Olet täällä

"Naisilla olisi kilpailuetua rahoitusalalla"

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 732

Aki Pyysing 15.4.2018: Naisilla olisi kilpailuetua rahoitusalalla

"Käytyäni maaliskuun lopussa KY Financen pokeritapahtumassa kehottamassa kyltereitä nauttimaan pokerista, olen yrittänyt selvittää, miksi rahoituksen lukijoista niin naurettavan pieni osa on naisia. Tosin kun mie kävin KY Financen kokouksessa joskus 80-90-luvun vaihteessa, paikalla ei ollut yhtään naista. Nykyisestä yhdeksänjäsenisestä hallituksesta löytyy sentään pari kravatitontakin. Vastausta x-kromosomivajeeseen en ole löytänyt, vaikka olen tentannut sekä nuorempia että vanhempia tieteenharjoittajia."

Käyttäjän Kapteeni Ilmiselva kuva
Liittynyt: 15.4.2017, 13:51
Viestejä: 129

Hyva kirjoitus. Omien havaintojeni perusteella ne naiset, jotka lasitorneissa viihtyvat grad programia pidemmalle, biittaavat kylla useimmat miehet naissa hommissa.

 

Käyttäjän hauturi kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 10:25
Viestejä: 361

Koodareista on pitkä ja monipuolinen kokemus, ja olen joskus ollut sellainen itsekin (välillä olen vieläkin, vaikkei koodaaminen olekaan varsinaisesti kuulunut toimenkuvaan viimeiseen n. 25 vuoteen).

Sukupuolten välisiä eroja ei varmaankaan ole, mutta jostain syystä homma ei tunnu kiinnostavan kauniimpaa sukupuolta samalla tavalla kuin meitä miehiä. Syytä en ole keksinyt, muutamia naiskollegoja olen urallani tavannut ja päteviä ovat olleet.

Keskinkertaiseksi koodariksi ei varmaankaan paljon vaadita, mutta yleensä on kyllä huomattavasti avuksi mitä laajemmat tiedot tietotekniikan perusasioista ja elämän ilmiöistä yleisemminkin on. Koodarit ovat edelleen se ammattiryhmä minkä keskuudessa olen tavannut suurimmat (monikymmenkertaiset) tuottavuuserot hyvien ja ei niin hyvien välillä. Voi kyllä hyvin olla, että rahoitusalalla erot ovat vielä suuremmat - en tunne alaa. Oletan kuitenkin, että koodareiden kesken erot paljastuvat hyvin nopeasti ja todellisina, rahoitusalalla voi tulla enemmän satunnaisvaihteluakin.

Mainos: Fellow Finance
Haluaisitko ansaita rahaa kuin pankki? Tutustu tarkemmin klikkaamalla!
Lue lisää