Saksan ja Ranskan vaalit + osakekurssit?

1 viestiä / 0 uusia
Uusin kirjoitus
Käyttäjän baatiful kuva
baatiful
Liittynyt: 22.11.2016, 20:52
Viestejä: 52

Miten sijoittajat odottavat Saksan ja Ranskan vaalien näkyvän osakekursseissa näin vuoden alkuun sopivasti etukäteen kysyen? D:

Käyttäjän Juha kuva
Juha
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 266

Eiköhän markkinoilla kohta herätä pelkoon näiden lähestyessä. Jos multa kysyttäis niin Venäjän politiikan suosijoita ei tarvittas enempää, mutta eiköhän se sieltä taas tuu ja vie. (Le Pen)

Ranskassa siis Le Pen toistaseksi takamatkalla, voittotodennäköisyys tällä hetkellä 20-25%. Nää vaalit on 23. huhtikuuta.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005034816.html

Saksassa Merkelin jatko liittokanslerina semmonen 55%, ja tää lienee markkinoille se rauhallisin vaihtoehto. Nää vaalit elokuun lopulla. Kyllähän tässä aika hajanaiseen Eurooppaan on pelottavan paljon pinnoja...

 

Käyttäjän baatiful kuva
baatiful
Liittynyt: 22.11.2016, 20:52
Viestejä: 52

Joo vaaleja toki aina tulee ja menee, mut jotenkin ehkä juuri tähän saumaan, kun ollaan maailmalta vasta nähty Trumpin voiton, brexitin ja Saara Aallonki menestymisen myötä, etteivät mielipidemittauxet välttämät vaaleis eikä muutenk aina pidä kutiaansa, niin hyvä syy havaita todellisuus, ettei ns. "varmuut" ole mielipidemittauksin helppo saada. Ts. odottavaisin tunnelmin, mut toivoen tietenkin Euroopan Unionin vahvistumista.

Angela Merkel olisi turvaisa kapteeni luovimaan jatkoa, nyt kun kerran Hollandekaan ei lähde toiselle kaudelle ja Britit irtautuvat EU:sta, niin olisi edes yhdellä isommalla Euroopan Unionin maalla tuttu johtajansa, jolla kenties linjaukset perustuvat syvällisempään ymmärrykseen siitä, mitä varten EU:ssa ollaan ja miten nyt maailman muuttuessa olisi syytä maailman tapahtumiin vastata, muistissa yhtäaikaa pitäen EU:n perimmäinen "käyttötarkoitus/perustamistarkoitus", jos se vaikka maailman myllerryksessä on helppo unohtaa.

Osakekurssien kannalta vaaleilla on merkitystä siinä, miten vaalivoittajat sisämarkkinoiden kannalta haluavat tehdä. Jos EU-kriitiikki kasvaa, ei tarvitse olla neropatti ennustaaxeen, että sisämarkkinoille se tuskin tietää ainakaan hyvää.

Myös Venäjän pakotteet toivat vaikutuksensa. Huolena on tosiaan, miten Venäjä panee vaaleihin rahaa sponssaten suosikeitaan EU:ssa, jolloin saatetaan avata silmät heräten yllättävistä maailmantilanteista, kuten Trumpin pressaksinousussa.

Saksan ja Ranskan vaalitilanteita seurataan huolel siis.

Toisaalta saa kulmat koholla seurata ehkä myös sitä, kuinka pitkälle puolueet valmiita vastaanottamaan venäläistä rahaa, vaikka periaatteessa Venäjähän ei edes EU:hun kuulu. Että eikö tunnu missään toimia periaatteessa, noh, en nyt tiedä.. Vähän kummalliselta vaikuttaa ottaa rahaa periaatteessa omalta turvallisuusuhaltaan.

(Toivottavasti ainakaan Suomessa ei mennä tilanteeseen, jossa vastaanotettaisiin almuja Venäjältä vaalimainoksiin yms. Tuntuisi, että annetaan ohjia siinä muualle, eikä ohjat sen jälkeen takaisin olisi ostettavissakaan, eikä varsinkaan otettavissa.)