Olet täällä

Motocut Oy

17.9.2020, 15:04
#1
Liittynyt:
11.9.2017, 14:34
Viestejä:
43
Pisteet:
+20

Invesdorin kautta olisi mahdollisuus sijoittaa MotoCut nimiseen yritykseen, joka tarjoaa ratkaisuja rakennuspaalujen katkaisuun. Esittelyn mukaan suoria kilpailijoita ei ole ja teknologia täten uniikkia.

Linkki Invesdorin sivulle

Perinteisesti katkaisuhommat tehdään käsin ja Motocutin teknologian pitäisi yrityksen mukaan tarjota merkittävästi parempaa tuottavuutta ja työturvallisuutta. 

Liikevaihtoa toistaiseksi aika minimaalisesti ja kasvutavoitteet kovat. Onko kellään substanssiosaamista rakennusalalta arvioimaan yrityksen tarjoaman teknologian kilpailukykyä? 

 

0
+1
0
-1
0
0
17.9.2020, 17:49
Liittynyt:
8.3.2017, 08:40
Viestejä:
148
Pisteet:
+81

Ei ole minkäänlaista alakohtaista tietotaitoa arvioimaan teknologian kilpailukykyä, mutta ajattelen nyt kuitenkin ääneen nopean tarkastelun tuloksena saadun mutuni kun jostakin syystä kiinnostuin firmasta:

+ Tiimi vaikuttaa vähintään kohtuupätevältä työhistorioiden valossa

+ Laitteita on ollut jo vuosia käytössä ja videoitu asiakas vaikuttaa tyytyväiseltä hankintaan

Kysymysmerkkejä:

? Patenttien "kattavuus". Maallikkona jotenkin vaikea kuvitella että laitteen toimivuus on kiinni nimenomaan jostakin patentoidusta ratkaisusta, ts. kilpailua voi tulla nopeastikin

? Väitetään ettei suoria kilpailijoita ole yhtään, mutta keskustelufoorumilta voi poimia tuoreen kysymyksen ja vastauksen, copy paste:

anonymous noin 7 tuntia sitten

It seems that there's plenty of product innovation happening in the space to replace manual methods. For example, Mr Cropper (https://www.mrcropper.co.uk/pile-croppers/) lists various machinery for the task. Some questions on this: How do you differentiate vs other mechanized solutions? What is the approximate market share of manual vs mechanized methods? Thank you!

MotoCut Oy 

Motocut oy

 noin 7 tuntia sitten

Thanks for your good question. I think Mr. Cropper's page lists quite nicely the offering in the markets. There are several solutions for cropping different kinds of concrete piles. Our attachment is the only one that cuts the piles with saw units and therefore cuts also the reinforcements inside the piles. We are also the only excavator attachment provider of plasma cutters, which can cut steel pipes.

It is very difficult to estimate the market shares between manual and mechanized methods. In many cases you will need to do both cutting and cropping of the piles. As you can see, for cropping there are already attachments in the markets. Most of the cutting today is done manually as there has been no tools for automating the work.

anonymous 25 minuuttia sitten

Power Cropper, listed by Mr Cropper for roughly same pile sizes, also seems to cut square piles incl. rebar at one go. What is the key difference between using a saw unit and hydraulic jaws? How does the cost of consumables or periodic maintenance compare between these two tools?

 

Aikanaan saatava vastaus viimeiseen kysymykseen varsin mielenkiintoinen. Liioitellaanko patentteja ja kilpailijoiden puutetta?    

 

0
+1
0
-1
0
0
17.9.2020, 19:31
Liittynyt:
17.8.2020, 18:12
Viestejä:
218
Pisteet:
+122

Tämän laitteen kaari lienee samanlainen kuin kahden muun työkonevarusteen. Metsäkoneen eli harvesterin moto - katkaisu-, kaato- ja karsintapää on samanlainen monimutkainen hydraulikoneisto raakaan työskentelyyn. Ensimmäisten protojen kehityttyä niitä tehtiin 70-luvulta kymmenissä pajoissa ympäri Suomea, kunnes muutama jäi eloon. Vastaava varuste kaivinkoneisiin oli rikotin eli hydraulinen iskuvasara kaiken mahdollisen särkemiseen palasiksi purkutyömailla. Sitäkin kopioitiin useissa maissa, kunnes muutama jäi eloon.

Tuotetta on kehitetty ja ainakin myyntikanavat ympäri maailmaa ovat kunnossa. Kyllä Ylöjärveltä on ennenkin lentokentille ponkastu. Alkutaival on vielä sitkas ja jälkimarkkinan kehittäminen laitteelle on vasta aluillaan. Myyntitulot eivät kata kustannuksia, joita näyttää karttuvan ripeää tahtia. Sijoittajalla hiki nousee otsalle - Motocutin julkiset tiedot alla.

Täytyy toivottaa ahkerille ihmisille onnea matkaan. Ei tuotteeessa vikaa ole, markkina vain on julma.

0
+1
0
-1
0
0
18.9.2020, 16:55
Liittynyt:
13.2.2019, 21:48
Viestejä:
3
Pisteet:
+1

Suomesta on vaikea löytää kiinnostusta aliurakoiden pilkkomisen takia. Tavallisesti aliurakoitsijat käyvät paaluttamassa paalutuskoneella ja sen jälkeen kone lähtee toiselle työmaalle. Seuraavaksi työmaalle saapuu mittamies joka merkkaa katkaisutasot, sitten suunnittelija antaa katkaisuluvan, minkä jälkeen paalusahan ja lekan kanssa tulee miehet katkaisemaan paalut, ja jämäpalat jaa tilaajan riesaksi. Eli mikäli tuotetta haluisi käyttää pitäisi aliurakoitsijan tuoda paalutuskoneen ja mittamiehen käynnin jälkee kaivinkone työmaalle. Vaikea kuvitella että kaivinkoneen tuonti ja vienti lavetilla 120e/h ja koneen kalliimpi tuntihinta tulisi halvemmaksi kuin urakkapalkalla hakkaavat miehet. Paaluissa välillä joudutaan myös tekemään momenttijäykkäkiinnityksiä, eli piikkaamaan raudat esille ja taivuttamaan nämä raudoitukseen, eikä laitteen sahaustoiminta ole tähän kauhean tehokas, eli miehet saattaa joutua tulemaan tekemään käsitöitä joka tapauksessa. Kansainvälisesti voi olla enemmän kysytää mutta niin on myös kilpailevia tuotteita.

1
+1
0
-1
1
0
18.9.2020, 17:19
Liittynyt:
17.8.2020, 18:12
Viestejä:
218
Pisteet:
+122

MotoCutin luusisi löytävän synergiaetuja vientiin yhteistoiminnalla Junttan Oy:n kanssa. Junttan tekee Kuopiossa paalutuskoneita.

https://junttan.com/fi/

Savolaiset tekevät ihan hyvää liikevaihtoa 47...43 milj.e vuodessa ja kunnollista tulosta. Lisäksi ovat panostaneeet hyvin jälkimarkkinoihin ja varaosiin, joissa kilpailuetu tulee omasta valmistuksesta ja tehokkaasta alihankinnasta.

Edellä kirjoitettu panee miettimään syytä, miksi Junttanilla ei jo ole tällaista tuotetta.

0
+1
0
-1
0
0