Olet täällä

Saksan ja Ranskan vaalit + osakekurssit?

Käyttäjän baatiful kuva
Liittynyt: 22.11.2016, 20:52
Viestejä: 53

Miten sijoittajat odottavat Saksan ja Ranskan vaalien näkyvän osakekursseissa näin vuoden alkuun sopivasti etukäteen kysyen? D:

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 271

Eiköhän markkinoilla kohta herätä pelkoon näiden lähestyessä. Jos multa kysyttäis niin Venäjän politiikan suosijoita ei tarvittas enempää, mutta eiköhän se sieltä taas tuu ja vie. (Le Pen)

Ranskassa siis Le Pen toistaseksi takamatkalla, voittotodennäköisyys tällä hetkellä 20-25%. Nää vaalit on 23. huhtikuuta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005034816.html

Saksassa Merkelin jatko liittokanslerina semmonen 55%, ja tää lienee markkinoille se rauhallisin vaihtoehto. Nää vaalit elokuun lopulla. Kyllähän tässä aika hajanaiseen Eurooppaan on pelottavan paljon pinnoja...

 

Käyttäjän baatiful kuva
Liittynyt: 22.11.2016, 20:52
Viestejä: 53

Joo vaaleja toki aina tulee ja menee, mut jotenkin ehkä juuri tähän saumaan, kun ollaan maailmalta vasta nähty Trumpin voiton, brexitin ja Saara Aallonki menestymisen myötä, etteivät mielipidemittauxet välttämät vaaleis eikä muutenk aina pidä kutiaansa, niin hyvä syy havaita todellisuus, ettei ns. "varmuut" ole mielipidemittauksin helppo saada. Ts. odottavaisin tunnelmin, mut toivoen tietenkin Euroopan Unionin vahvistumista.

Angela Merkel olisi turvaisa kapteeni luovimaan jatkoa, nyt kun kerran Hollandekaan ei lähde toiselle kaudelle ja Britit irtautuvat EU:sta, niin olisi edes yhdellä isommalla Euroopan Unionin maalla tuttu johtajansa, jolla kenties linjaukset perustuvat syvällisempään ymmärrykseen siitä, mitä varten EU:ssa ollaan ja miten nyt maailman muuttuessa olisi syytä maailman tapahtumiin vastata, muistissa yhtäaikaa pitäen EU:n perimmäinen "käyttötarkoitus/perustamistarkoitus", jos se vaikka maailman myllerryksessä on helppo unohtaa.

Osakekurssien kannalta vaaleilla on merkitystä siinä, miten vaalivoittajat sisämarkkinoiden kannalta haluavat tehdä. Jos EU-kriitiikki kasvaa, ei tarvitse olla neropatti ennustaaxeen, että sisämarkkinoille se tuskin tietää ainakaan hyvää.

Myös Venäjän pakotteet toivat vaikutuksensa. Huolena on tosiaan, miten Venäjä panee vaaleihin rahaa sponssaten suosikeitaan EU:ssa, jolloin saatetaan avata silmät heräten yllättävistä maailmantilanteista, kuten Trumpin pressaksinousussa.

Saksan ja Ranskan vaalitilanteita seurataan huolel siis.

Toisaalta saa kulmat koholla seurata ehkä myös sitä, kuinka pitkälle puolueet valmiita vastaanottamaan venäläistä rahaa, vaikka periaatteessa Venäjähän ei edes EU:hun kuulu. Että eikö tunnu missään toimia periaatteessa, noh, en nyt tiedä.. Vähän kummalliselta vaikuttaa ottaa rahaa periaatteessa omalta turvallisuusuhaltaan.

(Toivottavasti ainakaan Suomessa ei mennä tilanteeseen, jossa vastaanotettaisiin almuja Venäjältä vaalimainoksiin yms. Tuntuisi, että annetaan ohjia siinä muualle, eikä ohjat sen jälkeen takaisin olisi ostettavissakaan, eikä varsinkaan otettavissa.)

Käyttäjän prospect kuva
Liittynyt: 31.1.2017, 18:52
Viestejä: 7

Enää 4 päivää Ranskan pressavaaleihin!

Ajatteliko sijoitustietolaiset tehdä mitään peliliikkeitä näihin liittyen? Galluppien perusteella tällä hetkellä oltaisiin menossa toiselle kierrokselle, joka pidetään 7. toukokuuta. Vahvimmin kakkoskierrokselle olisi menossa tällä hetkellä EU-vastainen Marine Le Pen ja En Marche! - liikeen perustaja Emmanuel Macron. Le Penin toiselle kierrokselle pääsy voi itsessään jo luoda jonkinlaista epävarmuutta markkinoille vaikkakin aiempien vaalien perusteella toiselta kierrokselta pudonneiden äänestäjät siirtyvät äänestämään Le Penin National Frontia vastaan.

Mielipiteitä vaaleista?

Käyttäjän Truewinner kuva
Liittynyt: 23.5.2016, 12:59
Viestejä: 11

Betfairilla todennäköisyydet pressaksi;

Macron 50%

Fillon 22%

Le Pen 18%

Melenchon 8%

Markkinoille varmaan se kauhu skenaario Le Pen/Melenchon tokalle kiekalle, jonka todennäköisyys nyt luokkaa 9%. Le Penin mahdollisuudet tokalle kiekalle oli jossain vaiheessa jo 90%, nytkin yli 70% eli olis aika iso yllätys jos Le Pen ei olisi toisella kierroksella mukana. Odotettavissa kuten sanoit Le Penille tappio toisella kierroksella vaikka vaalit voittaisikin ensimmäisellä kierroksella. Markkinat varmaan tyytyväisiä jos Macron tai Fillon homman vie, muuten tullaan ales varmasti.

Saksan vaalit varmaan aika no-event, Merkel varmaan markkinoille kelpaa paremmin mutta siellä ei niin isoja uhkia ole horisontissa.

Käyttäjän Aki kuva
Aki
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 1689

Mie ymmärrän miksi pörssikurssit nousevat tänään. Kaikkein pahin paiserutto väistettiin, kun ei tullut kakkoskierrosta Le Pen Melenchonilla.

Mutta sitä mie en ymmärrä, miten paljon tuuletellaan "populismin pysähtymistä". Ranskan vaaleissa tämä populistipari sai 45 % ääni. Rajat kiinni ja 100% tulovero ja hyvinvointi lisääntyy agendana ja 45% sammakonsyöjistä uskoo tämän. Gallialaiset sentään osaavat lukea ja kirjoittaa, toisin kuin iso osa Trumpin kannattajista.

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 271