Olet täällä

 stdClass Object
(
  [vid] => 3216
  [uid] => 26886
  [title] => Kryptotraderin treidit ja turinat!
  [log] => 
  [status] => 1
  [comment] => 2
  [promote] => 0
  [sticky] => 0
  [vuuid] => ac2c11a4-e5f7-4b87-ae75-36d01ca27a8a
  [nid] => 3216
  [type] => forum
  [language] => fi
  [created] => 1581288681
  [changed] => 1581288681
  [tnid] => 0
  [translate] => 0
  [uuid] => 2d8cea19-3d3a-4de8-bc26-541dd4064bff
  [revision_timestamp] => 1581288681
  [revision_uid] => 26886
  [taxonomy_forums] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [tid] => 6
              [taxonomy_term] => stdClass Object
                (
                  [tid] => 6
                  [vid] => 2
                  [name] => Sijoitusblogit
                  [description] => Sijoitustiedon käyttäjien sijoitusaiheiset blogit.
                  [format] => 
                  [weight] => 1
                  [uuid] => 8e49e430-2c76-4b12-a59c-e78dbe2af4a8
                  [vocabulary_machine_name] => sijoituskeskustelu
                  [rdf_mapping] => Array
                    (
                      [rdftype] => Array
                        (
                          [0] => skos:Concept
                        )

                      [name] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => rdfs:label
                              [1] => skos:prefLabel
                            )

                        )

                      [description] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:definition
                            )

                        )

                      [vid] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:inScheme
                            )

                          [type] => rel
                        )

                      [parent] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:broader
                            )

                          [type] => rel
                        )

                    )

                  [status] => 1
                )

            )

        )

    )

  [body] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [value] => 

Tervehdys!

Sijoitustiedossa ei paljon kryptotreidaajien blogeja taida olla. Pitää siis avata sellainen!

Itse olen lukenut Sijoitustietoa aikalailla alusta asti, mutta vasta muutama pv sitten sain aikaiseksi avata tili tänne. Piti alkaa heti kirjoittamaan blogia, mutten jaksanutkaan. Laiska minä. Tutuimmat jantterit täällä ovat Jens ja Aki. Pokeritiedosta lähtien olen mm. heidän touhuja seurannut. Arvostan suuresti kumpaakin. Sijoitustieto on hyvä ja hyödyllinen sivusto. Ehkä minullakin on joskus sen verran paljon rahaa, että voin alkaa käyttää erilaisia vinkkejä enemmänkin hyödyksi. 

Olen 47v vanha äijä ja silti jaksan istua kotona koneen äärellä tuntitolkulla, vähän niinkuin teinit kaiketi nykyään. Voin olla vaikka kalsarit jalassa treidaamassa ja kiirettä ei mihinkään ole. Introvertin etuja! Siksi treidaaminen on varsin mukavaa touhua. Sama kuin pokeria pelatessa. Pelaan edelleen pokeria, mikroissa, vaikken koko "pokeriuraa" ajatellen siinä ole voittava pelaaja ollut, paitsi turnauksissa, joka taitaakin olla ainoa pokerin laji, jossa olen varmasti plussalla. 

Sijoittamisesta ja treidaamisesta kokemusta on yht. noin 10 vuotta. IT-kupla oli hurjinta aikaa. Silloin treidasin paljon ja poltin myös näppini siinä pelissä kunnolla. Opin treidaamisesta paljon, vaikka teinkin treidatessa varmaan kaikki mahdolliset virheet. Siihen aikaan en riskejä pelännyt ja olin juuri löytänyt warrantit ja niiden kanssa pelatessa menetin kaiken. Paitsi kämpän (vuokra), vaikka ei sekään kaukana ollut. Äärimmäisen opettava kokemus kyllä oli tuo ajanjakso.

Meni jotain 15 vuotta noista leikeistä, eli tullaan syyskuuhun vuonna 2017. Olin jo tuota ennen kuullut Bitcoinista, mutten kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. Kuulin vain tarinan jostain tyypistä, joka oli ostanut pizzan tyyliin 10 000 bitcoinilla tms. Sen arvosta, saati mistään muustakaan en tiennyt mitään, eikä kiinnostanut, vielä. Syyskuussa 17 kuulin bitcoinista uudelleen. Sitten törmäsin johonkin videoon, jossa kerrottiin kryptoista yleisemmin. Tässä vaiheessa alkoi kiinnostamaan kryptot sen verran, että piti tutkia mistä niissä on on oikein kyse.

Siinä tutkiessa asiaa tuli nopeasti tietoon erilaiset kryptopörssit, notta sellaisiakin on ylipäänsä olemassa. Sekin yllätti, että niitä kryptoja oli niin paljon erilaisia. Äkkiä siinä heräsi ajatus, että voisinko jopa alkaa uudestaan sijoittamaan ja varsinkin treidaamaan. Se vähän pelotti, ettei kryptopörssit ole mitään tavanomaisia pörssejä ja infoa hakiessa törmäsin myös erilaisiin tarinoihin kaikenmaailman skämmeistä kryptomaailmassa. Päätin silti uskaltaa.

Jo sitä ennen aloin etsimään nimenomaan treidaamiseen sopivaa oppimateriaalia ja sitähän löytyi mukavasti. Menneestä oppineena halusin ehdottomasti olla paremmin kartalla siitä miten oikeasti treidataan. Edelleenkin katson paljon treidivideoita. Lokakuusta joulukuun alkupuolelle 2017 sain pienituloisena raavittua $500 alkukassaksi. Joulukuu 17 oli kryptopuolella todella kuumaa aikaa ja sain kassan kasvatettua kuukaudessa viisinkertaiseksi.

Treidaaminen on jatkunut edelleen siitä eteenpäin. Tosin verottajan ratkaisu joskus kesällä 2018 keskeytti homman muutamaksi kuukaudeksi, mutta ratkaisin ongelman muutaman kuukauden tutkimisen jlk marraskuussa 18. Myöhemmin, olikos se KHH, teki helpottavan ratkaisupäätöksen verotustulkintaan ja pääsin taas treidaamaan normaalisti, tosin ainoastaan krypto vs EUR parilla. Krypto vs. krypto treideissä mennään käsittääkseni edelleen siten, ettei tappioita voi verotuksesa vähentää. Korjatka ehdottomasti, jos olen väärässä. Toisaalta sillä ei ole väliä, koska kuten kerroin, olen ratkaissut ongelmat ja voin treidata krypto vs. krypto edelleen.

Viime vuoden lopulla minulla oli kryptoissa rahaa jäljellä vähän reilu $800. Koko tämän parin vuoden ajan kun olen treidannut, on ollut pakko nostaa rahaa muuhun käyttöön. Nyt viimeinkin olen siinä tilanteessa, ettei ole mitään tarvetta nostella rahoja, ellei jotain todella yllättävää tilannetta tule eteen. Siksi päätin aloittaa pari projektia tammikuun alusta alkaen. Tavoitteena on tienata treidaamalla niin paljon rahaa, että voin tehdä tätä ammatiksi. Saa nähdä kauanko menee, vai saavutanko tavoitetta ikinä. Jaoin tuon reilu $800 kahteen osaan. Ensimmäiseen salkkuun meni 300€ ja toiseen tasan $500. Jos on varaa, saan depota lisääkin, koska turha rajoitella sitä, kun isoa kasaa rahaa tavoitellaan. Eri asia on, että tarvitseeko niin tehdä.

Ekalla salkulla on tarkoitus daytreidata ns. normaalisti. Toisella salkulla siten kuin sen verottajan linjauksen takia on ainoa mahdollisuus treidata ktypto vs. krypto parilla. Siis treidata ilman yhtään tappiollista treidiä. Annetaanpa salkuille omat nimet. Eka on TAVISTRADE (TT) ja toinen salkku on KINGTRADE (KT).

KT on varsin mielenkiintoinen tapa treidata. Treidejä tulee paljon ja kaikki voitollisia käytännössä. Näette eron vs TT kun laitan alemmas vertailut TT;n ja KT;n välillä. Tosin itselle tuli vuonna 18 yksi tappiollinen treidi, mutta se tuli inhimillisen virheen takia. Se on ainoa tappio, muuten winrate olisikin KT;ssa täydet 100%. Harmittaa pienesti.

Kun keksin KT;n, niin olen käyttänyt sitä aika vähän. Kun etsin ratkaisua verottajan linjaukseen daytreidaamisen jatkamisesksi, niin jo ennen oikean rahan treidejä simulaatiossa huomasin KT;n ainoan ns. ongelman. Tuotto/trade oli valtavan pieni. Siksi en käyttänyt sitä kovinkaan paljon sen jälkeen kun tavis daytreidaaminen tuli enemmän mahdolliseksi. Käytännössä KT loppui.

Kun päätin alkaa vuoden alusta proggikset, niin piti keksiä säännöt. TT;llä ei ole muuta tavoitetta kuin tienata mahdollisimman paljon rahaa. KT;lla sen sijaan tavoite oli tienata vuodessa vain 7% voittoa, koska muistaakseni tuo taitaa olla osakemarkkinoilla keskimääräinen totto-odotus. Se on nyt peruttu, sillä tavoite tuli täyteen jo tammikuussa. Oli täysi yllätys minulle. Aiemmat laskelmat ja simulaatiot antoi olettaa muuta. Olen näemmä ollut liian pessimistinen, ehkä. En todellakaan valita. Lisäksi alunperin oli KT;ssa tarkoitus olla uudelleensijoittamatta voittoja koko vuonna, mutta kun se alkuperäinen tavoite tuli täyteen nyt jo, niin päätin, että voin jatkossa uudelleensijoittaa. Mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa helmikuun tuloksiin.

KT;lle piti antaa uusi tavoite. Jukka Lepikkö taisi mainita jossain Nordnetin videossa, että daytreidaajat tekee keskimäärin, muistaakseni, jotain 20% voittoa vuodessa. Voi olla , että oli enemmänkin. Itse asetan uudeksi tavoitteeksi tehdä KT;lla 50% voittoa vuonna 2020. Haastetta olla pitää.

Laitan tarkemmin TT vs. KT tulokset vain tämän vuoden. Sen jälkeen kertoilen treideistä noin muuten.

TAMMIKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 29 kpl.

Tappiolliset treidit: 10 kpl.

Tuotto%: 45,2

KT:

Treidit: 168 kpl

Tappiolliset treidit: 0 kpl

Tuotto%: 8,07

Noista tuloksista näkee, että KT;n keskimääräinen tuotto%/trade on varsin pieni, eikä se 500 alkukassalla ole paljon. Toisaalta jos rahaa olisi jossain vaiheessa edes 500 000 EUR, niin sehän riittäisi silti mainiosti leivän tuojaksi. Mutta se on kryptopuolella. KT toimii varmasti myös tavispörsseissä, mutta en usko samanlaisiin tuottomahdollisuuksiin. En tosin enää tiedä, millä kaikilla tavoilla voi voi tavispörsseissä treidata ja kuinka kallista se on nykyään kaikkine kuluineen. Kryptopörsseissä voi sentään treidaa 24/7/365 ja kulut taitaa olla paljon pienemmät vs tavispörssit, siksi kryptoissa tuottomahdollisuudet lienee paljon paremmat.

Tavispörssit on jotenkin niin vanhanaikaisia. Miksei ne voi olla 24/7/365 jos kerran kryptopörssit voi? Lisäksi kryptopuolella voi aloittaa kannattavasti treidaamisen jo pienellä summalla, tyyliin satasella, jopa pienemmällä, koska kulut ei syö niitä rahoja aktiivisellakaan treidaamisilla.

Palataan asiaan viimeistään maaliskuun alussa kun helmikuun tulokset on tiedossa. Muistakaa, että sijoittaminen kannattaa aina! smiley

[summary] => [format] => basic_text [safe_value] =>

Tervehdys!

Sijoitustiedossa ei paljon kryptotreidaajien blogeja taida olla. Pitää siis avata sellainen!

Itse olen lukenut Sijoitustietoa aikalailla alusta asti, mutta vasta muutama pv sitten sain aikaiseksi avata tili tänne. Piti alkaa heti kirjoittamaan blogia, mutten jaksanutkaan. Laiska minä. Tutuimmat jantterit täällä ovat Jens ja Aki. Pokeritiedosta lähtien olen mm. heidän touhuja seurannut. Arvostan suuresti kumpaakin. Sijoitustieto on hyvä ja hyödyllinen sivusto. Ehkä minullakin on joskus sen verran paljon rahaa, että voin alkaa käyttää erilaisia vinkkejä enemmänkin hyödyksi. 

Olen 47v vanha äijä ja silti jaksan istua kotona koneen äärellä tuntitolkulla, vähän niinkuin teinit kaiketi nykyään. Voin olla vaikka kalsarit jalassa treidaamassa ja kiirettä ei mihinkään ole. Introvertin etuja! Siksi treidaaminen on varsin mukavaa touhua. Sama kuin pokeria pelatessa. Pelaan edelleen pokeria, mikroissa, vaikken koko "pokeriuraa" ajatellen siinä ole voittava pelaaja ollut, paitsi turnauksissa, joka taitaakin olla ainoa pokerin laji, jossa olen varmasti plussalla. 

Sijoittamisesta ja treidaamisesta kokemusta on yht. noin 10 vuotta. IT-kupla oli hurjinta aikaa. Silloin treidasin paljon ja poltin myös näppini siinä pelissä kunnolla. Opin treidaamisesta paljon, vaikka teinkin treidatessa varmaan kaikki mahdolliset virheet. Siihen aikaan en riskejä pelännyt ja olin juuri löytänyt warrantit ja niiden kanssa pelatessa menetin kaiken. Paitsi kämpän (vuokra), vaikka ei sekään kaukana ollut. Äärimmäisen opettava kokemus kyllä oli tuo ajanjakso.

Meni jotain 15 vuotta noista leikeistä, eli tullaan syyskuuhun vuonna 2017. Olin jo tuota ennen kuullut Bitcoinista, mutten kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. Kuulin vain tarinan jostain tyypistä, joka oli ostanut pizzan tyyliin 10 000 bitcoinilla tms. Sen arvosta, saati mistään muustakaan en tiennyt mitään, eikä kiinnostanut, vielä. Syyskuussa 17 kuulin bitcoinista uudelleen. Sitten törmäsin johonkin videoon, jossa kerrottiin kryptoista yleisemmin. Tässä vaiheessa alkoi kiinnostamaan kryptot sen verran, että piti tutkia mistä niissä on on oikein kyse.

Siinä tutkiessa asiaa tuli nopeasti tietoon erilaiset kryptopörssit, notta sellaisiakin on ylipäänsä olemassa. Sekin yllätti, että niitä kryptoja oli niin paljon erilaisia. Äkkiä siinä heräsi ajatus, että voisinko jopa alkaa uudestaan sijoittamaan ja varsinkin treidaamaan. Se vähän pelotti, ettei kryptopörssit ole mitään tavanomaisia pörssejä ja infoa hakiessa törmäsin myös erilaisiin tarinoihin kaikenmaailman skämmeistä kryptomaailmassa. Päätin silti uskaltaa.

Jo sitä ennen aloin etsimään nimenomaan treidaamiseen sopivaa oppimateriaalia ja sitähän löytyi mukavasti. Menneestä oppineena halusin ehdottomasti olla paremmin kartalla siitä miten oikeasti treidataan. Edelleenkin katson paljon treidivideoita. Lokakuusta joulukuun alkupuolelle 2017 sain pienituloisena raavittua $500 alkukassaksi. Joulukuu 17 oli kryptopuolella todella kuumaa aikaa ja sain kassan kasvatettua kuukaudessa viisinkertaiseksi.

Treidaaminen on jatkunut edelleen siitä eteenpäin. Tosin verottajan ratkaisu joskus kesällä 2018 keskeytti homman muutamaksi kuukaudeksi, mutta ratkaisin ongelman muutaman kuukauden tutkimisen jlk marraskuussa 18. Myöhemmin, olikos se KHH, teki helpottavan ratkaisupäätöksen verotustulkintaan ja pääsin taas treidaamaan normaalisti, tosin ainoastaan krypto vs EUR parilla. Krypto vs. krypto treideissä mennään käsittääkseni edelleen siten, ettei tappioita voi verotuksesa vähentää. Korjatka ehdottomasti, jos olen väärässä. Toisaalta sillä ei ole väliä, koska kuten kerroin, olen ratkaissut ongelmat ja voin treidata krypto vs. krypto edelleen.

Viime vuoden lopulla minulla oli kryptoissa rahaa jäljellä vähän reilu $800. Koko tämän parin vuoden ajan kun olen treidannut, on ollut pakko nostaa rahaa muuhun käyttöön. Nyt viimeinkin olen siinä tilanteessa, ettei ole mitään tarvetta nostella rahoja, ellei jotain todella yllättävää tilannetta tule eteen. Siksi päätin aloittaa pari projektia tammikuun alusta alkaen. Tavoitteena on tienata treidaamalla niin paljon rahaa, että voin tehdä tätä ammatiksi. Saa nähdä kauanko menee, vai saavutanko tavoitetta ikinä. Jaoin tuon reilu $800 kahteen osaan. Ensimmäiseen salkkuun meni 300€ ja toiseen tasan $500. Jos on varaa, saan depota lisääkin, koska turha rajoitella sitä, kun isoa kasaa rahaa tavoitellaan. Eri asia on, että tarvitseeko niin tehdä.

Ekalla salkulla on tarkoitus daytreidata ns. normaalisti. Toisella salkulla siten kuin sen verottajan linjauksen takia on ainoa mahdollisuus treidata ktypto vs. krypto parilla. Siis treidata ilman yhtään tappiollista treidiä. Annetaanpa salkuille omat nimet. Eka on TAVISTRADE (TT) ja toinen salkku on KINGTRADE (KT).

KT on varsin mielenkiintoinen tapa treidata. Treidejä tulee paljon ja kaikki voitollisia käytännössä. Näette eron vs TT kun laitan alemmas vertailut TT;n ja KT;n välillä. Tosin itselle tuli vuonna 18 yksi tappiollinen treidi, mutta se tuli inhimillisen virheen takia. Se on ainoa tappio, muuten winrate olisikin KT;ssa täydet 100%. Harmittaa pienesti.

Kun keksin KT;n, niin olen käyttänyt sitä aika vähän. Kun etsin ratkaisua verottajan linjaukseen daytreidaamisen jatkamisesksi, niin jo ennen oikean rahan treidejä simulaatiossa huomasin KT;n ainoan ns. ongelman. Tuotto/trade oli valtavan pieni. Siksi en käyttänyt sitä kovinkaan paljon sen jälkeen kun tavis daytreidaaminen tuli enemmän mahdolliseksi. Käytännössä KT loppui.

Kun päätin alkaa vuoden alusta proggikset, niin piti keksiä säännöt. TT;llä ei ole muuta tavoitetta kuin tienata mahdollisimman paljon rahaa. KT;lla sen sijaan tavoite oli tienata vuodessa vain 7% voittoa, koska muistaakseni tuo taitaa olla osakemarkkinoilla keskimääräinen totto-odotus. Se on nyt peruttu, sillä tavoite tuli täyteen jo tammikuussa. Oli täysi yllätys minulle. Aiemmat laskelmat ja simulaatiot antoi olettaa muuta. Olen näemmä ollut liian pessimistinen, ehkä. En todellakaan valita. Lisäksi alunperin oli KT;ssa tarkoitus olla uudelleensijoittamatta voittoja koko vuonna, mutta kun se alkuperäinen tavoite tuli täyteen nyt jo, niin päätin, että voin jatkossa uudelleensijoittaa. Mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa helmikuun tuloksiin.

KT;lle piti antaa uusi tavoite. Jukka Lepikkö taisi mainita jossain Nordnetin videossa, että daytreidaajat tekee keskimäärin, muistaakseni, jotain 20% voittoa vuodessa. Voi olla , että oli enemmänkin. Itse asetan uudeksi tavoitteeksi tehdä KT;lla 50% voittoa vuonna 2020. Haastetta olla pitää.

Laitan tarkemmin TT vs. KT tulokset vain tämän vuoden. Sen jälkeen kertoilen treideistä noin muuten.

TAMMIKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 29 kpl.

Tappiolliset treidit: 10 kpl.

Tuotto%: 45,2

KT:

Treidit: 168 kpl

Tappiolliset treidit: 0 kpl

Tuotto%: 8,07

Noista tuloksista näkee, että KT;n keskimääräinen tuotto%/trade on varsin pieni, eikä se 500 alkukassalla ole paljon. Toisaalta jos rahaa olisi jossain vaiheessa edes 500 000 EUR, niin sehän riittäisi silti mainiosti leivän tuojaksi. Mutta se on kryptopuolella. KT toimii varmasti myös tavispörsseissä, mutta en usko samanlaisiin tuottomahdollisuuksiin. En tosin enää tiedä, millä kaikilla tavoilla voi voi tavispörsseissä treidata ja kuinka kallista se on nykyään kaikkine kuluineen. Kryptopörsseissä voi sentään treidaa 24/7/365 ja kulut taitaa olla paljon pienemmät vs tavispörssit, siksi kryptoissa tuottomahdollisuudet lienee paljon paremmat.

Tavispörssit on jotenkin niin vanhanaikaisia. Miksei ne voi olla 24/7/365 jos kerran kryptopörssit voi? Lisäksi kryptopuolella voi aloittaa kannattavasti treidaamisen jo pienellä summalla, tyyliin satasella, jopa pienemmällä, koska kulut ei syö niitä rahoja aktiivisellakaan treidaamisilla.

Palataan asiaan viimeistään maaliskuun alussa kun helmikuun tulokset on tiedossa. Muistakaa, että sijoittaminen kannattaa aina! smiley

[safe_summary] => ) ) ) [rdf_mapping] => Array ( [rdftype] => Array ( [0] => sioc:Post [1] => sioct:BoardPost ) [taxonomy_forums] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_container ) [type] => rel ) [title] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:title ) ) [created] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:date [1] => dc:created ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [changed] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:modified ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [body] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => content:encoded ) ) [uid] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_creator ) [type] => rel ) [name] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => foaf:name ) ) [comment_count] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:num_replies ) [datatype] => xsd:integer ) [last_activity] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:last_activity_date ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) ) [path] => Array ( [pathauto] => 1 ) [cid] => 31863 [last_comment_timestamp] => 1581885887 [last_comment_name] => [last_comment_uid] => 26886 [comment_count] => 8 [name] => kryptotrader [picture] => 0 [data] => a:1:{s:7:"contact";i:1;} [forum_tid] => 6 [entity_view_prepared] => 1 [rate_thumbsup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
Thumbsup
[#title] => Thumbsup [#type] => item ) [rate_numbersup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
1
+1
0
-1
1
0
[#title] => numbersup [#type] => item ) [rate_bothnumbers] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
bothnumbers
 • ylös
  100%
 • down
  0%
[#title] => bothnumbers [#type] => item ) )

Kryptotraderin treidit ja turinat!

10.2.2020, 00:51
#1
Liittynyt:
6.2.2020, 00:22
Viestejä:
5

Tervehdys!

Sijoitustiedossa ei paljon kryptotreidaajien blogeja taida olla. Pitää siis avata sellainen!

Itse olen lukenut Sijoitustietoa aikalailla alusta asti, mutta vasta muutama pv sitten sain aikaiseksi avata tili tänne. Piti alkaa heti kirjoittamaan blogia, mutten jaksanutkaan. Laiska minä. Tutuimmat jantterit täällä ovat Jens ja Aki. Pokeritiedosta lähtien olen mm. heidän touhuja seurannut. Arvostan suuresti kumpaakin. Sijoitustieto on hyvä ja hyödyllinen sivusto. Ehkä minullakin on joskus sen verran paljon rahaa, että voin alkaa käyttää erilaisia vinkkejä enemmänkin hyödyksi. 

Olen 47v vanha äijä ja silti jaksan istua kotona koneen äärellä tuntitolkulla, vähän niinkuin teinit kaiketi nykyään. Voin olla vaikka kalsarit jalassa treidaamassa ja kiirettä ei mihinkään ole. Introvertin etuja! Siksi treidaaminen on varsin mukavaa touhua. Sama kuin pokeria pelatessa. Pelaan edelleen pokeria, mikroissa, vaikken koko "pokeriuraa" ajatellen siinä ole voittava pelaaja ollut, paitsi turnauksissa, joka taitaakin olla ainoa pokerin laji, jossa olen varmasti plussalla. 

Sijoittamisesta ja treidaamisesta kokemusta on yht. noin 10 vuotta. IT-kupla oli hurjinta aikaa. Silloin treidasin paljon ja poltin myös näppini siinä pelissä kunnolla. Opin treidaamisesta paljon, vaikka teinkin treidatessa varmaan kaikki mahdolliset virheet. Siihen aikaan en riskejä pelännyt ja olin juuri löytänyt warrantit ja niiden kanssa pelatessa menetin kaiken. Paitsi kämpän (vuokra), vaikka ei sekään kaukana ollut. Äärimmäisen opettava kokemus kyllä oli tuo ajanjakso.

Meni jotain 15 vuotta noista leikeistä, eli tullaan syyskuuhun vuonna 2017. Olin jo tuota ennen kuullut Bitcoinista, mutten kiinnittänyt siihen sen kummemmin huomiota. Kuulin vain tarinan jostain tyypistä, joka oli ostanut pizzan tyyliin 10 000 bitcoinilla tms. Sen arvosta, saati mistään muustakaan en tiennyt mitään, eikä kiinnostanut, vielä. Syyskuussa 17 kuulin bitcoinista uudelleen. Sitten törmäsin johonkin videoon, jossa kerrottiin kryptoista yleisemmin. Tässä vaiheessa alkoi kiinnostamaan kryptot sen verran, että piti tutkia mistä niissä on on oikein kyse.

Siinä tutkiessa asiaa tuli nopeasti tietoon erilaiset kryptopörssit, notta sellaisiakin on ylipäänsä olemassa. Sekin yllätti, että niitä kryptoja oli niin paljon erilaisia. Äkkiä siinä heräsi ajatus, että voisinko jopa alkaa uudestaan sijoittamaan ja varsinkin treidaamaan. Se vähän pelotti, ettei kryptopörssit ole mitään tavanomaisia pörssejä ja infoa hakiessa törmäsin myös erilaisiin tarinoihin kaikenmaailman skämmeistä kryptomaailmassa. Päätin silti uskaltaa.

Jo sitä ennen aloin etsimään nimenomaan treidaamiseen sopivaa oppimateriaalia ja sitähän löytyi mukavasti. Menneestä oppineena halusin ehdottomasti olla paremmin kartalla siitä miten oikeasti treidataan. Edelleenkin katson paljon treidivideoita. Lokakuusta joulukuun alkupuolelle 2017 sain pienituloisena raavittua $500 alkukassaksi. Joulukuu 17 oli kryptopuolella todella kuumaa aikaa ja sain kassan kasvatettua kuukaudessa viisinkertaiseksi.

Treidaaminen on jatkunut edelleen siitä eteenpäin. Tosin verottajan ratkaisu joskus kesällä 2018 keskeytti homman muutamaksi kuukaudeksi, mutta ratkaisin ongelman muutaman kuukauden tutkimisen jlk marraskuussa 18. Myöhemmin, olikos se KHH, teki helpottavan ratkaisupäätöksen verotustulkintaan ja pääsin taas treidaamaan normaalisti, tosin ainoastaan krypto vs EUR parilla. Krypto vs. krypto treideissä mennään käsittääkseni edelleen siten, ettei tappioita voi verotuksesa vähentää. Korjatka ehdottomasti, jos olen väärässä. Toisaalta sillä ei ole väliä, koska kuten kerroin, olen ratkaissut ongelmat ja voin treidata krypto vs. krypto edelleen.

Viime vuoden lopulla minulla oli kryptoissa rahaa jäljellä vähän reilu $800. Koko tämän parin vuoden ajan kun olen treidannut, on ollut pakko nostaa rahaa muuhun käyttöön. Nyt viimeinkin olen siinä tilanteessa, ettei ole mitään tarvetta nostella rahoja, ellei jotain todella yllättävää tilannetta tule eteen. Siksi päätin aloittaa pari projektia tammikuun alusta alkaen. Tavoitteena on tienata treidaamalla niin paljon rahaa, että voin tehdä tätä ammatiksi. Saa nähdä kauanko menee, vai saavutanko tavoitetta ikinä. Jaoin tuon reilu $800 kahteen osaan. Ensimmäiseen salkkuun meni 300€ ja toiseen tasan $500. Jos on varaa, saan depota lisääkin, koska turha rajoitella sitä, kun isoa kasaa rahaa tavoitellaan. Eri asia on, että tarvitseeko niin tehdä.

Ekalla salkulla on tarkoitus daytreidata ns. normaalisti. Toisella salkulla siten kuin sen verottajan linjauksen takia on ainoa mahdollisuus treidata ktypto vs. krypto parilla. Siis treidata ilman yhtään tappiollista treidiä. Annetaanpa salkuille omat nimet. Eka on TAVISTRADE (TT) ja toinen salkku on KINGTRADE (KT).

KT on varsin mielenkiintoinen tapa treidata. Treidejä tulee paljon ja kaikki voitollisia käytännössä. Näette eron vs TT kun laitan alemmas vertailut TT;n ja KT;n välillä. Tosin itselle tuli vuonna 18 yksi tappiollinen treidi, mutta se tuli inhimillisen virheen takia. Se on ainoa tappio, muuten winrate olisikin KT;ssa täydet 100%. Harmittaa pienesti.

Kun keksin KT;n, niin olen käyttänyt sitä aika vähän. Kun etsin ratkaisua verottajan linjaukseen daytreidaamisen jatkamisesksi, niin jo ennen oikean rahan treidejä simulaatiossa huomasin KT;n ainoan ns. ongelman. Tuotto/trade oli valtavan pieni. Siksi en käyttänyt sitä kovinkaan paljon sen jälkeen kun tavis daytreidaaminen tuli enemmän mahdolliseksi. Käytännössä KT loppui.

Kun päätin alkaa vuoden alusta proggikset, niin piti keksiä säännöt. TT;llä ei ole muuta tavoitetta kuin tienata mahdollisimman paljon rahaa. KT;lla sen sijaan tavoite oli tienata vuodessa vain 7% voittoa, koska muistaakseni tuo taitaa olla osakemarkkinoilla keskimääräinen totto-odotus. Se on nyt peruttu, sillä tavoite tuli täyteen jo tammikuussa. Oli täysi yllätys minulle. Aiemmat laskelmat ja simulaatiot antoi olettaa muuta. Olen näemmä ollut liian pessimistinen, ehkä. En todellakaan valita. Lisäksi alunperin oli KT;ssa tarkoitus olla uudelleensijoittamatta voittoja koko vuonna, mutta kun se alkuperäinen tavoite tuli täyteen nyt jo, niin päätin, että voin jatkossa uudelleensijoittaa. Mielenkiintoista nähdä miten vaikuttaa helmikuun tuloksiin.

KT;lle piti antaa uusi tavoite. Jukka Lepikkö taisi mainita jossain Nordnetin videossa, että daytreidaajat tekee keskimäärin, muistaakseni, jotain 20% voittoa vuodessa. Voi olla , että oli enemmänkin. Itse asetan uudeksi tavoitteeksi tehdä KT;lla 50% voittoa vuonna 2020. Haastetta olla pitää.

Laitan tarkemmin TT vs. KT tulokset vain tämän vuoden. Sen jälkeen kertoilen treideistä noin muuten.

TAMMIKUUN TULOKSET

TT:

Treidit: 29 kpl.

Tappiolliset treidit: 10 kpl.

Tuotto%: 45,2

KT:

Treidit: 168 kpl

Tappiolliset treidit: 0 kpl

Tuotto%: 8,07

Noista tuloksista näkee, että KT;n keskimääräinen tuotto%/trade on varsin pieni, eikä se 500 alkukassalla ole paljon. Toisaalta jos rahaa olisi jossain vaiheessa edes 500 000 EUR, niin sehän riittäisi silti mainiosti leivän tuojaksi. Mutta se on kryptopuolella. KT toimii varmasti myös tavispörsseissä, mutta en usko samanlaisiin tuottomahdollisuuksiin. En tosin enää tiedä, millä kaikilla tavoilla voi voi tavispörsseissä treidata ja kuinka kallista se on nykyään kaikkine kuluineen. Kryptopörsseissä voi sentään treidaa 24/7/365 ja kulut taitaa olla paljon pienemmät vs tavispörssit, siksi kryptoissa tuottomahdollisuudet lienee paljon paremmat.

Tavispörssit on jotenkin niin vanhanaikaisia. Miksei ne voi olla 24/7/365 jos kerran kryptopörssit voi? Lisäksi kryptopuolella voi aloittaa kannattavasti treidaamisen jo pienellä summalla, tyyliin satasella, jopa pienemmällä, koska kulut ei syö niitä rahoja aktiivisellakaan treidaamisilla.

Palataan asiaan viimeistään maaliskuun alussa kun helmikuun tulokset on tiedossa. Muistakaa, että sijoittaminen kannattaa aina! smiley

1
+1
0
-1
1
0
10.2.2020, 01:28
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
399

Krypto-krypto treideistä maksetaan voitoista verot ja tappiot voi vähentää. Kurssit lasketaan sen hetkisten kurssien mukaan, kun kaupat on tehty. Euroissa siis.

1
+1
0
-1
1
0
10.2.2020, 04:42
Liittynyt:
6.2.2020, 00:22
Viestejä:
5

Aha, no hyvä sitten. Kiitos Casteliero. 

0
+1
0
-1
0
0
10.2.2020, 17:39
Liittynyt:
19.1.2020, 15:40
Viestejä:
1

Missä pörsseissä treidaat? Voitko esitellä vähän noita kuluja?

0
+1
0
-1
0
0
11.2.2020, 05:19
Liittynyt:
6.2.2020, 00:22
Viestejä:
5

JoelH kirjoitti:

Missä pörsseissä treidaat? Voitko esitellä vähän noita kuluja?

Nyt treidaan pelkästään Binancessa niin kerron sen kulut. 

Kuluja ei ole muita kuin depo ja withdrawkulut, sekä feet kun treidaa. Visaa kun käyttää depotessa niin siitä veloitetaan joko 3,5% tai 10USD. Jos depoo kryptoja niin ne on ilmaisia. En tiedä, että voiko Binanceen depoo tilisiirrolla, mutta jos, niin se lienee ilmainen myös. Withdrawissa veloitetaan kryptosta riippuen pieni määrä kyseistä kryptoa. Sitten treidatessa minulla on sekä osto- että myynti feet 0,075%. Jos treidaa enemmän niin feet pienenee vielä tuostakin.

Siinä kaikki.  Ei ole mitään kuukausimaksuja, säilytyskuluja tai muitakaan piilokuluja. smiley

 

 

 

 

 

 

0
+1
0
-1
0
0
15.2.2020, 13:41
Liittynyt:
2.1.2016, 17:48
Viestejä:
45

kryptotrader kirjoitti:

Nyt treidaan pelkästään Binancessa niin kerron sen kulut. 

Kuluja ei ole muita kuin depo ja withdrawkulut, sekä feet kun treidaa. Visaa kun käyttää depotessa niin siitä veloitetaan joko 3,5% tai 10USD. Jos depoo kryptoja niin ne on ilmaisia.

Osaatko sanoa miten Binancen tapauksessa eri treidausmahdollisuuksien (Spot, Margin, Futures) verotus menee? Onko riskiä että joku tuote luokitellaan CFD-hinnanerosopimukseksi ja tappioita ei saisi vähentää voitoista?

0
+1
0
-1
0
0
15.2.2020, 16:44
Liittynyt:
6.2.2020, 00:22
Viestejä:
5

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

 

Osaatko sanoa miten Binancen tapauksessa eri treidausmahdollisuuksien (Spot, Margin, Futures) verotus menee? Onko riskiä että joku tuote luokitellaan CFD-hinnanerosopimukseksi ja tappioita ei saisi vähentää voitoista?

Mielestäni ei luokitella. Olen ilmoittanut verottajalle vain pääomatulot, enkä ole erotellut margineita tai futureita tavallisista treideistä. Verottaja ei ole sen tarkemmin tuloista kysynyt koskaan, niin en silti vanno asiaa. 

1
+1
0
-1
1
0
16.2.2020, 03:51
Liittynyt:
14.4.2015, 18:55
Viestejä:
17

Terve, en treidaa, mutta eikö nämä kuukausi/vuositavoitteet rahassa tai tuotto % ole sarjassamme "tuuli huulia heiluttaa" juttuja? Miten voit niihin itse vaikuttaa? 

Pisti vain silmään tuo että harmittelit jotain yhtä virhettä ja toisen salkun treidien pitäisi voittaa 100% ajasta, kiinnostaisi kuulla lisää tästä.

Luin alkuun vähän huonosti siksi piti vähän editoida kysymystä.

Onnea matkaan!

0
+1
0
-1
0
0
16.2.2020, 22:44
Liittynyt:
6.2.2020, 00:22
Viestejä:
5

Jack Torrance kirjoitti:

Terve, en treidaa, mutta eikö nämä kuukausi/vuositavoitteet rahassa tai tuotto % ole sarjassamme "tuuli huulia heiluttaa" juttuja? Miten voit niihin itse vaikuttaa?

Terve! Onhan ne, koska markkinat. Aina voi kuitenkin tehdä suuntaa-antavia tuottoarvioita ja sen mukaan tuottotavoitteita. Esim. KT;n kanssa oletin sen tuottohistorian perusteella, että vuodessa sillä voisi tienata tyyliin sen 7 pinnaa, mutta olin positiivisessa mielessä selkeästi väärässä, koska se tavoite tuli täyteen heti tammikuussa. 

Jack Torrance kirjoitti:

Pisti vain silmään tuo että harmittelit jotain yhtä virhettä ja toisen salkun treidien pitäisi voittaa 100% ajasta, kiinnostaisi kuulla lisää tästä.

Itseasiassa noissa kyse on samasta treidisalkusta( KT= kingtrade salkku).  Harmittelin, koska kun tein sen yhden treidivirheen niin se osoitti ettei se olekaan sataprosenttinen, koska sen inhimillisen virheen mahdollisuus. Muuten olisikin KT treidien onnistumisprosentit ollut tähän mennessä täydet 100%. Mutta siksi sanoinkin aloituspostauksessa, että KT;lla voittaa KÄYTÄNNÖSSÄ 100% ajasta. Hehe!

Olen kertonut siitä KT;sta aloituspostauksessa oikeastaan sen minkä haluan siitä kertoa. Tietenkin kerron tähän blogiin pitkin vuotta KT;n tulokset ja treidimäärät*. Sen toimintaperiaatteet ja kaikki muut tiedot siitä saa rahalla, eli ilmaiseksi sitä en aio kertoa, vaikken olekaan tietoja varsinaisesti myymässä. Jos joskus yllättäen tulisi kaupat tehtyä, niin dokumentit treideistä löytyy suoraan kryptopörssistä ( Binance), josta ne voi tarvittaessa ladata ja joilla voin todistaa ne treidit aidoiksi.

*Tänne blogiin laitan seurantatulokset kuukausittain ja koosteen tämän vuoden lopulla, koska haluan itse nähdä, sekä näyttää muille KT;n tuottopotentiaalin sekä sen, että odotettavissa on treidien onnistumisprosentiksi täydet 100%. Toivottavasti en tee vahingossa niitä inhimillisiä treidivirheitä. Lisäksi haluan näyttää ettei niitä onnistuneita KT treidejä tule sitten vain 1 tai 10, vaan satoja tai 4figs määrä.

Sinänsä tuolla, että onko KT treidien onnistumis% 100 vai ei, ei ole enää väliä, koska jos kerran krypto vs krypto treideistä voi taas nykyään tappiot vähentää verotuksessa, niin pystyn treidaamaan normaalisti muutenkin eikä tarvii treidaa noin, mikäli tuotot osoittautuu liian pieneksi. Onneksi näyttää siltä, että ainakin vuosituotto tulee olemaan ihan hyvä. Joka tapauksessa KT lienee sellainen tapa treidata jolla kokemattomasta- tai tappiollisesta treidaajasta tulee samantien voitollinen sellainen, jos vaan käyttää oikein ja ymmärtää KT konseptin kokonaisuudessaan. 

Jack Torrance kirjoitti:
Onnea matkaan!

Kiitos samoin! smiley

0
+1
0
-1
0
0