Olet täällä

Motocut Oy - 18.9.2020 04.55

Suomesta on vaikea löytää kiinnostusta aliurakoiden pilkkomisen takia. Tavallisesti aliurakoitsijat käyvät paaluttamassa paalutuskoneella ja sen jälkeen kone lähtee toiselle työmaalle. Seuraavaksi työmaalle saapuu mittamies joka merkkaa katkaisutasot, sitten suunnittelija antaa katkaisuluvan, minkä jälkeen paalusahan ja lekan kanssa tulee miehet katkaisemaan paalut, ja jämäpalat jaa tilaajan riesaksi. Eli mikäli tuotetta haluisi käyttää pitäisi aliurakoitsijan tuoda paalutuskoneen ja mittamiehen käynnin jälkee kaivinkone työmaalle. Vaikea kuvitella että kaivinkoneen tuonti ja vienti lavetilla 120e/h ja koneen kalliimpi tuntihinta tulisi halvemmaksi kuin urakkapalkalla hakkaavat miehet. Paaluissa välillä joudutaan myös tekemään momenttijäykkäkiinnityksiä, eli piikkaamaan raudat esille ja taivuttamaan nämä raudoitukseen, eikä laitteen sahaustoiminta ole tähän kauhean tehokas, eli miehet saattaa joutua tulemaan tekemään käsitöitä joka tapauksessa. Kansainvälisesti voi olla enemmän kysytää mutta niin on myös kilpailevia tuotteita.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.3.2020 06.03

Tarkoittanet Abbotin ID NOW COVID19 pikatestiä:

https://www.alere.com/en/home/product-details/id-now-covid-19.html

Pikatesteissä yleisesti ongelmana on niiden tarkkuus ja tuon toimivuutta ei voi kuin arvailla tässä vaiheessa kun asiaa ei ole vielä juurikaan tutkittu.

Fact Sheetistä seuraava lainaus:

What does it mean if the specimen tests negative for the virus that causes COVID-19?

A negative test result for this test means that SARS-CoV-2 RNA was not present in the specimen above the limit of detection. However, a negative result does not rule out COVID-19 and should not be used as the sole basis for treatment or patient management decisions. A negative result does not exclude the possibility of COVID-19.  

When diagnostic testing is negative, the possibility of a false negative result should be considered in the context of a patient’s recent exposures and the presence of clinical signs and symptoms consistent with COVID-19. The possibility of a false negative result should especially be considered if the patient’s recent exposures or clinical presentation indicate that COVID-19 is likely, and diagnostic tests for other causes of illness (e.g., other respiratory illness) are negative. If COVID-19 is still suspected based on exposure history together with other clinical findings, re-testing should be considered by healthcare providers in consultation with public health authorities.  

Näytä koko viesti
Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 20.2.2019 10.13

Mielenkiintoinen blogi ja jatka vaan kirjoittelua, näitä on ollut mukava lukea.

Rakennusalalla työskentelevänä voisin todeta sen että kyllä se Lehto sieltä ainakaan nousee. Lehdon liiketoimintamalli on paljon kustannustehokkaampi kuin muiden isojen toimijoiden ja uskovaiset ovat varmaa ja halpaa työvoimaa. Jos (ja kun) rakentaminen lähtee laskuun niin yritykset joilla on pieni kulurakenne, tulevat menestymään kilpailussa. Näkisin että tästä ja aikaisemmin mainitun osaavan työvoiman puutteen takia alalla tullaan näkemään vielä karuja lukemia. Tämä sataa loppupeleissä Lehdon pussiin mutta voi olla että rahalle saisi myös paremman tuoton muualta tätä odotellessa. 

Työvoimapulan takia suosittelen tällä hetkellä välttämään rakennusalan yrityksiä. Kun rakentajat eivät ymmärrä mistään mitään ja urakka saadaan valmiiksi, voi hyvänkin tuloksen takana piillä takuuajalle sisältyvät mittavat korjauskulut. Nämä yleensä tulevat ilmi vasta viiveellä tai lehtien valitusartikkeleiden kautta. 

Olen oikeasti huolissani minkälaista seppiä alalta löytyy. Meidän yrityksessä kirottiin pitkään kun eräs vastaava ei ymmärtänyt mistään mitään ja oikoi omin päin suunnitelmia ja näitä korjattiin isolla rahalla. Ennen kuin kerettiin antamaan monoa niin oli saanut jo tarjouksen kilpailijalta isommalla palkalla ja yllätti meidät irtisanomalla itsensä. Näkisin että isompikin romahdus olisi paikoillaan jotta näistä pelkästään ongelmia aiheuttavista henkilöistä päästäisiin eroon. Nyt huonotkin työntekijät löytävät töitä ja vanhinko pääsee kiertämään minkä takia en ihmettele yhtään miksi eri yritysten tulokset eivät ole niin hyviä kuin olisi mahdollista. 

Näytä koko viesti