekemättä uutta depoa. KT salkussa treidit onkin nyt jäissä odotellessa kurssin palautumista lähes entiselleen. Saa nähdä kauanko menee. 

KT:

Laitan nuo vertailutulokset seuraavaan viestiin, koska en ehdi laskee niitä. Vai tarvitaanko sellaista ylipäänsä?? Kello on jo niin paljon, että pokerissa pitää grindaa yks tehtävä, notta pääsen yhteen ilmaisturnaukseen. En ehi jossen nyt heti aloita pelejä. Sen ilmaisturnauksen voittajalle kuitenkin "jopa" reilu $100 joka pienituloiselle on ihan kiva raha. 

 

1.4.2020 - 19:54
#36298
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Freerollista kokonaiset vähän päälle taala! laugh

 

MAALISKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 38 kpl

Tappiolliset treidit 9 kpl

Tuotto%: - 53,2

 

KT:

Treidit: 22 kpl

Tappiolliset treidit: 0

Tuotto%: 1,02

KT salkun osalta ehdin näemmä tekemään prossan voittoa, mutta tosiaan sen jälkeen iso lasku teki sen, että salkun pääoma sen mukana laski huipusta n 50% ja salkun koko on nyt vain $349. No, kurssit palautunee kyllä aikanaan tarpeeksi ylös takaisin ja tän treidit jatkuu silloin. Vertailulaskuja salkkujen kesken ei kaiketi kannata ennen sitä tehdä, joten päivitellään blogia sen mukaan kun sattu kirjoituttamaan. smiley

2.4.2020 - 12:56
#36384
+3015
Liittynyt:
30.1.2020 - 19:23
Viestejä:
Viestejä: 1944
kryptotrader kirjoitti:

Tällä hetkellä kryptotreidit on jäissä. Nimittäin viimeisin lasku oli niin nopea

Kryptoilla ei varmaan voi tehdä rahaa laskussa nyky pörsseissä? Eli ainoa keino on tehdä voittoa on bull tilanteessa?

Onneksesi kryptot on melko volatilisia.

2.4.2020 - 16:33
#36413
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51
Tinggeli kirjoitti:

 

kryptotrader kirjoitti:

Tällä hetkellä kryptotreidit on jäissä. Nimittäin viimeisin lasku oli niin nopea

 

Kryptoilla ei varmaan voi tehdä rahaa laskussa nyky pörsseissä? Eli ainoa keino on tehdä voittoa on bull tilanteessa?

Onneksesi kryptot on melko volatilisia.

kyllä kryptopörsseissä voi shortata myös. Tosin volaa tosiaan on sen verran, että riittää kun treidaa longina, eli bullmarkkinoilla. Itsekin treidaan taas jo lähes normaalisti. KT salkku tosin on mulla jäissä, mutta 2 muuta salkkua on aktiivisessa käytössä. 

14.4.2020 - 05:46
#37462
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

6 tuntia!

Siinä oli tämän päivän pokerisession kesto. Käsiäkin tuli tänään mukavat 4168 kpl. Tuloksena BE päivä. Kokeilin 8 tablaa Partyn ff pöytiä ja siinä taisi sitten mennä jokunen potti muille ja sitä kautta niitä binejä myös. No NL2 sekä PLO2 tasoja pelaan, niin ei se paljoa paina kävi miten kävi. Sellaista letkeää pelailuahan se on. 

Meneillään minulla on sellainen projekti, että pitäisi ostaa auto ja ne autorahat taasen pitäisi voittaa pokerilla. Auto on jo valmiina, mutta rahat ei. Sellainen muutaman satasen kesäkottero, jotta vanha äijä pääsee vähän liikkeelle mm. mökkeilemään. Treidirahoja en aio autoon tuhlata, ja kauheasti ei ole muutenkaan ylimääräistä.

Aloitin projektin tuossa pari viikkoa sitten. Pokerisaiteilla oli rahaa yhteensä jopa 7 taalaa. Sittemmin olen saanut hilattua sitä kassaa ylöspäin $60 asti. Kävin jo yhdessä vaiheessa satasen paremmalla puolella, mutta kuten minun koko "menestyneen" pokeriurani aikana on aina käynyt ja kävi taas, niin tuli sopivasti murhaava ds. Kassa vajosi sitten 4 taalaan ja vasta sen jälkeen pääsin tuohon kuuteen kymppiin. No tuonkokoiset toistuvat deeässät, huolimatta ihan hyvästä BRM,  kertoo vaan siitä, että ne taidot ei vaan pokerissa ole kummoiset minulla. Toisaalta olen noussut lukemattomat kerrat joko nollasta, tai parista taalasta sinne sataseen/pariin, niin olen lähes nanomikrojen harja, ainakin siihen asti, kunnes vajoan taas nollan tienoille. cheeky 

Joskus meikäläisen pokerinpeluun alkuaikoina pelasin sentään paljon ylempänä, mutta taisin silloin painaa enemmän tuurilla kuin taidolla. Se oli sitä aikaa kun televisiosta tuli niitä pokeriohjelmia. 

Olen muuten striimannut aikanaan jokusen kerran omia pelejä ja mietin, että pitäisikö taas alkaa, mutta saa nähdä viitsinkö. Ketään ei kiinnosta keski-ikäisen kuivan äijän mikroharjaukset, joten taitaa olla turha vaiva. Pitäisi myös ostaa uusi mikrofoni ja webcam. Noi kyllä maksaa liikaa, joten taidanpa antaa olla. No headset toimisi kyllä semisti. Ehkä teen striimin tilalle jokusen lyhyehkön grindivideon striimin tilalle. Headset riittänee videoihin paremmin. Harkitaan noita juttuja joskus sitten uudestaan, ehkä. 

Treidien puolella ei mitään kummallista. Treidejä on tullut nyt paljon vähemmän, lähinnä sen takia, koska KT salkun treidit on jäissä. Mielenkiinnolla seuraan, että onko se bitcoinin doublebottom juuri nyt kehittymässä vai ei. Poissuljettuhan ei ole sekään vaihtoehto, että bitcoin vajoaa sinne parin kilon tienoille, mutta itse pidän sitä erittäin epätodennäköisenä.

Sellaiset pikaiset kuulumiset tällä kertaa. Pokerisivut oli taas näköjään alhaalla, niin turisin pokerijutut tänne. Muuten olisin ehkä voinut turista ne minun vanhaan sivujen blogiin, vaikka lopetin sen joku aika sitten. Palaillaan jossain vaiheessa asiaan taas. Toisaalta ehkä voisin päivitellä blogia useammin, vaikka pokerijuttujen osalta, kunnei kryptopuolella tapahdu nyt mitään mainittavaa. 

17.4.2020 - 04:22
#37699
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Terve!

Siinä meikäläisen käteispelit autoprojektin aikana. Vähän runaan heikosti. No edelleen pelit kuitenkin jatkuvat ja rolli on nyt n $80. Turnauksista onkin tullut ihan mukava määrä rahaa projektin aikana ja se on pitänyt projektin ylipäänsä pystyssä. Huvittavaa sinänsä, että turnausten pitäisi olla vaan täytteenä käkkyjen sivussa, mutta ne on mennyt niitä käkkyjä paremmin. Oliskohan pitänyt pelaa pelkästään MTT. No ei sentään, koska tykkään käteispeleistä enemmän. Pyttyjä ei muuten silti ole näkynyt. Olisi mukavaa välillä taas voittaa sellainen. 

Joo, ei tällä kertaa muuta turinaa kuin pieni päivitys projektin sujumisesta, koska viimeinkin sain käsiä importattua partyn peleistä. Tehkää hyviä sijoituksia ja GL kaikille! 

18.4.2020 - 20:00
#37842
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Runit on kyllä kohdallaan. 

Toinen kerta parin päivän sisään, kun häviän teksussa naulat vs naulat. Lisäksi olen omahassa hävinnyt ekaa kertaa ikinä ässäquadseilla värisuoralle. Yhdessä turnauksessa varma rahasijan menetykseen oli vain yksi ainoa mahdollinen vaihtoehto ja se oli se, että pöytä breikataan ja joudun blindille ja häviä jaon. Juuri näin tietysti kävi. Siinä parin päivän runit. Lähes poikki. Ehkä pitää ostaa se auto ihan vaan omilla rahoilla. No binejä on vielä jäljellä, niin ehkä projekti vielä jotenkin menee maaliin. 

1.5.2020 - 05:18
#38738
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Jaahas, se olisi kuunvaihtumus, siispä pikainen päivityspläjäys huhtikuun meiningeistä. 

Pokerista sen verran, että en ole vielä menyt poikki projektin osalta. Runi kääntyi viimeisellä mahdollisella  hetkellä. Nimittäin se kääntyi siinä vaiheessa kun olin lopuilla hiluilla allin. Voitin sen potin ja siitä hyvinkin nopeasti voitin jotain 4 - 5 biniä. Sen jälkeen olen pelannut käkkyjä varsin vähän ja siirryin enempi MTT, koska se pelilaji on herolla varmasti voitollista pelaamista. Piiiiitkän pyttytauon jälkeen sainkin viimein pari kappaletta sellaisia. En viitsinyt pyttykuvia tänne laittaa niistä, koska pyttyjen koot oli niin pieniä. Silti ihan mukavaa saada poikki muistaakseni ainakin puolen vuoden pytytön kausi poikki. Jaksaa taas pelaa MTT;itä lisää. Projekti auton ostamiseksi siis jatkuu. Aion kylläkin ostaa sen joka tapauksessa viimeistään kesäkuun alussa. Rolli on nyt jotain 50 taalaa taas.

Treidausrintamalla oli huhtikuussa vähän rauhallisempaa. Kun kingtradet on edelleen jäissä niin ei niitä treidejäkään paljoa tullut. 22 kappaletta ja profittia ainoastaan reilun 6% verran versus kuun alku. Olin yli puolet kuusta käytännössä treidaamatta TT salkulla, koska pokeri ja sitten piti tutkia sitä kingtradestrategiaa uudemman kerran ja ratkaista sen ongelma, jotta ei pääse enää toiste käymään näin. Eli ettei enää tule tällaisia treiditaukoja ainakaan liian kovan kurssilaskun takia. . 

Taisin ratkaista sen ongelman ja TT- salkun treidaamiset onkin nyt ollut käytännössä kingtradestrategian kehittyneempää versiota. Sen takia TT- salkulle tulikin noin pieni tuotto %. Enää ei pitäisi haitata vaikka heti tänään alkaisi uusi samanlainen syöksylasku kuin silloin maaliskuun puolessa välissä. Treidejä tulee, joskaan tuskin niin paljon,  ja kaikki treidit tulee olemaan voitollisia, ihan kuten alkuperäisissäkin kingtradeissa vaikka nyt ne treidit onkin väliaikaisesti jäissä.

Myöhemmin tod näk toukokuun aikana kun pääsen treidaamaan taas kingtradeja, aion vaihtaa vanhan strategian parempaan sitä mukaa kun kurssit nousee. En voi sitä tehdä heti noin vain, mikäli aion pitää kingtradet edelleen tappiottomina. Kun strategiavaihto on tehty kokonaisuudessaan, niin olen ihan tyytyväinen. Voittojen pitäisi kasvaa, mutta sen näkee sitten.

On minulla tietenkin vielä kolmaskin salkku jolla treidaan. Siirsin sinne muutaman kympin rahaa TT salkusta joskus maalis- huhtikuun vaihteen tienoilla, mutta se on gämbligsalkku. Siellä olen treidannut varsin aktiivisesti, mutta sen treideistä tai tuloksista en täällä kauheasti turise, koska ei ole mikään projektisalkku. Siellä vaan tyydytän gämblingviettiä ja pelaan uhkapeliä treidaamalla reaaliajassa minuuttikynttilöillä ilman mitään stoplosseja, tai muita hidasteita kaikki tai ei mitään linjalla aina kun ylimääräistä aikaa on, tai tekee mieli gämblää jotain. Huhtikuussa sentään tuli 50% profitit sieltä, mutta voi hyvinkin olla lyhytaikainen ilo. Onneksi maksimitappio on vain se muutama kymppi jos kaikki menee. Hauskaa on kyllä ollut tähän mennessä. 

Gämbling salkun strategia on teoriassa sinänsä varsin yksinkertainen. Etsitään sen hetken kurssiraketti jos on ja vielä ehditään järkevästi mukaan ja sitten vaan ostetaan itsemme siihen kyytiin. Minuutin candlet esiin ja haetaan oikeaa hetkeä missä hypätään kyydistä tai väijytään myyntihetkeä niin kauan kuin kantti kestää. Sitten kun ollaan myyty niin odotetaan myyntipiikkiä ja väijytään uutta sisäänostohetkeä samaan kryptoon ja repeat. Ainakin kryptoissa kun joku raketoi niin ne kurssivaihtelut sen raketoinnin aikana saattaa helposti ja todella nopeasti olla sellaiset + 10% suuntaan tai toiseen ja sen takia siinä pitää olla todella skarppina. Siinä voi äkkiä voittaa paljon tai hävitä paljon. Siksi laitoinki gämblingsalkkuun vain sen muutaman kympin. Hauskaa toi gämblääminen on joka tapauksessa. 

Sellaista tällä kertaa. En viitsinyt laittaa käppyröitä tms kuvia tällä kertaa, koska liikaa säätämistä ja toisaalta ei niissä paljon katsomistakaan ole. Palataan taas myöhemmin asiaan. Hyviä kauppoja kaikille!  

 

9.5.2020 - 05:08
#39269
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Viimeinkin!

KingTradet jatkuu. Pari kuukautta oli oikeastaan aika lyhyt tauko olla treidaamatta KT salkulla. Nääs kun sen maaliskuun syöksyn pohjilta nousua vaadittiin mukavat n 180% verran ennenkuin pääsisin taas treidaan. No viime kuun loppupuolella alkoi jo näyttää siltä, että nyt toukokuussa pääsen jatkaa. Näin kävi. 

Mukavaa. Heti ensimmäisenä päivänä aloitettiin mukavasti kun saatiin13 kpl treidejä aikaiseksi. Pitäisi määrän/vrk rauhoittua tuosta kyllä jatkossa uudemman ja paremman KT zydeemin takia, mutta noista kryptoista ikinä tiedä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

Bitcoinista sen verran, että nyt ollaan varsinaisesti jännän ääressä. Itsehän arvelin aiemmin, että tehtäisiin todennäköisimmin double bottom. No, ei tehty vaan tehtiin lopulta V käyrä. Se jännä tilanne tulee kuitenkin ensinnäkin siitä, että se kuuluisa halving on muutaman päivän pässä. Toiseksi ajankohta, sekä käppyräanalyysit isommalla aikavälillä edelleen mahdollistaa sen bitcoinin syöksyn sinne pariin kiloon. Ollaan siis siinä vaiheessa, että se on joko tai ja asia ratkennee seuraavien viikkojen aikana.

Aiemmin halving on tarkoittanut nousua, mutta kuten aina sanotaan; Mennyt ei ole tae tulevasta. Pitää paikkansa. Itse uskon vahvimmin nousun voittavan, mutta daytraderina olen tottakai valmiina kumpaakin skenaarioon.

Palaillaan myöhemmin taas asiaan. GL kaikille ja tehkää hyviä kauppoja! 

18.5.2020 - 01:07
#39759
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Pokerin puolella taas kerran satasen rollin raja rikki. Josko tällä kertaa rolli nousee reippaasti ylemmä. Ainakin luulisi, ettei turnauksia pelaten voi kovin helposti enää rolli pudota sinne about nollille. Kokeilin muuten joku aika sitten riskillä pelaa heron main eventtinä yhden sunday storm 11$ turnauksen, koska tavallista isompi potti jaossa, mutta ei minkäänlaista happea. Ei kestänyt montaakaan jakoa, koska heti alussa hävisin nauloilla melkein koko stäkin ja hetken päästä muistaakseni TT oli niin ikään paperia ja turnaus oli siinä. Olisi voinut edes hetken aikaa runnata, että olisi kestänyt edes sitä 5 minuuttista pitempään, olisi näet voinut samalla fiilistellä kun kerran tavallista isompi turnaus kuin yleensä, mutta ehkä seuraavalla kerralla.

Treidipuolelta ei mitään ihmeellistä kerrottavaa. 

2.6.2020 - 16:55
#40704
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Moroo!

Pokerirolli jatkaa nousuaan, vaikka aika nihkeä jakso onkin menossa. Olen usein pudonnut turnauksista juuri ennen finaalipöytää, joten ne vähänkin isommat rahat on jäänyt saamatta. Rolli kuitenkin jo $160. Mukavaa. Käteisiä olen pelannut ainoastaan sen verran, että olen saanut missionit tehtyä. Monet varmaan nauraa meikän pikkuhehkutusta moisesta rollista, mutta jopa tuo pikkurolli on isompi kuin piiitkään aikaan. Yleensä kun olen saavuttanut sen satkun rajan, niin käytännössä aina on alkanut älytön doom aina siihen asti kun rolli on nollissa tai lähes ja vasta sitten uusi upswing on taas alkanut. Semmoista eestaas sahaamista.

Tällä kertaa on eri tilanne siinä mielessä, että en ole juurikaan pelannut starsilla, vaan partylla. Lisäksi pelaan lähes pelkästään turnauksia käkkymissioneita lukuunottamatta. On toistaisesksi kannattanut. 

Treidipuolella oikeastaan ihan semikohtuullinen tulos. Silti parempaan olisi pitänyt pystyä, mutta joskus käy näin. Kingtradeista profittia vain 4%. Tosin pääsin treidaamaan vasta KT salkulla 9.5. eli ei tullut täyttä treidikuukauttakaan. Ehkä kesäkuu on parempi, ainakin pitäisi aika helposti olla.

TT salkulla sentään parempi tulos. Profittia 21%. En varsinaisesti ole tyytyväinen tulokseen, enkä varsinkaan omaan toimintaan, koska rikoin vähän omia treidisääntöjä ja sen takia jäi profittia saamatta. Otin nimittäin välillä profitit talteen, vaikka en ollut vielä osunut targettiin. Samoin myin välillä kryptot pienellä tappiolla ennenkuin olin osunut stoplossiin. 

Joskus en ymmärrä itseäni. Välillä tulee muka hirveä kiire ottaa ne profitit tai myydä liian aikaisin vaikken osuisikaan targetteihin. Nää on näitä mentaaliongelmia, joita ei pitäisi olla, mutta silti ne on enemmän tai vähemmän läsnä. Välillä ne ottaa vallan. Onneksi useimmiten ei ja ne on tässä treidivuosien karttuessa sentään paljon vähentyneet, mutta silti niitä vaan tulee. Siinä se heron pääongelma joka tapauksessa on ja sen korjaaminen on työn alla varmasti aika pitkään. Ehkei niistä pääse ikinä kokonaan eroon, tiedä sitten. 

 

Nyt ulos ja sitten pokeria ja ehkä treidejä. Palaillaan taas asiaan tuonnempana. Tehkää hyviä kauppoja!! 

10.6.2020 - 22:55
#41314
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Tervehdys!

Pokerirolli ylitti $200 rajan, joten voin ottaa peleihin mukaan parin taalan turnaukset. Mukavaa!!yes

14.6.2020 - 18:40
#41531
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Noin. Ne autokaupat on tehty ja pääsen mökille ja muualle. Gyyd! Osan hinnasta maksoin pokerivoitoilla. Nyt pokerirollia on enää vajaa $70 jäljellä, koska halusin jättää edes semikohtuullisen alkurollin, mut eipä ainakaan tarvii aloittaa tyyliin nollista. Siispä kokeillaas jatkaa tolla ja nyt yrittää tehdä se varsinainen rollinkasvatus. Kattotaan kuinka pitkälle pääsen. Tavoitteena on päästä ensin kympin turnauksiin, mutta siihe on matkaa paljon, jos aion pitää kohtuullisen hyvää brm. smiley

 

1.7.2020 - 05:57
#42888
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Äkkiä se aika vaan kuluu!

Puolisen vuotta on jo kulunut proggistreideissä. Mielenkiintoista aikaa on ollut kaikenkaikkiaan. Se maaliskuinen kurssisyöksy oli tietenkin sitä kaikkein vauhdikkainta aikaa ja samalla tuhoisinta meikän salkuille myös. En siitä huolimatta ole kuitenkaan tappiolla missään mun salkuista. ( Olen jo splitannut salkkuja alun kahdesta kryptosalkusta 4 salkkuun syystä että haen minulle tuottoisinta tapaa treidata ja kun sen löydän niin siirryn päätoimisesti siihen tapaan treidaa. Tosin KT tyyli  jatkuu sen rinnalla satavarmasti. ) Mutta täällä me keskitytään niihin kahteen salkkuun, eli TT ja KT salkkuihin, joista olen turinoinut alusta asti

Mjoo, kuukausirapsan sijaan heitän puolivuotisrapsan kummastakin salkusta ja aloitetaan tavistradesalkusta (TT). 

Alkuvuosi ennen sitä maaliskuista infernoa näytti varsin mainiolta. Kymmenien prosenttien profitteja tammi- sekä helmikuussa. Odottelin jo että ehtii tulemaan 3figs% tuottoa maaliskuun loppuun mennessä vs vuoden alku. Mutta ei sitten, ei väkisin, jossei taho. heh.  Vieläkin ketuttaa se, ettei stoploss fiilled, vaan kurssi syöksyi sen yli niin nopeasti, ettei se ehtinyt. Näin muuten on minulle käynyt satojen tai 4figs kryptotreidien aikana vain noin 10 kertaa. Tarkkaa lukua en tietenkään tiedä. Stoploss kaiketi aktivoituu, jos juuri nimenomaiseen asetettuun stophintaan tehdään joku kauppa? Näin olen sen ymmärtänyt. Ei siis ihme, jos joskus kurssi menee ohi nopeammin, kuin hauki lähtee kaislikosta. Sitten nuollaan näppejä ja mietitään mitä tehdään. 

No tein omat ratkaisut ja myin sitten kyseisen krypton isolla tappiolla siinä kohtaa kun näytti, että oli dead cat bounce myyntikohdassa menossa. Olin kyllä oikeassa ja ostin krypton takaisin kymmeniä prosentteja halvemmalla myyntikohdasta katsoen. Hyvässä kohtaa tilanteeseen nähden siis sain myytyä ja vielä parempaan ajankohtaan ostettua takaisin. Siitä sitten enemmän tai vähemmän treidejä pitkin kevättä eri kryptoilla. Vähän kesälomaa pidin myös ja nyt sitten tilanne on se, että TT salkun puolivuotis tuotto on 124 treidillä 28,25% plussaa ja rahana $194,97. Tuosta tuottolaskusta tosin uupuu ne rahat, jotka siirsin kolmanteen salkkuun, joitain kymmeniä taaloja. Jätän ne nyt laskematta mukaan, koska en muista tarkkaa määrää paljonko siirsin, enkä jaksa hakea sitä. Kello on liian paljon, taas. :) TT-salkun alkupääoma oli muuten se $690.

Kingtradesalkku (KT)

No tästä salkusta ei tarviikkaan paljon enempää kertoakaan kevään kulusta, koska tää on varsin automaagista treidaamista. Sen maaliskuun kovan syöksyn seuraushan oli se, että tuli noin parin kuukauden tauko KT treideihin. Kurssit syöksyi niin alas ettei voinut mitään. KT tyyli kyllä huomioi hyvin kurssilaskut johonkin asti eikä ne yleensä haittaa millään tavalla, mutta juuri tällaiset poikkeuksellisen kovat syöksyt on, tai oli vähän tekemätön paikka.

Piti sen tauon aikana keksiä jotain ja miettiä miten välttää jatkossa moinen. Keksinkin ratkaisun, mutta vaikuttaa vähän siltä, että se myös pienentää profitteja. Tosin en ole päässyt treidaa KT II tyylillä kuin vasta vähän aikaa, joten pitää katsella vielä. Mutta jos hetinyt tulisi toinen vastaava kurssisyöksy, niin tällä kertaa treidit jatkuisi siitä huolimatta eikä treiditaukoa tulisi, koska se vaatisi jo infernokurssisyöksyn, eikä ehkä sittenkään keskeytyisi. Se on tietenkin hyvä juttu se. Tuli muuten tossa jokin aika sitten ajatus siitä miten voisin edelleen parantaa kingtradea ja saada vähintään sama profitti kuin KT I todnäk kuitenkin vielä parempi, mutta se pitäisi testata ennenkuin treidaisin siten oikealla rahalla. 

Mennääs niihin profitteihin. Treidejä tuli tämän puolen vuoden aikana 533 kpl ja luonnollisesti jokainen treidi oli voitollinen. Voittoa tuli karvan yli 50% eli $251,23. Alkupääoma oli siis se $500.

Periaatteessa siis se KT-salkun vuotuinen tuottotavoite on toisen kerran ylittynyt. Alunperinhän tavoitteena oli saada tuottoa vuodessa 7%. Se raja meni rikki jo tammikuussa. Sitten uudeksi tavoitteeksi asetin 50%. No se meni nyt rikki, mutta siis vain periaatteessa. Nimittäin vaikka myyntivoitot oli se $251 niin KT-salkun reaaliarvo on nyt juuri tällä hetkellä vain 35% plussalla eli rahana $674. KT-salkun arvo itsessään oli muuten pari päivää sitten myös sen $750 eli  50% plussalla. Tää kertoo ainakin sen, että kryptoissa kurssivaihtelut ja volatiilisuus voi olla aika voimakasta. :) Siitä johtuu myös se, että kingtreidaaminen on kryptomarkkinoilla takuulla tuottavampaa vs tavispörssit, ellet sitten löydä sieltä tarpeeksi volatiilia osaketta ehkä tyyliin tesla. 

Jepa. Kaiketi jäi jotain vielä sanomatta, mutta väsyttää liikaa ja kello on liikaa, joten menen maate. GL kaikille! Treidaatte, tai bisnestätte ja muutenkin!

12.7.2020 - 05:21
#43721
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Laitetaas tähän blogiin vähän jotain uutta välillä. 

Tämä ei sitten ole mikään sijoitussuositus. Haastan vaan vähän itseäni teknisessä analyysissa ja ajattelin laittaa tänne miten itse toimisin jos haluaisin treidata Teslaa juuri nyt. Hauskaa nähdä myöhemmin, että olisinko mennyt suohon treidien kanssa vai en. Olen jonkin verran seurannut Teslan ketjua ja myöskin sen kurssikehitystä. En ole kuitenkaan itse sijoittamassa siihen, koska kryptot riittää toistaiseksi minulle varsin hyvin.

No joo, mennään asiaan. 

Tämä keissi on minulle  aika haastava, koska Teslan kurssi ei ole ollut näin ylhäällä aikaisemmin. Siispä varsinaisesti ei historiasta ole pahemmin apuna käytettävissä tuki- tai vastustasoja. No, olen kuitenkin ehtinyt opetella jonkin verran käyttämään fibonacceja ja tässäkin tapauksessa olen käyttänyt juurikin niitä apuna. 

Näköjään kuva ei nyt ole kovin hyvä, mutta siitä näkyy olennainen ja se on tärkeintä. Kuvassa on käytetty daily timeframea, eli yksi kynttilä on yksi päivä. 

Jos siis olisin aikeissa treidata Teslaa nii juuri nyt en tekisi mitään, vaan odottaisin, että noustaan tuonne ekan punaisen viivan kohdalle $1700 tienoille ja asettaisin ensimmäisen shorttiposition sihen. Targettina siinä tapauksessa $1398.35. Jos kurssi nousisi ja menisi siitä edelleen läpi niin seuraavan shortin asettaisin 2000 tienoille. Targettina tässä tapauksessa olisi 1710.43 taalaa. Jos taas kurssi lähtisi tuosta laskemaan kohti keltaisia viivoja, niin jos kurssi laskisi tuon 1335.94 alle sekä tuon keskimmäisen punaisen kynttilän piikin alapuolelle, niin asettaisin shortin 1295 kohtaan ja targettina olisi tuo sininen viiva eli 1602 taalaa. siinä shorttiposat.

Longina odottaisin ensin, että tuleeko pullback takaisin1398 viivan kohdalle ja katsoisin mitä tapahtuu. Kynttilöiden kehitys, tai jos pullbackin jälkeen kurssi ylittäisi uudestaan tämän hetken huipun, niin menisin longiksi ja targettina tuo 1710 viiva. Siinä tapauksessa olisi ehkä vähän huonohko long treidi, jos sen ottaisi nykyisen huipun kohdalta tai siis piiikkusen sen yläpuolelta, nimittäin RR ei välttämättä olisi kovin hyvä. Mutta jos taas tossa 1398 tienoilla tasot pitää ja kynttiläkehitys olisi hyvä ja pääsisin ostoksille, niin sitten treidi olisi RR puitteissa paljon parempi. 

Mieluiten hakisin tässä tapauksessa silti pelkästään shorttiposia. Noin muuten, jos kurssi nousee vielä, niin oma lyhyen aikavälin targetti olisi tuo punainen viiva $1710 kohdalla, koska siinä on yksi fibin vastustaso. Tuossa suurin piirtein 2025 kohdalla on muuten kahden fibin vastustaso, joten pelkästään sillä perusteella siinä pitäisi olla paljon kovempi vastustaso vs 1710. 

Tällaiset Teslan kurssikehityksen kaltaiset tilanteet  on mulle vähän niitä vaikeampia paikkoja tehdä analyysejä, koska ei historiatasoja apuna. Hyvänä harjoituksena tämäkin meni, vaikkei nyt tähän blogiin tullut varsinaisesti kunnollista analyysia. Se vaatisi oikeasti jo videon tekoa. No katsotaan miten minun olisi käynyt Teslan treidien suhteen. laugh

Palataan asiaan taas tuonnempana. GL kaikille! 

24.7.2020 - 00:05
#44629
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Tervehdys!

Hauskaa oli niin kauan kuin tätä kesti. Ei mahda mitään. Jouduin nostaa melkein kaikki rahat pois kryptopörsseistä. Jäljelle jäi yhteensä alle $50 kahteen muuhun eri salkkuun ja niiden kanssa ei huvita pitää edes blogia enää. Siviilielämä näyttää joskus ikävämpiä puolia lompakon kannalta, mutta ei siitä sen enempää. Kryptotreidaamista en sentään aio jättää, vaan noilla jäljellejääneillä hiluilla koitan kasvattaa sijoituskassaa isommaksi pikkuhiljaa. Depoon sitten taas joskus, jos pystyy, pääomaa isommaksi. 

Laitetaan blogin lopuksi pikainen yhteenveto KT- sekä TT- salkuista kuitenkin. 

TT- salkku jäi voitolle ja ehdin kasvattaa kassaa $690 > $749 maaliskuun syöksystä huolimatta, eli puolenvuoden tulokseksi sain voittoa n 8,5%. Olin ennen maaliskuun syöksyä voitolla jo melkein tuplat, mutta se olisi vain turhaa jossittelua jos tästä tämän enempää spekuloisin. Tuloksesta puuttuu vielä jokunen kymppi, jonka siirsin yhdessä vaiheessa muualle, eli voittoa tulisi tuon 8,5 pinnan päälle muutama prosentti, mutta kun en muista enkä jaksa tarkistaa sitä paljonko se oli, niin virallinen tulos olkoot tuo 8,5%.

KT-salkku, eli se minun lempilapsi tuotti enemmän. Aloituskassa oli se $500 ja lopulliseksi tulokseksi tuli $694,56. Prosenteissa voittoa noin 39% siitä huolimatta, että oli parisen kuukautta treiditaukoa sattuneesta syystä. Myöskään yhtään tappiollista treidiä ei tullut 557 treidin aikana.

Yhteistulos noista oli $1190 > $1444,47 ja  ja prosenteissa voittoa tuli 21%. 

Tämä puoli vuotta ehti hyvin osoittamaan, että kingtrade (KT) tosiaan on tuottoisa treidaamistapa ja koska noin pystyy treidaamaan tekemättä yhtään tappiollista treidiä, niin se sopisi hyvin sellaisten kohteiden treidaamiseen, joista ei pysty tappioita vähntämään verotuksessa. Eli on ihan hyvä työkalu sijoittajan, tässä tapauksessa minun, työkalupakkiin.

Sitä  en tiedä kuinka volatiileja ne jotkut mahdolliset "veronvähennysoikeudettomat" treidikohteet on (en muista mitä ETF; fiä tjms kolmekirjaimisia juttuja ne oli), niin en noin muuten osaa sanoa, että kannattaisiko niitä ylipäätään treidaa KT;lla, koska se vaatii aika volatiilia markkinaa tyyliin kryptot, jos meinaa tienata sen keskimääräisen osaketuoton verran, tai enemmän, rahaa vuodessa.

Semmoista kivaa tällä kertaa. Kiitos kaikille blogin lukijoille tästä puolesta vuodesta! Pyörin luonnollisesti taustalla lueskelemassa Sijoitustiedon blogeja ja muita juttuja. Eikä se ole poissuljettua, että saatan avata jossain vaiheessa uuden blogin tai jatkan vielä tätä, jos vain saan sijoituskassaa reippaasti isommaksi.

Mukavaa jatkoa ja hyviä sijoituksia kaikille!

14.8.2020 - 05:32
#46090
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Tervehdys!

Vaikkei nyt minun katkaravun kokoinen sijoituskassa sinänsä olekaan rahallisesti kasvanut reippaasti isommaksi, niin oli pakko laittaa tämä sen kunniaksi, että tuli tänään, tai siis kellon mukaan eilen, jämäsalkun 100% profitraja ylitettyä. Sata pinnaa profittia on kuitenkin aina sellainen pienenpieni meriitti. Tai no, pieni ilonaihe kuitenkin, varsinkin koska tuli näin nopeasti. Ehkä vuoden lopussa voisi salkku olla jopa yli kilon kokoinen, ainakin se on tavoite. No, se vaatisi kyllä todella hyvää onnistumista.

Vaihdoin vähän treidistrategiaa. Kryptopörssit kun on erittäin volatiileja, niin kurssit heiluu edestakaisin todella helposti prosentin tai kaksi. Siksipä aloitin tänään kokeilun. Haen koko ajan juurikin tyyliin prosentin luokkaa olevia treidejä. Tänään treidejä tulikin kokonaiset 11 kpl ja niistä vain yksi tappiollinen, mikä on tietysti erittäin hyvä juttu. Voittoa yhteensä yli 10%. Sijoitussalkun koon kasvattamisen kannalta luotan siihen, että korkoa korolle efekti kasvattaa kassaa suht ripeästi. Siten se kilon tavoite vuoden loppuun mennessä hyvässä lykyssä voisi olla saavutettavissa, kunhan treidejä tulee suurinpiirtein tämän päivän tahtiin ja en tötöile. Laskekaa muuten huviksenne, että paljonko rahaa olisi jos saisin treidattua tuon alkukassan n. $75 ja treidaisin sillä esim. 1000 treidiä, sekä voittaisin joka treidillä voittoa keskim. 1% korkoa korolle zydeemillä. Loppuisi tämä iänikuinen köyhäily siihen, ainakin hetkeksi. Haha!

Eniveis, tavoitteena on ettei enää tarvitisisi nostaa tätä sijoitusrahaa siviilikäyttöön, ainakaan ennenkuin rahaa on salkussa niin paljon, ettei niitä nostoja enää lähes huomaa siinä mun tulevassa epäilemättä ja tietenkin valtavan kokoisessa salkussa. Hehe! Noston tarvetta ei taas kerran ole näköpiirissä, mutta saas nähdä. 

Tuli muutaman satasen veronpalutuskin joku päivä sitten. Ensin ajattelin, että siitä olisin saanut uutta täydennystä treidikassaan, mutta autovero vei sen haaveen mennessään. Melkein 300 juuroa sinne. Auton pito ei tosiaan ole halpaa. 

Jees, tällaiset pikaiset kuulumiset tähän väliin. Seuraava ehkä sitten, jos seuraava 100% profitti tulee joskus täyteen. Mukavaa loppukesää kaikille!

17.11.2020 - 16:06
#59854
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Moroo!!

Vähän on ollut laiskaa blogin pitämistä. Katsotaan jos jossain välissä päivittelisi kuulumisia. Tällä kertaa piti vaan laittaa linkki hyvään youtubechanneliin. Löysin vahingossa ja sopii treidereille. Varsinkin jenkkiosakkeiden treidereille. blush

https://www.youtube.com/watch?v=kOPo3Vt-S9Y

 

18.11.2020 - 04:17
#59876
+7
Liittynyt:
6.2.2020 - 00:22
Viestejä:
Viestejä: 51

Lyhyt päivitys tällä kertaa. 

Salkun koko ylitti tänään 2,5 kiloa. Tavoitteenahan viime päivityksessä oli, että saisin kasvatettua salkkua apaut satasesta kiloon vuoden loppuun mennessä. No, tavoite ylittyi mukavasti jo jokin aika sitten, kun salkun koon kasvattamisen avuksi tuli kasinovoitot. Sain syssyllä mm starsilta sekä unibetiltä ilmaiskierroksia ja lopulta voitin noista kasan rahaa ja kun ei mitään ylimääräisiä menoja ollut niin oli helppo päätös sijoittaa ne kryptoihin. Sinänsä hauskaa, että olen varmasti -EV kasinopeleistä 4 figs voitolla. Tarkkaa summaa en tiedä,  mutta tiedän sen, etten ole laittanut omaa rahaa koko 48 vuotisen elämäni aikana markkoinakaan yht edes 500, joten saletisti 4figs voitolla. Jipii!! Nimittäin minusta kasinopelit on uskomattoman tylsiä. Mutta kun ilmaiseksi saa spinnejä niin pakkohan ne on käyttää ja koittaa josko kävisi tuuri. 

Bitcoinin kurssikehitys on nyt mielenkiintoinen. Saa nähdä ylittyykö 20K raja jo ennen vuoden vaihdetta. En usko, että juuri tämän hetken rallin aikana sitä tekee. Uskon, että aletaan kohta korjata ja vasta sen jälkeen mennään yli 20K. Voin tietenkin olla väärässäkin. Pidemmän aikavälin target on 100K. Tosin en itse bitcoinilla treidaa, joten siinä mielessä minulle ei ole väliä ylittyykö 20K raja vai ei. 

Palataan taas myöhemmin asiaan. Yritän päivitellä useammin, tai muuten jaaritella jotain tänne. Nyt kuitenkin nukkumaan. GL kaikille sijoitushommiin! 

PS: Peukutukset ei minulla toimi. Liittyykö se jotenkin Sijoitustiedon uudistuksiin??