Olet täällä

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 20.2.2019 10.13

Mielenkiintoinen blogi ja jatka vaan kirjoittelua, näitä on ollut mukava lukea.

Rakennusalalla työskentelevänä voisin todeta sen että kyllä se Lehto sieltä ainakaan nousee. Lehdon liiketoimintamalli on paljon kustannustehokkaampi kuin muiden isojen toimijoiden ja uskovaiset ovat varmaa ja halpaa työvoimaa. Jos (ja kun) rakentaminen lähtee laskuun niin yritykset joilla on pieni kulurakenne, tulevat menestymään kilpailussa. Näkisin että tästä ja aikaisemmin mainitun osaavan työvoiman puutteen takia alalla tullaan näkemään vielä karuja lukemia. Tämä sataa loppupeleissä Lehdon pussiin mutta voi olla että rahalle saisi myös paremman tuoton muualta tätä odotellessa. 

Työvoimapulan takia suosittelen tällä hetkellä välttämään rakennusalan yrityksiä. Kun rakentajat eivät ymmärrä mistään mitään ja urakka saadaan valmiiksi, voi hyvänkin tuloksen takana piillä takuuajalle sisältyvät mittavat korjauskulut. Nämä yleensä tulevat ilmi vasta viiveellä tai lehtien valitusartikkeleiden kautta. 

Olen oikeasti huolissani minkälaista seppiä alalta löytyy. Meidän yrityksessä kirottiin pitkään kun eräs vastaava ei ymmärtänyt mistään mitään ja oikoi omin päin suunnitelmia ja näitä korjattiin isolla rahalla. Ennen kuin kerettiin antamaan monoa niin oli saanut jo tarjouksen kilpailijalta isommalla palkalla ja yllätti meidät irtisanomalla itsensä. Näkisin että isompikin romahdus olisi paikoillaan jotta näistä pelkästään ongelmia aiheuttavista henkilöistä päästäisiin eroon. Nyt huonotkin työntekijät löytävät töitä ja vanhinko pääsee kiertämään minkä takia en ihmettele yhtään miksi eri yritysten tulokset eivät ole niin hyviä kuin olisi mahdollista. 

Näytä koko viesti