Olet täällä

Kryptotraderin treidit ja turinat! - 2.1.2022 03.37

Tättärää: Olen tietoinen tuosta ja sen takia en treidaa millään johdannaisella. 

Manialöytyy kirjoitti:

Toimiiko noi Koinlyt yms. jo kunnolla, kun kryptotreidien kirjaaminen on kovin tuskaista hommaa. Eikö periaatteessa esim. stablecoinillakin ostaminen ole verotettava tapahtuma, jos sen arvo on kerennyt hieman edellisestä kaupasta muuttumaan vai jaksaako kukaan niin pieniä muutoksia laskea/mikäköhän on verottajan kanta asiaan?

No, Tutkin joskus koinlya ja ei se silloin ainakaan täydellisesti toiminut. Teen muutenkin mieluummin itse sen kirjanpidon ja tosiaan on aika tuskaista välillä. Kaikki voitolliset treidit on verollisia, on ne miten pieniä tahansa. Jos nyt sattuu tulemaan joskus voittoa tyyliin 0,0015 euroa, kuten kryptotreideissä voi joskus jopa tulla, niin tuollaisia ei varmaankaan monikaan merkitse mihinkään, paitsi jos niitä tulee niin paljon, että sillä on jotain merkitystä. Tosin minulla kyllä tulee tuollaisetkin voitot merkittyä automaattisesti, koska käytän kirjanpidossa 4 desimaalia.

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 31.12.2021 03.44

JR kirjoitti:

Eikö ois rehellisempää mennä töihin?

Jos jossain vaiheessa löydät jonkun viistastenkiven tossa kryptohommassa, niin tienaisit enemmän, koska sulla olis enemmä sijoitettavaa.

Ja siihen asti et olisi ollut loinen. Tämä on tosi täysin asiaton viesti, jos olet jotenkin aidostin täysin työkyvytön, mutta en muista semmoista viestiä...

Ei tarvitse olla TÄYSIN työkyvytön jotta ei pääse töihin. Joten lol... En olekaan avautunut tässä blogissa työkyvystäni tai mistään muustakaan semmoisesta henkilökohtaisemmasta asiasta, enkä aio, joten et ole voinutkaan lukea. Oikeasti typerä postaus sinulta! No, sama se. 

Casteliero kirjoitti:

Viisastenkivi on kyllä vähän hukassa, kun holdaamalla Ethereumia koko vuoden olis saanu muutenkin tuplana tuotot. 

Näinpä. devil

 

Artsipappa kirjoitti:
 Noi tuotot ei ole tosiaan kovin häävejä jos katsoo paljonko kryptot noussut. Toki prosentuaalisesti hieno vuosituotto, mutta isossa 🐂 markkinassa kaikki on sijoittajaneroja. Veri punnitaan vasta kun alkaa 🐻 iskee.
 

Parin vuoden bearmarket on jo koettu. Heh!  Juu, on noussutkin, mutta kun olen daytraderi enkä hodlaa mitään yhtään pidempään, niin joudun tyytymään tuohon. Karmea kohtalo....crying

Ehkä paremmin ensi vuonna! :)

 

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 30.12.2021 10.07

Perhana kun onkin pitkä aika, kun viimeksi päivitin tätä. No, vanhana aika menee nopeammin kuin luotijuna. Terve vaan kaikille! 

Eipä ole muutenkaan ollut oikein mitään kirjoitettavaa. No, vuosi on lopuillaan ja tälle vuodelle ei ole enää treidejä tiedossa, joten laitetaan vuosi pakettiin. Hyvä syy kirjoittaa. hah! Ja nyt sattuu olemaan hyvää aikaa kirjoitella.

Tämä vuosi oli tuloksellisesti ihan hyvä. Biittasin OMHX25 indeksin, no kryptotreidien vertailu tuohon on tietenkin tosi huono, mutta kunhan mainitsin teidän kiusaksi. lol. Alkuvuonna treidasin enimmäkseen kingtreidaten Binancella, mutta tovi viime postauksen jälkeen eksyin Binancen ulkopuolelle ja vähän iski ahneus, kun olin lukenut eri foorumeilta miten Metamask ja Pancake tms jutut toimii sillain hienosti. 

Löysin nääs vahingossa sellaisen sivuston kuin DXsale. Se on sivusto, joka on kryptojen launchpadi. Sieltä saa ostaa uusia kryptoja ja ne on sellaisia, joita ei yleensä tuossa vaiheessa löydy mistään muualta vielä, varsinkaan kryptopörsseistä, eikä edes mainita CoinGeckossa. Eli sieltä saa ostaa kryptoja todella alkuvaiheessa. Eniveis silmiini osui tietenkin sellaisia postauksia, jossa oltiin kuulemma voitettu todella isosti, esim moni oli tienannut sillä kuuluisalla safemoonilla todella paljon ja myös muilla. Itse en osallistunut siihen safemoonin meininkeihin missään vaiheessa ja olisin ollutkin myöhässä siitä. Tottakai tuli sellainen pieni gämblingfiilis, että piti itsekin kokeilla miten äijän käy. Nimittäin Metamask (nettilompakko) - Pancakeswap (treidipaikka)- DXsale - kombo on sellainen kombo, jossa voi voittaa isosti, mutta toki voi myös helposti hävitä isosti. Todennäköisemmin häviää nykyisin, koska erilaisia huijareita liikkuu tuolla DXsalessa tosi paljon. Tai liikkui kun viimeksi kävin kauppaa tuolla. En kyllä voi suositella kuin absoluuttiselle gämblerille, joka uskaltaa ottaa riskejä, tai sellaiselle joka todella tietää mitä tekee. Nimittäin voitot voi kyllä olla todella massiivisia jos niinsanotusti osuu kunnolla hollille. Silloin puhutaan satakertaisista voitoista tai jopa enemmän hyvinkin nopeasti. Mutta löytyy niitä kaiken menettäneitäkin paljon. Siellä Pancakessa ei muuten tietääkseni edes ole stoplossmahdollisuutta, joten jos aikoo daytreidaa niin on käytännössä pakollista olla koneen ääressä sen ajan, koska liikut on todella voimakkaita molempiin suuntiin. Itse en ollut aina ja sain maksaa siitä.

Tuosta seikkailusta taisin jäädä lievästi tappiolle, en ole varma, mutta olen ihan tyytyväinen silti, etten hävinnyt enempää ja sain kuitenkin hyvää kokemusta erilaisesta treidaamisesta. Saattaa olla, että vielä joskus kokeilen uudestaan pikkurahalla. Palasin vähän aikaa sitten takaisin Binanceen treidaamaan ja sen jälkeen on taas ollut varsin seesteistä. Osin kingtreidaan ja välillä saatan tehdä isompia erillisiä treidejä, jos löytyy paikka.

Jos haluaisin turvallisen varmaa profittia saada koko ajan, niin pitäisi pysyä kingtreideissä pelkästään. En uskalla sitä kyllä luvata, koska oma treidikassa on aivan liian pieni vielä jotta voisin elättää itseni treidaamalla, se kun on se meikäläisen tavoite. Siispä meikäläisen pitää ja myös joutuu ottaa hallittuja riskejä. On nimittäin varmuudella iso ongelma edessä ja sen on varmaankin edessä viimeistään vuoden kuluttua. Olen siis työtön ja saan tietenkin tukia. En ole toistaiseksi saanut noottia treidaamisesta ja tuet ei ole siis pienentynyt/poistunut, vielä, koska pääomatulot. Viime vuoden voitot oli tosin vielä niin pienet, mutta tämän vuoden voitot on jo tuhansia euroja. Taitaa vaikuttaa siis tukiin jo väkisinkin. En tiedä miten paljon. 2022 odotan edelleen suurempia voittoja, kuin tänä vuonna.

En pidä sinänsä sitä vääränä, että tukia vähennetään/poistetaan jos on rahaa tarpeeksi. siitä ei ole kyse. Vaan meikäläisen ongelma on siinä, että ehdinkö tienaamaan tarpeeksi rahaa, että voin alkaa elättämään itseni ennen kuin tuet lähtee, koska jos en niin on aika onneton tulevaisuus tiedossa. Siksi joudun ottamaan riskitreidejä myös. Jos rahaa olisi tarpeeksi, pysyisin kingtradessa ja niiden voitoilla ottaisin rahat elämiseen, sijoittaisin, sekä myös treidaisin ne riskisemmät treidit jos mieli tekisi. Eli kisaan tyyliin, kassan riittävä kasvu vs tukien katkeaminen, välillä ja taitaa olla vähän kiire ,jos ajattelee kuinka nopeasti rahaa voi saada treidaamalla. Haastetta tosin minullekin vähän sentään , ettei ole elämä liian tylsää. Sinänsä mielenkiintoista on siis tämä. Hah!

Tuossa vielä graafi tämän vuoden treideistä:

Semmoista tällä kertaa. Palaillaan päivitysten saralla taas jossain vaiheessa! Menestystä kaikille ja hyvää uutta vuotta!

PS: Opin vihdoinkin sen miten graafiin saadaan profitit prosentteina. Vuoden pieni voitto on se, jesss! :)

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 2.3.2021 05.15

Luin juuri Akin kolumnin https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/fomo-tarttuu-arhakammin-... niin tämä kohta laittoi hymyn huulille: 

Quote:
Kryptosijoittajatkaan eivät ole kunnon paniikkimyyntiä vielä nähneetkään. Kun pelko pääsee ahneuden niskan päälle, niin siinä mellakassa murtuu reisiluita ja tallautuu pikkulapsien lisäksi aikuisiakin kuoliaaksi. Eiköhän kryptot vielä tässä jonkun 70-80 prosentin syväkyykyn jossain vaiheessa löydä.

Itse ihmettelisin vahvasti jos ei tule. Me, jotka ollaan jokusen vuoden ja varsinkin ne, jotka on olleet kryptokuvioissa mukana sen about 10 vuotta, niin ollaan jo nähty noita. Esim. vuonna 18 monet kryptot syöksyi 90 pinnaa plus, viime vuoden maaliskuun syöksystä puhumattakaan. Vuodet 18 ja 19 oli muutenkin ns kryptotalven aikaa ja monilla kryptoilla oli taulussa jopa 98%+ miinukset. Eli 70 - 80 pinnan syöksyjä on jo nähty eikä ainakaan itseäni enää nuo heilauta, vaikka sellaiset taas tulisikin. Ehkä juuri siksi hymyilytti, voi tosin olla väsymystäkin, koska kello on taas liikaa. Tiedä häntä. 

Tällä hetkellä muuten minun treidikohteena olevat kryptot oli vielä eilen miinuksella yli 50%. Tänään nuo jo korjasikin ylöspäin parisenkymmentä pinnaa. Saattaa kyllä nuo vielä kyykätä sinne 70 pinnan alapuolelle. Riippuen siitä, oliko korjausliike vielä tässä vai ei. Hyviä treidejä on tullutkin, joskin suhteellisen pienituottoisia tällä kertaa. 

Syy miksi päätin kirjoitella on kuitenkin se, että mietin miten ne uudet kryptosijoittajat/traderit on mahtanut varautua tuleviin syväkyykkyihin. Riskinhallinta kun on varsin tärkeää, jos meinaa näitä hommia tehdä ja jatkaa. Kuten Aki arveli, niin syväkyykkyjä tulee aikalailla varmasti. Viime vuoden maaliskuussa luulin, että riskienhallinta on kuosissa, mutta katinkontit ollut. Olin mukavalmiina lasketteleviin kursseihin.. En sitten ollutkaan, tarpeeksi, koska se syöksy oli niin nopea. Lisäksi treiditaidot ei ollut ihan tikissä, niinpä virheitä tuli myös tehtyä liikaa. No, miten sitten varautua. Minun tapauksessa, siis silloin jos en "kingtreidaa" kuten nykyään teen, niin ensinnäkin itse olen pitänyt suurinpiirtein nyrkkisääntönä sitä, etten häviä kassasta enempää kuin max 1%/trade. Se varmistetaan sillä stoplossilla.

Joku tuosta prosenttisäännöstä joskus muuten kitisi minulle, että minkä takia olen noin hiiri, etten uskaltanut riskeerata enempää. Isompi riski, isompi tuotto kuulemma. Juu näinhän se on yleensä, mutta jos on aloittelija, varsinkin daytreidaamisessa, niin todellakin kannattaa pitää alussa tiukkaa linjaa, ehkä jopa tuotakin tiukempaa, koska muuten kyllä todnäk. käy kylmät ja rahat menee, koska kokemattomuus ja hermoilu. Sitäpaitsi on mukavampaa hävitä pienesti oppirahoja, kuin suuresti. Sitten kokeneempana voi riskeerata vähän enemmänkin välillä, jos siihen löytyy perustelut. Lisäksi on edelleen hyvin muistissa vuosituhannen vaihteen IT - kuplan treidaamiset, jolloin minulla ei oikeastaan käytännössä ollut riskienhallintaa ja yllätys yllätys kaikki meni. Hyvin tehokas ja opettava kokemus oli se. 

Sellainen sepustus tällä kertaa illan päätteeksi. smiley

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 28.2.2021 06.17

Tervehdys!

Tässä kuussa en enää tee treidejä, joten laitanpa pientä päivitystä treidihässäköistä.

Taidan olla varsin kärsimätön joissain asioissa. Kun siirryin treidaamisessa isommille timeframeille, siis vähäksi aikaa, niin aika kävi pitkäveteisen tylsäksi hyvinkin nopeasti. Siispä jouduin ottamaan muutaman satasen käyttöön daytradettavaksi, jotta olisi ajankulua. Treidikoot ja niiden voitto on ollut luokkaa muutama taala/trade, eli salkun kokoon nähden hyvinkin pienituottoista koko homma. No, tuottojen osalta homma kusi heti alusta lähtien, teoriassa. Nimittäin kun tarkoituksena oli myydä pieni osa eräitä kryptoja, niin tuli vahingossa myytyä ne kaikki, koska vaan unohdin laittaa myyntilaitaan pienen määrän kaikkien sijaan ja samalla tuli sitten tehtyä kirjanpidollisia tappioita muutaman satasen verran. Ei sillä mitään väliä sinänsä ole, koska ostin kryptot samantien takaisin ja korjasin virheet heti. Oikeaa tappiota ei tullut kuin suurinpiirtein feen verran, mutta kirjanpitoon silti ne 3figs tappiot ja mikä pahinta, niin käbbyrään tuli pari pientä rumentavaa laskukohtaa. broken heart Oikeasti tossa harmittaa omat töpit. Ei se, että tapahtui kerran, vaan että tapahtui kahdesti. Pitäisi olla vähän tarkempi ja malttaa olla hosumatta noissa toimeksiannoissa. Joskus kun töpit saattaa maksaa ison kasan rahaa. 

Noin muuten helmikuu oli hyvä. Tuottoa tuli tuplat vs tammikuu. Saa nähdä, miten maaliskuu. Korjausliike kun tosiaan on alkanut nyt ja voi mennä ehkä pitkäänkin ennenkuin korjausliike vaihtuu takaisin nousu - uralle. Jatkan pikkutreidien tekemistä viihteenä ja samaan aikaan isommilla timeframeilla varsinaista treidaamista ainakin sen aikaa, kunnes graafit näyttää trendin kääntymisen merkkejä. Siispä en välttämättä odota kovinkaan hyvää maaliskuuta, mutta kuitenkin ilman omia töppejä voitollista kuuta eniveis. 

Hyvää kevättä kaikille!

PS: Jo näillä voitoilla meikäläinen elättäisi itsensä, mikäli nämä tulot olisi säännöllisiä ja varmoja, koska elämisen kulut on niin pieniä. Tosin kauheasti mitään ylimääräistä mukavaa ei voisi tehdä. cheeky

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 15.2.2021 05.03

WD40 kirjoitti:

Mielenkiinnosta: haluatko esitellä yhden perustreidisi? Mistä lähti idea ko. treidin tekemiseen, mitä tavoittelit treidillä, miten avasit ja suljit treidin. En tiedä ko. maailmasta mitään ja olisi hauska kuulla mitä se on käytännössä.

Tervehdys! 

Minulla on oma tapa treidata ja pidän sen omana tietona. Tosin sen tiedon saa kyllä isolla rahalla. Sen sijaan laitan pari youtube linkkiä, jossa toisessa nähdään mitä daytreidaaminen on käytännössä. Toisessa taas on erinomaista opiskelumateriaalia, jos haluaa kokeilla itse sitä treidaamista. Tietenkin suosittelen vahvasti ensin opettelemaan teknisen analyysin salat ja asiat, mitkä täytyy olla kunnossa, jos ylipäänsä meinaa selvitä ilman katastrofaalista rahan menettämistä. 

Jees, tässä on erään daytraderin treidiarkea.

https://www.youtube.com/watch?v=OVubL57TDoU&t=2145s

 

Tällä kanavalla on erinomaista opiskelumateriaalia ja suosittelen vahvasti katsomaan kaikki Jared Wesleyn videot. Jos ei sisäistä oppeja heti, niin kannattaa katsoa uudestaan. Niissä videoissa käydään läpi niin riskinhallinnat, kuin myös niitä osakkeen osto- ja myyntipaikkoja. Joidenkin mielestä Jared on aika tyly "ope", mutta ei kannata antaa sen häiritä, koska tietää mistä puhuu. 

https://www.youtube.com/c/LivetradersNet/videos

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 15.2.2021 04.48

Tervehdys!

Pientä päivitystä. Myin tänään kaikki kryptot pois vähäksi aikaa. Päivällä tuli vaan yhtäkkiä sellainen kutina, että pitää nyt heivata kryptot salkusta, ainakin vähäksi aikaa. Perhana, kesken aktiivisen treidikevään. No, näitä mulle tulee aina joskus ja tosi harvoin. Se on ties mikä henkimaailman juttu. Syytä en tiedä miksi "varoitus" ja onko aiheellinen. Yleensä on ollut, mutta juuri tällä hetkellä katselen kun ainakin miun treidaamat DeFi kryptot laskettelee voimakkaasti. En tiedä syytä, että miksi enkä ole katsonut kryptouutisia. Toisaalta jo on aikakin, että ne korjaa välillä. 

Parasta kuitenkin on se, että ehdin tuplaamaan salkun. heart

No, nyt sitten tarkkaillaan tilannetta ja jos treidaan, niin treidaan isommalla timeframella. Normaalisti daytraderina treidaan minuutti - 15 min kynttilöillä, mutta nyt minimissään 4 tunnin ja max 1day kynttilöillä. Siispä treidejä tulee harvemmin ja näin taitaa jatkua ehkä kuukauden verran. Aika näyttää. Fiilis on hyvä tästä huolimatta ja uskon hyvää tulevaisuuteen näissä hommissa. wink

 

Menestyksekästä vuotta 2021 kaikille!

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 1.2.2021 03.55

Onpa Maria Bartiromo vanhentunut. No ei ole tietenkään yllätys.

IT-kuplan aikaan treidatessa minulla oli yleensä CNBC kanava auki ja siihen aikaan ihan vähän vaan kuolasin aina Mariaa. :)

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 1.2.2021 01.38

Moro!

Aika menee kyllä nopeasti. Tammikuu tuli ja meni noin niinku naps. Tuli niin kaunis graafi ja vieläpä ylitin kilon voiton rajan, niin päätin päivitellä blogia. 

Case Gamestop on ollut osakemarkkinoiden osalta mielenkiintoisinta häppeninkiä aikoihin. Viikon verran olen seurannut tapahtumia. Kävi mielessä, että ostaisin itsekin yhden Gamestopin osakkeen, sekä tueksi, että olisin päässyt mukaan johonkin eeppiseen, minkä historia tulee varmasti muistamaan tulevaisuudessa. Olisi vaan pitänyt olla tili valmiiksi avattuna vaikkapa tuolla Nordnetilla. En kuitenkaan viitsinyt tuon takia tiliä avata. Tyydytään tällä kertaa seuraamaan tapahtumia sivusta. On tarpeeksi mielenkiintoista muutenkin. Mitäköhän jatkossa tapahtuu mm. osakemarkkinoille tämän seurauksena. Onko viimeistään tässä lähtölaukaus uuteen kriisiin ja jopa pahempaan sellaiseen, kuin esim vuonna 2008. Niinkuin ei se korona olisi jo riittänyt tällä erää kriisien osalta. No, ei yhtä ilman toista. En kuitenkaan moiti WSB porukoiden ja heidän tukijoiden toimintaa ja olen hengessä mukana, koska pelin pitää olla reilua ja rehellistä kaikille. Niin piensijoittajille kuin isommillekin toimijoille.

Saa nähdä miten tuo case vaikuttaa kryptomarkkinoihin. Voisi kuvitella, että ei ainakaan negatiivisesti, koska luottamus mm. osakemarkkinoihin taitaa vähän horjua jo nyt ja horjumisen määrä sitten lopulta riippunee siitä miten tämä case ratkaistaan ja mikä on lopputulos.  WSB:ssä kuitenkin on jo ollut juttua kryptoista. Oletan, että on tulossa paljon uusia ihmisiä kryptojen pariin, mikä on tietenkin hyvä, koska lisää volatiilisuutta kryptomarkkinoille ja sitä kautta pitäisi tulosta tulla sitten minullekin enempi profittia.

Omat treidit sujuu hyvin ja voittoa tuli jo tässä kuussa enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Eli hyvällä tiellä ollaan ja toiveissa on, että jo tänä vuonna tulee 5 figs tulos. Sinänsä hauskaa toivoa tuollaista, kun kassaa oli vuoden vaihteessa reippaat 2700 EUR. Tosin jos noin jatkuu niin 5figs on nouu breineri.

 

Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Rahaa tulee tasaisen varmasti ja tämän ei pitäisi muuttua, mutta mahdollisesti kasvavana mustana joutsenena kuitenkin tuo case Gamestop on tuolla taustalla. Saapa nähdä.

Menestystä kaikille! 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptotraderin treidit ja turinat! - 6.1.2021 05.57

kryptotrader kirjoitti:

Uusi kasinoprojekti lähti sentään ihan mukavasti käyntiin, koska nyt rolli on 9 euroa. :) 

Ei oo enää. :D Koitetaan uudestaan sitten joskus, kun tulee jollekin kasinosaitille ilmaiskierroksia tarjolle.

Näytä koko viesti