Saksan ja Ranskan vaalit + osakekurssit? -

Enää 4 päivää Ranskan pressavaaleihin!

Ajatteliko sijoitustietolaiset tehdä mitään peliliikkeitä näihin liittyen? Galluppien perusteella tällä hetkellä oltaisiin menossa toiselle kierrokselle, joka pidetään 7. toukokuuta. Vahvimmin kakkoskierrokselle olisi menossa tällä hetkellä EU-vastainen Marine Le Pen ja En Marche! - liikeen perustaja Emmanuel Macron. Le Penin toiselle kierrokselle pääsy voi itsessään jo luoda jonkinlaista epävarmuutta markkinoille vaikkakin aiempien vaalien perusteella toiselta kierrokselta pudonneiden äänestäjät siirtyvät äänestämään Le Penin National Frontia vastaan.

Mielipiteitä vaaleista?

Näytä koko viesti
Sotkamo Silver -

Tällä hetkellä kaivosalueelle on jo aloitettu laitossuunnittelu yhteistyössä SWECO:n kanssa:
http://www.silver.fi/sivu/fi/press_releases/?show=one&lang=fi&id=75DF2E…

Rahoitusneuvotttelut Traxysin kanssa ovat viivästyneet ja uusi takaraja siirrettiin 21.4, jonka jälkeen takarajaa on vielä mahdollista siirtää viikolla: http://www.silver.fi/sivu/fi/press_releases/?show=one&lang=fi&id=13FDC4…

Rahoituksen viivästyminen lisää firman osakkeen riskiprofiilia varmasti ainakin lyhyellä tähtäimellä. On ollut kyllä hauska seurata osakkeen liikehdintää, kun viime viikolla tuli melkein 10% lasku rahoitusneuvotteluiden viivästymisen takia ja sitten pompahti aikalailla takasin heti kun selvisi, että laitossuunnittelu on alkanut.

Arpalippu tää kyllä väkisinkin on, mutta mun mielestä tärkeintä tän omistamisessa on se, että käy läpi kaikki skenaariot ja miettii exit-strategiansa jo valmiiksi. Itse en tätä määrittelemättömän pitkässä holdissa tule pitämään, koska hopean hinnalla niin suuri vaikutus kurssiin.

Näytä koko viesti
Listaamattomat yritykset -

Mielenkiintoista, mitä kautta pienpanimo järjesti antinsa? Ihan yksityisesti vai jonkun joukkorahoitusfirman avulla?

Näytä koko viesti
Suomen Hoivatilat -

Hoivatilojen 2016 tilinpäätöksestä:

"Yhtiön hallitus päätti 1.11.2016 käynnistää selvitystyön koskien mahdollisuutta siirtyä Nasdaq Helsingin pörssilistalle vuoden 2017 aikana ja samalla selvittää vaihtoehtoja yhtiön tulevien kiinteistöhankkeiden rahoittamiseksi sekä oman pääoman että vieraan pääoman ehtoisin instrumentein.

Selvitystyö on edennyt niin, että yhtiön tavoitteena on toteuttaa Nasdaq Helsingin pörssilistalle siirtyminen alkuvuoden 2017 aikana. Hoivatilojen hallitus myös selvittää edelleen vaihtoehtoja yhtiön tulevien kiinteistöhankkeiden rahoittamiseksi, lähtökohtaisesti oman pääoman ehtoisesti."

Hallitus esitti kuitenkin jakavansa osinkoa 72,9% operatiivisesta tuloksestaan samalla, kun pyöräyttää rahankeruun käyntiin.

Mitä olette mieltä päälistalle listautumisesta?

Näytä koko viesti
Osakevälittäjät ja kaupankäyntikulut -

Onko kellään kokemusta Degirosta osakevälittäjänä?

Sivuston mukaan hinnat näyttää aika alhaisilta ja mainostavat itseään edulliseimpana vaihtoehtona.
Osaako joku välittäjää käyttänyt kertoa, onko ilmennyt mitään ongelmia käytössä?

Näytä koko viesti
Minkälainen hajauttaminen on tärkeintä? -

Kiitoksia hyvistä vastauksista! Kysymys oli tarkoituksella asetettu aika avoimeksi, jotta saataisiin hyvää keskustelua aiheeseen liittyen.

Hajautan henkilökohtaisesti siten, että ostan lähes kaikki suorat osakesijoitukset Suomen markkinoilta ja pyrin hajauttamaan niitä toimialakohtaisesti. Tämä siitä syystä, että koen tuntevani suomalaiset yritykset paremmin ja niistä on helpompi löytää ymmärrettävää (suomenkielistä) tietoa. Ja lisäksi, jos suomalaisten yritysten liikevaihdosta merkittävä osuus tulee muilta markkinoilta voi niihin sijoittamisenkin laskea osittain maantieteelliseksi hajauttamiseksi. Kuitenkin pääasiallisen maantieteellisen hajautuksen pyrin hoitamaan ETF:ien avulla.

Pyrin pysymään erossa suorista raaka-aine sijoituksista, sillä koen niiden hintojen käyttäytymisen olevan todella ennalta-arvaamatonta. Jos joskus on tarvetta lisätä raaka-aineiden vaikutusta salkkuuni niin hoidan sen raaka-ainetta tuottavan tai raaka-aineesta riippuvaisen yrityksen avulla. Ajallisen hajautuksen koen tulevan luonnostaan, kun sijoittaa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti.

Kiinteistösijoittaminen ei ole ihan vielä itselleni ajankohtaista, kun pyrin ostamaan ensimmäisen asuntoni noin 2-5 vuoden aikajänteellä. Kuitenkin olen tarkastellut mahdollisuutta ottaa kiinteistöt osaksi portfoliotani REIT:ien avulla lähitulevaisuudessa.

Vaikka pyrin hajauttamaan olen samaa mieltä Akin kanssa siitä, että pelkästään hajauttamisen ilosta sitä ei kannata tehdä. Tällä hetkellä pyrin hajauttamisella välttämään omasta tietotaidon puutteesta aiheutuvat virheelliset sijoitusvalinnat. Pyrin pitämään ykkösprioriteettinäni sijoittamisessani jatkossa yritysten liiketoiminnan tasoa sekä markkinoiden arvostusta. Ja kyllä uskon, että varsinkin Suomen kaltaisilla reunamarkkinoilla pienivaihtoisten yhtiöiden tapauksessa syntyy ali- ja yliarvostuksia.

Ja miksi sitten seuraan markkinoita vapaa-ajallani ja kulutan aikaa niihin, kun voisi tehdä jotain muutakin järkevää? Ja kun joku saa palkkaakin niiden seuraamisesta...
- Se on harrastus ja siitä voi jopa oppiakin jotain, minkä itsessään voi nähdä omanlaisenaan jatkuvana tuottona.

Näytä koko viesti